Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Viacom nahrává na YouTube videa a pak nás za ně žaluje, říká Google

Jak může nějaké trapné video v mizerné kvalitě ohrozit Autorské dílo teda vážně nechápu ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Vezmeme-li to do detailu, může být pro Viacom nemožné prokázat, že tomu tak není." - nejde o to aby Viacom dokazal, ze to tak nie je, ale gogel musi dokazat, ze to tak je :D
aj ked rad by som im dal zozrat prezumpciu viny :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Žalující stranou ve sporu je Viacom, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no a? stale treba to tvrdenie dokazat, nie?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Žalovaná strana může tvrdit v podstatě co chce, důkazní břemeno je vždycky na straně žalující. Samotnému tvrzení sice soudce určitě neuvěří, ale stačí nepřímé důkazy, aby získal pochybnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no to je jasne, ale je trochu nezmysel aby zalujuca strana dokazmi vyvracala uplne kazdu blbost ktoru si zalovana strana vymysli :)
keby google vytiahol z rukava napriklad mejli ktore prikazuju niekomu aby siel do internetovej kaviarne a uploadoval nejake videa, to by bolo ine.
ale takto je to postavene, akoby Viacom musel dokazovat ze jeho zamestnanci nechodili do internetovej kaviarne nieco take robit. no to je jednoduche, proste to popru.
keby ich obvinili ze su mimozemstania a manipuluju ludi aby uploadovali videa, tak co. ako dokazu ze to tak nie je :D donesu potvrdenie od lekara? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co by člověk neudělal pro miliardu dolarů, ne? Není už konečně na čase, aby se CELÝ autorský zákon zrušil?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzniknul prave proto, aby umelci meli zakonem zajistenou vymahatelnost svych prav. Teda aby meli nejakou oporu v tom, kdyz chteji za neco zaplatit a nechteji, aby za to dostaval zaplaceno nekdo jiny nez oni. To zrusit nemuzes, poslal bys je tim zpatky na stromy. Slo by to ale upravit, a na tom pracuje CPS - Ceska Piratska Strana.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Autorský zákon se netýká pouze umělců a nahrávacích společností ale prakticky všech. Pokud si dáte na web fotky z dovolené, autorský zákon Vás chrání před tím, aby někdo vaše fotky nepoužil v bez vašeho souhlasu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ovšem má i druhou stránku - pokud si dáte na web fotky z dovolené, tak díky AZ (a jedné vyhlášce) zaplatíte poplatek za paměťovou kartu ve fotoaparátu, z HDD ve svém PC, na který fotky zkopírujete. Dále někdo zaplatí poplatek za HDD ve web serveru, kde jsou fotky uložené pro vystavení.
Tento poplatek platíte proto, kdybyste dotyčné médium chtěli použít pro porušení AZ (uložením nelegálního obsahu) a nikoho samozřejmě nezajímá, že tam máte svoje vlastní fotky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Něco na tom je. Patrik Zandl to pojmenoval celkem přesně: http://www.marigold.cz/item/intelektualni-prava-jsou-odvozena-od-intelek...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.