Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USA a Rusko se dohodly na orbitální stanici obíhající Měsíc

Rusáci postaví leda prd, budou žrát hlínu a sypat do zbrojení.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

budu hadat bud klasicky diskuzni trol a nebo fanatik :)

zrovna velmi zajimavy vyvoj na poli vesmirnych programu (ac v tomhle oklestenem clanku toho mnoho chybi) >> pripada mi to jako logicky krok protoze amerika ani rusko nema dostatek zdroju uskutecnit neco takoveho v rozumneme casovem horizontu tak jednoduse spoji sily a v budoucnu mohou jeste prizvat jine agentury i soukrome spolecnosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak, "mohou (prizvat)". Musi, bez nich to neufinancuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak samozrejme cim vice subjektu tim lepe :) ale aspon nekdo udelat prvni kroky musi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rusofilský fanatik promluvil :-).

Někdy ti šáhl na tvou modlu, žejo :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak v tom pripade doufam ze jsi promluvil naposledy ;) tady na nejake rusofily nejsme zvedavi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Žádný troll ani fanatik, to je reálný popis situace. Vždyť škrtání v rozpočtu Roskosmosu dospělo tak daleko, že na ISS nyní létá o jednoho ruského kosmonauta míň. Plány na vlastní stanici po konci ISS šly stranou, ačkoliv ještě nedávno byla s velkou slávou ohlášena a měly pro ni být využity i moduly, které byly původně určeny pro ISS a mají značné zpoždění. Pilotovaný let z kosmodromu Vostočnyj se stále odkládá stejně tak jako další start nové rakety Angara. Náhrada lodi Sojuz je stále ve vývoji, ale také v nedohlednu. K tomu byly minulý rok velké problémy s Protonem, který slouží pro komerční vynášení družic, takže poklesly i příjmy z této činnosti. Problémy byly způsobeny pouze nekvalitou práce a mizernou kontrolou (samotný nosič je v provozu již desítky let), což ukazuje na pokles úrovně kosmického průmyslu způsobený odlivem lidí a výběrem vedoucích postů podle příslušnosti ke správné "rodině", nikoliv dle znalostí.
Podrobnosti se lze dočíst na www.russianspaceweb.com/index.html

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

corwin78: "Rusáci postaví leda prd, budou žrát hlínu a sypat do zbrojení."
Jirka1: "....to je reálný popis situace"

jako vazne ? :) takze dalsi fanatik uz jich je tu vic to je moc pekne :)

uz toho postavili dost a jede se dal ze je to poznamenane korupci ktera se aspon naoko potrestala (ale doufam ze ty hlavy co padali nebyli jen nastrecene figurky) je pomerne bezny jev po celem svete akorat tady se to kolikrat ani nedoresi .... navic Rusko je tak v zadeli ze do zbrojeni sype uplne smesne castky a to navic vede aktivni konflikty kde by se dalo ocekvat minimalne 5 - 10x vetsi rozpocet na zbrojeni nez maji ted

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je tak výstižně popsané, co se bude dít. Prachy půjdou na zbrojení, civilní kosmonautika bude paběrkovat a jestli má občan co žrát vládu zajímat nebude. V Rusku nic nového.
Ruské částky na zbrojení vůbec směšné nejsou. Je potřeba se řídit místními cenami a podílem na státním rozpočtu. Kdyby měli mít rozpočet 5-10x větší, jak nesmyslně píšete, tak by jejich rozpočet musel financovat jiný stát :-)
Američani sypou větší částky především proto, že jejich cenová úroveň je zcela jinde, takže provozně je armáda mnohem dražší. Podíl na rozpočtu je ale výrazně nižší...
Korupce je ve světě sice běžný jev, ale její míra směrem na východ stoupá až tak, že tam vládne už jen zkorumpovaná oligarchie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

- nemusel :)
- a ceny nejsou smesne jen maji vyhodu i nevyhodu ze znacna cast je stale zavisla na statu ne jako v USA kdy vetsi cast outsourcuje a tim ze nezvykle zvedaji naklady a prostor pro dalsi korupci a vyvadeni penez do soukromeho sektoru ...coz vidime i u nas jak se nenapadne tuneluji rozpocty pres soukrome spolecnosti ...

to je zase ta selektivni slepota zapad si tu trha na cary cizi i vlastni trhy nejen za pomoci korupce a ozbrojenych konfliktu ale vsichni ukazuji jen tu "RUSKOU" :) korupce a rozkradani je mozna na vychode vic viditelne kdyz se o te mistni moc nedozvidame a spousta cesticek a tunelu nejsou sice moralne v poradku ale jsou prehlizeny nebo jsou na hrane zakona apod. ... jde jen o medialni masaz a o selektivni vyber informaci ktere se k nam dostanou apod. vsak pro ne je to idealni stav kdyz maji na koho ukazat ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Další kázání jak ze Sputniku :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ne to je kamarade z praxe neni nad osobni zkusenost protoze veskera media velmi casto lzou a prekrucuji fakta a jelimankove jim to zerou jak presnidavecku ....
btw a proc by nam kazala druzice ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, jelimánku. Zatímco vy tady kážete to, co vyplodí ta pravá nezávislá média, často řízená KGB :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jasne a nejjsem jeste tajny nocleh KGB prorusky spion atd :D :D tady asi tezko budu hledat zdravy rozum.... you made my day dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak troll příteli, ale docela dost se o situaci v Rusku zajímám a jako technického fandu mě situace zvláště v ruském kosmickém průmyslu a výzkumu štve.

Celou situaci docela dobře popsal Jirka1, chybí mu tam snad jen zmínka o neuvěřitelné korupci a rozkrádání peněz spojené s výstavbou kosmodromu Vostočnyj, ale to je situace prakticky ve všech oblastech v Rusku.

Mám v Rusku poměrně dost kolegů a přátel a tudíž se mě tamní politická, ekonomická a sociální situace dost dotýká a byl bych rád, kdyby tam konečně nastoupila vláda, která se místo nepřátelství a rozpoutávání válek vrátí ke konstruktivní spolupráci a demokracii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to jsou jak demagogicke kecy z nejakeho politickeho mitingu :))

spinava hra se hraje uplne vsude a to ze se nekdo selektivne zameri jen jednim smerem nese znamky fanatismu takze jsme si to ujasnili puvodni komentar vypovida za vse a troll tedy nejste ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"spinava hra se hraje uplne vsude" ale fuj, takový nehezký pohled na svět. Tobě se tu asi nežije moc dobře, což?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

coz o to zije mel jsem stesti a prehoupl se do stredni tridy ..ale muj moralni kompas nema rad lzi demagogii fanatismus a bezpravi :) kdyz uz ukazovat prstem tak spravedlive na vsechny strany ;)

copak se ti libi to jak nam lzou to jak nam omezuji zakladni prava a svobody zarucene ustavou atd. atd. ? politici, media( i verejnopravni ) atd. nam lzou a prstem ukazuji na druhe aby odveli pozornost od vlastniho bordelu ... ale tak tohle je technicky web asi bych to tady neplevelil vecmi ktere sem uplne nepatri ac jsem z politicke situace natolik zoufaly ze snad budu volit SPD a Zemana (oba poprve) az natolik jsem z toho rozcarovany co se u nas deje za frasku z ktere je mi na zvraceni tak at to stoji aspon za to :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...prehoupl se do stredni tridy... ale muj moralni kompas nema rad lzi demagogii fanatismus a bezpravi... natolik zoufaly ze snad budu volit SPD a Zemana". Jo, tomu říkám rána na komoru :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz tak uz at je na co koukat :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to pobavilo :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špinavé hry se hrají všude, to je pravda. Díky tomu můžete třeba omluvit vraždu upozorněním na to, že jinde někdo ukradl housku.

Anexe území slabších sousedů, to v Evropě bylo nemyslitelné od dob Hitlera. Žádný stát se v novodobé historii nepodobal Hitlerově předválečnému Německu tak jako Putinovo současné Rusko, a platí to i naopak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ono je to tady spis tak poukazovanim na zlociny a prohresky druhych se tu maskuje "vnitrni" bordel ....az lide budou rikat oni ukradli housky je potreba je potrestat ale mi jsme taky ukradli housky musime se potrestat tak to bude OK to ze ale jen ukaze prstem na jednu stranu a doufa ze stado prehlidne ze ma nasrano pod nohama je mi krajne nemile ...jestli mate na mysli Ukrajinu tak bych vam k tomu napsal plno faktu ze koreny problemy jsou vnitrniho puvodu a zacali hned po prevratu a eskalovali do soucasne podoby atd atd ale to by bylo jako hazeni hrachu na zed ....ale jeden ukrajinec mi k tomu rekl peknou vec nekolikrat po sobe opakoval "to se proste nedela.." ale jinak to chapal ani z toho nebyl nijak popuzen btw jeho babicka ktera zije v dane oblasti a politikareni jde uplne mimo ni na skypu rikala ze vubec nevi co se deje ale ted je to lepsi protoze nejsou uz vypadky elektriny a tece voda :)(ale je fakt ze zije mimo krizovou zonu a kdyz se podivam na humanitarni vypravy tak to tam neni zadna slava bohuzel :( )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale jedeš dál jako kolovrátek, jako bys nečetl můj příspěvek.

Housky a housky to budou až bude v Evropě běžné, že Němci zaberou násilím kus Dánska a Maďaři zahájí hybridní válku ve slovenském Podunají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je problem většiny lidi ze nejsou schopni vnímat v sirsich souvislostech a vidi jen to ce je ted a tady to na jistou podobnost s druhou světovou příčiny vzniku byli dávno pred tim nez se Hitler dostal k moci a mnohokrát k ni nemuselo dojit.....ale jak snadné to hodit na jednoho člověka kdyz v tom meli prsty i ostatní.....ano odsuzuji Hitlera ale i ty kteří na tom nesou spoluvinu....a historie se stale opakuje.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš být konkrétnější?
Chceš říct, že spoluvinu na Hitlerových zločinech nesou např. českoslovenští politici, jejichž národnostní politika nebyla vždy příkladná?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je standardní propagandistický postup. Zpochybnit všechno, protože přece všichni lžou. Lépe v tom pak zaniknou skutečné zločiny. Putin sice anektoval Krym, Hitler začal válku, ale důvod jim k tomu dali zločinní imperialisti. Oni sami by to jinak neudělali, nebo k tomu byli přímo donuceni :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano vsichni imperialisti jsou zlocinni :) to se neda ani rozporovat ...

nikdy jsem nic takoveho netvrdil ani nepoprel jen to dokazu vnimat v sirsich souvislostech :)
ze je nekdo tak hloupy a za kazdym rohem vidi "imperialistu" nebo bolsevika a pouziva to jako mantru je jeho osobni problem :)
trosku si nastudujte historii a souvislosti bez A neni B nektere velke milniky meli zaklad hluboko v minulosti pred danym "zlomem" ... Hitler byl pouze vysledek reakce a i presto jaka byla reakce mohla byt uspesne nekolikrat tato reakce potlacena jeste v pocatcich vinu na obetech tak nesou i ostatni zucastneni kterym nevysel jejich chladny zlomyslny kalkul ...tim samozrejme nepopiram vinu Hitlera a jedincu kteri se na tom podileli (sam by logicky dokazal velke kulove) >> nic neni jen cernobile ....

spousta lidi by toho mnoho spatneho neudelala kdyby na ne nebyl vyvijen pretlak aneb mirumilovna vetsina je irelevatni pokud to dojde do urciteho bodu ....
ohledne anexe krymu je to velmi zajimave tema nesouhlasim s tim nelibi se mi to ale co se tak trochu zamyslet o co v teto situaci jde a kde ma tato situace pocatek a proc to doslo az do tehle faze ... a proc se sankcionuji a likviduji nejvice soukrome firmy kde je i byt zanedbatelny podil ruskych investoru a jejich zakazky vesele prebrali americke, fracouske, britske atd. firmy a to vc. zakazek smer rusko ;)

jeste jednou opakuji nic neni cernobile kazdy ekonomicky nebo vojensky konflik vyvolany at Rusy ci USA ma nejake pozadi a media na obou stranach nam dotvareji idilicky obrazek toho ze se nic nedeje ze je to v duchu uslechtilych idealu a zli jsou ti druzi atd atd ..... a lide jako vy jsou uspesnym produktem propagandy at jedne nebo druhe strany ....pokud se to tak da rozdelovat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět spousta mlhy, hloupého poučování a konkrétního nic.
Hlavně nekonkrétně, že: "vinu na obetech tak nesou i ostatni zucastneni kterym nevysel jejich chladny zlomyslny kalkul .."
Kdo jsou ostatní zúčastnění a jaký byl kalkul radši nenapíšete. Asi bysme pak líp viděli, odkud vítr fouká...
Vzhledem k tomu, jak rudá propaganda pojem imperialisti používala, je vaše poznámka o tom, že jsou všichni imperialisti zločinní, hodně mimo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemohu za to ze nemate prehled v historii a mlhave si pamatujete jen to co vam bylo behem vaseho zivota planovane nacpano do hlavy proc se tedy poustite do debaty kdyz vam chybi zakladni aspon vseobecne znalosti historie :)
staci si projet udalosti pred WWII jak se k tomu stavelo rusko jak zapad jak jini slovane atd atd :) v jake situaci byli zapadni imperialiste kdyz byl konflikt teprve v plenkach .... cely svet vc. elit, intelektualu, politiku atd vedel kam to cirka smeruje jenze to dopadlo trochu jinak nez si sami predstavovali a to byl jediny duvod proc umyslne nekonali ...neslo jen o nekonecny appeasement ktery se masivne praktikuje i v soucasnosti a vede k sebedestrukci ....

aha tak to si asi pod pojmem imperialismus predstavujeme kazdy neco jineho potom se omlouvam a priste se prizpusobim vasemu vnimani sveta ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže klasika - neřekl jste konkrétně opět nic. Ale nezapoměl jste naznačit, že když nevnímám svět jako vy, tak nemám přehled o historii.
Pokud jde o SSSR před 2. světovou, vesele s Německem spolupracoval a dodával suroviny....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dalsi co vnima veci jen cernobile znovu a znovu ...:D
a co jeste napsat co tomu predchazelo a co bylo potom :D bud umyslne vytrhavate informace z kontextu a jste demagog :) a nebo opravdu nemate prehled ale minimalne si to myslite :) trochu vam to i usnadnim to vase sebevzdalavani jeden cas dokonce nemci tajne testovali svou vojenskou techniku protoze meli logicky zakaz po prvni WW :) o tomhle tema se ocividne neda debatovat pokud ma protistrana klapky na ocich a omezene informace ...a vytrhne si jednu vec ktera se mu hodi zrovna do kramu :D tohle by mozna fungovalo na cloveka ktery o tom nic nevi ....
pokud nejste schopen soubeh udalosti brat jako celek tak dalsi debata postrada smysl :) aby byl clovek aspon trochu schopen o tomto tematu debatovat musel by mit vseobecny prehled minimalne od konce prvni svetove vice je lepe samozrejme ....
jen hledejte jednou z vas mozna neco bude ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Němci nemohli zkoušet zbraně, protože prohráli válku. Logické. Že jim to umožnili v SSSR, proti kterému Německo tu válku taky vedlo, už tak logické nebylo, taky na to řádně doplatili.
Ale to vy okecáte slovíčky typu celek, souvislosti atd, aniž byste cokoliv konkrétního řekl. Ne, vážený trolle, historie není beztvarý paskvil. Věci a činy mají konkrétní jména a smysl a nelze pořád jen mlžit a vše zpochybňovat, abyste následně mohl tu historii zcela překroutit.
Vaše velectěné rady místního náfuky si tak strčte někam. Sám jste žádnou znalost nepředvedl, jen předvádíte výkruty a mlžení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

- ach jo to je tak do oci bijici neznalost ale je hezke ze umite dogooglovat mezery ;) ano rad mlzim abych si overil nekompetentnost mistnich kecalku a zatim mi to skvele vychazi :) a podle toho co tu postujete jsou to presne ty neuplne propagantisticke kecy z kterych me tu ocernujete protoze mam sirsi zaber a pravda najednou nevypada jen cernobile :) ale historie se stale opakuje po cela tisicileti vitezove jsou oslavovani at dosahli viteztvi jakkoliv a porazeni zatracovani :) a mezi nimi je ta mirumilovna vetsina ktera akorat trpi a nekteri z nich i slepe veri svym pastyrum kteri si plni sve vize na ukor ostatnich ....

a zase nula bodu a vynechani podstatnych informaci ale docela to chapu na propagandistickych webech se o takovych vecech moc nepise tak nemate kde cerpat spravne informace :) -mimochodem prospech z toho meli obe strany navic spoluprace byla postupne ukoncovana prave kvuli zmenam v nemecku a definitvne ukoncena s nastupem Hitlera k moci ...rika vam trebas neco Christie (ted uz najednou ano ze ;) )

nevim kdo dela z historie beztvary paskvil kdyz si vytrhne jen par konkretnich udalosti vytrzenych z kontextu ;)tomu ja rikam prekrucovani

ale abych byl fer ja vam neberu tu vasi vizi o zlodusich oni to jsou spatni lide ale jen vam chci vyvratit ten vas utkvely blud toho ze ostatni jsou jak beranci (aspon to tak spousta lidi prezentuje ) :)

mimochodem cele tohle paskvilni vlakno vzniklo kvuli jednomu fanatickemu aktivistovi z protipiratske strany ktery si musel nesmyslne kopnout (to ze je to jeho pravidelna bohuliba cinnost a dela to velmi pravidelne jsem zjistil az pozdeji prvotni dotaz byl myslen s mirnou nadsazkou protoze to vypadalo na humorny vystrelek typu CRHA ci MUCH DODGE apod. :)

btw realne pujdu nejspis volit svobodne >>>to ze pujdu volit SPD byl vtip protoze ho vede nekonzistetni tluchuba ..ac s par body jeho programu souhlasim je to prilis malo abych mu dal hlas .... ale s tim Zemanem to buzel vtip nebyl jestli se nenajde poradny protikandidat tak se slzu v oku a bolesti u srdce dam poprve nejspis hlas prave jemu ... i kdyz jsem ateista modlim se k bohu aby se ten volitelny protikandidat nasel zatim bohuzel to je sama katastrofa ac by byli lepsi reprezentativnejsi loutky ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dej se na politiku umíš popsat půl stránky o ničem.

Dověděl jsem se z tvého příspěvku jenom dvě věci: že jsi ateista a že si myslíš že v čele SPD je tlučhuba.

(No offense, chci ti poskytnout zpětnou vazbu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spoleham se na to ze druzi nevedi a nabehnou si coz je velmi casty jev :) a nebo ze naopak vedi a debata s nimi je jedna radost protoze netreba citovat stohy stranek a historickych faktu od toho jsou jine zdroje a ne diskuze tam se ma uz o nabytych znalostech diskutovat ne doucovat druhe :)

to je jak s tim vtipem ohledne Atomovych fyziku ve vlaku 3 smich 5 smich ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je samozřejmě hloupost.

Tvoje vágní formulace sedají pochopit mnoha způsoby.
Takhle si pokecáš pouze s lidmi kteří mají stejný způsob myšlení a stejné názory jako ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je samozrejme hloupost ? :D

ano takhle pokecam pouze s lidmi kteri maji hlubsi znalosti cele problematiky a nebo s lidmi kteri maji otevrou mysl a maji prostor i pro jiny nez predem dany "svetonazor" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dam vam priklad kdyz vidite ze cca vasim smerem pada strom a vedle stoji rodinka s detmi ale vy jste si jisty ze ten strom nespadne na vas ale na tu rodinku a nic umyslne neudelate protoze kousek vedle meli rozlozeny stul s jidlem a vy jste mel hlad .... jaky by jste svuj vykon potom ohodnotil ...nejvetsi ironie je ze jste v ten moment spatne odhadl smer padu a ten strom spadl primo na vas i kdyz jste mohl jeste nekolikrat zmenit rozhodnuti ale porad jste doufal ze to spadne vedle :)

budete stale vinit ten strom nebo sebe a toho cloveka co ho pokacel ? vinu v ten moment nesou vsichni kdyz si to trochu pribarvime o to ze strom(hitler a spol) taky mohl ovlivnovat sve chovani

v pripade rozhodnuti bez chladneho zlomyslneho kalkulu by doslo jen k minimalnim nasledkum pro vsechny zucastnene maximalne by nekoho slehla nejaka vetev ;)

snad jsem vam to tim prikladem objasnil :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hitler není strom. Strom nedokáže ovlivnit kdy a na koho spadne. Hitler se naopak sám rozhoduje kdy a na koho zaútočí.
Ano, kdyby Evropa vůči Hitlerovi nevolila politiku appeasementu a byla na Hitlera tvrdší a nepovolila mu například už militarizaci Porýní, mohla se Evropa vyvíjet jiným směrem.

To ale Hitlera ani v nejmenším neomlouvá.
Tak jako vraha neomlouvá, že svědkové vraždy utekli místo aby se s vrahem pustili do boje.

Naštěstí vůči Putinovi Evropa politiku appeasementu nezvolila (i když protiruské sankce jsou hodně bezzubé).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to byla umele vytvorena situace tzv. obrazne a dokonce to tam zminuji a tady nekdo popre tento fakt a vali to svoje nezavisle na tom co bylo napsano :D

samozrejme to neomlouva Hitlera ale ani to neomlouva ty kteri meli v dany moment v rukou moc to zastavit a to opakovane ....

a zase tu nekdo hrube nepochopil danou situaci clovek nebyl svedkem byl zucastnenym spolupachatelem jediny ktery to mohl ale nechtel zastavit protoze z toho videl profit ...

souhlas ty radoby sankce jsou vysmech vsem slusnym lidem spis to bylo jen prerozdeleni trhu a vysachovani drobnych i velkych hracu v prvni rade jde vzdy jen o prachy ....

ostatne vite na zaklade ceho se Hitler dostal k moci tak nebyvale ze si mohl dovolit rozpoutat WWII ano podekujte zapadnim zlocineckym imperialistum ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a zase tu nekdo hrube nepochopil danou situaci clovek nebyl svedkem byl zucastnenym spolupachatelem jediny ktery to mohl ale nechtel zastavit protoze z toho videl profit ..."
"ostatne vite na zaklade ceho se Hitler dostal k moci tak nebyvale ze si mohl dovolit rozpoutat WWII ano podekujte zapadnim zlocineckym imperialistum ..."
Za Hitlera můžou imperialisté, ten kdo ustupoval vrahovi, je spolupachatelem, ba dokonce z toho viděl profit. Ovšem ten, kdo s ním uzavřel pakt a rozdělil si Evropu, je génius. Pravda, tuto část jste radši nedopsal, ale tento výklad dějin ze Sputniku znám. A je to jen soubor ruských lží snažících se vyvinit ze spoluviny a tvářit se jako nebohá oběť. S tím táhněte na Sputnik, kam takové lži patří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a opet zase mimo stejne jako za soucasnou situaci at to vypada jakkoliv muze hlavne obdobi po prevratu coz uz je pekne davno tak podobne to bylo i s bezvynamnou stranou jak se mohli dostat k takove moci trochu premyslejte kde a proc ve spolecnosti vznikl ten pretlak a doslo k takovemu vyraznemu posunu ... to ze i potom co se Hitler dostal k opravdove moci zacali ustupovat a doufat v neco co se jim skarede vymstilo je dalsi bod :) .... nevypustil protoze to taky neni cela pravda ... vite ze treba i polaci prisli tajne vyjednavat s Hitlerem o rozdeleni vlivu a naopak Stalin se tomu do posledni chvile vyhybal (ted uz taky ano ze ;) ) verte nebo ne ale donedavna jsem si myslel ze sputnik je pouze druzice az pri prilis vysoke frekveci tohoto slova ve spojeni s KGB propagatorem apod. jsem taktez sahl po google a uz vim ktera bije a ne ani jsem ho necetl ale apson jsem v obraze dekuji za doplneni informaci ale osobne mam radsi techniku a s tim i souvisejici historii :)

cim lidi s vymytou a naprogramovanou hlavou potkavam tim vice verim ze na tom bezvladnim systemu je i neco pozitivniho ale pak si vzpomenu na sokratesuv citat ktery se da naroubovat skoro na cokoliv nejen na tu pseudo demokracii kterou tu mame ... a hned mne to prejde protoze z lidske podstaty je to nemozne a je jedno jake bude zrizeni protoze se vzdy najde nekdo kdo toho bude zneuzivat :) nekdy je prokazatelne lepsi jeden dobry diktator nez plny sal nekompetetnich zmetku ....viz soucasna politicka situace ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ale ani to neomlouva ty kteri meli v dany moment v rukou moc to zastavit a to opakovane"

Dívej se na to očima 30. let
Oni nevěděli, že dojde ke světové válce.
Hitler se choval méně agresivně než Putin dnes a vystupoval jako mírotvorce: Choval se diplomatičtěji, anexi Sudet si nechal odsouhlasit. Žádné protiněmecké sankce tudíž zavedeny nebyly, Všichni se na sebe usmívali. Mluvilo se o tom, že byl zajištěn mír v Evropě na sto let.

A každý měl své vlastní zájmy. Francouzi nechtěli zbrojit, chtěli si zachovat životní úroveň. Poláci se Německa báli a mysleli si že by mohli získat české Slezsko. Stalin chtěl získat Pobaltí, Finsko a půl Polska...

Dneska má taky každý své zájmy. Putina by bylo možné zpacifikovat snadněji než Hitlera: stačily by tvrdší ekonomické sankce. Ale přesto Němci chtějí naopak s Ruskem vybudovat Nordstream. Jde jim o profit, jak říkáš, a do budoucnosti nevidí. Ani nechtějí vidět, že by Putin mohl začít válku, která by mohla být ničivější než minulá světová.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

historicky vetsina restrikci, sankci a odmitani spoluprace ci proste komunikace dopadla katastrofalne naopak otevrenost vstricnost a otevrena debata mela pozitivni dopad ....sankce proti Rusku jsou komedie za prve se snadneji zbavuji velmi silne ekonomicke zavislosti na globalnim trhu za druhe to je i pripad nasi firmy (francouzko-americka) kdy se proste zbavuji konkurence a ziskavaji tak jejich ksefty :) stacil byt drobny podil ruskych investoru a vznikl pro danou firmu vazny problem a za dalsi v jinych sferach zase nejvic trpi ti podnikatele kteri byli na vyvozu zavisli ... tady se do nas napr. kope ze nemame spolupracovat s Cinou ale ze zbytek sveta s nimi obchoduje jak na bezicim pase uz trochu opomeli zminit ...trochu mi to pripomina i vyvoj ceskeho zbrojniho prumyslu ...

ad1) vedeli jen doufali v jiny vyvoj
ad2) kdyz uz to propuklo porad tak trochu doufali ze je to mine budou mit dostatek casu a nemecko pak bude prilis oslabene aby bylo hroznou
ad3) Putin ma nahodou velmi manipulativni dobre vedene rozhovory tam bych si tou agresivitou nebyl tak jisty naopak to dela lisacky a inteligente ukaze ze on je oproti jinym beranek a jak je otevren nadnarodni spolupraci zatim co ostatni ne coz o to castecne ma i pravdu to je vzdy zaklad uspesne manipulace moc nelhat ale vime jak to je(znam jednu ukrajinku pred ni staci rict neco spatneho na Putina a cela se rozzuri takze na nekoho to ocividne pusobi ...)
ad4) no vidite mir na sto let ale prehnany pretlak ktery byl vyvijen ze strany vitezu na obycejny nemecky lid byl natolik neusnosny ze se Hitler dostal k moci a mohl rozpoutat WWII
ad5) jdu spat :)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"historicky vetsina restrikci, sankci a odmitani spoluprace ci proste komunikace dopadla katastrofalne naopak otevrenost vstricnost a otevrena debata mela pozitivni dopad"

:D
Takže Mnichov 1938 i akceptování militarizace Porýní a anšlusu Rakouska bylo vlastně to ideální řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jsme zase u toho vytrhavani z kontextu bez souvislosti s predeslymi udalostmi a rekl jsem vetsina ne vsechny :) typicke nevime kudy kam tak se zase focusneme na jednu udalost ale to takhle opravdu nejde nejdriv si musime uvedomit co tomu vse predchazelo .....to fakt nelze premyslet nad vecmi v sirsich souvislostech :) pro nekoho je to asi nemozne ....ocividne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jsme zase u toho, že nevysvětíš o čem mluvíš a co je "vytrhávání z kontextu".

Máme následující situaci:
Hitler / Putin jsou v čele lokálních velmocí a rošiřují svá území na úkor slabších sousedů
německý / ruský národ jim tleskají
Německo / Rusko silně zbrojí

Když v této situaci vůči Hitlerovi okolní země zvolily cestu spolupráce, otevřenosti, vstřícnosti, bylo to podle tebe špatně.
Vůči Putinovi si naopak stěžuješ na nedostatek spolupráce a vstřícnosti ze strany Západu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak. Proti Rusům samotným nic nemám, pár přátel tam mám ze svých návštěv. Neštěstím Ruska je jeho věrchuška - největší stát na světě, bohatý na zdroje i lidský materál, a přitom s ekonomikou sotva na úrovni bohatších evropských zemí, navíc založenou z velké části na prodeji surovin.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tím "velmi zajímavým vývojem" máte v případě Ruska na mysli třiadvacet let vývoje rakety Angara a třináct let stavby modulu Nauka pro ISS? :-p Modul pro stanici u Měsíce dostaví asi tak v roce 2037, když dnes začnou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a o cem ze ten clanek pojednava kdyz se tak hloupe ptame :)

odklady a protahovanim terminu trpi snad vsechny firmy nejen v kosmickem prumyslu a vyvoj takovych zarizeni je na mnoho let i kdyz je dostatek financi a pouzivaji identicke prvky z predeslych generaci ..z meho pohledu nic neobvykleho a problemy ma i SpaceX ktery ma nadstadardni rozpocty diky duverivym investorum ostatni agentury nebudu ani zminovat ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže klást rovnítko mezi současné ruské a americké problémy je pitomost, takže komentář speciálně o Rusech dává smysl, zatímco vaše narážka na "trolly" jako odpověď na něj nikoliv. Problémy Rusů jdou daleko za hranice průměrných problémů současné kosmonautiky. Nu což, alespoň v něčem jsou první na světě. :) Naopak "problémy" SpaceX by asi spousta kosmických institucí chtěla mít, a "nadstandardní rozpočty SpaceX", no to snad ani nemá smysl komentovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

dve agentury mocnosti se dohodli na spolupraci misto toho aby z toho meli nekteri jedinci dobry pocit tak selektivne kopou vsude kde je to mozne do jedne strany jako celku (je to osobni postoj daneho cloveka takze to zavani fanatismem) pritom problem a to velky ktery saha za hranice kosmounatiky maji obe strany ... ale to by chtelo mit aspon castecny prehled a budme radi ze tady v srdci evropy mame jeste poradek jaky mame (i kdyz na to taky nadavame) ... poslednich 20 let cestuji po celem svete(nejen po hotelovych resortech) pracovne i soukrome a dokazu vnimat to co se deje v mem okoli nejen to propagacni pozlatko ktere je nam predhazovano medii a politickymi spickami ...a jsem smutny z toho ze se rocne vyhazuji triliony za nic v ramci dotaci apod. a vzdelavani, vyzkum vc. kosmickych programu atd. jsou odsouvany na pozadi pritom je to jedna z nejdulezitejsich oblasti kam by se ty penize meli cpat ....

az bude mit spaceX tak siroky zaber jako jini "mastodonti" a nebude mit takove "donatory" atd. tak bych chtel videt s jakymi problemy se bude potykat potom ...podivejte se kolik penez z ruznych zdroju se tam lije a jak dlouho trva vyvoj jednotlivych projektu a s jakymi problemy se potykaji ... osobne jsem ale rad za takto inovatorske firmy aspon nekdo si dokaze plnit sve megalomanske vize a strhnout k tomu i ostatni i kdyby to melo prodelavat ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy máte takový přehled, že jste kromě obecných plků a propagandy nic konkrétního neřekl :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

konkretne by to neslo ? :) a dekuji proste zivotni zkusenosti a stesti na ty prave lidi kolem sebe prinasi mnohe zajimave postrehy lituji jedince co jsou odkazani na sdelovaci prostredky a wikipedii atd. pak z nich vznikaji podobna individia kteri vsude vidi tajne agenty a propagatory :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od vás jsem zde o problémech ruské kosmonautiky něco napsal. Vy jste z toho nic nebyl schopen vyvrátit, tak jste se zaměřil na mlžení typu korupce je všude, termíny se protahují taky všude a jakoukoliv kritiku označujete za protiruskou. A dál už jen mlžíte o vašich zkušenostech a vymýšlíte si ptákoviny o jedincích odkázaných na sdělovací prostředky.
Dokážete něco z toho, co jsem napsal o ruské kosmonautice já nebo corwin78 (Proton, Angara, nová loď, osekaný rozpočet Roskosmosu), konkrétně vyvrátit?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasne ja jsem ten co tu pise fanaticke nenavistne plky o nicem a o propagande KGB apod. :) jen poukazuji na fakt ze spina je vsude a je potreba k tomu pristupovat objektivne :)

takze klidek spousta veci jsou vseobecna fakta to nemusim ani dodavat zdroje nebo vypisovat svuj zivotopis .... ja nerozporuji to ze vyvoj trva dlouho to ze jsou skrty v rozpoctu nebo ze tam byla/je korupce rozporuji hlavne prvni nesmyslny komentar v tomto vlakne a nazor jedincu kteri na nej s radostnym hykanim kyvou ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:) a mlžíš pořád dál, nic konkrétního z tebe zřejmě nevypadne,
už to začíná být legrační

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jinak reagovat na nesmyly o mlzeni o tom ze je tu nějaká proruská propaganda a do toho míchat KGB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle zareagovat na to, na co jste byl tázán? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja uz mam pocit ze trpite nejakym druhem retardace kdybych to aspon rozporoval vsak s tim i souhlasim dlouhodoby vyvoj problematicka vystavba i korupce nic z toho jsem nepoprel ani nevyvratil :D
jedine co jsem rozporoval byl vyplod fanatika z prvniho prispevku a nastinil jsem i druhou stranu mince :) a toho se chytli jak byk na rudy hadr dalsi fanatici uplne stejne jako pri konfliktech apple vs ostatni NV vs AMD vs Intel atd >>. ale jestli mate nejaky konkretni smysluplny dotaz sem s nim rad odpovim v ramci moznosti :) proste si dokazu pripustit fakt narozdil od jinych ze spatne veci delaji i jini nez ti chlapci z vychodu i kdyby umreli tak to bude spatne a bude za tim nejaky podraz ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže si tady prostě jen vesele trollíte :-) A to tak, že jste svá "moudra" nacpal do každého vlákna v diskusi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dekuji za faktickou poznamku a brilatne polozeny smysluplny dotaz :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je veřejným tajemstvím, že NASA není z ruské protistrany ISS moc nadšená. V tomto kontextu by mě docela zajímalo, jak to nakonec ve skutečnosti s tou "prodlouženou spoluprací" dopadne. Papír toho totiž snese opravdu hodně.

To já nevím, co se z jakých zdrojů lije peněz do těch vašich mastodontů, ale naštěstí to již pro budoucnost kosmonautiky není až tak podstatné. :) Za předpokladu, že vývoj ekonomicky smysluplného orbitálního dopravního prostředku nakonec dopadne dobře, nás totiž ti mastodonti nemusejí zase až tak zajímat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v ramci planety zeme nejspis ano .... ale nezbytne nutna kolonizace jinych planet je natolik obri projekt ze bez tech mastodontu to nepujde minimalne si to pohlidaji aby to bez nich neslo (hadam ze to bude regulovane i vladami )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

65 příspěvkový flame na první výkop. wow :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vedle Intel vs. AMD je to změna a osvěžení :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.