Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vadné paměti v noteboocích HP/Compaq

Takychto chyb sa poslednu dobu stava stale viac.Vsimli ste si to?
Cim to asi bude...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HP??? Compaq???.....ne prosím děkuji!!!Vlastnil jsem půl roku notebook HP Evo N1020v....Dvakrát měněná základní deska a jednou displej...Totalně neschopnej notebook.Naštěstí u HP je alespoň dobrý a rychlý servis.Vyreklamoval jsem ho a vrátili mi peníze teprve potom,co mě ve finále začal padat systém.....možná jsem byl jeden z těch  "dobrých sponzorů" nekvalitních pamětí.Šel jsem do IBM  ThinkPad a pohoda............

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cim to bude? No to bude tim, ze i zanackovy vyrobci delaji shity, protoze jde jenom o cenu. Jenom o to prodat vyrobek a levny se prodava snadneji. Tohle neni jenom v NB ale treba i tiskarny atd...Mel jsem HP docela rad, treba rada Omni Book 6000 - 6200 docela sla, ale Presario a Evo to se "Somraku" moc nepovedlo. HP ma dobry servis a i cena dilu je prijatelna. Nejlepsi NB jsem videl od IBM velice kvalitni mechanicke provedeni a to je zaklad. Toshiba ale nic moc ta zklamala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HP nebrat, mam NB Compaq a po dvou letech odesly panty na displayi a servis HP mi sdelil, ze je nutne vymenit cely display za cca 20000,- Asi jsou padli na hlavu.proc kvuli dvoum stovkam za panty menit cely funkcni display. Zkratka "pepici".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pantíky jsem taky řešil na mém HP Omnibooku - nakonec mi je vysoustružil kamarád. Servis tehdy chtěl 24000+DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsme zažili bezvadný problém i s IBM - když byly 100MBit ethernet karty novinkou a my jeden takový notebook dodali zákazníkovi, tak jsme zjistili, že po připojení do 100MBit sítě občas spadne (už si nepamatuju co dělal, asi zamrzal), od IBM jsme se dozvěděli, že to je vada modelu, ale že s tím neumějí nic dělat můžeme ho akorát tak zkusit 3x reklamovat abychom měli nárok na vrácení peněz. Nakonec z toho sešlo, protože to zákazníkovi nevadilo a vědomě se s tím smířil (což se dodnes divím). Ale je vidět jak nejenom HP občas vyrobí šmejd.

I když abych HP neobhajoval příliš. Před asi týdnem jsem řešil u zákazníka problém s HP/Compaq 9005x, zák. ho chtěl připojit k TV, takže jsme nakonfigurovali Wokna (WXP Home) a na TV se začalo cosi zobrazovat - takový rozmrvený bordel - náznak obrazu, který tam měl být, ale tím jsme skončili.Nepodařilo se mi notebook přesvědčit, aby zobrazoval 50Hz (TV v normě PAL jaksi 60Hz nepodporuje). Řešil jsem to se servisem HP, tam mi technik oznámil "Že jemu to funguje" a to i navzdory 60Hz obrazu, prý to tak má být (možná podle amerických norem, resp. NTSC, ale rozhodně ne PAL). Konzultoval jsem to i s technikem dovozce a ten došel ke stejnému závěru jako já, nefunguje to, ani s jinými televizemi, pokud tyto umí jen PAL.

Sami jsme do firmy pořídili notebook Premio 1030N a zatím šlape k plné spokojenosti, takže je otázkou k čemu jsou vlastně drahé značkové stroje. Dříve u nich byla výrazně nižší poruchovost a méně často se vyskytovaly výrobní vady. Dnes? Dnes jsou "značkoví výrobci" tlačeni s cenama dolů, ale nejsou ochotni za nižší ceny poskytovat stále solidní servis, resp. kvalitu výrobků. Nevyplatí se ... raději koupím "neznačkový" čínský "šunt", protože moje zkušenost je taková, že bude kvalitní stejně, ale za méně peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta vývojářů pracuje na tom "aby to nevydrželo" a zákazníci si musí kupovat stále nové a nové věci. Tak je to i s elektronikou !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, ja mam uz 3 roky HP Compaq nx6310 taham ho denne, oteviram a zaviram nekolikrat a je stale OK. Takze spokojenost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.