Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Více k AMD Game Mode a proč jej nelze zapnout omylem

Tak PCGamesN už se od "chyby" snaží distancovat a háže to na Intel, který na svých benchmarcích prý trvá
https://www.pcgamesn.com/intel-i9-versus-2700x-benchmark-mistake

No co, chybička se stane, že? .-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak este raz: recenzenti z PCGamesN tie testy NEROBILI, oni ich len PUBLIKOVALI. Testy boli robene na ziadost intelu firmou ktora sa vola Principled Technologies. Oni dostali hotove materialy a tie publikovali.
https://www.principledtechnologies.com

No-X to opat neuviedol v clianku, takto to stale vyzera ze testy robila samotna redakcia PCGamesN - ale oni ich nerobili! Kazdej redakcii inych e-zinov a techtuberom (v zahranici) to bolo jasne a nikto z diletantstva pri testovani nevinil PCGamesN.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kde ve článku tvrdím, že měření prováděla redakce PCGamesN?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A kde v clanku pises, ze PCGamesN to mereni neprovadela?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych měl? Novinky jsou o tom, co se stalo. Nikoli o tom, co se nestalo. Stejně tak to neměřil Anandtech, TomsHardware, TechPowerUp… a taky to ve článku nezdůrazňuji. PCGamesN to zveřejnil (dokonce na přání Intelu) a to je ve článku uvedeno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vydali prohlaseni ze se omlouvaji atd. a game ponechali kvuli konzistetnosti testu :D

v tom pripade by meli kvuli zachovani konzistetnosti pouzit stock chladic a deaktivovat polovinu jader i u Intel CPU :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel se jen rozpomenul na praktiky z dob dřívějších kdy pomocí svých compilerů vypínal MMX v CPU AMD v aplikacích jakmile je aplikace načuchala. Když mu to prošlo tehdy proč to nezkusit v inovované podobě znova.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A vtipné je, že to mají implementované tak pitomě, že teď se budou navždy všechny budoucí CPU Intel muset hlásit jako family 6.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je jasné, že je to nekalá praktika, ale recenze na všech majoritních hardware websitech vyjdou taky a ty se určitě nenechají Intelem ovlivnit. Proto bych z jedné "recenze" na defakto minoritním neznámém webu nedělal velblouda a počkal až na výsledky těch majoritních webů. Navíc když uvádějí, že zapli na Amd "game mode" tak pro ty záležitosti znalé je to hned jasné a diskreditující. Horší by bylo, kdyby game mode zapli a nezmínilo to a tvářili se jako že tohle je fér a realný výsledek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně to je článek o 9900k a tam je výklon nějak špatně změřený, výsledek bude že je Ryzen stejně pomalejší, tak není co řešit, Podstatná informace bude jak si stojí proti současným top modelům

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Davam Intelu +- 10% ... a dvojnasobnou cenu *facepalm*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

300$ VS 500$ není ani zdaleka dvojnásobná cena a rozdíl ve výkonu bude naopak násobně vyšší můj odhad 30%.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ak má 9900K o 50% vyšší výkon ako Ryzen s nastavením na 4c/8t, tak pri 8c/16t už extra náskok mať nebude

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje predikce vykonu Sheldone opravdu nepatri k tem nejlepsim..:)) spis je zajimave, ze jsi se nepohnul ani o pid i presto, ze ti tady X lidi vcetne mne se snazilo vysvetlit, jak to s tim vykonem je.
Jinak cucat cisla z vetru by ti slo..jeste je zkus podporit nejakou logickou uvahou, ktera nebude na ten vitr odkazovat ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ty se určitě chystáš kandidovat ve volbách, protože to vypadá že si nacvičuješ báchorky pro voliče.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cena v dolarech at je jaka chce. Dulezita je koncova cena v obchodech.

A ta je u nas pro AMD 8700 a pro i 9900K 16990. Coz se klidne za 100% vyssi cenu povazovat da, pokud nebudete hnidopich s par procenty rozdilu (a poku jste, tak to dela rozdil ceny o 95,28735632183908045977011494253% vyssi).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

záleží v čem těch 10%, někde to budou i desítky procent a pokud člověk hledá absolutní výkon tak i těch 10% navíc je výkon navíc a jasná volba ke koupi, zvláště s ohledem na poměr cena/výkon.

Tyhle CPU budou v horším případě v počítači za 2 tisíce dolarů, spíše ale tak za 3-4 tisíce. Ve worst case scénáři se tak bavíme o navýšení proti konfiguraci s Ryzen 2700X o 9% a výkon jde nahoru o 10. Nicméně reálnější bude navýšení ceny o cca 5% v průměru, tzn poměr cena/výkon celé sestavy bude lepší u intelu, i když ve srovnání ceny samotných CPU je ten rozdíl dramatičtější v neprospěch intelu, nemůžu ale porovnávat cenu samotného CPU, ale celého systému a tady je to prostě lepší poměr cena/výkon, protože na ceně se to projeví minimálně. To je asi také důvod proč lidé kupují více Intely než AMD, v ceně kompletu to není téměř poznat (samo s dnešní dostupností a cenami retailu to už neplatí, ale OEM ano)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"někde to budou i desítky procent "..tak jasne, pokud desitky procent znamenaji "20+%"..tak mozna cca v 0,1-0,2% vsech scenaru se to opravdu muze stat ;)
Jinak pomer vykon cena musis brat na CPU a ne na sestavu, aby jsi to mohl pomerovat..sestava totiz nema zadnou normovanou konfiguraci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a pokud tu sestavu budete kupovat do noveho bytu v Praze, tak rozdil celkove ceny (vcetne ceny bytu) cini pouhych 0.02% a tak se vyplati koupit ten Intel a neresit drobne, ze?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte na byt v Praze, tak fakt nemusíte řešit prkotinu jako cenu Intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale preco vlastne ten game mode znizuje pocet jadier aj na normalnych ryzenoch? ved tam to nema ziadny vyznam, z mojho pohladu je to debilne spraveny software

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně bod 1 nepočítá s tím že někdo koupí kompletní počítač ve kterém už bude vše připravené a ani nemusí tušit že mu to někdo nastaví. Není obvyklé že by na celém světě lidé stavěli počítače doma sami jako u nás, naopak rádi si připlatí za to že to dostanou prostě komplet hotové včetně všeho "potřebného" SW.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nejaká lama si ale v tom Ryzen Masteru rovnou i přetaktuje ostatní jádra na 6GHz, takže to vypnutí poloviny jader kompenzuje ;) :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Veď to vyzerá tak, že u Ryzenu menej jadier neznamená vyššiu frekvenciu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ešte raz: game mode nevypína polovicu jadier. Polovicu jadier vypína funkcia legacy compatibility mode, ktorá je súčasťou profilu game mode a aj všetkých ostatných profilov v Ryzen Master a je default vypnutá. Vypnutie polovice jadier má význam aj na obyčajnom Ryzene, napr. v hre Fary cry primal to zvyšuje výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je možné, ale podle mě je důležitější volba "memory access mode". Game mode deaktivuje polovinu jader, ale taky zapne tuto fíčuru, která zajišťuje upřednostnění lokálních cache, které jsou blíž konkrétnímu jádru. Některé hry totiž zbytečně tahají data přes celý procesor a zpět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem tohle nastavení se toho Ryzenu 2700X netýká, protože platí jen pro ThreadRippery.

Takže u (ne-ThreadRipper) Ryzenů to skutečně jen deaktivuje jádra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ešte raz: game mode nevypína polovicu jadier."

https://www.youtube.com/watch?v=fCqjRaM_Kf4

to video ale dokazuje něco jiného, zapnutím game mode dojde automaticky i k aktivaci "Legacy Compatibility Mode" a vypnutí jednoho CCX

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otestovali herni vykon v Game mode. To zni fer :-)

"musí (a) vědět o existenci utility Ryzen Master, (b) tuto utilitu stáhnout, (c) nainstalovat ji, (d) spustit ji, (e) funkci nalistovat a aktivovat."
Pro zvyseni dramaticnosti doporucuji pridat googleni, kliknuti na odkaz, ulozeni instalatoru a nalezeni ikony pro spusteni aplikace :)

Ale vazne: vzadnem pripade bych neobhajoval chovani Intelu(testujici redakce) ci Huawei a proto mi prijde clanek dost hystericky(schizofrenni) vzhledem k tomu, jak autor obhajuje pristup k benchmarkum od huawei-e:
https://diit.cz/clanek/ul-vyrazuje-vysledky-huawei-honor-pro-udajne-podv...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano mozno to vyzera dramaticky, ale na druhej strane stretavam na internete aj nizsie citovane reakcie a ...

citacia/

Co vieme je:
- testovali sa hry
- bol pouzity specialny amd optimalizovany game mod oproti intel stocku
- bol pouzity specialny pre amd optimalizovany docp pamatovy profil oproti standardnym intelackym xmp
- amd procak bol osadeny specialne pre amd vyvinutym chladenim oproti normalnej strednej triede
- intel vyhral rozdielom triedy
- amd tabor place a krici, ze podvadzali
- intel dal statement, ze si vazi pracu testerov, ze tieto vysledky potvrdzuju laboratorne, a ze sa tesia na viacej nezavislych testov
- amd tabor riesi konspiracne teorie

koniec citacie/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S cim se potkavate na internetu je irelevantni (biti cernochu), koneckoncu jste si to mohl vymyslet nebo spatne pochopit viz me smajliky a upozorneni, ze to neni mysleno vazne, s cimz si leckdo hlavu nelame.

Rozdelit fakt, ze nekdo pouzil aplikaci na jednotlive ukony(musel ji znat, musel ji stahnout, nainstalovat atd.) je IMHO uplne stejna manipulace jako ty Vami uvedene akorat v opacnem gardu coz je asi obvykle v diskuzi, ale necekam to v clanku na odbornem webu.
Prijde mi to od redakce naprosto zbytecne a priblizuje to clanek diskuznim vykrikum jako jsou ty Vami uvedene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono jen blbec nazve cokoliv co vypíná jádra procesoru GAME MODE, z logiky nejen českého jazyka je GAME MODE mód určený pro hraní her, tedy něco co se zapínám , když chci hrát hry. I v krasožvástském jazyce není normální použít tento název pro nějaký compatibility cokoliv.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tu evidentne ma niekto problem s citanim/porozumenim textu, pretoze niekolko krat bolo uvedene, ze samotny profil "Game Mode" este nie je sam o sebe zly, ale najvacsiu skodu spravili MANUALNYM nastavenim "Legacy Compatibility Mode", ktore vyplo polovicu cpu (aj s okamzitou grafickou reprezentaciou stavu). Tento mod je default vypnuty a ak si nieco zapinam tak si pozriem co od toho mozem ocakavat.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na to to se hodě dvě mé oblíbené rčení:
Never try to teach a pig to sing. It wastes your time, and it annoys the pig

a

I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem se spatne vyjadril, tak to bylo mysleno na 'Sheldoniq' jako vecneho demagoga a snahu mu vysvetlit, ze ma problem s chapanim psaneho textu i obrazku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je dobry si nejdriv precist clanek, nez napises komentar. Takhle ses tu za blbce ty...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to samé jsem chtěl napsat když mne někdo požádá abych otestoval výkon procesoru ve hrách a uvidím že pro procesor X je v ovladačích nějaká GAME MODE TAK TO ZAPNU HOTOVO TEČKA KONEC! AMD si může brečet leda u sebe doma....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze v ovladacich takova volba neni. Ani se ryzen master s zadnym amd ovladacem neinstaluje. Je to extra aplikace, kterou si musi uzivatel najit a nainstalovat. A jeste se to neznaly uzivatele pri spusteni snazi odradit patricnym varovanim https://images.anandtech.com/doci/12542/amd_ryzen_master_overclocking_wa...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rad ze lidem kteri tomu nerozumi obdobne jako ty se produkty na testovani nedavaji a ti co tomu rozumi a umyslne si to priohnou dle potreb jsou nasledne odhaleni....v tomhle smeru diky bohu za globalizaci a internet .....lzi a podvody se tak maskuji mnohem hure ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

už je to tady...teď se vyrojí banda čuramedánů, co mi "objasní", že když mě podrazák podrazí (zase), je to moje vina a ať už zalezu (mě se to netýká..to je poznámka pro blba), on ten fízl za nic nemůže...a proto máte STBáka všude a dobře vám tak...když si to necháte líbit (a to necháte, bo jste přece "slušňáci" a budete jen žvanit...a ti ultra kokoti si to poběží znovu koupit.....voco?!)
B.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, servítku si si pred ústa veľmi nedával ale tak prečo píšem...
"a ti ultra kokoti si to poběží znovu koupit.....voco" - Ale no tak !

Neviem prečo by niekto kto si kúpi z hľadiska výkonu či už aplikačného alebo herného parádnu i9 9900K mal byť "kokot" ?!?

Dovolím si tvrdiť že značná časť ľudí ktorí "skončia" na i9 9900K sú užívatelia ktorí sa o PC dianie a problematiku nijako zvlášť nezaujímajú a tak im tie veci v pozadí nič nehovoria resp. nemajú ani tušenia kto - čo a ako spravil či nespravil.

"Highendový hráč" si kúpi 9900K + 2080Ti - spraví to z neho automaticky ultra kokota ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby v tom testu byly přehnané čísla za Intel procesor, tak bych to bral jako podraz, to že nějaký procesor v nějakém režimu podal nějaký výkon taky není nic proti ničemu a jiná redakce ty čísla ověřila že v takovém nastavení, byť netypickém čísla platí. Nikdo tedy nelže, nebo ano?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Vtipne je, ze presne v tomto duchu autor omlouval Huawei pri benchmarku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V článku je jasne napísané, že "Game Mode" je len profil, že "Game Mode" nevypína polovicu jadier, že polovicu jadier vypína "Legacy Compatibility Mode". A prídem do diskusie, kde opäť tie isté papagáje píšu, že "Game Mode" vypína polovicu jadier! Pre týchto je článok úplne zbytočný.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

hmm .. je tu niekto kto tu utilitu naozaj pouziva, resp. ma nainstalovanu ? (ja nemam zodpovedajuci hw)
stiahlo som si prirucku (https://download.amd.com/documents/ryzen-master-quick-reference-guide.pdf) a na str. 26 je uvedene:

Four profiles provide user configurations to edit,
save and apply now or later
• Profiles 1 & 2 are general purpose.
• Creator Mode enables all cores and stock processor configuration
• [B]Game Mode reduces cores by half and constrains
memory access such that some legacy games
may perform better. This profile is typically
useful only to AMD Ryzen Threadripper
processors[/B]

tak ako je to naozaj, je by default v game mode "Legacy Compatibility Mode" zapnuty alebo nie ?

PS: teraz neriesim to, ze stav zapnutych/vypnutych jadier ukazuje na tej istej obrazovke (a teda pouzivatel je o situacii informovany a nasledne sa rozhodne ci to chce pouzit), ide mi iba o to, ci je tato funkcia zapnuta by default v tomto profile

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tu utilitu vcera pustil po roce. Respektive nejdriv sem musel aktualizovat. Game mode tam je. Zadny vypnuti jader v zakladu opravdu nedela. Clovek si opravdu musi ten legacy compatibility mode sam oklikat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

.. teda popis v AMD prirucke nie je presny a je nevyhnutne manualne prepnut "Legacy Compatibility Mode" .. vdaka za info
teda skutocne to sa neda omylom vypnut (nehovoriac o tom, ze info o ne/aktivnych jadrach zabera odhadom cca 40% aktivnej plochy)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V článku je jasne napísané, že "Game Mode" je len profil, že "Game Mode" nevypína polovicu jadier, že polovicu jadier vypína "Legacy Compatibility Mode". A prídem do diskusie, kde opäť tie isté papagáje píšu, že "Game Mode" vypína polovicu jadier! Pre týchto je článok úplne zbytočný."

https://www.youtube.com/watch?v=fCqjRaM_Kf4

to video ale dokazuje něco jiného

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To video jen ukazuje prepnuti na profil, ktery si pred tim mohli nastavit jak chteli. Navic na tom videu je graficky jinak vypadajici ryzen master, nez verze 1.4.0.0728 na kterou sem vcera aktualizoval a ktera v game modu jadra nevypina.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nevěřící tomáš :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja narozdil od tebe komp s ryzenem vlastnim. Ten ryzen master sem si v aktualni verzi nainstaloval a vidim jak to v realu vypada. Zatimco ty ses jen kecajici teoretik....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

asi tě to překvapí ale já mám Ryzen taky :-D

https://youtu.be/MRS3a_0vAKQ?t=182

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam nejakou starsi verzi a tam ani zadny game mode neni. Je pravda, ze jedu pod Win7 a mam prvniho Ryzena...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

noXi, že se nestydíš, rozbíjet trollům bábovičky :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty to stejně nezastaví, viz Sheldoniq výše. Stejně si budou mlet ty svoje sra*ky...nicméně se mi seznam lidí, které lze bez obav ignorovat narůstá - Crha, JirkaK a Sheldoniq. Vím, že můžu očima přeskakovat a o nic nepřijdu. Leda že bych se chtěl zasmát lidské blbosti...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vtipné, mám stejný seznam.
Crha - ten je jasnej, nemocnej člověk
JirkaK - placený troll, nebo slušně vymeteno
Sheldoniq - vymeteno
Redmarx - placený troll, nebo vymeteno. Ačkoliv poslední půlrok jde hodně do sebe a mnohdy to má hlavu, patu a logiku. Tedy aktuálně ze seznamu stahuji.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Po obědě jsem si ještě vzpomněl na STEPa, ale toho je mi spíš líto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U redmarxe jsem si vsiml jednoho ze on pise skoro vzdy rozumne jenze hodne casto ma doslova debilni zavery protoze na vstupu dostal spatne informace a nekdy si to nenecha vysvetlit :) JirkaK je naopak inteligentni fanatik zastavajici se horem dolem svych oblibenych znacek i kdyz si uvedomuje jaka je pravda tak bude tvrdit neco jineho ...zbytek souhlas
Crha je kapitola sama o sobe znamy po vsech diskuzich kde nedostal ban ;) gerentofilni troll ktery predcasne ukoncil pobyt v lecebne pro zavislaky (nelze mu mit tudiz ani moc za zle ze ma prehazene kolecka)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já kupuju produkty podle toho co mi nabízí a ne podle značky. Bohužel Intel pro mé účely vyrábí nejlepší CPU, stejně tak grafika od NV je to nejlepší co za své peníze můžu koupit. Nemůžu za to že AMD nemá dostatečně výkonné procesory (výkon jádra) a že AMD nemá grafiky které by bez kompromisů utáhly všechny tituly na FHD a minimálních 60FPS při max nastaveních, případně jsou ošizené o některé realistické efekty, které jednoduše nepodporuje jejich HW a ne nemyslím RT, stačí HFTS, VXAO...)

V zásadě si vybrat nemůžu. V diskuzích pak nemám rád názory, AMD fanatiků, kteří za každou cenu prosazují svou značku a jako jediné kritérium vidí poměr cena/výkon ale zapomínají na to, že ne každý hledí jen na cena/výkon, neb třeba potřebuje víc výkonu, nebo má specifické požadavky. V HW nejde podle požadavku jednoho člověka/skupiny lidí určovat obecnou pravdu, což ale hodně lidí v diskuzích pravidelně dělá.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pojď Jirko, ještě něco přihoď. Trošku si zapomněl na své pravidelné, demagogické a lživé příspěvky.
Ještě by se mohl objevit Step, aby bylo panoptikum kompletní.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chapu ze pro tvuj zastaraly simulator je Ryzen zbytecny overkill a jsi nucen platit vypalne intelu ;) btw dost lidi si ryzeny u poslednich verzi chvali ac se stale drzi "singlethreadoveho" dx11 podava slusny vykon s vicejadernymi CPU od AMD

Ze tu dlouhodbe reagujes na vykon ryzenu tim ze nema tolik vykonu pro tvuj simulator je uz velmi trapne ....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sklapněte, kdyby Intel a nVidia vydala ho*no se svým logem, tak byste tady bušil, jak úžasný to je. Můžete mít znalosti jaké chcete, ale kvůli téhle tendenční zaslepenosti jsou pro mne příspěvky rovné výměškům totální lamy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nie ste tak trochu zaslepený aj vy? JirkaK jasne napísal prečo by uprednostnil Intel a NV, zatiaľ čo vy ste sa zmohol iba na jednoduchý výkrik do tmy (Sklapněte, ho*no se svým logem, příspěvky rovné výměškům totální lamy). Jasne tam píše, že väčšinou AMD fandovia vidia iba jediný parameter pri výbere HW a to je cena/výkon. Mimo tohto parametra ale naozaj platí, že čo sa týka hrubého výkonu, tak Intel má stále najvýkonnejší herný CPU a NV najvýkonnejšiu GPU. Samozrejme nie vo všeobecnosti, ale bavíme sa o samotnom vrchole. Za to si ale nechávajú obe spoločnosti priplácať, čo je pochopiteľné. A rovnako pochopiteľné je aj to, že niekto to akceptuje a niekto iný zasa nie. Taktiež majú všetky firmy určité výhody a nevýhody, ktorých vnímanie je často subjektívne. Napríklad Intel má lepší single thread výkon (ktorý JirkaK potrebuje pre svoj simulátor, čo je samozrejme iba jeho špecifická záležitosť), AMD zasa výborne tlačí na multithread. NVIDIA zasa ponúka lepšiu grafickú nadstavbu v podobe Gameworks features, GPU fyziku (GPU PhysX či aktuálne Flex), teraz zasa RT a machine learning. AMD má zasa lepšiu podporu nových API (Turing to už zrovnáva, ale zasa je drahý) či vyšší výkon v DP. Takže čo tak si nechať iných ludí vybrať podľa seba čo ich zaujíma a nenútiť im niečo čo chcete vy? Nie každý kto si nekúpi to, čo by ste si prial je kvôli tomu tendenčný alebo totálna lama.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Každý chápe, že co člověk to jiný požadavek. JirkaK nebo STEP mají velmi specifické požadavky (podobně jako OBR a jeho dosbox).Problém je, že to tady systematicky tlačí ostatním a myslí si, že tvoří 90 procent trhu. To na co tu většina lidí naráží jsou systematické demagogické a lživé příspěvky JirkyK, stačí si pročíst diskuze zpětně u jiných témat.
Mlží s procenty, lživě uvádí výkon, zaslepeně hájí Intel i když vidíme jakou špínu poslední rok dělá a jakou dělal.
Nikdo tu nerozporuje jeho volbu a co je pro něj vhodné. To co se tu rozporuje je, že to cpe jako obecnou pravdu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to jak pise Lewitor, 50% prispevku od JirkaK jsou tendenci, nekdy skoro az nesmyslne. Svoje pozadavky vidi jako jedine spravne a pritom si neuvedomuje, ze je v principu zanedbatelna mensina a druhym to neustale tlaci jako jedinou pravdu. Viz jeho evergreen typu 1080 jako "minimum" pro 1080p...
Staci se podivat i tady kde uz zase zasnene fabuluje o tom, jak bude mit 9900K "nekolik desitek procent" vykonu navic. Nesmysly, ktere siri po vsech forech.
Pritom kazdy rozumny clovek dokaze odhadnout vykon, ktery ve hrach prida mozna nekde par procent navic nad 8700k a v aplikacich se to bude pohybovat normalne nekde mezi 10-15%, obcas nekde nad 15% oproti 2700x. Vyjimky specialnich softu a scenaru potvrzuji pravidlo a nelze je brat jako bernou minci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zbytek v podstate napsali ostatni ale kdyz vidim testy novych her (FHD/4k) tak je vetsinou rozdil 0 nebo plus minus par fps (dokonce jsem videl souhrn testu kde byl intel o zanedbatelnych par procent lepsi ale ve dvou hrach mel az o 4 fps horsi vysledek(kdyz kouknu na testy starších her tak ten rozdil taktez neni tragicky jako treba u visher a i ty byly pouzitelne i po tolika letech obzvlast po rozsireni MT podpory)
. otazkou je stoji takovy zanedbatelny rozdil za priplatek ? a nevyplati se za usetreny peniz koupit lepsi grafiku ci jine komponenty? (plno lidi si koupi drahy procesor a k tomu klidne GTX 1060/1070 i horsi) ...ano porad jsou tu nadsenci kteri ac nemaji dost penez nebo vyuziti pro dany HW chteji TOP vyrobky i kdyby ten rozdil byl 00 prd ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Stručně česky je zde upozorněno, že ač lze touto funkcí jádra deaktivovat, praktické je to jen pro vícejaderné Threadrippery kde dochází k aktivitě jenom těch CCX modulu které sou přimo napojené(obsahují radič) na operační paměť = klesají latence, AMD tedy dává najevo, že u AM4 Ryzenů není vypínání jader pro zlepšení výkonu starších her žádoucí" - se pote osobne ptam nac aplikace Ryzen Master tuhle debilinu u ne ThR! Ryzen-u vubec dovoluje, k cemu je to vubec dobre, nechapu, vzdyt Ryzen-y disponuji vlastnim sledovanim vytizeni konkretniho poctu jader a kdyz sou v praci aktivni jenom 2, 4 nebo 6, tak jim povysi takty nad limit, oficialne se to nazyva Precision Boost Overdrive/XFR2+.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je chybou AMD že tu funkci zpřístupnila i pro Ryzen. Myslím, že spousta Frantů Běžných to takto má zapnuté. Hraju hry tak si zapnu gaming mode, logické.

Kde je kritika AMD za to, že v jejich softu má fičůru nazvanou gaming mode, která na 90% jimi prodaných procesorů (poměr R:TR odhaduju) výkon ve hrách zhoršuje? Aha jasně, AMD he kritizovat zákazáno...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pisete ptakoviny...zkuste si te clanek precist znovu. Zadny "game mod" prepinac neexistuje. Tudiz Franta, co si to bude chtit vyzkouset, tak musi dopredu trosku vedet, co ma delat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Prečo by mala byť chyba AMD v tom, že dáva majitelom Ryzenov ďalšie možnosti? Aj ludia musia byť trochu súdni a nenastavovať všetko podľa sympatií či pocitu. Mali by vedieť čo robia. Keď niekto stlstne a pokazí si zdravie prejedaním sa hamburgerov, je tiež na vine McDonald za to, že ich predáva? :-)
Inak vzhľadom na to, že musíš kvôli tomuto inštalovať dodatočný SW a ešte sa v ňom hrabať, tak ťažko to bude vôbec niekedy bežný človek riešiť. Drvivá väčšina ludí ani nevie, že niečo také je.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jeste jednou pro blby. V ryzen master jsou dva preddefinovane profily a nekolik mist na vlastni profily. Jeden z tech preddefinovanych profilu se jmenuje Gaming Mode a zadna jadra nevypina.
Jadra umoznuje vypnout volba "Legacy Compatibility Mode", ktera je dostupna v ramci vsech profilu a kterou clovek musi sam zapnout. V zadnem profilu neni v zakladu zapla.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=fCqjRaM_Kf4

to video ale dokazuje něco jiného, zapnutím game mode dojde automaticky i k aktivaci "Legacy Compatibility Mode" a vypnutí jednoho CCX

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To video dokazuje pouze to, že dotyčný má profil, ve kterém je nastaveno Legacy* na On. Nelze z toho usoudit, zda si to nastavil předtím sám nebo jestli to tak je by default. Pokud v tom chcete vidět, že je to nastavené by default, tak to tam prostě uvidíte. Pokud chcete být nestranný, tak tohle video neznamená vůbec nic.
Profil je v tomto případě sada nastavení, které si ukládám, abych pokaždé nemusel měnit hromadu nastavení ručně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"To video dokazuje pouze to, že dotyčný má profil, ve kterém je nastaveno Legacy* na On."

ne je to tak jak ukazuje to video a potvrzují to i další uživatelé (viz Qwerty dole v diskuzi):

https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=9475199#p9475199

jediný kdo tvrdí opak je PPK

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

PPK si prd pamatuje, co s tím vyváděl před rokem a zůstalo mu to tak - klidně jako default nastavení z původní verze... Tím chci říct, že popisuje svou empirickou zkušenost a nepředpokládám, že si vymýšlí.
Mám takovou metodu klasifikace informací, kterou mi kdysi prozradil jeden známý z rozvědky (vysloužilý :-)).
1. Zdroj informací jsem já
2. Zdroj informací je někdo, komu plně důvěřuji (když mi řekne, že viděl ufouny, tak mu to budu věřit)
3. Zdroj informací je všechno/všichni ostatní
Občas mi to přinese zajímavý pohled na věc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aneb dokud neuvidím, neuvěřím :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemohlo mi zustat ze stary verze neco ulozeny, kdyz to tam vubec neexistovalo... Game mode tam nebyl. Zadny ulozeny profil sem tam nemel. Vcera sem to spustil, aby sem zjistil ze to nema game mode. Nainstaloval sem novou cistou verzi a jadra mi to nevypina. Tak mam asi neco extra :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jo ty budeš přesně ta vyjímka , co potvrzuje pravidlo :-D

další video jako důkaz : https://youtu.be/MRS3a_0vAKQ?t=182

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dukaz ceho ? To nevidis, ze kdyz zvoli profil tak se mu i aktivuje volba zmeny v nem ulozit ? Navic je to dalsi video, kde ryzen master vypada jinak nez ta verze co sem vcera stah z webu amd...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co to meleš za kraviny ? Ty prvni tři profily (Current - Creator Mode - Game Mode ) jsou přednastavené a nic co si nastavíš v těch dalších custom (Profile 1 , Profile2) profilech na ně nemá vliv.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co mas ty za ryzen master, ale pride mi ze mame kazdy neco jineho. Ja si prepnu na game mode a tam si muzu zmenit hodnoty. A ty hodnoty pres Save profile ulozit. A taky si muzu pres reset profile ten profil vratit zpatky do defaultu. Do toho defaulty ktery na mem hardware (asrock taichi x370 s ryzenem 7 1700x) nevypina jadra.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hrušky/jablka

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze kdyz dam na youtube video, kde bude stejne prepnuti na game mode profil jako na tvych videich. Jenze sem si predtim ten game mode profil upravil a vsem jadrum nastavil 5 GHz... tak podle tebe to bude znamenat, ze game mode pretaktovava procaky na 5 GHz ? ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže předpokládám, že v tvém postu mělo být "já jsem tu utilitu včera nainstaloval po roce". Třeba je to verze od verze jinak. Každopádně tahle je od 14.8., co jsem koukal … Takže teď komu věřit, že jo :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

věř si čemu chceš :-D mě je to fakt uplně víš kde .-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne zalezi, jakou verzi Ryzen Masteru mas. U mne treba zadna zalozka "Gaming mode" neexistuje. V zadnem ze 4 volitelnych profilu nemam ani moznost zapnout Legacy nesmysl.
Takze se tu hadate zbytecne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to včera kontroloval a taky mi to v "Game Mode" Legacy nezapíná. Řekl bych, že tu buď někdo trollí, nebo se u AMD stala klasika, že po upgrade software se nějaké hejblátko přepnulo jinak, než mělo. Jenže to vznikne jen při upgrade z nějaké staré verze. Já stahoval ryzenmaster minulý týden a funguje dle očekávání. Vy ostatní vaříte z vody nebo z Youtube. Ale člověku co to má doma na stole to neuvěříte. Nějakýmu Youtuberovi co ani neukáže verzi Ryzen Master věříte všechno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já mám také poslední verzi 1.4

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som Ryzen Master nikdy nepoužil, všetko si detailne nastavujem v biose, ale jak tak čitam už druhý-tretí deň, idem si to vyskúšať, nedá mi to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teraz stiahnutý master, zapol som Game Mode automaticky zaplo Legacy, reštartol a polka CPU nejde R7 1700@4.0, takže tak, ale je pravda, že na prvej generácií vypadá Master inak, možno sa aj správa inak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže pravda je zase někde venku :-) Já si to snad půjdu koupit, abych si to vyzkoušel :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

čo som videl video od del42sa, kde je už grafika na Mastery z druhej generácie, tak to spravilo úplne to isté, kto má Ryzen vyskúšajte si to, je to robota na 10 min, úprimne som nečakal, že to zapne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ešte jedna vec, v Game Mode keď klikám na vypnutie Legacy tak to nejde, je to tam natvrdo.. SMT on/off ide, takže ma môžte minuskovať koľko chcete, je to proste tak, PPK otvor okále, v spodnej lište máš Current - Creator Mode - Game Mode - Profil 1 - atď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

další video jako důkaz : https://youtu.be/MRS3a_0vAKQ?t=182

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Mam tedy nejaky rozbity ryzen master. Vedle vypnuteho legacy mi tam ani nefunguje prepinani SMT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Původně to to asi opravdu defaultně mělo zapínat ten legacy režim. Viz https://images.anandtech.com/doci/11697/kevin_lensing_threadripper_tech_...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

defaultne ano, overil som si to na svojom pc, v profiloch si už človek môže manuálne nastaviť čo chce, Libor Míšek píše, že na 2700x mu žiadny Legacy nezapína, tak koľko je tých verzií? Tu moju som stiahol včera z AMD stránky, pred tým som to nemal nikdy nainštalované, takže ani žiadny zostatkový bordel v registroch som nemal

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky za test.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ha. Tak abych to teda uvedl na správnou míru. Odpoledne se podívám, jak se chová Ryzen Master na 2700X a jak na 1800X. Mě to na 2700X žádný legacy mode nezapíná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co NoX? Dole dva uživatelé tvrdí, že zkusili a každý s jiným výsledkem (QWERTY a PPK). Zkoušel jsi to taky nebo jsou informace z článku převzaté?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"všedci kradnú...." nevěř ničemu :-D

https://youtu.be/MRS3a_0vAKQ?t=182

AMD Ryzen™ Master Overclocking User’s Guide
AMD Ryzen™ Master Application

Game Mode Pre -Configured Profile

Game Mode Profile
The Game Mode profile is pre-configured for optimal performance for most modern and legacy games with these fixed settings:

1.
Legacy Compatibility Mode on, and

2.
Memory Access Mode to Local.

With Legacy Compatibility Mode on, core disabling control (3) is not allowed as the cores have been reduces by half of the processor's capacity for processors with more than 4 physical cores

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a práve toto nastavenie je vhodné pre hranie na 16/32, na 8/16 je to bullshit a mali by s tým niečo spraviť, to, že to spravili hentí Maďari z Principled Technologies je cielené, takí blbí nemôžu byť, keby to bolo jediné tak "možno by som to bral do úvahy" ale aj ďalšie veci ako ramky, chladenie... to už neoblbnú nikoho, kto sa do toho rozumie. BFU to už je kapitola sama o sebe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má to prínos aj pre 8/16, napr. v hre Far Cry Primal to zvyšuje výkon. Celkový prínos je však minimálny. Ryzen Master by mal zlepšiť detekciu CPU tak, že na 8/16 a menej túto funkciu "legacy" vypne a zapne ju automaticky iba na Threadripperoch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na AMD FX-8350 mi Ryzen Master nefunguje :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne meli test udelat rovnou s FXkem a ne se tam placat s vypinanim jader, aby jim ty vysledky vysly, jak si Intel pral :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslouchej všechno, nevěř ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta to je prča tady )))) všichni mají všechno stejné a přitom to má každý jiné )))))) fandové AMD jsou k nezaplacení))))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To co má kdo doma v počítači neznamená, že je nutně toho fanda :-) Já jsem například jsem fanda AMD (schválně, kdo z vás měl v kompu K6-III ? :-)). Ale v kompu mi teď běhá i5. Prostě v době, kdy si pořizuji PC, tak se snažím, aby to pro mne bylo co nejvýhodnější, dostal jsem, co potřebuji a kašlu na to, koho mám radši (právě od dob toho K6-III :-)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle vasi logiky, vsichni kdo maji NV kartu s jinymi ovladaci a tudiz potencialne jinou verzi softwaru, tak jsou fandove NV....
S takovym komentarem, jste spis Vy k nezaplaceni..evidentne hranice hloupeho komentare neexistuji...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ŠOK! Najatý tester zapnul při testování her GAME MODE....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Sok najaty tester to nastavil tak aby z toho vysel vyrazne lepe Intel pred uvolnenim NDA tomu se v moralne nepokrivenem svete rika nekala praktika ...podobne to bylo kdy v den uvedeni AMD produktu Intel prisel s predvadeckou sveho "OC" a pak prasklo ze meli vedle prumyslovy chladici system ;)

Nemas asi moc dobry charakter kdyz tohle obhajujes ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, že jste nepřinesli vyjádření Principled Technologies k testu, mimo jiné uvádí proč byl game mod zaponutý a že to souvisí tím, že součástí testu byl i test Threadripperů pro který jim AMD tento mod doporučila a ano ho z důvodu konzistence testu a porovnatelnosti s Threadripper nechali zaplý i u Ryzenů, což je cel něco jiného než tvrdí váš článek o zapnutí .omylem

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sheldone nezlob se, ale ty jsi opravdu troubelin. Ten test je diletansky udelany se vsim vsudy. Tady nepomuze zadne vysvetlovani. Ten test je jednoduse blbe a to tak, ze vic blbe to snad uz ani nejde udelat. Proste zahodit a komletne udelat znovu a spravne.
Kdyz by jsi se v problematice trochu orientoval, tak by jsi to videl taky. Tim ze se v tom nevyznas, tak jim to zeres i s navijakem a pises tady takovy komentare.
Se podivej treba tady..prumerny rozdl ve hrach pro 1080Ti u 1080p rozliseni mezi 8700k a 2700x je nejakych 9%, s tim ze existuji 3 hry z 35 merenych, kde je to pres 20%. 9900k bude mit ve hrach vyssi vykon o par jednotek procent nez 8700k. Tak jak muze nekdo, kdo se testy profesionalne zabyva namerit takove kraviny, ktere oni namerili a jeste se to snazit omouvat. Vzdyt to musi byt pitomec jako vrata..
https://static.techspot.com/articles-info/1655/bench/1080p_MIN.png
https://www.techspot.com/review/1655-core-i7-8700k-vs-ryzen-7-2700x/page...
Kdejaky test na youtube je kvalitnejsi nez tenhle nesmysl, co si nechal Intel na zakazku udelat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vis jak Intel si uz vyssi kvalitu testu nemohl prat ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mohli vzit Bulldozer a usetrit si hledani gaming modu :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.