Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vlastník Meyer Optik je v insolvenci, zaplacené nedodané objektivy už nedodá

Pokud máte produkt ,který se dobře prodává tak firmu může řídit cvičená opice, pokud ne, zlikviduje vám firmu i rýma vedení, protože se tím jen urychlí to co by stejně přišlo.
A to zcela opomíjím fakt, že i náhodný generátor rozhodnutí je lepší než nějaký Ind v čele firmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve firmě složené z 15 lidí je dost pravděpodobné, že šéf - který je navíc zakladatelem - nejen řídil, ale nějakým významným způsobem se podílel na vzniku produktu. Například optickými návrhy. Pokud mezi tím firma vybrala prostředky na X dalších produktů, ale nebyla schopna zahájit výrobu, protože nemá optický návrh, a vybrané peníze mezi tím padly na platy ostatních pracovníků, tak to snadno likvidací firmy může skončit a nějaká cvičená opice na tom nic nezmění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počítám, že dotyčný majitel a ředitel musel byt v pravdě renezanční člověk, po ránu místo točením klikou rumpálu děla optické návrhy, pak programuje ACDSee a WinZIP , v podvečer zasedne zvukovým návrhům a vyvíjí mikrofony, abych jmenovat jen část toho co tato firma o 15 lidech dělala nebo slibovala.
Osobně bych spíš řekl, že celá firma bylo 15palubních nástěnkářů, tedy tvůrců webu prezentací a krasožvástů, firma, která sama reálně nic nevyráběla.
Shodou okolností můj kamarád řídí v ČR pobočku nadnárodní firmy, které vyrábí přesnou mechaniku s optikou v třídě stejné nebo podobné výrobě objektivů a přál bych vám, vidět jak vypadá takové skutečná výroba a jaké strojové vybaveni na to potřebujete, Ale to vy bylo na velký článek.
V každém případě
1. pokud jsme pochopil mělo jít o výrobu kopii nějakého starého návrhu, tam se optický návrh nedělá, prostě se kopíruje ten původní kus bud podle výrobní dokumentace nebo podle existujícícho kusu se vytváří kopie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.