Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V databázích se objevují vzorky desktopového APU Renoir

Hlavne aby to fungovalo v Asrock Deskmini A300 a budem spokojný :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

:-) *thumb up*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dejte vědět! ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no-X: Začínám si myslet, že ta APU nakonec jsou ty půl generace, které bys rád viděl v desktopu jako standardní Ryzeny. Tj. Renoir je ZEN2+ a budoucí Cezanne potom ZEN3+. Každopádně 6jádrové APU vypadá zajímavě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, rád viděl… :-) Takhle, já na ně nečekám, ale domnívám se, že by AMD prospěly. Zvlášť v situaci, když Zen 2 byl testovaný:

1. Na deskách, které měly vypnuté C-Global State a AMD Cool & Quiet, takže nefungoval CPPC2 a jednojádrové úlohy běhaly klidně i na těch nejhorších jádrech (tzn. o ~200 MHz pomalejších) a srážely AMD v grafech.
2. Na starší verzi scheduleru Windows, která v některých aplikacích srážela výkon o další procenta.

Už jen kvůli tomu by mělo smysl, aby došlo k hromadnému přetestování. Pokud by se to spojilo s půlgenerací, která by přidala 100-200 MHz navíc, podle modelu, určitě by to nebylo na škodu. Myslím, že i z hlediska brandingu je pro firmu výhodnější, pokud za stávající ceny vydá trochu výkonnější nové modely, než když stávající modely zlevní. On obraz: „Koupili jste si od nás procesor za $500? Za rok bude stát $250“ někteří lidé nevnímají nejlépe.

K tomu je AMD v jedinečné pozici oproti konkurenci - která se stále nehýbe z místa - zvýšit náskok o další procenta a vydat „další rychlejší“ generaci. Když se to vezme kolem a kolem, AMD je na Intel hodná v situaci, ve které by Intel hodný nebyl.

Snad jediný důvod, proč by to AMD neměla chtít, vidím v tom, že by si zrychlením Zen 2 ukousli pár procent z výkonnostního posunu, který má přinést Zen 3. Ale to nevidím jako zásadní problém.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.