Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Volby 2010: ACTA (3/10)

Toto ma dostalo: "Vyjádřit se můžeme, až bude dohoda hotová." - Zrejme aj voliť by mali ísť až budú hlasy sčítané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že dohoda až bude hotová tak začne platit bych řekl že tato strana ji podporuje, ale před volbami se k tomu nechce přiznat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co bys chtel od smejdu a starych kriminalniku z top09

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna bych zvazil vyhodit ty dve odpovedi, co se furt opakuji - neprinasi to nic noveho a jen to tu strasi. Me to prijde, stejne prinosne jako kdybyste tam pretiskovali automatickou odpoved - do 20.5. jsem na dovolene, veci vyrizuje kolega horacek...

A CSSD bych tipnul, ze odpovedi opisuje z webu piratu, protoze nejsou blbi a kdyz se ptaji na diit, tak potrebujou prece ty spravne odpovedi. Kdyby podobnou anketku udelal music web Warner/Sony/BMG tak vsadim svoje boty, ze by otocili o 180 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, všichni jsou poctiví, jen ČSSD stále lže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, schválně si všimni, jak jsou odpovědi formulované - situace se nám nelíbí, je to podezřelé apod. Zcela chybí aspoň náznak toho, že by s tím mohli (nedejbože aktivně chtěli) něco dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a? Není to jejich programová priorita. Posílají nám svůj názor na věc - a nikdo jim ho nevěří. Proč se jich tedy vlastně ptáme?

Opakuji, tahat sem politiku nebyl dobrý nápad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, konečně jste na to přišel :-). Nene, tady lžou všichni jen aby dostali potřebný hlas. Anketa je pěkná a ve výsledku je to jedno. Pravdu tady mluví snad jen CPS, a DSSS, kteří v podtextu říkají pořád to samé. Možná ještě SZ díky svému zastoupení v EU, ví o co jde. Jinak jsou to všechno vlastně jen papouškované nesouhlasné názory nás, co píšeme do komentářů pod článek. Ptá se DIIT? Tak se podíváme na jejich stránky co tam o tom píšou a tak nějak budeme souhlasit. Po volbách to stejně uděláme tak, abychom an tom vydělali nejvíc mi. Co nám je do občanů, ti to nakonec přece budou "jen" platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz som sa bal, ze to niekto bere vazne.. Toto je politika panove.. Pokerface and lie until ur shit gets out..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ČSSD se zřejmě drží hesla "Demokracie je většinový systém a většina lidí je blbejch". Jejich kázání o demokracii je sice fajn, ale potom se člověk podívá na realitu a je mu spíš do pláče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK jinak - mel jsem CSSD radsi, kdyz byla "citelnejsi" stranou. Toto mi proste nesedi k jejich dosavadnim (resp. puvodnim) postojum. V poslednich ctyrech letech dokazali ve snemovne zarazit nebo otocit co se jim zachtelo (diky nemale pomoci komunistu), takze pokud by je opravdu dana problematika trapila, jiste s tim meli sanci neco udelat. Ted se jich vsak nekdo opravdu zeptal a tak se museli poohlednout po spravnych odpovedich.

Ano, je to mazani medu kolem huby pred volbama, ale at ten med ma aspon spravnou barvu. Toto je prece videt, ze jsou to blbosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No u CSSD je docela zvyklost si nejdrive zjistit, co lidi chteji slyset pruzkumem a pak takove hesla razit. Na kaficku OSY a jinych skupin zase budou diskutovat jak dospet k vzajemne vyhodne dohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebejvalo to tak. Tenhle divnej populismus tam je videt hlavne posledni tri, ctyri roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stanovisko - svobodni.cz - volební číslo 25
Podobně jako v mých předchozích příspěvcích, svobodní odmítají jakoukoli presumpci viny. Takže za nás ACTA - NE!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EH MÁM TOMU ROZUMĚT TAK, ŽE VŠICHNI CO SE TVÁŘÍ JAKO BY NEVĚDĚLI O CO JDE BUDOU AKTIVNĚ TU SMLOUVU PODPOROVAT, ALE BOJÍ SE TO PŘIZNAT?
Sry za caps.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak ti, co se nenamáhali vůbec odpovědět, jsou pro co největší zisky autorských svazů a studií a pro osekání práv nás občanů - jen se to bojí přiznat.
Druhá možnost - pohrdají voliči jako nějaký stádem dobytka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alea iACTA est...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor: Dohodu ACTA v současném znění neakceptujeme.
Je v rozporu s naším volebním programem, odporuje platné české legislativě a i zdravému rozumu. http://tdox.sweb.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět musím pochválit výborný článek.
- Šlo by jako poslední článek zveřejnit nějakou souhrnou tabulku? (Vlevo jednotlivé strany, nahoře otázka a v políčcích názor strany nějakým symbolem)
- Pokud máme tuto tabulku teď, mohli byste v dalších volbách položit stejné otázky. Výsledkem by byla změna názorů jednotlivých stran.
- Neuvažujete o zveřejnění článků v novinách? Podle mě by tohle téma mělo zajímat všechny lidi připojené na internet!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No uvidíme, zda to bude možné dát do nějaké tabulky, dle zatím vydaných odpovědí už mám nyní obavu, že to asi možné nebude.
Ne, do tisku to dávat nebudeme. Jednak nemáme kam a pak nás o to ani nikdo nežádal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kromě ČPS nikdo neví, o čem je řeč. Je jasný, že člověk nemůže rozumět všemu, ale psát ty typický úřednický a politický vymlouvačky je úplně na hovišo. Maj rovnou napsat, že se tou problematikou nezabývají a že jim je to jedno.
Kdyby se mě někdo zeptal, co si myslím o životě a problémech obrovských krakaticí na dně Mariánskýho příkopu, tak taky toho moc neřeknu. Spíš odpovím, že se o to nezajímám a tak nemůžů odpovědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle neni tiskova konference. Meli cas na to si zjistit o co jde.

Tak premyslim: byly by krakatice spis pro nebo proti omezeni lovu velryb, respektive vorvanu? I kdyz na dno marianskeho prikopu se ty vorvani asi stejne nedostanou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ČPS není jediná. Ještě svobodní. Bohužel diit.cz zatím odmítá zveřejnit naše odpovědi, kvůli tomu, že jsme prošvihli termín uzávěrky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlil jsem Vám osobně v mailu pane Moravče, že nebudu dělat výjimky, což platí nejen pro vás, ale i pro ostatní. Jednou jsme dali jasná pravidla, která nebudeme měnit.
Nicméně když už to tady ventilujete, žádné odpovědi od této strany nedošly. Jediné, co jste poslal, byl odkaz na oficiální dokument zvaný Politický program pro parlamentní volby, kde jste nás nabádal abychom v Příloze 1 hledali většinu odpovědí.
Žádná ze stran, které nyní v odpovědích najdete si nedovolila poslat nějaký odkaz, kde máme odpovědi lovit. Zaslali na otázky regulérní odpovědi přímo v mailu nebo jako přílohu, takže i kdybych vám nakonec chtěl vyhovět, nikde po webu nebudu hledat, co by tak asi k námi položeným otázkám mělo patřit, je mi opravdu líto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vaše rozhodnutí respektuji, ale jako čtenáře by mne rozhodně zajímalo, které strany se ozvaly po uzávěrce a které ne. Odkaz jsem poslal pouze proto, že jsem v té chvíli neměl dostatek informací, ale chtěl jsem upozornit, že svobodní tuto tématiku neignorují. K tomuto mne inspirovala diskuze u prvního dílu článku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z odpovědí je zřejmé, že většina politických stran nechce šťourat ve vosím hnízdě a nechá tomu zcela volný průběh = tedy občan se šikanovat bude a "ochranářským" lobby nadále porostou zisky. Nic nového pod sluncem. To, co zajímá čtenáře CD-R serveru - sorry, Deep in TT, není pro žádného politika prioritou, snad krom ČPS, ale ta se do parlamentu nedostane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osobne si myslim, ze kdyby kazdy zvolil opravdu tu stranu, kterou volit chce, tak se budeme divit, kolik malych stran se uchyti. Ale to je same "mensi zlo" a podobne, a kazdej to nakonec hodi komunistum/socialistum, jedno z jake strany.
Je to zvlastni fenomen, to "mensi zlo". A takovy ten blabol, ze pokud dam hlas male strane, tak propadne. Nepropadne..Dostane ho ta mala strana. A mozna mala strana dostane 1% a priste si lidi reknou "hmm,minule dostali 1%, tak letos by to mohlo byt jeste lepsi" a rozhybe se to. Absolutne nechapu co je mensiho na zlu volit ODS/CSSD a podobne, kdyz to je jedna pakaz. Je naprosto jedno, jestli hlas dostane KSCM, ODS, ci CSSD. Ve vyvoji statu to nebude mit vubec zadny vliv.
A proto se vyplati volit klidne male strany. Prinejhorsim nastane to "zlo" , ze se nestane NIC , ale muze se stat i to, ze se mala strana chytne.
Podle me je mensi zlo volit Piratskou stranu, nez napriklad ODS. Sice Piratska strana je podle mne naprosto mimo misu, ale porad i to by bylo lepsi nez to co tam je ted.
Muj osobni tip je SSO, protoze SSO prosazuje svobodu obecne, nejen v oblasti internetu.
Maly tip pro zastupce SSO - podle me by bylo dobre, kdybyste se jasneji profilovali jako strana, ktera bude prosazovat vystoupeni z EU, a pro zacatek alespon jako strana, ktera zamezi prijeti Eura. Sice pruzkumy rikaji, ze nadpolovicni vetsina je pro EU...ale to je porad jeste dost lidi, kteri jsou proti :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na tu ČPS naprosto souhlasím. ČPS není mimo, svobodu IMHO pokrývá taky obecně (však to je liberální strana) a důležité aspekty (aspoň z mého pohledu) řeší. Ale jinak třeba proti SSO nic nemám (co jsem o nich zatím slyšel, program jsem přímo nečetl), např. z vystoupením z EU bych okamžitě souhlasil, stejně jako se zamezením přijetí Eura (ale asi to nemá cenu řešit, protože než stihneme přijmout Euro a vystoupit z EU, tak se EU sama nejspíš rozpadne :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze vubec netusim, jak si CPS predstavuje napriklad duchodovou reformu, jak si predstavuje zdravotnictvi, jak si predstavuje danovy system. Coz jsou pro mne osobne velice zavazna temata...Nevim moc jaky je vztah CPS a EU, jaky ma vztah k Euru, jaky ma vztah k NATO, obecne ke spojenectvi v ramci NATO, jaky ma vztah v Rusku. Atd atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No dobrá :) Já se asi spokojím s tím, co vyloženě hlásá v programu (svoboda, boj proti omezování práv, proti špiclování a tak - obecně; transparentnost státního aparátu, efektivní hospodaření s veřejnými prostředky -> podstatné úspory). Na druhou stranu, taky bych se nebránil tomu znát názor ČPS na témata, co jsi nakousnul... nechceš jim to hodit do diskuzního fóra? Určitě se rádi vyjádří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... "co vyloženě hlásá v programu (svoboda, boj proti omezování práv, proti špiclování a tak - obecně; transparentnost státního aparátu, efektivní hospodaření s veřejnými prostředky -> podstatné úspory)"... Jak krásně se to čte, jenže tohle už slibovalo tolik politiků a nakonec všichni bez rozdílu zabředli do bahna korupce a kariérismu. Na občany kašlou a jen se ohánějí velkohubými hesly. Mladí možná mohou naletět na knížepána a jeho kohortu politických turistů napříč středopravým spektem, ale mně už táhne na padesátku, mám nějaké zkušenosti a tak mě Trautenberk s dýmkou nemůže oklamat. Dobře vím, o co mu jde - prolomení Benešových dekretů a navrácení majetku kolaborantské šlechtě. A všichni si dovedeme představit, co by to pro tento zadlužený stát znamenalo - absolutní bankrot všeho. Já už tak nějak nevěřím vůbec nikomu, jen sobě a svým nejbližším, i když i tady jsem se už několikrát spálil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyjmenované témata jsou určitě důležité, ale malá strana s nimi sama nepohne. Zatímco cílevědomým sledováním svého tématu může ovlivnit i většího koaličního partnera.
BWT základní problém ČR není jen ve velkých otázkách, ale klientelistickém prostředí, kde se i zákony ohýbají na objednávku a bor... v legistlativě vyhovuje mnoha zúčastněným.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vystoupení z EU mi připadne jako naprostý nesmysl. Pokud bysme byli bohatý stát jako třeba Švýcarsko, tak prosím. Je ale druhá věc jestli se EU nerozopadne sama od sebe :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to je vcelku logicke. Protoze nejsme bohati, tak holt si budeme pujcovat a zachranovat jine staty v ramci EU, kde se lide maji 100x lepe nez my, ale diky tomu jim krachuje stat. Take budeme plnit vserozlicna narizeni o biopalivech, solarnich panelech a i jinak budeme zachranovat zemi pred neexistujicimi problemy, coz nas rocne stoji miliardy a miliardy korun. Rozhodne nesmime vystoupit z EU, protoze moudra EU nam bude schvalovat rozpocet, jelikoz to sami neumime. Bez EU bychom ani nevedeli cim svitit, nemeli bychom spravne zakrivene okurky a spoustu dalsich vymozenosti.
Zatimco kdybychom v EU nebyli, volny obchod a podobne by se resilo na zaklade mezinarodnich smluv (tak, jak byla EU puvodne zamyslena) , tak bychom se meli mnohem hure, protoze bychom o tohle vsechno prisli
No super :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplně mi mluvíš z duše. EU je v některých aspektech možná dobrá, ale dalo by se to stejně tak řešit, i kdybychom byli naprosto autonomní stát a aspoň by nám furt Brusel něco nediktoval. EU v současné podobě je prostě umělý bastl, a co je hodně umělé, nemůže dost dobře fungovat, natož být stabilní a efektivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že bez diktátu EU by se žilo jinak. Ale když jsou všechny okolní státy v EU, tak myslím že by pro nás nebylo výhodný stát mimo. Třeba se pletu.
EU samozřejmě vymýšlí i chujoviny, ale to bohužel k tomu patří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze si od EU nechame hazet "biohnojiva" na hlavu je dusledek tech kteri nas v EU zastupuji. Jenze tam neni zadnej normalne uvazujici clovek, ale jen dobre uklizeni kriminalnici a podle toho to tak vypada. Okolni staty si nenechaji od EU diktovat takovy zhovadilosti jako zkriveni okurek, jenze ta nase "ovcarna" tupe kyvne uplne na vsechno co EU vyleze z mezipulek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zlý zlý Brusel : zase se nám cpe do našich prolobovaných obchůdků. My přeci chceme nakupovat přez prostředníky a dráž než ostatní, ne?
http://hn.ihned.cz/c1-43170040-brusel-napadl-nakup-letounu-casa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď k ACTA od KDU-ČSL:

KDU-ČSL v osobě europoslankyně Zuzany Roithové, která byla jednou ze 4 poslanců Evropského parlamentu iniciujících požadavek na transparentnost vyjednávání ACTA, se podařilo, že tato obchodní dohoda dosud vyjednávaná v utajení byla 21. 4. 2010 zveřejněna. KDU-ČSL podporuje zavedení přísnějších pravidel proti padělkům, které např. ohrožují zdraví spotřebitelů. Nicméně
spolu s řadou právních odborníků a evropskými a americkými spotřebitelskými organizacemi má KDU-ČSL přetrvávající obavy v těchto oblastech:

a) trestní právo - zda-li dopadne jen na komerční padělatele či i na nekomerčního uživatele/spotřebitele, který se z neznalosti proviní proti zákonu

b) navádění, napomáhání, podněcování k trestnému činu - to souvisí s předchozím bodem a pokud se toto bude trestat, tak hrozí sankce na běžné aktivity jako je stahování obsahu z Internetu či půjčování děl, které pak někdo okopíruje

c) porušování patentu - možný dopad na ceny a dostupnost léků v rozvojových zemích kvůli omezení generických léčiv, dovozu, vývozu a re-importu léčiv chráněných patenty

d) porušení patentu na Internetu - Pandořina skříňka na prosazeni softwarových patentů - hrozí řada soudních sporů a "patentového vydírání"

e) odpovědnost poskytovatelů internetového připojení a služeb - zatím nejsou odpovědni za aktivity uživatelů, to by se mohlo prolomit, což by ohrozilo mnoho nových IT business modelů, rozvoj Internetu obecně a došlo by nepřímo k odpojování jednotlivých uživatelů či filtrování obsahu

Ve věcech internetu a softwaru se zejména angažoval europoslanec KDU-ČSL Jan Březina, viz. http://www.kdu.cz/Zpravy/Medialni-vystupy/2010/Mezinarodni-dohoda-proti-..., který svůj postoj shrnuje větou: “„Padělání a kopírování zkrátka nelze házet do jednoho pytle. Postihování kopírování pro vlastní potřebu by bylo v příkrém rozporu s právy na osobní svobodu a na informace, k nimž se EU tradičně hlásí“”

Zásadní výtkou ze strany KDU-ČSL je pak to, že ACTA se nevyjednává se zeměmi, kde je porušování práv k duševnímu vlastnictví nejvíce rozšířeno, např. s Čínou, a proto se domníváme, že ACTA bude zatím velmi neproduktivním nástrojem v boji proti padělkům, které zaplavují evropské celní úřady.

----
V důsledku chybné komunikace jsme odpovědi za KDU-ČSL odeslali s týdenním zpožděním. Samozřejmě respektujeme, že nebyly zařazeny mezi ostatní odpovědi, nicméně si dovoluji zpracované odpovědi vložit aspoň formou diskusního příspěvku.

S pozdravem
RNDr. Tomáš Svoboda
předseda odborné komise ICT
KDU-ČSL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.