Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozbor: Vega 20 podporuje AI instrukce, Vega 12 má limit do 1980 MHz

Chapu informace v clanku spravne tak, ze AMD v pristi jeste stale Vega generaci grafik zcela ignoruje hracske grafiky a orientuje se pouze na to v cem ji to uz nejakou dobu jde, to jest vypocetni sfera a nove vidi svou prilezitost i v mobilni sfere pravdepodobne zapouzdrenych grafikach podobne jako to uz ted uspesne predstavila na R5 2400G?

Tak je to asi za soucasne situace rozumne, ale tim vyklidej NVidii uplne prostor jak pro predpokladanou generaci Turing, tak pro naslednou generaci Ampera. Z toho radost nemam, asi nam grafiky jen tak nezlevni. :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechapes informace vubec. O Vega 20 se vi skoro rok, ze bude jen pro profi segment. Kdyz nejsi schopny si zapamatovat i takovouhle drobnost, ktera se papouskuje nekolikrat do mesice je to dost smutne a akorat to ukazuje, ze nema smysl tve neustale komenty proti AMD resit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja to chapu, kdyz tak me oprav:

AMD planuje: Vega 20 - profi segment, Vega 12 - mobilni zarizeni.

V soucasne dobe ma AMD vydane:
Vega FE, coz je Vega 10 profi karta s nefunkcnim hernim rezimem.
Vega 56 a 64 jsou herni karty typu Vega 10.
Vega 8, Vega 10, Vega 11 jsou grafiky typu Vega 11 integrovane v mobilnich a nekterych desktopovych procesorech.

Takze zatimco ted ma AMD pokryt profi, herni i mobilni segment, na pristi rok planuje dalsi Vega karty jen pro profi a mobilni segment.
Hraci zadnou dalsi Vegu uz neuvidej a musi pockat na generaci Navi, ktera bude kdo vi kdy. Navi generace co jsem slysel by mohla byt predstavena nekdy v druhe polovine pristiho roku s vydaniom grafik na trh snad ve 2020 nebo pozdeji.

Z toho mi jasne vychazi, ze pokud NVidia oznamila Turing na letosni leto a Amperu na zacatek pristiho roku, tak proti temto dvema a mozna jeste jedne generaci grafik bude mit AMD jenom tu profi grafiku Vega 20, ktera ale nebude konkurovat v hernich grafikach.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Můžeš mi říct kde se to papouškuje? Vůbec nevím o tom že by Vega20 měla být jen PRO verzí. Vždyť se tu nedávno psalo, že ji chtějí nacpat do noťase, to asi není moc PRO odvětví?
Nebo zase AMD neví co a jak by přeznačila aby v tom byl totální guláš?
A nebo se konečně odprostila od Koduriho ptákovin a začnou vyrábět grafiku s brute froce silnou na FPS? (jak pravil guruCrha)
Protože nechápu ten skok na 32GB RAM, když Koduri přece říkal, že díky lepší práci s pamětí bude grafice stačit polovina velikosti než u konkurence. (já vím že profi segment je něco jiného, ale narážím na Vegu s 2048 sběrnicí a 8GBVRAM)
Jestli to bude plnohodnotných 4096bitová sběrnice, tak palec hore, protože věřím že už to bude mít konečně šmrnc, protože AMD je pověstné tím že vždycky perfektní parametry někde zbytečně uškrtí.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

>Vždyť se tu nedávno psalo, že ji chtějí nacpat do
>noťase,
Kedy a kde?
Vega 12 mala ísť do notebookov, Vega 20 vždy bola do Enterprise segmentu.. Bola jedine špekulácia ohľadom nižšej spotreby a cut down verzie

>AMD je pověstné tím že vždycky perfektní
>parametry někde zbytečně uškrtí.

on je problém AMD inde
11. 12. 2017
Klíčovým problémem situace má být určitý rozpor mezi hardwarovou a softwarovou sekcí grafického oddělení. Hardwarová sekce sice vyvine požadovaný hardware, ale už nezohledňuje, jak složité bude v rámci dané architektury pro softwarový tým zprovoznit všechny její prvky.
https://diit.cz/clanek/vega-refresh-prijde-v-roce-2018

Ešte stále nebežia všetky funkcie architektúry Vega.

Edit:
Vás by asi porazilo, keby AMD urobilo v tejto oblasti hlášku typu vcerajšej hlášky (u nás dnešnej) od jedneho zo šéfov Microsoftu:

Microsoft: Our most popular server product of all time runs on Linux
Yes, you read that right
By Thomas Claburn in San Francisco 8 May 2018 at 00:11
Build SQL Server running on Linux, with embedded R and Python, is Microsoft's most successful server product ever, said JG "John" Chirapurath, general manager of Azure Data, in an interview with The Register at Build 2018.
https://www.theregister.co.uk/2018/05/08/microsoft_linux_sql_server/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx a Jarda.... kdyby blbost generovala elektrický proud tak jsou k nezaplacení. Takhle jsou to jen ubozí trolíci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To s tim PCIe Gen4 je zajimave, ale pokud mi je znamo, tak to podporuje zatim jen IBM Power. Kdy to doopravdy bude v PC svete ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo sú AI instrukce? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Specificke instrukce pro umelou inteligenci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.