Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Úřad pro ochranu osobních údajů varuje před Gmailem

Mam pochybnosti, ze Gmail niekedy zacne fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, ale 1GB na mejly je ptákovina, a jestli si u Gůglů myslí, že mi tím nabízejí něco extra, ta fakt nevím. Za takovou cenu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalo by se to dobře použít na výměnu souborů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me jaky rozdil je v ochrane osobnich udaju mezi gmailem a e-mailem na serverech seznam atlas nebo centrum ? Myslim, ze urad pro ochranu ... se pouze snazi odradit lidi od pouziti zahranicni sluzby, aby nas mohl stat lepe sledovat pres nase vlastni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Berni: "Dále se taky může stát, že se k těm datům dostanou třetí a další osoby, které je můžou zneužít ještě více" ... máš-li něco zneužitelné, měl bys používat PGP, GnuPG či něco podobného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Berni: Emailove adresy si muze uchovavat kazdy freemail. A co se tyce obsahu,tak pochybuju, ze si nekdo v Googlu da praci s prekladem emailu z cestiny do anglictiny. :-)
Nehlede na moznost vyuzivat PGP, jak zminil JM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Berni: U kterych z ceskych freemailovych provideru si muze uzivatel sam zrusit schranku (ihned, ne nepouzivanim dele nez xx mesicu) a kteri navic garantuji, ze vsechna data vcetne adres budou smazana?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google už není co býval. Podle mě ho koupila FBI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoba: Jo, kvůli tomu je šifrování..

MIMOCHODEM, ASI JEŠTĚ NEVÍTE, ŽE NA WWW.SPYMAC.COM SI LZE JIŽ PŘES 5 MĚSÍCŮ ZAREGOSTROVAT též 1GB e-mail!!!!!!!!!!!! A je to stejný jako gmail. Akorát jiný jméno a pro modemáky díky grafice horor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Grc.. Komu se to nelíbí, ať se neregistruje. Já teda neposílám e-mailem žádnej warez ani data srazu nějakejch hackerů či co, takže jsem se klidně zaregistroval u www.spymac.com. Souhlasil jsem s tím samým, co je u Gmailu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viděl sem i diskuze, že pomocí cookie si můžou ke konkrétní osobě přiřadit to co hledá na internetu. Do teď to mohli dělat jen podle IP adres a asi se jim zachtělo to trochu spřesnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě ta služba padne hned jak k někomu přijede domu na návštěvu RIAA, FBI, nebo něco podobného kvůli tomu že někdo někomu E-Mailem vzkáže že si ty pálený DVDčka s nejnovějším softem může vyzvednout v úterý...:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tam jako budu mít 1GB diskového porostoru a nemohu nic smazat? No to mám plnou schránku za tři měsíce... Co to je za ptákovinu? Osobní údaje (kromě IP) si mohu vymyslet, leda bych jim musel poštou poslat podepsanej papír, kde se zaručuju, že uvedené údaje jsou pravé. Vždyť je to celé nesmysl, když zašifruju obsah, tak kromě toho kdo mi píše nezjistí vůbec nic. Nezjistí co mi píše a nezjistí ani, co píšu já ani komu, klidně to mohu odesílat přes jiný server... Připadá mi to jako aktivity OSA či podobných institucí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to smesny. Nevim, cim je Urad pohorsen. Podivejte se nekdo do ujednani na Hotmailu - lautr to samy, mozna horsi. Vse, co se posila, se stava majetkem Microsoftu, nazdar bazar. Nechces? Neber!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Thom: Přečti si prosím Tě ještě jednou, co si napsal !!!  Nejde o žádné přesvědčení národa o tom, aby si zřizovalli schránku jen u domácích poskytovatelů.  Tisíce a možná ještě více lidí má schránky po celém světě.  Jde tady o to, že když si schránku někde zruším, nebo ji zruší administrátor, tak automaticky mizí všechny uložené zprávy a nastavení, včetně kontaktlistu. Gmail si tyto data chce nechat uchována a dle mého názoru je hromadně použít pro marketing a reklamu. To jen potvrzuje, že se nám začnou hromadit ve velkém nevyžádané pošty a reklamy na něco, o co vůbec nestojíme.  Dále se taky může stát, že se k těm datům dostanou třetí a další osoby, které je můžou zneužít ještě více !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To all:  Psal jsem to všeobecně ...  Každý je sám strůjcem svého štěstí, takže i data ať si každý sám ohlídá. Já jen dodám:  Když se chce, všechno jde !  A pokud je někdo bude chtít zneužít, tak se mu to povede, jen díky tomu, že je Gmail bude skladovat ...  U nás asi není nikdo, komu by se chtělo skladovat data ze zrušených freemailů ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim mazanim u freemeilu bych to tak zhave nevidel. Jestli zalohuji tak jiste nebudou pracne vymazavat kousky dat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.