Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Velká Británie už má návrh zákona o odpojování pirátů

..ať jdou do (_I_) ..lidi si dlouho na hlavu sr*t nenechají.. myslím, že to skončí tak, že se vlády jednotlivých států nebudou stačit divit.. Tlak který vytvářejí na své poddané se jim zákonitě vymstí..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to na vojenský převrat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...což vydavatelům prý činí škody ve výši miliard liber..."

A nedaj si pokoj a nedaj si pokoj ("kroutí nevěřícně hlavou").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eeehm ... a kdo nahradi providerum naklady, ktere jim takto vzniknou k "ochrane prav" nekoho jineho? Zakaznici zvysenim ceny? Nebo snad stat formou nejake dotace? Nebo ony "ochranovane" a nyni "trpici" autorske a vydavatelske organizace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak provider zjisti, co zrovna skrz nej tece za data, pokud se to nekdo bude treba kryptovanim snazit zakryt?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stahování není nelegální - nelegální je jen sdílení takže vážený svaze autorský a další darmožrouti - POLIBTE MĚ PR*EL !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle způsob vlády připomíná tak trochu státní terorismus, odpověď na něj je jenom jedna. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co si myslíte že budete věčně krást a žít na úkor jinejch.
přestante krást a pak se budem bavit jak jim sebrat prachy co rejžujou
a dřou nás všech.Proč já mám doplacet na vás když si du koupit pár DVD na zalohování svý práce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalo by se říci, že pokud v Anglii odpojí 6 miliónů pirátů (tedy ty co sdílejí, stahování je legální), tak asi další vlada nebude zvolena. Rovněž pochybuji, že poskytovatelé Internetu jsou tak hloupí, aby naklady vedoucí k vyšším ziskům nahrávacích společností, platili za ně. To by snad udělal jen hlupák, že si sám bude vyhazovat zákazníky,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když uvažíme, že za všechny prázdná média platíme autorské poplatky, tak máme kopírování zaplaceno. Může někdo vysvětlit kolik si toho můžeme zkopírovat za tyto poplatky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co udělají uživatelům, kteří přejdou na šifrovaný provoz? Preventivně jim to zakáží aby pak mohli kontrolovat, jestli se uživatel připojoval do banky nebo sdílel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je proto logice. Poskytovatelé internetu od uživatelů vybírají peníze za to, že jim zprostředkují na něj přístup. Pokud jim jej však následně začnou odstřihávat, z čeho jim budou plynout příjmy? Nebo jim stát za každého odstřiženého vyplatí tučnou prémii?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matematická úloha. A když si z těch 6000000 Britů ani jeden človíček jediný film nekoupí tak bude škoda na autorských polatcích kolik? Nechci se jich zastávat - jen by mě zajímalo, jakým mechanismem se počítá ušlý zisk?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem členem občanského sdružení, které si samo spravuje připojení k netu, jsem zvědav jak to budou řešit v tomto případě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drtiva vetsina tuzemskych poskytovatelu ma na tyto pripady odstavec ve smlouve. Neni problem zakaznika odpojit, ale jak ho monitorovat (pravo autorske nad ustavou?) a jak donutit poskytovatele v teto veci aktivne konat (monitoruje, ale nic nenachazi...;)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jestli tohle projde i u nás, tak snad začnu zase vypalovat a vyměnovat "z ruky do ruky" :DD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se obávám že to může dopadnout jen dvěma konci. 1) varianta - začne to platit, odpojí se 5 uživatelů měsíčně a zmedializuje se to jako na odstrašení ostatních a tím to zkončí končí, stát splnil svůj úkol na ochranu práv 2) varianta - odpojí se všichni piráti což bude drtivá většina uživatelů, jelikož vlastně neznám nikoho kdyo by si nic nelegálního z internetu nikdy nestáhl, což bude mít za následek že piráti si koupí možná o jeden ražený disk za rok navíc a o 200ks zapisovatelných méně. Takže prodejci výpočetní techniky čekají těžké časy protože lidi bez internetu budou podstatně méně používat a kupovat vše kolem PC, poskytovatelé internetu zkrachujou jelikož pro to 1% legálích uživatelů co jim zbude nebudou schopni dál fungovat a tak se internet vrátí do doby kamenné. Stát na tom bude bledě protože přjijde o značnou část příjmů z daní za internet a prodej výpočetní techniky a navíc ho poskytovatelé svrhnou a rozsekaj na kousky za znehodnocení investic do síťí... Která varianta z toho asi nastane?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak si budou autori oznacovat chraneny obsah? Ja to jako bezny uzivatel nepoznam:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli něco takového projde a já myslím, že ne, protože si neumím představit jak by se to dalo udělat, aniž by to bylo napadnutelne z pozice ústavy, tak navrhuji, aby jsme začali krást všichni. Uvidíme, kdo vyhraje. Myslím, že by si politici, lobisti a další podobná pakáž měli připomenout latinský význam slova demokracie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

flukes: ty nevíš, že podle té tety z IFPI je nelegální prakticky všechno, co je na netu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: na to nutne nemusis krast, pro zacatek by stacilo par demonstraci na tema - vladu, co tohle dopusti, tu fakt nechceme...

Taky by nebyla spatna nejaka forma bojkotu, bez nejnovejsich 'hitu' kazdy nejaky ten patek vydrzi, tak proste chvili nestahovat, nekupovat, a nebo kupovat ale striktne jen primo od autoru, aby chudaci netrpeli, zbytek at si trosku vyhladovi a prijde na jine myslenky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> tak navrhuji, aby jsme začali krást všichni
Corwin78: § 164 TZ (Podněcování), opravdu si za tim stojis? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...ako to robili Husiti v 15. storoci? Nieco sa mi mari o ludoch co povypadavali z okien Novomestskej radnice :-) To boli casy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad sifrovani provozu a logovani u ISP
Panove asi si vubec neuvedomujete nebo spise vubec nemate potuchy jak se to dneska dela. Cesky ISP ma ze zakona nutnost logovat provoz na verejnych IP ( tedy pokud pod jednou verejnou neni vice pocitacu - NAT). Ze zakona se musi logovat cas, port IP na kterou se pripojujuete a koliktoho stahujete ne tedy CO stahujete. proto vam zadne sifrovani v tomto stadiu nepomuze.
Paklize se zjisti ze z nejake verejne IP se stahuje nelegalni obsah, to se dela jednoduse ze policie CR si nainstaluje nejaky sdilici program torrent, DC.... pripoji se na HUB, nasdili nejaky obsah a sidili. Vy se na ne pripojite a sosate, oni vidi co sosate a vidi verejnou ip, az nachytaji dostatek informaci. Zjisti si na ktereho ISP je IP registrovana a od soudu danemu ISP prijde obsilka aby vidal adresu ucastnika ...., paklize je zde NAT tak se muze kISP soupnout filtr (sever) pres ktery jde traffic a oni si vas uz odchytnou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xor >> "pripoji se na HUB, nasdili nejaky obsah a sidili"

To nemyslis vazne. Poznas tu o dvojitom metri?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

shinigami: pěkná idea, bohužel neuskutečnitelná. Vláda dopustila novou daň na veškerá paměťová média a nic se nestalo. Zkrouhla živnostníky a nic se nestalo. A tak dále. Obávám se, že spoléhati se na "akci lidu" by bylo poněkud bláhové...
Bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xor: A v čem je problém, když se na ně připojím a sosám? Stahování je kromě softu legální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xor: A co tahání z rapidshare? Tam nic nesdílíš. A já z rapidshare tahám tak, ze si to stáhnu na vzdálený počítač a domů to potom tahám přes ssh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: holt je to o tom to poradne zmedializovat a taky lidi informovat o stavajici situaci, aby kazdy pekne vedel za co vlastne plati...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

shinigami: "forma bojkotu, bez nejnovejsich 'hitu' kazdy nejaky ten patek vydrzi, tak proste chvili nestahovat, nekupovat"
 
presne tak. ja si myslim,ze to stejne nakonec prosadi,takze pak doufam prestanou mit trzby uplne, nikdo nic nebude tahat, pac se bude bat, a aby kupoval ty sracky? chachaaa :) ja tohle praktikju uz ted, mainstream sliz naprosto ignoruju a hudbu, ktera se mi libi mam na CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem nikoho zastávať ani nič podobné ale takéto riešenia sa dajú ľahúčko zneužívať a niekto si niečo stiahne, napr. dieťa a človek je bez internetu a problém je na svete, prečo sa nepozerajú na velké firmy, ale tie majú prachy na právnikov a obyčajný človek toho treba dojedať že. Už len si tuná stačí pozrieť Novinky a je to tu niečo podobné :Intel má další problémy s patenty a tu vznikajú iné škody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude to asi stejně účinné, jako boj proti drogám. Chytnou pár nešiků a ostatní pojedou vesele dál. Příliš horliví ISP brzy zkrachují a ti ostatní budou uživatelům ještě radit, jak si počínat, aby se případným sankcím vyhnuli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eric_: No protoze ti se spatne prudi, obrat studentika o jeho plat za dalsich par let je prece mnohem jednodussi. Jen si musis davat pozor, abys treba nesahl nejake babicce na duchod, protoze to by se mohlo v mediich vyjimat spatne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ať si dělají co chtějí. Jediné řešení by bylo, přestat hudbu kupovat. Pak by jim to autoři vysvětlili a ještě by je zažalovali, že díky jejich sankcím přišli o živnost a nikdo už hudbu nechce. Bohužel češi jsou divný národ, nechají si dělat na hlavu a jediné na co se zmůžou je na to všechno nadávat v hospodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kratas: Ono nemusis jit az tak dalako, pokud nejaky autor prodava hudbu primo, proc ji nekoupit, pokud ti ji nedokaze dodat jinak nez prez strudl pijavic na nem nalepenych, ma smulu, ale nic mu nebrani se polepsit. Zaridit si vlastni eshop na hudbu zas tak drahe neni a pokud by si autori udelali nejake sdruzeni na toto tema, neni problem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XOR: V tom logování máš trochu zmatek. Jednak to, zda ISP musí/nemusí se nevztahuje k tomu, zda má klient veřejnou IP adresu. Vztahuje se k tomu, zda daný ISP deklaruje své služby jako veřejné (dopředu nikdo není vyloučen z připojení). Pokud je deklarován a veden u ČTU jako služba veřejná, musí provádět určité logování. Zda má nebo nemá zákazník veřejnou IP v tom roli nehraje.
V případě veřejné IP to má jednoduché, v podstatě neloguje nic, jenom si drží info o tom, kdo má jakou IP a maximálně sumárně množství dat a paketů přenesených oběma směry denně, což většina stjeně dělá kvůli statisitkám.
V případě neveřejné adresy a provádění NATu je to problém, aby dokázal na požadavek soudu dohledat zpět, tak musíš logovat všechna spojení, která prochází NATem. Dotaz od soudu pak bude napoprvé vypadat cca: kdo ve dnech A až B používal IP adresu Q.W.E.R, případně bude dotaz na víc adres. Pokud je to adresa zákazníka, v klidu odpovíš, pokud NATovaná, tak odpověd asi bude znít, že je to půlka města. Tím to obvykle hasne, pokud mají poldíci přesnější data, tak se dotaz zopakuje už znějící, kdo se včase X spojoval na adresu T.Z.U.I port O a spojení šlo z adresy Q.W.E.R, port G, pak si prohledáš svůj záznam o natovaných spojení a info snadno dodáš. Pokud to nemáš, tak se nestane nic nebo na tebe poštvou ČTU a dle jejich nálady to bude do 5 MKč pokuty (napoprvé to nebude tak strašné), která může být udělována opakovaně, dokud nesplníš požadavky příslušné vyhlášky o lokalizačních údajích.
Samozřejmě další věcí je, že soud může nařídit, aby ISP pustil policii k datovému streamu daného člověka a oni si ho zaznamenávali celý, případně asi může i nařídit blokování určitého provozu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechce se mi verit, ze by to sledovani, odpojovani, nasledne soudy a pokuty prineslo ekonomicky zisk. Podle mne cely ten kolotoc bude drahy a nefektivni.

Zajima mne na co se bude vymlouvat hudebni a filmovy prumysl, az se to odpojovani uskutecni... nebudou pak chtit zrusit internet jako celek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to znamená, když se řekne "zákon spatří světlo světa"? ;-) To je schválen a platný? Nebo je předložen k projednávání? Nebo ho vysmrknul velký zelený křečopažout? Trošku bulvár, nemyslíte? :-)

Ale chápu, že je to téma, které každého patřičně rozzuří ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qwer: no, zisk by to mohlo přinést, o tom není sporu. Vemte si toho ubožáka, co mizernou kvalitou zhotovil kinorip simpsonů. Hrozila mu pokuta až 5milionů korun. Takže si nedělám iluze, že by v blízké budoucnosti mohl nastat novodobý hon na čarodějnice. Konfiskace majetku a tak (jinak se ty pokuty nedají nazvat a následná exekuce by byla naplněním významu slova konfiskace)...
:(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud vim dosud se resilo pouze poskytovani - tedy sdileni. nyni uz je trestne i stahovani???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Suchar. V tom je ten vtip. Doposud není stahování trestné, ale v Anglii šli dál a chtěj, aby trestné bylo. Resp. šalamouncky tam zanesli, autorsky chráněné soubory. Jenže to jsou opravdu všechny. Ona i rodinná fotka je autorsky chráněná, protože někdo ji zhotovil. Zbývá doufat, že tenhle šílený nápad neprojde, a pokud ano, pak bůh se všemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me uz tyhle vylobbovany svinstva zacinaj pekne sr*t

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mainstream hudbu nekupuji ani nestahuji, mam toho plny zuby z radia v praci, nebo kdyz si pustim Ocko, muziku, kterou posloucham nakupuji tak 2-3x do roka v zahranicnim eshopu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vykašlete se na to,stejně to nakonec dopadne jako s vetnamcama na který dělají už leta "zátahy" a pořád si vesele prodávají na tržnici kopie CD/DVD a všeho možnýho v hodnotách milionů na jeden stánek.Stačí říct neumim ceski.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže když si to shrneme :
- ISP bude muset monitorovat uživatele na vlastní náklady, tedy datové toky u těch větších v řádu gigabitů v reálném čase
- Když objeví ilegální aktivitu, bude muset uživatele odpojit, čímž příjde o platícího zákazníka
- Bude z toho mít prd + jako bonus právní tahanice když se bude cukat

Myslíte si, že si tohle ISP nechají líbit ? Pevně doufám, že ne.

Možná to bude jinak a použije se to jenom jako "bubu" na ISP, kteří nebudou chtít poskytovat osobní údaje na základě "vyšetřování" (rozuměj velký ADMIN z OSA, který bere textový log do kterého mají všichni admini právo zápisu jako nezvratný a nepopiratelný důkaz) třetí osobně, což je, pokud se nepletu, v rozporu se zákonem o ochraně osobních údajů...

Možná se to vezme cestou nejmenšího odporu a jak se tu někdo zmiňoval, pár šťastlivců generujících velký traffic se zmedializuje a zbytek pojede vesele dál. Už teď se defakto posílají bubu dopisy, např. Netbox přeposílá uživateli stížnosti "dozorců", ale ve vlastním zájmu ještě nikoho neodpojil, ani nevydal. Určitě je mu jasné, že jakmile to udělá, většina zdrhne k někomu jinému...

A pak tu máme třetí možnost - ISP odpojí většinu sdílečů, všichni dostanou strach a začnou si dávat pozor. OSA a podobná banda začne dělat juchůů, jak jim to skvělě funguje. Doba se vrátí kousek zpátky, ale místo CD se budou vyměňovat loginy na privátní SFTP servery. Banda nenažranců možná konečně zjistí, že potíráním pirátství nikoho nedonutí si kupovat shitovou produkci. Spíš ale začne zakazovat SSH (protože každý šifrant je přece potenciální terorista). To se ozvou banky, tak těm udají výjimku. Pak teda začnou náhodně kontrolovat externí disky, notebooky další přenosné zařízení. Třeba v tu dobu najdou něco i u ministerstava a pak si třeba i někdo uvědomí, že už je to trochu moc a zakáže je :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keto: Jenže to stahování může být nelegální i u nás. To stažení pro vlastní potřebu je navázáno na díla, která byla uvedena v ČR, dána do distribuce atd. Tímto aktem dává držitel práv najevo, že souhlasí s naší právní úpravou a z jeho díla si můžu udělat kopii pro svou potřebu, za to mu náleží podíl na tom médiovém výpalném.
Pokud stahuji dílo, které nebylo uvedeno v ČR, tak tam toto nemám zaručeno a majitel práv se může dožadovat odškodnění. Nicméně stahovače v ČR nikdo řešit nebude, nezvládají řešit ani sdíleče, sotva tak ty největší ryby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož autorsky chráněné soubory jsou všechny soubory, tak asi v Anglii (potažmo v celém Spojeném království Velké Británie a Severního Irska) budou muset odsoudit všechny lidi, kteří používají internet jinak než jenom k výměně elektronické pošty. Přece jenom HTML soubory jsou taky autorská díla a pokud se na ní člověk chce podívat, tak si zákonitě musí udělat její kopii ve svém počítači. A aby si člověk mohl webové stránky prohlížet bude muset vydáno povolení alespoň od správce serveru, nebo v horším případě od autora stránek a autorů dílčích příspěvků (přece jenom příspěvky v této diskusi jsou taky chráněná díla). V lepším případě bude stačit povolení k přístupu na jeden server, kde budou umístěna prohlášení jednotlivých webových serverů, že přístup na ně je legální ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cui Bono, vážení! Podle mě, za tim vším stojí vietnamská mafie!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ony návrhy vznikají různé....taky jeden z anglických poslanců europarlamentu navrhl omezovače na autech nastavené na 100 mil (cca 160 km) a byl ukřičen ( že se toho naši členové komise dopravy chytli a napadlo je limitovat 130 km, to je věc druhá). Takže návrh je návrh a ke schválení zákona  je ještě daleko.
Ale už to, že to někoho napadne, svědčí o neuvěřitelném zblbnutí původně docela normálního národa. Mimochodem stejně pozoruhodný je návrh doplnit do britského trestního práva prvky šaríji - to kvůli muslimům, kteří nechtějí respektovat britský systém.
A co pak u nás, kde zblblost Unií u zákonodárců se stává pomalu tradicí. U nás to po zkušenostech s koblihami a vodovodními kohoutky dopadne tak že se rovnou internet lidem zakáže......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

keto >> "V tom je ten vtip. Doposud není stahování trestné, ale v Anglii šli dál a chtěj, aby trestné bylo. Resp. šalamouncky tam zanesli, autorsky chráněné soubory. Jenže to jsou opravdu všechny."

Kua odpojte ma, lebo naloadovanim CDR.cz som si stiahol autorsky chranany obsah. Byt brit, uz som porusil zakon. HEHE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bubik: šlo o občanské právo, ne trestní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>NOX: ne být Brit, ale být v Británii .... to je trochu rozdíl ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měsíčně kupuji (z ciziny) cca 20-30 originálních CD. Z internetu stahuji další pro inspiraci, abych věděl, jestli je někde ještě něco zajímavého, co stojí za to koupit. Ale víc CD kupovat nemohu, balík peněz je jen jeden. Takže ty jejich "ušlé zisky" jsou diskutabilní a spíše jen fiktivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je autorsky chráněná zpráva !!!
Každý kdo jí čte je pirát a pěkně mě navalí všechny prachy co má jinak ho zažaluji o 100 miliónů !!!
Kopírování, sdílení, stahování této zprávy se trestá ustřižením kabelu k internetu a následně bude tento kabel pachateli/pachatelce narván do řitního otvoru !!!
Pokud má pachatel/ka Wi-Fi tak mu tam bude nacpána anténa i s mikrovlným zařízením !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych blil, velebnosti....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Meli by se zamyslet: studenti byly vzdycky ty nejdriv nespokojeni obcane, organizovali demonstrace a tak. Jak asi dopadne, kdyz studenti budou odstrizeni od internetu a budou mit najednou spoustu volneho casu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že mě pod nějakou záminkou odpojí. Na televizi už dávno nekoukám, rádio neposlouchám, jen ten net mi krade čas.
Pak pojedu dělat na Slovensko pasáčka ovcí a bude mi dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zda sa ze je cas na geneticku upravu blbosti aby zacala kvitnut. Za krajsiu a prekvitajucu EU...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všech 6 uvedených providerů patří sice k těm největším v UK ale také k těm současně nejhorším a lidé znalí věci je houfně opouštějí právě kvůli nekvalitě služeb, omezování / limitování "unlimited" připojení a podobně. Tyto firmy mají již v současnosti velké problémy udržovat jejich systémy vůbec v chodu kvůli konstantnímu přetížení ... Např. Carphone Warehouse nabízí internet zdarma "doživotně" a zjevně vůbec nestíha. Virgin a Orange omezují rychlost ve spičkách a všichni blokují či alespoň omezují P2P. Takže za tím vším není ani tak snaha vyjít vstříc vládě či BPI ale vlastně omezit provoz na jejich vlastních sítích a jen se schovávají za pěknou PR fasádu ... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v anglii nikomu sifrovani nepomuze bo na pozadani musis sdelit hesla.
UK je proste takovy test co si nechaji lide libit - a ukazuje se ze skoro vsechno. napr. na ulici s sebou nesmite mit zadny ostry predmet ( napr. sroubovak ) bez toho aby jste museli zduvodnovat proc ho mate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 . Mireczek > Na to zapomeň! Těch 21 pracovnich mist je beznadejne obsazených a pořadovník je hooodne dlouhej. Takže, pokud pořadnou nemaš tlačenku a nebo doporučeni minimalne od 5-ti cvokařů, tak nejdřiv až po roce 2075.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Prezidentka Bobošíková
<illegal copy>
Toto je autorsky chráněná zpráva !!!
Každý kdo jí čte je pirát a pěkně mě navalí všechny prachy co má jinak ho zažaluji o 100 miliónů !!!
Kopírování, sdílení, stahování této zprávy se trestá ustřižením kabelu k internetu a následně bude tento kabel pachateli/pachatelce narván do řitního otvoru !!!
Pokud má pachatel/ka Wi-Fi tak mu tam bude nacpána anténa i s mikrovlným zařízením !!!
</illegal copy>

No to som zvedavy co sa stane.
zdroj spravy 213.195.220.67

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... A BLBOST BUDE NAD PLANETOU VNÁŠET SMUTEK DO DUŠÍ! (K.Plíhal)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hľadám kurzy paličkovej čipky, štrikovania, hackovania (háčkovania) a varenia. Čo budem s toľkým volným časom na staré kolená robiť??? Moje predstavy pokľudného dôchodku stráveného zbieraním expov v nejakej onlajnovej hre sú vážne nabúrané. Do mojej staroby bude internet mimo zákon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hetzer: ze musis sdelit hesla? no to je teda soukromi... mmchodem maj v tom zakone i to ze ta hesla musi byt spravna, nebo ze je jako z udelani nesmis zapomenout?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Hetzer: I u nas musis sdelit heslo, pokud na to maji soudni prikaz. Pochybuju, ze v Anglii je to na pozadani. To by tam bylo spousta chytraku (vetsina z CR), kteri by zadali kolemjdouci o hesla k internetbankingu. I v Anglii je na to zrejme potreba soudni prikaz, u vyslechu to asi neni mozne zadat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milan M: U nás smaozřejmě nic jako heslo ke svým šifrovaným datům sdělovat nemusíš, zkrátka odmítneš odpověď, na což máš plné právo. V Anglii je to jinak, pokud odmítneš vydat šifrovací klíč/heslo, tak je to trestné.
A ve Francii je to vyřešeno tak, že šifrování mimo pár speciálních případů je přímo zakázáno (nebo bylo, nevzpomenu zdi, zda náhodou už to nepadlo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majklik: Aha, takže ve Francii už je to jinak. Šifrování je už povoleno širokým masám od roku 1999. Je ale omezení na použivání technik, které jdou rozluštit hrubou silou do 2^40 pokusů, pro složitější šifry musím mít povolení.
Samozřejmě na požádání musím šifrovací klíče vydat Policii.
Pokud je během páchání nějaké trestné činnosti použito šifrování, tak se automaticky dává trest dvounásobku maximální definované sazby u zločinů se sezbou do tří let, pokud za zločin je definována sazba vyšší, tak se dává automaticky ta nejvyšší sazba pro daný čin.
Takže v Anglii nezavádí nic nového. :-)

Apropo, víte, že když zkusíte vyvézt z ČR třeba notebook v rámci služební cesty, na kterém máte například nainstalován TrueCrypt, tak jste právě porušily naši legislativu a je za to pokuta 20 MKč a propadnutí věci? Není omezován import, ale je zakazován export bez souhlasu ministerstva obchodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majklik : přesněji jsou zakázány smysluplně silné šifry, a to se vyplatí !
jj, Briti jsou biti, mají 5 let za navydání šifrocího klíče při podezření z terorismu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou programy které vytvoří zašifrovaný disk ,který není pro "uživatele" který o něm neví viditelný,takže ani neví že v konkrétním PC něco zašifrovaného existuje.Dostane se jen do systému který je falešný a co oko nevidí to srdce nebolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DCPP is the only disk encryption software on the market able to hide an entire operating system inside the free disk space of another operating system. You can practically define two passwords for your DCPP encrypted disk: One password is for the visible operating system, the other for the invisible one. The first "fake" password gives you access to a pre-configured operating system (outer OS), while the other gives you access to your real working operating system. This functionality is extremely useful if you fear that someone may force you to provide the DCPP password; in this case, you simply give away the first (fake) password so that your attacker will be able to boot your system, but only see the prepared information that you want him to find. The attacker will not be able to see any confidential and personal data and he will also not be able to understand that the machine is storing one more hidden operating system. On the other hand, if you enter your private password (for the invisible disk), your system will boot a different operating system (your working system) giving you the access to all your confidential data. The creation of a hidden operating system is not obligatory and as such, it is not possible for anyone who does not have the hidden OS password to know or find out if a hidden operating system exists or not.
Takže jim vydáte heslo k falešnému systému,oni budou slintat blahem že ho z vás dostali,ovšem heslo k pravému systému nedostanou.
http://www.securstar.com/products_drivecryptpp.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim , ja byt ISP tak se jim nato vyprdnu a log si generuji, je to levnejsi, staci mi program na generovani IP adres a muzu vyplit log klidne o velikosti 100GB zazipovany pomoci BZ2 .... a klende jim jej poslu na kupe DVD binarne rozsekany, format DVD nebude ISO*** ale XFS, at se jim to lip cte.

Jinak OSE nestacila ta znicena DB v Oraclu ;-))) .... hele zajdeme si zahrat s OSAou PainBall ... je to lepsi nez parit pres internet ... samozrejeme jim nic rikat nebudeme ;-)))

Jinak ja zdilim chraneny obsah, svoje fotky .... A JE TO KURVA MOJE VEC !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sifrovaci programy vse resi nic z toho nezjisti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vivat a new brave DEMOCRACY !!!
Jen tak dál, soudruzi !!! Jistě není daleko doba (tzv. demokracie nového typu), kdy si my, co si pamatujeme starého dobrého Gustíka Husáků, chlapce slovenského, budeme říkat:
Jó, to byly príma časy, kdy tě jenom občas zmlátil fízl a soused občas udal, jinak sis mohl dělat cos' chtěl - to, o čem se průměrný US-lopatě ani ve vrcholné době jejich "nejsvobodnějšího" systému ani nezdálo...
Patrně něco hodně shnilého je v tomto systému - možná to bude tím, že celý ten systém je prohnilý skrz-naskrz včetně těch, co ho dirigujou. Ale vidím to dobře - vždyť v přírodě všechno neschopný a nemocný zdechne - což z celého srdce přeju i tomuto nefungujícímu slepenci.
Howg!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdy som bol nervozny, ked mi niekto hovoril o Svetovlade, Armagedone a pod... , povedal som si fanatizmus... Ale politicke diania a mechanizmy udrzania si bohatstva pod kontrolou predsa len naznacuju, ze som sa mylil ja!
Klasika - mam na vyber:

a) Cenu dam nízku v danej krajine tak aby nenastal pripad, ze bezny seriovy cinan musi dat 5 vyplat za CD-cko s dielom krytym copyraitom. (To denne riesi s chlebom a ryzou)
b) Dam cenu vysoku, napr. 20dolarov, aj na trhu kde je prijem na hlavu obyvatela 10 dolarov/mes. (V urcitom pomere k pravde je to aj u nas, preto sa ledalne kupuje a ilegalne stahuje)

...aj v pripade a) a b) zarobim rovnako len v pripade a) sa narobim viac. Tak teda idem efektivnejsou cestou b) - totalnej kontroly a zavadzania mechanizmov, aby som nikomu nic na tejto zemi nedaroval za darmo (kazda bytost na tejto zemi ma rovnake prava na vzduch, vodu, nerastne suroviny, vzdelanie, umenie....). A je mi jedno, ze z toho cinana urobim zlodeja, ale vsetko mi pekne da bez toho zeby si uvedomoval, ze bol ?pseudodemokraticky okradnuty? ? hoci ho oznacim za zlodeja. A ked ten cinan pod nesmiernym ekonomickym tlakom, do ktoreho som ho pritlacil, mi predsa len nieco ukradne ? tak si najdem cestu cez polityku, aby som ho este aj zbombardoval F117kami (...cinanov a rusov asi zatial nie) a obsadim ho s armadou, ktore mi on sam usil za 3 dolare za jednu rovnosatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jan takový nápad.
Navrhuji založit celorepublikové občanské združení vlastníků video a hudebních nahrávek.
Členský příspěvek 50kč/rok. Od každého filmu, alba, klipu se v maloobchodní síti koupí jeden kus a udělá obraz do souboru na HDD (bez překonání ochran vše dle zákona). Při milionech členů se dá předpokládat drtivá většina AV produkce ve vlastnictví združení.

Každý z milionů členů jako spoluvlastník (spoluvlastnictví dané členstvím ve sdružení a uhrazením vkladu pro nákup majetku - AV děl) bude mít právo online v reálném čase sdílet - přistupovat pro svůj majetek přez k tomu účelu vytvořený program (umožňující přístup pouze členům přez šifrované spojení) a vytvořit si kopii pro svou potřebu.

Váš názor ? určitě je to blbost díky něčemu, víte čemu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poen :
to neni zadna novinka, byla tu uz dve takova zdruzeni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poen:Problém je v tom, že podle čs. zákona lze zakoupené AV dílo půjčit (darovat, prodat) pouze na hmotném nosiči, ne v elektronické podobě, takže v tomhle bodě by to bylo napadnutelné. Fungovat může takové sdružení jen v případě, že si ty disky budou členové předávat fyzicky, nebo posílat poštou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majklik, Milan M: A muzete dat odkazy nebo primo citace s uvedenim jaky je to zakon? Nebo jen placate a strasite lidi? Takle muzu rict ze podle asich zakonu nesmite koukat na CDR, protoze se nelibi afgansky vlade...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z tohoto bych nemel vubec strach. Vse musi byt vzdy v rovnovaze. Jen by me zajimalo jak vyresi technickou otazku sifrovani. Zrejme to bude brzy ilegalni, aby "odbornici" z organizaci hajici prava neschopnych autoru mohli sledovat traffic v siti :-D
Idiokracie je na zarivem vzrustu. Cekam s cim zase prijdou at se zasmeju. Mejte se panove a jen se tomu usmivejte. Jak rikaji panove ze Sepultura "don't believe what you see. don't believe what you read. don't believe what you hear. "

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to?
 
Česká protipirátská unie však varuje, že úroveň vymáhání práv k duševnímu vlastnictví se může v ČR v budoucnu ještě snížit. "Návrh nového trestního zákoníku předpokládá trestnost jen u nejzávažnějších zásahů do autorských práv a navíc navrhuje upuštění od současné zásady ˝neznalost zákona neomlouvá˝," vysvětluje Markéta Prchalová, ředitelka České protipirátské unie.
 
http://www.cpufilm.cz/press.html
23.01.2008
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ORT : Ja se priznam, ze jsem to slysel od kolegy v praci. Tvrdil to dost presvedcive, tak jsem tomu uveril. Podrobnosti tudiz neznam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ORT: A zákon týkající se čeho?
Logování dat u ISP? To je v zákonu o elektronických komunikacích (127/2005) a detaily o rozsahu logování je ve vyhlášce o lokalizačních údajích (485/2005) a týká se toho i 486/2005.
Že je ve Francii šifrování problematické, povinnost dešifrovat data a vyšší sazby při použití šifrování? To je samozřejmě v jejich legislativě, a to hlavně asi v předpisech 2004-575, 2001-1062, 2002-1073.
Nebo to, že export šifrovacích technologií z Česka podléhá kontrole a je správně na to mít papír (nicméně se v této chvíli toto nevynucuje). To jsou předpisy o o kontrole vývozu a dovozu zboží a technologií
podléhajících mezinárodním kontrolním režimům 21/1997, 43/1997, 44/1997.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Majklik: ORT mel zrejme na mysli vydani hesla nebo klice na zaklade soudniho prikazu, popr. behem vyslechu na policii. A to u nas, v CR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

b : šifrovací programy vše řeší do doby, než jsou zakázány a preventivní trest je natolik vysoký, že se nevyplatí neříct heslo...
Nicméně to s tou skrytou parition umí i OpenSource TrueCrypt, do doby než znáš druhé heslo jsou data nerozpoznatelná od náhodných čísel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milan M: Což už jsem psal před tím, tak u nás je to samozřejmě tak, že jim nic říkat nemusíš, ať si mají příkaz třeba od papeže, můžeš jim popřát úspěšné luštění.
Druhá věc je, že hodně normálních lidí bude z výslechu samo o sobě tak vystresováno, že ho hodně rychle vydá, což je sice polehčující okolnost, ale jistý trest (pokud tam má nelegální věci jako dětské porno atd).

Viz třeba článek: http://www.lupa.cz/clanky/vysetrovani-kyberzlocinu-jaka-je-realita/
Sada otázek v části "Šifrovat? Ano, ale?".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Majklik> No pokud to bychom to brali takto, pak je nutná kompletní změna autorského zákona. A především dvě věci. Tou první,právo na odměnu POUZE po dobu života autora. Neexistuje žádné morální ani jiné právo, aby z díla nežijícího autora parazitovali potomci a další. Za druhé by to byla POVINNOST autorů, poskytnou dílo globálně, tedy všem zemím. Pokud by tak autor neučinil, neměl by právo se domáhat žádného odškodnění, že si dílo stahl někdo v jiné zemi a navíc by měl být tvrdě stíhán za to že, že upřednosťnuje jednu skupinu lidí před druhou. Třetí bodem,pak postavení zločineckých organizací jako MPAA nebo IFPI mimo zákon, pozatýkání všech představitelů a jejich posluhovačů, zabavení veškerého movitého i nemovitého majetku. Plus těžký žalář.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

keto: Jaka povinnost ? Myslim ze by uplne stacilo, kdyby neuvedenim dila v dane zemi ztracel pravo si stezovat kdyz si ho tam lide "uvedou" sami. Je na autorovi, aby se rozhodl zda mu stoji za to napriklad uvadet dilo v jihoafricke republice.

Druha vec je, ze kdyby ho treba uvedl v GB a neuvedl v cechach, mel by na krku zalobu pro poruseni pravidel EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Piráty chtějí odpojovat i v Japonsku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Velká Británie už má návrh zákona o odpojování pirátů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to poněkud úsměvné,vzhledem k faktu, že dnes už většina lidí nesdílí,s ohledem na potenciální riziko,ale jen stahuje nějaké rary s nic neříkajícími jmény z rapidu a jeho clonů.Což navíc u hudby a filmů je legální.Co se týká softwaru,každý trochu znalý si někde stáhne demo,což je taky legální a pak si ho nějak rozchodí.Takže kde sou ti piráti nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíše než piráty by měli začít odpojovat rozesílače spamů jiného balastu, který tvoří výraznou většinu internetového provozu. Spousta firem by se asi divila, jak děravé jsou jejich sítě, když je rozesílání vyžito nejen jejich serverů ale i stanic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak chtějí řešit odpojení těch, co mají například dvouletou smlouvu s providerem? Pokud takovému člověku provider vypoví smlouvu, bude po něm požadovat placení? Pokud provider vypoví smlouvu z nařízení třetí strany, bude nucen odpojený platit do konce závazku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

legalizace deep packet inspection u vsech uzivatelu internetu v zajmu dodrzovani autorskych prav to si jiste vladnouci garnitura nenecha ujit
konec internetu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fg >> uz aby to bolo, konecne by sa ludia spamatali a snad by skoncila tato ponura lobysticka doba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ať si to klidně zavedou i u nás... k častějším návštěvám kina mě to nedonutí a budu to dělat prostě stejně, jako když jsem ještě neměl DSLko - dojdu do půjčovny, vezmu tři dývka, přepálim a až bude čas, tak zkouknu... 35,-/DVD je rozhodně přijatelnější, že 150,- v kině za jeden lístek...
a bez internetu jsem se taky do '95 obešel... lidé zase začnou provozovat BBSky nebo si budou dělat soukromé wifi sítě, kde se na nějaký server pravidelně jednou za den stánou obsahy vybraných stránek (třeba cdr), aby člověk nebyl tak jako "za vopicema"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2misticjoe: inak dobry napad, tiez si pamatam ze sa piratilo davno pred tym nez nejake vlady vedeli co vobec slovo internet znamena. mal som 14 rokov a behal som s HDD po meste, za jeden den som mal na nom prakticky vsetko co bolo v hlavnom meste a to som sa ani na internet nepripojil.

tento lobizmus a vuncovanie autorskeho zakona stoji na vratkych nohach, tlacia ludi do kuta, obmedzovanie prav po vzore spravedlnosti a bezpecnosti z USA je v mode, ale bojim sa ze jedneho dna niekomu 'selze pistole' a vtedy to len zacne.

trochu ma mrzi ze absolutne pasivne sa k tomu vyjadruju samotni autori popularnej hudby, ktori vacsinou ani netusia o co ide a s vydavatelstvami rokuju prostrednictvom svojich agentov. de-facto su uplne odtrhnuti od reality a ich fanusik je niekde na spodku potravinoveho retazca, zatial co podstatne je ako vybrakovat maximalne jeho penazenku. trochu zamyslenia autorov samych nad sebou ako nad umelcami a nie klaunami na MTV kde aj tak vidime same blink blink auta a prsia, by im prospelo. este som nevidel jedineho cierneho rappera darovat dolar na svojich predkov v afrike. smutne. debilita plodi dalsiu debilitu a cele sa to koncentruje okolo penazi.

ma niekto navod na cestu von z tohto kruhu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejne ta doba bez netu mela neco do sebe,desna romantika...:-) 1 CD stalo 200kc medium,100 000 vypalovacka 2 rychlostni,platil jsem za jedno vypalene CD 500kc,ze znamosti... :-))) A sehnalo se cokoliv,naprosto cokoliv...Pravda,v te dobe jsem mel 210MB HDD a nebyl jsem schopny ho absolutne zaplnit:-))))))
No moznase vrati ta doba,kdy si lidi budou menit SW,audio a video vice "fyzicky" ... kdyz to fungovalo tenkrat,proc by ne ted....
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2lojza suchanek: Fungovalo to ještě docela nedávno, za limitů UPC, v chatu na DC se dohodlo a k přenosu dat se použil nejefektivnější prostředek: šalina (pro mimobrněnské tramvaj). No a kdysi dávno - burzy desek? Ty ani totalitní režim nepotlačil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že znepokojení by měli být především provideři - zákonitě musí jít radikálně dolů masová poptávka po dražších připojeních. K čemu rychlý internet? Na poštu? Na placenou předraženou online zábavu? Nebo na online zábavu zdarma utopenou v reklamě a spamu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som sa chcel rozculit, ale ako spomenul Zollino, piratstvo v tejto forme je vlastne zanedbatelny problem. Su tu krajiny, kde ludia nemaju co jest a maju existencne problemy ako prezit do dalsieho dna.
 
Kradnut sa nema, ale ked sa inak neda... Hudba a umenie tu s nami bude, ci si to vypalnicka mafia presadi, alebo nie. Myslim, ze k ziskom o akych snivaju si nepridu tak, ci tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. este dodam, ze autori by sa fakt mali zamysliet, ci su im tieto autorske zvazy do buducnosti na nieco dobre a nedat prednost online predaju, napr. www.beatport.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Velcí poskytovatelé internetu v UK budou pirátům posílat výhrůžky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z velkých operátorů budou asi malí:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je otázka času, kdy to bude nejen u nás ale všude kde je internet. Copak nechápete, že proti této mašinérii nemáme šanci ? Mocní si vždy prosadí svou. Autorské poplatky jsou toho jen důkazem. A pokud by jsme je bojkotovali tím, že nebudeme chodit do kina, kupovat si CD tak si prosadí další a další "desátek". Tak to prostě bude. Prostě to jsou bastardi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se docela dost těším na to, až se opravdu povede udělat tu hudbu takřka neupirátitelnou. Potom totiž budou muset zrušit ty desátky, které v ten moment přestanou mít význam (není co kompenzovat) a přijdou na mizinu. Imho žijí jen z toho, ta hudba už se imho dnes tolik nekupuje (když to člověk vidí, co se to za brak produkuje ... existuje jen velice málo kapel, které za to stojí, a na ty stojí za to jít naživo a klidně opakovaně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba přistoupit k šifrovanému připojení a bude klid:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co,poskytovatelé budou posílat nějaký výhružný maily a tím to skončí.Možná odpojí kvůli zastrašení-teroru pár blbců co si stáhnou 3x pár písniček pře emule a podobný sračky a skuteční piráti co používají VPN a přenáší řádově stovky GB měsíčně budou dál v klidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, kdo to bude hlídat a jaký přístup k údajům při tom bude mít...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Karel72
No to bych teda rad vedel, k cemu je sifrovane pripojeni na stavjicich P2P sitich. Asi jsem blbej a tak prosim o vysvelteni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych zkusil dotaz vlastně k tématu, nikde se nemůžu dopátrat odpovědi a tady chodí spousta znalých lidí...
Rád bych se s určitostí dověděl, jestli hudba, která je odkazována například stránkách zdarma.org (mmj spousta odkazů na free věci na jednom místě), může být použita ke komerčním účelům?
Konkrétně například stáhnu MP3 zdarma a použiju ji na podkres videa, které dělám někomu na zakázku a za tuto si nechám zaplatit. Je tedy v případě použití MP3 k tomuto komerčnímu účelu stále zdarma, nebo se musí něco dodatečně řešit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže to znamená, že mohu sosat do té doby, než mi přijde takové upozornění, které bude znanemat: ... i tebe jsme zjistili a víme o tobě ... a také, že do té doby vlastně to může také znamenat, že nikdo neví a neutší, že sosám z NETu něco nelegálního? ;-)
Takže, než mi něco takového přijde, tak jsem v pohodě a bez starostí, protože o mě a mém koníčku de facto ještě nikdo neví. :-P
 
To byl jen příklad a takový pouhý nápad a spekulace. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hello ludia no moja segra uz tento dopis dostala a to len pre jednu blbu mp3-jku

takze to vypada vazne!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se prejde k malym :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift: Souhlasím s tebou - nám, jejichž hudební modly jsou již dávno po smrti, nezbývá než tahat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Fireballcz: No to bych teda rad vedel, k cemu je sifrovane pripojeni na stavjicich P2P sitich. Asi jsem blbej a tak prosim o vysvelteni...

Keď máš dostatočne silné šifrovanie, bežnými prostriedkami by nikto nemal byť schopný zistiť, aké dáta to vlastne posielaš. Takže provider vidí napr. veľký dátový tok z adresy X na adresu Y, z portu A na port B, ale nevie čo sa posiela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

T2: Ze kterých se tím pádem stanou velcí, začnou mít potíže s konektivitou a budou se bránit úplně stejně. To není řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>a_temporar
To jsem se teda pobavil :)
Pokud jsou P2P site otevrene - tedy v podstate se do nich muze registrovat kdokoliv, je *JAKEKOLVI* sifrovani naprosta samoucelna pitomost!
Privatni site - tam neni o cem debatovat ale smysl sifrovat v podminkach otvreneho verejneho pristupu?
Prosim nekoho, kdo vi, o cem je rec, o lepsi vysvetleni. Oblouvam se za svou neznalost veci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc vlastne isp se snazi vyhovet tem darmozroutum z IFPI apod. vzdyt vuci nim nemaji absolutne zadne zavazky .. jako treba sony apodobne, isp jsou naprosto svobodne firmy kterym ifpi muze akorat polibit pozadi a ne si diktovat co od nich potrebuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zachranou pro p2p neni sifrovani samo o sobe, ale spolu precedentnim rozhodnutim o tom ze pouze sdileni neni trestne je to pro p2p dokonala zachrana. Trestny je akt sireni dila bez opravneni - porusuje to autorsky zakon, ale sdileni samo osobe neni sirenim dila !!! to je dulezite opakuji, sdileni neni aktem nelegalniho sireni dila ! tim aktem je teprve az samotny prenos dat. technicky vzato je sdileni pouze to ze do vykriknete slova "hele lidi ja mam tenhle film!" ... to jiste neni zlocin, tuhle informaci opravdu muzete rict nebo vyslat do site a ani ifpi by vam v tom nemela mit pravo branit ... to je SDILENI ... nekdo na druhe strane kontaktuje vas pocitac a rekne mu jazykem daneho p2p protokolu "hele ten film bych chtel, chci jeho cast od 20 minuty do 23 minuty" (v p2p se stahuje v segmentech od nekolika uzivatelu to jiste vite) podstatne je ze tohle uz je sifrovane ... takze to ifpi nevystopuje tak snadno jako umi vystopovat ze nekdo neco sdili (resp. ono vykriknuti "ja mam tenhle film", ktere je podle meho nazoru a take minimalne jednoho soudce naprosto v poradku a legalni, nic neporusuje pokud ifpi nema dukaz o uskutecneni nelegalni distribuce dila)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co brání IFPI či jiné organizaci si onen nasdílený film stáhnout a tak pořídit důkaz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je jednoduche, ifpi nic takoveho dosud nedela, to co dela ted je mnohem jednodussi. Kdyby musela stahovat ty filmy, musela by stahovat daleko vetsi objemy dat a musela by rucne analyzovat zda se pod nazvem star wars.avi skryva skutecne jejich film nebo jen domaci video kde ma jen male dite na oslavach narozenin ohromnou radost ze sve nove hracky X-Wing kterou dostal od rodicu. Byl by jiste trapas kdyby na homevidea podjmenovane podobne jako jejich chranena dila, rozesilala ifpi zaloby ze ? Bez protizalob by se takove pocinani neobeslo a to by ifpi rozhodne neustala. Proste by to pro ifpi bylo strasne moc prace navic a nemohla by to delat plosne tak jak snadno dnes dela monitoring sdileni. ..... A za druhe je tu take otazka toho zda ipfi jako poverena organizace ma od filmovych studii schvaleno to co dela, vcetne stahovani tech filmu, takze ten kdo film poskytl ifpi se jiste nedopusti poruseni autorskeho zakona tim ze film poskytne nekomu kdo na jeho stazeni z internetu ma od autora svoleni :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šifrování ve veřejných P2P:
1. Znesnadní detekci obsahu pro třetí strany (ISP)

2. využije se pro P2P přes prostředníky, kdy se nedá vysledovat celá cesta, odkud-kam data jdou (nyní tak funguje třeba TOR). Nejde tedy o pravé P2P, ale o anonymizaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> takze ten kdo film poskytl ifpi se jiste nedopusti poruseni autorskeho zakona tim ze film poskytne nekomu kdo na jeho stazeni z internetu ma od autora svoleni :-)

Pokud vím, tak pokud nabídneš ke stažení cokoli, co nemáš právo nabízet ke stažení, tak je jedno, jestli ten dotyčný má právo si to stáhnout, či nikoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mozna by uplne stacilo kdyby uzivatele poseptali nejakemu anonymizerovi ja mam tohle anonymizer by jejich ip pridelil nejaky nahodny identifikator a zajemci by rekl uzivatel "s68e4g864ae ma to co hledas" chces to stahnout ? na to by anonymizer vybral nahodneho prostrednika (tj. uzivatele ktery dany sdileny soubor nema) kteremu rekne ze s68e4g864ae je uzivatel pod ip adresou 214.21.24.33 a prikaze mu at od nej stahne sifrovana data ktera dany uzivatel pro prostrednika pripravil do schranky (prostrednik do nich neuvidi, sdilejici nezna ip toho komu material poskytuje, a ten kdo sdili nezna ip toho kdo mu material poskytnul) ... jednoduche ze ? uloha prostrednika je solidarni roli ktera zajistuje fungujici anonymitu v p2p siti a pritom prostrednika zbavuje zodpovednosti protoze on prenasi pouze sifrovana data o jejich obsahu nic netusi a pak plni stejnou ulohu jako libovolny kabel v internetu pres ktery tecou neanalyzovana data ... to by mohlo fungovat velmi dobre nemyslite ? ... sazi to na to ze anonymizer obdoba dnesnich trackeru, ktery nesmi logovat probihajici komunikace aby nebylo dolhedatelne spojeni mezi prostrednikem sdilejicim a stahujicim, zatez na anonymizer bude minimalni protoze velke prenosy nebudou probihat pres nej ale pres vybraneho prostrednika takze provoz anonymizeru bude nenarocny a stejne snadny jako provoz trackeru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

onyx: nemas tak docela pravdu. V zakone se nepise NIC o sdileni , ale o poruseni autorskych prav ... a pokud nabidnes nekomu jeho vlastni dilo, nebo nekomu kdo na jeho ziskani z internetu svoleni autora (coz by ifphi od svych hlebodarcu musela mit pokud by nechtela druhy den skoncit u soudu) tak proste autorske pravo neporusis ani kdyby trakare padaly :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... ifpi by v takovemto navrzenem modelu anonymni p2p site ziskala jen hromadu nic nerikajicich nahodnych pismenek a presne IP adresy nahodne vybranych prostredniku ochotnych v dobre vire predat sifrovanou zasilku. Nic vic by ipfi z takove p2p bez pristupu k anonymizeru neziskala. Je mozne ze se ifpi podari nejaky anonymizer dostat a vytahnout z neho logy ktere treba nemel vubec porizovat, ale to by byly velice vyjimevne pripady a ifpi by takto v siti mnoha anonymizeru nikdy nezmonitorovala nejakou vyznamnou cast site, pritom takova akce by mela za nasledek pouze ztratu duvery v dany konkretni anonymizer a presun uzivatelu na jiny ktery si v case dokazal vytvorit jmeno "spolehlivejsiho". Prace anonymizeru jako takoveho pritom neni pravne napadnutelna takze jejich provozovatele nebudou mit povinnost jakkoliv spolupracovat s ifpi, podobne jako novinar nemusi prozracovat sve zdroje, knez nemusi vypravet zpoved vraha policii apodobne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Fireballcz
Pokud jsou P2P site otevrene - tedy v podstate se do nich muze registrovat kdokoliv, je *JAKEKOLVI* sifrovani naprosta samoucelna pitomost!

Ani by som nepovedal - provider moze byt zatial dotlaceny k tomu aby kontroloval spojenia. Ked bude sifrovane, su to prenho dodatocne naklady (alebo az nemoznost kontroly) a moze s tym tlacit na tych, co si kontrolu ziadaju. A ked sa niekto (IFPI, RIAA a iny) chce pripojit do P2P siete a zistovat "nelegalne" zdielanie, nech si to robi. Ale nech s tym neotravuje providera.
A ak taketo snorenia zacnu vo velkom, P2P prejdu na Tor a podobne technologie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> onyx
A co brání IFPI či jiné organizaci si onen nasdílený film stáhnout a tak pořídit důkaz?

Uz tu na cdr tusim bol rozpitvavany pripad, ked niektora z firiem (RIAA?) najala niekoho, aby stahoval "nelegalne zdielane" subory. A k tomu potom bolo nieco o tom, ze to vlastne nebolo ziadne nelegalne stahovanie, lebo stahoval clovek, ktoreho poveril vlastnik autorskych prav. Takze to vsetko bolo legalne. Takze ak by chceli preukazat "nelegalne stahovanie", stahovat by musel niekto, koho tym nepoveril vlastnik autorskych prav a nasledne by predlozil dokazy o tomto stahovani napr. policii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> a_temporar:
Tenhle případ by ale vypadal u nás jinak. Totiž v USA zatím neřeší sdílení, i když asi ano, ale primárně se zaměřují na skutečnost, že u nich je nelegální to stahování. Proto byl pověřenec vlastníka autorských práv označen za legálního stahovatele a tudíž sdíleč nemohl být usvědčen z nelegálního šíření. U nás se ale nelegální šíření pozná snadno, podle toho, že na něj dotyčný nemá souhlas vykonavatele práv. Stahování je zatím legální odkudkoli, ať si tvrdí jakákoli instituce, co chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ve velke britanii bych nemel vubec strach. mistni urady jsou tak "organizovane", ze po zaslani prvniho dopisu by nevedeli, ze je vubec odeslany. tudiz by neustale odesilali prvni dopis. nezbiva nic jineho nez se zase smat a nechat "navysovat" zisky prumyslu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak najprv nás presvečili aby sme vymenili modemové pripojenie za vysokorýchlostné pripojenie (za nekresťanské peniaze) a teraz nám budú prikazovať čo máme sťahovať. Čo do čerta si myslia že by som mal doma robiť z 2Mbitom ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>a_temporar
Tim "registrovat kdokoliv" myslim napr. osoby cinne ve vyhledavani dukazu a nasledne vysetrovani dotcenych osob.
Plosny deep packet inspection u vetsiho providera je v podstate, bez velmi vyskoych vicenakladu, technicky nerealizovatelny jiz ted i bez sifrovani... Provider neni odpovedny za to, co jeho prostrednictvim provadi user, takze jej nemohou zakonodarci donutit k nakupu HW potrebneho k plosnemu prohlizeni packetu. To by bylo pro male providery totiz mozna likvidacni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba je cílem velkých filmových studií zlikvidovat internet ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já navrhuji začít odpojovat ochranné svazy od infuze výpalného. :-D Kurňa co já do nich narval peněz za svoje uložené a několikrát zálohované výtvory... Stejně je fór, že žalují své "chlebodárce".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.