Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vega 10 je důlní kombajn na kryptoměny

Tak pokud se prodá vše, co se vyrobí a vznikne tak vyšší poptávka, než nabídka, tak dle logiky trhu půjde AMD, výrobci finálních řešení a prodejci s cenou nahoru. Pokud ne, je to hloupé.
Každopádně pro koncáky je to špatně.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

DD Stach napsial viacakpitolvy komentar
TÉMA AMD RADEON VEGA v souvislostech: Proč je jaká je, ale rozhodně není propadák?
Napsal Jan "DD" Stach
Čtvrtek, 03 srpen 2017
http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/tema-amd-radeon-vega-...

Ze sa AMD zameriava nma Pro karty s Vegou

The Radeon Pro WX 9100 and Radeon Pro SSG graphics cards' planned availability is September 13. The expected MSRP of the
Radeon Pro WX 9100 is $2,199 and the expected MSRP of the
Radeon Pro SSG is $6,999
https://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/radeon-pro-wx-9100-2017ju...

namiesto spotrebitelskych kariet

Radeon Red Pack – Featuring the Radeon RX Vega 56, an air-cooled card priced at $499 SEP.
Radeon Black Pack – Featuring the Radeon RX Vega 64, an air-cooled card priced at $599 SEP.
Radeon Aqua Pack – Featuring the Radeon RX Vega 64 Liquid Cooled Edition, the most powerful of the Radeon RX Vega graphics cards, priced at $699 SEP.

Radeon RX Vega graphics card, AMD is also offering the Radeon RX Vega 56 on its own, the world's most powerful graphics card under SEP $400, and the
Radeon RX Vega 64 air-cooled card priced at SEP $499.

https://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-redefines-2017jul30.aspx
kedze ide o tu istu Vega-u. len s trosku inym okolim

spotreby
model TGP(GPU+HBM) TBP (karta)
Radeon RX Vega Nano 150 W ?
Radeon RX Vega 56 165 W 210 W (okolie 21,4% spotreby karty)
Radeon RX Vega 64 220 W 295 W (okolie 25,4% spotreby karty)
http://diit.cz/clanek/architektura-radeon-rx-vega

Pro vypoctove karty budu mat este vacsi podiel okolia napr. Frontiers Edition pri 220 W a 375W nam dava 41,3% na okolie, aj ked Pro budu asi na tom lepsie s phladu okolia GPU na karte a jeho spotreby

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

jo dávat sem DD world, to je fakt dobrý nápad .... *** facepalm***

Na druhou stranu, když se nad tím zamyslím, tak vlastně jde o podobný typ webu a v podstatě s úplně stejným biasem ve prospěch všeho co vyrobí AMD. Takže vlastně o.k. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DD o tom ma tri strany ale nema tam tie ceny a spotreby, tei su odo mna, on len tvrdi, ze Vega ma potencial uspiet ako pro grafika..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

co to zase meleš bože, nedává to smysl a vyhledej odbornou pomoc prosimtě

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co nedava zmysel, ze AMD radsej preda Vegu za 7000 ako za 300USD, ked ju moze predat za 7000USD, to nedava zmsyel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejdou tvoje příspěvky číst.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A kym sa to dostane k ludom tak tazba Etherea skonci. :D Je zaujimave, ze este nikto sa nezameral na GDDR5X optimalizaciu. Rozprava sa o tom uz rok a stale nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou i jiný měny na Ethash. Navíc, difficulty bomb u Etherea bude asi posunuta, takže těžba by se vyplatila další rok a půl.
GDDR5X řeší top lidi jako Claymore atd... nejde to.. latence.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Claymore bol vacsinou na AMDcka a bol som s nim v kontakte a nVidiu ma len okrajovo zmapovanu a moc sa mu do toho nechcelo. Ale to bolo pred pol rokom. Najrychlejsia a najviac profitovanejsia mena z Daggerov je Ethereum. Kym vyminujes ubq alebo expanse tak ti nejaky manik z premine odpali kurz. Co tam dalej mas? Musicoin moc vela penazi a caka ho hard fork a prechod na pos. Soil nie je profitabilne. Fungoval asi tyzden po zverejneni na burzu kazdy predal a kurz stiahli dole. Dneska je to zarobkova cinnost pre elektrarne a nie pre minerov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Claymore dělá dost i pro NV. Před měsícem zvedl hashrate 1070 (těch mám aktuálně ve farmě nejvíc) o 3mhs. Ubiq je 0 premine. Já nic neprodávám, ale držím. Pokud někdo těží na aktuální výdělek, je to teď už dost o ničem. Pokud Vega bude těžit tak je se píše, odložení Eth. difficulty bomb je dost pravděpodobný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ubiq priamo nema premine akurat ze bol preswapovany takze tam sa premine dobra schovava :D Na ruskom Yobite sa tiez dobre par ludi popalilo kedze tam maju podobny peniaz. Osobne to cislo sa mi zda byt prehnane na Vege. Titanka mi robila na 160W 38MH/s tak som zvedavy co sa bude diat v buducnosti. No jo Claymore pohol len to co nedorobil Genoil. Ale konecne sa rozbehol dalsi ethminer a tam dost upratuju kod a tahaju hore vykon. Ja osobne nie som zastanca Claymora po skusenostiach z inych algoritmov a jeho minerov. Daj link na ten diff bomb co to vlastne je nech som v obraze. Aj tak sa venujem aktualne Lyre2 nasiel som si tam celkom fajnu ryzu cez Nicehash.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak chabý jak se píše v článku to není - gtx 1070 se hashrate blíží 30 a Titán ke 40, zřejmě dělají bordel ty DDR5X paměti, HBM hoví výpočtům víc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

proč ty mínusy?? Po poslední verzi claymore mi běží gtx 1070 s hasrate 29,649 - postupné optimalizace pro NV s rozšiřováním jejich čipů jsou znát, původní verze mi běžela na 26,89 - a takty pořád stejné 1974/8475Mhz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže naše obavy že se Vegy nedočkáme nebo že bude její výkon ve hrách ne takový jaký jsme si vysnili jsou liché... Vegu vykoupí kryptobaroni, AMD bude mít svoje zisky a my si holt zase koupíme nvidii...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nj, jenže když nebudou Radeony, začnou se vykupovat i geForce a tak i u nich poletí cena vzhůru. Jakože už to vidíme teď.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je bohužel smutná realita prostředí kde neexistuje konkurence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence existuje, ale i na takovém trhu může dojít ke krátkodobým výkyvům v nedostatku/přebytku určitého zboží. Těžební boom se dá těžko předvídat a u složitých produktů, jako je grafická karta, jsou možnosti nárazového zvýšení produkce poměrně omezené. Stejný efekt měly záplavy v Thajsku, které zapříčinily nedostatek pevných disků. Příště budou firemní plánovači snad klást větší důraz na těžení a proto bude cena karet při uvedení vyšší a postupem času bude rychleji opadávat. Nyní nezbývá nic jiného než čekat a spoléhat, že se situace časem vyrovná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Geforce jsou o cca 2500 Kc drazsi, nez byly.

GTX 1060 stoji stejne jako stala GTX 1070
GTX 1070 stoji stejne jako stala GTX 1080

Radeony 580 ktere staly 6500 Kc nejsou ovsem vubec, krome jedne verze co stoji 11.000 Kc :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Neříkalo se náhodou, že karty s HBM pamětma jsou na těžení úplně nepoužitelné kvůli latencím? A že VEGy nikdo na těžení kupovat nebude?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono se říkalo věcí, třeba i to, že GTX 970 má plně využitelných 4GB VRAM a mnoho a mnoho dalšího.

Počkal bych na nějaké reálné testy.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Podle článku o výkonu v těžbě to vypadá, že testy budou jediný co uvidíme, bude to karta co svět neviděl. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze Vega bude mit slaby vykon ve hrach, tak v podstate situace vypada dobre. AMD vydela na tezarich a doufejme, ze se to projevi v budouci Navi, ktera by mohla byt i pro hrace. Uvidime, ale kdo si pocka na Navi, tak urcite ziska super grafiku. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

AMD vydělá na těžařích, ale nezíská podíl v gamingu, což je ale očekávané od herní karty. Jak mají tlačit své nové technologie když je nemá kdo použít.

Pro AMD je to navíc nevýhodné. Těžící karty umírají častěji než ty na kterých se hraje. Tzn těžaři budou reklamovat karty častěji = výdaje na nové karty.

Pokud těžaři ve velkém začnou karty pouštět pryč,může to pro AMD znamenat výrazné ohrožení prodejů, jasně karty už jednou prodali, ale velký propad v tržbách může mít negativní dopad na cash flow firmy a tržby které mají takové výkyvy obvykle nepůsobí věrohodně na investory, což může ovlivnit cenu AMD, potažmo schopnost financování - důvěru investorů lít do AMD peníze.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chapu co chces rict. Ale nesouhlasim uplne v tom hodnoceni.

1. Reklamace proste AMD nebude uznavat, pokud ziska jakekoli podezreni, ze karta umrela v dusledku neocekavaneho vyuziti a tim mining rozhodne je. Ano, je to alibisticke, ale kdyby to AMD melo zacit poskozovat, tak je to zcela relevantni obrana.

2. Sice ano, je to trochu problem, ale Vulkan je standardizovano a Microsoft si uplne do DirectX kecat nenecha. Samozrejme maji vyrobci grafik urcite slovo, ale neprecenoval bych to. Spis vidim problem v optimalizacich her tim vic pro grafiky NVidie, cim vetsi budou mit podil na trhu, coz se pak negativne projevi na prodejich nekonkurencnich grafik AMD.

3. Neverim na procentualne velky zajem hracu o "vytezene" grafiky. Ja bych si ji urcite nekoupil ani za polovinu ceny. A ikdyz AMD ma za zakazniky i vyhlasene setrilky, tak tohle je prave o tech fanouscich, kteri budou moci ukazat, zda jsou opravdovy fandove a budou kupovat nove grafiky nebo to jsou "fandove" na pendrek a ve skutecnosti na AMD z vysoka kaslou. ASPON SE UKAZE PRAVDA!

Takze optimisticka predpoved je, ze to AMD poskodit nemusi a na mining vlne vydela penize, ktere by momentalne z hracu tezko dostala.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) Nemyslím si. Z principu funkce se těžba nijak neliší od hraní a pokud karta umře při těžbě, tak to nikdo nemá šanci zjistit a výrobce nemůže odmítnout záruku na zboží jen z důvodu podezření.

ad 3) Já bych si ji ale klidně za třetinu ceny koupil a stejně tak hromada jiných lidí i za polovinu. Pokud neodešla po těžení, tak při hraní už neodejde. Na nějaké fandovství kašlu, pro mě je důležitá cena/výkon. Už nějakou dobu kupuji jen karty z druhé ruky, protože platit plnou pálku za stejně funkční kartu je nesmysl. A navíc, nejsem ani omezen na značku, beru to, co je výhodnější z pohledu cena/výkon a je mi jedno, jestli je to AMD nebo nVidia.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dřív odcházely hlavně ventilátory, ty karty topily o dost víc a většina lidí jela fan na 100%, takže logicky jednou odešel a někdy sebou vzal i kartu. Teď mi 570/580ky jedou s fanem na 30% a teplotou do 70 stupňů. GTX1070ky ještě o něco líp. Vůbec se o životnost téhle generace karet nebojím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jožine jak máš nastavené ty 1070 ? Já mam eng +200 mem +800 (8,8ghz) power 75 a fan na 60 procent.
Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš slušně oroštovaný tu vram.. +800 mi dávají jen MSI Gaming, jinak většinou +650 (evga, gigabyte)
Co na tom těžíš? Zcash?
Já těžím zatím ETH, mám limit na jističích a mám toho už doma moc, takže se musím krotit s odběrem.
ETH jedu -200 core/vram +800 nebo +650/power limit 65 a u MSI Gaming 50, karty berou cca 115W každá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to Asus Strix, když to dám na +900 (mem) tak už to občas začne dělat artefakty.
Aktuálně ethereum classic - dá se tam rozumně natěžit, ale finančně je to aktuálně nesmysl. Spíš spekulace ode mne + k tomu těžím siacoin (double režim na claymore).
Něco mám natěženo etherea a chystám se po měsíci, dvou na zcash.

To máš dost nízko ty limity, neomezuje ti to už výkon ? Já to mám nastavené tak, abych přišel o max 5% hashrate.

Aktuálně na tom eth classic to dává 29 Mh/s karta + 290 Mh/s sia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dualmining na NV nedělám, nevyplatí se, karta pak moc žere! Navíc Claymore si bere 2% místo 1% když jedeš dual, bacha na to, 2x tak dlouho těží pro vývojáře. NV není na dual dobrá, AMD je na to lepší. 290 Sia je nic a snižuješ si výkon v ETH. MSI Gaming při nastavení -200/+800/50% tdp mi dělají 33 mhs a spotřeba jen 115W ze zdi. Při dualminingu budeš kolem 150W. EVGA mi dělají 31,5 mhs.
Zadej si všchno: sem https://whattomine.com a spočítej si jestli se ti dual mining vyplatí nebo ne. Nejlepší je mít wattmetr, žádnej SW ti neukáže celkovou spotřebu karty.
Taky přejdu na Zcash/Zen/Hush atd.. až se ETH nevyplatí. Ale možná odloží difficulty bomb a půjde těžit vesele dál, uvidíme.

Dnes krásné All time high pro BTC a vše letí nahorů. To bylo pěkné probuzení. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem to měřil a vychází mi to nějak divně.
Pokud vypnu sia, tak stoupne hashrate etherea o 5 procent, spotřeba zůstane stejná. Pokud k tomu snížím power limit na 65 tak přijdu o 2,5 procenta hashrate a ušetřím 15W.
Těch 33 mhs při tom nastavení co ty nedám, dá mi to nějakých 28 mhs :/
Wattmetr mám jednoduchý v zásuvce a při tom mém původním nastavení jedna karta bere 110 - 120 W.
Dificulty bomb by měla být odložená než dokončí POS, myslím že návrh je cca rok.

Netuším proč se mi to chová tak rozdílně oproti tvým výsledkům, čím měříš tu spotřebu ?

Kdyžtak mail je moje přezdívka na gmailu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měřím wattmetrem. Zkus v single použít -dcri 5 v přík. řádku (nebo + - klávesy přímo při těžbě). Používáš Claymore aspoň ve verzi 9.7? Taktuješ v Afterburneru? Nemáš tam teplotní limit nastavený? (ta rozbalovací šipka vedle power limitu). Poslední co mě napadá je ten takt vram, zkus ho snížit o 50-100, jestli se ti to nezrychlí.

Teď jsem se ještě díval, že ty moje 1070 Gaming X mají v základu 8108 vram, takže o 100 víc než ten Strix, ale i tak by ti to mělo jet tak 32mhs. Zkus možná zvednou o chlup power limit, každá karta to má trochu jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dcri u mě mění pouze poměr eth / sia. Pokud to použiju v single, nemá to žádný vliv.
Claymore mám 9.7, taktuju v utilitě asus, ale teď jsem zkoušel i MSI Afterburner a je to stejné. Teplotní limit nemám.Vram jsem také zkoušel, ale sníží se hashrate.
Asi záleží na kusu nebo je to u mě rukama :)

Aktuálně to jede 31 mh/s tak je to ok (původně jsem měl ještě starou verzi minera.

Ještě mě napadla jedna věc, dělal si undervolting ? Vím, že u RX 480 se tim dala dost výrazně stáhnout spotřeba karty. U nvidie jsem to zatim nenašel, musím pogooglit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj od ver. 9.7 přidal několik mhs nvidii.
Undervolting NV jde v Afterburneru CTRL-F, ale je to dost jebačka to nastavit, aby to jelo ok. Ale zkusit to určitě můžeš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jseš taky fanda. :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky mel naposledy z bazaru GeForce 3 GTS, pokud si dobre vzpominam. Respektive pozdeji jeste na par mesicu zapujcenou Radeon 9600 nez jsem zakoupil novou Radeon 9800. Od te doby jiz jen nove. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. AMD alespoň u nás nezodpovídá za reklamaci, leda bys koupil kartu přímo od AMD, Odpovídá za to prodejce a tam taky primárně reklamuješ (samo jsou různé značkové servisy atd. ale to je jen bonus pro urychlení reklamace).Tak jak tak podezření nestačí, musíš dokázat že kartu někdo provozoval tak jak neměl a také to, jak ji má a nemá provozovat muselo být jasně známé už při prodeji. ČOI nebo nějaké sdružení spotřebitelů či DAS řešení reklamace jistě pomohou.

2. to nebylo o vulkanu nebo DX, prostě každá karta potřebuje nějaký přístup. Proč se obtěžovat s nějakou featurou, kterou mají karty s minimálním zastoupením.

3. poznáš "vytěženou" grafiku? Já ne. Prostě někdo prodává na izerát/do bazaru. Hodně lidí si koupí kartu levněji a zdaleka nemusí jít o polovinu ceny, může to být více. A fandovství... však si koupíš AMD z druhé ruky za 2/3 ceny... účel to splní - můžeš frajeřit s červenou kartou v počítači - a ještě to stálo méně než v krámu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JirkaK ten si vždycky něco najde. AMD jedou fabriky na max., vše co vychází ven už je prodané, ale podle popisu JirkyK je to naprostá tragédie. :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ona je ale ddopravdy má ;) Jen je ta paměť rozsegmenovaná na 3,5GB a 0,5GB blok, kvůli tomu, že GTX970 oproti GTX980, má míň SM jednotek a interfaců pro paměť.

Je to ale udělaný tak, že když aplikace nepotřebuje alokovat víc než 3,5GB, tak se karta tváří jako by měla 3,5GB, protože ty může přímo adresovat. Pokud je potřeba alokovat víc paměti, tak se alokuje i ten 0,5GB segment a používá se tak celá kapacita. Tahle obezlička ale sežere trochu výkonu, tak kolem 3%.

Víc je to popsaný tady:

http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-970-memory-issue-fully-explained/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Verim tomu, jak uz tu psal no-X, Vega je predevsim vypocetni karta a na hry bude pouzitelna jen tam, kde se hodne pocita - Vulkan + DX12 s vypocetnima AS.

Jinak ale NVidia v TitanXP aktivovala ovladacema jednotky pro aritmeticky vykon, takze ikdyz to na tezarskou Vegu doufejme stacit nebude, pro herni vyvojare by to mohlo byt zajimave a hry by na NVidiich mohli slapat jeste lepe nez dnes, pricemz i dnes je to hooodne moc dobre. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když si to porovnáme :
Nvidia - brut force herní výkon a marketing směrem k hráčům
AMD - dostatečný herní výkon, profi technologie pro použití v rendering, těžbě, fp16, fp32, lepší výstup na zobrazovadla....
Já AMD fandím ale bohužel to vypadá že nakonec koupím zase nvidii

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

O dostatecnem hernim vykonu ale nebudu mluvit, dokud neuvidim nikoli oficialni ceny od AMD, ale prodejni ceny. Pokud bude cena vysoka, tak se moc o dostatecnem potencialu pro hrace mluvit neda.

Ale jo, taky AMD fandim a take se tesim co predvede Volta. Ja momentalne grafiku az tak nepotrebuju, takze me nejake cekani na vyssi vykon neboli.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

" AMD by se vyplatilo, pokud by implementovala funkci, která dokáže těžební efektivitu snížit",

Jako vážně by se AMD vyplatilo implementovat funkci, která by omezila zájem o jejich karty? :D

Vega RX je jako herní karta fail a tak by AMD mělo omezit i ty vlastnosti, díky kterým se na kartu budou stát měsíc dlouhé fronty? Jak tohle dokáže někdo napsat, je mi záhadou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

:-D

Taky jsem si rikal, ze je to peknej nesmysl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

IMO jde o to aby vznikla další edice. Edice pro těžaře, kde by na úrovni čipu byla vylepšení povolená. Tahle edice by se pak třeba prodávala o 40% dráž. Krom toho že by byla super na těžbu by na ní šlo i hrát. Obráceně ale na "herní" edici by těžit nešlo nebo omezeně. Výsledek ? Víc peněz pro AMD a víc karet pro hráče (Ikdyž kdyby to umělo těžit omezeně, nelze vyloučit, že by se i to vykoupilo).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně - AMD nepotřebuje frontu na měsíce. Je-li fronta delší než jeden člověk, pak se karty prodávají (pro prodejce) zbytečně levně.

Zvýšení ceny => zkrácení fronty - nejlíp z měsíců na jednoho člověka. 200% nárůst ceny (na kartě která má mining nebržděný) by pro AMD byl optimální.

Pro hráče by mohli nechat edici s výrazně omezeným hash-rate za stejnou cenou. Nebo i nižší (dotovanou důlní edicí) - pro případ, že by chtěli kopnout nVidii do kotníku a jí sebrat nějaký tržní podíl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumim jak si to predstavujete?

AMD omezi v BIOSu karet aritmeticke jednotky, aby Vega davala slabsi aritmeticky vykon v DX12/Vulkan a setrela se tak jedinna vyhoda oproti NVidii?
Nebo snad AMD zakaze v open-source ovladaci pocitani hashrate?

Asi pekna blbost, nemyslite?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že realizovatelnost jsem neřešil :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím dokud to neuvidím.. FE dělá 35 mhs.
Gibbo doplnil do fóra, že zprávu má od jednoho z výrobců, ale že to není nijak potvrzeno, že může jít o chybu, např. jiný algoritmus než Ethash.
Pokud se to potvrdí, tak nevěřím, že to není od AMD záměr.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude chtít novou verzi podporující nové instrukce Vegy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud bude Vega pecka na těžení.
Tak by se měly začít objevovat "normální" karty na eshopech a v neposlední řadě by se mohly objevovat i na bazerch.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co znamená normální karty, pro AMD ani NV zaplavení sekundárního trhu není dobré.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hraci se sice nedockaj Vegy, ale na ebay a pod. bude bohaty vyber dnesnich nV i AMD za velice slusne ceny...
teda predpokladam, ze ceny budou zajimave.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ProRender je také pro CINEMU 4D. oficiálně, a už je i ukázán v R19, mimochdoem jse man to udělal i videjko. Kolega v maxonu má tu terabitovou kartu na rendering a je to moc pěkné zařízení :)

https://www.youtube.com/watch?v=rhn3gsxnDQQ

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takze rok cakat na vegu a potom aj tak prd lebo bude na sklade 0 a cena 4x vacsia, gg

fiasko nekončí

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ale fiasko pro ty co na Vegu cekali, to jsou proste tydytove, to jinak nejde rict. Vega nema nijak zavratny herni vykon a tudiz AMD muze vydelat a zahojit se prave na mining vlne. Pro AMD je to v tuto chvili jednoznacne dobre. A "cekaci" mohou cekat na Navi, snad to bude lepsi nez Vega. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

bohužel nová architektura bude až někdy po roce 2020, s ohledem na skluz Vegy spíše 2021....

http://imagescdn.tweaktown.com/news/5/8/58037_05_amds-next-gen-navi-40-f...

Do té doby se budou muset všichni spokojit s rúznými deriváty téhle neefektivní a žravé splácaniny s názvem GCN5, která je herně horší než Polaris....

https://lanoc.org/review/video-cards/7508-rx580-crossfire-testing?showal...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nebo-li hry = NVidia. :-) (cti jako ve znelce n_vidiaa :-D)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Podle tohoto slidu žádný skluz nevidím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ty asi nevidíš víc věcí ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už několik měsíců si rikam jakych rozmeru asi ta bitcoinova bublina nabyde nez praskne a posle tuhle utopickou myslenku "nezavisle meny" do propadliste dějin. Pochopil bych kdyby se bitcoin stal ekvivalentem jednotky hashovaciho vykonu/Watt, ale měna? Pohled do nabídky grafických karet v eshopech je k pláči. Kde jsou ty čásy, kdy high-end top model stal pri uvedeni 12k (7970) a navic bylo z ceho vybírat..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na top za 12K zapomen, inflace + kurs dolaru ke korune, ale uznavam, ze ceny grafik v poslednich letech i tak neprijemne stouply.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Však ty jsi pravý fanoušek, ty si to rád zaplatíš. :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na redditu k tomuhle byl thread o uniklé emailové komunikaci nějakýho management zm*da z nvidie, kterej psal někomu z amd, jak je dobře, že se jim KONEČNĚ povedlo zvednout ceny za highend grafiky na úroveň highendu od intelu, a "naučit" zákazníky za to platit tolik, a aby to amd nekazilo a drželo basu.
(Pěknej hnus, ale takhle z fleku se mi to nepovedlo dohledat.)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Čím více se budou státy vrtat do lidí a čím více budou státy lidi okrádat, tím více se budou COINY prosazovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

skutecnej duvod odkladu vegy: karty jsou davno vyrobeny ale jedou amd v rigu a tezi.. az se zaplatej, oplachne se pcb, vymeni vetrak a pujdou do prodeje jako novy.. koupi si je hraci, zaplati se znovu.. koupi si je tezari jako drazsi variantu s tezarskyma instrukcema, zaplati se znovu a hned dvakrat.. ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Žeby AMD samo těžilo, tak to je dobrej pokus o Urban Myth :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A tak proč ne, mohou potom říct, že každá jednotlivá karta byla před dodáním na trh řádně otestována :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem to nechápu, když je tam takový prodejní potenciál, ať AMD skoupí nebo si pronajme všechny fabriky co existují a vyrábí to jak Baťa cvičky. Jestli chce dosáhnou Intelovy úrovně, tak musí zvýšit obrat a tržní podíl, nic jinýho není důležitý. Prodat zadraho malý množství unikátů je dobrý, ale jen pro designový značky typu Ferrari, Rolex atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD absolutne nema cash prebrat fabriky NVidii, Samsungu, Intelu, .... nikomu.

Postaveni fabriky nevim 5 let?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Fabriku dnes postavis za chvilku rozjet výrobu je horsi pokud si nezaplatíš know how a technologie od někoho kdo uz to umi
Ale opomel jsi hodne zásadní fakt ze NV i AMD funguji fabless

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Obrat nepomůže, musíš mít marži a tu potřebuje zvýšit výrazně Intel i NV mají marže kolem 60%, AMD jen 20%

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

kolik ti za ty zvasty Stanek plati? (: amd ma marzi 33-34 %

http://www.anandtech.com/show/11660/amd-announces-q2-2017-results-ryzen-...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

I tak je to málo, zdrav marže jsou 40+

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rikas hloupost. Muze mit klidne marzi 1$, pokud budes mit obrovsky obrat a naopak musis mit vysokou marzi, pokud mas minimlani obrat. A aby to nebylo tak jednoduche, tak nemusis mit ve skutecnosti ani zisk, zalezi, jak finance reinvestujes zpatky nebo ne a kolik z toho jsou fixni naklady a kolik muzes investovat do vyvoje atd. Neexistuje zadne "voditko" na to rict, ze marze musi byt takova nebo makova. Muselo by se to vztahnout na urcity pripad.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

On psal o marži, ne o zisku. Marže je hrubý zisk, ale bez započítání spoustu doprovodných nákladů. Obecně ve výrobě IT by měla tato základní hrubá marže být kolem 40=, aby firma byla v zisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to vypadá, že si Vegu nakonec koupím.
Akorát, oproti původnímu plánu, ji v čase, kdy nebudu pařit, nechám vydělávat fufně :D
... teda jestli vůbec půjde koupit ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je jen 65. A když se to přetaktuje tak to může být i 75, myslím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch 65 by bylo teoretické maximum, ale realita je u současných karet o dost níž než teoretické maximum. Takže spíš půjde o to, že se to buďto týká nějakého nového klienta, nebo jde o nějaký hack. Těžko si ale představit, jaký, protože rychlost je limitována náhodným čtením, nikoli zápisy, u kterých by mohly pomoci třeba nové instrukce, cache nebo komprese.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebuďte tak negativní. Tohle není PCTunning a lidé zde preferují AMD.

AMD navyrábí hafo karet->karty předraží->čínští Bakalové je vykoupí->AMD vydělá balík->vylepší produkty, přeoptimalizuje drivery, udělá nové čipy.......

Něco ten vývoj táhnout musí. Hry už tak moc ne, ok tak AI, ML a kryptoměny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.