Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USA stahují z kin parodii na Kim Čong-una, umělci ostře protestují

Takže dělat parodii z Kim Čong-una si Američtí diletanti dovolí, ale co kdyby si zkusili natočit parodii o Americkém prezidentu? To by si asi koledovali o pár přes držku, takže se předem podělali.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

v blahej pamati mam L.Niesena a blaznivu strelu, kde si robil prcu z republikanskeho aj demokratickeho prezidenta, tj. nehovorim, ze amici su vrchol demokracie, ale uz sa z nich tolko neposieravajte :)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Leslie Nielsen nebo naprosto skvělý Jack Nicholson v roli šmejdského a úlisného prezidenta v Mars útočí. Případně Kubrickův Dr. Divnoláska (název zkrácen).

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl jsem každý americký film, ale v rámci těch, které znám, musím dát zapravdu Trashmanovi. V žádném z nich si totiž netroufli parodovat konkrétního prezidenta, který byl aktuálně ve funkci. Pokud nějaký takový existuje, pak jej klidně uveďte, rád si rozšířím obzory.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, většinou ho představuje neutrální herec, aby se nedalo udělat rovnítko mezi ním a současným prezidentem.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ale troufli.

V jednom dilu South Parku je Obama ukazan jako bankovni lupic, ktery se nechal zvolit prezidentem aby mohl kryt loupez. A to co predvadi ve Futurame treba Nixon se neda ani popsat :-)

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

<i>V jednom dilu South Parku je Obama ukazan jako bankovni lupic</i>

Ok, ale South Park není celovečerní film, a jde o JEDEN díl.

<i>ve Futurame treba Nixon se neda ani popsat :-)</i>

A to není zase SOUČASNÝ prezident, což bylo to, čím no-X správně argumentoval. Ono to s tou demokracií není zase tak horký...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

...to teda neni kdyz ma a mel v nazvu republiky kde kdo "lidove demokraticka"
Severni Korea je demokraticka? proc to ma tedy v nazvu? Pak proc je kazda demokracie jen zvraceny paskvil.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Na to bývával takový vtip: Jaká je rozdíl mezi "demokracií" a "lidovou demokracií"? / Jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

http://www.csfd.cz/film/10196-blazniva-strela-2-a-1-2-vune-strachu/

41. prezident USA (v rokoch 1989 – 1993).

btw, najdemokratickejsie je na svete slovensko:

http://tv.sme.sk/v/25911/unikol-zaznam-zo-zakulisia-prezidentovho-prihov...
to je o nasom byvalom starom chujovi(copyright by I.Gasparovic)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Žhavé výstřely 2 - 1993 - Saddám Husajn

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

"takže se předem podělali"

Amerika, země nejtužších šroubů a největší nesvobody, he?
Teda já vím, že na webu je to hodně populární názor, ale aspoň lidi, co už mají odbyté období pubertálního vzdoru, by měli o věcech víc přemejšlet, IMHO :(

P.S. Nevím jestli jste si to všiml, ale v americké politické debatě se do Obamy šije hlava nehlava. Republikánům očividně žádná přesdržka nehrozí, což možná o něčem svědčí?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Taky tu souhlasím s Trashmanem. Žhavé výstřeli mi přijdou jako hodně laciná komedie/kritika kde jsou hlavně vynechány všechny ty podstatnější věci, které by se měly kritizovat.
Natočit film, který by kritizoval konkrétního prezidenta bez kompromisů v USA asi vážně nejde. Nechci tady soudit, jak moc je ta zem "demokratická", ale podívejte se třeba na takové Ministry - to je čistá kritika bez servítek - americká kapela, kdy polovina z nich žije raději v kanadě a hlavně si museli založit vlastní nahrávací studio, jinak by jim to kvůli textům nikdo nevydal a akorát tak omlátil o hlavu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mam mozno lepsi priklad, predstavte si, ze by niekto filmovo zosmiestnil a zavrazdil anglicku kralovnu. Ja sam by som siel oblit najblizsie kino a to s Britaniou mam spolocneho max. tak prapradeda.
Su veci, o ktorych sa nezartuje.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda ne, filmy kde se zesmesuje aristokracie/monarchie muzu.

Monarchie s dedicnosti je skoro takovy "rasismus light" - lidem davate prava na zaklade puvodu.
Nemluve o tom ze v UK je diskriminace i podle nabozenstvi - kral/kralovna musi byt anglikan.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tak po tomto traileri si ten film chcem pozriet :-)

- Don't pull it out now!
- I'm pullin' out for years!

:-))))

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to může bejt prča. Ale víc než pár minut ucpaný linky na net a nějakou tu hoďku na kouknutí tomu věnovat nehodlám.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Taková masová cenzura přímo od Sony znamená jediné - zvýšení zájmu o ten film.

Není pochyb, že od někud to unikne... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Diktátoři jako Kim a Putin jsou směšní už svojí existencí.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

I směšný člověk může být nebezpečný.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že jste vedle. Zkuste to domyslet líp.

Ostatně Putin není diktátor, je demokraticky zvolený president. To, že má větší pravomoci, než by měl v ČR, je už věc druhá - v tom se Rusko opičí po USA.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Je demokraticky zvolený prezident díky tomu, že ostatní nemají přístup do médií. Akce opozice jsou rozehnány a její představitelé často účelově zavíráni. V dalších volbách už to asi bude jednotná kandidátka národní fronty :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

<i>Je demokraticky zvolený prezident...</i>

Tak sakra je nebo není podle Vás Putin diktátor?! Nějak si to pletete, vážený!

<i>Akce opozice jsou rozehnány a její představitelé často účelově zavíráni.</i>

Aha, myslíte jako když byl zavřen Sládek a pak jedním hlasen zvolen Hejvl?! Tak to pak jo :) Ale neslyšel jsem, že byste říkal, že by "humanitární bombarďák" Hejvl byl také diktátor... asi jsem se tedy přeslechl?
http://s11.postimg.org/7cc1b9mab/havel_a_bush.jpg

Nebo že Vy myslíte, jako když byla rozpuštěna jistá pilitická strana, s jejímž programem nemusíme souhlasit, ale mají na něj právo? Tak nevypadá rozhánění opozice...? Já bych řekl, že přesně tak!

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Je to samé, co spousta jiných diktátorů - formálně demokraticky zvolený. I v socialismu jsme přece podle proklamací volili demokraticky a s účastí 99,9%.
Pokud jde o Havla, i bez zavřeného Sládka by byl zvolen. Jen v dalším kole a pár konspirátorů by tak mělo o jedno téma míň.
Pokud vám jde o DS, tak ta byla rozpuštěna na základě zákona. Jako strana fakticky usilující o konec demokracie. Na rozdíl od Ruska se ale stalo jen to, že pod jiným jménem a mírně upraveným programem existují dál - byla zrušena strana jako organizace, ne posláni její členové na Sibiř.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Žádný diktátor nebyl takto "formálně demokraticky zvolený" obvykle se dostanou částečně k moci volbami a pak zničí opozici silou. V Rusku stále může kandidovat kdokoli další. Smiřme se s tím že ho rusové prostě podporují, protože nevidí lepší alternativu (a o dalšího Jelcina nestojí)...
Ad doba socializmu. Tam jsme si nemohli zvolit kandidáty, takže se tam žádná opozice jaksi nekonala (pokud nepočítáme boje v rámci strany)...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Kandidovat v Rusku zatím ještě může. Ale pokud moc vyčnívá, skončí v base - viz Navalnyj. Oni už tam tu NF v podstatě vytvořili - můžete volit Putinovo Jednotné Rusko, komanče nebo Žirinovského fašisty. Ostatní opozice je potlačována. V Bělorusku taky můžete kandidovat, ale výsledek voleb už si Lukašenko ohlídá, princip je v podstatě stejný.
Možná to nevíte, ale v naší verzi socialismu jsme měli dokonce tři strany :-) Ovšem kandidovaly samozřejmě v rámci jednotné kandidátky NF, možnost byla jen kandidáty nevolit. Ale bylo to prezentováno jako vrchol demokracie.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já to samozřejmě vím. A srovnávat dnešní dominantní strany v rusku s NF je nesmysl. NF byla jen fraška vedená komunisty Kandidáti vybraní prověření jedinci . Je zajímavé že v ní byli i lidovci... A Navalnyj není opoziční politik, ale novinář a aktivista, otázka je nakolik je pravda že to odsouzení za zpronevěru bylo pravdivé, ale konkurence pro Putina to není.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Je zvolený jen proto, že si upravil a přizpůsobil ruskou ústavu, a likviduje a potlačuje jakoukoliv opozici.
Tomu jen opice může říkat demokracie!!!!!

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie je kost hozená lidem, aby si na ni vylámali zuby.
U nás se střídají vlády jak na běžícím páse. Některé ani nepřežijí do konce volebního období. Korupce drtí naše peněženky a vám se nelíbí v jiné zemi odlišný systém vládnutí? Možná, že by měli natočit film o české republice. Pro mnohé by to byl film k popukání, ale pro mnohé spíše k pláči.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A lepší systém mají v ... ?

Třeba počítač jako technologie má spoustu chyb, asi bychom měli počítače zrušit.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Jen opice může říkat demokracie systému, v němž si může občan jen na 4 roky zvolit diktátora, ale nemá ho už žádné právo odvolat, když tento přestane plnit své sliby a začne realizovat jinou agendu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

keby to pravo aj mala tak by ho aj tak nevyuzila, vid Fica co ma aktualne 38%.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

mozna vytecnej marketindovej tah, do tehle chvile jsem o tom filmu ani neslisel, ale ted s mirnym humbukem onem pravdepodobne bude vedet o dost vice lidi, a ty lidi se hned budou pidit kde to skouknout :)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To jim ale prachy nepřinese. Jedině, že by to vystavili na "tajné" stránce prošpikované reklamou. Ale i tak by byl příjem mizerný, takže by muselo následovat slavnostní zveřejnění po překonání cenzury.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Kladu si otázku, jestli vznikne tvůrcům filmu nějaká škoda, když film unikne a bude se šířit. Sami deklarovali zájem ho nevydat, tudíž se fakticky zřekli nároků na odměnu. Škoda vznikla už tím, že se rozhodli ho nevydat. Jediná další škoda může vzniknout tím, že se Kimův režim nasere a provede na tvůrcích nějakou materiální škodu nebo něco podobného nehezkého. Otázkou je, jestli mají být za tuto škodu odpovědní ti „piráti“.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

trosku si pletes pojmy, tvurci film vydali a jen ho ted stahuji z kin, tim ale nijak nezanika autorstvi, to plati nadale a i na nevydana dila pokud k nim autorstvi existuje

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Autorství nikdo nezpochybňuje. Ale těžko lze u filmu, který nejde do distribuce, nárokovat škodu z toho, kdyby byl distribuován na černo.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

ale samozrejme ze jde, navic film do distribuce sel a nadale v ni zustava, jen se stahuje z nekterych kin, kde jsi nasel informace ze ten film nejde do distribuce? to je stejne jako bys vsechny filmy co nesli do kin oznacil za filmy co nesli do distribuce, cos je nesmysl, do kin se dostane asi tak 1% z toho co se komercne natoci a oznacuje jako filmy

to jake plany s filmem v Sony maji nevis ani ty ani ja, a pokud to Sony neuvolni samo, tak si muze narokovat nahradu skody na tom kdo tak ucini

predpokladam ze Sony film jen stahlo z nekterych kin aby se poupravil treba dabing ohledne jmena postavy/postav a nasledne ho nasadi s publicitou kterou ji udelali media sama nyni tak jako Diit :)

PS > kdys ty si natocis treba svoje domaci video, a nekdo ti ho skopiruje bez tveho vedomi a svoleni na internet, nebo jinak siri na verejnosti, tak porusil tva autorska prava, a ty si na nem muzes narokovat poruseni tech autorskych prav ;)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Boha, to je jak kolovrátek. Samozřejmě, že v případě šíření domácího videa můžu uplatňovat svá autorská práva. Ale těžko si můžu nárokovat škodu, která vznikla tím, že divák to video viděl na netu, místo aby za něj zaplatil v kině. Což je přesně to, co dnes velká studia dělají - uplatňují fiktivní škody.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

ano napsal jsi to presne spravne :D, oni to tak delaji, protoze jim to umoznuji zakony ;) a i ty si muzes narokovat skodu v pripade toho domaciho videa ;) jen se ta skoda musi pojmenovat jinak ;) (to media to pak casto pojmenuji jinak a verejnost si mysli ze to uplatnuji tak a tak, protoze malokoho napadne si to precist v originale primo na originalni zalobe/rozsudku)

me autorskej zakon vpodstate zivi, sva dila v podobe fotek a grafiky prodavam po celem svete, a i ja se parkrat spalil a zjistil ze ve svete je spousta, ale opravdu velka spousta zakonu ktere nahravaji obcas tomu a obcas onomu usactnikovi sporu v oblasti autorstvi

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Kladu si otázku, jestli vznikne tvůrcům filmu nějaká škoda, když film unikne a bude se šířit. "

1) Technicky vzato třeba ne, pokud na ně pak zase třeba ti teroristi nezačnou útočit, to by pak docela škoda byla. Že to byl "únik" asi nikoho neutěší, jestli firma přijde o další prachy nebo se dostane do dalšího průšvihu.

2) Co když ho ještě přece jen chtějí vydat v budoucnu?

Taky si říkám, že by to bylo tak trošku zneužití situace. Sony film nevydává, protože je pod tlakem a v pěkném průšvihu, a my bychom se na tom ještě hezky svezli ("nechcete nám ho dát, tož si vezmem sami, můžete si za to")...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, ostatne filmu ktere byli uvedene pozdeji nez se planovalo bylo v historii vicero a pricin pro odklad bylo take nekolik, kuprikladu i film Collateral Damage s Arnold Schwarzeneggerem byl kvuli 11 zari 2001 pozdrzen v distribuci o cca 1 rok

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

podle jineho ceskeho zdroje CSFD ktery pise vyhradne o filmech se to se stazenim ma takto:

"Americká komedie The Interview, ve které se Seth Rogen a James Franco pokouší zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una, nakonec nepůjde do kin. Studio Sony bylo donuceno zrušit blížící se premiéru poté, co největší řetězce amerických kin odmítly film promítat. Co je k tomu vedlo? Severní Korea se sice dávno nechala slyšet, že The Interview vnímá jako válečný akt, zlomovým bodem ale bylo až prohlášení kyberteroristické skupiny jménem Guardians of Peace, která stojí za nedávným obřím hackem Sony. Ta všem Američanům doporučovala vyhnout se místům, kde se film bude promítat. Což kinaři i přes upozornění Ministerstva vnitřní bezpečnosti, že se nejedná o nějak podloženou hrozbu, vzali velmi vážně a kontroverzní projekt odstřihli. Co se s ním bude dít nyní? V Sony zvažují premiéru na internetu, oficiální plány ale ještě oznámeny nebyly. V každém případě se však jedná o nepříjemnou kauzu, která by mohla filmový průmysl ovlivnit i do budoucna."

"Hackerská skupina Guardians of Peace včera docílila zrušení premiéry komedie The Interview, v níž Seth Rogen a James Franco letí do Severní Koreje, aby se pokusili zabít jejího vůdce Kim Čong-una. Studio Sony tak reagovalo na rozhodnutí amerických kinařů film nepromítat, jež zapříčinil výhružný mail se zmínkou o 11. září. Celá kauza tím ale nekončí, naopak se začíná dotýkat dalších projektů. Konkurenční studio 20th Century Fox totiž samo od sebe zrušilo dlouho chystaný thriller Pyongyang, který měl natáčet Gore Verbinski (Piráti z Karibiku) se Stevem Carellem (Hon na lišku) v hlavní roli. Film byl adaptací stejnojmenného comicsu, jehož hrdina stráví rok života v hlavním městě Severní Koreje. Foxové se ale zřejmě zalekli toho, že by hackeři časem obrátili pozornost k nim, a raději jim k tomu nedají záminku. Verbinski to komentoval slovy: „Přijde mi ironické, že strach eliminuje filmy, které se zaměřují na naši schopnost strach překonat." A zbytek Hollywoodu víceméně jen čeká, o co nás teroristické hrozby připraví příště."

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

narazil někdo už na nějaký leak filmu??? Nemůžu se ho dočkat, asi na mě taky platí efekt Barbry Streisandové :D

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je jestli ta komedie vůbec za něco stála.... Ostatně dotčeným umělcům snad nic nebrání sehnat si peníze na uvedení do kin a risknout to financovat. Tedy když najdou majitele kin co nebude strach bez sebe z možných "teroristů"..

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.