Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V pagerech Hizballáhu nevybuchovaly (jen) baterie, ale trhavina

to vyvolava otazku v kolika pagerech, telefonech a kdo vi cem dalsim vsude mozne po svete je neco podobneho take instalovano ;) Ze to je jen v pagerech "nepratel" izraele je dost nepravdepodobne, zamerne nebudu rikat teroristu protoze to slovo neni presne a terroristi muzou byt i izraelci to je jen o uhlu pohledu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Asi v moc ne, ten majstrštyk je právě v cíleném umístění do zásilky objednané a určené pro Hizballáh.

Akorát se dost rozcházejí údaje o počtu objednaných pagerů, no-X píše o 1000, jinde se dá dočíst 3000, jinde zase 5000...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Fakta mluvi o tom ze obetmi nejsou jen vousati teroriste z Hisbalahu. Takze ty vymluva o cilenosti neplati.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jaká fakta? Nějaký relevantní zdroj?
Jinak se několik desítek až stovek kusů ze zásilky mohlo dostat i mimo Hisbalah. To dost dobře nelze popřít. Mohli si to činovníci rozprodat i známým apod.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze byli postizeni i civiliste..... Ale kdyz se "civilizovany" svet s klidem diva na radeni Izraele v Pasmu Gazy (uz pres 40 000 "kolateralnich obeti" - tedy civilistu ), tak nejake pagery jsou malickost.

Izraeli projde temer vse. Zatim.....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Polozim jednoduchou otazku: Jakej rozdil je mezi civilistou v Gaze a prislusnikem Hamasu? Asi jako fakt se da oznacit ze Hamas ma 80% podporu u obyvatel pasma Gazy. Coz znamena ze 80% "palestincu" chce znicit Izrael.
Nemluve o tom, ze Izrael uz nekolikrat "palesticum" ustoupil a vzdy z toho byl masakr Izraelcu. Lidi co volaji po tom aby Izrael ukoncil valku s Hamasem volaji vpodstate po liklidaci Izraele. Izrael nidke neprezentuje, ze chce vyhladit nejaky narod. Hamas, Hizbalah apod se tim prezentuji ze chteji znicit Izrael

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Další velice zajímavá otázka je, proč palestince nikdo nechce? Proč jako první zavřel pohraniční přechod Egypt? Že by kvůli tomu, že když Egypt měl Palestinu pod správou v minulém století (https://en.wikipedia.org/wiki/Egypt%E2%80%93Palestine_relations) tak s nima bylo tolik problémů, že se jich rád zbavil a přenechal je Izraeli?

Ale musím uznat, že PR mají super. Každej woke debílek jim skočil na špek.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ta poslední všta byla IMO dost zbytečná. Zatahuješ do toho lidi, kterým je nějaký semitský konflikt víry u zadele a které trápí úplně jiná lidská práva. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prečo Židov nikto nechcel, a skončili v koncentrákoch?

Opakovať Židovskú lož, že Palestíncov nikto nechce, a preto ich Źidia môžu bezbreho vraždiť, že schvaľovanie genocídy.

Palestíncov nikto nechce, znamená to, že sú v utečeneckých táboroch v Jordánsku, v Egypte a inde?

Alebo tá Źidovská propaganda sa snaží ospravedlňovať masívne vraždenie Palestíncov tým, že ich nikto nechce?
Prečo by ich mal niekto chcieť, keď sú na SVOJOM území, ktoré okupujú Židia a Židia tam nemajú čo pohľadávať!

To je ako tvrdiť, Ukrajincov nikto nechce, preto ich môžme vraždiť, zabrať ich územie.
Podobná logika ako pri nacistoch, Poliakov nikto nechce, tak ich môžme vraždiť, zabrať ich územie. Kto chcel Čechov, že po zabratí v Česku väčšina zostala? To dalo automaticky právo Nemcov zabrať územie, vyvražďovať pôvodné obyvateľstvo, lebo nikto ich nechce, preto zostali doma?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Židy nikdo nechtěl? WTF? USA neskutečně technologicky zbohatly na tom, že natahaly maximum evropských Židů - John von Neumann, Theodor von Karmán, Edward Teller, Leo Szilard, Albert Einstein, Niels Bohr, Otto Stern, Wolfgang Pauli, Felix Bloch, Max Born... Technicky vzato je škoda, že Němci kapitulovali v květnu - nakonec by je jinak dostihla jaderná bomba, kterou USA vyvinuly právě díky Židům, co tam přišli z Evropy.

Ostatně i pokročilá sovětská fyzika de facto stála na židovských vědcích - Vladimir Fock, Lev Landau...

Jinak na základě jakého konkrétního legálního nároku by mělo jít o území Palestinců?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zidy nikdo v Evrope nechtel..... A vlastne stale nechce, jen se k tomu vetsinou verejne neprizna.

Mozna by si Zide meli zjistit odpoved na otazku, proc je tolik narodu nema v lasce.... Proc na ne byly pogromy, proc byl holocaust. A ne, nepodileli se na nem zdaleka jen Nemci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Protože to vyplývá z křesťanského zabili jste nám Ježíška a pak jste nekonvertovali ke křesťanství. Plus to, že si křesťani zakázali úrok, takže jako bankéři pak zbyli jen jinověrci - v Evropě Židi. A koho fakt nesnášíš - toho komu dlužíš.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A nezabili Zide Jezise? Nezaslouzi si za to Zide odplatu? Vzdyt Zide praktikuji totez! Prave ted v Pasmu Gazy. Zabili jste nam 1000+ lidi, tak my vam zabijeme 40 000, nebo Vas radsi kompletne vyhladime, nebo alespon vyzeneme. To se zidovske uvazovani 21. stoleti.

A k tomu financnictvi. Ja tedy mel pujcene penize od mnoha lidi, ci instituci. Proc bych je mel nesnaset? Byl jsem rad, ze mi pujcili. A bylo to vyhodne pro obe strany. Mozna tady je ten drobny problem. Mozna obchodovani se Zidy nebylo oboustranne vyhodne. To pak samozrejme vytvari problemy. Sice drobne, ale ty se stradaji a stradaji. Byt dobrym obchodnikem/bankerem neznamena oholit kazdeho az na kost. O tom to je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To není zidovske uvazovani 21. stoleti, ale uvažování tohohle regionu Middle East and Africa. Akorát že západní média zajímají jen čísla týkající se Židů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je normální blábol, naprosté podsouvání nesmyslů a k tomu čísla od lhářů z hamásu.
A to druhé je klasická snaha najít si důvod. Lidí, co si půjčili a pak neměli na splácení, je spousta. Myslíš si, že milují věřitele?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady mas cisla z OSN, kdyz nedas. 11 355 Zidy zabitych deti. Podle Tebe samozrejme teroristu....

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/temne-misto-v-dejinach-v-gaze-umira...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Co myslíš, že vyroste z dítěte teroristy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, to mozna ano. Jenze TED je to civilista, ktereho zabila udatna vojska zidovskeho lidu. A kdyz je mrtvy, tak zabitym civilistou i zustane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslis cisla Hamasu?
Nebo snad toho OSN, co v jejich baraku meli sunkovy prdele sklad zbrani?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pořád zapomínáš, na jeden AXIOM:
mrtvý islamista, dobrý islamista.
i když židi, jsou podobná verbež, to máš recht,
ti tě také stáhnou z kůže, ale sofistikovaně, přes peníze., takže to na první pohled tak nebije do očí.
tady platí, když se dva perou, třetí se směje, když se ta verbež bude kartit mezi sebou, je to jak válka gangů, dobře jim tak, to je cajk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na jakem legalnim zaklade by melo jit o uzemi Palestincu? No prece na zaklade rozhodnuti OSN, kterym bylo rozdeleno uzemi, ktere spravovali Britove, mezi Zidy a Palestince. Zide se timto rozhodnutim neustale ohaneji, jako ze vznik Izraele byl opravneny, ale jaksi ignoruji, ze jim byla dana jen cast toho uzemi a jina cast je Palestincu. Zide si zabrali vse.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Palestinci (několikrát) odmítli samostatný stát.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt samostatny stat maji, maji i velvyslanectvi v CR.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale nebudou spokojeni, dokud nezabijí nebo nevyženou všechny Židy ze Středního východu. Jejich člověk stojící u vzniku Palestiny:

"Byl jedním z Eichmannových nejlepších přátel a neustále ho vyzýval na zrychlení vyhlazovacích opatření. Slyšel jsem ho, jak se jiným přicestovavším Arabům chlubil, že v Eichmannově doprovodu inkognito navštívil plynové komory v Osvětimi“. Není náhodou, že po jeho příchodu do Německa byla přijato mnohem tvrdší opatření proti Židům, čili tzv. „Konečné řešení židovské otázky“."
https://cs.wikipedia.org/wiki/Am%C3%ADn_al-Husajn%C3%AD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemají. Stát nikdy nevyhlásili, nejsou členy OSN. Velvyslanectví u nás je taková politická šaráda ještě z dob socialismu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To, ze nekdo neni v OSN neznamena, ze neexistuje. Existenci Palestiny uznalo i CR. V soucasne dobe Palestinu uznava pres 140 statu (viz. mapka). Je to prakticky cela Asie, Afrika a Jizni Amerika. K tomu cast Evropy. Palestinu neuznava z velkych statu jen USA, Kanada a Australie.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_uzn%C3%A1n%C3%AD_St%...

Palestina je pridruzenym statem OSN, tedy OSN uznava palestinu jako stat, ale zatim jeste neni plnohodnotnym clenem OSN.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Není to ovšem zcela pravda. Palestinci tehdy svůj stát nevyhlásili a místo toho den po vyhlášení Izraele s podporou všech okolních zemí zahájili útok s cílem smést Židy do moře. A to jim jaksi nevyšlo ani v roce 1948, ani v letech 1967 a 1973, takže Židi to zabrali až jako následek těchto válek. Palestinci uznali židovský stát až v 90. letech, ale byla to jen část, kterou reprezentuje Fatah. Hizballáh, Hamás a další bandy nikdy.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Palestinci nezahajili utok, okolni staty zahajily utok. Palestinci ani nemeli zbrane, jak by mohli zahajit nejaky utok. To mi vysvetli.

Palestinci neuznali Zidovsky stat, Izrael neuznal Palestinsky stat. Tak to je 1:1, ne?

Izrael zabral uzemi statu, ktery proti nemu ani nebojoval a ktery vlastne podle Izraele ani neexistuje...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona Palestina taky neexistovala tehdy po WW2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neexistovala, stejne jako neexistoval Izrael.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, okolní státy zahájily útok a Palestinci se v tom vůbec neangažovali... A teď tu o Karkulce :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravne bojovaly okolni staty, Palestina bojovat nemohla, kdyz neexistovala a dosud podle Izraele neexistuje. To snad da rozum. Jestlize tedy nejaky stat nebojuje proti jinemu statu, tak ten stat nema pravo vybojovat si nejake uzemi.
Stale plati ta rezoluce OSN, ktera byla u zrodu Izraele, Izrael by ji tedy mel plne respektovat a opustit okupovana uzemi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže slovíčkaření.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Navíc blbé, podle toho samého slovíčkaření lze dospět k názoru, že ani palestinci neexistují :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jake slovickareni? Palestina proti Izraeli nebojovala. Izrael nemel zadny pravni duvod zabrat uzemi Palestiny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

My hovoříme o Pásmu Gazy, kde je hranice stanovená konsenzuálně a jednoznačně. Než začneš zuřivě debatovat, otevři mapu a mrkni se, že Pásmo Gazy (odkud směřoval útok Hamásu a které je nyní od teroristů čištěno), se nalézá jinde, než sporná území (Západní břeh Jordánu).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, koukni na mapu OSN, jake uzemi maji v te oblasti dle OSN mit a jake jim Izrael milostive pred lety "pridelil". Ke konsensu musi byt dve strany. Stale plati ta puvodni rezoluce OSN. Nebo to snad chces popirat? Pak by vsak byl vznik Izraele protipravni a Zide by meli vratit Palestincum cele uzemi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak může platit původní rezoluce, když s ní nesouhlasil ani jeden z těch dotčených států?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Izrae se na tu rezoluci odvolava, je podkladem pro jeho vznik. Tedy Izrael ji uznava, ale nedodrzuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu si odporuješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v cem si odporuji? Izrael se odvolava na danou rezoluci, protoze jedine ona dava legitimitu vzniku Izraele. No, ale nedodrzuje ty casti, ktere se tykaji vytyceni hranic. V podstate si zabral cele uzemi a ne jen cca. polovinu, kterou mu OSN "darovala".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proc Palestince nikdo nechce? Treba proto, ze okolni staty nechteji resit problem Izraele na svuj ukor. Uz tak maji na svych uzemich nekolik milionu Palestincu, ktere vyhnal Izrael po svem vzniku.

Proste okolni staty nechteji Izraeli pomahat v etnickem cisteni a zabirani dalsich palestinskych uzemi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právě dnes OSN požaduje, aby Izrael do 12 měsíců ukončil "nezákonnou" přítomnost na palestinských územích. Valné shromáždění Organizace spojených národů ve středu přijalo palestinskou rezoluci, která požaduje, aby Izrael do 12 měsíců ukončil "svou nezákonnou přítomnost na okupovaném palestinském území".
Ani Foltýn Vám nepomůže. Agresor byl jasně označen a Celý svět kromě USA a pár ubožáků v jejich zadku se na tom shodl.
Rezoluce získala 124 hlasů pro, zatímco 43 zemí se zdrželo hlasování a Izrael, Spojené státy a 12 dalších hlasovalo proti.
Zdroj Reuters https://www.reuters.com/world/middle-east/un-demand-israel-end-unlawful-...

Takže s tím Flame klidně můžete přestat, darebák je již znám a označen.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže to nebylo moc jednoznačné, uvážíme-li "váhu" jednotlivých států.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z Evropských států byla proti jen ČR a Maďarsko. Takže i ty země EU nehlasovaly proti.
Takže jste vedle jak ta jedle.. Je to jednoznačné a vždy bylo..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale zas tady jsme právě jedna z těch zemí, které byly proti. Proto bych o jednoznačnosti polemizoval. Samozřejmě nic vám nebrání se odstěhovat, aby vaše argumenty seděly.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

United Nations General Assembly Resolution 3379, adopted on 10 November 1975, "Determines that Zionism is a form of racism and racial discrimination"

Podporujete Sionismus, jste extrémisté. OSN má názor pevný po desetiletí. Jste směšní a ubozí podporovatelé extremismu a terorismu.
https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_Assembly_Resolution...

Mimochodem.. Když jsme u těch jaké země mají Váhu.. proti té dnešní rezoluci odsuzijící Izrael jako okupanta kromě USA, ČR, Maďarska , Venezuely s tím jejich prezidentem - klaunem, hlasovaly už jen pár ministátečků někde v tichomoří. Zástupci miliard lidí proti Vaší teroristické alianci bezvýznamných. Spojené státy a bezvýznamí lokajové.. Ostatně Česko od Bílé Hory bylo už jen lokajské území po staletí. Schválně nepíšu stát. VY už státnost nemáte. Máte už jen to US velvyslanectví..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak bezvýznamní nejsme, když ti furt ležíme v žaludku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

CR je v mezinarodnim kontextu bezvyznamna a Izrael s par miliony obyvatel take.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všichni jsou pro tebe bezvýznamní, kromě tvých oblíbenců.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Palestincu je vic, nez Zidu, takze z hlediska poctu jsou evidentne vyznamnejsi, nez Zide, nebo Cesi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Palestinci jsou tak významní, že je k sobě nikdo nechce. Navíc se množí jen proto, aby měli mučedníky. Viz video od jedné jejich matky a že polovina jejich obyvatel jsou děti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zide se take nebyvale mnozi. Koukal jsem na statistiky a soutezi s izraelskymi Palestinci. Asi chteji mit dostatek vojaku, aby mel kdo zabijet Palestince.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nebo aby měl kdo bránit před Palestinci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Izrael okupuje uzemi Palestiny, Palestina ma pravo na Izrael utocit. Mezinarodni pravo je v tomto ohledu na strane Palestiny. Agresor je Izrael.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Palestina má právo útočit a Izrael má právo se bránit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy ma pravo "branit se" i agresor. Ovsem, neni v pravu, protoze je agresor.

Nemci samozrejme meli pravo vyhladit Lidice, Lezaky a kdyby chteli, tak treba I Prahu. Jen to nebylo zrovna koser.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Palestinci ale říkají, že se dohodnout nechtějí. Místo toho pálí rakety na Izrael.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JSte čím dál tím bezvýznamější.. nová Zpráva, americký vlastník zavírá českou ziskovou firmu OTIS.. to jsou výtahy víme? Co na tom, že 250 zaměstnanců mu vydělalo 95 milionů zisku vloni..
Přesouvá to kam? Do Číny, mistře.. tam s levnou elekřinou a plynem, železem a nbarevnými kovy z RF vydělá víc.. A u Vás zbydou jen nezaměstnaní hladoleti.. coming soon.. A Škodovka? Vůbec Váš automotive co Váš živí? Ten proces se nedá zastavit. Brzy půjdete žebrotou abyste mohli žít ve svetrech ve studených bytech..za drahý nájem.. To je Vaše bezvýznamná budoucnost. Zatímco jiní, kteří si nekakají do vlastního hnízda, ty čeká světlejší budoucnost. Stačí se podívat na ekonomické ukazatele.. Jo žrát taky nebude mít co, ani ty šmakulády, protože zemedělci u Vás pomalu zavírají krám.... Tak pěkný nehladový sny.. /aspoň prozatím/.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Část z toho jste nám slibovali už minule. A kdy se má naplnit ta tvá vize sebemrskačství? PS: Škodovka zatím VW pomáhá udržet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když rusák někomu slibuje chudobu, tak se to vyplní, jen když ho okupuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bylo to jednoznacnejsi, nez rezoluce OSN, ktera umoznila vznik Izraele.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

OSN? To je ta organizace co nezabránila vůbec ničemu, např. třem válkám proti Izraeli?
Tak co, antifoltýne? Co napíšeš na tohle?
Co ty stovky mrtvých Izraelců, jejichž smrt oslavovala celá Gaza? Teď zas pláčou, že je "vraždí" Izraelci...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"OSN? To je ta organizace co nezabránila vůbec ničemu, např. třem válkám proti Izraeli?"
.. to je teda argument T\ynyte... cim dal lepsi.. OSN dokonce nezabranili ani druhe valce v Iraku nebo nejake jine prdeli sveta (videno ocima neinformovaneho Evropana). Stejne jako mnoho jinych instituci nezabranilo tomu, co by od nich clovek cekal.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem, ze OSN Zidum "darovala" cast Mandatniho uzemi Palestina, to se hodilo do kramu, co?

Ale dodrzovat tuto deklaraci OSN a uzivat jen ta uzemi, ktera OSN Zidum "darovala", tak to zase neee!!!! Zide chteji od "more k rece" a jeste kousek navic. Tak jak jim to pridelil pan Buh.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Slogan "od moře k řece" je už v některých zemích zakázaný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, je to slogan sionistickych Zidu, pokud to nevis.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je mi jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To chapu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až ti někdo přijde domů a řekne ti, že už to není tvůj domov, kde si žil generace a máš tam pohřbený předky, protože se tak ostatní domluvili, tak to třeba budeš vidět jinak....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fousek: jo to zní super, ale teď jsi představ že jsi obyvatel té gazy a přide ti hláška "do dvou dní s děckama a prarodičema vypadněte ze svých domovů, protože se to tam chystáme srovnat se zemí" asi pak nebudeš tvrdit, že izrael nijak neprezentuje že by tě chtěl vyhladit..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za me je to super. Hamas naopak na me namiri AK-47 a donuti me zustat tam kde sem a schova se mi za zada. Pro me je to jasny kdo je tady svine, ale na vychode to maj zrejme jinak.
I kdyby Izrael srovnal cel pasmo Gazy se zemi a nezustal tam jedinej "palestinec" tak to neni genocida, protoze palestinsky narod zije v Jordansku. Nicmene Izrael se nesnazi zliklidovat narod, on se snazi zliklidovat teroristickou skupinu, bohuzel v te oblasti maji tito teroriste 80% podporu civilistu a i tak se Izrael snazi minimalizovat civilni ztraty. Chci videt alespon jednu zemi, ktera pri sve obrane postupuje takto opatrne vuci civilum?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ti "teroriste" jsou z pohledu Palestincu bojovnici proti okupantum. A to jsou i z pohledu mezinarodniho prava. Izrael okupuje palestinska uzemi a Palestina ma pravo se branit a utocit na Izrael.

Jasne, vojska zidovskeho lidu postupuji tak opatrne, ze za necely rok zabili cca 10x tolik civilistu nez Rusove v brutalni valce na Ukrajine za vice jak dva roky. To je opatrnost a pece nejvyssiho stupne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Izrael zabije 1,5 civilisty na 1 teroristu (vojáka Hamasu). To je nejmíň v historii válčení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak jistě, pokud většinu těch mrtvých označí za teroristy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A Hamas za civilisty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, pres 11 000 detskych obeti napocitanych OSN jsou jasni teroriste.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/temne-misto-v-dejinach-v-gaze-umira...
A k tomu si pripocitej teroristicke seniory a teroristicke zeny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi neznáš jejich mentalitu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, ja chapu, ze by je vojska zidovskeho lidu nejradeji pozabijela vsechny. Soucasna izraelska vlada se, zda se, inspirovala u Nemcu, a jejich konecneho reseni....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že svůj boj cílí. Mohli to udělat plošně, ale neudělali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemohli to udelat plosne. To je proti zenevskym konvencim. I to jejich soucasne radeni je za hranou povoleneho. Kdyby to nebyl Izrael, tak uz tam jsou davno modre prilby....

Jako to treba bylo v byvale Jugosce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V posledních deseti letech se ale modré přilby moc nepředvedly. Však to jsou často Pákistánci nebo Indové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už je po několikáte, co nejsi schopen pochopit psané slovo. Kromě toho, že jsi antisemita, jsi zjevně taky naprostý idiot. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se přece nevylučuje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, ze nekdo podporuje Hamas neznamena, ze je prislussnikem Hamasu. Navic Hamas ma dve slozky, slozku na spravu statu ("uredniky") a vojenskou slozku (chces-li teroristickou).

V CSSR asi 95% lidi volilo komouse, znamena to, ze byli komousi? Neznamena. Nevim, jestli chce 80% Palestincu znicit Izrael, ale zcela urcite chteji navraceni Izraelem okupovanych uzemi. To je logicke a plne pochopitelne a take zcela opravnene.

Agresorem je Izrael, ne Palestina.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

7. 10. útočili Palestinci z Pásma Gazy, kde existuje hranice jasně definovaná a potvrzená konsenzem obou stran. Tečka.

Jinak kdyby se pořád braly maximální ohledy na civilisty, nikdy Spojenci nevyhrají II. světovou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne, neni potvrzena. A x rezoluci OSN mluvi jasne. Izrael okupuje palestinska uzemi.

Podivej se na mapu, kde ma byt dle vychozi rezoluce OSN Izrael, a kde je ted. Ta uzemi Izrael ziskal okupaci. Co na tom chces rozporovat? Staci si porovnat ty dve mapy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je potvrzená. Nebo si myslíš, že si všichni vymýšlí? A Palestina vlastní stát odmítla, několikrát. Takže není žádná platná smlouva, kde by měla mít hranice.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je rezoluce OSN, na zaklade ktereho vznikl Izrael, ktery dostal urcite uzemi a pak bylo vyhrazeno uzemi pro Palestince. Zda si Palestinci udelali stat, nebo ne je veci Palestincu, Izraeli do toho nic neni. A hlavne by ta uzemi nemel okupovat. Co je na tom nepochopitelne?

Hranice je dana puvodni rezoluci OSN, Izrael to nemuze jednostranne menit, bez souhlasu ostatnich.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že od té rezoluce OSN bylo několik válek proti Izraeli a hranice se kvůli nim ještě dolaďovaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, ze si Izrael jednostranne "doladoval" sve hranice a pri tom zabral 100% Palestinskeho uzemi nikoho nezajima. To je jednostranny akt a plati hranice dle rezoluce OSN.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jednostranně na sebe sám zaútočil :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak jednoznačné, co tady tvrdíš. Pokud napadený stát při své obraně obsadí část území agresora, je to legální a vypořádat se to pak musí v mírových dohodách. K těm částečně došlo v 90. letech, ale ne kompletně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Navíc to dává lepší vyjednávací pozici.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze Palestina nebyla agresor. Utocily jine staty, ne Palestina. Notabene podle Izraele zadna Palestina neexistuje, tak jak by mohla na Izrael utocit a jak by mohl zabrat jeji zem?

Izrael zabral uzemi, ktere je urcene pro vznik Palestiny. Az ta uzemi Izrael uvolni, Palestina je prevezme pod svou spravu, Izrael Palestinu uzna a nasledne Palestina Izrael napadne a prohraje.... Tak teprve pak se da mluvit o pravu Izraele zabrat nejake uzemi Palestiny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je celkem jedno, jak to tvoje hlava pobrala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pásmo Gazy vskutku není sporným územím. Ta se nalézají jinde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pasmo Gazy neni spornym uzemim, sporne uzemi zacina hned za hranicemi Pasma Gazy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kolik lidí reálně chtělo volitr komouše se ukázalo v roce 1990. Výsledky voleb z dob diktatury neukazují nic, pouze to, jak pevný byl diktátorský režim - asi jako výsledky voleb v Rusku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, takze z toho, ze X procent lidi kdysi volilo Hamas se neda vyvodit o soucasne podpore Hamasu temer nic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ulice v říjnu 2023 byly plné veselících se lidí. Určitou představu nám to dá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kolik to bylo procent?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dost. Plné ulice.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takze 5%?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nevim, jestli chce 80% Palestincu znicit Izrael, ale zcela urcite chteji navraceni Izraelem okupovanych uzemi" V jejich uhlu pohledu je to jedna a ta sama vec. Oni netouzi po svem vlastnim statu, ten uz davno mohli mit a dokonce uz jeden maji. Oni touzi vyhladit zidy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je Tva interpretace, ze Palestinci chteji vyhladit Zidy. Realne to tedy probiha presne naopak. A kdyz ne zabit, tak alespon vyhnat. Stale je mnoho milionu Palestincu ve vyhnanstvi.

Palestinci mozna chteji vyhnat Zidy ze zeme, mozna, ze je ani nechteji vyhnat, pouze chteji zpet sve uzemi, a mozna ze ani nechteji zpet cele sve uzemi, ale jen to, co jim prirkla po 2. svetove valce rezoluce OSN. Ale urcite nechteji Zidy pozabijet. Proc by to delali?

A cely ten maglajz zacaly teroristicke zidovske bojuvky, ktere terorizovaly Brity, kteri spravovali dane uzemi a take Palestince, kteri v te dobe v te oblasti byli majoritnim etnikem. Zidu bylo ke konci 19. stoleti asi jen 5%, na pocatku 1. svetove valky uz asi 15%, na pocatku 2. svetove valky uz 30% na konci valky asi 33%. A ty prirustky nebyly prirozene, porodnosti, ale slo o pristehovalce....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možná možná možná. Proč si to nezjistíš? Vždyť to není tajné, sami říkají, co chtějí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zide to take rikaji, chteji od reky az k mori. A usilovne na tom zabijenim a terorizovanim Palestincu pracuji. Jak vidime v priem prenosu jak v Pasmu Gazy, tak na Zapadnim Brehu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná zabíjejí, ale žádné další území nezabírají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zabiraji. Vyhaneji Palestince z domovu a staveji nove zidovske osady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Zapadnim Brehu. A ohledne zabranych uzemi... Je to asi rok, dva, mozna uz tri, kdy Izrael zabral dalsi cast Golandskych vysin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"From the river to the Sea" - v čem je problém, že toto přání palestinců realizuje právě Izrael? 😀

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, to heslo "From the river to the Sea" je heslo sionistu a take jejich cil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Izrael nidke neprezentuje, ze chce vyhladit nejaky narod."
Ne, nikde to neprezentuje, jen na tom prakticky maká mnohem víc než jeho protivníci, kteří o vyhlazení Izraele hlavně mluví.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Izraeli projde temer vse. Zatim.....
co, azda sa chystas narukovat za Hamas?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chystáš sa ho za to zavraždiť, keď už ho označuješ za člena Hamasu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nie som palestincan, nikoho vrazdit nechcem
btw, ked podporujes Hamas, podporujes teroristicku organizaciu, tj pachas zlocin v EU
Hamás je za teroristickú organizáciu považovaný Kanadou, Európskou úniou, Izraelom, Japonskom a Spojenými štátmi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela vtipné.
Víš kdo vytvořil Hamas? Víš do které země uteklo po 2. světové nejvíce bývalých příslušníků SS? Víš, který stát-ty vyvolaly nejvíce válek na světě? Víš, který stát nejvíce podporuje teroristické praktiky po celém světě? Až si dokážeš správně odpovědět, tak dej vědět.
Na jedné straně barikády můžeš být hrdina - bojovník za svobodu a na druhé straně ten nejhorší terorista ze všech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hej, videl som co robili bojovnici za slobodu so zenami pred rokom v Izraeli

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No, tak se podivej, co delaji hrdinna vojska zidovskeho lidu v Pasmu Gazy. Uz zabili dle statistik OSN pres 11 000 deti. No a k tomu urcite i nejake zeny a seniory.

To od nich neni pekne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Živý štít. Nic nového.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, kazdy terorista chodi obklopeny houfem deticek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi nevíš % dětí tam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hamas ma dve slozky, civilni a vojenskou, chces-li teroristickou.

Zide take meli teroristicke bojuvky, Izrael vznikl jen diky zidovskemu terorismu. Ted jsou ti teroriste izraelskymi hrdiny a uci se o nich deti....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Našel jsem relevantní zdroje udávající ztráty na životech civilistů. Asi ne, že by civilisté měli ty upravené pagery či (dnes nově i) vysílačky, spíše byly zrovna blízko (ve špatný čas na špatném místě).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to zabilo, tak ten pager museli mit. Vetsinu lidi to ani nezabilo. Jen oslepilo, utrhlo ruku a tak. Bylo to jen par gramu vybusniny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, v zasade jde podle mezinarodniho prava o teroristicky cin pravdepodobne izraelskych slozek. V zasade by mely byt zodpovedne osoby souzeny a odsouzeny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. Všichni Izraelci, kteří se dopustili válečných zločinů, by měli být souzeni a odsouzeni... Hned po těch, co vtrhli na Izraelské území. O tom jsi se nějak ohleduplně opomněl zmínit. Že první byla invaze na Izraelské území a proto by jejich viníci měli být souzení první. Mimochodem, kdo to spravedlivé souzení, odsouzení a vykonání rozsudku provede? Evropský soud pro lidská práva? notak ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

a on někdo vtrhl na izraelské území? Však Izrael sám okupuje část Palestiny. Když to udělá rus na Krymu tak je to porušení práva, když to udělá žid v Palestině, budou všichni navždy zavírat oči? češi asi ano. Jak prohlásila naše česká diplomacie: "nesouhlasíme s činy Izraele, ale protože od něj potřebujem zbraně, budeme dělat že je nevidíme"

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ale tím nechcete tvrdit, že ti, co zabíjeli Izraelce a odvlekli stovky dalších do zajetí, by potrestáni neměli být. Že ne? Nechcete legalizovat vraždění a násilí, že ne? To by se pak Izraelci ničeho špatného nedopustili. Nebo snad takto bojujete za práva Izraelců? To jde i přímočařeji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme by meli byt potrestani. Take by meli byt potrestani ti, co pozabijeli 40 000+ civilistu v Pasmu Gazy a srovnali se zemi asi tretinu budov v te oblasti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tych 40K+ "civilistov" potvrdilo len ministerstvo Hamaszdravotnictva
a bolo by fajn sa pozriet na to, ci to boli fakt civilisti, alebo Hamas

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono totiž Hamas tak nějak zapomíná uvést, kolik % z toho jsou teroristi / jejich vojáci. On to všechno je civilista, dokud pod hadrama nevytáhne kalacha.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, budeme pocitat jen deti do 15ti let a seniory od 70ti let, jo? Dejme tomu 5 000. Je to OK? Nebo pridame i zeny, ty toho moc nenabojuji, zejmena v islamske kulture. To mame cirka 25 000 s detmi a starci. Je to OK?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam ti tu dat fotky palestinskych deti okolo 6 rokov s kalasnikovom v ruke?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je, že se tím Palestinci sami chlubí, ale pátá kolona zavírá oči, aby tady mohli jet ty svoje protizápadní argumenty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, kazde palestinske dite se narodilo s kalasnikovem v ruce a od malicka olizuje granaty.

Zato Izrael je mirova holubicka a zeny tam nemaji povinnou vojenskou sluzbu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi pravda zabolela, když otevíráš vlákno po 4 dnech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To,ze ma kalasnikov neznamena, ze je terorista. Ja mam take jako trilety fotku, jak ridim auto. Nebo jinou fotku, jak sedim na koni. To vsak neznamena, ze jsem schopny ridit auto nebo jezdit na koni.

Asi se shodnem, ze sestilete dite zrovna neni nejaky supr bojovnik. Videl jsi nekdy sestilete dite? A jake asi tak ma schopnosti?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A za pár let? (Kterých se dožije díky vakcínám z Izraele.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za par let je za par let. Ted je to dite a ne terorista. A mrtve dite v teroristu uz jaksi nedoroste. Vzdy to bude mrtve dite - civilista - a ne terorista - opravneny cil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je tam dlouhodobě. Za tu dobu už hodně dětí dospělo v teroristu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bavime se o 11 000+ zabitych detech, tedy jasnych civilistech, ktere zabila udatna vojska zidovskeho lidu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasné jak Slunce, že? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Gaze žádný civilista není. Všechno to je verbež Hamasu. A když se o ně tak strachujete, tak si je vemte domů vy a Izrael bude mít konečně klid a bude mír na celém světě. Není zajímavé, jak všichni plácaj hubou, někteří i přehazujou peníze lopatama, ale řešení nikde? A jaké by takové "finální řešení" vůbec mohlo bejt? Dvoustátní zřízení už nehce nikdo a nic jiného na pořadu dne není?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Schvaľovanie trestného činu genocídy je trestný čin aj v ČR.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

podpora Hamasu ako teroristickej organizacie je trestny cin v EU

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tým obhajuješ schvaľovanie hromadného vraždenia ľudí s odôvodnením, že je to verbež a podľa teba schvaľovanie masového vraždenie, trestný čin nie je?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ja som ziadne hromadne vrazdenie nevidel, videl som len neoficialne cisla z ministerstva Hamaszdravotnictva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nacisti tiež nikdy žiadne hromadné vraždenie nevideli. Všetko označovali za propagandu. Aká to zmena, v 21. storočí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to bolo vtipne co si napisal, pretoze prave Palestincania maju k adolfovi a nacizmu velmi blizko...taku tu afinitu, je to ich liebling :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kto žije v koncentračných táboroch, oblúčený okupačnými vojskami?
Židia alebo Palestínci v Gaze?
Kto komu zrovnáva domy so zemou, Židia Palestíncom, alebo Palestínčania Židom?
Kto vyhlásil, že treba znemožniť prístup miliónom ľudí ku vode, Židia, alebo Palestínci?
Kto vraždí novinárov, pracovníkov OSN, charitatívnych organizácií v Gaze, Židia, alebo Palestínci?

Kto okupuje cudzie územie, Židia alebo Palestínci?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to nech sa ti palestincania, ktori nie su hamas pytaju vlastnych
https://www.washingtontimes.com/news/2024/may/3/us-says-hamas-stole-aid-...
https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-820030

Preco palestincania utekaju do izraela, ked je to taky diabol?

Kto komu zrovnáva domy so zemou, Židia Palestíncom, alebo Palestínčania Židom?
zidia palestincom buldozermi, palestinci zidom raketami

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Prečo Źidia okupujú Palestínske územia, keď podľa teba, duševne chorého, Palestínčania utekajú do Izraelu?

Ale že si tak duševne chorý, že budeš tvrdiť, že Židia zrovnali Gazu so zemou buldozérmi, že nepoužívajú ani bomby, ani rakety, tak to je sila!
Vyhľadaj čo najskôr odbornú psychiatrickú pomoc!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

to je ale slovo do bitky, cisty revolucionar :))
mozem ta volat če?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co se tam zajet podivat? A co par desitek/stovek zabitych zahranicnich novinaru/zdravotniku/humanitarnich pracovniku?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jaj, konecne sa dostavame k realnejsim cislam, behom par hodin z 40K na par desiatok az stoviek :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady mluvim o jasnych cizincich. V tech 40 000 bude cca. 5 000 deti a senioru a cca. 20 000 zen, nikdo z nich nejsou teroristi ve zbrani. Tech zbyvajicich 15 000 muzu lze zpochybnit, nekteri z nich nejspise budou "teroriste".Stale vsak zbyva tech cca 25 000 jasnych neteroristickych civilistu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I novinar/zdravotnik/humanitarni pracovnik muze byt clenem Hamasu.
Ted jsem si vzpomel jak Hamas obvinil Izrael ze zabiti novinare (nebyla ani nezavisla, byla to novinarka Hamasu) a pak se ukazalo, ze si ji zastreli sami.
Urcite se tam zajedte podivat, to je dobry napad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alespon cast deti snad nebudes pocitat mezi teroristy. A hrdinna vojska zidovskeho lidu dle scitani OSN uz pozabijeli pres 11 000 deti.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/temne-misto-v-dejinach-v-gaze-umira...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je někde vyčísleno, jaký podíl ztrát civilistů na palestinské straně jde na vrub pravidla níže?

Platí bohužel, že je-li civilní objekt (např. bytový dům, škola, nemocnice) využit k vojenským účelům, pak se na danou dobu přesouvá do kategorie objektů vojenských, a to i např. pokud je sice v některém z bytů v domě zřízeno palebné postavení, ale ostatní byty dál slouží civilnímu obyvatelstvu. Toho si musí být bojující strany při bojích v obydlených oblastech vědomy. Ve zmíněném případě sice civilisté v ostatních bytech formálně ochranu před útokem neztratili, ale už tím, že na dům je útok přípustný, jsou vystaveni mimořádnému nebezpečí.
https://www.cervenykriz.eu/ochrana-civilistu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ondar | před 7 hodinami | *
V Gaze žádný civilista není. Všechno to je verbež Hamasu.

Dúfam že rovnaké stanovisko je aj ku Ukrajine, keď je v nemocnici čo i len jediný vojak, palebné postavenie, alebo hocičo iné, zbombardovanie nemocnice, školy, škôlky, divadla je v absolútnom poriadku bez ohľadu na počet civilných obetí.

Alebo nie, nie je náhodou na Ukrajine to isté čo v Gaze, vojnový zločin a v Gaze, ktorú okupuje Izrael, pohodička, však žiaden civilista tam nie je?

Izrael okupuje Gazu, kde ani nežijú Źidia, a je to ok.
Rusko okupuje časť Ukrajiny, kde žijú etnický Rusi a je to zločin.

Židia zbombardujú Palestínsku nemocnicu, pozabíjané desiatky detí, je to ok, veď Hamas.
Rusi zbombardujú nemocnicu, kde zahynie jedna tehotná, je to vojnový zločin a to že na streche boli Ukrajinskí vojaci nedáva príčinu na bombardovanie.

Rusi zrovnajú so zemou Mariuopol, kde bola Ukrajionská Azov teroristická jednotka, je to vojnový zločin.

Źidia zrovnajú so zemou väčšinu Gazy, je to v poriadku, veď je tam len 2,5 mil. obyvateľov.

Fosfórové, kazetové bomby ak použijú Židia a dodajú im ich USA, je to v pohode. Ak ich použijú Rusi, je to vojnový zločin.

Ak Rusi označia Ukrajinský režim za neonacistický, je to lož.
Ak Židia označia Palestínsky režim za nacistický, je to pravda.

Čo to má spoločné?
Ktorej strane dodáva zbrane USA. Ak Americké bomby masovo zabíjajú, ženy, deti, ničia celé mestá, je to šírenie demokracie. Ale ak len zlomok toho robia bomby Ruska, či iného štátu, je to vojnový zločin.

Keď USA, Izrael napadnú cudzie štáty, hoc aj vzdialené tisíce km, je to humanitárne demokratické bombardovanie. Ak Rusi pošlú vojská len do susedných krajín, je to vojnový zločin.

Ak Americká raketa zničí nemocnicu plnú ľudí, určite to bol vojenský cieľ. Ak Ruská raketa zničí vojenské školiace stredisko na Ukrajine, je to vojnový zločin.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je naprosto typické, jak vy proruský blbci vždycky do všeho zatahujete USA.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neonacistický blbec, kto ty neonacistický blbec dodáva zbrane Izraelu?
Kto ty neonacistický blbec dodáva zbrane Ukrajine?

Prečo tebe neonacistickému blbcovi vadí priznať pravdu, že v oboch konfliktoch je hlavný dodávateľ, sponzor USA?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň že neskrýváte karty a hned víme, o koho jde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kto vy a o koho jde?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš kdo vy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, si retardovaný.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť píšu, sami to na sebe nabonzujete.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kto my a čo, ty retard?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To vy retard.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Buď je to niekto s IQ 20, alebo veľmi nepodarená AI.
Kde sa objavia americkí neonacisti, tam sa hneď objavia aj ich retardi. Ale že bleskovo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem Američan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani som o tebe ty neonacista nepísal, že si Američan.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale retard jsi tu ty, tak já jsem ten třetí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ok neonacista.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Těch je nejvíc v Rusku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ešte šťastie že ty si ten dobrý, Americký neonacista. Určite budeš tvrdiť, že síce nacisti chceli vyvraždiť Rusov do posledného, ty tiež nenávidíš Rusov a najradšej by si bol, keby ich niekto vyvraždil do posledného, ale Rusi sú neonacisti. Tak Americký neonacista?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Říkal jsem, že nejsem Američan. Vidím, že máš dlouhé vedení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V poriadku Americký neonacista.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku retard.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A další oblíbená KGBácká praktika - každý, kdo nesouhlasí s Kremlem, je nacista, pouze USA si občas zaslouží titul imperialista :-) Což je zvlášť komické, protože Rusko/SSSR byly imperialistické vždy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam stejny/podobny nazor. Tedy alespon tu zakladni linku.

Vsem by melo byt mereno stejnym metrem. Rusko pacha na Ukrajine nepristojne veci a obdobne Izrael pacha v Pasmu Gazy nepristojne veci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale na Rusko předtím nikdo nezaútočil. Když teda nepočítáš, že z oprávněného strachu z Ruska země vstupovali / chtěl vstoupit do NATO.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je ale irelevantni. At uz je duvod pro spusteni valky jakykoliv, vedeni valky ma sva pravidla.

Kdyby platilo, ze napadeny si muze delat, co chce, tak by Ukrajinci mohli terorizovat civilni obyvatelstvo, popravovat zajate vojaky a tak. Jenze to nesmeji delat, prestoze jsou v pravu a jsou napadeni.

Ty do vseho michas stary zakon a toho zleho boha. V tom je ten zasadni problem. Krestanska civilizace ma milujiciho boha a ne zapskleho, zlostneho starika.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Argument vírou a bohem je spíš ruská strana.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To neber jako argument, to je jen muj skromny pohled na vec.

Kazdopadne plati ta prva cast. At je jeden napadeny nebo utocici, obe strany bez rozdilu by mely dodrzovat shodna pravidla. To ze je nekdo napadenou obeti nikomu nedava pravo chovat se mimo domluvene meze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz Rusaci se chovaji na Ukrajine velmi spatne tak je to slaby odvar toho co predvadi Hamas v Izraeli. Rusakum je tak nejak jedno ze budou civilni obeti a Hamas naopak vyhledava civilisty a zabiji je co nejbrutalnejsim zpusobem.
Takze ano merme vsem stejnym metrem, ale to vy prave nedelate. Vy zamenujete utocnika za obet

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz se Rusove na Ukrajine chovaji velmi spatne, tak je to jen slaby odvar toho, jak se Zide chovaji v Pasmu Gazy. A celkove, jak se dlouhodobe chovaji zidovsti osadnici na Zapadnim Brehu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, sami Palestinci porovnávali videa před válkou a teď. Někdo to předtím nazval happy open space prison. Sice moc nemohli, ale zas nemuseli pracovat, příjmy měli, že by z toho postavili druhý Dubaj. A Izrael jim dovážel vodu a léky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No prave Pasmo Gazy byl trochu lepsi koncentrak. Co z toho asi tak muze vzejit, kdyz drzis pres dva miliony lidi v base. Mozna pohodlne, ale stale je to basa.

Brejvik ma take pohodlnou basu a jak si stale stezuje....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jim to pohodlí vlezlo na mozek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáš na to, že na západě jim tu basu uzavíral arabský Egypt. Proč asi?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, a proc ted chce Izrael mit pod kontrolou i hranici Pasma Gazy s Egyptem? Asi chce ten lagr utesnit totalne. Tedy hranice do Egypta podle Izraele zas tak neprostupne nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi chce hlídat dodávku pomoci. Ti Palestinci jsou tak blbí, že v rámci rozkradení kamiónu zabijí i egyptského řidiče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by snad nemuseli chtit hlidat celou hranici, ale jen prechod. No, kdyz ma nekdo hlad a je zoufaly, protoze mu vojska zidovskeho lidu rozbombardovala obydli, zabila pulku rodiny a honi ho z jednoho "bezpecneho" lagru do druheho.... Tak se stane ledacos....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš když Hamás zadržuje pomoc a pak část prodává na černém trhu. Druhou část syslí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde se asi objevila v Gaze ta výzbroj a rakety. Z dodávek pašovaných přes egyptskou hranici. Ne přes přechody, ale tunely. Tak se blbě neptej, proč chtějí kontrolovat hranici.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Je naprosto typické, jak vy proruský blbci vždycky do všeho zatahujete USA." Obávám se že USA se zatahují všude sami a nikdo je nikam tahat nemusí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždy se nějaký ochotný troll najde :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je zatahují ostatní, protože potřebují přinejmenším nakoupit techniku na obranu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, nejvykurvenější národ světa, kde vleze amerika, 1000 let tráva neroste, a ta čubka kamala, se za to ani nestydí, oni berou hegemonii, jako nějaké dané, předurčené dogma,
jako samozřejmost přes kterou nejede vlak a pod rouškou vývozu "demokracie", cíleně plení a drancují stovky let, pouze za účelem vlastního OBOHACENÍ.
pročeš zcela LOGICKY, nikdy v životě o nic jiného nešlo..!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zkurvysynu tak jste vyhráli volby, raduj se zmrde.
Napiš mi svojí adresu, příjdu ti kopačkou pogratulovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele bez s takovymi komentari laskave na novinky.cz
dekuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně to bolševickej čuráku.
Začínáš mi srát ty malá mrdko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diskuse nejsou mista pro leceni psychickych problemu. Na to jsou psychiatricke ambulance.
Dekuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že to tu nesděluješ i jiným tovaryščům...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izrael vs Gaza je uplne neco jineho nez Rusko vs Ukrajina
Z Gazy na Izrael celkem pravidelne utoci teroristicka skupina, ktera ma za cil znicit Izrael (tuto skupinu si mistni lide dokonce zvolili pri svobodnych volbach, ktere umoznil Izrael) Izrael se jen brani a v ramci obrany nici vsechny zakladny Hamasu (Hamas tyto zakladny muze nazyvat i treba jako nemocnice)
Izrael dodaval do Gazy pitnou vodu, po zari 2023 ji jen prestal dodavat. Nikomu nebrani v uzivani pitne vody, jen ji proste prestal dodavat (svemu vrahovi jen malokdo nabidne obed)
Rusko provedlo invazi na Ukrajinu. Ukrajina se brani.
Pokud chcete pouzit analogii, ktera bude kulhat na obe nohy tak Izrael je v podobnem postaveni jako Ukrajina, oba se brani proti agresorovi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, agresor je Izrael, dlouhodobe okupuje uzemi, ktera OSN prirkla Palestincum.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jo, to jistě dává smysl, že když je v jednom z bytů terorista, můžou Izraelci srovnat se zemí rovnou celou čtvrť. Opravdu skvělá logika.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, jistota je jistota. Treba je tam jeste jeden terorista. Vzdyt si Izraelci postrileli i nekolik zidovskych zajatcu. To asi take byli teroriste Hamasu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak kdyby ostatní země nikdy netrefily i vlastní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, jasne, ale na palestinskych civilistech vojskum zidovskeho lidu zas tak moc nezalezi. Kdyz jiz stacili pozabijet 11 000+ palestinskych deti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jim na nich hodně. Mají nejlepší statistiku zabitých teroristů:civilistů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si na to dej bacha, až tu zas budeš podporovat Putlera.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Znovu se zeptám. Kdo je dnes ta autorita, která zastaví válku a odhalí a potrestá všechny válečné zločince? Takže ... můžete křičet tak hlasitě, jak jen dokážete, že ti či oni jsou darebáci. Ale to je tak asi všechno.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Darebáci, tedy zločinci, jsou na obou stranách. Je úplně jedno, koho z nich "česká" vláda podporuje, vždycky podporuje terorismus nebo genocidu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak zatykač na Netanjahua od mezinárodního trestního soudu je tuším stále platný, takže problém asi bude opravdu na obou stranách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze je o zatykac pouze pozadano, ale jeste nebyla zadost kladne, ci zaporne vyrizena.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mluvis o lonskem roce, tak Palestinci pouze vnikli na sve uzemi, ktere okupuje Izrael. A kdyby zabijeli pouze vojaky, policisty, a tak, bylo by to podle mezinarodniho prava ZCELA v poradku.

Zabijeni civilistu je vsak valecnym zlocinem. Trochu jsi pominul, ze hrdinna vojska zidovskeho lidu uz v Pasmu Gazy zabila pres 40 000 civilistu a zbyvajici dva miliony pak honi jak podsvincata z jednoho "lagru" do druheho.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pane Kubrak, já se v historii moc nevyznám. Jistě v tom najdete nějaké mouchy. Ale nežijete náhodou na anektovaném území, které vaši předci teroristicky odtrhli od svobodného Rakouska Uherska a na nelegálně zabraném území vyhlásili Českoslovenslou republiku? Takže kdyby občané Rakouska přijeli k vám na dvorek, postříleli vaši rodinu a vás i se všemi sousedy odvlekli do Rakouska, tak je budete vděčně poplácávat po ramenou za to, že si konečně prosadili spravedlnost? Doufám, že vám nepraskne žilka. Za to to fakt nestojí. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To už můžeme tvrdit, že velká migrace národů po době ledové, z nás dělá všechny přistěhovalce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta hranice je dost tenká, ale pozornější vnímají detaily, jako třeba když uřežou dětem hlavy ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nezpochybnuje, ze utok Hamasu na civilisty nebyl v poradku. Byl by vsak zcela v poradku, kdyby byl zamereny na vojaky, policisty a tak.

Ovsem, obdobne neni v poradku radeni zidovskych osadniku. Kazdy rok zabiji zhruba tolik Palestincu, co Hamas loni na podzim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> Byl by vsak zcela v poradku, kdyby byl zamereny na vojaky, policisty a tak.

Ale nebyl. Tím si to pohnojili ohledně veřejného mínění. To máš jako s Putinem, kdyby si ukousl menší část Ukrajiny, tak je to taky všem jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu mezinarodniho prava by to bylo zcela v poradku, pokud by Hamas utocil pouze na vojenske a policejni cile a ne na civilisty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ovsem, obdobne neni v poradku radeni zidovskych osadniku. Kazdy rok zabiji zhruba tolik Palestincu, co Hamas loni na podzim."
K tomu bych chtel videt nejaka data, podle me je tohle naprostej vymysl, ktery jste si bud ted vymyslel nebo jste ho slysel od nejakeho imama

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Denne v prumeru zidovsti osadnici zabiji jednoho, dva Palestince. Rekneme 600 rocne. Tady mas 300 zabitych Palestincu za ctvrt roku.
https://www.ohchr.org/en/press-releases/2023/12/un-report-turk-warns-rap...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mocnosti rozhodly, ze vznikne Ceskoslovensko v hranicich v jakych vzniklo a tak vzniklo.
Casem prislo o Zakarpatskou Ukrajinu a mozna doslo k nejakym drobnym upravam na hranicich s Polskem....

Izrael vznikl na zaklade dohody velmoci a posvetilo to OSN. Nyni ma Izrael temer trojnasobnou velikost, nez bylo puvodni rozhodnuti. Izrael ta uzemi sebral zejmena, ale nejenom, Palestincum....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně těm, co na něj zaútočili (ale i tak pak část vrátil).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Palestina na Izrael neutocila. Uzemi ji vsak Izrael zabral.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Palestinu jsme řešili už v jiném vlákně. Nikdy nesouhlasila s vlastním státem, pokud bude existovat židovský stát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Palestina existuje a je i uznana casti statu. Treba CR Palestinu uznala a v Praze je i palestinska ambasada.
https://mzv.gov.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/adresar_diplomatickych_misi/ciz...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsi dobrý lhář, ale Palestinci vnikli na území, které je Izraele i podle toho rozdělení z roku 1947. Na západní břeh nevnikli, ten můžeš používat za okupovaný, ale Fatah zjevně nejsou tak militantní blbci. Naopak Gaza byla Izraelem vyklizena a vládli si tam teroristi sami.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne porovnej si ty mapky, Soucasne Pasmo Gazy je podstatne mensi, nez co ma v te oblasti patrit Palestincum.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tomto příspěvku nechci morálně nikoho soudit, ale označení terorista nemusí mít vždy negativní konotaci. Jakožto země kde proběhla operace Antropoid bychom si toho měli být vědomi. V tomto případě rozhodně šlo o to vzbudit v druhé straně strach (tzn. terror).

Určitě je víc než pravděpodobné, že buď jsou podobně hacknuté jiné skupiny zařízení po světě, nebo tuto taktiku v budoucnosti někdo napodobí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemíchej pojmy a dojmy. Antropoid byla vojenská operace, nikoli teroristická. Antropoid neměl způsobit strach (nevím v kom, v přisluhovačích 3. Říše?), ale odstranit říšského zástupce terorizujícího (a to doslova) české obyvatelstvo.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Opravte mne, ale nenechali se přímo organizátoři toho atentátu slyšet, že jsou si vědomi že vojensky se jedná o bezvýznamnou operaci, ale jde o to vzbudit strach mezi Němci a jejich přátelích, aby si nikdo nemohl myslet že je v bezpečí?

P.S. Pokud vemene, že vojna je definovaná jako pokračování diplomacie jinými než diplomatickými prostředky, tak terorismus spadá do kategorie vojenských akcí. Pokud s tím nesouhlasíte, tak jistě budete souhlasit s tvrzením, že nějaká akce může spadat do dvou kategorií zároveň.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Používáte rétoriku nacistů, ti totiž také tvrdili, že atentát na Heydricha spáchali teroristé. Byl to cílený útok který provedli vojáci, nikoliv teroristé, na nacistického vládce Protektorátu, protože to byl on kdo po stovkách dával vraždit, československou inteligenci a vlastence. Byl to nejvyšší představitel nacistické Třetí Říše který byl zabit během války akcí spojenců, spolupachatel vyhlazování Židů a člověk kterého se báli i sami nacisté.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Snažil jsem se parafrázovat stranu spojenců, ne Němců.
Vy argumentujete na základě axiomu, že označení terorismus musí nutně být pouze a jedině použito pro špatné a neomluvitelné činy, s tím já nesouhlasím. Tento terminus technikus by běl být nezávislý na morálce.

Definici terorismu mohou splňovat i obhajitelné, morální, a záslužné skutky. Se nebojím označit některé skutky za obhajitelné, i když jejich cílem je ať se špatní lidi bojí (tzn. splňují definici).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podívejte se na různé definice terorismu - ve většině z nich je že je to násilí páchané náhodně na civilistech za různými účely. Akci Izraele, jehož nejsem rozhodně bezvýhradným příznivcem, nelze chápat jako terorismus. Cílení bylo jasné, ten kdo má pager, který si objednala veřejně známá teroristická skupina, která vraždí civilisty nejen v Izraeli je legitimní cíl. Můžete se tady ohánět morálkou jak chcete, ale tady to nefunguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme jde o statni terorismus. Takto se to podle mezinarodniho prava delat nemuze, i kdyby slo ve vsech pripadech o teroristy, coz neslo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podle mezinárodního práva by rusáci měli být se staženými ohony daleko od hranic Ukrajiny a měli by platit jako mourovatí, strůjci války zavření na doživotí. Mezinárodní právo je tady bezzubé, právě tak jako je bezzubé při obraně normálního života pro normální obyvatele Izraele, Židy, Drůzy i Araby.. Jsou prostě státy nebo entity, jako třeba moskalské impérium, Írán, Čína, teroristé z Hamásu a Hizbaláhu, kteří si mezinárodním právem utírají zadek, ale když se něco děje jim, tak se na mezinárodní právo odvolávají.. Není to tak trochu paradox?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt si troufáte pozavírat vládnoucí kruhy USA?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Izrael se na jedne strane odvolava na rezoluci OSN a zaroven tutez rezoluci OSN porusuje. To je opravdu usmevny pristup.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to dost na hraně, když by severní Korea poslala pager Bidenovi bylo by to taky OK? Tento zákeřný způsob války bych osobně raději netoleroval, je to něco jako biologický zbraně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Severní Korea má ale s USA podepsané příměří. Tímto činem by vyvolala vállku, což zjevně nechce. Na Izrael ale rakety Hizballáhu létají skoro denně, takže ve válce už dávno jsou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemohou byt ve valce, kdyz Palestina podle Izraele neexistuje. Jak by mohl byt Izrael ve valce s neexistujicim statem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle argumentaci tu už jedeš 2 dny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ty rakety na ně posílají mimozemšťany. Tyhle tvé právní kulišárny jsou fakt trapné. Hamas se zcela oficiálně vyhlásil vítězem voleb v Gaze a nyní zaútočil na Izrael. Hizballáh operuje v Libanonu, aniž by ho místní vláda omezovala, ale ty meleš kraviny o právním statusu Palestiny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pro nácky to byl terroristickej útok.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze v pripade vybuchujicich pageru nejde o teroristicky cin, protoze to byl cin primarne veden proti vudcum teroristicke skupiny Hizbalah, tedy stejne jako Antropoid. Teroristicky cin je to kdyz pachatel chce zabit co nejvetsi mnozstvi civilistu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nešlo o volně prodejné pagery.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si že lze míchat akci proti okupačnímu důstojníkovi během války s jeho zemí s tím, že dám do x tisíc zařízení (navíc libanon fakt není izraelké území) výbušninu, přičem nemám žádnou kontrolu nad tím koho to v okamžiku výbuchu ve skutečnosti zraní...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě lidské akce lze dále dělit a dokonce morálně hodnotit, ale do toho jsem se účelově nechtěl pouštět, protože jsem alibista a nechce se mi na technickém webu probírat morálnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boj s nepřítelem bývá typicky limitován jeho porážkou (vlastní prohrou), nikoli geografickými hranicemi (napadeného/útočího) státu v průběhu vzájemného konfliktu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale nesmysl. Rozhodně není možná napadat někoho jen tak na území státu se kterým nejsem ve válce..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže likvidace Litviněnka v Británii agenty Ruska byla podle tebe taky doufám státní terorismus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze byl. V podstate i zabiti Bin Ladina USA, nebo unos Eichmanna Izraelci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je vtipné, ako vyvoláte zohriatie batérie v pageri?
Tým, že zvýšite odber a ten zvýšite tak, že pageru posielate mnoho správ, a ak je správ extrémne veľa
tak batériu prehrejete. Takže výbuch sa dal vyvolať DOS/DDOS útokom na peger-e

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestliže někdo dokázal do pageru dát třaskavinu, tak tam jistě mohl nahrát i upravený FW. Pak stačí jedna konkrétní message s konkrétním obsahem.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda. Ak ale išlo o nechcenú kontamináciu batérie...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem četl, tak výbušnina se spustila zahřátím od baterie. Její zahřátí bylo spuštěno vzdáleně, všechny v celé oblasti najednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blahopřeji k úspěchu izraelskému agentovi, kterému se podařilo Hizballáhu prodat mobily s ukrytou trhavinou.
EU by mohla přijmout opatření, že každý islámista, který překročí hranice, dostane kromě sociální dávky i mobil, který by v rámci spolupráce mohl také dodat Izrael. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ostrelovač trefí konkrétní osobu do hlavy je to atentát. Pokud někam dodám techniku s vybušninou a nevím koho to konkretne zabije nebo zraní pak z definice jde o terorismus. V tomto případě sionisticky terorismus. Takže Vy vlastně vyzýváte veřejně k terorismu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Asi ty mobily odposlouchávali a nechali je vybuchnout, když do to mluvil islámista. Takže žádný terorismus, normální bezpečnostní akce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pager není mobil. Nelze odposlouchávat. Do pageru se nemluví. Pager nemá vysílač. Proto to Hizbalah používá. Pager pouze přijímá a zobrazuje zprávy.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A ty víš, že šlo jen o pagery? Třeba jo, já to nevím.
Každopádně super tah od Izraele, že jim do toho dokázal proniknout. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Schvalovani terorismu je trestnym cinem. Na to pozor.... A "akce" Izraele ma pomerne jasne prvky statniho terorismu. Spravne by to melo jit pred mezinarodni soud a ti, co to odsouhlasili a provedli by meli jit byt zadrzeni a souzeni.

Jasne, nepujdou, protoze Izrael, ale vsem by se melo merit stejne....

Ono jde take o to, ze vetsina z par tisicovek postizenych ani nebylo zabito, "jen" zmrzaceno, vetsinou prisli o zrak. Mezi nimi i dost civilistu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kolik je dost, 1 %? 10 %?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pres 5% je dost. Ale hlavne, nejde ani tak o procenta, jako o absolutni pocet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V relativním i absolutním počtu je Izrael nejúspěšnější ve srovnání s dřívějšími válkami. Např. primárně cvičí na boje ve městech a i ty pagery byly distribuovány jen v rámci organizace Hizballáh.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, vojska zidovskeho lidu jsou uspesna. Na castecne zlikvidovani par tisicovek teroristu uz srovnali se zemi cca. tretinu dvouapulmilionoveho soumesti a zabili pres 40 000 civilistu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když je v budově terorista, tak je to vojenský cíl. Ostatní předem varovali, aby odešli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To neni tak uplne pravda. Plati meritko primerenosti. Nemuzes vybombardovat nemocnici, i kdyby tam bylo 10 teroristu, nebo i 30.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však nemocnici nikdo nebombardoval. To se ukázalo jako hoax.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je útok, stejně jako v tomto případě, cílený na konkrétní (militantní) skupinu, není to terorismus. Sestimsmiř.
A není to střet sionistický, ale semitský, mezi Semity.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jenze on zas tak uplne cileny nebyl, kdyz to postihlo i civilisty. Ale jasne z pohledu izraelskych slozek jeden Arab sem, jeden Arab tam.... To je jasne zretelne z "akce" v Pasmu Gazy, 40 000+ zabitych civilistu je pro izraelske predstavitele "zanedbatelna drobnost".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Musím uznat, že Židé nemohli mít kontrolu nad tím, jaké "vedlejší škody" akce způsobí. Zrovna tak to mohlo způsobit velký požár na čerpací stanici, v obchoďáku či nějakém veřejném místě plným lidí, sejmout řídícího řidiče školního autobusu... Jediné co se mohli se značnou mírou jistoty domnívat bylo, že je to určeno pracovníkům Hisbaláhu. A distribuované spíše podle významu a funkce v organizaci.
Tohle je asi hodně diskutabilní akce, velmi riskantní. Možná námět pro aktualizaci mezinárodních úmluv. Možná ne. Protože je to použití plošné, na území mezi civilisty, bez možnosti rozlišení kdo bude zasažen (byť právě třeba jenom jako vedle stojící).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zakony neni treba menit, byl to akt statniho terorismu. To je pomerne bez diskuse.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jak tady z diskuze vidíš, tak to není bez diskuze 😁

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Protože to napsal jeden fanatický troll zasírající diskusi na IT webu. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí je jen jeden. Další okolo dvou se specializují na něco jiného (např. protizápadní agitka). Ale vždycky je odtud vypráskají se staženým zadkem :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

este aj pohladu palestinskych matiek, jedno dieta sem, jedno dieta tam...
su rady, ze sa z ich deti stavaju martyri.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jasne. Typicky zidovske "vysvetleni". Palestinci jsou podlidi, kteri si ani nevazi svych deti. Zato Zide jsou nadlidi, takze "zachrana" par stovek lidi je plne opravnuje k zabiti desitek tisic spinavych Palestincu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi neviděl to video, jak palestinská matka vysvětlovala, proč mají tolik dětí (hint: polovina Palestinců jsou děti). Prý aby se z nich stali mučedníci při zabíjení Židů. Však si na to hrají už ve škole.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takovych videi se da vytvorit,... Treba i s Zidy. Nechtel nahodou nejaky izraelsky ministr hazet jaderku na Pasmo Gazy? Ze by to bylo efektivni reseni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslis takove civilisty jako velvyslanec Iranu, jo? :-)
Uz se neztrapnuj, souverce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze Izraelce podcenujete, z dostupnych informaci se zda, ze Izraelci vedeli celkem presne kdo ty pagery bude pouzivat

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vojenský odstřelovač trefí vojáka, není to atentát, ale součást války. Pokud dodám výbušninu do zařízení, které si objednala teroristická organizace, je to opět vojenská akce proti teroristické organizaci, ne terorismus. Ty pagery nebyly ty, co se volně prodávají v obchodech, ale co si Hizballáh s.r.o. objednal.
Sionistický terorismus je krásný pojem z ruské propagandy. No aspoň že ses nezapřel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak byste definoval například skupinu Lechi, působící na Mandátním uzemí Palestina (pod britskou správu) před vznikem státu Izrael?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lechi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze slo o typickou teroristickou organizaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že Židi používali proti britské správě teroristické metody, nikdo nerozporuje. Ovšem propagandistický termín sionistický terorismus a podobné jsou až produktem Moskvy. Ta v roce 1947 vznik Izraele podpořila, tehdy ji zjevně ti teroristi nevadili, vždyť útočili proti západní velmoci. Když se ale Izrael rozhodl orientovat prozápadně, situace se změnila. A to tak, že i tady jsme v procesu se Slánským "objevili" sionistické centrum. Následně Moskva začala podporovat a vyzbrojovat arabské státy, což dělala až do rozpadu SSSR a dělá to zas za Putina. Však Arafatovi teroristy jsme tady za socialismu cvičili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, proc do toho tahas Rusko. Proste u pocatku vzniku Izraele byl zidovsky terorismus. Jde o stat vznikly na teroristickem podhoubi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nesnaž se vykecávat. Moskva vznik toho podle tebe teroristického státu podpořila a pojem sionistický terorismus začala používat až když Izrael nesplnil její předpoklady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne je Moskva zcela ukradena, nemichej do toho Moskvu. Jestli to moskva nazyvala sionisticky terorismus, tak je to jeji pohled, jeji nalepka.

Je byl to terorismus jako kazdy jiny, neni treba pridavat sionisticky. Byl to terorismus Zidu namireny proti Britum a take proti Palestincum. To se neda okecat.

Ze Zide oslavuji ty teroristy a uci o nich ve skolach je jina vec. Stejne jako, ze jeden z vudcu tech teroristu dostal Nobelovku miru. Spolu s palestinskym teroristou. To jsou ale paradoxy.

Takze za nejakou dobu klidne muze dostat Nobelovku miru treba nejaky hlavoun z Hamasu nebo Hizbalahu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Reagoval jsem na pojem sionistický terorismus, který byl záměrně šířen Moskvou prakticky pro všechno, co Izrael dělal (ne pro terorismus, tam od 60. let vedou na plné čáře Palestinci), tak do toho Moskva patří!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stránky

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.