Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USA dovolí Samsungu, Hynixu a TSMC inovovat jejich továrny v Číně

Kvalita a počet lidí vhodných pro tyhle továrny v USA klesá a zároveň těch továren je už tam docela dost. Indie si vzpomněla na svoji minulost a hodlá v polovodičích taky něco znamenat. I kdyby Indie selhala, tak Čína už postupuje krok za krokem a nepřestane, protože nemůže. Tyhle drahé akce mohou USA pomoci jen na chvíli (pokud vůbec), ale problém je systémový/dlouhodobý a IMHO ho vyřeší jen více drag queen učitelů a náborářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně si myslím, že cesta je použití nebinární logiky v polovodičích ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

>Kvalita a počet lidí vhodných pro tyhle továrny v USA klesá<
spise se jim to cele hrouti nejen na nedostatku kvalifikovanych sil, holt dekadence hegemona v primem prenosu...
edit: BTW uz umi jen vyhrozovat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Copak, na VUMLu ti nalili plky o zahnívajícím kapitalismu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neco k veci by nebylo?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je naprosto stejně k věci jako tvůj komentář podložený jen dojmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle sankce brzdí vývoj, zazdily Huawei, který byl vývojem napřed oproti americkým firmám, škoda, nejsem proti Americe, ale tohle není nutné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mi trochu připadá jako oxymoron. Sankce, tedy zákaz použití US vývoje, zazdily Huawei, který byl ve vývoji dál než US vývoj ? Jestli byl s vlastním vývojem dál, tak na co potřeboval cizí vývoj = dotkly se ho sankce ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze amici maj problem spis s cenou jejich zarizeni kdy huawei prodava o tridu lepsi produkt s o tridu nizsi cenou
po sw strance moje hodinky huawei jsou na tom velmi dobre oproti huami/xiaomi/amazefit hw je dost podobny, kdyz zjistite ze v realu ty senzory vyrabi 2 3 firmy, ale potrebuji ekosystem googlu nebo applu aby to dostali mezi lidi
neni to o nicem jinem jestli se zmeni paradigma a velmoc urcujici pravidla bude cina nebo usa

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíše ekosystém Samsungu a Apple, které v US dominují prodejům. Ale nikdo přece nebrání těm značkám vybudovat ekosystém a na trhu se prosadit. Bude to ale běh na dlouhou trať, půjde to pomalu. Ale příležitost mají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale brání. Co by USA zabránilo si vymyslet další tiktokovou pohádku aplikovanou na jiný než americký OS? Nic ty naivko. Když ne úplný zákaz, tak alespoň šílená cla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

huawei mal v usa minimalny trhovy podiel co sa tyka telefonov, take xiaomi tam predavalo omnoho viac, a hlavne ten ban nemal nic s telefonmi, ale s firmou ako takou kedze bolo potencionalne riziko 5G infrasktruktury napojenej na cinsku vladu, podobny krok riesi aj EU parlament ze zakaze vsetko 5G od huawei

aj tak je to smejdova firma, a tie ich telefony so skaredymi fotakmi kedy to vyzera ako kebyze to niekto omalovaval a vobec to neodpoveda ta fotka realite, taky telefon si kupi iba blb.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt tak nevzdělaný ,že nechápeš souvislosti ?
Nikdy a nikdo na světě nemá a a ni mít nemůže mít sám patenty na vše.
Takže ti stačí mít v zařízení nějakou haléřovou součástku nevalného významu, ale patent na ni drží v USA a jsi jaksi mimo hru a pod sankcemi chápeš už ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oxymoron to není.
Huawei zazdili po SW stránce.
Bez ekosystémů Google to nikdo nekoupí.
Jen pár jedinců co nechtějí Google.
Věřím že mezi čtenáři DIIT velké číslo.
Ale pro BFU to není.

HW měl kvalitní a za super cenu.
Že by byl nějak výrazně napřed oproti Samsungu bych neřekl.
Proti Applu možná. Ten měl slabší období.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu globální ekonomiky a jednotné společnosti je tvoje poznámka správná. Lidstvo jde ale opačným směrem. Supervelmoci chtějí hlavně moc nad druhými. Je to boj USA vs Čína.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a BRICS vs. $, sny US hegemona se zacinaji hroutit, mno uvidime...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nepřidáš ještě zlatý rubl? Nebo ten už z těhle blábolů vypadl?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Možno zistil že USA s tým nestabilným dolárom má v rezervách viac zlata ako celý BRICS dohromady.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm zlato bych do toho netahal. USA má na devizových rezervách zlato jen v celkově 3% HDP (to že mají nejvíc v absolutní hodnotě jim tak moc nepomůže)... I pošahané rusko tam má 36%. Mimochodem ČR zlato rozprodala a má tam snad jen 10% toho co se považuje za rozumnou hodnotu (teď je to jen kolem půl procenta HDP)..
Jedinej kdo si fakt nasyslil zlato je švýcarsko mají na devizových rezervách víc než 100% jejich HDP (137%)..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No mě to přijde zase vcelku rozumný - pokud chcete od nás dotace, tak neivestujte u nepřátel. Pokud tam investovat chcete, nedostanete od nás extra peníze.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Rozumné? Stačí si jen uvědomit, kolik podniků by se při aplikování téhle "rozumnosti" muselo zavřít v jiných oborech např. automotiv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze usa ako riaditel zemegule dovolil.
To je take pekne, mile

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv jako ředitel zeměkoule, ale jako ten, kdo tu technologii má.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale on ji nemá. Mají ji mezinárodní firmy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bejvavalo, neco ma, neco ne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nepochopil, nevadi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dlabat na dotace, je to zlo ikdyž zpočátku to vypadalo jako podpora. Ale brzy bylo jasné že jako vždy jde o něco za něco. A je to všude a cena těch dotací se stupňuje. Jde to i bez nich byť poněkud obtížněji, ale firma pak donorovi nemusí skládat účty.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je tu zase propagandy.

Ban na Huawei sa týkal sekundárnych sankcií. Ostatné je propaganda za účelom zneprehľadniť reálnu situáciu.

A aj to sa týka skôr štátnych zamestnancov. Vy si tie mobily môžete stále bez problémov kúpiť. Teda, problém môže byť, že po skončení dotácií od čínskej vlády dosť podraželi. Skoro ako keby CCP stratilo o firmu záujem keď už ich americký úradníci používať nemôžu.

Čo s týka Tiktoku tak si odporúčam prečítať EULA s ktorým ste súhlasili. Tam aj ceo tej firmy pred kongresom priznal, že zbierajú viac údajov a dát ako je zdravé a posielajú ich do CCP ale nieje to problém pretože ste s tým súhlasili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pohodě, stejně jako to, že Google "indexuje" i obsah šifrovaných souborů je také v pohodě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je skvělé, že USA dovolí soukromým cizím firmám inovovat své továrny v cizím státě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tos ovšem napsal účelově jen polovinu pravdy. Pokud nebudou chtít od USA dotace, USA jim do toho kecat nebudou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dočasně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jako, že korejská firma dostává dotace od USA na fabriku v Číně?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že se mýlím, ale obávám se, že dlouhodobě USA nemají proti Číně šanci.
Věc vidím tak, že lépe si povede ta ekonomika, která má dostatek inteligentních a pracovitých lidí a dále také dostatek levných surovin, které dokáže náležitě využívat.
Číňani mají statisticky o něco vyšší průměrné IQ než máme my Evropani a znatelně vyšší než má většina ostatních etnik. Navíc Čína má 1400 milionů obyvatel, zatímco USA "pouze" 330. Pokud tedy Čína dokáže ve svém obyvatelstvu vyhledávat a uplatňovat talenty, tak USA v tomto "závodě"nemají šanci vyhrát.
A dostatečné množství všech možných levných surovin Číně zajistí ekonomicky a personálně zdecimované Rusko, kterému do budoucna nezbude nic jiného než přežívat díky prodeji surovin Číně.
Jak asi bude vypadat budoucnost Číny ukazuje Tchaj-wan, což je z hlediska vývoje technologií jedna z nejvíce rozvinutých zemí světa. Na Tchaj-wanu žije stejné etnikum jako na pevninské Číně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsi neměl psát, Jirka1 to nerozdýchá, nejspíš tě označí za moskevského trola. To, že přijímačky na Čínské vysoké by u nás znamenaly tak 1% úspěšnost, to, že Čína má podaných více patentů než USA, že vědci v Číně publikují více než v USA. Evropa "cíli" 20% vysokoškolsky vzdělaných lidí místo motivace ke studiu technických oborů vytváří "pseudoobory" bez využití generující "vysokoškolsky vzdělané" jejichž uplatnění je pouze v "neziskovkách" které vytváří pouze ekonomickou zátěž pro stát, která odčerpává prostředky pro výzkum a vývoj.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale rozdejchám to snadno, nemluv za mě. A nepodsouvej mi, koho jak označím. To jen hovado tupé nedokáže pochopit, že je potřeba řešit víc problémů najednou a že můžu být zároveň proti dementním rozhodnutím EU i proti fašistickému rusákovi.
Čína bude mít svých problémů dost, díky politice jednoho dítěte jí roste počet důchodců a klesá počet na ně pracujících a to kupodivu ještě víc než jinde. Navíc s bohatstvím roste pohodlnost, názornou ukázkou čehož je sousední Japonsko, kde už mladí nechtějí tvrdnout ve firmě od nevidím do nevidím. Ale hlavně, Čína už je zase pevně v rukou vůdce a bude dělat jen to, co si vůdce usmyslí. Až se "moudrý vůdce" rozhodne místo rozvoje ekonomiky válčit o Tajwan, dopadne to stejně jako v Rusku. To je totiž zásadní problém všech diktátorských režimů - závisí příliš na pitomosti diktátora. Tajwan by byl možnou budoucností Číny bez diktátora.
Kecy o neziskovkách jsou pak jen standardním folklórem. To si snad myslílš, že ten, kdo vystuduje nějaké pseudohumanitní vědy, by byl jinak dobrým technikem? Z 99% nebyl. Ti, co dneska studují různé pseudoobory by jindy byli úředníky nebo naprosto nezajímavými pracovníky někde jinde, jen bez VŠ. Takhle mají jen VŠ naprd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že s tou Čínou máš pravdu ty a nikoliv já, protože Čína jako světový hegemon by nejen pro nás, ale jsem přesvědčenej, že pro celý svět bylo mnohem horší variantou než USA coby světový hegemon.
USA pochopitelně nejsou bez chyby, ale ve srovnání s Čínou jsou přece jen velmi liberální zemí se kterou se lze dobře domluvit. Lidi, kteří na USA nadávají a doufají, že Čína se stane nejsilnější zemí světa těžce nedomýšlejí důsledky něčeho takového.
Nicméně, i přesto, že z toho ani trochu nemám radost, obávám se, že fakta jsou jasná a Čína je světovým lídrem budoucnosti. Co se týče porodnosti. Aktuální hodnoty:
Čína 1,28
USA 1,68
Česko 1,71
Japonsko 1,34
Jižní Korea 0,84

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měls dodat ještě číslo za Indii, ta bude v nejbližší době jeden z velkých čínských problémů. Levná výroba se tam přesouvá už teď, Čína už je drahá.
Ano, taky si myslím, že Čína jako hegemon by byla hodně špatnou variantou, zvlášť v současné diktátorské verzi. Verze taiwanská by byla mnohem snesitelnější.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně na Indii moc nevěřím. Čína mi připadá daleko organizovanější, Číňani také mají vyšší statisticky průměrné IQ - je mi jasné, že tenhle údaj na většinu lidí nejspíš žádný velký dojem neudělá, nicméně já prostě věřím, že tento údaj je naopak velmi podstatný. Ale třeba se mejlím. No, uvidíme jak to nakonec dopadne. Snad USA přece jen své místo hlavního hegemona uhájí. Jsem přesvědčenej, že pro svět by to byla ze všech variant ta nejméně špatná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čína je přeorganizovaná, Indie zase chaotická. Taky nevěřím na to, že by Indie Čínu překonala, ale odebere ji hodně z produkce, díky které jsme dnes na Číně příliš závislí. S tím IQ to bude složitější, v Indii spíš bude značný rozdíl mezi kastami a obecně národy. Čína je v tomhle mnohem víc homogenní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové co to plácáte, A jeké odebírání produkce? Před 40 lety byli číňané chudí na snad na urovni rozvojovývh zemí... Nyní mají hromadu vzdělaných a bohatých lidí. oni sami mají svůj vlastní trh větší než ten evropský! Indie a další země je mohou postupně následovat evropa s půl miliardou lidí nemá šanci v dlouhodobém hledisku proti třem miliardám lidí a to i kdyby byli 2x méně produktivní což nehrozí....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ona je hloupost počítat to jako 3 miliardy dohromady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně budem to místo toho odečítat že...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale Indie fakt není Čína. Nejsou to spojené ekonomiky. Podsouvání hloupostí typu odečítat je klasickou taktikou propagandistických trotlů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně ono jich je dohromady 3 miliardy (6x víc) a mají tudíž výrazně větší potenciál a jejich ekonomiky jsou větší a budou růst (neb zvlášť indie z malého může růst o to rychleji), ale nektěří trotlové se budou tvářit že to není pravda... To že už nyní netvoří "jednotný trh" je v tomto případě irelevantní neboť si nijak nebrání ve vzájemném obchodu a nevymýšlejí nesmysly s křížkem po funuse ala Trump. EU či USA nemá kam růst oni ano a když na to přijde vytvoří si vlastní trhy i bez nás (což už čína udělala)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jen někteří trotlové spojují nespojitelné. EU je společná ekonomika, Čína a Indie není a nebude. Samotné že je někoho víc, nic moc neznamená, viz Afrika.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně není a nebude... Máme tu globální ekonomiku a trh víme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezký blábol. Když globální ekonomika, tak počítej s 8 miliardami lidí a nevybírej a nesčítej účelově jen 3 miliardy z nich...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máme globální ekonopmiku (nejsme izolovaní ja za socializmu) a jen ty dvě země představují 3 miliardy lidí (motivovaných a momentálně na vzestupu s přístupem k moderní technice) proti nimž z dlouhodobého hlediska 0,5 miliardy z principu nemá moc šanci. Proti 8 miliardám by to bylo o to horší... Čemu přesně zase "nerozumíš" ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hovadsky mi nepodsouvej, že něčemu nerozumím. Nesouhlasit není nerozumět, trollíku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasně "nesouhlasím"... Evidentně nerozumíš tomu co jsem napsal a opakuješ nesmysly o velikosti týkající se srovnávané části trhu, kdyby jsi tomu rozumněl, nemohl by jsi argumentovat 8 miliardami lidí, což je ještě větší trh než ony 3miliardy z indie a číny a proti tomu teprve dlouhodobě není šance (a to ani nemluvím o tom že velká část těch x miliard v rozvojových zemí se stává přímo závislými na číně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.