Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Video od BSA o pirátovi, jemuž může být odpuštěno, je autentické, ale nepravdivé

BSA klamala? Nemožné...

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, je to nemozne. Kdyby firma BSA podvadela/lhala, tak by je prece nekdo davno zazaloval a soud by vyhral. No ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BSA... BSA..... hmmmm neni to ta organizace, co nekdy pred 15 lety prohrala spor s firmou Digisys a aby nemusela platit skodu kterou zpusobila tak vstoupila do likvidace ? Coz mimojine znamena ze tato organizace v CR oficialne neexistuje a musi ji zastupovat pravni kancelar?

A tahle organizace chce po nekom, aby sam platil skody, kdyz sama tato organizace se placeni skod uspesne vyhyba? A to slo o pouhych 400.000 Kc.......

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

A moje babicka sharuje casopisy s kamoskama - za tech x desitek let uz bude skoda nejmene za milion...
.
A druha vec - stazeni souboru = instalace na pocitaci = financni ujma ???
.
A treti vec, kdyz chci neco sdilet, tak to dam do zaheslovaneho zipu, nazev souboru dam xxx_teens_JAV a nejlepe do zipu pridam i nejaky ten nahodny JAV :) (takze se bude spatne vyvracet, ze uzivatel si stahoval jen JAV a zbytek smazal) - a u soudu bych pozadoval cele to JAV prehrat jako dukaz...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

2girls1cup? :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...to by mělo potenciál vyklidit soudní síň... LOL

...

Bohužel si nemyslím, že když soud kromobyčejně zhnusíte, tak že to bude fungovat ve Váš prospěch. Dokážu si představit odůvodnění, že "z neuvěřitelné nechutnosti 2girls1cup videa je zřejmé, že o jeho sdílení autorovi ani lidem, kteří si jeho upload stáhli, primárně nešlo a že přimárním zájmem bylo stažení Windows 8 full x64 ISO souboru. Tuto doměnku potvzuje fakt, že koprofilií (sexualizací exkrementů) trpí toliko mizivé procento populace a je tedy zřejmé, že toto video je v archívu přiloženo toliko účelově."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Koprofilie

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechápem ako vyčísľujú tie ujmy. Keď som si to stiahol, neznamená že by som si to aj kúpil. Práveže nekúpil! Stiahol som si to iba pre to, že sa to dalo. Mám na mysli filmy napríklad. Ľudia si ich proste nekúpia, vykašľú sa im na ne :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tady nikdy nejde o reálnou škodu, ale o odstrašení.
BSA samozřejmě bouchala šampaňské, když vyhrála ten spor, ale určitě jim je jasné, že většinu peněz nikdy neuvidí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

K tomu bych dodal jen to, že prakticky veškerou hudbu a částečně i filmy jsem si koupil na základě toho, že jsem si to nejdříve stáhnul, případně na to náhodou narazil na YouTube, kde to bylo „nelegálně nahrané“. Takže to funguje spíš jako reklama. Bohužel, někteří umělci, o které už léta není zájem, se domnívají, že jejich produkci nikdo nekupuje, protože si to stahujou „ti piráti“, a tak podporují tuto mafii a podobné její akce.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

u piratu bych odstranil uvozovky a naopak jimi obohatil umelce :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, není to sice 100%, ale pokud si někdo něco stahne tak jen proto, že to jde. Takový člověk si to pravděpodobně daný produkt nekoupí za cenu, za kterou se normálně prodává. Takže vyčíslovat škody z "ušlých zisků" je blbost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proc myslis, ze je stema cislama soudy posilaj do haje zelenyho. V svycarsku pak uz uplne - tam uz dokonce soud prohlasil, ze nekomercni sdileni = nulova skoda == nulovy trest a nechal je uhradit soudni vylohy.

Jeste se v CR nestalo, ze by sel nekdo k tomu civilnimu soudu a domahal se tam. Jednoduse proto, ze tam by se presne resilo, kolik z tech lidi by si neco koupilo (presne 0), resilo by se, ze totez bylo a je na internetu na stovkach dalsich mist a dokonce by se, a to by pro ne byla naprosta pohroma, mohlo zacit resit, jestli jim dotycny vlastne nedelal PR gratis, a tudiz jim ve skutecnosti zisky svoji akci zvedl.

A apropos, napriklad windows sdilet muzes, protoze to, ze je to vporadku a ze jim to nevadi oficialne a verejne prohlasili zastupci M$. Ostatne na ulozto te odkaze oficialni support. To kdyz po nich chces vedet, kde mas vzit instalacku abys moh realizovat svy pravo na downgrade (napr).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyka tohoto pripadu, tak psali, ze hodne sharoval instalacky Windows. Ja asi nestahoval od neho, protoze placene Hellshare zijici vyslovene z warezu nehodlam podporovat, ale stahoval jsem z Uloz.to nekolikrat instalacky Windows, naposledy asi tri roky zpatky zakaznikovi odesel nezalohovany disk s Windows 2000, na stroji, jehoz ovladaci soft funguje jen pod W2000. Ja samozrejme instalacku doma mam, ale to bych musel domu a zase zpatky k nemu, takze jsem se pripojil na net, nasel na Uloz.to instalacku W2000, stahl, vypalil a se zakaznikovym originalnim (KUPOVANYM) produkt key nainstaloval. Tudiz stahl jsem, ale presto nic neukradl! Uz jsem zakoupeno mel. Takze fakt se ani nahodou nerovna co stahnuti to zlodej a to ani teoreticky s vymluvou, ze by si to ty lidi stejne nekoupili, nebot tady v tom pripade a verim, ze nejsem zdaleka jedinny uz zakoupeno bylo!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem ze vsichni resi pirata a BSA a neresi Hellshare. To neni prvni pirat, po kterem vyrukovala BSA a ktery sharoval na Hellshare, naopak neznam zadny pripad, kdyby sharoval odsouzeny pirat nekam jinam. Takze na tech obvineni, co kolujou netem, ze Hellshare udava vymenou za svoji beztresnost asi neco bude. Teda ne ze bych chtel pirata obhajovat, delal to za prachy, ne ze ne a penize jsou vzdy vystopovatelne. Nicmene je opravdu parodie, kdyz soud odsoudi takovyhohle blbecka a majitele warezshareserveru si stale behaji po svobode. Fakt vtip od soudu, jak muzou blba odsoudit ke trem letum podminky a Hellshare, na ktere uploadoval a ktere si to jednoduse melo ohlidat, aby se jim tam nevyskytoval warez :-D nezavrou???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Inu, v této věci totiž platí ono "kde není žalobce, není ani soudce". Soud se může zabývat věcmi, které mu jsou předloženy. A od Policie či statních zástupců nečekej, že by použili mozek složitějším než obvyklým způsobem, a rozšířili sami vyšetřování kausy i tímto směrem. Ostatně pak by vedle Hellshare museli jít i po uloz.to, fórech jako warcenter, Googlu/Youtube a hromadě dalších subjektů. Snadněji se lapají "malé hloupé mušky" než velcí hráči, zvláště když jde o tak umělé a kontroverzní pochybení jakým sdílení nějakých datových souborů je. Tobě ale nic nebrání podat podnět na Policii, nebo třeba přímo žalobu k soudu. Jen ty šance na úspěch nečekej příliš vysoké.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak autorsky zakon me nezivi, takze urcite nebudu delat praci za nekoho jineho a nekde behat davat zaloby. Jen mi proste prijde nesmyslne, ze soudi toho, kdo otevrel zamek do trezoru, ale nesoudi toho, kdo ten trezor vybral, abych to tak nejak prirovnal. Navic teda rozhodne nemuzes povazovat Google Youtube na stejnou uroven z Hellshare. Fora jako Warcenter zase jen sdili linky a ikdyz nejsou taky uplne bez viny, tak jsou to v prirovnani ti kdo dali tip na ten trezor, takze tam chapu, ze moc nikdo do soudniho sporu nechce jit, protoze asi moc neni sance jim to zavrit. No a ani Uloz.to mi neprijde uplne na roven s Hellshare, protoze jejich podnikani ikdyz je velmi podobne, neni tak jednoznacne zamereno na warez jako je to u toho druheho.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To prirovnani nesedi. Je to spise, ze se soudi ten, kdo trezor vybral, nez ten, kdo mu k tomu prodal autogen.....
Ja bych to spise prirovnal hospodskemu v hospode, kde se schazeji zlocinci a domlouvaji si ksefty... Muzete tvrdit, ze hospodsky o tom domlouvani zlocincu vi, a ze vi o tom, ze mu zlocinci plati za pivo penezi z kradeneho zbozi..
Ve finale se s nim policie domluvi, ze primhouri oci, kdyz jim obcas da nejake to echo, protoze je porad lepsi, kdyz se schazeji nekde, kde to je alespon trochu pod kontrolou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je taky blby prirovnani, to by se dalo aplikovat maximalne na to uloz.to. Pokud bych se mel drzet tveho prirovnani, tak tady ten hostinsky nabizi kazdemu zlocincovi, ktery si u nej domluvi rozkradacku, pivo zdarma, tudiz je evidentnim spoluvinikem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

BSA se po prohraném soudu s Mironetem okamžitě v České republice zrušila, aby nemusela platit způsobenou škodu. Od té doby tu působí nelegálně a je s podivem, že se stále najde dost serverů, které BSA pomáhají porušovat České zákony. Ti co pomáhají spáchat trestný čin jsou totiž stejně právně zodpovědní jako hlavní pachatel. BSA totiž mimo těchto podvodných vychloubačných videí rovněž každoročně rozesílá firmám výhružné dopisy a navádí k udávání. Proto by si to všichni co BSA pomáhají toto páchat, měli srovnat se svým svědomím. Chápu ovšem, že peníze za reklamu nesmrdí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by velmi zajímavé postavil obhajobu u soudu na tom, že BSA je v ČR v likvidaci, takže... formálně není způsobilá podat žalobu či se domáhat nějaké škody. Z toho by mohl být hezký precedenční judikát, kdyby to někdo hnal až k NS / ÚS...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.