Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Uživatelé nabádají k bojkotu GeForce Partner Program [anketa]

tak podla MSI su radeony podpriemerne
http://www.guru3d.com/news-story/msi-pretty-much-just-called-radeon-gpus...
takze dalsi MSI gaming/armor radeon mozno ani nebude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vyjádření je buhví koho že, nicméně má pravdu.Nejvyšší radeon je R580, což je karta nižšího mainstreamu. Na 1070 a výš nemá AMD v řadě radeon konkurenci. A ta 580 ve srovnání s podobně výkonnou 1060 zaostává v provozních vlastnostech.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Hele Jiriku, ty nam nejak spis posledni dobou... Nejvyssi Radeon je Vega 64 Liquid.
Vega 56 je normalni equivalen GF 1070 a Vega 64 je takove neco ne sice uz moc povedeneho, ale da se to celkove s 1080 srovnavat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pravda moje chyba, měl jsme za to že Vegy se pod značkou radeon neprodávají, sypu si popel na hlavnu, nicméně pro ty vegy platí to samé. výkon +- porovnatelný s konkurenci při horších provozních vlastnostech a na 1080Ti není odpověď.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted se uz vicemene shodnem ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je nepodstatne ci je vykonejsia viac alebo menej . Su to karty urcene na hry. NVIDIA nema pravo si vynucovat pouzivanie cudzej znacky len pre svoje produkty a to ze na to MSI, Gigabait a ASUS pristupili len dokazuje ze su z politiky NVIDIA posraty.
Keby boli co k comu, tak vyrobcovia spisu spolocnu dohodu o bojkote podobnych praktik.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kteří? Ti kteří dělají karty jen na čipech NV? Ti by na tom vydělali baík, zřejmě je to pro firmu výhodný obchod přistoupit na takové podmínky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nezlob se, ale odepisujes fakt jak nejaky Pepa z horni dolni porad dokola. Kdyz nevis, jak takove partnerske programy funguji (jako ze nevis), tak si nech aspon poradit a nemel dokola porad to stejny. Ja jsem tady i konkretne tobe psal nekolikrat, jak to funguje v praxi. Je tady i prispevek Jozina, ktery jen potvrzuje to co jsem tu psal. Tak zkus pochopit, ze tem firmam v podstate nic jineho nezbyva, stejne jako Tobe nezbyva nic jineho nez chodit do prace a pekne se podridit, pokud nemas hodneho strejdu..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

JirkaK má pravdu. Samozřejmě, že je výhodné pro Asus, MSI atd.. přistoupit na takové podmínky. Když tě přepadne lupič a dá ti kvér k hlavě s tím, že máš navalit peněženku, jinak ti vystřelí mozek, taky na takovou podmínku rád přistoupíš, protože je pro tebe výhodná..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak Jirko, R10 485 je herní karta asi stejně jak dieslová oktávka mezi ferrari.

Nedivil bych se kdyby tento bojkot byl vymyšlen a propagován zhrzenými AMD fanoušky stejně tak jak nám prezentovala pražská kavárna falešné vlastenectví s falešným Drahošem. Fakt mi to připomíná ty volby, jedna pravdoláskařská skupina prosazuje Drahoše/AMD za každou cenu, i když z prezentací a přímých porovnání je vidět že to je nehotový, nevyzrálý produkt, a běžný BFU to zachrání volbou Zemana/nVidie, protože vstoupit do nestabilních vod by byl akt sebevraždy a radši zvolí jistotu od které ví co má čekat. Navíc typické BFU nečte diit a kašle na nějaký AMD maniaky. Mám produkty od obou táborů doma a tak mohu objektivně posoudit co je lepší.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Crha, nechces jit s tou politickou agitkou do prdele?
Jestli jsi si nevsiml, tady je casopis tykajici se pocitacu a ne Ovaruv fanklub.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Čemu nerozumíš? nehotový nebo nevyzrálý produkt? Podle mě jsi obojí když nechápeš že jsem to použil jen jako přirovnání.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je mi uplne jedno. Ja nepotrebuji tady cist tvoje politicke nazory adorujici Zemana. Mne staci, kdyz se na toho hajzlika musim divat jinde na webu. Na to nechodim na diit, abych to tu potreboval s tvymi blaboly videt znova.
Na facebooku a jinde mas dostatek adorovacich ovarovych skupin, tak si to pis tam.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

to je nápad, založím ti na facebooku funklub.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Gerontofil Jaroušek se zase rozjíždí. Tak co, už jsi našel to svoje vybájení průrazné napětí u diody v propustném směru? Nebo ještě pořád hledáš?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jj bylo jí tenkrát 17let

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasne +- v roce 1960 ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, GPP vymyslela AMD a presvedcila ASUS, MSI i Gigabyte, aby uz neprodavali radeony pod jejich hernimi znackami.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím řeči tvého kmene.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To mu se rika sarkasmus. To u vas nemate?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože.Trotl Crha se dostal z ExtraHW sem.
Tam je zcela po právu označen za idiota a zcela po pravě.
Ono je vtipné že píše že RX580 PODLE NĚHO není herní grafika.Ale v tom případě určitě dozná že lidé co hrají na 750(TI), 950,1050 nemluvě o zmetku 970 :) vlastně nemají herní grafiky.Ale vlastně to čekat nemůžeme protože to je nVidia.:)
Ono to spíše vypadá že Crha tak dlouho šetřil aby si mohl koupit nemastnou neslanou 1080 a která je zajímavá jenom tím že trouba si koupil kartu slabou na 4K a nesmyslně silnou na FullHD.No a teď si musí dokázat a všem okolo že vyhozené peníze za 1080 vlastně nejsou vyhozené...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě tedy 1080 přijde na FHD tak akorát a pro ty co chtějí hrát ve více než 60 FPS na plných detailech to rozhodně není silná karta. Osobně bych dnes nedoporučil koupit nic slabšího než 1080Ti, ta už to FHD fakt utáhne bez ztráty kytičky

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Pokuď nějaká hra běží FullHD na více než 60hz tak je to prasárna na ntou,nikoliv hra :)
Vzhledem k tomu jak hry dobře vypadají a běhají na konzolích na tak doporučovat grafiku za kolik +- 18 tisíc na hraní je více jak úsměvné.Už jenom proto že většina prodejů PC je kolem 20 litrů...
Takže,něco je špatně.Ale při pohledu na čem se hraje třeba i podle Steamu kde vychází taková RX 570/580 jako výkonem nadprůměrná grafika,to s hraním na PC mimo pár úletů tak zlé
.A ono se honit za FPS díky věcí jako Freesync nemá moc smysl.
Ale díky za potvrzení že 1080 je zbytečnost :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ta statistika steamu, kde je vic jak polovina pecek v Cine?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ti nevím hele. Po mě když někdo chce grafiku na FHD tak z Nvidií doporučuju 6GB 1060. Obvykle to ale (když vidí její aktuální cenovku) skončí konstatováním, "že vlastně hrají jen občas, takže je to zbytečné" a kupuje se 1050Ti ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

na FHD gtx1060 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
gtx1050Ti :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
loooollll
chlapče ty jsi mimo. Možná tak na FHD ježkova skyrima, ale jakmile chceš HD textury a myslet na pár let dopředu tak v době kdy budete mít upocenou Navi tak já si budu v klidu pařit na stařičké gtx1080.... jahahaha jo a ještě zapomínáte, že sice projektor je FHD, ale ten je filmový a dnes je drtivá filmů v 16:9 ve FHD. A na hraní mám monitor tkz. 2K 2560x1440 looolllllllll Tady jsou samý sociální lolci, trolové a tajtrdlíci. prej že jsem semka přišel z extra hardware.... :D to musí být zas exemplář.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No každej není takovej debil, aby si na grafiku půjčoval jako ty v Home Creditu a pokud lidi hrají 1x za týden, tak jen blb by kupoval 1080. Na FHD bohatě stačí 1060/570/580 cokoliv navíc je zbytečný výdaj a raději si koupím hezčí dovolenou třeba jako já na Nový Zeland

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mám rád pána prstenů, ale abych byl takovej fanda, to zas né...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, čím méně budu hrát, tím více si chci ten herní zážitek vychutnat a to nebudu dělat tím že snížím detaily nebo budu hrát na mnou nevyhovující obnovovačce. Jelikož nemusím měsíčně kupovat několik her jako ti co hrají hodně a chtějí hrát každý nový herní titul v době vydání, se stejným rozpočtem si můžu místo třeba té 1060 koupit 1080Ti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět jsi nezklamal a ukázal jsi jaký jsi Idiot.
Otázka je jestli nemáš tu 1080 jenom na obrázku :)
Tvoje nekonečně inteligentní odpovědi na to ukazují.

A jestli bude stárnout 1080 stejně tak jako 980,tak za rok dva jí vyklepe kdejaká karta ze střední třídy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Už dva roky čekám kdo ji vyklepe, když ji vega po roce a půl upocená dostihla. Jsi jen tlučhuba, nic víc. Každej Crhovu gtx1080 už viděl a každej to ví, že Crha je IT guru a PÁN, jen tobě teď konečně nainstalovali internet na vesnicu a máš teď z toho radost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Guru Jára. :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to sedí. Akorát tento odháčkovává osoby v důchodovém věku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pche... socka Jaryn ani nemá na 1080Ti jo? :))))))))))))))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

prečo, ampér to jistí. Nejsem AMDčkář, co si musí kupovat furt nové karty, napřed R9 290X, pak R10 480 a nakonec Vegu abys dotáhl výkon dvouleté gtx1080.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jaro trochu sebereflexe 99% uživatelů má k tvému vystupování a naprosté většině tvých názorů nějakou výtku a stále si připadáš že jsi takový "king" ?

co o tobě víme (jsi v podstatě "celebrita" diskuzí na všemožných portálech dokonce občas záhlédnu REDMARXE v závěsu) :)
- jsi gerontofil
- prošel sis léčebnou závislostí
- možná máš maturitu z nějakého elektro- oboru (to tvrdíš ty a nějak mi to utvělo v hlavě)
- byl jsi v podstatě socka a teď pracháč (to jsi o sobě taky tvrdil než jsi dostal peníze za odvedenou práci a koupil sis 1080)
- buď jsi extremní trol nebo máš psychickou poruchu (v tomhle si nejsem moc jistý protože nevěřím že by mohl v reálu existovat někdo jako ty :D ale asi je to tím že se pohybuji v okruhu jiných lidí)

co jsem tím chtěl vlastně říci ?
JARDO nastal čas začít se chovat aspoň trochu normálně prosím tě jménem celého lidstva :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"prosím tě jménem celého lidstva :D" Ty chceš abych se začal chovat normálně a přitom použiješ smajlík na konec? Co si o tom sakra DPC mám myslet? 99% diskutujících se mno nesouhlasí? Hmmm a započítal jsi i ty kteří čtou a nevylévají si zde své malomocenské ego? Když se se mnou každej baví povýšeně, tak se nediv, že na ně reeaguji také s opovržením a zhazuji je také. Kdyby se mnou diskutovali jako se zkušeným člověkem, který už něco zažil nemám problém. Ale podívej se na ty jejich výlevy, napišu AMD je fuj tak jsem taky fuj, napíšu AMD je dobré a zase jsem fuj. Kámo to je závist a to je hrozná nemoc, to je horší než fandění AMD. Ale máš pravdu a budu se snažit chovat k těm dětem komunistů chovat líp. Teda do té doby než mě někdo vytočí nějakou nesmyslnou lží.
Mě třeba nejde do hlavy proč bych měl být gerontofil? Prostě z vtípku zdejších lidí jste si udělali modlu.
O nějaké léčbě závislosti nevím? myslíš ten zablokovanej facebook? To byla třetí nejlepší věc v životě která mě potkala. První byla Kamila. A druha beton.
možná mám maturitu, lol
Ano byl jsem socka, celá naše rodina byla socka když fotr chlastal a matka nás tři sama vychovala. A taky jsem měl doma AMD CPU a AMD GPU. Ale dneska se na mě podívej, úspěšný mladý podnikatel, kterej neví co s prachama a už se těší ven na sluníčko na betonovaní a úpravu zahrádky, trošku vrtání a ladění v novým autě, navíc být v pozici kdy mě zaměstnavatel prosí abych udělal práci kterou jinej zvoral. Prakticky dnes dostávám ty nejhorší věci k řešení, protože prostě ví, že "crha to vyřeší". Nebo: "nevíte si s tím rady, dejte to crhovi!" To je ta největší slast, kterou ve své práci můžu zažít. Říkal jsem si že jsem workoholik, ale já nejsem workoholik, mě ta práce baví. A když tě práce baví, tak vlastně nepracuješ.
Hele to extrémní je sice hezké, ale ono by to zavánělo hejtem extrémní blbec nebo tak něco. Ale v jistém pohledu na věc máš pravdu. Vždycky někam příjdu a zákazníci si neví rady, mlátí se do hlavy, brečí, stěžují si a tak. Já jim vysvětlím upřímě jejich možnosti. A navrhnu jak ty říkáš ŠÍLENĚ EXTRÉMNÍ řešení. Každej si poťuká na čelo, ža takhle teda né, že mají lepší a menší plán. Tak říkám, OK dobře, vyzkoušíme to co navrhujete vy. A ono se na tom začne dělat, vyřizuje se vyřizuje se, najednou to začne skřípat, tak se udělá tuhle kompromis, tuhle nějak jinak a tak dlouho se to šteluje až když se podívám na finální podobu a zjistíme, že to je tak jak jsem to navrhl já hned napoprvé a všichni jen pokrčí rameny a řeknou a tak teda jo. A pak jsou spokojení, pak mi volají a děkují mi že jsem to takto zařídil. A nebo někteří zhotovitelé naopak třeba vůbec nevolají. Podívají se kdo je pod tím podepsaný.... ahá Crha, tak to jsme v klidu, to můžeme v klidu stavět, nic se nestane a je to v pořádku. Jo kdyby bylo víc takových extrémních lidí jako já. Už jsem začal vymýšlet aji pětifázový generátor, ale nakonec jsme sklouzl k šestifázovýmu a byl jsem zklamán když jsem zjistil, že už ho někdo předemnou vynalezl. A stejně tak asi dopadne i moje plynulá převodovka bez řetězu. V dnešní době elektrických aut nemá cenu a větrné elektrárny řeší naklápěním lopatek, tak je mi taky k ničemu. Uff to jsem se rozepsal, no nic, jdu spát, dobrou noc.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jen by mě zajímalo, jaktože má podnikatel zaměstnavatele. :o))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Švarc systém... Jestli nekecá (čemuž nevěřím :))) tak dělá zaměstnance pro pana podnikatele, ale jako OSVČ, čímž je taky "podnikatel"...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže zedník guru Jára postavil úspěšně hajzlbudku a z tohoto úspěchu se bude spokojeně několik let radovat. :o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co to melete, žádnej švarc, ofiko osvč, dneska frčí subdodavatel subdodavatele subdodavatele zákazníka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele Tome, to je zbytecny. Crha je s prominutim duty jako bambus... v podstate jsou mozne jen 2 veci, bud ho ignorovat a nebo ban. S nim rozumne diskutovat opravdu nejde, on jednoduse nic nechape.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak nejak .....Ten človek se mi snad jenom zdá :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pražská kavárna chce hned nepohodlné osoby BANovat, bacha na něj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Erik Winkelmann + Jaroslav Crha = hvězdy českých diskuzních fór :)))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Erik Winkelmann + Jaroslav Crha = hvězdy českých diskuzních fór :)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaroslav Crha = hvězda českých diskuzních fór :)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erik je lepší. Zatímco on jezdí ve svém superrychlém autíčku s televizkou jednat s jistými lidmi, ty se plahočíš po stavbách :))))))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Plahočím? Lepší než mít hemeroidy z knihkupectví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+ grafoman ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máš škaredou nemoc, ale vzhledem k tomu, že pracuješ v knihkupectví bych to u tebe viděl na nemoc z povolání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kontrolní otázka: Co má společného Nvidia a Miloš Zeman?
- To, že je Crha debil

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

je to oficialne vyjadrenie MSI na facebooku. alebo chces tvrdit nieco ine?
:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To že někdo plácne něco na FB MSI neznamená že je to vyjádření firmy.
Stačí se podívat jaký poprask to vyvolalo na Guru.Myslím že si to dotyčný ještě pěkně odskáče...

A ono to bylo mířené na plácaní Crhy.On rád píše o RX580 jako R10 485

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Používám označení které navrhlo samo AMD,za to že Koduri nedokázal ani to značení dodržet já nemohu. Další AMD bojovník a jeho vlhký sny o tom že si někdo něco odskáče.
R10 485 je jen upravená R9 290X a všichni to Kodurimu žerete... ale jo, dvě R10 480 v CF jsou stejně výkoné jako jedna gtx1080 a v těžbě ji dokonce poráží! řekni WAU!!!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale jdi ty brepto.
Jenom aby jsi se za rok dva nedivil.Podobných keců bylo kolem FX CPU a přišel RyZen.
Na blábol že RX 580 je upravená 290 nemá ani smysl reagovat.
jediné co mají společného je architektura GCN.
A není to smutné že dvě RX480 dokáží konkurovat mnohem dražší 1080.Díky že jsi dokázal jak je 1080 předražená.
Ale když jsou lidé Idioti a někdo to koupí.Že Crho ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Len tak zo záujmu sa spýtam. Vážne by si kupoval dve mainstream karty namiesto jednej výkonnej iba pre to, aby si niečo ušetril? Lebo ja mám takúto skúsenosť a nikdy viac.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No no záleží kdy a na co.Na hraní?
V druhém PC které jsem půjčil příbuznému mám jednu 480.Když jsem ještě před rokem více hrál tak stačila skoro na vše a nebyl důvod ani uvažovat o upgradu.
V dnešní době kdy jsou ceny grafik naprosto šílené si umím představit že bych nějakou výhodnou koupí z druhé ruky pošoupnul výkon další grafikou do Cross.
Rozhodně bych nekupoval 1070 nebo 1080,ne za tyto ceny.Prostě proto že (nejen) tyto grafiky za ně nestojí....

Na těžení? To je jiná...Pokud má někdo spočítáno že se mu to vyplatí,klidně.Ale na to jsou pouhé dvě grafiky málo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tituly které předveli naprosto bezprecedentní funkčnost "CF" jde spočítat několikrát na prstech jedné ruky >> jako DEMO že to AMD doopravdy umí a nádherný příklad toho že to jde když se chce ale očividně tam chybí vůle ze strany vývojařů(náklady vs zisk) takže pokud jde čistě o hraní a nejde nám o nějaké předvádění technologického maxima je "CF"/SLI(všeobecně multiGPU) řešení ve většině případu nevhodné ...NV už to stejně tak nějak drží ze setrvačnosti aby se neřeklo a pustí se do něj znovu až to bude nezbytné ....(AMD jako vždy bude vyšlapávat cestičku ...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že NV potrebuje aby jej niekto iný vyšlapával cestičky. Ale inak si o CF resp. SLI myslím to isté. Mal som svojho času 2xGTX 460. Niekde to pomohlo, niekde nie, ale SLI už z maisntream kariet nechcem. Ani náhodou plnohodnotne nenahradia výkonnú GPU. Nad takou kúpou by som ani neuvažoval. Podľa mňa jediný význam takých riešení je iba ak sa kúpia dve výkonné GPU v čase, keď neexistuje lepšie riešenie. Keď chce mať človek ultimátný výkon a stojí mu to za to. Ja by som si to nekúpil ani tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mínusů hodnotím, že půlka diit mastí dooma v CF a pak se diví, že karty nejsou a svádí to na těžaře kryptoměn :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

>Kupříkladu Gigabyte na dotaz, proč jeho externí box s Radeonem RX 580 nenese
>značku Aorus, reagoval vysvětlením, že prý nejde o herní produkt

a mozno maju pravdu. Mozno ide o produkt na stanovanaie pretekovej taktiky v F1.

Holt navrat AMD ako spoznora Ferrari F1
http://formula1.ferrari.com/it/partner/amd/

po pauze, ked boli AMD technickym partmerom FIA, prinieslo vcera ovocie..

Vdaka vypocitanej taktike bol tak, kde mal byt vtey, ked tam mal byt..
https://f1.sk/clanok/68894-pocitac-mercedesu-sa-sekol-o-par-sekund

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Mají události kolem GeForce Partner Program vliv na vaše rozhodování při výběru značky hardwaru?"
Na tohle trapné moralizování nemám náladu.
Můj nákup grafické karty nic nezmění.
Já chci co nejlepší grafickou kartu za své peníze, pokud se chová výrobce těch lepší grafických karet jako prase vůči konkurenci, je mi to totálně buřt a jediné, co ode mě může čekat konkurence je moje morální podpora.
Dokud nezačnou vyrábět něco, co mě osobně zaujme, nebudu blbec a na své náklady sponzorovat horší produkt.
Jde o souboj firem, zde nejde o nic jiného než prachy.

Ale když nebudete sponzorovat firmu x místo y, tak firma x zanikne a bude monopol ... pokud forma x potřebuje soucit svých zákazníků a jejich dotování, nemá na trhu co dělat (tedy pokud to není nějaká charitativní organizace na podporu vzdělávání apod.).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Preco potom vacsina ludi pouziva MS Windows?

A Look At The Relative Spectre/Meltdown Mitigation Costs On Windows vs. Linux
on 14 March 2018 (vyslo az 23.3.2018)
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=spectre-melt-os&num=2
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=spectre-melt-os&num=3

a Windows su stale vysoko
http://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide#daily-200901...

aj ked medzi vyvojarmi je pomer iny

Developers' Primary Operating Systems

All Respondents

Windows 49.9%
MacOS 26.7%
Linux-based 23.2%
BSD/Unix 0.2%

Professional Developers
Windows 49.4%
MacOS 27.4%
Linux-based 23.0%
BSD/Unix 0.2%
https://insights.stackoverflow.com/survey/2018#technology-developers-pri...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

existuje něco lepšího než Windows7 ? Zkoušel jsem xubuntu, na pohled pěkný, než s tím chcete začít pracovat a nainstalovat nějaký program.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V blbuntu otevru synaptic, napisu co chci za program a dam nainstalovat... stahne si to balicek a behem chvilky nainstaluje. Proti tomu sem o vikendu sledoval marnou snahu sveho 63 leteho otce o instalaci steamu na windows.. kdy stahnout instalator, spustit ho a odklikat instalaci je nad jeho sily. Pro cloveka co pred vic jak 25 lety umel zachazet s ms-dosem, umel atari basic a celkove ovladal pocitac na urovni profesionala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si také myslel, ale když chcete nainstalovat program který v balíčku nenajdete tak se to musí nějak krkolomě instalovat, někdo mi to vysvětlovala v půlce jsem ho zastavil, že to je zbtečné, protože absolutně nechápu co po mě chce. Abych někam lezl a spouštěl nějakou instalaci, která si přečte ten program a poté ho nějak aktivuje nebo co... no děkuji nechci.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je pak ale na stiznost tem, co maji na svedomi ten program. Kdyz chci dostat program mezi lidi tak na windows udelam instalator. PRo linux deb a rpm balicek, cimz pokryju nejvyznamejsi linuxove distribuce. Pokud nekdo od uzivatele pozaduje krkolomnou instalaci.. tak asi nechce aby ten program nekdo pouzival (a nebo cili na pokrocile uzivatele).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A GTA5 je tam taky ke stažení?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A je pro Windows ke stazeni Red Dead Redemption?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no... to je na konzole ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spravne Jarousku. Ani u jedny hry tak nejak nemuzes ocekavat, ze bude behat nekde jinde nez na tom pro co byla urcena. S tim gta v to ma tu vyhodu, ze na linuxu tak nejak beha pod wine... i kdyz proc to delat, kdyz staci pocitac restartnout do legalnich windows koupenych na ebay za 3.99 eura (prijatelna cena za wintendo) :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je potřeba psát, že Windows jsou rozšířené především díky "zažité tradici" používat daný OS a aplikace, které jsou s ním kompatibilní?

Nikdo nepoužívá Windows pro jeho spolehlivost.
Nikoho z běžných uživatelů nezajímá bezpečnost jejich OS, protože tomu prd rozumí.

+ Pochopitelně pokud hrajete i PC hry, tak Vám doslova nic jiného než používat Windows nezbývá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V kontexte otazky o pouizvani nieco, ked je to horsie, je. Aj ked je to notoricky zname.

S hrami to nie je take zle

na Steame

MS Windows : 42 868 hier
http://store.steampowered.com/search/?os=win
macOS: 15 584 hier
http://store.steampowered.com/search/?os=mac
Linux: 9 925 hier
http://store.steampowered.com/search/?os=linux

a napr. X-plane je GNU/Linux nasobne lepsi ako vo Windows

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=win10-ubuntu-gpufres...

Je pravda X-plane je od Lamminar Research, co je softverova dizivia najvacieho vyrobcu profesionalynch l;eteckych simulatorov na svete Austin Meyers a ide o odhlahcenu verziu SW z tych simulatorov, na ktorych sa robi skusku na letecku licenciu (tzv. pilotak) a aj preskolovacie kurzy pilotov na konkrety model Airbusu aj Boeingu

Licenciu na tu verziu z tych simulatorov si viete zaplatit za 775 USD, ale ta nie na Steame
http://www.x-plane.com/product/x-plane-11-professional-use-usb-key/

A v straych verziach set museli mat pilotnu licenciu, aby ste si ju mohli kupit.

Teda je to specificky typ hry, ale je lepsi na Unix a Unix like OS

bezna verzia je za 60 USD
http://www.x-plane.com/desktop/buy-it/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z hrami je to na Linuxu a macOS velice zlé.
Je super, že většina indie her šlape na všem. Což je fakt pecka, když vezmeme v úvahu velikost vývojářských týmů vs "AAA". Ale podpora "velkých her" pro Linux v podstatě neexistuje.
Osobně mě trápí, že to třeba s Valvem a jejich distro nedopadlo dle mých očekávání, ale holt se nedá nic dělat.

+ Je mi upřímně líto každého hráče na macOS. Co jsem naposledy koukal, tak jejich FPS byly ve srovnání s bootcamp o nějakých 30% nižší.

Dokud nebude na Linuxu běžet většina her, poběží lépe než na Windows, tak se situace nezmění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dost kratkozrakej pohled. Pokud se takle chova firma vuci konkurenci, bude se tak nejspis chovat i vuci svym zakaznikum ve chvili majoritniho podilu nebo monopolu. Problem je, ze vetsina lidi neni schopna dohlednout do vzdalenejsi budoucnosti. To neni pouze Vas problem, vetsina lidi toho neni schopna a ma to svoje opodstatneni ve fyziologii lidskeho mozku.

To nejlepsi dnes nemusi notne znamenat to nejlepsi za par let. Problem je, ze pak uz neni cesty zpet.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> To nejlepsi dnes nemusi notne znamenat to nejlepsi za par let. Problem je, ze pak uz neni cesty zpet.

To temhle ynteligentum nevysvetlis. Na druhe strane tihle ynteligenti poslednich par let kupovali prodrazeny intelacky 4jadrovy smejdy a jeste byli happy za +2% rocne, takze az bude mit nvidia monopol, ona uz se postara aby +2% vykonu rocne vypadali paradne, a ynteligenti budou zase happy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja s myslim, ze je to spis otazka osobni zkusenosti. Spousta lidi si mysli, ze jich se veci netykaji, ze jsou vyjimky. V tomto pripade, napr. ze se jich osobne nejak nedotkne, kdyz se NV bude chovat monopolisticky. V momente, kdy to ale sami pociti, tak vetsina lidi celkem "procitne". Samozrejme budou existovat fundamentalisticke vyjimky, ktere budou tvrdit, ze velka voda neni problem, i presto, ze maji vodu az k nosu..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To co bude nejlepší za pár let je bohužel irelevantní dnes. O tom to je, kupuji co potřebuji, ne že jednou za X let třeba budu potřebovat. Až potřeba nastane, koupím to co potřebuji. Zvlášť v oblastí HW jde vývoj docela dopředu, byť dnes už to není tak žhavé jako dříve.

A monopolu se opravdu nebojím. Pokud není posun kupředu, není třeba kupovat nové věci, firmy ale potřebují prodávat, že... s tím je spojena i cena. Ceny HW jsou dlouhodobě na stejné úrovni, alespoň co se týká grafik a CPU.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji právě jsem se probudil ze svého zaslepení a koupil jednu grafickou kartu od jiného výrobce ... z toho výrobce karet zaplatí měsíční plat pro své zaměstnance, zachránili jsme svět, planetu a to vše jen v diskuzi na Diit, kdo by to kdy tušil.
...
Jedna věc je blbě plkat, jak nám něco vadí na fajzbugu, na Diitu a dalších a trapně moralizovat, jak má někdo krátkozraký pohled a nic ho nezajímá a druhá věc je skutečně něco udělat.
Schválně mi řekněte, co jste udělal k tomuto tématu, a má jakýkoliv dopad na tuto situaci, kolik úsilí jste do toho vložil?

Když na heurece najdete malý kamený obchod se stejným zbožím o dva tis. dražším, kde nakoupíte? V obchodu X (alza, mall, czc, ...), kde mají zboží levnější, dopravu zdarma, zákaznické výhody ... nebo podpoříte firmu dvou zaměstnanců?

Vy šlechetní samaritáni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Japko prakticky s tebou souhlasím, taky kupuju NV, protože AMD karty jsou momentálně špatné. ALE...
Porovnáváš neporovnatelné.. eshopů jsou tři prdele-silně konkurenční prostředí, kdežto výrobci herních čipů tu jsou prakticky dva. To je zcela zásadní rozdíl.

Jednání NV je dle mě trestné. Viz zákon č. 143/2001 Sbírky, zejména paragraf 11, týkající se zneužití dominantního postavení na trhu. Adekvátní zákon jistě existuje i v US.

To co teď NV dělá je téměř jistě žalovatelné, ale nemyslím si, že některý výrobce najde koule a zažaluje ji. Jediné co by ji mohlo donutit by byl tlak médií, proto se to taky do médií dostalo.

V praxi to funguje takto. Jestli chceš zůstat v partnerském programu NV, musíš dodržet její podmínky, které ti nadiktují. Pokud ne, přijdeš o některé výhody. Jedna z těch zásadních je "marketingový příspěvěk". Tj jen schované cenové zvýhodnění-sleva, za každý koupený čip - dejme tomu $25 "na marketing". (tohle běžně funguje třeba v Alze, která dostává "na marketing" od Asusu/Aceru 500,- bez dph za každý kus prodaného ntb). V momentální situaci, kdy je AMD chromé si žádný výrobce nedovolí přijít o tuhle slevu, protože by to znamenalo velké ztráty.

Tohle je přímo ukázkový případ zneužití dominantního postavení na trhu, kdy výrobci musí držet hubu a krok, podle toho jak jim NV píská. Jsem zvědavý jak se to vyvine dál. Pro nás spotřebitele je tohle ale jednoznačně špatný vývoj, protože se dál utlumí konkurenční prostředí ve výrobě grafických čipů. To se odrazí na cenách i pokroku. Viz stagnující Intel CPU posledních několik let před Zenem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

S tím pochopitelně souhlasím - pokud firma porušuje zákon, tak jednoduše zažalovat, vysoudit pokuty a nápravu.
Jedna věc je legalita nějaké akce a druhá věc je blblání na fóru, protože jedna firma udělala bebí firmě druhé.

S tím IT srovnáním to je fakt, to se moc nepovedlo ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ad pokrok, nevidím tady že by nebyl pokrok. Možná na straně AMD, ale NV uvedením pascalu nejen že posunula absolutní výkon na trhu, ale dala ho i za cenu výrazně nížší než byl ten výkon před tím... TitanX stával 999USD, 1080 jej strčila do kapsy za 599/699, 1070 s ním byla +- na stejno, dnes jej spíše překonává za 379/449... Kdyby si tehdy NV řekla o 999 nebo i 1200, lidi by to koupili.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já taky nepsal o současnosti, ale o stavu budoucím. Interpretace psaného textu není tvá silná stránka..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

naopak je velmi silna interpretuje si ji dle svych potreb :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:o))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, jak píše ROdNEY, vystihl to dobře, nechápu některé lidi (mimo dítěte Crhy), co se to snaží brát jako sportovní zápas a fandí jedné nebo druhé značce, tady jde o zákazníky, tedy nás všechny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Take vyzyvam k bojkotu MSI Gaming a Asus Strix, predevsim doufam, ze se nad tim zamysli tezari a budou to bojkotovat a bojkotovat. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Novináři a jejich inteligentní dotazy : "Kupříkladu Gigabyte na dotaz, proč jeho externí box s Radeonem RX 580 nenese značku Aorus..."

Co bych na to na fleku řekl já? :
"Externí box s RX580 nenese označení Aorus, jelikož se společnost rozhodla tuto značku pro produkty AMD nevyužívat."
Případně se dá dodat :
"Již brzy představíme novou značku, která bude specifická pro produkty AMD a lépe je na trhu zvýrazní"
...
A trhněte si pisálci :)))) Ale jako jasně - v tomto případě dotyčný mluvčí svou práci jednoznačně nezvládl...
Jinak osobně je mi jedno jaké logo "produktové řady" je na krabici, vždy vybírám z vlastností a parametrů. Pokud tu někdo naznačí, že ty řady jsou i o kvalitě komponent, ano, ale nic nebrání GB použít stejné komponenty v nově vytvořené řadě SUROG (otočený Aorus - jen jsem to A nahradil G aby to znělo lépe) pro AMD ;)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v tom je právě ten fígl, že výrobci nemůžou založit pro AMD jiný název. Pokud by to někdo udělal a prezentoval by to jako neherní skupinu, ale reálně by byl rozdíl jen ve jméně/vzhledu tak by byl výrobce z programu (od korýtka) také odstaven.
Podle mě je tento program jasné zneužití postavení na trhu a narušení konkurenčního prostředí, takže EK a spol. budou hrát 2-3 roky mrtvého brouka, pak to prošetří a pak pošlou miliardovou pokutu :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jak si na neco takoveho prisel? minimalne z medialne prezentovanych parametru toho nVidia programu nic takoveho nevypliva...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) Zapomeňte na to co je prezentované nVidií. Skutečné podmínky GPP jsou pod NDA.
Nikdo ze zainteresovaných stran skutečné podmínky nezveřejnil ani oficiálně nepotvrdil.
2) Jednoznačně to vyplývá z analýzy Benneta.
3) Považuji to za potvrzené vyjádřením Gigabyte, která odpověděla, že tento produkt není určen pro hráče - citace: "... a bizarre statement saying this external graphics enclosure isn’t for gamers,"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A důkaz máte jaký, jedna baba povídala...? Nikdo pořádně neví, jak ty smlouvy vypadají, ale od Vás je to podané jak když jste je viděl viděl...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě pro NV pracují jen nekompetentní právníci, kteří o nějaké kauze AMD vs Intel nikdy neslyšeli a dělají to samé. Jediná změna je právě v tom jak se jaké produkty budou marketovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kauza Intelu a NV nejsou stejne, takze tvuj komentar je chybny. Pokud by jsi byl firmou, ktere se to tyka, tak to budes nazirat jinak. Ta vec ma nekolik rovin, nicmene obecne plati, ze je to natlakova metoda, kterou zvolili, at uz to pro ty firmy znamena nejaky problem nebo ne. A pro zakaznika to je problem na kazdy pad. Nejsmutnejsi na tom je ta vec, ze je to uplne zbytecny..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro zákazníka je to problém? Jaký přesně? Zákazník si koupí pro něj nejlepší produkt a nějaké partnerské programy mu budou naprosto u zadele.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kolovratek dokola... samozrejme ze je to problem. Je to problem pro AMD. Uz jen to, ze se ti zmeni jmena znacek. Ty znacky meli vetsinou nejake parametry typu chlazeni, kvalita provedeni, a pod. Ted pod tou stejnou znackou, zadny chip AMD nenajdes. Ty firmy co to vyrabeji se tomu musi taky prizpusobit, musi to projit ruznyma schvalovacima koleckama ve firmach, musis pro to udelat nove marketingove nesmysly, atd. Uzivatele si musi zvykat na nove znaceni, musis to dostat do povedomi zakazniku, atd. Jak velke procento lidi se v tom myslis vyzna?
Ja nevim kolik ti je, protoze, mne pomalu zacina unavovat odpovidat na otazky jak od nekoho, kdo o takovych vecech slysi poprve v zivote.. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

dalsi co se neni schopen poucit z minulosti napr. ta mnoholeta hegomonie Intelu brzdeni vyvoje a vysoke ceny pro zakazniky nejsou problem ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On není pro zákazníka problém že třeba od Asusu nekoupí nějakou řadu karet s určitým typem chlazení?
Já bych řekl že je to sakra problém.
Nemluvě o tom že to není tím že se Asus rozhodl je nevyrábět z důvodu aby ho nVidia nevydírala...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

At uz si clovek mysli o tom co chce, tak takhle to bohuzel dopada, kdyz neni zdrava konkurence na trhu a jedna z firem ma prilis dominantni postaveni. Nejlepsi reseni (bohuzel, jine v dnesni dobe, kdy vyse zisku je nejvyssi metou neni) je, aby skoncil tezebni nesmysl na kartach a AMD se podarilo vydat opravdu povedene nove nastupce Veky. Jinak to pujde dolu jeste vic..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu účel tohoto článku a nadpis je už mimo úplně. Vadit to může lidem z IT a NV haterum, normální uživatel si většinou grafiku kupuje na základě doporučení známého nebo prodejce… Navíc i tu je to 60/40 a to jsem chodí lidé, co se v IT pohybují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč asi - flame = více zobrazení reklamních banerů = více penízků do prasátka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BFU si grafiku kupuje právě podle označení Gaming, Aorus, Strix, atd. a lidi z IT nejsou gameři, chápeš? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BFU přijde do krámu a chce počítač na kterém si zahraje to či ono... Prodejce mu něco doporučí s ohledem na budget zákazníka. Jakou nálepku to bude mít až tolik nesejde, možná ještě bude vyvcházet z doporučených sestav. I když doporučené sestavy nejsou ještě sestavy optimální...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

BFU přijde do Tesca nebo jiného velkokrámu a podle cenovky ("Máňo koukni - loňský model, tak ho mají ve slevě !!!") si vybere krabici a odnese jí domů. Člověk který přijde do "krámu" (nedej Bože speciálky) a dokonce se pobaví s prodejcem, aby mu řekl na co to chce, je už vyšší level! :)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je mnoho skupin zákazníků. Od BFU co přijdou do krámu a nechají si vnutit jakýkoliv shit od prodejce, po "experty" z Diit co kupují přesně podle požadovaných parametrů a branding jim je u zadku. Pak je tu ale velká skupina kupujících někde mezi. Znám spoustu lidí, co neznají konkrétní parametry, ale např. vědí, že červené karty s nápisem "Gaming X" od MSI jsou jedny z nejlepších, protože to má kámoš Pepa a další kámoš Franta a oba si pochvalují naprosto tichý chod a nízkou teplotu.

Vytvoření tohodle brandu stálo MSI miliony a miliony dolarů a má skutečně velký efekt na určitou skupinu kupujících. A právě o tuhle skupinu chce Nvidie těmahle praktikama AMD připravit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zavádějící prasečina, která si říká nadpis je toto : "Česko poslalo domů tři ruské diplomaty a v nákupním centru zemřelo 64 lidí"
https://zpravy.idnes.cz/zpravy-idnes-tv-0jc-/domaci.aspx?c=A180326_16375...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze su nvidia zmrdi vieme uz vsetci davno. Kozenkar sa nezaprie.
Problem je ze rozviazanie takeho pravneho vztahu stoji nehorazne vela penazi a casu. A je na tom co sa stazuje aby dokazal ze sa jedna o nieco nelegalne. Cize ak sa asus zacne sudit s nvidiou (co nebude) tak musi dokazat asus ze nvidia to ma zle.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

proc by se soudil kdyz nejen ASUS diky dohode vydela desitky milionu mesicne navic :) tohle je multimiliardovy obchod tam se pocita doslova kazdy haler z kazdeho kusu :)

jinak plny souhlas nejsou to ciste praktiky .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by na tom měl vydělat? Dostane čipy levněji nebo co? (článek jsem nečetl, protože věci kolem této firmy víceméně ignoruju, od jisté doby. Monopolní praktiky nesnáším.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Titán možná tak trochu počítá blbě.
No nekup to za ty peníze :)
https://www.svethardware.cz/titan-v-dela-chyby-ve-vedeckych-vypoctech/46320

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já podporuju cokoliv co by dopomohlo k tomu, aby AMD, DDWorld a no-x táhli už konečně doprdele :))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jako sarkasmus dobrý, ale pokud je to myšlený vážně, pak se řadíš na úroveň debilního Crhy. Jen krerén by chtěl, aby Intel a nVidia neměli konkurenci. Zařaď se kam chceš.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Byl to vtip :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.