Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Viking Modular SATADIMM - SSD v paměťovém slotu

Musel jsem přečíst půl článku, aby mi došlo, k čemu to je. Nejdřív jsem si myslel, že to je nějaký SATA řadič, který používá SSD jako nějaké brutální rozšíření operační paměti. Asi by to už chtělo dovolenou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečné zařízení ve všech ohledech. Pro úsporu místa jsem viděl již několik daleko vhodnějších SSD snap-in disků, které vypadají asi jako usb flashka (jen vzhled pro představu) a visí přímo zapíchnuté v SATA portu. Podle mě vhodnější řešení, napájení je pak řešeno malinkým kablíkem MOLEX(nebo SATA) -> pidi konektor, který se zasune do té flashky trčící ze SATA portu na desce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle malé SSD budou mít taky malý výkon a asi nebudou do enterprise segmentu.

Řešení je to zajímavé a má tradici už několik let, opravdu to není novinka. Spíš to ale ukazuje na absenci speciálního rozhraní pro SSD. PCI-E sloty se vybaví jako lepší řešení, ale někde to může být příliš velké nebo jinak nevhodné. Spíš by mělo být řešení stylu DIMM+SATA slot či ekvivalentní, aby se eliminoval ten ošklivý externí kabel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně naopak. Výkon závisí na použitém řadiči - Sandforce - rychlost bude tedy výborná. Je určen především do serverů, které mají nevyužité paměťové sloty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano mozna to ukazuje na absenci rozhrani ale urcite bych nebyl pro aby SSD meli sve a klasicke HDD taky sve... bude v tom bordel ja u AMD v paticich AM2, AM2+ kdyz mam nejaky CPU tak aby clovek pul dne hledal zda ho do ty desky nacpe nebo ne... jeste se k tomu pridali vyrobci s jejich nekdy i pochybnyma upravama a je vymalovano.
Jedno univerzalní rozhrani pro oboje schopne prenest napr. 10Gbits = 1000MB/s. To je cesta kterou bych videl jako nejlepsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.