Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USA zpřísnily ban: Zákaz vývozu AI akcelerátorů do 46 zemí platí ihned

AMD nemá nic tak výkonného nebo proč se zmiňuje jen Nvidia?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Řada MI200 primárně nabízí výhodný poměr cena / výpočetní výkon, takže ji kupují zákazníci kvůli výpočetnímu výkonu a ne AI akceleraci. MI300A vznikla primárně na míru pro El Capitan (obsahuje procesorová jádra, takže nejde o generické akcelerační řešení) a MI300X, která se právě začíná prodávat, cílí hlavně na velké zákazníky (velké západní projekty), kteří si sami řeší software. Z toho mi vyplývá, že se Nvidia zmiňuje proto, že se jí to dotkne podstatně víc než kohokoli jiného. AMD už dřív uváděla, že by mohla připravit nějaký model, který by vyhovoval předepsaným parametrům, ale pokud se předepsané parametry mění několikrát do roka, pak je otázka, zda to má smysl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za info.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

strasne si to pyta hodit embargo na USA

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?
+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A co presne by napr. EU mohla zakazat vyvazat do USA? Hi-tech cipy a akceleratory to asi nebudu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak nemyslel som zrovna EU samotnu. ale keby sa dalo 50 krajin dohromady a pripadne spolu s EU, ked teda chcete, myslim, ze uz by to mohlo mat vahu

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A proč? Chceš pomáhat Rusku a Číně?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..a cern-bile videni opet v akci ;)
Chces zakazt neco do USA..pomahas Rusku a Cine :))
ps: nemusite reagovat, jen mne ten fanatismus pobavil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To není fanatismus, to je realita. Bavíme-li se o zákazu exportu těchto čipů, jde právě především o Čínu. A nesnaž se to okecávat nějakým černobílým viděním.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší na tom je, že fanatičtí omezenci pomáhají Rusku a Číně svojí blbostí víc, než ti, co navrhují rozumnou a oboustraně výhodnou spolupráci:).

"Je nebezpečné být nepřítelem Ameriky, ale být jejím přítelem je smrtící."
Na příkladu EU vs Čína je to vidět dokonale. Ty špatné vztahy Číny s USA jsou pro vývoj čínských technologií darem z nebes. Zatímco Čína získává znalosti, schopnosti a nezávislost v čím dál více oblastech, tak EU pomalu chcípá pod "přátelskou" pantoflí USA. Idiotům jako seš ty se dost zúžuje argumentační prostor, protože to nevidí jen slepý.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jediné, co nevidí jenom slepý, je, že jsi pomatený retard, co klidně nepříteli prodá provaz, na kterém nás pak pověsí. Z prdele východních totalit ti už čouhá jenom hlava, tak se tam konečně přesuň i fyzicky a užívej si jejich znalosti, schopnosti a nezávislost, kolaborantskej kriple. (A ne, nezasloužíš si slušnou komunikaci s respektem.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já od tebe slušnost ani neočekávám, ale přiznám se, že kdybys aspoň jednou místo urážek použil urážky+argumenty, tak bych byl příjemně překvapený. No chápu, dneska už ty svoje propagandistické argumenty raději nezopakuješ, protože se ukázaly jako vylhané (viz minulé diskuze co vám dvoum budu často připomínat i s odkazy). Jo a s tím strašením Čínou/Ruskem už to nepřeháněj - v Číně jsem byl a v Rusku chvíli taky. Raději východ než západ, ale zatím ČR.
https://www.youtube.com/watch?v=HjAFdbbXAkY&embeds_referring_euri=https%...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by mozne se nechovat jako hulvatske hovado, kdyz teda ty jsi ta cast toho civilizovaneho kulturniho zapadu a ty kterym tady hulvatsky nadavas do kriplu (aniz je ve skutecnosti znas) jsou ti nevychovani vychodni propagandiste?
Tak nejak ten civilizovany, demokaticky pristup v tomhle podani dostava nafrak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi hulvat serveru poucuje o hulvatstvi. Ale jo,proc ne. Nezkusenejsi hulvat predava sve poznatky. Mirda by se mohl pridat, ne? Takove dve proruske autority,to uz jednoho dotlaci k slzam (smichu)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi kazdy pod slovem hulvat chapeme neco jineho brnensky strycu. Kdyz nekomu pisu,ze je Osel a spol, v mem slovniku 'hulvatstvi' se pouze jedna o kontstatovani vedomostniho levelu dotycneho cloveka. Ale chapu, ze se tim nechas jednoduse zmast.
Nicmene skoda, ze musis opakovane lhat, podsouvat druhym sve vymysly a nalepkovat lidi, i presto, ze se tito treba jasne vyjadrili, ze do urciteho tabora nepatri. Ale tak, ono, krome nalepkovani, coz je zpusob, jak si sam pozdvednout sebevedomi a vlastni ego a dulezitost, moc jinych moznost nemas..coz se vracime na zacatek onoho 'oslovstvi'..
:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Protoze nadavat nekomu do osla neni hulvatstvi,ze? Tak urcite. Zkuste to v hospode rict nekomu cizimu do oci a schvalne,co se bude dit. Ja osobne jsem hipik,takze bych se vam vysmal,ale ne vsichni jsme hodni strejci z moravy* ;-)

* Neni tohle naaahodou nalepka,tj potreba zvysovat si vlastni ego? Copak pane kolego,neco vas trapi doma?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Protoze nadavat nekomu do osla neni hulvatstvi,ze? "
.. pokud nechapes emocionalni rozdil ve vyznamu mezi slovnimi spojenimi jako je "ty kriple jeden" a "ty osle", tak zkus treba materskou skolku..tam to pani ucitelky uci deti :)

Jinak opet spatne.. ja o strejci z moravy nic nepisu. Takze mi zase podsouvas svoje veci, tak jsou v mnoha jinych pripadech. A jako v mnoha jinych priopadech nemas ani slusnost se pak za to omluvit. Ale tak ty jsi samozrejme hodny a nehulvat, ze?
Jinak 'strejc z brna' je ciste sity na tebe a je v nem rekneme lehky vysmech nad tvymi "vedomostmi".

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tombomino posuzuje vedomosti. Aajeeee. Tak nizko tato diskuze muze klesnout. Nicmene stacil vam jeden prispevek,abyste dokazal,ze netusite co je slusne chovani. A druhy prispevek to jen vygradoval. Stale jste se nezmenil,muzu v klidu zustat u vasi nalepky zapskleho pana. Nalepky jsou fajn,pojmenovavaji jednoduse jednoduche lidi a veci. Treba chcimiry, dezolaty,prorusackou kolaborantskou 5.kolonu apod. Tak čauky mňauky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oni ty proruské autority měly pravdu častěji, než ty protiruské. Schválně se jdi zasmát do rok starých diskuzí co jste tam ty a tobě podobní blábolili o vývoji situace Rusko vs Ukroši. Dnes už se k těm kravinám nehlásíte, ale internet má svojí paměť (i když hodně krátkou).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdozeto tu hlasil,ze umrzneme bez plynu?

Kdozeto ma mit tu druhou nejlepsi armadu na svete,ze staci pozvednout oboci a Kyjev dobude za 3 dny?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To nevím, já ne. Ekonomické ztráty jsou obrovské a dosud ten problém je teprve na začátku a stále nevyřešen.

"Kdozeto ma mit tu druhou nejlepsi armadu na svete,ze staci pozvednout oboci a Kyjev dobude za 3 dny?"
Že by Majklos? Já totiž ne. Taky je třeba zohlednit, že celá ruská armáda na západě opravdu, ale opravdu není.

Hele já si ty starší diskuze časem najdu, ale čekám až to bude ještě víc srandovní, ty vaše předpovědi. Dneska jsem našel jen nějakou starou 10 měsíců a byly tam předpovědi o tom, jak Rusku docházejí rakety. Bylo to z vaší strany hodně zábavné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Z vasi" jako ze cesky clanek na novinky nebo kde je "z vasi"? Takze "z nasi" by byl sputnik, russia today a nebo tass?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Taky je třeba zohlednit, že celá ruská armáda na západě opravdu, ale opravdu není."
To je fakt. Velka cast ruske armady uz se promenila ve slunecnice.

Tak jsem si par diskuzi dohledal. Je to docela prca. Vy jste postoval odkaz na parlamentni listy. S dovolenim na tu zumpu odkaz davat nebudu. Ale odcituji z toho vaseho clanku kousek pro ilustraci kvality materialu,ktery do nas tlacite:

"Politici nevědí, že přerušení dodávek ruského plynu do naší země bude mít právě pro Českou republiku naprosto katastrofální důsledky, protože jsme z 99 procent závislí na ruském plynu, protože EU nám nepomůže, LNG k nám minimálně několik let nelze dopravit a v zásobnících plyn není? Náhrada za plyn není, jenom stále dražší elektřina a vysoce emisní hnědé uhlí. Obnovitelné zdroje problém nevyřeší."

A pak bych si dovolil odcitovat slova jednoho mistniho slusnaka,ktery ale lidem nadava. Ale slusne,zadne hulvatstvi:
"To neni jen o "topeni Plynem". Pokud svazacti aktivisti tipnout rusky plyn, bude pruser jako vrata. Nemecko je na nem zavisle. Pokud jej mit nebude, zacnou tam hospodarske bankroty. Tim ze Evropa je zavisla zase na Nemecku, obzvlaste CR, tak se to jako domino bude valit dal."

Pro pobaveni zdroj
https://diit.cz/clanek/amd-zvazuje-3ghz-edici-radeonu-rx-7000-rdna-3-zal...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Velka cast ruske armady uz se promenila ve slunecnice."

Tak si tomu věř, jen další příspěvek, který se ukáže jako úplná blbost.

Ty asi nesleduješ ekonomické zprávy z Německa, viď? Ty bankroty, omezování výroby a stěhování výroby se tam totiž dějou. Naposledy jsem sem dával odkaz na zastavení výstavby desítek tisíc bytů (hodně potřebných), protože vysoké ceny energií, nebo prohlášení šéfa VW o tom, jak se v EU nevyplatí vyrábět akumulátory, takže je raději nakupují ze zemí, kde mají levnější energie. Hezky si mně nahrál na smeč:).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zpomalila ekonomika, ale zadne hruzne krachy a rozpad prumyslu nenastal. To uz tak u nekterych lidi byva,ze uvedou par prikladu a na nich se snazi dokazat neco co se nedeje. A obvykle jsou to prave ti syckove viz prispevek jak nedokazeme jeste leta dovest do CR zadny LNG plyn a vsechno krachne.

Takze ne. Zadny smec. Jen dalsi zoufalstvi ve stylu "cim hur,tim lip". Ale mirda cervicek a tombomino jsou filosove,ekonomove,globalni strategove,generalove a kdyz na to dojde tak i treneri narodaku a epidemiologove,ale pro ne bohuzel jen hospodske urovne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To že se s LNG mýlil není nijak podstatné - chytáš se kravin, aby si schoval tu pro tebe nepříjemnou podstatu. Důležité je, že kvůli tomu LNG naše hospodářství nemá dobré perspektivy a žádné světlo na konci tunelu není - LNG z lodě je dražší než normální plyn trubkou z Ruska.
"Německá ekonomika visí nad propastí, ze země plánují odejít další firmy"
https://euractiv.cz/section/politika/news/the-capitals-nemecka-ekonomika...

Seš jako pštros co strká hlavu do písku. A ještě k té ruské armádě - když už se ta velká část ruské armády proměnila ve slunečnice, tak se už Ruska nemusíme bát a nakupovat předražené zbraně na dluh, ne? Nebo trpíš podobnou paranoidní psychózou jako Jirka1 a očekáváš čínský útok na Japonsko a Ruský na celou EU i když jsou obě země úplně v rozkladu a neschopné, protože přeci autoritativní režimy nemají proti demokratuře šanci? Rozdvojení osobnosti jak vyšité.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano,tim oni vyhrozuji stale a obcas tu vyrobu i odsunou,ale vetsinou na vychod treba k nam,do polska,bulharska... ten duvod je stale stejny jako mel reditel BASF, VW nebo u nas kretinsky - oni bojuji o verejne mineni kvuli statnim pobidkam. Za me to je socialismus a nedelal bych to,ale na pobidkach to nyni (bohuzel) stoji vsude od usa pres eu az do ciny. Neni to jen na fabriky na cipy ale na vse. Jinak tovarny na baterie v eu rostou,ale v nemecku teda jen pro teslu a to nemel reditel VW asi na mysli :-)

Co se zbrojeni tyce,ocekavam tu horsi variantu: zamrznuti konfliktu ukrajina-rusko. A po konsolidaci rusove zase nazbroji a za 10-20let s agresi muzou zacit znovu. Oni maji furt ty svy expanzi choutky. Tuhle na kavkaz,jindy na ukrajinu,pak pujdou treba do XYZstanu. Ted zacal medvedev vyhrozovat armenii. Gruzie o tom vi sve. Takze ano pripravit se na konflikt co muze prijit za treba 10 let je potreba. Stihacky maji dojit nejdriv v roce 2030 tusim. Takze to tak nejak vyjde.

Cina,pokud to zkusi,tak bude hlavne zalezet na tom,jak se ji to podari na cili c. 1,na tchaiwanu. Tezko usuzovat co by delala pote,ale do evropy by asi primo vojensky nedosla. To spis hybridni formou jako to delaji rusaci ted skrz sputnik a obecne ovlivnovanim verejneho mineni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže opravdu pštros a ještě k tomu demagog. Když máš drahé energie, tak ti jsou pobídky k ničemu a všechno energeticky náročnější začíná být pomalu (někdy i rychle), ale jistě uzavíráno, protože je to nekonkurenceschopné. V Evropě továrny rostou hlavně na papíře už dlouho (Švédsko, Británie), ale Asie je pořád na svém obrovském podílu. Čím to asi bude pštrosíku.

Arménie jen zakouší, jaké je to být prozápadní děvkou, za ten jejich úpadek Rusko nemůže. Gruzie už má prozápadní děvku jen v pozici prezidentky, naštěstí ostatními politiky izolovanou. Jeden žrout kravat jim stačil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Draha energie uz v eu zase neni,takze ten argument je uplne lichy. A jinak je videt,ze netusite co jsou pobidky a jaky je jejich vliv na finance a vyrobu. Co myslite ze byl cenovy strop v CR.

Rusko nechalo napospas armenii protoze se topi v krvi na ukrajine. Do ukrajiny uz prevedlo i vetsinu vojaku vychodniho a severniho okruhu. Armenie tak zjistila,ze rusko neni zdaleka tak silne jak se celou dobu tvari a rusko uz to o sobe vi tez. Proto jednou za cas ozrala medvedev blouzni o jadernem bombardovani berlina,londyna a parize. Armenie nema tedy jinou sanci a navazuje vztahy ze zapadem,protoze od rusu se docka leda tak invaze. Pardon,navstevy bratrskych vojsk.

Ps: tu prozapadni pozici tlaci hlavne premier

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k tomu LNG,on ve skutecnosti neni o tolik drazsi nez z trubky z ruska. Letos v lete se dokonce vratil na uroven pred invazi.
https://tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je pořád dokola. porovnáváš špatně. Dlouhodobý (a často i krátkodobý) kontrakt na plyn z trubky musí být logicky levnější než LNG. V průměru, většinu doby a nějaké vyjímečné výkyvy jsou jen výkyvy. Zkapalňování je drahé, přeprava je taky dražší a z čehopak se platí terminály? A to pomíjím, že ten LNG je někdy z Ruska oklikou přes jinou zemi nebo přímo oficiálně z Ruska.

"Spain is increasingly relying on Russian natural gas even though its overall imports are falling, government data showed on Friday.

Spain's imports from Russia soared 65% in July from the same month a year ago, while the country imported 14% less gas during the month, Cores, an arm of the Energy and Environment Ministry, said in a statement.

As a result the share of Russian gas out of the total imports - Spain relies entirely on foreign gas - rose to 28% in July up from 14.5% in the same month in 2022."

Prostě tradiční ideologická debilita.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To s tim lng fakt nemusi byt pravda. Naklady na prepravu plynovodem take nejsou zandedbatelne. Jaou tam turbiny,zasobniky a jina infrastruktura. Rozdil v cene je tak u nas do 10%. Vyhodou je ale nezavislost na dodavateli. A prave to se ted projevuje v eu. Rusko ta plynova pole nema u hranic s EU
https://images.app.goo.gl/XkeirBfGeaz7ppAP6

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"celá ruská armáda na západě opravdu, ale opravdu není"
To už tak v autokratických a totalitních režimech vracejících se do středověku bývá, že musí kempovat všude, aby ten režim vůbec udrželi. A určitě mají dostatek masa do mlýnku, když museli mobilizovat statisíce civilů.

"ty vaše předpovědi"
Držím palce v hledání mých příspěvků odtržených od reality. Tvůj je to v podstatě každý.

"Rusku docházejí rakety"
Kriplíku, málo sleduješ vaše televize, kde se chvástáte, jak navyšujete výrobu kdečeho. Čím to asi bude? Určitě ne tím, že sovietske skladové zásoby nejsou nekonečné. Ještěže pořád můžete dovážet (přes překupníky) západní komponenty, jinak byste vyrobili tak maximálné papírovou vlaštovku.

Na pojmenování kolaborantskej a morální kripl trvám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, komentar byl obecnym pripustenim principu, ze by nekdo bojkotoval nejaky vyvoz do USA. Klidne chipu, ono na tom nesejde. Ty minusy, co se mi tam naskladali bohuzel ukazuji na stejny negativni filtr nebo nepochopeni, jake projevujes zrovna ty. Principem to nema nic spolecneho ani s Ruskem ani s Cinou, a ja nepatrim k priznivcum ani jednoho z nich.
Jinak ten velmi zretelny principi agrese a skatulkovani, kterym reagujes na cokoliv co ve tvem vnimani muze byt 'podpora Ruska, Ciny' (pravdepodobne i dalsich veci) jen ukazuje na nevyresne emocionalni zateze (strach, zraneni, prozitky), ktere v sobe mas.
Nemas zac :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když chybí argumenty a jinak to nejde, nastoupí tohle podsouvání kravin typu "nevyresne emocionalni zateze". Hele, jedna věc je, že píšeš proruské kraviny. Ale odpusť si tuhle psychoanalýzu, když má někdo jiný názor, než je ten tvůj "zaručeně správný".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není realita, to je debilita. I am sorry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže které jiné země se to především týká?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale vacsina aj ai akceleratorov sa vyraba v Cine

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už zaznělo vícekrát v minulosti: za prvé zákaz přichází pozdě, za druhé uhlídat černé kanály bude těžké a za třetí to Čínu možná až tak moc nezdrží. Pokud Canon nekecá, tak ty jejich nanoimprint stroje na 5nm litografii možná nebudou až tolik podléhat banu USA. Ale blíž jsem to zatím nezkoumal. Každopádně zbytek je jen otázka průmyslové špionáže, jak vysosat věci kolem GPU architektur ze západních firem. Ale J-20 už stejně dávno lítá ve slušném množství kusů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Japonci Číně nedodají nic, co jim USA dodat zakáže. Od té doby co na ně hodili dvě atomovky jsou japíci těžce pod palcem a nejraději by si vsugerovali, že na ně atomovky hodili Sověti. Právě proto mají v kultuře tolik potlačovanou až nechutnou agresivitu. Jo, psychologie je sfiňa.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

jj doteraz tam maju amicke zakladne a nevedia sa ich zbavit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zato výroby x86 kompatibilních CPU se zbavili.
Na "přání" US of A.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S Čínou vedle se jich hlavně zbavit vůbec nechtějí. Ale to někteří soudruzi těžko chápou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože je to nepochopitelné. Představa jak Čína napadne Japonsko, protože....proč vlastně paranoiku? Bude těžce dobývat přiblblé ostrůvky a co asi tak získá? Víš proč náckové nedobyly Velkou Británii, ty zaostalý blbe? Že by to bylo tím, že to byl ostrov a to je hned všechno těžší? Že by ze stejného důvodu amíci raději hodili atomovky, než aby to museli dobývat? Víc země a mnohem lehčeji získá Čína přeměnou svých pouští na použitelnou půdu, což už úspěšně dělá.

A opět lžeš, protože japíci proti přítomnosti US základen protestují - dlouhodobě, protože kriminalita i přítomnost US buranů je pro ně ponižující. Každý není handra jako ty.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty kreténe, už zase útočíš místo argumentů.
Kecy o tom, že diktátor nikoho nenapadne, protože to "nemá logiku" jsou naprostou kravinou, když se podíváš na počínání všech diktátorů. A ty tvé kecy, že Japonci protestují. Jistě, pár lidí, často užitečných idiotů, se vždy najde. Pamatuji Ne základnám, mírové hnutí v Německu nebo ženy z Greenham Coman. To ovšem neznamená, že jde o většinu, ale to vy trollové dobře víte, jen to rádi používáte jako falešný argument.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=Gv3Oo0LL2HQ
Můžeš hledat dál, šmudlo.

"Kecy o tom, že diktátor nikoho nenapadne, protože to "nemá logiku" jsou naprostou kravinou, když se podíváš na počínání všech diktátorů."
Nejvíce zemí v moderních dějinách napadly demokratické USA, takže to neházej jen na diktátory. Je to o reálnosti šance na úspěch. Zisky vs ztráty. Ty prostě předpokládáš, že čínské vedení je plné kreténů, jako jsi ty sám, ale to je omyl. Oni znají taktiku, strategii a svoje možnosti dost dobře. Japonců je 125 milionů a jsou od Číny víc jak 3x dál než Taiwanci, kterých je 25 milionů. Docvaklo, génie? Nedocvaklo, rychle všichni nakupujte japonské zboží, protože nebude, nebude...lol.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Japonci, kteří byli za války taky pěkní kreténi, taky napadli ostrovy jako Filipíny a pak šli dál na jih. Čína bude mít podobný směr, pokud Půovi rupne v kouli, Taivan pak bude jen prvním krokem. A vzhledem k tomu, že hodnota lidského života je v diktaturách vždy minimální, s tím vůdce nikdy nemá problém.
Ale to tobě samozřejmě nedocvakne, ty tady vždy prezentuješ scénář, jako kdyby se Hitler spokojil se Sudety a dál nešel...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další sousto jen pro tebe.
"Okinawa’s anti-base governor, Denny Tamaki, has vowed to fight the Henoko move – a stance backed by more than 70% of voters in a non-binding 2019 prefecture-wide referendum that Motoyama helped organise."

To o tom prvním soustu a jak chce Čína dobýt celou Asii - seš paranoidní magor a já ti nemůžu předepsat prášky. V době, kdy několik zemí v blízkosti Číny má atomovky, ty věříš takovým šílenostem. Tobě vůbec nedochází, že Hitler dobýval svět v době, kdy atomovky jen začínaly existovat. Ty si ty války představuješ jako Hurvínek válku - to že je Čína silná, přeci neznamená, že dokáže s lehkostí dobýt Taiwan i Japonsko. Indii si dá až potom nebo předtím? I dobývání samotného Taiwanu by bylo těžké (pozor - neplést se zničením ekonomiky Taiwanu) a ty blouzníš i o násobně těžším Japonsku. Prostě šílenství...

Neznáš dějiny vojenství ani historii jako celek, protože kdybys znal, tak bys chápal, jak hloupé tvoje analýzy jsou. Začni třeba válkou ve Vietnamu, tam taky násobně silnější USA neuspěly proti úplně trapnému nepříteli. Jak by asi dopadla Čína proti byť jen pětině Asie? Jako země s úplně rozvrácenou ekonomikou v tom úplně nejlepším případě. Čína raději obchoduje a nerada válčí, to je ten zásadní rozdíl proti USA. Projdi si stručnou historii Číny a sám dojdeš k tomu, že vzhledem k velikosti a síle byla Čína vždy defenzivní a dost pasivní.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Krásně sis naběhl. Má snad Japonsko nebo Filipíny atomovky? Nemají. Takže bez USA by byly podobným cílem jako pro Rusáky Ukrajina.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ja se budu tak smat az si cina pretahne lidi a vyrobi vykonnejsi akceleratory, to bylo kecu pred 10 lety jak jsou cinsky auta nacicu a jak nic neumi a ted cina drti vsechny ostatni :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

IT je přecejenom větší oříšek než auta. No mají levnou elektřinu, takže i když budou žrát 2x tolik při stejném výkonu, tak i tak to bude úspěch a vyplatí se jim to. Jen přemýšlím, co amíci zase vymyslí, když na Taiwanu vyhraje propekingská politika. Další vývoz demokracie s hromadou mrtvol? IMHO už na to nemají sílu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a proto jedou politiku "kdyz nemas sam silu tak to rozeser vsude kolem at ji nema nikdo" tesim se na den az jim nekdo poradne napraska

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, tady je spolek antiami troubů, jako by právě vyšel ze školení VUMLu. Ale jestli radši vzýváš východní diktetury typu Putin nebo Medvídek Pů, nikdo ti nebrání se tam odstěhovat. Odtamtud na západ to začíná být čím dál tím těžší, neboť ohradu už opět zavírají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je vtipny videt nekoho kdo leze amikum tak hluboko do riti az by posilal spoluobcany nekam :-D kolikpak lidi si udal za covidu ze nemeli hadr prez xicht ? :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Umíš něco jiného než trapně blábolit o VUMLu a vyzývat lidi k vystěhování? Jsem si nevšiml, že ty ses odstěhoval na ten úžasný západ, pane teoretiku. Kdybys to udělal, tak bys nebyl tak nekritický prozápadní idiot. Tě na VUML nevzali nebo tě z něj vyhodili, tak ti pořád přichází na mysl?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

simte co by tam delal, by dostal prez tlamu od nakyho lgbt black adama a utekl by zpatky za mamou :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Další debil vylitý propagandou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napsal někdo, kdo kvůli západní propagandě trpí nočníma můrama o Číně dobývající Asii :))).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klasická ukázka trollí debility.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych se tam ty idiote stěhoval, když tam žiju. My jsme západ navzdory trotlům jako ty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To řekni v Německu, Británii nebo USA, aby se taky jednou zasmáli do sytosti jako já tady.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Směješ se jenom proto, že jsi kripl. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je jediné co USA umí, vlastně ne ještě válčit

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nVidia smutní, AMD se směje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.