Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Více k Radeon VII: základní takt, odlišný boost, kvalitní 4K snímky

"Radeon 7 potesi hrace."
Tak to tezko, Radeon 7 potesi tak maximalne fanousky AMD. Cena potesi hrace podobne jako nadchla hrace cena za RTX grafiky od NVidie. Ty jsou sice jeste drazsi, takze si muzeme rict, ze NVidia drzi v pokusu nasrat hrace prvenstvi, ale ani cena, kterou vymyslelo AMD neni nenasiraci, rozhodne vsak neni potesitelna.
Skoda, ze se AMD nerozhodla konkurovat vic cenou, protoze stejna karta s 8GB drahych HBM by byla jiste vetsim prinosem nez grafika, jejiz videopamet vyuzije jen mala skupina hracu, nebot na velkou vetsinu her opravdu 16GB nelze vyuzit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí, jak zde téměř každý nadává na ceny Nvidia. Přitom AMD má již od začátku uvedení předražené obě karty Vega a vůči konkurenci byli prakticky neprodejné. A v nižší třídě je pak zajímavá pouze RX 580 a to teprve cca poslední 2-3 měsíce, kdy s delším odstupem po Nvidia teprve spadli ceny po těžební horečce na normální úroveň.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za tezebni horecku nemohli vyrobci grafik, to bych jim nevycital. NVidia byla vzdycky v pohode az do prichodu Turingu, ktery je teda sileny. U AMD byl problem nezvladnuti RX570, ktera nedavala smysl, RX580/4 byla vyhodnejsi a i cena RX580/8 by byvala byla bez tezaru OK.

Ale souhlasim, Vegu AMD nezvladlo a i po skonceni tezebni horecky respektive jeji oficialni cena neovlivnena tezari byla oproti Pascalu uplne mimo a koupe se z ekonomickeho hlediska nevyplatila. Radeon 7 se sice oproti predrazenemu Turingu vyplati, ale cena je furt mimo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechci působit konspiračně, ale domnívám se, že těžební horečku sponzorovala AMD, protože nechápu jak najedou po první vlně to splasklo a nikde nic... je to divné.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jen se opakuje historie. To samy se stalo 2013/2014, jen tehdy jeste v mensi mire.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je pekna ptakovina, ceny byly vysroubovane trhem diky nedostatku a vzhledem k podstatne lepsi navratnosti u karet AMD byla vetsi poptavka po AMD, resp. nvidie se u vetsiny tezaru zacaly nakupovat az kdyz AMD nebylo. Loni jsme cekali na karty AMD cca 5 mesicu (nebavim se o 3 ks ktere se sem tam objevily, navic s podradnyma pametma samsung). A opadlo to taky zcela prirozene. Tezime i pro zakazniky, kdyz to lezlo nahoru tak jsme meli asi 20 klientu, kteri cekali na rigy. Hned jak to zacalo padat okamzite zarusili objednavky. Nerozumim co s tim ma co delat AMD, teda krome solidnich zisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

'' Přitom AMD má již od začátku uvedení předražené obě karty Vega a vůči konkurenci byli prakticky neprodejné. ''

omg.. no tak hlavne ze vega 56 byla par tejdnu po vydani vyprodana, protoze mela nejlepsi pomer cena / vykon v high-endu.. nebo si jako myslis, ze kdyz desetkrat zopakuje svlastni fantazii tak z ni bude pravda? (:

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

to vies, urcita skupina ludi si to predstavuje tak, ze amd ma konkurovat nvidii len tym ze amd karty s vykonom X maju byt lacnejsie o polovicu ku karte nvidie s vykonom X.
potom budu konkurencie schopne(ale nie pre nich, oni len chcu, aby kvoli tomu nvidie trosku zlacneli)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nevime naklady na vyroby te karty..takze muzem jen spekulovat. Nicmene, pokud by tu cenu nasadili treba o 100$ niz, tak si mysim, ze by to mohl byt docela i trhak (v ramci moznosti). Takhle nevim, kupce si to najde, cena pravdepodobne stejne trochu klesne, vzhledem k tomu, ze levnejsi 2080 uz klesly i pod MSRP celkem vyznamne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak například má paměti s vyšší propustností než 2080 ti (1024 GB/s oproti 616 GB/s). 16Gb navíc dává příslib, že karta bude využitelná nějaký ten pátek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na Newegg ani Amazonu nevidím jedinou novou RTX 2080 za cenu pod $699.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Treba se kouknout do NDR..tam je MSRP 720,- Ecek. Je tam 12 modelu pod touto cenou, nejlevnejsi za 650.
https://geizhals.de/?cat=gra16_512&xf=9810_9+8920+-+RTX+2080
Proc to stejne neni v US netusim..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MSRP pro Evropu je většinou divný a často to nesedí ani při vydání. Pokud u Radeon VII hovoříme o MSRP v dolarech, srovnával bych to opět s cenami v dolarech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a to RX570 byla ještě zajímavější něž 580. Srovnávat cenu na trhu resp. nasazenou marži prodejce a cenotvorbu výrobce je nesmysl.
Dost mizerný post čéče.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hele, nebyl jsi to ty, kteremu jsem rikal, ze kdyz to slevnili v Nemecku, prijde to i tady a ty jsi mi rikal neco jako 'az naprsi a uschne' :))
Pro tve info.
Zajimave jsou jak 570, tak 580 ve svych vatiantach. Rozmezi 5-8k dominuje momentalne AMD. A Veka 56 v NDR spadla na 350-360 Euro pro nektere modely. Tudiz velmi zajimava alternativa k 2060 s vetsi pameti. Ta vlnka sem taky dorazi, neboj ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co pořád máte s tou NDR? Nebo Vás snad taky někdo nazývá komunistou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) ty mas dost...
zkus se nad to povznest, s komunisty to nema nic spolecneho.. rika se tomu vtipek.. ale pokud jsi nahodou uz 'genderove vyvazeny', tak bych se nedivil ;)
ps: dalsi vtipek...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tohle bylo trapne, ne vtipne...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak mne pouc, co je na tom tak trapneho?
Ja se rad neco noveho dozvim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani u nas uz to neni zly. Nejlevnejsi vega 56 je na heurece kolem 9200 (obchody typu softcom). A i u zelenyho smejda uz je nejlevnejsi za 9990.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je dobry, takze uz ta vlna dorazila i tady postupne..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To neni pravda - sam jsem mel nekdy v zari 2017 v nakupnim kosiku skladem vegu56 za 390 eur. Rozhodl sem se tehdy pockat na nereference a az potom tezarska blaznivost vytahla ceny do nestastnych hladin. Nakonec sem musel cekat asi 3/4 roku, nez sem nerefernci koupil z nemeckeho obchodu tehdy za 450 eur. U nas byla vyznamne delsi dobu ta nadstrelena cena, ale dnes se daji i tady vegy sehnat uz od 9k Kc..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

s 8GiB VRAM to nemusí fungovať...
https://www.amd.com/en/events/ces?utm_campaign=www.amd.com_ces&utm_mediu...

od cca 1:02:00 do cca 1:04:00 Division 2 používa async compute

"Asynchronní shadery, jejichž podporu představila Nvidia s generací Maxwell, budou pod DirectX 12 podporovat všechny Radeony vycházející z architektury GCN."
https://diit.cz/clanek/gcn-directx-12-asynchronni-shadery

A tie výpočtové úlohy potrebujú dáta, lebo je to v podstate časť kódu hry, ktorá nebeží na CPU, ale beží na GPU.

a to je sprevádzkované až teraz

AMD Graphics Core Next
First specification released in !!2011!!, Generation 3 in 2015

Similar to traditional CPUs (unlike the predecessors)
https://gcc.gnu.org/wiki/cauldron2016?action=AttachFile&do=view&target=P...

To znamená, že táto feature čakala od decembra/prosince 2011, keď vyšli prvé GCN based čipy do roku 2019, aby sa vlastnosť využila v hre..

A aj to nie úplne masová

Radeon GCN Compiler Back-End Might Still Be Merged For GCC 9
on 8 January 201í

The AMD Radeon "GCN" compiler back-end to the GCC open-source code compiler might still be merged ahead of the GCC 9 stable release due out in April.

While GCC 9 is now under its final stage of development focused on just regression fixes and documentation updates, this Radeon GCN back-end will still be permitted to land.

Longtime GCC developer Richard Biener confirmed that it's still permitted for landing during this final stage of development once receiving approval on the new code. This is allowed since it's just new code being introduced and doesn't risk regressing existing targets.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Radeon-GCN-Still-GCC...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze te bavi tady postovat 1000x copy pasta techto linuxovych emailovych komunikaci. Za prve to uz nikoho nebavi cist a za druhe bez toho abys do toho vlozil nejaky vlastni prispevek ktery by tomu teoreticky mohl dat hlavu a patu je to akorat zbytecne zasirani diskuzi. Nekdy si rikam jestli nejsi jen nejaky bot, protoze presne takhle tvoje prispevky az na vyjimky pusobi....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je boot, tak si to ale neprecte.. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nikdy nevíš :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mna by zaujimal slide: modern workloud needs more memory, sekcia gaming.
v sucasnosti tam je naznacene ze Battlefield V berie 8GB Vram(preto je fasa ze ponukaju rezervu 16GB Vram) - tymto trosku sypu ...neprijemne veci do vlastneho hniezda, pretoze pri predchadzajucej Vege predstavovali (skvelu) technologiu HBCC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) ty jsi ale zaskodnik.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja si myslim, vyvratte mi to nekdo, ze tam proste byt min nez 16GB nemuze, protoze 4 pametovy moduly ... nedela se mensi nez 4GB modul, pak az 8GB modul ... tudiz by museli pamet omezit vypnutim jednoho modulu na 12GB nebo dvou na 8GB, pokud je to technicky mozne pak by to ale melo vliv na propustnost pameti a tudiz na celkovou rychlost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moment, AMD najednou v Battlefield V používá pro srovnávání výkon pod DirectX 11?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš jim pod DX12 nevycházel graf do prezentace :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no tak jasny.. leta tu nVfans vyrvavaji, jak dx12 nikoho nezajima a kdyz si ted amd da do prezentacky srovnani vykonu dx11 / dx12 / vulkan, aby tam mela vsechno nVfans zase nervali, ze dx12 nikoho nezajima, tak je to zas blbe.. ((:

hehe, amd zverejni vykon ve skoro triceti hrach a nastavenich, Adams si vybere jeden vysledek a zacne rejt.. (:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

VII je strašně zavádějící označení, ale v německém textu člověk automaticky tíhne ke správnému přeluštění této zkratky do podoby "Fau Zwei".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Lidi, vzpamatujte se.
Nejake slajdy a jestli tam je DX11 nebo 12. Muze to byt tim ze jim to vychazelo lepe ale taky nemuselo.
Proc hned hejting? Nechcete si pockat na nezavisle recenze?

EDIT: promin Tome, pises vlastne to same, ma poznamka patri vyse.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kde zveřejnilo srovnání s RTX 2080 skoro ve třiceti hrách a nastaveních?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Až do tohoto příspěvku jsi nezmínil, že ti jde o srovnání s RTX 2080 a ani nikdo netvrdil, že existuje srovnání s RTX 2080 ve třiceti hrách. https://bit.ly/2RGodyg

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že BF5 v DX11 použili jen ve srovnání s 2080, nikde jinde. Tam všude použili DX12. Proč asi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad..
Jako by to nebylo jedno..porad je to marketing..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„BF5 v DX11 použili jen ve srovnání s 2080, nikde jinde.“

Opravdu jen ve srovnání s RTX 2080? Já tam vidím také Vega 64:
https://diit.cz/sites/default/files/radeon_vii_16.png

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

oprav si link

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty jses fakt trollgoit nekdy.. podivej se do tabulky mereni, kterou AMD uverejnili..BFka tam jsou uvedeny v DX12

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale len s Vegou 64 a nie s RTX 2080

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, to jsem si nevsiml, beru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívej se na poslední slide se třemi monitory v tomto článku a omluv se mu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc bych se mu omlouval..Adam Wagner tady chodi trolit pravidelne a nekdy zaseje dobry kraviny a omlouvat jsem se jej jeste nevidel..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože BF V pod dx12 má z nějakého neznámého důvodu nekonzistentní frametimes - tudíž je to nastavení pro tyhle prezentace nevhodné a zavádějící.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta úvaha s ROP´s je správná, Vega 20 / Vega II má skutečně 16 RBE´s přičemž každý RBE obsahuje celkem 4 ROP´s = 64ROP´s total.

další doplnění střípků k Vega II :

max boost je 1.75GHz. Ve slajdech uváděný max boost 1.80 GHz bude možné dosáhnout jen na některých SKU ( golden sample ? )
TDP je hrozivých 300W

https://www.pcgamer.com/hands-on-with-the-amd-radeon-vii/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad je to 30% posun v efektivite na watt podle jejich mereni vykonu. Taky nezapome, ze je tam o 8GB RAM vic, takze s 8GB by to zralo mozna o 15-20-25W min?
Z neefektivniho designu jakym byla Veka to refreshem nezachranis. Mne to naopak prijde, ze se jim ta efektivita podarila vic nez bych cekal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak v tom se neshodneme. Jenže AMD nic jiného než Vegu ( a NAVI ) v rukávu nemá a obě jsou GCN, takže výsledek se dal očekávat....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja se na to divam z pohledu mozneho. Samozrejme, pokud budes srovnavat s efektivitpu Turingu, tak neni co resit..Veka ji ma mizernou, ale o tom to podle mne ted neni.
Ty cisla co jsem uvedl vyse podle mne maji hlavu a patu. NV nejspis i mela pocit, ze AMD nic v high endu ani neuvede tento rok. Ze to neni hitparada je jasne, ale podle mne je to vic nez se cekalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

počtem tranzistorů se Vega 20 může rovnat Turingu TU 104. V jednoduchém FP32 výkonu také +- autobus.V herním také. Jenže Turing dokázal do těch svých 13ti milard tranzistorů nacpat ještě Tensor Jádra a Ray Tracing Jádra + spoustu užitečných technologií, kterými Vega prostě nedisponuje a tam se láme chleba....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jako jo, technologicky, at uz "RT jadra a AI jadra" znamenaji cokoliv mas pravdu. Ja se na to koukam spis pragmaticky a v tompripade ani jedno z toho v soucasnosti stejne nejde moc vyuzit. Ale technicky je Turing urcite zajimavejsi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče ROP, dostal jsem od AMD odpověď, že jejich počet zatím nebyl zveřejněn. Nedělal bych raději předčasné závěry. V podstatě není čeho se chytit. Podle schematu Vega 20 by jich mělo být 64, ale dá se to brát vážně, když už ve schématu Vega 10 to měli blbě? Ona je to spíš taková ilustrační malůvka než plnohodnotné schéma.

Pokud by Anandtech udělal se 128 ROP chybu, tak by ji po skoro dvou dnech od vydání nejspíš už dávno opravil.

Když neměli problém se zveřejněním počtu stream-procesorů a texturovacích jednotek, jejichž počet je mírně nižší než u RX Vega 64, tak proč by nezveřejnili počet ROP, pokud by byl stejný?

Pak je tu samozřejmě počet tranzistorů, který pro něco takového nedává velký prostor.

Jsou prostě indicie pro i proti. Mimochodem, údaj o 128 ROP už zveřejnil i anglofonní Tom'sHardware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jo, ti to jen opsali od Ananda...., naopak TPU database tento udaj už opravili a nyní uvádějí 64 ROPs ( ačkoliv původně tam měli také 128)

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-pro-vega-7nm.c3268
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-vii.c3358

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nevím, když jsem tam hned po přečtení článku na Anandtechu koukal, bylo tam 64 ROP, takže nemohu posoudit, který údaj tam byl první nebo kdy a na základě čeho ho změnili. Určitě bych ale nepoužíval termín „opravili“, protože termín „opravit“ chápu jako změnit údaj z nepotvrzeného na potvrzený. A AMD - což mám oficiálně - žádný údaj o počtu ROP nepotvrdila. Ani 64 ROP ani 128 ROP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co se týče TPU databáze, tak nahoře v pravém rohu máš informační okýnko, kde je napsáno, že ty informace nedávno updatovali. Když jsem tam koukal v den zveřejnění informací o Vega II ( keynote ) tak tam měli ještě uvedeno u Vegy II 128 ROPs ...

Pokud změnili původní udaj se 128 ROPs na 64 Rops, tak jak jinak než "opravou" bys to nazval ?

abys to nemusel hledat (" recent databaze updates 10 january " ) což znamená včera...

https://imgur.com/a/sArflPJ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi bych to nazval změnou. Dokud nemám oficiálně potvrzeno, který údaj je správný, tak nemohu vědět, jestli je to změna ze správného údaje na chybný nebo z chybného na správný. Protože existuje možnost, že jde o změnu ze správného údaje na chybný, nenazýval bych to opravou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to už je jenom slovíčkaření Jirko.... Jasně teoreticky je možné všechno. Proti ovšem mluví zveřejnéná schémata čipu Vega 20 a diagramy rozložení jednotek stejně jako počet tranzistorů. Že by se do toho rozdílu v počtu tr. kromě ECC, FP64, XGMI, AI ještě vlezl dvojnásobný počet ROP´s ? Tomu se věří dost těžko....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad slovíčkaření - záleží na úhlu pohledu, ale to je vlastně jedno
ad tranzistory - možná se na to díváme špatně, viz třeba R600 a 2,5násobení počtu SPs / TMUs + zdvojnásobení počtu ROP u RV770

Teď mě napadl docela podstatný důvod ve prospěch varianty 128 ROP, takže sám pro sebe se zatím kloním k verzi Anandtechu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano možné je všechno, pravděpodobné je to málo... Třeba jsou ty ROP´s menší :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

R600 i RV770 měli oba 16 ROP´s , rozdíl byl v navýšení počtu SP, kdy se čekalo že to bude 640SP a ono to bylo 800 SP. Ale vážně tu nevidím žádnou souvislost s Vega II ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, nezdvojnásobil se počet ROP jako takových, ale počet depth/stencil jednotek v každé ROP a dále se zdvojnásobil počet multifunkčních interpolátorů. I tak se ale část jádra zdvojnásobila, velká část se 2,5-násobila a počet tranzistorů stoupl relativně málo (0,7 na 0,95 mld.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K ROPům: jak moc to souvisí s bitovou šířkou sběrnice (a kapacitou) pamětí? Možná nějak jo a přidali těm ROPům na jedné straně nějaký "HT".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

záleží na tom jak jsou ty ROP´s připojené k ostatním částem čipu a paměťovému řadiči. U Vegy se ROP´s staly "klientem" L2 cache, která je přímo napojená na "high bandwidth cache controller" Nevíme ale přesně, jestli ROP´s jsou nějakým způsobem u Vegy spárované s paměťovým řadičem jako je tomu u Nvidie nebo zda jsou oddělené (decoupled)
viz: https://i0.wp.com/www.techarp.com/wp-content/uploads/2017/01/AMD-Vega-Te...

třeba Nvidia má ROP´s spárované s L2 a paměťovým řadičem, viz: https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160406/b733d6a88e37bace6ed435b9423722...

zatímco předchozí uspořádání ROP´s u Radeonů bylo součástí tzv. Shader Engine v rámci jednotlivých CU skupin a ROPs nebyly přímo napojené na paměťový řadič

https://diit.cz/sites/default/files/r7_r9_presentation_060_hawaii_diagra...
https://images.idgesg.net/images/article/2017/08/block-diagram-vega-1007...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hlavně že blbečci mínusujete, ale napsat nějaký argument to bylo na vás moc, co ? .-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

..ze ti nejaky jeden minus vadi...vzdyt je to jedno
:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevadí, jen to ukazuje tu hloupost těch lidí :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ego je svina :)

Koukam ze ma jen -1 a pak mi doslo proc pouzil plural >> dal si plus a pak kouka ze schytal minimalne 2 minusy :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no jistě, tohle děláš možná ty, že si klikáš sám sobě plusy ty ubožáku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukam ty mas teda uroven co prispevek to urazka:))) bacha at ti nerupne cevka

Jsem proste rozeny detektiv :) vysvetli mi tedy proc jsi pouzil plural kdyz jsi chytnul jeden minus? Samozrejme se mohu plest treba jsi mel predtim kotel plusu ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Double post

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože kdyby ses podíval do celé diskuze, tak bys zjistil, že těch příspěvků ominusovaných bylo více .-)

PS: a neboj, z tebe mi určitě cévka nerupne, ty už ses tady s těmi svými nesmyslnými přispěvky znemožnil dokonale sám

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k minusum co chytas je to spise naopak (ale ne nadarmo se rika dle sebe soudime druhe ;) )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@NO-X: ale RV770 určitě neměla externí Infinity Fabric xGMI, ani ECC, ani FP64, ani 5 kanálový HBM nebo Deep learning funkce které má Vega 20 oproti Vega 10 a ty nejsou zadarmo....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RV770 oproti R600 přinesla podobné spektrum změn. Přidala side-port, přidala LDS, kterou R600 vůbec neměla, přidala GDS, SP rozšířené o podporu celočíselných operací, které u R600 uměla pouze SFU, podpora DX10.1 (R600 byla DX10), podpora pro 4 MSAA vzorky v cyklu oproti 2 u R600, již zmíněné zdvojnásobení počtu depth/stencil jednotek na ROP, vůbec první řadič GDDR5 atd. Tyto změny taky nebyly zadarmo, přesto na ně stačily tranzistory ušetřené optimalizacemi architektury.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

konečně někdo vyvrátil ty nesmysly o 128 ROPs

https://forum.beyond3d.com/posts/2054837/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde potom tech 30% (realne spis asi 25+) vykonu navic oproti Vece 64 nabrali? Ma to min ALU vypocetnich jenotek, takty nesli o 25% navrch, ze by Veka 1 byla tolik skrcena propustnosti pameti?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no zatim to fakt vypada ze ma 64 ROP :) ale pockejme na zacatek prodeju (prvni recenzenti budou mit lepsi udaje o tom kde se ten vykon vzal ....s tou propustnosti pameti je az neuveritelne, ale mozne to je ..jako jeden z vyznamnych faktoru)
koukam na ruzne analyzy vykonu a rozdily i vs VEGA 64 jsou ve velkem rozpytlu >> to opravdu zavani vysokou zavislosti na VRAM (asi jako obdoba Ryzenu ktery je taky hodne zavisly na rychlosti a Intelu je pomalu jedno co se tam nacpe)
zatím to vypada ze "7nm" proces se povedl a brzo na nej najede vetsina (neni nekde detailni rozbor jak je to s nim doopravdy ?
od GLO-FO jsem teda cekal ale vic potom co se zacli paktovat s IBM :) (imho14 nm produkty jsou vhodnejsi tam kde ocekavame vetsi spolehlivost i zivotnost )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele ten prispevek nic nedokazuje :) ale tohle uz mozna ano :D

"An AMD spokesperson has informed us that the widely reported GPU configuration for the Radeon VII is incorrect. The Radeon VII does not have 128 ROPs. Like Vega 64, Radeon VII is a 64 ROP card. The reports of a 128 ROP design were made by multiple well-regarded sites with reporters on-site at CES. It’s not clear why this information was reported incorrectly or how the error was introduced."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prej nic nedokazuje. :-D LoL

jak říkám, jenom dokazuješ jak hloupý doopravdy jsi.... Akorát o tom nevíš. Proč to tak je, to ti vysvětlovat nebudu, ale třeba se někdo jiný najde

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

že tě pořád baví podle sebe soudit druhé ;)

jen si stojím za tím, že více budu věřit oficiálnímu vyjádření obzvlášt když produkt není na trhu jeho specifikace nejsou veřejně dostupné v celém rozsahu (co na tom nechápeš? ) btw VEGA 20 ≠ VEGA VII i když je to v podstatě stejný "křemík" (je ale taky jasné, že kdyby tam byli tak velké změny tak ji nejpiš nepojmenují jako VEGU)
to že se nejspíš někdo seknul a kouknul na 2xNAVI/VEGU a přenesl si to na VEGU VII je už jiná věc :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD Radeon VII je to nejlepsi z Frontier Edition(16GB HBMII + casti profesionalni veci), RX Vega(frekvence) a GPU Vega 20(4 HBM kanaly, nova revize jadra plus dalsi vylepseni), dale podpora FreeSync adaptivni synchronizace pro 400 dnes prodavanych monitoru bez vojebu(s prominutim) a dobra cena tomu nasadi korunku konkurence ktera konecne donuti NVIDII snizit umele prodrazenou RTX radu, jak vidite AMD sa nehra na nejake pochybne a v praxi vubec nevyuzitelne Tensor a RT jednotky, primarni veci je u ni vykon, kompatibilita, jenom necht poresi poradne ty sve ovladace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"dale podpora FreeSync adaptivni synchronizace" - pobavil's, to má nvidia také
"dobra cena" - stejná, jako chce nvidia za rtx 2080, která má v průměru lehce vyšší výkon a navíc RT cores a Tensor cores, navíc na ni jde PhysX a FleX
"primarni veci je u ni vykon" - do teď to byl výkon leda tepelný
"jenom necht poresi poradne ty sve ovladace" - jó, tuhle mantru jsem ještě před pár lety měl také

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevykoupí tu kartu těžaři, když to má tak rychlou paměť? A v zimě je potřeba něčím topit, že.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, nevytopis..leda, ze by ti jela aspon 1-2 dny v kuse ;)
Zkousel jsem to pres CPU..to si taky sezere i s deskou docela pri vytizeni..a bylo trochu poznat v mistnosti az na druhy den, kdy to jelo cely vecer a noc naplno..
:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"kvalitní 4K snímky"??? Jaké snímky, čeho snímky?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Logicky mi vychazi ze ny se melo jednat o kvalitni 4k snimky dane karty(ale nekontroval jsem to)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy se, navíc v nadpisu článku..., uvádí, jaké maj rozlišení fotky produktu???...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vadí ti to hodně ? :D ten článek vidělo plno lidí a jsi očividně jediný :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se ptám a podivuji proč!? Já nevyjadřuji vadění... A co dělá většina je automticky dobré, normální a co dělá jedinec je divné, nenormální? Opravdu se to řídí nikoliv logikou (mluvnicky, nebo technicky vzato), nebo jen tím co dělá většina???... Jsem hrdej na to, že si jako jediný všímám, dle mě, podivností ;-) Nejsem ovce! co se řídí stádem..., jsem individualista!, co má vlastní úsudek :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.