Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Volby 2010: HADOPI a odpojování od internetu (2/10)

Tak odpověď ČSSD je velice zajímavá, skoro se mi ani nezdá moc upřímná :-)
Ale tak třeba příjemně překvapí.
A kromě 13. důchodů tak dostaneme všichni i CD Michala Davida zadarmo :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proti tomu chci právě varovat. Ač jsem nebyl před čtením článku proti ČSSD předpojatý, odpověděla přesně stylem vyjadřování jejího předsedy. Jde o ryzí populizmus. Aneb řekněme jim to tak, aby to vypadalo jako to, co chtěli slyšet, ale pak se z toho časem nějak vykecáme. Obě dosavadní otázky jsou jimi (namátkou ještě od Komunistů) tímto způsobem zodpovězené. Ale pokud sledujete kampaň dlouhodobě, asi vás to nepřekvapí...
To už bych snad preferoval strany, co řekly opak než co mě se líbí - aspoň bych měl pocit, že to nejsou pokřivení šmejdi a tlučhubové a ohnou se pokaždé tak kam zrovna vane...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda takového uvažování. Ale je to tvá volba. Raděj dej hlas straně, která ti nabídne zpoplatnění internetu jako takového, další poplatek za každý odeslaný mail a podobně. Ač to pro tebe nebude výhodné, budeš mít jednu jistotu. Nezvolíš populismus:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi taky ryzí... Copak ODS před volbami v roce 2006 nelhala a neslibovala hory doly?

http://archiv.ods.cz/volby/weby/2006/smlouva.php

Jedna lež za druhou, dostali 35% hlasů, nic nesplnili a stejně dnes mají pořád velkou podporu voličů (lépe řečeno telat). Nechápu jak můžeme být tak hloupý národ.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to spíše o dopadu politiky vlády přímo na konkrétního voliče. Vím, že ČSSD jde po živnostnících, chce z nich dostat více peněz a neudělá absolutně nic pro to, aby se tu dalo podnikat lépe, tak jim hlas nikdy nemůžu dát, protože jsem živnostník. Navíc tentokrát to s těmi sliby opravdu přehánějí. Automaticky jsem tedy dal hlas ODS, protože mi jejich politika škodí méně. Nicméně jak jsem psal níže, tentokrát tomu tak nebude, můj hlas dostane někdo jiný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Za možnost dát si 80% příjmů jako paušální výdaje a ze zbytku platit daň 15% bych taky asi přehodnotil své názory. Vydělal bych na tom zhruba dvě stě čtyřicet klacíků ročně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi žijeme každý jinde :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v tom pripade nechapu proc to tak uz nedelate, kdyz je to tak vyhodne (240 kapriku Vam nestoji za trosku namahy?)

ci proc nemate na to rovnou firmu v Monaku (300 kapriku potom) ...

aneb je to skoro jako nadavat na vlastni blbost a obvinovat z toho nekoho jineho ...

opravdu mam v poslednich 10 letech pocit, ze jista cast ceske populace si naivne mysli, ze co podnikatel to parchant co ozebracuje stat ...

bylo by zajimave kdyby se vsichni podnikatele nastvali a proste zacli stavkovat (cti prestehovali sidla mimo CR)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle jsem nechtěl - aby zase přišel nějakej chytrák a překroutil co jsem chtěl napsat. Že jde o RYZÍ POPULISMUS (nejen) od ČSSD (a nejen) u takové odpovědi, o tom snad není pochyb.
ukulele: nejsem a nebyl jsem volič ODS, můžeš přestat soptit...
Autorská práva: díkybohu se najdou strany, co to řeknou přímo, takže nemusím dělat nic natruc. Psal jsem to spíš z důvodu, že bych dělání z lidí hlupáky a mazání medu kolem huby (od jakékoliv strany) prostě podporovat nechtěl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když něco řekne Zeman nebo John, tak je to obdivuhodné, když Paroubek, je to populismus.

Navrhuji celou tu akci odpískat - zatáhli jste na odborný web politické vášně a to není dobře. Než to projdete celé, budeme tady na sebe dávno sprostí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nesoptím, pouze konstatuji fakta, to je docela rozdíl, nemyslíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukulele: podle první věty v odpovědi to tak rozhodně nevypadalo, spíš, že jsem ti šáhnul na modlu...
Petyy: Zeman v tom byl taky vždycky dobrej, neboj ani s Johnem si nedělám iluze, ale Paroubek je v tomhle ohledu naprostej profesionál. Klobouk dolů před někým, kdo si takhle nechá odoperovat páteř...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: Přesně tak, na ČSSD pozor. Kdyby přišlo na lámání chleba, tak se nechají podmáznout od OSy, mrknutím oka zavedou HADOPI a tady k tomu vyjádření přidají nové vyjádření: "protože poskytovatelé obsahu nesplnili naše podmínky a nevystavili díla za zlomkové ceny, nemůžeme s tím nic dělat a proti pirátství je třeba bezpodmínečně s tvrdě zasáhnout."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No prave ze pozor. Odpoved je naprosto klasicka pitchovina od CSSD. Veta "měly by díla, kterými disponují, nabízet za mírné poplatky komukoli, kdo o ně projeví zájem. " jasne ukazuje, ze by zas chteli regulovat cenu zbozi na svobodnem trhu. A to neberu v potaz tu hrubku...). To je proste uplne spatne!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pred volbami "plnou hubu sladkych kecu", ale kdyz prijde na lamani chleba a zachovani si korytek, tak vsichni zvednou pracky jako na povel (snad jen ČPS ma v tomhle jasno, jinak by asi tezko mohli existovat) a "mily obcane, vlez nam na zada, ted je jina situace" - vsak to zname. Zatracena politika, zase se mi chce zvr.cet. :O

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to vypadá, že EU americké snahy dost úspěšně torpéduje. Tak ať to vydrží.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nezdá se vám, že odpověď strany č. 4 (VV) je ta samá, jako na první otázku? Je chyba u nich, nebo zapracoval šotek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejenom u nich.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

VV poslala jen toto vyjádření a proto se bude stejné znění objevovat u všech ostatních otázek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to se hned pozná, jací odborníci ve straně jsou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý by bylo, když by jim podobný otázky poslala i OSA nebo nějaká podobná organizace z druhé strany barikády. Jestlipak by se nějak lišily odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvlášť kdyby s otázkou připluli nějací kapříci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA na otázky neodpovídá, ale už jsme si na podobné téma povídali s českou šéfkou IFPI, což byl hodně zajímavý rozhovor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeho dotaz zněl jinak - kdyby strany nedostaly tyto dotazy od Vás, ale přímo od OSA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi jestli by to nestandartne poslali e-mailem, nebo jak jsou zvykli v obalce :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejlip to trefila DS SS, opravdu už jenom čekám kdy ti šmejdi podají návrh na zákaz záclon v oknech, kdo nedělá doma nic nelegálního, ten přece záclony nepotřebuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už s dřívější technologií nebyli záclony překážkou šmírování, tak proč je zakazovat. Naopak mi spíš připadá, že DS SS je stranou, která by v případě obsazení patřičného rezortu rozjela šmírování a zatýkání ve velkém a to bychom se pak nestačili divit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Záclony neber doslova, prostě zákaz čehokoliv co brání v čumění lidem až na hajzel.Nevim co by mohla DSSS ještě v oblasti šmírování zhoršit, to co tady provádí tento policejní stát už dosáhlo vrcholu.Chybi snad už jenom náhodné osobní prohlídky na ulici.A pokud by se začli zatýkat cigáni co stejně jenom kradou a větnamci co prodávají "legálně" padělky tak sem pro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo bejt ještě hůř. A to si piš, že může bejt ještě o mnoho hůř.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu a taky bude, dokud se udrží u moci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ať už je to z těch politiků v podstatě kdokoliv... :))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor: Internet je fenomén a stává se nejdůležitějším informačním kanálem. Musíme udržet jeho nezávislost a svobodu přístupu k jeho informacím. Striktně odmítáme jeho cenzuru ze strany státu v jakékoli podobě. Odpojování uživatelů za nelegální stahování dat považujeme za neadekvátní postih a za porušení práva na svobodný přístup k informacím. Systémové omezení svobody nebo dostupnosti internetu chceme přísně sankcionovat. V závažných případech může o odpojení od internetu rozhodnout pouze soud. http://tdox.sweb.cz/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z odpovědí je zřejmé, proč jsme se dostali až sem. Z 26 kandidujících stran odpovědělo 13. VV a NP se tímto nezabývají. Ale jsou alespoň upřímní, byť by se za předpokladu, že se dostanou do parlamentu, museli rozhodnout. Odpověďi, kdy politik mluví několik minut a odpověď nepadne, jsou fenoménem, ze kterého je mi zle. Jasná odpověď je to, co chceme slyšet, ať už je postoj takový či makový.

8 z 26 stran odpovědělo tak, aby byl zřejmý jejich postoj. Vede mne to k závěru, že většina politiků internet a jeho problematiku nechápou / neberou na vědomí. Už aby nám studenti trochu povyrostli a mohli ovlivnit výsledky voleb. Přehodnotil jsem svůj názor na volení "malých" stran. Nedám hlas někomu, kdo se neobtěžuje ani před volbami odpovídat na otázky, ať odepsal či nikoliv.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stanovisko Strany svobodných občanů - 25
Jen bych rád upozornil, že svobodní se na tuto oblast nevykašlali. Proč někdo neposlal odpovědi včas nevím. Proto zde uvádím výňatek z politického programu svobodných.
Jak AZ tak odpojování o internetu se věnuje 1 ostavec.
Svobodní odmítají nové regulace a zásahy do svobody občanů vedené s cílem dát tržní výhodu držitelům autorských práv. Boj proti tzv. „pirátství“ (nakládání s informacemi v rozporu s licencí) není ospravedlněním pro sledování internetové komunikace, zabavování datových zařízení na hranicích a odpojování od Internetu. Svobodní budou vystupovat proti ratifikaci Mezinárodní dohody o padělání (ACTA), která ukládá státům povinnost taková opatření zavádět a kterou tajně vyjednává Evropská komise za zády všech členských států EU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, když strany nečtou majly, tak aspoň koukaj na web :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky ono záleželo na jakej email to přišlo a druhá věc byla, že v době uzávěrky (tý původní) ještě nebyla tahle část schválená. Což je trochu problém, protože všechno u nás ve straně je na dlouhý lokte, jsme malá strana a většina věcí se děje, když je volno, tj. víkendy, večery a tak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu voliče mi přijde divoké, že měsíc před volbami nemáte schválené programové body. Nicméně souhlasím s junkem, lepší pozdě než vůbec. Myslím, že redakce diit.cz je benevolentní a mohla by vaše odpovědi dodatečně přidat... když hezky poprosíte :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak programové body byly připraveny, ale nebylo schváleno oficální znění do volebního programu. A zatím není vůbec jasné na jakou adresu diit.cz otázky posílal. A jako víceméně řadový, ale aktivní člen jsem si netroufnul psát něco neoficiálně...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste poslat odpovědi dodatečně. Nikdy není pozdě ;-) Třeba to autor upraví a přidá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tahle snaha je "in progress" :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem rad, ze se na to SSO nevykaslala - uprimne receno, uz jsem mel rozepsany mail, ze jste si to u me pekne rozhazeli tim, ze jste neodpovedeli, ale pak jsem si procetl diskuzi a neposlal jsem to :-) Tak jako tak, podle me jelikoz SSO nema nejakou masivni reklamni kampan MUSI na takoveto dotazniky a podobne reagovat, protoze lidi o SSO prilis nevedi...Videl jsem 1 plakat - neco na styl "Nechame vam vase penize" , podle me vyborny, ale videl jsem jen jeden, zbytek bohuzel tvori povetsinou sami komunisti (z ruznych politickych stran). Takze je nutno se prezentovat, jak to jen jde, a nedat lidem pocitit myslenku, ze "na to kaslou jako ostatni".
Osobne jsem se na odpovedi SSO tesil nejvice ze vsech, opravdu me zajimaji a uprimne receno i na tom, jak SSO odpovi bude zalezet, jestli v den voleb vezmu auto a pojedu 150km do mista trvaleho bydliste volit, nebo se na to vykaslu :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak bohužel, média se nás snaží celkem cíleně ignorovat. (Proevropští vlastníci médií nás prostě nechtějí a těch je v ČR většina) Kampaň financujeme z vlastních kapes a bez speciálních cen pro velké strany. Jako člen se snažím být maximálně aktivní, já zejména na internetu. Jinak ještě přidám odkaz http://www.svobodni.cz/9-program/64-politicky-program-pro-parlamentni-vo... Hledejte heslo "Svobodný trh informací"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta anketa byly výbornej nápad. Díky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem příjemně mě překvapují názory Zemanovců :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost me pobavila odpoved CPS. Co je absurdniho a zvraceneho na odpojeni nekoho od vody nebo elektriny? V pripade, ze dotycny porusuje zakon (napriklad neplati za odber vody a elektriny), tak ma byt odpojen. To maji jako vodarny, nebo nedejboze stat, dotovat neplatice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale něco trochu jiného. Pokud nebudu platit za internet, tak mě samozřejmě odpojí. A abych mohl stahovat, tak musím mít počítač připojený k elektřině. Takže proč odpojují od internetu, když by mohli odpojit elektřinu? Vyjde to úplně na stejno. Nebo když budu používat vodu k tomu, abych si umyl ruce poté co někoho zavraždím, tak mně odpojí vodu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi mimo. Nástroj pro spáchání trestného činu je vždy zkonfiskován.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, můžeš mu zabavit vodu. Nebo zbytek chleba co ráno před vraždou snídal (kdyby ti to k něčemu bylo), ale nemůžeš mu zakázat požívat chleba do konce života a ještě ho za něj nechat platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápeš, nepiš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Internet není nástroj. Internet je služba. Je to jakobys poslal poštou někomu DVDčko s vypáleným filmem a odsoudili by tě k ročnímu zákazu využívání služeb pošty, ale musel bys platit měsíčně poště za odeslání tak tří až čtyř virtuálních balíků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vis vubec, co je to HADOPI? I kdyz uzivatele odpoji, povinnost platit za (ne)pripojeni mu zustava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

9: ČSSD: "měly by díla, kterými disponují, nabízet za mírné poplatky komukoli, kdo o ně projeví zájem" - Predpokladám, že koľko presne je "mírný poplatek" by určovali v ČSSD.

13: SPOZ: "omezování funkce internetu jako veřejné služby občanům ve prospěch soukromého byznysu" - Aká verejná služba? Prístup k internetu je súkromná služba a tak to má ostať.

20: SZ: "považuje přístup k Internetu za jedno z důležitých lidských a občanských práv" - Čo je to za blbosť? Aké ľudské a občianske právo na prístup k internetu? Bohate stačí aby právom bolo slobodné šírenie a získavanie informácií, ktoré už existuje. Len to sa im asi nechce príliš pripomínať, pretože potom sa ľudia môžu začať pýtať, prečo sa niektoré informácie nesmú šíriť (napr. popieranie holokaustu a pod.)

23: ČPS: "Odpojení od Internetu může znamenat znemožnění výkonu zaměstnání, sociální i ekonomickou likvidaci. " - To môže aj odobranie vodičáku, a predsa je to v niektorých situáciách vhodné riešenie.

Nepáči sa mi ako si strany myslia, že prístup k internetu je nejaké právo alebo dokonca verejná službu. Ešte chvíľu to takto pôjde ďalej a dospejeme k tomu, že na internet máme nielen právo, ale aj nárok. A teda sa do toho začne miešať štát a to ešte len uvidíme "slobodný internet".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď KDU-ČSL k odpojování od Internetu:

Právo na přístup k internetu je jedním ze základních práv občanů v 21. století. V souladu s evropskou legislativou je odpojení od internetu mimořádným opatřením pro např. případ teroristických útoků a podobných trestných činů přímo ohrožujících demokratický státní systém.

Původní představa, že „Vysoký úřad HADOPI“, odnímajíc rozhodování o vině a trestu nezávislému soudu, bude kompetentní k trestání „majitele“ IP adresy za protiprávní jednání v souvislosti se sdílením dat, jsme pokládali za naprosto nepřijatelnou. Tento postoj potvrdil i francouzský ústavní soud, který rozhodnutí o trestu vrátil do ruky soudcům, a proto tento úřad s rozpočtem přes 10 miliónů Eur bude sloužit jen k rozesílání upozornění uživatelům.

KDU-ČSL podobně jako Evropský parlament je proti odpojování konkrétních uživatelů od internetu, o což se na evropské úrovni významným způsobem zasloužila zástupkyně KDU-ČSL Zuzana Roithová.

-----
V důsledku chybné komunikace jsme odpovědi za KDU-ČSL odeslali s týdenním zpožděním. Samozřejmě respektujeme, že nebyly zařazeny mezi ostatní odpovědi, nicméně si dovoluji zpracované odpovědi vložit aspoň formou diskusního příspěvku.

S pozdravem
RNDr. Tomáš Svoboda
předseda odborné komise ICT
KDU-ČSL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.