Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vlna entusiasmu s Windows 8 nepřišla, výrobci vidí jistotu v sedmičkách

nebojte, situace se zlepší.. hned jak m$ přestane prodávat w7 tak budou všude PR články kolik se tech w8 prodalo..

ad2: kdyz se ted kouknete do ceniku tak ja bych si nic jakozto clovek chtejici w8 nekoupil.. nic tam nema w8.. takze jestli je vic lidi jako ja, kteri cekaji az se w7 vyprodaji tak by ty prodeje meli mit naopak opacnou tendenci, ne? :))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti, ale co ti brání si koupit jakýkoliv model s W7 a provést za 400 upgrade, když o ty nové okna tak stojíš...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U noteboků mi v tom brání absence dotykové obrazovky :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Win8 NEVYŽADUJÍ touchscreen ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

W8 vyžadují vrozenou debilitu, která je zapotřebí k ovládání PC dotykem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevyžadují, ale je DOPORUČENÁ :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta debilita? nebo ta dotykova obrazovka? :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Velmi inteligentní diskuze. Právě jsi mi diagnostikoval debilitu, protože jsem si koupil upgrade na Windows 8. A ani k tomu nepotřebuju na svém stolním PC dotykový displej. Díky, konečně jsem prozřel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...asi jako že mít sex nevyžaduje osobu opačného pohlaví. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Velmi výstižné přirovnání :-)))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Z některých hlášek by se málem dal provozovat nějaký náš třetí server :-D.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Třeba ... ipv.cz? ("IT Převážně Vážně) :)

(Akorát že tu doménu už si nakřečkovali němci ...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"DEEP IN IT" nestačí? :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomíná jednu hlášku o Javě :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D Ne, myslím tuto:
http://www.bash.org/?338364

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Díky, to mě opravdu pobavilo ;) .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevyzaduji, ale jaky bez ni davaji smysl oproti W7?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Třeba větší výkon při menší spotřebě? Na noťásku to může být docela přínos.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepomoze tomu predvianocna sezona a ludia kupujuci darceky? Zase ked su na jednej strane ludia ktori chcu to najnovsie a najlepsie a na strane druhej obchodnici ktori chcu predat starsie zasoby moze dojst k zaujimavym situaciam. Vidim to tak ze v mnohych pripadoch tu licenciu na upgrade poskytnu predajcovia zdarma ked to zakaznik bude chciet lebo "nebude mat to najnovsie". A verte ze su taki ludia :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemyslim si, ze by Windows 8 mohol postihnut rovnaky osud ako Visty. chce to len viac casu a chyti sa, hlavne to chce vyckat, kym pride poriadna medialna masaz. jedna sa o celkom spolahlivy system, ktoreho nevyhodou je ale to, ze je primarne urceny na ovladanie dotykom. niektore Gestures su potom pri beznych notebookoch nepouzitelne, co stazuje rychlost ovladania.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, genialni na tom konceptu je, ze te na klasickem desktopu nikdo gesta pouzivat nenuti. Kazdopadne bych se pripojil k vyse diskutujicim, ze hlavni problem je v nedostatku poradneho HW. Ikdyz bude nakrasne na desktopu opatlavani monitoru, pro mnoho lidi, nemyslitelna kravina, lidi to proste budou chtit. Budou chtit poradne prasky nebo tablety a notebooky s dotykovym displejem a kdyz se tak divam, tak jich jednak moc neni a jednak jsou za uplne nesmyslne ceny.
Priznejme si, ze pocitacovy segment zije, v tomto ohledu, sto let za opicema. Ze smartphone ma byt dotykovy, to vime uz minimalne 5 let. Ted proste prisla doba, kdy plati, ze uplne kazdy displej ma byt dotykovy.
Asi se tu dopustim mensi hereze proti doktrine, ale mi by nevadilo ani patlani po monitoru:) Ted sedim pred nejakou cca 22kou, cirka 40cm daleko. Doma mam 23ku a priznam se, ze od monitoru vetsinou vic jak pul metru urcite nesedim, ano na sledovani serialu je mi to jedno, ale kdyz neco delam, tak me nebavi koukat z metru na male pismo. A dotykove ovladani bych urcite ocenil a vzilo by se u me jako samozrejmost. Kdyz si vemu, ted neco pisu a chtel bych sjet strankou dolu nebo prepnout na jinou. Musim makat na mys, pohnout s mysi, abych nasel kurzor, najet nekam na posuvnik nebo rolovat jak blazen koleckem .... tak bych jen zvedl ruku a posunul to presne kam bych chtel. Ja dotykovy monitor proste chci! Jeste pamatuju na http://diit.cz/clanek/microsoft-surface-aneb-dotykovy-stul ..... tenkrat se to kazdemu libilo a chtel by patlat po monitoru, verim, ze boom W8 teprve prijde a prijde ruku v ruce s dotykovymi displeji:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že MOŽNOST dotyku by asi nebyla úplně od věci. Lidi si po svých mobilech patlaj taky už nějakje ten pátek, tak proč by stejný patlací gesta nemohli provádět i na svých monitorech, teda pokud chtějí ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

stacilo by mi: 1920, neTN, cca 23", dotykovy, pasivni 3D, cca 6k
idealne: 25xx, neTN(uplne nejlip OLED:), 27", dotykovy, pasivni 3D, DP, 8-10k

Ale bojim se, ze i presto, ze dotykovost, ani 3D v podstate navic nic nestoji (pasivni 3D absolutne nic), tak vyrobci nepodchyti dobu a realne monitory pro W8 zacnou za normalni ceny vychazet s dvou a vice letym zpozdenim ...... ale rad bych se mylil, je fakt, ze W8 vyvola vyslovene hlad po dotykovych panelech, ktere budou pochopitelne drazsi .... otazka o kolik a jak dlouho. Doufam, ze se nevydaji apple cestou, kterou se vydal novy surface a lumie:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Celkem slibně vypadá tohle, výroba by měla začít na začátku příštího roku... https://leapmotion.com/about

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim jak sedis u PC ale ja kdyz si sednu tak mi zbejva cca 1-3cm nato abych se nemusel predklanet na dotyk. Dalsi vec je jak pises o posouvani stranek, tak kdyz se opru je rozhodne bliz kolecko mysi popripade celej hlodavec ci klavesnice. Dalsi nevyhoda dotykovejch monitoru je ze musis nejak vyvolat klavesnici (hw klavesnice ti porad lezi na stole) a kdyz uz ji vyvolas tak jsem zvedavej jak dlouho bys cmaral ten svuj text na monitor.Cim vic premyslim zda dotyk na monitor tak vidim same negativa. Zasahanej panel (btw jeste jsem nevydel matnej dotykovej panel), neprimerena ergonomie atd.

Co se tyka toho stolu tak ten je zajmavej jelikoz unej sedis ci stojis. Ale nechtel bych bejt uklizecka co to kazdej den lesti. Dotyk u telefonu je fajn, jen me chybi rezistivni display a matnej povrch. Holt vsichni chtej carat ve vzduchu jak v minority report a porad dokola neco lestit. BTW kdyz lesti zesnka je to fajn ale kdyz lesti chlap tak ho boli ruka...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Sak co ti brani pouzivat klasickou klavesnici? Monitor jen na rychle ovladani GUI. Ja na tom vidim jen same pozitiva, nikdo te nenuti to pouzivat, ale dulezite je, ze MUZES. Jinak ten displej, samozrejme, ze matny, jaky jiny? Co se tyce rezistivnich displeju, tak v nich nespatruju zadnou vyhodu .... asi proto byly pred lety zavrhnuty. Mimochodem, na telefonu mam antireflexni folii, delaji se i na monitory, takze v uplne nejhorsim, leskly displej nemusi byt konecna ......

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo ja ti neberu nadceni, spis ti zavidim tvuj optimismus :D Ano muzu ale zkousels win 8 ovladat kalvesnici a mysi? Netestoval jsem ale byl jsme jen na prezentacce dellu a kde meli i zarizeni s win 8, na dotykovej vecech jako tablet telefon asi fajn ale na ntb dejme tomu. Ale desktop? Tak to promin ale videl jsem i pouzitelnejsi veci treba osx :D
Rezistivni display mel uzasnou vlastnost, vzime sem nemusel vyndavat ruce z rukavic :D To vis trosku konzerva ale kdyz uz mi sebrali hezkej klikaci siplay, pak mi sebrali kalvesnici. A ted abych si nato kupoval folie... kam ten svet speje? :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No jasneze to jde .... sak te nikdo nenuti pouzivat to metro, to je pochopitelne s ryze dotykovyma aplikacema uplne na nic, ale od toho mas desktop a desktopove aplikace. Metro je o tom, ze ty aplikace muzes pouzit, kdyz je chces .... proste metro je jakoze pro tapkaci windows phone a desktop pro ten zbytek:)
Mno, s tema rukavicema kecas, mam P910i a troufnu si tvrdit, ze v rukavicich bych mel problem prijmout jenom blby hovor pres displej:)
Jinak je videt, ze jsi nevidel tohle:) http://www.youtube.com/watch?v=ZsEjBLfSZK0

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle má i HTC Flyer. Ovšem nic to neřeší, protože W8 je nedomyšlenej už i v tom Metru (které vypnout prostě nejde). Dám příklad z praxe: Mám dotykový tablet, maximálně nabušenej (1500 dotyků současně a kdesicosi), chci přejet na "ouško". Jak to prosím mám udělat bez stylusu (fungujícím jako kurzor myši, typicky ultrazvukové)? HW neřešitelné pokud chci ovládat prstem. Podobně je na tom JEDEN pixel v rohu/straně který slouží k vyvolávání postranního menu/startu. Jako to ale vyvolám, pokud mám zapuštěný displej nebo přesně nakalibrovaný lcd s fullhd rozlišením? Podle MS jednoduše, vždyť jsem přece dostal do vínku nové hotkeys. Fajn, takže kliknu na search, spustím dotykovou klávesnici a budu na ní mačkat prstem hotkey OSK. Wow, no ještě že tu máme ty multidotykové lcd.

PS: W8 používám na dotyk. zařízeních od betaverze, stejně tak W7. Rozdíly mezi OS jsou, bohužel co se týče dotyk ovládání tak jsou některé prvky krokem zpět a bohužel i Metro. Sidescroll je sice moc hezký, ale jeden "tap" ve startu kde není bordel je prostě rychlejší

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mám k tobě několik dotazů, které jsem jaksi nepochopil.
A proč bys chtěl Metro vůbec vypínat?
JEDEN pixel v rohu/straně ... ???
Co s tím má dělat FullHD?
Metro je v dotykovém ovládání krokem zpět?
Jeden Tap (na co) je ve startu je rychlejší?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1. Protože se mi na displej vejde málo aplikací (půlku lcd zabírá okraj - nahoře s userem, dole pro jistotu totálně nevyužitý).
2. Ano
3. Na 23" se na to NEDÁ rukou trefit pokud nemáš nastavenou kompenzaci
4. Ano. Dejme tomu, že hledáš aplikaci z poloviny Metra. Máš na výběr buďto matlání do stran nebo vyhledání podle písmenek. Na W7 stačí jeden klik na lištu, dva ve Startu atd. Vyhledávání navíc ukazuje řádově víc položek než Metro, nepřekryje celou obrazovku a ukáže víc informací na menší ploše. Kdo je slepej nebo chce veliký ikony tak si zvětší DPI, Metro nezmenšíš. Win8 http://bit.ly/RTitaP vs Win7 http://bit.ly/RF6i4I
5. Jeden tap mě ve Startu umožní zobrazit jak poslední použité dokumenty tak aplikace, zároveň mám možnost dát si do startu mnou seřazené aplikace - opět více položek než Metro. Kouzlo spustím jedním tapnutím a ne gestestem, kterých je při seriózní práci už tak málo...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je toho PODSTATNĚ víc, jenomže stádo si prostě naivně myslí, že tahle metro novinka je super a žerou jim to i s navijákem. Třeba na 1366x768 ti Metro zobrazí 21-24 kostek (ty jsou imho na pěst pokud nejsou "metro-based" - ikonka 24x24 + 3 řádky textu po 11 znacích. No to muselo napadnout kreténa! Proč se asi dělají ikonky? Není to náhodou proto abych viděl symbol a nemusel louskat text?). Teď si spusť průzkumníka, nastav 48-64px ikonu a maximalizuj okno. Klidně zapni nějaký gadgety jestli ti chybí mail status atd. Největší šlupka na tom je, že máš pořád možnosti dostat se 2 kliknutím přímo do umístění ikony (třeba program files apod.), můžeš kopírovat, vytvářet, odesílat (sendto nabídka)... Až na pár výjimek tohle bylo už v prvních Windows. A Metro? No, pěkná aplikace, ale o ničem. Radši bych z roku 2009 Origami http://bit.ly/VEErEJ, ale dodělaný...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

OMG! oumajgad!!!
Metro je jen nabidka start ... co na to nechapes? Kolik ikon mas ted v nabidce start? U kolika z nich muzes menit velikost a dat jim aktivni obsah???!!! No nic .....
Ja se priznam, ze se mi ta myslenka dlazdic zamlouva cim dal vic, ted jsem videl par videi s WP8 a je to fakt BOMBA!!! Perfektni odezva (o ktere se muze do dob 16ti jader nebo x86 na mobilu androidu jenom vlhce zdat), naprosto paradni a zaroven vkusne efekty. Iphone je takovy nijaky, stridmy, ok .... android je takovy linuxovy, tezce preplacany, totalne nedotazeny ...... kdezto WP8 vypadaji proste proste COOL:) Zacinam setrit na lumiu 920:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A kde mas vtech tvejch super dlazdicich rychlej pristup do nastaveni tiskaren(a jinejch zarizeni) ovladaci panely. W8 maj tychle supr dupr veci schovane v nastaveni nebo pres neajkou imbecilni zkratku.... proc je win+q vyhledavani a neni uz na win+f? Na telefon tablet dejme tomu ale porad je to takove nejake. http://smartmania.cz/clanky/odvracena-strana-windows-phone-8-aneb-co-se-... mozna to jsou prkotiny ale tohle jsou veci ktere dospele telefoni os maj vyresene (android i ios) Co se tyka metra tak to rozhodne neni nabidka start (proc myslis ze se aplikace deli na metro a desktop?) Kdyz prisli visty nadaval jsem jak nemuzu najit poradne nastaveni, jak vypnout uac atd...Bohuzel u win 8 mi nejak dosli nadavky... A presvedcim me otom ze je supr znat milion zkratek nez cestu (nebo spis ramec oblasti) je supr tak to ani omylem.

W8 zajmave pro telefon (konkurence neni nikdy dost, skoda ze umrel pam pre), tablety taky dobry ale ntb a desktop tak tam uz je to horsi...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jj, teď jsi to trefil - oni v tom Startu totiž nejsou jenom programy. 2 kliky a jsem tam, v Metru leda kulový... Opět podotýkám, že narozdíl od BTJ dotyk. obrazovku mám a W8 těžce sux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmacknes klavesu "WIN" a napises tiskarny:) nebo ovladaci panely ...... nebo kdyz neumis psat, tak si das ikonu na plochu.
Metro (uz se to pry zas ani metro nejmenuje) je JEN nabidka start ..... to, ze ma ted windows RT framework, ktery umoznuje tvorit sandboxovane a prevazne dotykove aplikace pro tablety, to je prece uplne neco jineho a pridana hodnota, nic vic ... jako ze si muzes z windows store stahnout do PCcka aplikaci, ktera ti doposud bezela jen na mobilu, no tak proto se snad nebudem na microsoft zlobit ne?:o)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A jak si jí asi zmáčknu na tabletu, kterej nemá klávesnici? Wow, že by to bylo tak jak ti tu tluču do tykve celou dobu? Zmáčkneš hotkey/gesto a pak jako vocas na search > klik na ikonku se vstup. panelem nebo osk > P R I N (možná postačí) > potvrzovací klik. Win7 = JEDEN klik na bobuli a druhej na printers. A nemusím zasviňovat plochu, taky není nekonečná. Masakr co? :D

Jaká přidaná hodnota? To je normální, že si na lepší mašině pustím cokoliv co na tý slabší ikdybych to měl emulovat. Ale PROČ bych měl spouštět něco, co je omezený? To je jako stahovat si na desktop s PhotoShopem Paintbrush z 3.11, kapiš?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chmmm... a jak že se liší ikonka "Tiskárny" v nabídce Start od ikonky "Tiskárny" v nabídce Metro? V kontextu "zasviňování" plochy?

A že "live" ikonky v té nové nabídce Start, která se teď jmenuje Metro (pardon Modern UI) nejsou přidaná hodnota? Však to je něco jako gadgety, ale v IMHO promakanější formě.

No nic, klidně se dál bijte a dehonestujte, ale přijde mi to už krapet jako chtít zvítězit za každou cenu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ve W8 mě zabere ta samá ikonka 150px a vůbec není "live" jako to má mac (tam apoň ukazuje kolik čeho tiskneš). Jasně, jedna ikonka navíc mě nezabije, ale 21 ikonek už je jeden scroll navíc, který ve W7 dělat nemusím...

150x150 pixelů mě může nabídnout právě ty hodiny, baterku, signál apod. Co mě nabídne ten prázdnej rantl kam se mohly vejít ikonky třeba po dvojitý (150x300), jak nahoru tak dolu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvitezit? Vcem? Jen rikam svuj nazor, to ze je ted to nastaveni vseho uplne jinde a kolikrat nesmyslne schovane je supervec pro spravce. At byl prechod z xp na visty ci w7 jakykoli meli tam zobrazeni velke ikony a to plsu minus sedelo. Btw ve startu zarizeni a tiskarny je vic polozek nez jen nastaveni tiskaren. Nehlede nato ze nemuzu zacit psat v desktopu abych rovnou zacal vyhledavat. Zda se ti to uzasny ze mas vsude obdelnicky a ctverecky a skoro se to mysi neda ovladta, ja ti to neberu. Ale me nikdo nenamluvi ze tohle je krok kupredu. Nehlede nato ze prechazet v praci na w7 je pro nase oddeleni obvzlas obtizne protoze to vypada jinak nez xp. Uz vidim jak lidi co maj unas problem i s ribbonem ucim na tomhle...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

5 statických a 4 dynamické ikony, přímý přístup do User, Documents, Downloads, Root, Ovl. panely, Uspání počítače + rychlé spuštění TotalCMD, browser, průzkumník (tahem nahoru mám k dispozici připnuté složky pro přístup do Program Files a tak různě) pár věcí v trayi (hodiny, wifi, baterka, vstupní panel) a to jsem opravdu minimalista. Všechno tohle mám STÁLE k dispozici ikdyž mám spuštěné třeba 4 programy. Rozlišení 800x480. Kolik toho máš ty?

Na WP s tím problém kupodivu nemám, až na detaily typu nestejná velikost dlaždic. Ale na telefonu telefonuju, nebo ty přes WP umíš odvirovat/zazálohovat cizí harddisk?

BTW WP souvisí s W7 vs W8 jak prosím tebe?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A ktomu COOL. No jasně, hrany v roce 2012 jsou prostě ukázkou technologický převahy. Jenom jestli to není to samý jako osekání Vist o všecko a vydání W7 starter aby to rozchodily netbooky. Kdyby MS přidal třeba obdobu Gridu/Fanu/Listu do traye tak to klidně za ten Start vyměním (následně ho ovšem koupím jako aplikaci). Ale tohle? Ořezaný je to na kost, neumí to NIC navíc, ale protože to má efektní fady při kliknutí tak je to lepší :D

Dobře, dobře.... V čem má teda podle tebe Metro razatní převahu nad W7?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"neumí to NIC navíc" ...... umi poustet "RT" aplikace
"V čem má teda podle tebe Metro razatní převahu nad W7" ..... jestli myslis nabidku start ala metro, tak v tom, ze je full screen, je rychlejsi a muzu tam mit natahane gatgety, ktere mam jinak ve W7 skyte za ostatnima oknama ..... funguje to uplne stejne .... kliknu na klavesu "WIN" a zacnu psat nazev programu .... ono se to hezky najde, kliknu na enter a valim ..... stejne jako ve W7 .... nevidim v tom rozdil, krom pridane hodnoty za aktivni ikony.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ubrané hodnoty právě za ten full screen a s ním spojené přeblikávání celé obrazovky. A dál velice špatné hledání programu, o kterém vím jen přibližně, jak se jmenuje. RT aplikace jsou bonus, který by se mohl klidně pouštět jinde a se startmenu nemusel mít nic společného. Prostě mohly zůstat desktopové Win7 s Metrem jako druhým desktopem pro RT.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale co bych dělal s "RT" aplikací, kterou mi dávno nabízí x let konkurence?

Wow, mám 22,5 ikonky přes celičkej displej, to je terno lidičky! To, že nevím kolik mám baterky, kolik je hodin nebo jak silnej je signál je vedlejší. GaTgety W7 nemá? Rychlejší? Možná tak podle pořekadla: Sice delší cesta, ale o to horší. Nefunguje to stejně. Žádnou klávesu WIN nemáš! Ten čudlík se symbolem Win ti přepíná desktop/metro takže budeš psát tak jak jsem ti napsal výše. Až se to "hezky" (a vůbec ne stejně jako ve Win7, vůbec né) najde tak klikneš ne na enter, ale na ikonku protože jinak ti problikne metro, že jo... Už se fakt probuď

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že ukazatele stavů baterie, sítě a signálu v Metru máš. Otázkou je, jestli by neměly být umístěné v nezaplněném horním či spodním okraji obrazovky trvale. Možná jo, já bych to asi přivítal, ale je to věc názoru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě se také najde dost lidí, kteří uvítají v autě palubní desku s ukazatelem paliva v kufru :D Ukazatel tam je = feature onboard = spokojenost, ikdyž polezu přes sedačky do kufru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv nepatřím mezi lidi, kteří po celou dobu řízení auta mají nutkání nepřetržitě sledovat ukazatel paliva, do kufru bych kvůli tomu určitě lézt nechtěl. To máš jistě pravdu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně - čistý design, je čistý design. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S tím kufrem jsem to přehnal nicméně kdyby byly budíky třeba v kastlíku a musel bych ho pro informaci otevřít tak už by to bylo Win8 a jejich "švihnutí" hodně blízko ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedal jsem ti snad svým prvním příspěvkem dostatečně za pravdu?
I já bych zobrazení stavů řešil napevno (a možná zas někdo ne), ale kvůli takové prkotině se mi snad svět nezhroutí :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Boha jeho. Na telefonu třeba OK, ale na desktopu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Richmond: Sice jsem myslel, že se bavíme o mobilních zařízeních, protože ani já nejsem takový masochista, který by používal dotykové ovládání na DT i když samozřejmě věřím, že jsou obory, které z toho těžit budou. Ale to nevadí.
Pochopil jsme-li tě správně, tak si stěžuješ si nedobrou funkčnost gest "švihu" u postranních panelů na zařízeních necertifikovaných pro Win8?
Opravdu si myslíš, že dojdeš k cíli rychleji ve stromově orientované nabídce Start na FullHD obrazovce ve Win7(bez DIP), nežli já v Metru pomocí rolování?
Pravda, poslední použité dokumenty jsem ve Win8 zatím nenašel. Sice je sám nepoužívám, ale věřím, že někteří ano. Já toto využívám přímo až v aplikaci. Co se týká posledně otevřených aplikací, tak pokud vím tuhle funkci nemá ani Win7 (pokud jsi tím ovšem nemyslel nejčastěji používané aplikace v nabídce Start).
Dle mého je Metro asi nejlepším dotykovým rozhraním na trhu, ale kvůli tomu se přeci nebudu navážet do iOS nebo Androidu, které mají svých "much" také mnoho. Můj názor je ten, ať si každý využívá co chce a nikoho k ničemu nenutím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já to zkoušel i na externím monitoru a ano, pokud zařízení nemá samolePičku W8 (čti Nemá kapacitní displej) tak se s tím pracuje blbě.

Ano, opravdu si to myslím, ba co víc - jsem přesvědčen! viz. ten příklad s programem z poloviny Metra. Kdyby se alespoň Metro při posuvu chovalo jako při scrollingu web stránkou nebo by se dala nastavit rychlost, velikost "záběru", doraz atd. ale to né... Funkci posledně otevřených aplikací W7 samozřejmě má (jsou to ty pod čarou). Opět podotýkám, že to není jen o těhle věcech - uvědom si, že na Start se dá různě přetahovat ikonka atd...

iOS a Android jsou mobilní OS a od nich nečekám, že budou mít možnosti desktopu. Bohužel Metro je prostě takovej Origami2.exe, které je bohužel použitelné asi jako Media Center - na zábavu ok, na práci výsměch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě za mě, klidně se vsadíme, ty budeš "tapat" na 10" FulHD obrazovce ve stromové nabídce Start Win7 a já se spolehnu na Metro s již připraveným Tillem uprostřed nabídky :-)
Tedy až budou na našem trhu konečně nějaká ta zařízení s Win8 dostupná. Sice to nemám odzkoušené, ale pokud je rolování stejné/podobné jako u WP určitě s tím problém mít nebudu.
Jinak ne, ty programy "pod čarou" nejsou naposledy otevřené programy, ale aplikace nejčastěji využívané a jejich pořadí je dáno jejich "hit rate".
Metro v DT slouží především jako náhrada za nabídku Start ale má samozřejmě i mnoho dalších výhod. Primárně je však určeno pro dotyková mobilní zařízení, o tom žádná.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Sice to nemám odzkoušené" ...a je to vidět už od začátku protože opravdu zapomínáš na základní pravidla, které s sebou přítomnost dotyku obnáší.

Jak se jmenuje "apps pod čarou" je mi fuk, já to tam mám a ikdybych to nevyužíval denně tak to radši mít budu pro případ, že bych to používat chtěl. Nevím co to je DT. "Náhrada" není náhrada, ale něco co je ořezaný na kost! Co na tom sakra nechápeš? Zkus mi těch "mnoho výhod" třeba vyjmenovat - uvidíš sám, že se docela zapotíš ;) Ano, takhle to MS celou dobu prezentuje, ale realita? Dostal jsi Metro i na desktop, odfláklnutý multimonitor, IÉčko se spouští defaultně to pro Metro, klávesové zkratky zase na zařízení bez hw klávesnice, nepřizpůsobitelná velikost OSK přes půl obrazovky se taky na mobilní zařízení moc "hodí"... Kdyby tyl W8 označen podobně jako třeba XP/TabletPC tak budu souhlasit s tvrzením, že je primárně určen pro dotykové mobilní zařízení. Normální osekaný W7 to jsou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a nejde o stromovou strukturu - tu mám k dispozici "až" na DVĚ kliknutí. Ty jinou než "všechno narvaný do nudle o 3 řádcích na 768px" možnost v Metru nemáš. Kde v tom vidíš "přidanou hodnotu"?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není nic jednoduššího než ti odpovědět :)
DT=DeskTop (omlouvám se, zkratky už budu rozepisovat)
Stromová (Tree) struktura je taková, kterou musíš procházet od kořene aniž bys věděl, co se ti v další "větvi" objeví. Klasický styl stromové struktury jsou adresáře, menu a samozřejmě také nabídka Start. Toliko k pochopení, proč si lidé raději udělají "milion" zástupců na pracovní ploše, než aby tyhle "tree controls" museli procházet (ne, že bych s tím souhlasil). Win7 nikdy nemůže být dobrým OS pro dotykové ovládání na mobilních zařízeních už je z důvodu absence DIP v UI (User Interface založený na Display Independent Pixels). Víš jak asi bude vypadat klasická nabídka Start na 10" obrazovce ve FullHD? Prodeje tabletů s Win7 snad hovoří sami za sebe, nebo to byl trhák?
V čem je WinRT resp. Metro, krom nabídky Start, dále přínosné?
Tak třeba jen tím, že si v něm můžeš spustit (non-x86) ARM aplikace. Pokud by tohle nebylo možné v Metru musel by MS vytvářet další aplikaci simulující běhové prostředí ala BlueStacks. Další (a parádní) výhodou jsou samozřejmě zástupci aplikací (Live Tiles) s jejich notifikacemi. Tady snad ani nemusím popisovat jejich výhody, jen by bylo dobré pro pořádek poznamenat, že Live Tiles nejsou Gadgets!
No a v neposlední řadě je výhoda Metra také v tom, že sjednocuje uživatelské prostředí desktopu a mobilních zařízení.
Win8 s WinRT je uverzální OS instalovaný na tablety, všechny druhy notebooků a samozřejmě na DT. Řekni mi prosím, proč jsi tak udiven přítomností HotKeys????
Grafická stránka věci se ti líbit může nebo nemusí, to je nakonec tvůj problém :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Právě to sjednocení prostředí mezi desktopem a tablety považuji za nevýhodu, protože každé se z principu ovládá jinak (dotyk x hw klávesnice+myš). Taky nikoho normálního nenapadne sjednocovat prostředí řídiče automobilu a pilota letadla.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tree chápu, sám jí proto také používám ;) Problém ale vidím v tom, že v Metru jinou než tu pexesovou metodu nemám natož pak kombinaci obojího. V DT mám u W8 pouze možnost připnutí k trayi nebo vytvoření zástupce na ploše = výhoda ŽÁDNÁ a jako bonus ZTRÁTA Startu a s ním souvisejícího tree...

S DIPem jsi to vzal kde? U MS předpokládám. Chci zmenšit dlaždici = mám smůlu. Ve W7 chci naopak zvětšit text ve startu = zvednu DPI (115 DPI odpovídá těm 24px ikonkám co má Metro, ale vidím ikony s textem na jednom řádku, zároveň nepřicházím o těch zbývajících 126px, který zabere dlaždička, o nevyužitém místu nemluvě). Proto nechápu nadšení z Metra, nicméně předpokládám, že modifikace Metra budou v budoucnu možné jako tomu je u předchozích Win.

Non-x86 si mohu spustit už dnes - jak nativně tak v emulaci ;) Notifikace běží pod starším Win také, akorát ne defaultně v trayi, ale přestěhovalo se to nahoru po vzoru Growlu.

WinRT je univerzální, ale jen do té míry jako celý ARM čili na něco je lepší, na něco horší. Přítomností Hotkeys udiven nejsem, ale uvádět to jako ohromnou výhodu (která je přítomna od nepaměti) u tabletu, který nemá hw klávesnici mě prostě trošku postavené na hlavu připadá.

BTW co to počítání výhod? Stále tu vykládáš jak je Metro výhodné, ale přitom jen opakuješ Live Tiles...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Metro je založeno na technologii WPF takže DIP s vektorovou grafikou a transformací.
Pokud pracuješ s Win7, aplikace (typu Win32 nebo Windows Forms) používají pixely. Změna hodnoty DPI v nastavení Win7 ti velmi často způsobí nekorektní zobrazení těchto aplikací (umístění a velikost controls). Vše závisí na tom, jestli vývojář danou aplikaci testoval také při různých DPI ale i tak toto ošetřit není vůbec nic jednoduchého.

Pro mě za mě si spouštěj non-x86 aplikace kde chceš. Já si je spustím v Metru a budu je mít se zaručenou a stejnou funkčností jak v DT, tabletu tak i notebooku :)

Nevím, možná ti uniklo, že dnešní tablety již klávesnice mít připojeny mohou a také mají. HotKeys jsem jako výhodu snad ani nikde neuváděl, beru to spíš jako standardní věc. Na rozdíl od Live Tiles, které jsou prostě úžasné :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Woooow! Windows 8 umí zvětšit čtvereček (s gradientem) na větší čtvereček! :D S ikonkou (alias grafikou) to ale neumí ;)

Velikost controls je ok, problémem jsou aplikace... Metro s tím nemá nic společného...

Mohou neznamená, že je mají. Osobně mám slider (klávesnice v těle) a třeba když potřebuju napsat složitější heslo tak klávesnici vysunu. Klávesou zkratku používám minimálně, kvůli velikosti - na psaní je malá a nepohodlná. Oddělenou klávesnici jsem používal tehdá u PDAček protože byly ještě menší...

Nejlepší bude, když si pořídíš tablet ;) Ale pořizování OS kvůli Live tiles mě fakt pobavilo :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Každá aplikace se skládá z controls (TextBox, ListBox, Label ...)
A z kterého pak mého příspěvku jsi usoudil, že si Win8 kupuji výhradně kvůli Live Tiles?
Pokud neseženu notebook s dotykovým ovládáním za rozumnou cenu, tablet si budu muset pořídit tak jako tak - kvůli testování Metro aplikací :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli jsi tester nebo vývojář, ale otestovat si xml můžeš i bez woken ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro Metro se mi jako nejvýhodnější jeví WPF(xaml) společně s některým NET jazykem (v mém případě asi C#), takže nějaké to Visual studio společně s Blendem. Finální aplikaci musíš ale stejně testovat na reálném zařízení s dotykovým ovládáním.
Dotykový notebook by byl na vývoj asi nejlepší volbou, ale koukni se co ti hajzlíci za něj chtějí za nekřesťanské peníze. Svět se asi zbláznil :(

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Však existuju i rukavice na kapacitní displeje ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, uplne si neumim predstavit sedet v praci 8 hodin za monitorem v rukavicich jen proto, abych mohl ohmatavat display

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vzato doslovně je to fakt hrozná představa. Mačkat se celou šichtu za monitorem, u zdi, na bobku, v rukavicích, ohmatávat monitor... Sounds like fetishistic harassement. 0:-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ovládání je trochu jiné, takže si člověk musí zvyknout (což většinou bolí), ale například jsem zjistil, že z hlediska rychlosti spouštění programů je nová úvodní obrazovka lepší. Uspořádal jsem si programy do skupin a naskrolovat myší a vybrat program je prostě snadnější. A to se mi to zpočátku zdálo jako vysloveně špatný nápad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si musis spustit stol nizsie, pritiahnut klavesnicu ku kraju, hned za nu postavit monitor a naklonit ho aby bol v prirodzenejsom uhle ked sa nanho pozeras s mierne sklonenou hlavou a mohol po nom patlat. Este dat nejake opierky na ruky ...

Nabytkarsky priemysel a dizajneri monitorov budu vysmiati ked si za specialne edicie stolov, stojanov a opierok s nalepkou "winows 8 compatible" budu pytat extra priplatok. Ked W8 nenastartuju predaj hardveru tak mozno tohoto :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Sjet o 2 stránky níž kolečkem myši = asi tak 2 cm otočení kolečka (podle nastavení citlivosti).
Sjet o 2 stránky níž posunem na 22" displeji = položit prst na dolní okraj displeje, vyjet nějakých +-27 cm nahoru, přesunout ruku o +-27 cm dolů, položit prst na dolní okraji displeje, vyjet o nějakých +-27 cm nahoru.

No, aspoň že je to (zatím) pořád jen možnost...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neremcej a buď rád, že si v práci zacvičíš. V Microsoftu ví nejlíp, co je pro tebe dobré, od W9 nebude kolečko na myši fungovat, tak už s trénuj. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a Windows Server se budou spravovat pouze přes Kinect :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Řada výrobců sice uvedla všemožné modely tabletů, notebooků a All-in-One sestav navržených pro nový systém společnosti Microsoft, ale na objemy prodejů to nemělo nijak pozitivní vliv"

Co fňukaj. V českých obchodech nevidím jediný tablet s AMR ani X86 který by byl dostupný.
Ani ASUS ani ACER ani Lenovo ani Microsoft.. nic
Půl roku je toho plný internet a oni nejsou schopni připravit ani pár kusů na den zahájení prodeje W8.
Pak se diví že nikdo nekupuje když není co.
Chci X86 tablet s FullHD dotykáčem a W8.
Chci mobil s W8phone.
Kde je těch 20 druhů tabletů a 10 druhů mobilů??????????

Ať už je Apple jaký chce, do týdne po ohlášení prodává.
Microsoft ohlásil před půl rokem ale stále nemá co prodávat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to ještě není 14-dní co vyšla Iconia W700 ;) Tady bude odhadem tak s měsíčním zpožděním (ostatně jako snad všechno)...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

18k, to bude hned po ultraboocích trhák letošní zimy. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, minulej rok to byla Iconia W500 za 11k ;) Za celej rok jí nikdo nekoupil tak zůstala mě...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za penize co bude stat x86 tablet s Win8 to zas tolik lidi kupovat nebude. Pokud to clovek realne chce pouzivat prave proto ze to je x86 s Win a nahazet tam bezne aplikace, je stejne stale vyhodnejsi maly ntb.
Ono kdyby si vyrobci mysleli ze to bude velky ficak a byla po tom masova poptavka, verte ze by se jinak pretrhli to dodat, ty kapacity jakesi k dispozici preci jen maji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, chtěl bych se zeptat zda nemáte zkušenost s parkováním procesorových jader na osmičkách. Se sandy bridge procesorem to na win 7 fungovalo zcela normálně, jen na win 8 ne a ne zaparkovat :)

Není možné že bylo parkování např vypnuto aktualizací? Díky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna je to tak chytre, ze to vyplo samo. Ja si to ve W7 podle navodu z CDR taky vypnul a rozhodne nelituju. Je to ficura uplne na howno. Pocitam, ze vyple jadro, od nevypleho a nic nedelajiciho, se lisi v jednotkach mW, ale vykon v multithread operacich vzrostl celkem vyznamne. Mam u PC merak s rozlisenim na 1W a spotreba urcite nestoupla, dokonce si nejsem jisty, jestli o par watu neklesla, musel bych dohledat svuj komentar, mam pocit, ze jsem tam svuj poznatek psal:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za info, komentář zkusím najít:) Také jsme o parkování četl jen samé negativní věci, ale pokud to nestojí ani za úsporu spotřeby....

Jinak v osmičkách v registrech je parkování povoleno, takže za neparkování musí moci nějaký jiný mechanizmus.

Na NTB s osmičkami a Win8 také parkování neprobíhá, a to ani v úsporném režimu na baterii.
Hádám že to aktualizace http://support.microsoft.com/kb/2756872 z nějakého důvodu zakázala.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jádra Phenomu II X6 mi to parkovalo.

Jinak s tím parkováním je nejlepší (fungovalo na Win7, funguje i na Win8, vyzkoušeno):

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583]
"Attributes"=dword:00000000

A potom se dá v možnostech napájení kdesi v detailech dohledat nastavení, které funguje ihned.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za radu, vyzkoušel jsem na Core i5 M560, W8. V možnostech napájení a podklíči procesor se objevila nová položka "Minimální počet zaparkovaných jader výkonu procesoru" s výchozí hodnotou 100%.

Nicméně jádra ne a ne parkovat :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady u nas byl vyprodej vseho na cem bylo windows 7. Bohuzel windows 8 zarizeni jsou natolik vzdaleny svou cenou bezne poptavce ,ze se na to chodi lide jen divat ;-(
Navic MS to ma asi vymyslene jinak- levny upgrade az z win XP na win 8 funguje. Lide cpou win 8 na stare zelezo kde win 7 uz sotva dychali ,kdezto win 8 jedou celkem v pohode. Tady si jiste MS masti kapsu a jen vyrobci HW z toho maji prd.

jinak ja uzivam PC a tablet zhruba 70 : 30 a mohu rict ze na malej notebookach je touch screen vylozene sikovna vec. Na desktopu uz se to zkouselo a nikdy se to nejak masove neujalo- ano jiste nebyl na to do ted zadny system. Ale i tak uz na vetsich monitorech to bude vic sportovni zalezitost nezli pracovni nasazeni :D
Navic ,kdyz uvazim co lide nadelaji s jednim mrtvim pixelem , co budou delat s umatlanou celou obrazovkou netusim .... ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Momentálne nás skôr zaujíma ako či vôbec sa dá spraviť downgrade z W8 na W7. A nemyslím to ironicky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dá, z Windows 8 Pro, i z OEM. Až na Vistu. Ne ale z upgrade licence, z té se jen můžeš vrátit na předchozí (upgradovaný) OS, takže pokud jsi upgradoval XP na 8, sedmičky tím legálně nezískáš.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Z oficialneho promo mailu Microsoftu:
Vykonávanie viacerých úloh súčasne

V systéme Windows toho zvládnete viac, pretože môžete používať DVE
aplikácie naraz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to je zase za módu všude psát entusiasmus místo nadšení?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.