Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Německu poprvé přenesli informaci kódovanou pomocí vírového stavu světla

Muj znamy na Slovensku prijima smerovou antenou LTE internet, stozar vysilani signalu je vzdalen vic jak 11 kilometru, odezvu ma 40ms, download 60Mbit/s, upload 9Mbit/s, poskytovatel sluzby je O2.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tomto případě jde o rychlosti vyšší o několik řádů. Například mě jakožto "domkaři" s připojením 20/2 ukápla slza, když kolegovi "panelákovi" UPC opět zvedlo samo od sebe rychlost na 200. Já vím, závist je hrozná věc :-) Kdyby někdo na mě namířil paprsek a já si mohl užívat síť v rychlosti gigabitů, potěšilo by mě to.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Laserové spoje nejsou nijak výjimečné, ale vždy se doplňují o wifi. Při špatném počasí to fakt nefunguje, musí tam být záloha.

https://www.proficomms.cz/laserove-spoje/c-948/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem jako též "nesídlišťář" zamachrovat svým hnilobným 3.0/1.0Mbit/s připojením a ejhle, dneska to fakt stojí za vyližcokoli: 1,7Mbit down / 0,8Mbit up ... Kdo mě trumfne? :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejakou dobu mi zhruba od 19h padala rychlost O2 VDSL na 0.7mbit down a 1.2mbit up.
http://www.speedtest.net/my-result/6008153699
Samozrejme, ze merak na jejich webu ukazoval plnejch 20mbit a jine meraky neuznavaji. 14 dni trvalo nez jsem je dokopal k nejakemu reseni. Mno ted si jedu na Wifi 40mbit/5mbit (10mbit dostanu zdarma kdyz si reknu :) ) protoze mi O2 nebylo schopno nabidnout lepsi upload i pri zachovani nizkeho downloadu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a nemáte už lepší si zaplatit mobilní internet přes LTE? Tedy pokud nebydlíte v úplně nějaké prdeli nebo v horách, jinak by mělo být pokrytí už skoro všude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UPC mu mozno zdvyhlo rychlost, ale zobrala mu IPv4 adresu a to dokonca aj vo vnutornej sieti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně tyhle velký provideři mají stále nevýhodné nabídky. UPC 200/20 za 729 Kč, můj provider ze zapadákova nabízí v bytových domech 200/100 za 535 Kč včetně IPTV kde jsou neplacený kanály zdarma. Další provider má 240/15 optiku za 600 Kč (včetně rodinných domů).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> UPC opět zvedlo samo od sebe rychlost na 200

200 / 2 ? zavidet UPC je asi jako mit rakovinu a zavidet ebolu... slza stesti mi ukapla, kdyz jsem od nich konecne odesel :) chapu ze v domku je to jine, ale v baraku UPC s tim jejich sovetskym uploadem neni neco k zavideni...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pokud někdo není aktivní uživatel cloudu tak 200/20 vůbec není špatné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako vtip dobrý :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

20 Mb upload ti musí stačit i jako vášnivému torrent uživateli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

20mbps = 2.5 MB/s.

Například rychlost rozhraní dnes již obstarožního USB 2.0 je max 35 MB/s a při kopírování se mi to zdá pomalý. Takže hádej, jak dlouho budu touhle rychlostí kopírovat do cloudu jedno 4K video (třeba natočený v mobilu) nebo větší množství raw fotek ? A co třeba když to zálohuju do dvou cloudů (jistota je jistota). Minimálně půlhodiny na jedno úložiště ale v praxi o dost dýl, protože ten upload je jen teorie :/ A nesměl bych celou tu dobu dělat nic jinýho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkázaný článek sem si sice ještě nečetl, ale to počasí si myslím bude docela velký zádrhel na takový přenos. I když, pokud se dobře pamatuju, líp je na tom v takovym případě IR, tj. vhodny delší vlnovy délky by počasím tak moc rušeny být nemusely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a to si představte ze na jihu Čech se provozují na některých lokalitách optické spoje vzduchem panelak > panelak. Důvod je prozaický, narozdíl od ethernetu se optika neprověsí a je samonosná. A rozhodne spolehlivejsí nez davat bezdratove spoje. Reálné rychlosti intenretu u zákazníků se pohybují někde okolo 30/30. Provozuje to ISP STARNET, uz jsem to videl na více místech. A navíc zákazníci mají dobrý pocit, že maj propojené bytovky optikou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to není spolehlivější. Na 800m bude 80Ghz spoj daleko spolehlivější než laser. Jenže taky o kotel dražší.

Není to nic výjimečného, normálně se to sériově vyrábí. Tady v ČR máme navíc takovou (pravěkou) specialitku https://cs.wikipedia.org/wiki/Ronja .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1Gbit/1Gbit ... optika na malem meste... cena +-350kc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se jmenuje provider? Protože tohle se mi opravdu nezdá. To bys musel být píchnutý na páteřní síti a ta cena je už úplně absurdní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je ten model jasny... das lidem 1Gbit a vis ze ho z 99% nebudou schopni vyuzit... a pokud se prece jen nekdo najde tak stejne mas konektivitu mnohem vetsi takze par klientu kteri chvilkove vyuziji 1Gbit te neruinui...

Zkusil jsem i speed test a +- to sedi pokud najdete server ktery je ochotny vam to giga pustit... (pouzivam trosku nestandartni LAN kabel...plochy kvuli plovouci podlahy) :)

http://www.silesnet.cz/lan

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100Mbps down i up za 268,- i s IPTV :) bohužel jen do května příštího roku... pak za to vytasim skoro 700,-
Mno mohla by se uvolnit technologie, která by velký poskytovatele donutila trošku shodit ceny...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

50/50 Mbps za 200Kc / WiMax@5GHz /, real je tak 40/40 Mbps, ten upload fakt potesil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.