Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Stuck in S“ aneb uživatelům se nedaří upgradovat z Windows 10 S

Ono to bylo rozbité už dřív. Měl jsem v ruce 2 Skový notebooky, který byly vlastně vybalený z krabice, lidi je používali tak týden, než zjistili že jim nejde nic instalovat. Jenže aktivace plných windows se povedla až po resetu do továrního nastavení. Nevím, tak 2 měsíce zpátky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 S sou stejna pitomina jako Windows 10 Home, kdyz 10 tak jedine Professional.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a proc ? co je tak zasadniho na Pro ? Pokud vim Home na hry staci, a pouzivat wokna jinak nez spoustec her nastesti nepotrebuji, takze proc bych mel kupovat Pro ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze sou lip spravovatelne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to u uživatele bez AD projevuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba tím, že na rozdíl od Home verze je vůbec schopen nějak konfigurovat updaty a šmírování.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Což zajímá možná nás, ale pro tu většinu uživatelů, která to stejně nechá ve výchozím nastavení a ani je moc nezajímá kam se co odesílá, to je skoro jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ha ha, za to, že tam napíšou (!), že ten systém jakože teď bude odesílat míň věcí a za možnost pozastavit aktualizace, si má člověk připlatit litr v OEM? A slovo "konfigurovat" bych osobně vyhradil pro jiné činnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě fascinuje, že si lidi kupujou OEM Windows v eshopech a dávají za to >3000 Kč, když si to můžou koupit z Ebay za 50-100 Kč (PRO).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba z toho maji dobry pocit... nebo proste nevedi co s penezi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak někdo si ty Widle koupit za plné prachy musel, aby sis je mohl koupit na ebay. A pokud ne a je to v podstatě upirátěná verze, tak to je pak už trochu jiná diskuse...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co když MS neprodává všem za stejnou cenu? Prodej těchto kódů je legální a minimálně nějaké ty statisíce se jich už prodali.

Koupit OEM verzi od MS může jen blázen (když pomineme laické osoby) vzhledem k podmínkám prodeje dané licence a i ke kvalitám produktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkud bereš informaci, že takto nakupený kód z ebaye je legální? Z emailu, ve kterém kód přijde, kde to píšou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim co s tim potvrzovanim legality furt mate. Ten serial bez problemu aktivuje aktivacni server microsoftu. A to i opakovane po reinstalaci windows.
To je jako by ste po me chteli potvrzeni legality serialu co mam ze staryho msdn subscribtion co uz nemam. Proste mi web microsoftu vygeneroval serial a vic k tomu nemam. Ani potvrzeni ze sem ten subscribtion mel, protoze byl od zamestnavatele.
Proste mam v obou pripadech platny serialy, co aktivacni server sezere. Vic se na tom resit neda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud licence projde aktivací a v nějakém delším časovém úseku nikdo aktivaci nezablokuje, nejspíše legální je.

Je možné, že některé kódy pochází z trestné činnosti, ale to týká spíše jiného softwaru co se neprodává za 50 Kč a kde se operuje s kradenými kartami a podobně, tady jde o stovky, max tisíce kódů. Případně by se mohlo jednak o krádež z nějaké firmy jako Dell, jenže to by jim logicky muselo chybět několik set tisíc licencí, které by následně zablokovali.

Tohle je prostě šedá zóna, přičemž přeprodej OEM licencí je v EU legální a licence nejspíše pocházejí od různých překupníků atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to přijde jako koupit si hliníková kola v zastavárně za 500Kč, když vím, že nová stojí 20 litrů a myslet si k tomu, že původní majitel se určitě dostal do finančních problémů, tak si je sám odmontoval a šel je tam za 300 korun prodat. Tak naivní člověk přece snad není, ne?

Já nemám nic proti prodeji použitého software, ale Windows 10 PRO za 30 korun?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, já se domnívám, že platit byť 30czk za něco, co mi rok dva zpět cpali zdarma je nasráníhodné, a popravdě za tuhle obchodní strategii mám v StartUpu "hezky ostravsky" 《AutoKMS_pyčo.exe 》.
( při upgrade Win 7 Pro jim jeho existence nevadila a bez mého vědomí mi nahráli do EFI sračku na což nikdo neupozornil, to mne mimochodem taky sere. Ale deska si "pamatovala svůj legální serial", což bylo fajn, dokud jsem měl docket 1366 a ne řízek. )
Dokud vydání win10/2019 budou lepeny za pomocí chemoprenu, eskapásek a party benchodů a madarchodů, nevidím důvod proč v takový produkt investovat cokoliv jiného než čas.
Tyyyvole, ja se zas rozjel :D nemuzete sem do diskuze dat misto captcha Dräger?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"These are often taken from commercial customers. Case in point, my company buys anywhere from 3,500 - 10,000 PCs at a time, and once we bought over 35,000. They all will ship with a distinct Windows key. We then mass-image the PCs with our bulk licensing. This leaves the original key essentially unused."

"Many enterprise companies don't use the keys on the PCs they receive due to EULA licensing agreement. But Dell/HP and so on have to sell you a KEY with the machine if you plan to install your own copy of windows. It's part of Microsofts agreement sadly with resellers. We don't obviously sell our keys that come on the machines, but we use our own EULA agreement and image them with Windows 10 Enterprise."

Inu pro dobrý pocit můžete zaplatit ty 3000 - 4000 Kč za OEM a až vám odejde deska nebo budete měnit konfiguraci tak znovu. Případně nějakých těch 7000 Kč za normální verzi. Software se prostě všem za stejnou cenu neprodává, nejhůře je klasicky na tom běžný člověk, který nemá k lepším nabídkám přístup.

Já bych za Windows klidně nějaký ty 2000 - 3000 Kč zaplatil, ale jednak za normální přenositelnou verzi a dále bych musel mít nad systémem plnou kontrolu, systém by mě nesměl špehovat a vývoj by musel směřovat správným směrem. V opačném případě je 50Kč asi optimální cena.

Tyhle kódy na Ebay jsou požehnání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chceš opravdu použitý software, tak nebude stát 30 korun, ale cena bude někde na polovině originálu - i se štítkem a historií, odkud se vzal. Jiné cesty mi přijdou asi jako když se dalo onehdá koupit lihovkou popsané CD s Photoshopem a sériovým kódem na papírku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak s tim stitkem si to totalne zabil. Stitek pro windows novejsi nez 7 sem jeste nepotkal. A u hw cca od roku 2014 ten stitek nebyl ani u win 7...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máš pravdu, že si to MS pos.al svou neschopnou distribucí sám a opravdu už dnes není rozumně dohledatelné, co je kde jak koupené. Asi počítali s rychlejším nástupem digitální distribuce. To ale neznamená, že budu de-facto warezit přes ebay, protože "to stejně nejde poznat" a kdokoli to takto nedělá je blb a zoufalec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tu spoustu let co se to prodava nikdo neprokazal, ze je to warez. Stejne tak microsoft proti tomu vubec nic nepodnikl a jejich servery stale aktivuji serialy, ktere kdejaky blbec a zoufalec (naprosto bez dukazu jen na zaklade domnenek a pocitu) oznacuje za warez :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, to se dá jednoduše ověřit, pokud si nejsi jistý, zeptej se na infolince MS: 841 300 300 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel si to nekdy ? Tam se te zeptaj, jestli prosla aktivace a jestli ano tak je vse v poradku ;) Klidne ti i povoli novou aktivaci u oem verze windows, ktera se nechce uz aktivovat na novem hardware protoze byla pouzita na jinem. A kdyz ses joo vymluvnej, tak z nich dostanes i novy serial. V tomhle ma microsoft podporu naprosto bezchybnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Volal jsem tam jednou s W7 OEM koupenýma na Ebay a nebyl problém, akorát mi to bába nechtěla aktivovat na novým HW, že to prý s OEM verzí nejde :) Údajně je lepší volat v noci, kdy tam kraluje automat, který to aktivuje.

Jinak plato s licencema na W7 + štítky jsem viděl a pocházelo z nějaký aukce (policejní nebo exekuce), ty klíče se prodávali za 200 Kč tehdá. Na Aukru lidi prodávali W7 OEM taky se štítky, to samé Office, někteří posílali i CD. Sice je pěkný v tom hledat nějakou nesrovnalost, ale že někdo prodává legální Windows za 30 Kč je prostě fakt. Spíše mi přijde divný, že to někdo prodává za ty 3000 Kč a že to lidi kupujou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze mezi tema kolama a tema windows je zasadni rozdil. U tech windows ti vyrobce overuje originalitu a tvrdi, ze to je jeho originalni vyrobek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem četl nějaký článek, kde se ptali, kde tady ty kódy čeští přeprodejci získali. Samozřejmě žádnou informaci nedostali a přeprodejci mizí a objevují se zase noví... Třeba ten, od kterého jsem koupil svůj systém, už neexistuje...

Mně je celkem jedno, odkud to berou, jenom mi je celkem jasné, že to sice technicky funguje, ale kdyby ke mně přišla policie a já jim ukázal nějaký email z ebay, tak myslím, že se tak maximálně zasmějou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ze ten zdroj je pochybnej. Ale ta sranda se prodava uz haldu let a zatim nikdo nedokazal prokazat, ze je to opravdu cernota. Kdyz budu resit navstevu policie tak ty me zavrou az zcernam. Mam kompletni export serialu ze stary msdn subscribtion. To jest desitky serialu k microsoftim produktum. A u niceho z toho nemuzu prokazat legalnost, protoze nemam ani ty emaily z ebay :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych se spíše smál já. Koupě OEM softwaru je u nás v České Republice legální. MS EULA je jen bezcenej text v případě, že koliduje s našimi zákony. Navíc se to řešilo i na Evropské úrovni - https://www.computerweekly.com/opinion/EU-court-legalises-second-hand-so...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, v případě běžného uživatele vidím dost podstatný rozdíl mezi „nejde tam nainstalovat program který potřebuju“ (v případě S) a „chybí tam nějaké divné nastavení, které mě stejně nezajímá“ (v případě Home).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je naprostá pitomost. Win S jsou epoužitelné, jelikož nelze nic normálního instalovat, dokonce sem tam i věc ze storu nejde. Windows Home jsou normálně použitelné na cokoliv, jen nemají některé podnikové funkce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 Home nejsou normalne pouzitelne!, opakuju je to brak, jedine Professional, ja jiz osobne provedl nespocet licenci Home na Pro, je to podstatni rozdil, s Home je uzivatel vydan na milost Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, brak jsou notebooky s 32GB emmc. S windows Home nemám problém.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne "Pro" je brak, jedine jakztakz pouzitelne Windows jsou Server (na desktop/Workstation)....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nečetl článek a neví, že S jdou přepnout na standardní verzi a naopak. Je to v Nastavení, Aplikace, Aplikace a funkce, hned nahoře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol
"Pro zákazníky, kteří potřebovali ihned po nákupu zařízení používat k nějaké smysluplné činnosti, to může být problém."

To mám rád, když je pravda tak zábavná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jednou jsem nainstaloval Home v naději že ušetřím místo na SSD disku.
Aby tam neleželi soubory zbytečně.
Když jsem zjistil že jsem ušetřil 5MB tak jsem to hned přeinstaloval na Pro.
Ty blbci funkce navíc vypínájí jen záznamem v registru.
V Home mi tedy docela chybí gpedit. Tam se dá zachránit hodně situací, když systém nedělá co uživatel potřebuje. Takže vždycky Pro.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co sa da spravit cez gpedit, to vies spravit aj cez registre. To iste totiz gpedit robi. Ale uznavam, ze gpedit je pohldlnejsi. (p.s. kvoli nemu nebudem menit home na pro, par reg suborov staci)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sice už hodně mimo téma článku a diskuse. Aktualizace Win 1903 vypne starý prohlížeč fotografii z dob Win7.
Přidáním pár záznamů do registru se dá zase zapnout.

Když už nejaký program vyhodím, tak komplet. A ne tím že smažu odkazi na něj. A necham v systému hromadu bordelu. Home je paskvil. Se nedivím že uživatelé používají CCleaner a podobné osklivosti. Když to může promazat ten bordel co tam nechal MS.
Na Pro verzi ale nedoporučuji.

Používal bych ten nový prohlížeč, kdyby měl intuitivní ovládání. A nerozmazaval fotky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.