Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V počítačích Dell AMD procesory zatím nebudou

ze by milence sefa dellu stalo v garazi nove ferrari ucetne odepsane intelem jako ztraty pri vyrobe nedokonalou technologii ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry, samozrejme ze Ferrari asi ne, ti maji prece za sponzora AMD a jak jim ty formule proti intelackejm Williamsum slapou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re:peklop>
AMD je od roku 2002 technologicky sponzor (za reklamu dodava kompletne IT) Ferrari, takze rozdiel bude asi tam. od kedy je Williams Intel to je HP proliant a to su ako Intel tak AMD, BAR je Power PC Sauber je tiez AMD a ostatny su intel, pricom im vojvodi Toyota, kde je Intel cez znacku intaium technologicky sponzor od roku 2004

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: fotoba
len mala oprava Sauber je Ferrari B takze tam to je jasne, ktorym smerom sa vzdy priklonia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ku clanku je videt ze marketing Intelu opet raz zabodoval

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš Dell dělal bububu, aby dostal lepší cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi hlavní něštěstí AMD, že v případě zájmu prostě nestíhá vyrábět....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je rozhodnuti dle uvahy blbce, ale je realisticke ze toho bude velmi litovat, precejen akcie AMD stouply za mene nez rok o 400% a to ma svuj duvod, a jestli se ve vetsi mire chytne CPU AMD Delluv nejvetsi konkurent HP, tak uz se pak o konkurenty jednat nebude, Dell bude hodne
mala dvojka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

uuuuuuuuu:
Ze v DELLU jsou blbci ? Podle tebe jsou vsichni blbci co nemaji doma co mas ty. Jenze DELL je trosku jina domacnost nez ty. Napr oblasti notebooku je spolu s IBM na spicce a ne jen tam. JE to jeho rozhodnuti takze s tim nemuzes nic delat nez to vzit v uvahu. DELL neni firma co se rozhoduje na marketingu. Co predchazi rozhodovani co udelaji a to nejen o CPU to nema asi nikdo ani poneti. Jen ridit takovou spolecnost nemuze kazdy jouda. Musi se vzit i jine pohledy 
Ještě koncem roku hodně uvažoval o tom, že na AMD Dell přejde, protože se prý zlepšují a zlepšují a v jistých směrech i Intel předhánějí.
Vidis AMD je v nekterych ohledech lepsi i pro DELL ale ono to neni jen o tom co predchazi jednani u obou firem jako jsou terminy dodani mnozstvi reklamace a spoustu veci. I kdyz je Intel treba horsi v nekterych ohledech tak to neni jen o tom samem CPU ale o firme. Navic Intel je schopen davat sve chipsety a to je hlavni rozdil mezi AMD a Intel i kdyz nevim jak v tomhle pripade.
Navíc se prý obává, že i kdyby firma AMD dělala procesory jen pro Dell, stejně by nezvládala uspokojovat požadavky na množství dodávaných procesorů
Pokud je to pravda asi by byl nedostatek CPU pro ostatni coz neni dobre a hlavne tam jde videt a uspokojovat pozadavky. To je naprosto bezne i kdyz mate spickovy produkt lepsi nez konkurence ale mate problem ho dat za urcitych podminek (reklamacni lhuty mnozstvi pristoupit na podminky odberatele ktere jsou nepriznive pro vas) je to zklamani mnoha "vyberovych rizeni"  (nemluvim uz o CPU ale obecne)
 Prosim nechovejte se jako by jste se rozhodnuli VY. Neni moc lidi co dovede ridit takovy kolos pokud si mysli ze to je levne nakoupit a pak prorazit cenou tak je na velkem omylu Tak se daji prodavat jablka na trhu a DELL je toho dukazem kdo ma nebo mel DELL tak vi o cem je rec. Na druhou stranu nejaka velka spolecnost na svete tusim co ma neco docineni s telekomunikacema odmitla dale brat od DELLu a ted berou od IBM nejde o produkty ale o sluzby.
Prosim zadny fw.
 
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cisla hovoria jasne
rok vyrobenych mil ks CPU/rok(plan)
2003 37,5
2004 35,0 (kapacita je na plocahy a vyrabali sa vacsie chip-y)
2005 50,0
2006 100,0

na konci roka 2005 spustena Fab36 ztrojnasobi vyrobne kapaicty AMD (Intel ma dnes kapacity 14x vacsie ako AMD) a este im bude pomahat Chartered od roku 2006 AMD tych 100 mil ks preda hravo, lebo uz dnes odmieta 40% objenavok koli nedostatku kpacity
(objenavky su teda niekde okolo 58,3 mil ks AM D CPU)

Dell ma +-20% trhu z CPU, ktorych sa preda 188 mil v roku 2004 a 199 mil v roku 2005, co je 37,6 mil CPU/rocne. Plan zakladatela AMD Sanders-a z roku 1996, ked malo AMD 2% a Intel 96%, ze AMD bude mat v roku 2005 50% trhu s x86 CPU tak nabera realne kontury sice s oneskorenim ,ale ti co Sanders-a, ktoreho najmladsia dcera Paris ma 8 rokov, pricom on ma 68, oznacili v roku 1996 za blazna, su dnes prehnane opatreny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam s Dellama zkusenosti az az. Je pravdou, ze co se tyka servisu /3 roky na miste do 24h/ a ostatnich veci okolo, tak je to dobry. Mam v praci 50 Dellu, a za ty 2 roky co tu sou, sem musel reklamovat jen 2 a to do jednoho z nich natekla voda a u druhyho odesel vetrak. Zadne problemy s tim nebyli. On kdyz se clovek projde na postu, do banky, do nemocnice nebo na nejaky urad tak je velka pravdepodobnost, ze tam Della uvidi a s uplatkama to ve vetsine pripadu nema nic spolecneho. Jejich rozhodnuti bude asi na miste, proste pro Dell prevazovali duvody proc zustat u Intelu nez prejit k AMD, pokud se situace na trhu z procesory zmeni, urcite na to Dell zareaguje, rekl bych ze s tech velkych spolecnosti /IBM, HP, Dell/ ma asi tak nejflexibilnejsi rizeni.
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to fotoba: Plan nabera realne kontury? Vsak podla poslednych statistik malo AMD tusim nejakych 14% trhu a ze by sa ich podiel v poslednej dobe nejako prudko zvysoval sa povedat neda. A pochybujem, ze vdaka novej fabrike sa v dohladnom case aspon priblizia 50%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brano:> AMD malo v Q4 2004 17,6 % (priemer Gartner a IDC)
vyrobenych v jednej 200 mm tovarni
Fab 36 je 300 mm a teda vyrobi 2,06x tolko chip-ov rovnakej velkosti
povedzme ze ma 17% a zvysi svoju produkciu len 3x 3x17-51% dneska to bude dost blizko 50% o dva roky - urtcite cez 40%

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Odpověď AMD pro Dell.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku V počítačích Dell AMD procesory zatím nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nic AMD bude stále jen ten druhý, to že intel do ted pro nic za nic netlačil 64bit procáky do oblastí kde jsou zbytečné, mělo důvod. Né náhodou se WinXP64 vyskytnou vy finální verzi v květnu společně s Intel 32/64bit P4kama a k čemu že to AMD mělo dříve?
Po průserech AMD se sebezničením CPU x let nazpět si ani smykem nedám do PC, natož do Serveru nic jiného než INTEL, Za 10let své praxe si nepamatuji nic než jednoho mrtvého Intela a toho jsem řachnul sám a v pohodě vyreklamoval. Předem díky za kamenování, masáž se hodí.
Doporučuji se podívat např. zde http://www.alzasoft.cz/InfoPage.asp?TP=MN&ID=121
Moc CPU Intel zde není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenik: no, holt jeste mas male vedomosti a malo zivotnich zkusenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jakesh:
Porušil jsi dvě pravidla (3 a 4) zvlášť hrubým způsobem a navíc příspěvek nebyl k tématu. Smazán.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenik: Víš, není jen svět Windows, jak si asi myslíš ty, ale existují i jiné :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenik:
Proc kamenovat, myslim, ze kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor, preci jen se zde vyskytuji kultivovanejsi jedinci nez napr. na mobilmanii, kteri se hned bezhlave nepusti do zastance opacneho nazoru...o) Myslim si, ze je dobre, kdyz si zakaznici mohou vybrat z vice reseni. Kazdy totiz preferuje neco jineho. Je pravda, ze do notebooku se hodi centrino, ktere zere malo, a tak vydrzi dele. Ale zase pro nekoho, kdo notebook prenasi a vzdy ho zapne jinde do site nemusi byt vydrz kriteriem c.1. Cili podle me je dobre, pokud vyrobce uvadi notebooky jak s AMD tak i s intelem, je pak uz na zakaznicich aby si vybrali. K te Tve preferenci, je pravda, ze spojenim intelovskeho procesoru a intelovskeho chipsetu vznikne velmi stabilni system. Sam mam vsak AMD, jelikoz je levnejsi a v desktopech tolik netopi jako intel. V mnohych aplikacich je i rychlejsi nez pentium4. (v kodovani videa bohuzel AMD notne zaostava..:o( Rovnez pokud bych si mel vybrat mezi celeronem a sempronem, vybral bych si semprona, celerona povazuji za naprosty lowend.. Ale rikam, vsechno je o individualnim vyberu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fotoba> je mozne ze AMD dodava pro Ferrari nejake ty kancelarske PeCecka, mozna i nejake ty whiteboxy pro levne clustery. Ale ze CAD/CAM/CAE a dalsi designerske aplikace (ktere lze alespon trochu stoji za uspechem Ferrari) jsi myslel doufam jako vtip. Tyhle reseni je v podstate schopno dodavat pouze SGI a HP (Ferrari pokud se nepletu pouziva SGI), a je tedy mozne ze stroje od Ferrari jsou prave pocitane na procesorech od Intelu, vzadnem pripade vsak ne na AMDeckach.
 
Dale mozna by bylo dobre kdyby si AMD uvedomilo co je to podnikove reseni, u vyse uvadenych firem (predevsim HP a IBM), jsou servry s AMD postavene jako to nejvice LOW reseni, v podstate jako konkurence pro whiteboxy. A lze rici ze je nabizeji ze stejneho duvodu jako IBM sve servery s Itaniem, tedy predevsim pro doplneni sve nabidky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jenik:
1. Nejen Windowsy živ je počítač
2. Řachnul sám a vyreklamoval je svým způsobem prasečina (ne-li trestný čin)
3. Tomu se říká poškození CPU neodbornou montáží, nikoli vlivem vady procesoru.

Ale jinak proti Intelu osobně nic nemám, ba naopak - jsem moc rád, že existuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW: Už dlouho jsem chtěl přejít na platformu Intel, hlavně z následujících důvodům:
- intel procesor s intel čipsetem (stabilita)
- výkon
- menší spotřeba a tepelné vyzařování

Všechny tyto body už jsou dnes pasé a zřejmě zůstanu zase u AMD :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to WIFT : jo, to sem teda porušil, ale z té fotobovy zaujatosti je mě na blití ... aby se náhodou z toho AMD nepo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Jenik: no, sice s tebou moc nesouhlasim, ale díky za ten odkaz! ty fotky na alzáči jsou fakt brutus! Nejlepší ja ta s tim Athlonem, kterej má pastu úplně po celym povrchu, teď jsem z toho ROFL:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> DavesMan:
No, tam si nejspíš někdo chtěl namazat máslo na chleba a spletl si oboje ingredience :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenik>  Ten Alzasoft je pěknej, kterej procesor je ten tvůj??? Jinak si nemyslím že v těchto případech je to problém procesoru!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je treba uvedomit ze firmy jako DELL ziji ze zcela jinych zakazniku, nez jsou zde diskutujici lide. Pro vetsinu z nas je prioritou co nejvetsi vykon za co nejmene penez, v cemz je dnes AMD o neco lepsi nez Intel, coz jako majitel Intelu priznavam nerad, ale je to tak. Nutno vsak rict, ze velke firmy z nichz DELL, HP a podobni ziji maji priority zcela jine - stabilita, bezproblemovost atd. a zde je Intel stale lepsi nebo alespon jeho marketing dokaze presvedcit zakazniky o tom, ze to tak je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PRISPEVEK SMAZAN ... nekolikrat jsme te varovali, at sem nedavas tuny anglickeho textu. Pokud mas potrebu se vyjadrit, pouzij cestinu (pripadne slovenstinu). Petr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba> vzdyt rikam ... nejake ty whiteboxy do clusteru ... ty je v podstate jedno zda je poskladas s amdecek, intelu, xboxu, ps2 ci applu, ... proste cokoliv co dokaze pocitat a moc to nestoji (nebo jeste lepe kdyz vam to da nekdo zadarmo, resp za reklamu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba: ked si taky nalozeny v AMD, preco AMD neuvedie svoje vlastne chipsety aj pre beznych uzivatelov (mal som isty cas dosku s AMD 760, nemala chybu, co sa o tych srackach VIA povedat neda), neverim tomu, ze by neboli ochotni si priplatit a mat cele riesenie AMD (nie veci od VIA, pripadne Nvidia), je sice pekne, ze existuje pre hypertransport AMD chipset, ale ukaz mi dosku, ktora ho ma (okrem nejakych opteronovskych Tyan serverovych dosiek).. za to si moze AMD len a len samo! Taka ista je situacia v mobilnych chipsetoch, je sice uzasne, ze dohana mobile pentium s turionom (ci ako sa to vola), ale pokial tam bude VIA, v zivote si taky notebook nekupim..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD už technicky dávno Intel překonalo . Teď ještě hodně musí zapracovat v oblasti PR. Poučit by se mohli i u Dellu , tam se oddělení jmenuje PRDell ....

AMD64 nejlepší procesory v poměru cena / výkon ..... a různí Jakešové se můžou se svým předraženým přímotopem vzteky ukousat :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: prophet: ak si si nevsimol, tak AMD islo inou cestou. Jednak nema kapacity na to aby seriozne vyvijalo aj uplne cipsety (AMD760 bolo len prechodne riesenie, kym sa via a nvidia rozkyvali), a druha vec, AMD jednoducho integrovalo polovicu cipsetu (presnejsie northbridge, ktory sa vykone cipsetu podpise rozhodne viac nez southbridge s nejakymi periferiami) priamo do procesora! A myslim si ze to bol skvely napad, ako sa aj v praxi ukazuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zastancem spise AMD, delal jsem jen malo pocitacu s Intelem, ale Dell naprosto chapu! Ono to neni o tom, ze AMD ma lepsi a vykonnejsi procesory, ale o tom, ze DESKA+CPU Intel+Intel je v teto dobe nejspolehlivejsi a nejstabilnejsi reseni! Amd + Asus/Gigabyte/MSI/Jetway/ECS/Epox/Albatron atd, budou vzdy produkovat desky s vetsi ci mensi stabilitou a spolehlivosti. Nikdy to ale nebude idealni(hlavne kvuli chipsetum). Proste z teto stranky Dell chapu, nicmene myslim, ze v oblasti serveru je to trochu jine a kvalitni desky pro Opteronky jsou. No uvidime kdy Dell zacne prodavat i AMD. Tipnul bych tak 2008-9. Amd jeste bude muset udelat par tovaren. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr_cz : Nevím ale nemyslím si že by nVidia chipsety byly málo stabilní. Rozhodně jsem viděl mnohem více modrých obrazovek na mém Pentiu IV s Intel chipsetem v práci než na několika mých AMD písíčkách co jsem měl doma .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No obavam se ze vetsina lidi tady diskutujicich v zivote nevidela poradny server s AMD, nebo spis poradny server obecne. vyjimkou bude Ivan (jehoz nazoru si vazim ale temer v nicem s nimi nesouhlasim - vsichni ale mame na sve nazory pravo :)

K veci, nase spolecnost ma nekolik desitek serveru, od v podstate "home-made" na ruzne testovani a "hrani" az po systemy za mnoho milionu korun. V drtive vetsine od HP a na Intelu. (jen bych ty zastupce intel na intelu upozornil, ze vetsina cipsetu tam samozrejme neni intel, ale samozrejme serverworks) Nicmene v posledni dobe, jsme zacali s nakupem novych stroju a presli jsme na systemy od SUNu. Mame uz nekolik V20 i V40 v ruznem provedeni. Mohu rict - a ze se to hodne sledovalo, nebot nebylo snadne presvedcit nadrizeneho "AMD do serveru? to snad ne" -clovek ketry vam je schopny tvrdit ze mu nefunguje klavesnice (protoze si nevsimnul vypnuteho num-locku...) a tak bylo nutne dohlizet jestli se to AMD nechova nejak "podivne". NECHOVA, jsou to jedny z nejbezproblemovejsich stroju co mame. A k tomu opravdu rychle. Problem byva, ze o podobnych nakupech rozhoduji lide, kteri nemaji vubec paru o vyvoji ve svete IT :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adamantium:
tohle je po dlouhe dobe nezaujaty prispevek ... kez by se vsechny diskuze odvijely takto.
Ale rikam, vsechno je o individualnim vyberu. - presne tak nekdo se snazi vsugerovat a obhajit to co sam pouziva a nebo by rad pouzival.
Krozyk : Obhajit si jde vse ;) presne tohle muzu napsat naopak a je to jen nazor proti nazoru.
mike:  plne souhlasim
prophet : absence chipsetu je velky problem v tomhle zase je Intel vede a verim ze to neni jednoduche to zvladnout (jeste se pri vyvoji nestalo neco aby si AMD reklo tak udelame chipsety a je to neni to bez problemu ani financnich a tak se drzi toho co mu jde a to je u obcyjenych lidi ....ostatne intel ma o neco vice zkusenosti to neznamena ze je neporazitelny a jedinecny
Venousekh : Pro tebe ANO pro DELL ne Uz jsme se o tom bavili je to tve rozhodnuti a nevstipuj to jinym ... a DELL neni tak hloupy aby se rozhodoval na zaklade kdo ma lepsi PR ;)
Ona modra smrt neni jen o deskach ale taky mezi klav a zidli bouzel mam opacne zkusenosti. Ovsem pri normalnim pouzivani je vse ok.
Peter_cz : souhlas ale i prave v oblasti serveru Intel vyhrava.. Celeron asi nema nikdo rad ale to Intel udelal jen kvuli cene jinak by u normalnich uzivatelu neuspel (cenou) Obycejni lide neznaji ze vubec existuje Intel nebo AMD a nechaji si vse doporucit.
Servery nekdo bere tak ze si postavi PC a "nalepi" mu funkci serveru. Opravdove servery a ty opravdu dulezite hlidaji vesmes Intel ale to neni pro HOME and OFFICE ale uplne jinde. Jednou jsem se dovedel ze dulezity server je pro nejake hry tak jsem nevedel jestli se mam smat a nebo si uvedomit ze casem nekdo prijde na to ze PC hry nejsou to nejdulezitejsi.
 
DELL ma jine pozadavky nez domu nebo nez 1000 PC ve firme ... nebo firma s 10 lidi. Stejne tak je to o tom co si vybiraji tyhle firmy kazdy mame urcite pozadavky
nekdo chce Intel ? neni problem 
nekdo chce AMD ? neni problem
O tom co je lepsi rozhoduji pro sebe JA nebo VY a ani nebudem si to navzajem vnucovat. Nekdo chce vykon nekdo chce stabilitu nekdo u notasu dlouhou vydrz (notebook) nekdo lehky nekdo muze nosit i laptop.
Vetsina zakazniku jsou lide co vidi PC poprve a kupuji to pro deti (nerozumi problematice) ale vidi jednu vec pokud jejich diste nezvladne PC v sanci v zamestnani ma mensi nez stejny clovek co s tim alespon neco umi.
Dell by mohl nabizet urcite mnozstvi i AMD aby mel zakaznik vyber ale kdo ma doma skladacky a kdo DELLy ? s ohledem na cenu je v domacnostech nejvic no-name co jim to slozi pepik s vedlesiho domu ci vchodu za "polovicni cenu"a vsichni jsou stastni. Tak chapejte ze kazdy ma jine pozadavky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh: Kamarat ma momentalne NForce 4, predtym NForce 3... a ak to ma byt ozaj bezproblemovy system, tak neviem.. nepada to, ale hlavne IDE/ATAPI zariadenia s tym chipsetom maju problemy - stale mu nieco nechodi, od palenia DVD, nefunguje upgrade firmware, zahadne timeouty na zbernici.. a uz ho nebavi stale updatovat IDE drivery, skusat MS vs Nvidia IDE drivery atd.. dakujem, ale taky system nechcem, preco to na intel chipsetoch ide ako vino (este aj ten intel accelerator ma menej problemov ako rozne VIA/Nvidia/etc. IDE drivery..)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

velmi diplomaticka odpoved :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MORFE, DEll nejsou blbci, jen rida, udelal spatne rzhodnuti, a to ze je v mensine jak je videt ma svuj duvod, ostatni vedi o co bezi a nedrzi se trapne mrtveho intelu, Opterony porazi brutalne vykonove Xeony (dvojnasobek i/o - server sun) a 64bit konkuruje cenou itaniu, velkej clovek udelal velkou blbost, to ze ridi velkou firmu neznamena ze vi neco o HW a jeho moznostech, a proto do toho nejde - neznama oblast, to potvrzuje ze neni profesional, jen obchodnik, a ten takovou firmu nebude nikdy optimalne ridit, nasledkem toho rozhodnuti upadne pozice dellu na trhu, a pak bude pozde - trh bude pokryty temi tremi konkurenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prophet : Mám podezřeznení že je ten tvůj přítel buď dřevák a nebo má problémy s nějakým hardwarem. Já si taky myslel že je nForce3 chipset na hovno protože mi to tuhlo a ejhle rozdělal jsem PC a zjistil , že já vůl napojil jeden z hardisků nastavený jako master na SLAVE přípojku kabelu ..... :-))

Morph : Dell možná nejsou blbci , ale je to něco jako AAA Auto Praha . Navrch huj vespod fuj.

Navíc je téměř jisté jak zastydlý jsou vedoucí pracovníci v oblasti IT a IT manažeři je v tom zhusta podporují. Prostě měli od začátku Intel tak ho budou mít i nadále. Co na tom , že je to míň výkonné řešení , se spotřebou jak kráva a navíc za dvojnásobnou cenu ..... Za tu samolepku na case to přeci stojí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mailčký postreh do diskuzie: robím správcu siete pre viacero malých a stredne veľkých firiem (nebudem menovať). Väčšinou mám poradný hlas pri výbere HW (tzn.môj názor zaváži, ale nerozhoduje). Bavíme sa o serveroch.
Skúsenosť z praxe: ani jeden server na platforme Intel+Intel (chipset+CPU) nemal a nemá vážnejšie problémy. Čo do počtu, je ich tak cca.15 (o ktoré sa starám ja). 4 servery sú AMD (2x od HP + 2x skladačky) a teraz pointa: 3 z nich sa už kvôli nespolahlivosti HW reklamovali, (obe HP + 1 skladačka), z toho 2x viac násobne (cca.3 až 4). Jedna jediná skladačka s AMD je čo do spoľahlivosti na úrovni Intelov. Samozrejme, pomer cena/výkon vyznieva jednoznačne v prospech AMD. Lenže vo firme, kde chceli ušetriť na železe (a zvolili si preto AMD), práve na výpadkoch a nesčetným reklamáciám zaplatili viac, než keby si boli nakúpili Intel. Nie som zaslepený intelák ale tieto skúsenosti mi naznačujú, že ak si raz do svojej firmy budem chcieť zakúpiť server, AMD to istotne nebude...
NO FLAME, PLEASE!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xdgnxcgn>
HP ma v nabidce levnych servru (proliant) 25 modelu s procesory intel, a jen dva!!!! modely s procesory AMD. U drazsich serveru (Integrity a 9000), tedy na kterych maji podstatne vetsi zisky, maji 10 modelu s procesory Intel (itanium), 8 modelu s procesory PA-RISC, a zadny !!!! model s procesorem AMD. Podobne rozlizeni je i dalsich serverovych firem (IBM, DELL, SGI, ...), z toho je myslim zrejme, ze ty firmy kteryma se AMD tak vychlubuje (vyjma jsnad jen Sunu), to vlastne s prodejem AMD servru nemysli vubec vazne. Tedy tva poznamka "...a nedrzi se trapne mrtveho intelu" mi prijde tak trochu hodne mimo. Myslim ze rozhodnuti DELLu je v soucasne dobe ekonomicky spravne, pro firmu je podstatnejsi soustredit se na vetsi servery (napr. na ia64), ktere nemuze prodavat jen tak nekdo, nez na lowend servery, kter se stejnou kvalitou postavi kde kdo na kolene.
Sun s AMD podava sice vetsi vykon, ale tez za jinou cenu, navic v tehle oblasti neni nejdulezitejsi porizovaci cena, ale celkove naklady (TCO), ktere diky nizsi spolehlivosti a dalsim nakladum (napr na portaci) je ponekud nekde jinde. x86-Opteron asi stezi konkuruje itaniu - je to ponekud jina trida. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No k tem Opteronům,nejsou to az tak uzasne procesory jak nam vykladaj.
Ano Opteron je hodne vykonej ale jaksi mu dela velke potize pocitat!!!
A podle testu na http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/x86-64-rc1.html preval... Intel v 32 a 64 bitovejch aplikaci AMD jako h...o!
Takze AMD neni zas tak super na vse!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezaujatej : To je fakt AMD ve všem nejlepší není. Ale jestli je to důvod kupovat ten samej výkon za dvojnásobnou cenu to fakt netuším ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan: trosku bych to poupravil. HP ma nekolik rad Proliant serveru a to DL, ML a pak radu bladeserveru (BL). V rade DL je 11 serveru, ze kterych jsou 3 postavene na Opteronech, v rade ML (7) neni s Opteronem zadny a v rade BL je to 3:2 ve prospech Intelu. Prevahu ma samozrejme Intel, o tom nemuze byt rec, ale skala Opteronovych serveru se utesene rozrusta. Presne pred rokem by clevek Opterona hledal lupou.
Doufam ze v blizke dobe nabidnou i ML radu s nejakym Opteronem. U nas mame dve 570 (4xXeon 3GHz + 4GBRAM) a spokojenost nic moc, mozna mame ale jen smulu na kusy..) S cenou tech SUNu to neni vubec tak spatne, presneji je vlastne uplne srovnatelna s konkurenci treba prave HP. Kdyz jsme dostali nabidku od HP na DL360 a pak na V20z tak cena byla rozdilna v radech stokorun... Konfigurace, zaruka atd take naprosto shodna. Sahli jsme po V20 a myslim ze jsme udelali dobre :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Nezaujatej:
co pouzit toto srovnani vykonu Prescotu s AMD
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/prescott-tests_13.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 xdgnxcgn:
a dalsi reditel. Jestli udelal reditel chybu se ukaze tezko vestit nevis co budou chtit zakaznici dellu. Ze by uvitali i AMD v nejakem mnozstvi by nepochyboval a nejde uspokojit vsechny. No jasne reditel Dellu to rozhodl sam ;) Druha vec reditel musi byt profi obchodnik a schopny ridit cely chod ,.... Tezko bude odbornik na HW. Znas to dobry programator neni dobry grafik a dobry grafik neni dobry programator ( profesional) Bud jedno nebo druhe. Rozhodne mu neprisel e-mail asam jim hned odepsal. Jeho rozhodnuti jeho vec a ty si taky nenechas od DELLu neco diktovat. Mas docela odvazne tvrzeni o konci teto spolecnosti - uvidime
Venousekh : AAA Auto ;) tak na to se snad neda ani reagovat. Pokud vim zakaznik DELLU nejsi ani maly a ani velky a tak mluvis o vyrobku ci sluzbe o ktere nemas paru. Ja se taky nestvu do aut kdyz tomu nerozumim ale cesky clovek je brouk pytlik ;) Pripada mi jako ze chces porad vnutit sve reseni firmam jako HP DELL SGI atd .. coz je usmevne.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ttrb:Nemuzes srovnavat 32bitovej procik a 64bitovej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tutu: no ja vychazim z nasledujiciho seznamu HP proliant serveru http://www.hp.cz/deep_link_03/comparison.php?sekce=proliant&color_th...(kde jsou s AMD skutecne jen dva), nicmene at uz jsou presne pocty jakekoliv, podil serveru s AMD je velmi nizky. Navic tyto servry jsou postaveny jako to nejnizsi reseni, a uz vubec nijak nezasahuji do skutecnych 64bit serveru (jinak reseno, v oblasti velkych 64bit serveru ma AMD nulove zastoupeni), presto ze Opteron umi "cosi" 64-bitoveho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan: ano, na ceskem webu jich moc nemaji, BL serie s Opteronem se u nas uz prodava, ale je to zhava novinka tak mozna proto ji tam jeste nemaji uvedenou. Z rady DL maji jeste (mimo tech uvedenych DL385 coz je 2proc masinka) S cim ale nemuzu vubec souhlasit, je tve tvrzeni ze Opteronove servery jsou postaveny jako to nejnizsi reseni. To se tyka tak maximalne DL 145, ale treba DL585? Vyssi uz HP vyrabi jen dva kousky a to 8mi procesorove DL740 a DL760. Nic vyssiho HP nevyrabi. Tedy nemluvim samozrejme o true 64bit, ale tam se (i pres obcasne tvrzeni AMD fandu) Opteron nikdy neradil a vlastne ani nemiril...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Morph : Ne já jim nic nechci nutit. Je mi to putna. Jenom já osobně bych si dražší-horší procesor od Intelu nekoupil :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan: zadny odbornik se nediva na ceske weby takovych spolecnosti jako je HP ! To maximalne tak manazeri a jim podobni. Informace na ceskych lokalizacich webu jsou dost casto znacne zastarale, nekompletní a prelozene s chybami. Takze zkus se kouknout znovu, ale na anglicke stranky HP ;-) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo Dell - napadaji me ted namatkou jen 3 slova: predrazeny, tezky, zaostaly (sorry Michael Dell,
ale musim furt bojovat s tvymi hroznymi notebooky ;-))
No to byla samozrejme jen nadsazka, Dell je jenom dalsi z firem, ktera chrli prumerne pocitace
za nadprumernou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh: rec je o DELLU a ty ze si od Intelu nekoupis CPU tak ty nejsi DELL ( to by jsi mel taky trochu vic penez ;)
xm: mohu se zeptat jake problemy a jake jsou teda spickove PC (znacka)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když chci, aby ode mě někdo bral mou produkci a on nechce, fakt je naivní si myslet, že ho k tomu donutím silou. Třeba tím, že ho budu vláčet v novinách. Zkuste se vcítit do DELLu i do AMD. To, co udělo AMDčko s touhle mediální hláškou, je gesto zhrzené milenky - mluvím jak Kalouisek :-).
 
Člověk zkrátka nemůže přinutit druhého, aby ho měl rád. Může si ho získat naopak tím, že se k němu bude dobře, slušně, spolehlivě a seriózně chovat. A na nevědomé úrovni tohle platí i v byznysu, takže AMD si tímhle fakt pomohla!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Venousekh: takže Intel je podľa Teba drahší a horší... - dovolím si Ťa poopraviť. Je drahší, ak porovnáme pomer cena/výkon, to pripúšťam. Na základe toho istého porovnania môžeme skonštatovať aj to, že je pomalší. Lenže procesory sa posudzujú aj na základe iných parametrov, než sú tieto dve kategórie. Hovorí Ti niečo pojem spoľahlivosť? Lebo serverové riešenia na báze Intelu sa mi zdajú predovšetkým omnoho spoľahlivejšie, než tie s AMD. Škoda, že som nikde nenašiel nezávislé štatistiky, porovnávajúce poruchovosť (resp.spoľahlivosť) oboch platforiem (vlastné porovnania Intelu a AMD nemožno použiť kvôli ich zaujatosti: každý vyzdvihuje práve tie parametre, ktoré sa mu práve hodia - MTBF, počet reklamácií, podiel neoprávnených / úspešne vyriešených reklamácií a pod.).
Každopádne, ak si zoberiem svoju vlastnú štatistiku (viď môj predošlý príspevok!) tak parameter spoľahlivosti je na nereprezentatívnej vzorke (15xINTEL vs.4xAMD) 100% u INTELu a iba 25% u AMD (keď by sme porovnali samotný počet reklamácií namiesto počtu reklamovaných serverov, bolo by porovnanie ešte jednoznačnejšie!)... Myslím , že to nepotrebuje žiaden ďalší komentár.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Johny : Máš jistě pravdu. Spolehlivost je ale dost ošemetná kategorie posuzovaná spíše zkušenostmi. Provozoval jsem doma už 6 procesorů od AMD. Kromě prvního Duronu jsem s kterým jsem měl problém spíše díky ubohému VIA chipsetu nepamatuju, co je to blue screen. A to si dovolím říct , že se se svým PC moc nemažu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To X-22: Tohle jsou marketingove hratky na vysoke urovni ;-) Verim tomu, ze AMD to uz hodne dlouho zkousi s Dellem po dobrem. No, a bylo jim to huby platne. Tak holt trosicku pritlacili ;-) To je uplne normalni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh: Zial v tej masine bolo vsetko v poriadku zapojene/nastavene.. Nvidia tiez ma este v chipsetoch/driveroch co dohanat.. a ked poviem znamemu, ze si tam ma dat nejaky Tyan s AMD chipsetom za tazke peniaze, tak ma posle niekam do haja..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prophet : Je to možné. Já osobně se s problémy nesetkal . Naopak v práci na Intel chipseu s Pentiem IV už jsem zažil pádu x. Ale to může být taky náhoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Arny
Tak tímhle si jistě AMD moc pomohlo. Jsitě teď získali DELL na svou stranu! Nikdy nikoho nenutit dělat něco násilím! Podvědomí je prevít a spousta lidí má "sloní pamět" :-( Nas**** si do bot, teď bude DELL jistě celý žhavý dávat AMDčka do krabic, už to vidím!
 
To nejsou marketingové hrátky, to je taktika "slon v porcelánu". Jestli marketýři u AMD měli aspoň jeden semestr sociální psychologie, tak asi nedávali pozor, když se probíralo přesvědčování! A jestli to neměli, tak by se to měli rychle doučit. Protože tohle je dřevácká (spíš dřevorubecká) taktika - bouch to stolu - a pár let je co napravovat!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To X-22: Ale houby, nikam si nens*ali. Dell jim to zakazku stejne nedal, takze si uz pohorsit nemohli. Naopak jen Dellu vraci jejich vlastnimi zbranemi. Vzdyt prece Dell jako prvni odvrhnutim AMD naznacil, je jejich vyrobky jsou horsi nez procaky Intelu (aniz to nejak solidne zduvodnil). Takze v AMD se logicky nakrli, ze jim Dell dela takovou "reklamu" a vratili jim balon...

Pri dalsim jednani se na to stejne nikdo divat nebude, protoze jim jde o prachy, ne o slovicka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>arny71
Zjevně se neshodneme. Nech si svůj názor, já si nechám svůj. Další argumentace na žádné straně nemá cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Arny71>no me nepripada ze by AMD neco DELLu "vracela". Alespon z meho pohledu mi to spise pripomina zoufale dozadovani maleho ditete. Myslim ze DELL si nenecha mluvit do rizeni vlastniho podniku, predpokldam ze sam vi lepe co jeho zakaznici chteji, co je pro firmu nejlepsi, a co kdy uvedou. Lze predpokladat ze DELL na tento vykrik do tmy reagovat nebude ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se ze se pletete vsichni..
Predevsim je potreba si uvedomit ze temto firmam jde (jako ostatne vetsine) ciste o penize a kdyby to vynaselo budou spokojene montovat i byvale Cyrix procesory.. :0) Jde taky o to ze kdyz takovy DELL nakupuje procesory tak nejde do kramku, ale obedna si primo od vyrobce XXXX kousku a zaplati za ne o XX procent nizsi cenu, jsem osobne presvedceny ze tady de predevsim o to posledni cislo.. cili kolik xce DELL na AMD uskudlit a jak nizko jsou ochotni u AMD jit... zatim se evidentne neshodli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Chcete AMD procesory v Dell PC? Musíte chtít víc!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Chcete AMD procesory v Dell PC?" Vzhledem k tomu že nechci DELL PC tak je mi to úplně jedno :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Joker:
Na doma pro vecne bastlire a lidi, menici HW casteji nez fusakle, sice DELL neni, ale jako pracovni pocitac uz bych nikdy nic jineho nechtel.
DELLy jsou stabilni, rychle... jejich servis se neda srovnat s zadnou beznou firmou, prodavajici PC... a v neposledni rade taky VYPADAJI!!!
Coz se o zadne z tech odpornych beden, prodavanych beznymi firmami, rict neda ani omylem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Evzen:

To co jsi napsal na mne pusobi spise jako jakasi pochybna naklonost ke znacce plna emoci, nez logika racionalne uvazujiciho cloveka. Osobne jsem naklonost ke konkretni znacce (natoz pak k nejakemu DELLu) nikdy necitil, takze vam prilis nerozumim, ale dovolim si podotknout ze dobre vypadajici pocitac lze s minimalni namahou sestavit z dostupnych komponent bez asitence assembleru jako DELL, HP a spol. (netvrdte mi ze pokud si do sestavy nezahrnu elegantni cerny LCD panel, stribnocernou case ArcticCooler T2 a bezdratovy desktop mys+klavesnice od logitechu, ze co do vzhledu netrumfnu vetsinu pocitacu DELL :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakoupil jsem u DELLu již kolem 200ks PC a o AMD řešení určite zájem NEMÁM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Evzen: S tim servisem se pletes. Nejlepsi servis je mit svuj vlastni :). To se s Dellem neda srovnat.
cituji: " v neposledni rade taky VYPADAJI!!!" Noooo ty teda vypadaj. Tfujtabl to je humus. To znam daleko hezci bedny ( Chieftech, Arctic Cooling, od Eurocase - BRIZA - /zbytek nic moc/,.. )
cituji: "Coz se o zadne z tech odpornych beden, prodavanych beznymi firmami, rict neda ani omylem"
Co treba brat v potaz to ze v tedle republice je 1000/1 lidi co za bednu nechcou/chcou dat ani zlamanou gresly navic nez je nezbytne nutne aby se na streva PC neprasilo ?? By ses divil kolik beden je daleko hezcich, / a prodavaji je bezne firmy - akorat lidi si to nekupuji / nez to co ma na svych strankach DELL :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Gorgussien: Vlastní? Ty máš doma náhradní bordy, procesory, monitory atd? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Petr: tak to tym ludom, pre ktorych si to kupoval, nezavidim ze sa na teba spolahli..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Kluzo: doma nee, co bych tam s tim delal ? Na firme :) hihi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti chytráci, co tu v pár posledních příspěvcích haněj Dell zřejmě nikdy nedělali ve větší firmě a nespravovali větší množství kompů, jinak by tak nežvanili. Del má super servis, do druhého dne vám přijedou vyměnit vadnou komponentu a hlavně úplně bez problémů a bez otázek. Nám dokonce na třikrát měnil LCD-čko, protože se nám nezdál obraz ;)
To se nedá srovnávat s nějakým měsíčním čekáním na reklamaci blbé komponenty a ještě ty starosti kolem. Takže prosím tak blbě neplkejte, když o tom víte úplný houby, a nedělejte ze sebe v diskuzích hlupáky!

Sorry za offtopic, ale mě takový řeči štvou. Jinak osobně mi je jedno, jestli lidem bude v bedně tlouct srdce intelácké, AMD nebo jiné, protože ani pro ně, ani pro nás správce to nebude rozdíl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam nejakou zkusenost s temahle tzv znackovejma kompama a diky, nechci. Ani domu, ani do prace. Pro priklad, stejny model z jineho mesice = uplne jiny HW (jiny vyrobce HDD, grafarny ...). Proste berou co je zrovna nejlevnejsi. Kdyz si to postavim sam, tak mam dokonale stable komp o kterym vim co v nem je a za 1/2 ceny se servisem 24/7 :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

J: Chyba lávky. Tyto společnosti velice důkladně testují HW v dané kombinaci a je tam fakt záruka že to bude makat bez problému. Kdežto když ty si koupíš jednotlivé komponenty které si myslíš že jsou kvalitní a značkové tak brzo zjistíš že to v dané kombinací není vyhovující a pod. Příklad: Nakoupil jsem 100 ks DELLu a za X let provozu miniální závady a když už reklamace tak do pár hodin vyřízená. Ale zároveň jsem koupil dalších 100PC které jsem si nechal sestavit nějakou firmou z komponent které jsem si sám zvolil a které byli fakt na úrovni ale časem se ukázalo že odchází to a to a to a postupně milion reklamací takže by se to dalo shrnout asi takto poměr reklamací u delu a té vlastní kombinace 1:10 a to je hodně znát takže do kanceláří jediné takovéto stroje.... je to prostě tak. Já tomu také zezačátku nevěřil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ehem.. a co kdyz nechceme Dell vubec? :D Dell sucks..hard

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Kluzo: No vidis, ja za tech 10 let co delam s PC nereklamoval nejen svuj HW, ale ani HW nikoho komu jsem komp navrhnul. Ti co si poradit nenechali za mnou ted chodi a breci ze jim nefunguje tohle a tamto ... .

Zavadnost HW bych hodnotil asi nasledovne (podle problemovosti komponenty):
A) RAM, zasadne nebrat zadny OEM, brand a podobnej shit. Vzdycky s tim sou problemy. Jakakoli znacka je lepsi nez nic. Jsou samo znacky a "znacky".
B) HDD, brat overenou serii od rozumnyho vyrobce. Viz napr slavny 40ky madari od IBM. Mam 40ku IBM made in Tajvan a je OK. Nebo podobne tusim WD v rozmezi 2-6GB ... .
C) MB, vyhnout se pleckam typu matsonic, shuttle a podobnej brak.

Zbytek se uz na celkovyh problemech podili minimalne, samo az na extremy jako trebas prvni verze SB s radiem. To rozchodit byl horor na 1/2 dne ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J: No holt nechápeš, co je to starat se o HW ve firmě co má stovky compů a která se nezabývá počítačema. IT oddělení má pár lidí (obyčejně správce serverů a helpdesk) a kdyby se měli stara o noname HW tak nedělají nic jiného. Oni mají dost práce s tím co sedí mezi klávesnicí a židlí, takže je prostě supr, když zvednou telefon a někdo se o nefunkční HW kompletně postará. A Dell to dělá dobře. U noname se ti na to skoro každej kdo to dodává vy*ere, mluvím z vlastní zkušenosti, i takoví jako ty, znám to z vlastní zkušenosti. o vlastní PC se postaráš, ale když ti bude volat zákazník 3x týdně (nebo 2x denně), že ti něco nefunguje, za chvíli budeš skoro sprostej. Dell si to nechá pro sebe a chová se podle hesla náš zákazník, náš pán. Jak tady ji žněkdo napsal, je fuk, jestli tam je AMD nebo Intel a je fuk, jestli tam jsou jiné komponenty než v kompu co jsi koupil před měsícem... Je ale možný, že pokud si koupíš jeden Dell za 10 let, asi to chování bude jiné, to nepopírám... Ale o tom to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.