Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V 96 letech zemřel fyzik Norman Foster Ramsey

Díky. Pánovi za objevy a vám za článek. O takových lidech se na novinkách nedočteme, přitom toho udělal víc jak 10 Jobsů dohromady. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

otázka do diskuze: kdo přinesl světu víc - Steve Jobs nebo tento pán? Kdo si zaslouží více uznání? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekněme že přínos obou je neoddiskutovatelný, ale zatímco Ramsey byl vvědec pracující v klidu v ústranní, Jobs byl celebrita. Nemyslím si že je správné snižovat přínos Steva Jobse jen proto, jaký je kolem něj nyní mediální humbuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívám se na to hodně subjektivně: Steve mi nedal nic, o čem by stálo za to mluvit, díky Normanovi ještě můžu chodit po vlastních nohou. Just my 2¢.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O úrovni dnešní doby a lidí lačnících po komerčních senzacích svědčí včerejší reportáž TV Nova o úmrtí jakéhosi závodního koně .... Žádné z dnešních dětí chodících na základní školu nemá páru o tom, kdo a kdy objevil penicilin ... film Bastardi je bohužel dnešní realitou ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, ze nedal nic konkretne Vam, neznamena, ze Apple podporou vyzkumu malarie, AIDS a tuberkulozy nekomu nezachrani/nezachranila zivot.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oba přinesli něco pozitivního světu a tak si oba zaslouží uznání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to preformuloval: Zaslouzi si Steve Jobs o tolik vic uznani nez tento pan jako dostava? Pak bude odpoved jasna ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasímj všemi deseti a dvakrát kolem dokola - dtto. pan D. Ritchie který zesnul nedávno. Vážím si nadšení, času sil a energie, které do svého zaměření věnují profesionální sportovci, mediální a marketingoví géniové (S. Jobse nevyjímaje), smekám před jejich výkony a milerád jim i zatleskám. Ale proč nemohu takto fandit a tleskat i lidem jako například Dr. Ramseyovi? A určitě jich budou stovky až tisíce dalších, s jejichž prací se v pozitivním slova smyslu setkáváme dnes a denně. Proč? Protože o nich nevím! Máme média, která jsou schopná sport přenášet v reálném čase, katastrofy přenést do celého světa snad i dříve než vzniknou, ale informací - i kdyby útržkovitých - o lidech kteří pomáhají lidem, je nula. Redakce zde na diit je jedna z mála, která se to pokouší napravit. Jen houšť, jen houšť a já za to děkuji.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zamálo a díky za podporu. pro ostatní připomenu, že Dennisi Ritchiemu jsme také věnovali vzpomínku: http://www.diit.cz/clanek/odesel-dalsi-it-velikan-dennis-ritchie-autor-j...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave clanky na obecne vedecka temata si muzete precist na serveru osel.cz. Nektere jsou hodne specificke a neznaly clovek se v nich ztrati, ale vetsinou je to psano spise popularni formou.

Problem u techto temat je jejich "investice a navratnost". Kdyz se blizi olympiada, tak ocekavate kde jakou hvezdu, a jakmile Bolt uleje start, vidite to hned. Ve vedeckych odvetvich se hned nechlubite, protoze nemate cim, nebo nechcete, aby vam to nekdo vyfouknul, a pak na vysledky cekate nekolik mesicu ci let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem preco, ale tento rok mi pride hodne cierny. Tolko zaujimavych ludi umrelo. Lietadlo so sportovcami, pilot z indicar, pretekar na motorke, Jobs, Ritchie ci uz Ramsey. Na viac si nespomynam. No par ludi ma este napadlo ale su dost diskutabilny ci ich zivot bol prinosom alebo upadkom. Ďakujem serveru, ze zachytava aj taketo informacie a prinasa ich ostatnym.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu elegantní postavit vedle sebe bandu hokejistů, ridice auta, motorkáře a Jobse, Ritchieho a Ramseye.
Ještě napište, že shořelo hodně stodol a stalo se hodně nehod :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já si nemohu pomoci, ale zde víceméně souhlasím. veškerý respekt a úcta pozůstalým po oněch hokejistech, ale z pohledu vývoje lidské civilizace je to stejné jako kdyby spadlo letadlo s parotu účetních nebo třeba instalatérů. Podle mě kolem toho byl šílený tyjátr a jen tiše doufám, že se o Ramseym zmíní dnešní zprávy na ČT (o Nově/Primě/apod si iluze nedělám, byť umějí překvapit, u ČT je to ale podle mě povinnost).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veda je soucasti kazdeho odvetvi, i kdyz ji nyni povazujete za samozrejmou.

Instalateri - uz v dobe Rima zasobovani vodou, odvod splasku, studny - to vsechno jsou vynalezy.
Hokej - napr. vyzkum mechanicke odolnosti ochrannych pomucek.

Dovolil bych si Vas parafrazovat: Nemyslim si, ze je spravne snizovat neci prinos spolecnosti, byt mi jeho prinos neni na prvni pohled patrny.

A to nezminuji situace, kdy naprosty laik (treba ucetni...) prijde s genialnim objevem, ktery sice neni na Nobelovku, ale kazdemu z nas to usetri nejakou tu praci, energii atd.

btw http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/142184-motorola-byla-u-nemeck...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RIP aneb diky ti vzdelany clovece za to dobre co jsi pro nas ostatni vykonal !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci rýpat, ale osobně bych MRI připisoval spíš Paulu Lauterburovi + Peteru Mansfieldovi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Lauterbur
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Mansfield

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však já nepíšu, že by Ramsey stál za současnou MRI, jasně píšu, že se [z jeho práce] později vyvinula.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příklad toho, proč čtu pravidelně DIIT - je vidět, že mají nadhled a to se mi na tomto serveru líbí.
Děkuji Vám za tuto, byť smutnou zprávu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč je pod článkem o Rmaseyovi asi 20 komentářu o Jobsovi, který s nim nemá nic společnýho, akorát to potvrzuje jeho status pseudocelebrity, což jsem teda na DIIT nečekal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gratuluji, přidal si 21. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.