Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Libyi také vypnuli internet, ohrozili tím službu Bit.ly

no.. a to je dusledek kdyz politika a komerce bude ovladat internet. Druha faze je net neutrality.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten kdo by si naivně nalhával že v případě národního povstání by naše vláda neměla podobné esa v rukávu by se měl probrat... a myslím že tak jako v Lybyi poslali proti lidem tanky, helikoptéry a žoldáky, tak kdyby současnému režimu teklo do bot(jakože podle Murphyho zákonů dříve či později začne :) ), nebude se moc ostýchat k podobným krokům....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ovsem po jistych zkusenostech mam opravnene pochyby, ze by napriklad do centra Prahy vubec nejake tanky dojely :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry za ten zkomolený názel Libye, není to slovo které bych často používal ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková esa by jistě měla, ale tady u nás máme natolik kvalitní propagandu, že ovce se nevzbouří, dokud nepadne USA.
Navíc jsem přesvědčen, že demonstrace stejně vyvolávají úzké skupiny strháváním davu. Národ žádnou společnou vůli dávno nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, navíc vše se řídí následující poučkou: pokud lidi budou mít co ztratit, sami žádnou velkou změnu chtít nebudou. O severní Africe si myslím to, že pokud to není přímo řízeno "z východu", tak minimálně je to přikrmované, už jen ta synchronicita je zarážející.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to nezaráží, kolem roku 1989 to bylo ve východní Evropě taky docela synchronní. Ale ne tolik, protože nebyla komunikace tak rychlá a snadná (mobil, internet).

Když to někde poblíž "padne" tak to lidem dodá hodně odvahy. Spíš mám obavy o stabilitu regionu, pokud se takhle povede více převratů najednou (jako že to vypadá, že povede). A to myslím není v zájmu nikoho kromě velmi malých radikálních skupin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem pokud to orpavdu nekdo nefinancuje, pak by to bylo v jeho zajmu. Priznam se, ze mi to tak pripada. Julian by mohl zamakat a neco zjistit :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stabilita regionu je z pohledu prostého občana naprosto podřadná věc. Důležitá je svoboda a zachování životní úrovně a ty se utváří především na národní úrovni. http://tdox.sweb.cz/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, člověk až žasne jak dokáže být národ apatický vůči tomu co se tady děje... ale to už by sme asi kazili diskuzi ohledně článku:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky to nedokážu pochopit - s**ou nám na hlavu, rozkrádání státu a okrádání lidí (povodňová daň - LOL) nazývají "reformy" a smějou se u toho a lidi jim ještě tleskají a volí je pořád dokola. To je prostě k pláči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to ale vzdy bylo a vzdy bude...
"chleb a hry" je to podstatne a na to uz se prislo pred par tisici lety...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, ale tolik bychom si stěžovat neměli. V té Libyi či Egyptě to měli/mají daleko horší. Tady aspoň máme nějak svobodné volby, nejsou zakázány opoziční strany (i když překážky jako např. 5% hranice se jim kladou). Vůbec podle řebříčku hodnocení demokratických práv a svobod máme jako ČR jedničku. Oproti tomu takový Katar, odkud vysílá velmi svobodně Al Jazeera, je na tom dost bídně.

To že občané nedokážou využít možností naší demokracie už je věc jiná, stejně jako že lidí co neumí přemýšlet a domyslet důsledky svého jednání mají volební právo. Bohužel zatím na světě není o mnoho lepší systém než ten co známe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, a za vším stojí politicko-ekonomická negramotnost. Co naplat, že tu má každý volební právo, když se nedokáže kvalifikovaně a informovaně rozhodnout. ČR není na demokracii připravena a kdo ví jestli někdy bude. Čas ukazuje, že zastupitelská demokracie se pomalu stává překonaným systémem. Všimněte si kam až se zvrhla demokracie v nejdemokratičtější zemi, v USA. V policejní stát s absurdní legislativou. ČR je v mnohém specifickou zemí, politiku nevyjímaje. Asi je třeba začít hledat nové cesty... http://tdox.sweb.cz/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jestli ta priroda neni nadherna. kruta, ale spravedliva. nikam nevedouci stado a jejich pastyri. cas od casu se stado vzbouri a routece, aby jen o neco pozdeji naslo nove pastyre, Matrix byl resetovan a vse jede znovu :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.