Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Unikl BIOS AMD Arcturus, jde o GPU s 8192 stream-procesory a 32 GB HBM2

To vypadá dobře jestli jde o jedno čipovou grafiku.
Ale rád bych viděl cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jako s Rolsem. Když se ptáš na cenu, tak na ni nemáš.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je špatné přirovnání, já také mam na Q6600 a nechci ho :-D
Lidi prachy mají, ale vytáhnout je z nich umí jen Apple, Intel a Nvidia a málem bych zapomněl na Microsoft.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutečnosti lidi prachy nemají ani v té vyspělejší části světa natožpak u nás. Např. Japonci když potkají Čecha s 3 dětma, tak se diví a ptají se, kde že pan otec dělá ředitele podniku. Zatímco za Stalina a Mao Ce Tunga počet obyvatel SSSR a Číny stoupl - tím neobhajuju jejich špatné stránky, jen něco na zamyšlení pro fanatické obhájce kapitalismu.Japonci jsou pracovití, inteligentní a disciplinovaní a kapitalismus stejně ničí i je.

To že si někdo může koupit spotřební cetku (grafiku do 150 tisíc Kč) není důkaz pravého bohatství. To je až nemovitost, ze spotřebáku max. auto a počet dětí, které má nebo si je může teoreticky dovolit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pleties jablka s autami.
Kapitalizmus ludi nenici, ale dava im moznosti. je dokazane, ze cim je spolocnost bohatsia a vyspelejsia(a zeny emancipovanejsie) rodi sa menej deti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To cos napsal je častý úspěch propagandy, bohužel pro tebe - hloupé propagandy.
„Kapitalizmus ludi nenici, ale dava im moznosti."
Řekni tohle Japonské ženě, která ví, že když bude mít dítě, tak si zabije kariéru. Nebo příslušníkovi střední třídy, který si nemůže dovolit další dítě, protože nemá peníze na větší byt + již zmíněný problém s kariérou.
Kapitalismus lidi ničí a dává jim jen samé špatné možnosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Kapitalismus lidi ničí a dává jim jen samé špatné možnosti."

+1

Souhlasim, ale kdyz uz tu rikas toto, pak by se sluselo dodat, zda znas neco nejaky jiny system, ktery by lidi nenicil a nedaval jim spatne moznosti. Komunismus to zjevne nebyl, kdyz jsme ho opustili a jsme radi, ze je to minulost. Existuje teda jeste neco jineho lepsiho?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

„Komunismus to zjevne nebyl, kdyz jsme ho opustili a jsme radi, ze je to minulost."

V roce 1989 chtěla ta menšina občanů na náměstích reformu socialismu a ne kapitalismus. Kdybys Havla označil za kapitalistu, tak bys ho tím urazil (najdi si jeho názory na toto téma, kterými lidi uklidňoval od strachu z kapitalismu).

Řešení? Něco jako socialismus v čele s chytrými lidmy. Současné problémy světa už kapitalismus nezvládá a ničí národy více než to kdy dokázal socialismus v ČSSR.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nieco ako socializmus sme tu mali od 48 do 89. Potom prisiel Divoky "kapitalizmus" riadeny komunistami - vacsinou rozpredaj statneho majetku mafii, alebo buducej mafii.Nna SR bola cca 12-13meisacov vlada, od 93. na ktorej cele nestal komunista. A od 98. sa vracia socialnotrhova ekonomika, prevazne riadena byvalymi komunistami. a teraz pride Palomino a povie ze chce socializmus :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v čechách ani na sk nikdy po 89 nebol KAPITALIZMUS. Ako preboha mohol vzniknúť a fungovať pri komunistoch a ich pohrobkoch. To čo tu dodnes je volám postkomunistický hyenizmus.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

preto tie uvodzovky som tam dal. zakladna idea tam bola, posunut kapital od statu k sukromnikom, len sa ten kapital posunul po stranickej linke.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, stejne tak se ale da rict, ze ani ten komunismus nikdy nikde nenastal. hlavni problem komunismu je, ze jeho dosazeni je naprosta utopie. to co bezne komunismem nazyvame je zasadne jen nejaky derivat, nekym uzpusobeny k dosazeni nejakych jeho cilu - a naprosto totez se dnes da rict prakticky o kazde dalsi ideologii vcetne toho, cemu dnes rikame demokracie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuju Venezuelu nebo Severní Koreu. Tam mají chytré lidi v čele a problémy světa jdou zcela mimo ně, jak už to tak bývá, když není co do huby. Hodně štěstí, soudruhu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Díky, že jsi použil argument, který se lehce vyvrací a dokazuje existenci liberálně-kapitalistické propagandy.

Severní Korea je pod sankcema, které by po aplikování na demokratickou ČR vedly k nefunkčnosti státního aparátu asi tak do měsíce. Způsobily by naprostý rozvrat. Přesto existují inteligenti co dávají Severní Koreu jako příklad podřadnosti čehokoliv nekapitalistického a vůbec neberou v potaz sankce. Je to stejný kreténismus jako kdybych zmlátil sprintera a pak se smál, že běží pomalu.

BTW režim v Korei s miliardářem v čele je něco úplně jiného než to co bylo v ČSSR. Husák miliardářem nebyl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co je podle vás tedy ta nejvyšší hodnota, kterou by měl režim sledovat?
Protože socialisté mi sice seberou svobodu, ale můžu mít hodně dětí a neobětovat kariéru. I když teda nevím v čem. Navíc jsou to násilníci páchající zlo pod hlavičkou státu jakožto autoritou pro všechno.
Kapitalismus mi tu svobodu dá. Dětí můžu mít zase kolik chci, ale stojí to peníze, čas, kariéru. Když nebudou šušně, ani do nemocnice mě nevezmou. Násilí páchají jiní občané a stát na to z dálky kouká a snaží se to alespoň zpětně trestat.

Osobně dávám přednost té svobodě. Taky se mi na kapitalismu zamlouvá to, že se stát nechová jako svatá kurva, protože tam v ideálním případě skoro není. Není příjemné, když za vámi přijde zamaskovaný lupič se zbraní a chce prachy. Ale je to "fér" - nehraje si na něco, co není. Je to prostě zločinec, chová se tak, v okamžiku loupeže to přizná, a bránit se mu je žádoucí. Ne tak stát, ten je přeci morální autorita a všechny vždycky dělá v zájmu vyššího dobra. Takže až na vás začne páchat násilí a vy se zkusíte bránit, ještě vás zdrbnou v médiích a sousedi vám budou plivat přes plot. V praxi je rozdíl jen v tom, že stát lže a stává se vrchním zločincem.

Pak jsou tu samozřejmě jiné možnosti, každá má něco. Mě by ale zajímalo, co je podle vás ta nejvyšší hodnota. Štěstí? Kariéra? Peníze? Vědomosti? Rodina? Svoboda?
Pro mě je to svoboda. Můžu si totiž vybrat, co chci, a zodpovědnost za svůj život plně přebírám já, ne stát. Jediný, na koho můžu hodit všechny svoje problémy, jsem já sám, na nikoho jiného v hospodě u piva dlouhodobě nadávat nemůžu, protože zodpovědnost a možnost něco změnit mám jen já sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V roce 1989 vubec lidi nevedeli co maji chtit, vedeli jen, ze uz ten socialismus co tu byl nechteji.

Navic je sporne, jestli to chtela mensina nebo vetsina, obvykle na ty namesti nesla demonstrovat cela rodina jak na matejskou, sel treba jeden, ale byl tam za celou rodinu.

Hlavne ale od 1989 se poradaji svobodne volby, je jen na lidech, aby si vybrali co doopravdy chteji.Dokud budou papouskovat to, co jim nakvaka Ceska televize, tak si ani nic jineho nez kapitalismus nezaslouzi!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to globální problém. Češi můžou volit koho chtějí, ale chce to víc národů. Stačí se kouknout na reklamní pauzu nebo slyšet reklamu v rádiu - lidi jsou blbý a bude to muset padnout na držku. V bezproblémovou reformu kapitalismu nevěřím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kapitalismus potrebuje jedine - zbavit se tech socialistickych sracek, ktere jsou mu dnes pritezi v celem zapadnim svete (o vychodnim nemluve, ale tam kapitalismus nikdy nebyl).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenom ty nase svobodne volby nabizeji zcela zasadne moznost volby mezi spatnou a jeste horsi moznosti :)
Bohuzel jsem doposud nezazil jedninnou politickou stranu, kterou bych v parlamentu dokazal akceptovat i v dalsim volebnim obdobi :/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Řešení? Něco jako socialismus v čele s chytrými lidmy...

delas chytryho, at lide premysli, nejsou alibisti.. pritom ten nejvetsi jsi ty sam .. :-D
nic takoveho neexistovalo ani existovat nebude! levice vzdy skonci jen nenavisti k aktualnimu systemu a miliony mrtvych a umucenych ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tos napsal ty, není to fakt, protože to ani faktem být nemůže. BTW napsal si svoji domněnku o konci každého socialismu, tak napiš i jak to podle tebe skončí s kapitalismem. Opírej se přitom o vývoj kapitalismu v posledních cca 30 letech.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

socialista je clovek, ktory rozdeluje peniaze, ktore nema, ktore nevytvoril, a ktore nasilim zoberie niekomu inemu

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Napsal člověk, co nerespektuje ani základní pravidla psaného projevu.

Kapitalismus je okrádání lidstva těmi nejbohatšími, kteří jen zneužívají systém. Kapitalismus je zbytečné šetření/šikanování občanů, aby se na druhé straně mohlo úchylně plýtvat. Atd.

Najdi si seznam 100 nejbohatších lidí (ty největší ryby tam nejsou) a snaž se tam najít někoho kdo skutečně posunul lidstvo dál. Já tam s přimhouřeným okem našel sotva 2. K tomu vede ekonomická/občanská svoboda liberálního kapitalismu. Fotbalista si vydělá 100x víc než např. vynálezce penicilinu. Je fotbalista 100x přínosnější?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no, citim tam nadych aj konspiracii(ty největší ryby tam nejsou)

Najbohatsi nezneuzivaju system, ale ho tvoria. Vacsina najbohatsich je tvorena (by mala byt tvorena) ludmi, ktora si nejakym sposobom tie peniaze zarobila(ci uz legalne alebo nelegalne...proste na to mali danosti - dravost, ideu, charizmu, alebo hoci aj bezohladnost...) - o tom je kapitalizmus.
socializmus je o tom, ze ti moze vladnut aj krajcir alebo obuvnik z vychodneho slovenska preto, lebo je v spravnej strane.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vim jak skoncil a na cem je zalozeny kazdy socialismus - zavist+nenavist+"kolace zdarma pro vsechny"... kdyz to lidi prokouknou - cenzura, diktatura, teror = zadny socik s liddsou tvari neexistuje! je to jen vejicka na hlupaky...a ze jich je dost co? :-D
a co bude tady po tomhle? valka? restart? jako vzdycky predtim? proc se tim zabyvat, zadna jina alternativa aktualne neni! jen navonene levicove lejno pod jinou znackou, barvou, pod jinym heslem?
ne diky... ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a každý socializmus končí ak socialistom dojdu peniaze tých druhých, ktorým berú viac a viac na ich choré výplody mysle o tom ako oni dokážu myslieť ako to máme dobre robiť....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V roce 1989 chtěla ta menšina občanů na náměstích reformu socialismu... Já na tom náměstí byl a žádná reforma socialismu ani nastolení kapitalismu se neřešily. Šlo především o ukončení bolševický totality. Tak si to moc nepřibarvuj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

problém je ten, že ani nevieš čo je, či bol komunizmus či socializmus.....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten v ČSSR znám. Byl to systém, kde nebyli bezdomovci a miliardáři, kde každý druhý nemusel žrát drogy nebo antidepresiva, aby se vyhnul sebevraždě kvůli životu v nemocné společnosti a debilním systému. Píšu o té druhé půlce socialismu co už byla umírněná - 50. léta byla zbytečně drsná a nechtěl bych je.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takže neznáš

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš ten režim, který popravoval své ideové odpůrce a vraždil lidi na hranicích, když se rozhodli z té nesvobody uprchnout?
Jdi už s tou agitačkou do prdele! Tohle je odborný server, jdi si ty svoje nesmysli hulákat někam do lomu, třeba do Jáchymova, kde umírali političtí vězni. Ty nelido!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kapitalismus má ještě víc obětí. Zkus začít uměle vyvolanými válkami.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty bolševická lůzo, proto tady nic nefunguje, protože sou tady pitomci jako si ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když dojdou argumenty, nastoupí urážky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Války vytváří státy. Nejbližší ne zcela kapitalistický protějšek jsou války mafie, která vznikla státním rozdělením trhu na legální a nelegální, které nikdy neměly tolik obětí. Rozdíl je v tom, že války států vyhlašují politici, ale platí občané (životy i penězi), války mafií vyhlašují i platí mafiáni. Vraždy států sleduje tato stránka https://www.hawaii.edu/powerkills/20TH.HTM

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ked tak tvrdis ako bolo v Jáchymove urcite mas s nim skusenost? Moj otec tam bol. Ano umierali ty ktory sa snazili ujst, ty co nerespektovali bezpecnostne pokyny v bani a zabudni, ze v bani kopali uran. oni kopali iba hlusinu do urcitej radiacie. potom nastupili profi banici co vytazili uranovu zilu. Este sa casto hovori ako chudaci vazni trpeli zlym jedlom ale oni mali kuchynu tak dobru, ze aj dostojnici v sluzbe isli radsej jest vazensku stravu ako ich. Nie nebola to vobec prechadzka ruzovou zahradou a ano bolo tam velmi vela vaznou len za svoj nazor a to bolo zle, ale polovica veci co sa o tom hovori je velmi prikraslene. Tak isto aj zlociny na hraniciach a strielanie ludi. A co sa da cakat na uzemy so zakazom vstupu? pernicky a kvety????? Ty strazaci boly len ludia co musely robit to co robili inak by sli do basy oni.

Myslim, ze asi ani jeden z nas nema nastudovany komunizmus v povodnom teoretickom zneni na idealnu spolocnost. Z toho co viem tak vrchol vyvoja spolocnosti je prave teoreticky komunizmus. Tak daleko sa ale nedostaneme bez par krat takmer vyhladenia ludstva. Ono problem je definovanie bohatsva, zavist a chamtivost. Ak by bohatsvo bola schopnost byt prospesny pre spolocnost tak by bol smetiar bohatsi ako Rochild. Je to momentalne priam utopia ale skuste sa povzniest :D Pre znalcov scifi nieco ako boli Antikovia.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Komunismus je možná vrchol společnosti, ale ne lidí, nýbrž lidí socialistického typu, kteří neexistují a existovat nebudou => utopie. To ovšem nebránilo několika pokusům je převychovat a masakrům z toho plynoucích. https://www.hawaii.edu/powerkills/20TH.HTM

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problem utopie je v tom, ze ji nelze dosahnout a kazdy pokus nutne skonci katastrofou. Komunismus, tak jak byl navrzeny, nikdy nemuze fungovat, protoze popira zakladni lidske vlastnosti. A ano, vcetne zavisti a chamtivosti, uz proto, ze sobectvi samo o sobe je klicem evoluce lidskeho druhu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no nedostaneme sa, pretože komunizmus tu už bol. Volalo sa to prvotná pospolná spoločnosť, kedy neexistovali prachy a každý si s niekým iným vymenil to čo potreboval a ponúkol to čo druhý nemal. V princípe komunizmus - všetko vyrobíme a zadarmo rozdáme tomu kto čo potrebuje. Bohužiaľ to nikdy nebude fungovať kým zostanú na svete dvaja ľudia, pretože aj vtedy jeden bude chceť ojebať toho druhého. Takže Marx a Engels len fantazírovali , pretože nepochopili základnú myšlienku človeka. Ojeb, alebo budeš ojebaný....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý se může svobodně rozhodnout, co je mu přednější, jestli kariéra nebo rodina, takže svádět vlastní pokřivený žebříček hodnot na kapitalismus je čirý alibismus.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že kapitalismus tě ke kariéře nutí a když nemáš kariéru, tak nemáš ani prachy na děti - viz Japonsko atd. Jen samé špatné možnosti/extrémy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já na kariéru kašlu a kupodivu mi peníze na děti nechybí. Rozhodně mě kapitalismus k ničemu nenutí. Jestli ty pociťuješ nějaké nutkání, zkus navštívit psychologa.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Uvědom si, že ty jsi z hlediska statistiky nějaké malé číslo až na nějaké osmé pozici za desetinnou čárkou. Jde o trendy, které cítí miliardy a které se reálně projevují, takže zpochybňovat je pomocí argumentu „já/mě" je slaboduchost.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Miliardy cítí, že je pořád chce někdo ovládat a řídit jejich životy, aby náhodou kapitalisticky neupadly. Mezi tím se nedávno na světě začalo vyskytovat více obézních než hladových a to díky kapitalismu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je přesně rozdíl mezi kapitalismem a socialismem:
V kapitalismu si každý může vybrat.
Někdo raději velkou rodinu, jiný jen jedno dítě každý rok dovolenou a nový iPhone, další chce být třeba špičkový vědec nebo sportovec a obětuje tomu i rodinný život.

V socialismu prostě bude rodit děti, protože nějaký pošahaný komisař někde se rozhodl, že tak to má být. (A za 10 let zase bude dělat něco jiného, až se ukáže, že ten předchozí plán byl blbost.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbý je, že ze všech doposud vyzkoušených společenských řádů je kapitalismus ten nejméně špatnej...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nesmíš věřit všemu, co někdo jiný řekne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

dtto

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já věřím jen číslům, která nejdou zfalšovat, protože si je můžeš zhruba ověřit i naživo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak zle ti je teraz socialne riadenom kapitalizme, ze v praci(predpokladam) pol dna prechatujes na IT portali.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A to je pro tebe tak důležité? Nemít se úplně nejhůř, s klidem koukat na hloupý úpadek lidstva a utěšovat se, že to vyřeší demokratické volby, i když ty na to evidentně nemají, protože stejně vládne globální kapitalismus. BTW 4 hodiny mně tohle psaní nezabere.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

uz chapem tvojej logike, chces socializmus, aby sme boli dusevne otuzili,aby sme strádali, pretoze v kapitalizme sa mame priliz dobre a hrozi nam upadok, ze nas prevalcuju ine myslienky a nazory.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Jde o to, že my se zas tak dobře nemáme. Lidé v Africe co umírají hlady se mají hůř než my (jsou hloupí a nedisciplinovaní), ale my jsme vysávání otroci co jsou na to ještě hrdí - dokonalý příklad je vztah Japonců k pracovitosti.Udělali ctnost z nesmyslného otročení- Ideální to klam pro kapitalistickou propagandu.

Rozdíly v příjmech by měly být mnohem menší a celkový majetek jednotlivce musí mít nějaký strop, jenže to liberálové/kapitalisti nechtějí. Jeden extrém tak pravděpodobně vyústí v druhý extrém. Viz stoupající cena nemovitostí a např. německé návrhy o znárodňování bytů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemovitosti stoupají na ceně kvůli socialistickému řízení pozemků. Nebýt územních plánů, památkových komisí, regulovaného nájemného atd. stoupající cena nemovitostí zvedne ochotu stavět nové a vyšší domy, což následně sníží cenu. Když ale v centru nepřestavíte nic a na okraji nejprve musíte zajistit podíly pro politické špičky, trvá to mnohem déle. Vyvlastnění je socialistické řešení (nestoudnost) problémů vytvořených socialistickými regulacemi, které ničemu nepomůže, akorát nebudete platit extra majiteli, ale úředníkovi do kapsy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a kto urci, aky maximalne velky by mal byt majetok jednotlivca? a co spravi stat, ked jednotlivec zarobi viac, a zataji ten majetok? a preco potom by sa niekto v idealnom socializme mal snazit pracovat a vytvarat hodnoty, ked ti aj tak stat tie hodnoty zoberie?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, každý verí len tej štatystike ktorú si podľa seba sfalšuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasně. Věřit můžu jenom tomu, co mi řekneš ty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lol
mozno si nebudu moct kupit dalsi iphone x, ale kazdy kto chce, moze mat dalsie dieta

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pekna hovadina.

Kapitalismus lidi rozhodne nenici. Zadna spolecnost neni ciste a jenom kapitalisticka. Kapitalismus obecne sere na cloveka, nedava mu zadne berlicky. Kdyz je clovek chytry, pracovity, dusledny, nema v kapitalismu problem a najde si misto i pro konicky a velkou rodinu.

Ma moznosti jak jit nahoru, tak i samozrejme jit dolu. Ty si vybiras jen ty otresne pripady.

Kdyz je nekdo lempl, hloupy, nebo treba postizeny, tak kapitalisticka spolecnost (diky pritomnosti mnoha moznosti a relativni efektivite) ma vetsinou dost zdroju mu nabidnout zachranou sit.

Cistej kapitalismus bez jakekoli dalsi "prichute" je utopicka zrizeni :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, kapitalismus snižuje porodnost. Sebere totiž lidem čas (a peníze) na tu nejjednodušší a nejlevnější zábavu - jebat manželku (a plodit děti).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci kazit debatu o povaze ekonomických zřízení, jen upozorním na formulaci "ze spotřebáku max. auto a počet dětí". Za SRPD* chci ujistit všechny bdělé občany, kteří sem zabloudili, aby si zjistili informace o své příští grafice, že kolega Palomino nepovažuje děti za spotřební ani nespotřební zboží. Místo spojky "a" si představte tečku.

*Sdružení rodičů a přátel Diitu

P.S. Snad nás všechny nezavřou.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kapitalismus v Japonsku nikdy nebyl a není ani teď. Nastudujte si, co vše tam má na starosti vláda. Začal bych například centrální (už to slovo je opakem kapitalismu) bankou, pokračoval soudnictvím s 99.98% odsouzených (opravdu to není úspěch) nebo třeba celkovou měrou danění či umístěním v žebříčku ekonomické svobody, kde jsou 30. až za ČR a ani na 1. příčce není země, kde vláda neřídí nic (všechny prostředky vlastní soukromý sektor = 100% kapitalismus).

Socialismus s chytrými v čele je stejná utopie jako komunismus. Krom toho to nic neřeší, protože žádné množství hyperinteligentních čestných a dobrotivých úředníků společně s libovolně velkým byrokratickým aparátem na zjišťování a zajišťování potřeb lidí nikdy nemůže dosáhnout takové efektivity jako přenos informace skrze peníze a cenotvorbu napříč nespočtem dobrovolných transakcí. Krom toho tvoříte mocenské centrum, ktere nevyhnutelně přitahuje všehoschopné, jež touží po moci a odpuzuje ty, o kterých mylně předpokládate, že by to zachránili (protože narazí na neřešitelnost popsanou výše a kulturu mocichtivých). Aneb problém ekonomické kalkulace https://wiki.mises.org/wiki/Economic_calculation_problem

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když neomezíš velký kapitál, tak budeš vždy bojovat s vysáváním těch chudších/průměrně bohatých. Korporace vlastněné těmi nejbohatšími nakonec vytvoří diktaturu - to lze pozorovat už dnes. Stačilo by nastavit hranice majetku, který může jednotlivec vlastnit. V ČR např. 100 milionů - zbytek dá státu a ten to použije třeba na výstavbu paneláků, výsadbu lesů a péči o ně, lepší péči o zemědělskou půdu atd.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stát neumí zařídit ani toaletní papír, ale svěříme mu stavbu paneláků... Bavíte.

Dnes korporace mají moc právě skrze státy, které systematicky lobují k udržení své moci. Všechny regulace (ne přání zákazníka) vždy lépe splní korporace s miliony výrobky, než garážový startup, což brání vzniku konkurence. Levné peníze v systému fiat měn, daňová arbitráž, copyright, patenty a obecně neochota regulovat tak, že to postihne velké zaměstnavatele také nahrává korporátu a hází klacky malým podnikům. Říká se tomu crony capitalism, zkráceně crapitalism.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

„Stát neumí zařídit ani toaletní papír, ale svěříme mu stavbu paneláků... Bavíte."

Za ČSSR to stát uměl:). Kdo nechtěl panelák, tak si postavil rodinný dům s pomocí bezúročné půjčky od státu. Kapitalismus má tak rád nedostatek, že ho často uměle vytváří, i když zrovna v bytové otázce je problém i v neschopnosti současných vládnoucích.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skôr ako bezúročná pôžička nakradnuté zo spoločného. Preto sa nám darí aj teraz tak. Akurát sa ťažko kradne kapitalistom, tí si to strážia, preto sa kradne na štátnom v princípe to isté ako za socíku...
a ešte raz pre nechápavých. Súčasný vládnúci nie sú kapitalisti ale zvyšky socialistickej lúzy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha proberte se. Je jedno jestli je premiér Fico nebo Orangutan. Skutečně Vám vládne někdo jiný. Ta podle Vás socialistická lůza jen plní rozkazy nadnárodních bank a globálního kapitalismu.

Za socíku se nekradlo tak extrémně jako dnes, politici neměli konta v zahraničí a zloději neutíkali s nakradenými stamiliony-miliardami-destítkami miliard do zahraničí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omg, za socíku kradli všetci ľudia, takže to bolo x krát viac ako teraz ujebe pár politokov....
ps, mne je premierom p. Babiš..... žijem roky v cz....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže tvoji rodičové a případně i prarodičové byli zloději? No příbuzné si člověk nevybere, ale moji rodiče nekradli a prarodiče taky ne.

Ono to tunelování a úplatky nejsou doménou jen politiků a hlavně - za socíku ty ukradené peníze zůstávaly mnohem častěji na našem území. To až dnes se ukradené miliardy utrácí převážně v zahraničí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za ČSSR to stát neuměl, a proto jsem to psal. A to má populace hygienické potřeby prakticky stabilní. Oproti hádání, kam se lidé budou chtít stěhovat, je plánování výroby například vložek triviální problém a ani ten soudruzi nezvládli, ačkoli se vsadím, že do poslední chvíle hlásili splněno na 105%. Situace v bydlení se přidáním státních zásahů jen zhorší.
https://m.youtube.com/watch?v=mCFbXkCMVN0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Ve skutečnosti lidi prachy nemají ani v té vyspělejší části světa natožpak u nás.“

To je nesmysl. Resp. to je samozřejmě subjektivní a jde o to, kam dáte laťku „mít dost peněz“, ale podle asi každého trochu racionálního porovnání se máme jako prasata v žitě.

„Zatímco za Stalina a Mao Ce Tunga počet obyvatel SSSR a Číny stoupl“
Jednak fakt super příklady:
- Za celou existenci SSSR je vláda Stalina doba, kdy jeho populace rostla nejpomaleji,
- v Číně právě Mao zavedl politiku snižování porodnosti a následně porodnost dramaticky klesla.

Ale hlavně je úplně na hlavu poměřovat štěstí lidí počtem dětí.

„počet dětí, které má nebo si je může teoreticky dovolit.“

V ČR je teoreticky možné uživit libovolný počet dětí, které dotyčný/-á dokáže zplodit. (Na každé dítě dostane od státu dost na to, aby neumřelo hlady.)
A celosvětově průměrnou životní úroveň jde z jednoho průměrného příjmu v ČR zajistit zhruba tak rodině s 5 dětmi.
Co z toho vyplývá?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Někde na wiki je Mao popsán jako přívrženec teorie „čím více dětí, tím silnější stát". Až jeho nástupci zavedli omezení porodnosti. Vzhledem k vývoji populace a období kdy vládl Mao mi to sedí.

Nepoměřuju štěstí počtem dětí, ale chci se vyhnout přehlížení už dost úpadkových trendů ve společnosti, která je silně ovlivněna kapitalismem.Ti lidé si pak v 45 uvědomí, že podlehli lžím a manipulacím, jsou vymačkaní jak citrón a z téhle zoufalosti se často dostanou do polohy, kdy si to nechtějí přiznat a ještě se kapitalismu zastávají. Ideál je dosažení nějakého bezproblémového počtu obyvatel a pak stagnace.

Nemůžeš posuzovat životní úroveň podle příjmu, když nezapočítáváš výdaje Číňan může mít menší plat než Čech, ale protože má nižší daňové zatížení, má levnější vodu a elektřinu, tak na tom může být ve výsledku lépe. Např. Češi platí vzhledem k platům za vodu nehorázné částky co odplouvají do zahraničí. Ti co nemají rádi stát, tak ať si tohle prostudují. Když vlastnil vodárenství stát, tak byla cenová pohoda. Pak přišly privatizace a šlo to do hajzlu. Je to problém jen u nás? Není. Nenažrané korporace to samé udělaly ve své domovině se stejným negativním efektem pro lidi. Uplacení politici schválili privatizaci a začlo dojení občanů. Pán co stojí za pravdaovodě.cz o tom nahrál dokument na youtube. Doporučuji všem odpůrcům státního/obecního majetku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„Někde na wiki je Mao popsán…“
…a možná o pár odstavců vedle bude co reálně dělal a o pár odkazů vedle demografické statistiky Číny.

„Když vlastnil vodárenství stát, tak byla cenová pohoda.“
To není pravda.
Tehdy nejspíš byla voda dražší než dnes, jen je těžké říct, kolik vlastně stála.

Za socialismu bylo vodné a stočné v podstatě vymyšlené hausnumero bez vztahu k ceně něčeho (0,80 Kčs/m³, číslo z r. 1953, které se pak 36 let nezměnilo).
Většinu nákladů na vodu pokryl stát z daní. Tím pádem dobrat se k ceně za m³ je dost problém.
Samozřejmě vedlejší efekt byl obrovské plýtvání vodou, protože proč ne, když to jde z peněz všech.

Aneb kouzlo státního hospodaření:
Za komunistickou vodu se stanoví třeba 8 Kč/m³ a co nejvíc se zamlží to, že dalších např. 200 Kč/m³ jde z daní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:D a ze Q6600 je Rolls jak vysitej. Lidi prachy daj za to, co si mysli ze potrebujou. AMD se ted dari presvedcovat masy, ze potrebujou ryzen. Radeon je jina pisnicka. Dokud nevyhraji v highendu, tak po nich nestekne pes a lidi si furt budou kupovat nvidii, i kdyz bude stat vic. Dalsi problem Radeonu jsou ovladace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Q6600 je Rolls, jak vyšitej. Jen ročník 1985. Což neznamená, že ve své době to nebylo něco super

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim kam na ty kecy s ovladacema porad chodite... Ja mel jeste pred par mesicema 1070 nez chcipla... Po mnoha letech jsem se vratil na AMD respektive RX580... Najednou jsem zjistil, ze vse funguje bez problemu bez ochcavani ovladacu atd... Ano Nvidia je karta na hry, ale cokoliv chce okolo jses v prdeli!!! Doslova!! A co se her tyka, nemam s zadnou jedinej problem... Ano RX580 je pomalejsi nez 1070... Na HD uplne v poho staci a vse chodi jak ma, bez zadnyho premlouvani a upravovani systemu ci ovladacu narozdil od NV... Doby kdy byly ATi ovladace pruserovy jsou davno pryc a slepicit vecne neco dokola, jen protoze jsem zvyklej a chci byt zajimavej, je debilita lidska... Promin

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to tady píšu po webech už pár let, že ovladače od AMD, pokud pominu lidi, co se do nich snaží vrtat a tunit/nastavovat kdeco, tak fungují naprosto bez potíží a spolehlivě. Nepadají, můžu se z hry přepínat do Windows (častý problém nvidia ovladačů - následuje pád hry), funguje i půl roku stará verze s nejnovější hrou.

Zrovna kvalita driverů AMD je v posledních letech jeden z důvodů, proč zůstávám u této značky - jistě, čas od času se stane, že některé vydání má chyby, ale já aktualizuju jen když to je nutné, nebo vhodné (tj. typicky jednou za půl roku).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že k tomu přistupuješ jinak ještě neznamená, že je vše v pořádku. Aktualizace ovladačů se automaticky nabízí a je většinou provázána s podporou nejnovějších titulů. Takže hráč aktualizace potřebuje. Pokud ty hraješ jednou za čas WOT apod. můžeš k tomu přistupovat odlišně. Ale nezakrývejme situaci, u Navi prostě problém s ovladači stále v určité míře je, není neřešitelný, ale kazí AMD opět jméno. Stejně tak trvalo delší dobu odladění Polaris. Lidi co tyto problémy řešili přechodem k Nvidia jsou z většiny od té doby spokojení a mají po problémech, takovou mám osobně zkušenost. A ti už si do budoucna AMD nekoupí. Takže by AMD mělo ubrat s vydáváním nových verzí a vše nejdříve řádně otestovat, nebo si pak zbytečně škodí samo sobě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ve svých herních knihovnách mám nyní cca 300 her, běžně teď hrávám BF5 a RDR2 - nikde žádný problém. Předminulý týden jsem aktualizoval drivery na aktuální vydání 2020, přibyly volby pro zlepšení obrazu, ale hraní funguje stále stejně dobře.

Hráč potřebuje nové drivery u nvidie, protože jinak má problémy hru vůbec provozovat. U AMD s novým driverem dostaneš pár FPS navíc, ale není to nic zásadního, proč instalovat pořád dokolečka nové.

Polaris jsem měl skoro od prvopočátku - kupoval jsem jednu z prvních nereferenčních RX480 (MSI) a neměl jsem s ní nikdy žádný problém co se her týká. Jediný problém, na který si pamatuju, byla chyba v jedné verzi ovladače někdy rok zpět, kdy se po rebootu automaticky začal instalovat driver z MS Update.

edit: podotýkám, že hry nekradu, takže hrávám jen plně opatchované a (v rámci možností) funkční hry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasné, jsi vzorek, kterému vše funguje. Ale ti ostatní po fórech si to nevymýšlí. Přicházím s nimi často do kontaktu a problémy typu náhodných BSOD, zamrzání obrazu, pádů po přenastavení hry jsou hodně otravné a prakticky kartu ani nemůžeš reklamovat, jelikož se to neprojevuje stabilně. Tohle se děje od vydání Navi a sám doufám že to zcela vymizí. Zručnější člověk zapátrá a najde si nějaký postup, zkusí ovladače, ale plno lidí chce jen kartu osadit a hrát. A to už je pak prostě problém a vizitka AMD. Se svým podílem si nemůžou dovolit moc přešlapů, to je asi vše co jsem chtěl říct.

Jinak pokud máš AMD, tak zase nepiš o zkušenosti s Nvidia, jelikož Nvidia grafiky jsem měl nyní 2 za sebou a neměl jsem jediný problém ani se staršími nebo novými ovladači a tuto zkušenost mám i od těch lidí, co už zlomilo nad AMD hůl a přešlo kvůli špatným zkušenostem s Navi na Nvidia. Je to jen informace a je to tak.

Polaris neměl až takové problémy co nyní Navi, ale pokulhával první půl rok hodně výkonem, v některých hrách byli velké propady proti konkurenci a prostě trvalo, než se dostal tam kde měl být. Takže tam jsem to nemyslel nějak po technické stránce.

Ryzen byli to samé, ze začátku problém s odladěním výkonu a velké problémy s kompatibilitou pamětí. Nakonec si to zase vše sedlo.

Takže věc je taková, že u AMD máš prostě často situaci "dodělej si sám", což není pro každého a Nvidia je v tomto pořád napřed. Nové ovladače potřebuješ a vidíš to často na testech her, kdy ještě jedna strana nedodá nové drivery a výkonostně zaostává. Takže uživatel by se neměl bát aktualizovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no, popravde v sim komunite je prakticky zeleno. A hádaj kto má nie bsod ale black screen a následne rozmrdané auto po tom čo zamrzla 1080,1070, ....Ja mám vegu a black som nemal nikdy, sem tam prepad fps, ale ten mávajú aj zelený, je to pravdepodobne netkodom po skúsenostiach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si s Vegou zažil své. Prvního půl roku po vydání bylo jenom pár verzí ovladačů, na kterých správně fungoval freesync ve spojení se htou WarThunder a LCD Samsung LC34F791. Většina ovladačů byla nepoužitelná, po přepnutí do fullscreenu "no signal" a nazdar.
Podobné věci jsem zažil u synátora kámoše, kterej zase několik měsíců nemohl upgradovat ovladače pro 1050Ti, páč mu pro změnu padal Overwatch a byla jen jedna verze, se kterou to fungovalo dobře.

Tím chci říct, že při tom množství HW co se dá zkombinovat podle mne ani není možné vydat bezchybné ovladače. Ať se jedná o AMD, nebo o nVidii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je prave velky omyl. Nvidia ovladace a karty funguji v drtive vetsine pripade out of the box na jednicku. Jakej podil ma nvidie na trhu a kolik lidi resi nejaky problemy s nvidii? I pretaktovani je jednoduche - az je to smutne, pokud jste zvykli na AMD. Problem je, kdyz se do toho zacne vic vrtat. Flashovani biosu bych si u sve 1080Ti treba nedovolil a hlavne neni nejmensi duvod. Karta zraje jako vino :), i ten freesync funguje a to jsem monitor kupova puvodne k R9 290X.
AMD jsem mel celou dobu pred tim a furt jsem si jen hral s power limitem, napetim, taktem, atiwinflash, biosama, ovladacema. Dokola jsem procital fora a navody a kvuli cemu? Karta stejne po roce byla nestabilni a mezitim hazela blackscreeny, bluescreeny, dokonce i jeden redscreen a kdyz vysel update ovladacu, tak vetsinou nejaka hra zacla vykazovat problemy. Vzdyt si to vem, ze u tech polarisu a vegy byl takovej zaklad udelat undervolting, pripadne ja delal hlavne posun power limitu, protoze spotreba mi byla u zadele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kert souhlas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ani ne Rols je v řádech milionů tohle bude v řádech desetitisíců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tos mi řekl novinku (smajlík kroutící hlavou). Párátko s pozlacenou rukojetí za 5000 Kč si taky koupí jen ti, co se nemusejí ptát na cenu a to i přesto, že je levnější než tato grafická karta. Docvaklo?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Párátko se pozlacenou rukojetí si koupí jen rozmazlený idiot kterému na pěnězích nezaleží.
Mě bude stačit funkční věc za přijatelnou cenu ne jak nějaká nvidie za předraženou cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To já se klidně poreju v držce i prstem, i když někdo může namítat, že je to nevychovanost. Mě to přijde přirozené. Mam raději pragmatický přístup než mít na všechno dokumentovaný postup.
A co se týče kapitalismu, dává možnost volby mezi 3 dětmi nebo kariérou. V socialismu se můžeš udřít jako kokot a dopracuješ se leda tak k třídnímu nepříteli, takže sice budeš mít 3 děti ale budeš v lochu. (To je reakce na jiný komentář, Petr66).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„V socialismu se můžeš udřít jako kokot a dopracuješ se leda tak k třídnímu nepříteli, takže sice budeš mít 3 děti ale budeš v lochu."

To by v tom socialismu (ať už myslíš ČSSR nebo ČLR) nestačila kapacita věznic. BTW nejvíce vězňů na 100k obyvatel mají kapitalistické USA - ČSSR bylo proti USA naprostý žabař (cca 2,5x méně)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že celé ČSSR byl jeden velký kriminál.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

USA není kapitalistické. Jedná se o socialismus s prvky svobody. Jedním ze socialistických nápadů je válka s drogami, která následně dostala za mříže tolik lidí, že jsou na špičce ve světě. Pak tu máme socialistický nápad se státním soudcem, který má minimální externí motivaci být spravedlivý, za to dost motivace od vlastníků věznic (crapitalistů - lidí, jejichž podnikání je založeno na dojení státu a jeho ochraně), aby rozdávali nejdelší možné tresty.

V těch "svobodných" USA mají ve spoustě států institut "civil forfeiture", což znamená, že policista Vám může cokoli a kdykoli zabavit bez důkazů a Vy se pak o to musíte soudit, abyste to dostal zpátky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud neexistuje nic jineho stejne vykonneho jako predrazena NVidie, tak co budes delat? Spokojis se s necim horsim malo vykonnym ale v prijatelne cene nebo budes tak jako tak muset vyplacnout penize za predrazenou ale vykonou grafiku?
O tom si myslim, ze to je, ze kdyz nemas na vyber, budes muset volit i tu predrazenou vec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spáchám sebevraždu, protože budu pozorovat sekání při hraní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš vypnout počítač pak se no to sekaní nebudeš muset dívat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Palomino: Krome toho, ze jste tu zeplevelil celou diskuzi totalnim offtopicem, tak co to tady proboha placate? Nechcete si svou levicovou agitku a volani po pozdim realnem socialismu v CR jit resit nekam jinam?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takovejch příspěvků na IT webu a ona to sociologicko politická diskuse :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak aby ne, když tu evidentně trolí Marta Semelová... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo.. Marne jsem scrolloval abych nasel nove vlakno, ktere by snad zacinalo vice technicky. A ono prd...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokracujme technicky: ak HBM2 nejako vyrazne nezlacneli, tak toto vyzera na grafiku do pracovnych stanic, pripadne VDI serverov. Alebo nieco podobne, Na hry 32 GB nebude. Este sa moze jednat o max velkost ktoru chip moze podporovat, a da sa osabit menej (nepamatam si kolko je najmensi HBM2 chip).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hry to urcite nebude :) videl bych to krasne akceleratory na hluboke neuronky. Do takove velke rychle pameti se ulozi obrovske mnozstvi vah pro jednotlive vazby mezi neurony a pokud to umi 100TOPs tak s bfloat to bude cvrkot jako prase :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

na hry bude "jen" 16GB HBM2. Zas taková "masakra" to není, když se to cpalo na Vegy 56. Ok jen 8, ale RVII už 16 měl a v době uvedení stál +- jako RTX2080, tedy ani ne jako vrchol konkurence.

Existuje-li ale specializované jiné AMD jádro čistě na herní grafiku(y), byla by to jistě lepší varianta, protože by se mohly osekat výpočetní featury a použít GDDR6, což by snížilo náklady a snad i koncovou cenu (bude-li NV konkurence)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě na hry už AMD nic s VEGA v názvu nevypustí. VEGA je dobrá na surový výpočetní výkon. Už od začátku byla. Otázka zní jestli se vyplatí k herní grafice lepit HBM2 paměti, jestli se to na herním výkonu až tak podepíše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je otázka, proto píšu, že pokud bude separátní velké herní jádro, tak ať raději použijí GDDR6. Pokud vznikne velká herní grafika jako derivát tohodle čipu, tak to neznamená vzhledem k cenové relaci hiendu, že by tam těch 16GB HBM2 být nemohlo - zaplatí se, stejně jako se zaplatil RVII, Vega56/64 a před nima Fiji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš exhibice jednoho mentálně oslabeného pacienta.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Waw !!! 90%+ zdejší diskuze je sociologicko-filosofický rozbor světa (chci bejt slušnej). Vím, že se člověk občas nechá unést a diskuze "ujede", ale tohle je pánové přece jenom nadstandard. Co by tomu řekla psychologicko-technologická Rybka? ;))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.