Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Volby 2010: Jaké DPH pro připojení k internetu? (8/10)

Proč jsem články o volbách viděl ve výpisu zpráv jen jednou a teď už se k nim dostanu jen přes hledání? Deep in IT a neuhlídáte si ani články :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože do redakčního systému zasáhl ředitel všech šotků a dělá v tom maglajs, jaký jsme ještě neviděli. Je to v řešení spolu s několika dalšími věcmi, které ale ani nevíme, jestli s tím souvisí, nebo ne. Asi nejzajímavější je, že šotek atakuje výhradně články typu Volby 2010 (asi to bude někdo ze současné poslanecké sněmovny ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem ke statnimu rozpoctu je jakekoli snizovani prijmu do statni kasy totalni nesmysl. Uz ted dluzi kazdy obcan temer 130.000,- a se stavajicim schodkem bude kazdy obcan dluzit za 20 let temer 500.000,- Jsem zvedavy, kdy konecne jak nekteri lide, tak vlada pochopi, ze zijeme na dluh. A vymluvy na to, ze my nic a ze za vsechno muze vlada jsou jen reci, jelikoz vladu si volime vsichni a nas vsechny zastupuje. Proto prosim vsechny zdrave myslici obcany, at jdou k volbam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš pocit, že ty osobně něco příštím generacím dlužíš, prosím, je to tvá věc. Já jsem ale žádný dluh neudělal a tak já nikomu nic nedlužím. A jestli např. slizop*delník Kalousek z TOP09 tvrdí, že jedině on je ten pravý k správnému hospodaření státu, nepasuje mi tam nějak ta jeho myšlenka dát církvi další desítky a stovky miliard. Ať si je dá ze svého. Já jsem církvi nic neukradl, nemám důvod jim tedy nic vracet. A co se týče toho, že jsme si své politiky zvolili - jak kdo, já jsem ty zloděje, co tam byli a jsou nikdy nevolil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo presne voby by meli byt adresne a kazdy by mel mit danne a balicek sluzeb statu podle politicke strany kterou si zvolil :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto uz jsem nekde cetl a naprosto se s tim ztotoznuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nedlužím nic. Jestli si nějaká banda hovad myslí, že vytuneluje celý stát a pak bude vykládat jak každý občan dluží tolik a tolik, tak to se velmi plete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tvou poslední větou, lempliku, bych souhlasil, s těmi předchozími už tolik ne, tady se přikláním na stranu aannemera. Já nikomu nedlužím nic, protože nač jsem si svobodně a z vlastní vůle půjčil, to už jsem splatil (a byla to jen jedna věc). Jestli "moje peníze" prošustrovala vláda, pak mohu říci, že jsem byl vládou okraden, nikoli že ještě vládě něco dlužím. A s výmluvou "vládu si volíme všichni" na mě nechoď, já takovouto vládu nevolil a odmítám za bordel, který natropila, nést odpovědnost. Zároveň jsem si vědom, že jsou tyto řeči jen výkřikem do tmy, protože pokud volby dopadnou tak, jak to podle průzkumů vypadá, stejně to zaplatím, pokud zavčasu neemigruju (ono ale není kam, ono se na lemplovité politiky platí momentálně skoro všude a tam, kde tomu tak není, tak tu zemi nějak neznám).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no problem je, ze rekove si take mysli, ze nikomu nic nedluzi. To ze jsme ty dluhy neudelali my neznamena, ze je bohuzel nedluzime a jednou to stat proste bude muset vratit a bude to muset vytahnout z poctivych pracujicich lidi, protoze jedine ti prinaseji statu penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda (a je to smutná pravda), ale nevylučuje to, že nikomu nic nedlužím :). Jen jsem prostě obětí systému, kde někdo, koho já ve vládě vůbec nechtěl, nadělá dluhy a pak to bude po mě vymáhat, abych je za něj splatil. A paušalizuje to tím, že "každý dluží X desítek tisíc" proto, že vláda je prožrala/protunelovala/jakkoli jinak nehospodárně prošustrovala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byl každý politik trestně odpovědný za to, jak obec, okres, kraj a stát prosperuje, to by bylo tóčo! Chtělo by to uspořádat na tohle téma referendum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hehe ale kam je pak vsechny zavreme ? Spocitejte si pocet politiku, nasobte koeficientem 0,99 a mate pocet novych veznu :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO ten koeficient bude nizsi pote co odectes taky ty politiky kteri by rovnou dostali trest smrti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to je slozity. Jses pro to, aby policie byla placena ze statniho? Jses pro ,aby skolstvi bylo placene ze statniho? Jses pro ,aby se silnice, zeleznice, a podobne stavely ze statniho? Jses pro, aby se duchody platily ze statniho? Atd atd atd....Potom i ty neses castecne za tento stav vinu a "dluzis". Ja osobne si myslim, ze jedine rozumne reseni je omezit vyznam statu cca o 90% , mozna vice, a nechat lidem jejich penize (nebrat jim je na danich) a nechat je, at si s nima udelaji, co chteji. Jestli chteji, at si plati zdravotni pojisteni, jestli ne, at si to trebas prochlastaj - me je to jedno, a co ma stat co lidem kecat do toho, jak chteji zit???Kdyz se nekdo chce uchlastat k smrti a nemit pojisteni, potom ty novy ledviny proste nedostane a chcipne. Chces na skolu? Oki, zaplat si ji - vznikne konkurencni boj skol, a ty se budou predhanet vyhodama, pokud pujdu na jejich...
A pokud si nekdo mysli, ze by na to clovek nemel - ale mel. Pouze by odpadla prace par set tisicum lidi na uradech. A pokud dneska na mych 20 000 cistyho zamestnavatel vynalozi mozna tak 35 000, potom nebylo by lepsi, kdybych tech 35 000 dostal do ruky s tim, ze si zaplatim 5000 za leky, kdyz budu mit 1x rocne chripku? Ja osobne bych to klidne risknul....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a co s lidmi co chteji pracovat, ale nemaji praci ?? Nechame je zemrit hlady ? Nebo ke zdravotnictvi - mam kamarada a je to prima kluk - vstricny vuci lidem, poctive pracujici, ale pred cca 5 lety mel uraz, malem prisel o nohu, mel rozstristeny obratel a jelikoz byl cerstve po vysoke skole, tak moc penez nemel. Jeho lecba trvala v podstate az dodnes, takze musela stat opravdu hodne penez. Ten clovek by ji sam mozna ani nikdy nesplatil. To by mu meli urezat nohu jen pro to ze mel smulu a je to levnejsi ? Nebo co treba postizeni, na ne se take vykaslat ? Vzdyt to co dela cloveka clovekem by mela byt ochota pomoci slabsim (nemyslim tim napr. ty "diskriminovane" kteri teto pomoci jen zneuzivaji). Dale kdyby si lide meli setrit na duchod sami, tak tady pribude silena spousta zebraku, jelikoz spousta lidi je nezodpovednych a na duchod by si nenechala nic. A takhle by slo pokracovat dale s policii, atp. Stat musi mit prijmy, ale potrebuje reformy ve spouste oblasti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim te - jakym pravem nutis cloveka, aby se nestal zebrakem? Jak si vubec dovolujes mluvit jinemu do JEHO zivota? Kdyz chce vsechno prochlastat a riskovat, ze se stane zbrakem - no tak je to jeho svate pravo !!!!
Co se tyce urazu - mame dnes pojisteni na cokoliv, na auta, na byty, bylo by i komercni pojisteni na zdravi. Ja osobne nemam pojisteny byt. Kdyz me vykradou, nedostanu ani korunu. Zato mam pojistene auto. Kdyz mi ho ukradnou, tak mi to pojistovna zaplati. No a stejne bych se rozhodl , jak si cenim sveho zdravi. Vubec? neplatim nic, a leceni jen hotove? Oki, moje vec... Bojim se, platim si pojisteni i proti nemoci silenych krav? Oki, moje vec....
Co je na tomhle sloziteho :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT (soory): Prosímtě, která pojišťovna nabízí pojištění auta takové, že když ti ho ukradnou, nebo ho totálně zničí nehoda, dostaneš od pojišťovny peníze na NOVÉ, nikoli na "tabulkovou ojetinu"? Asi blbě hledám, ale zatím jsem na takové pojištění nenarazil, přitom bych ho docela rád, protože jako jediné dává smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze jsem takovouto sluzbu jeste nepoptaval, takze nemam zadne osobni zkusenosti. Predpokladam, ze by stacilo obvolat par pojistoven a nasly by se takove, ktere by danou sluzbu poskytly, samozrejme predpokladam za mnohem vice penez, nez platim ja za moji pojistku. Nakonec, clovek kazdou chvili nekde slysi, jak si nekdo nechal pojistit nohy a jiny palce na rukou, takze bych v tom aute nevidel az takovy problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A muzes mi rict, z ceho by si to asi zaplatili treba soucasni duchodci ?? Makali jeste za komancu s platy kolem 2000,- dnes maji vymerene duchody na cca 9000,- a jen jejich lecba stoji casto vice, na druhou stranu cely zivot pracovali a tak by snad meli mit narok na socialni jistoty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezabúdaj na charity a dobrovoľné zbierky. Aj dnes keď sú ľudia štátom okrádaní sú ochotní pomôcť, ak by mali o cca 100% peňazí viac (štát zhrabne cca polovicu vyprodukovanej hodnoty), tak by si mohli dovoliť byť ďaleko štedrejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na jedné straně máš pravdu, taky by se mi líbilo, kdyby zdravotní pojištění bylo dobrovolné a podle toho by si člověk platil ošetření ze svého, nebo z pojistky. Podobně by to mohlo být se vším. Problém je, že člověk je už holt takový, že by to nefungovalo. Ale rád bych se přesvědčil o tom, že se pletu :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo znamená "by to nefungovalo"? Čo by nefungovalo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To lemplik
lempliku, problem je ten, že vůbec nevíš o čem mluvíš a podle tvých příspěvků to vypadá, že informace čerpáš z Novinek nebo z Novy (obojí stejná žumpa).
Bohužel nejsi jedinej a to je právě to smutný... Volit může každej 18+ bez ohledu na to jestli má vůbec nějaký přehled. Takovej člověk se pak nechá snadno přesvědčit reklamou. Toho s výhodou využijou určitý politický strany, jakmile se dostanou na pozice, ze kterých mají určitý vliv roztáčí se kolečko korupce, lobismu a kamarádíčkování. Ostatní politický strany samozřejmě nechtějí ztrácet voliče takže nějaký věcný program jde stranou a nastupuje marketing nižší a nižší úrovně. Takhle to je obecně se vším i s IT. Prodává marketing a to hlavně díky neinformovanosti, kvalita je až na druhym místě.

K tomu co si napsal...
Občan nedluží žádných 130 000. To by byl jenom Kalousek rád aby si to všichni mysleli. Mimochodem na tuhle kartu hrál před minulýma volbama Mirek když v debatách vykládal kolik nul má ten jeden bilión, pak to přepočítal na jednoho občana a pak ještě na každý dítě aby to mělo efekt. Je vidět, že se to Kalousek naučil...
Vystihnul to aannemer... Kalousek nemá nejmenší právo posílat jakoukoli složenku komukoli. Jeho strana byla prakticky v každý vládě, podílela se na tvorbě rozpočtů nebo na jejich schvalování. V momentě kdy se pod ním začla kejklat židle si založil novou stranu, do který se seběhli lobisti prakticky ze všech politických stran. O tom kolik chtěl dát jako "odškodnění" církvi radši ani nemluvim.
Řecko? Úplně jinej problém, ale dobrá marketingová předvolební karta pro určitý strany...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ja nerikam, at jde nekdo volit TOP09 a Kalouska taky nemam rad, jen tady kazdy nadava kam to speje a pro zmenu neudela nic. Bud nepujde volit vubec a nebo stejne nejakou z velkych stran (Jasne ted nekdo doda, ze male strany nemaji sanci a tak ji nevoli, ale kdo vi. Ja myslim, ze to za pokus stoji). A zadna z nich se teda ve vlade nepredvedla v dobrem svetle. Myslis ze Recko je jiny problem ? Pokud neprijde k moci nekdo, kto ma trochu rozum (treba soucasna urednicka vlada se snazila) tak dopadneme stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jinak informace z novy ci novinek necerpam. Rad se nicmene necham poucit. Ktera nase strana neroztoci korupci a lobismus ?
A k tomu dluhu 130 000 Kc. To neni zadna hruza a je to ve svete normalni, alarmujici je ale tempo, kterym narusta. A to ze v Recku vznikl dluh jinak nez u nas je jedno. Pokud dojde do podobnych hodnot, ceka nas podobny osud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvazovali jste nekdy, jak je mozne ze svet jeste nezkrachoval, kdyz prakticky vsechny staty jsou zadluzeny (viz treba https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2079.... ) ? Kazdy kazdymu dluzi a prece ekonomiky aspon nejak funguji. Nejak se nemuzu zbavit dojmu, ze cela tahle zalezitost je ponekud virtualni. Nebo mi to nekdo muze nejak vysvetlit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muze:
http://vimeo.com/3843038
http://vimeo.com/6822294
v skratke,fungovat to sice zatial funguje,ale skor alebo neskor to musi rachnut,a ked to rachne tak budeme dalsie storocie zrat travu.alebo horsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně je vtipné, že na poplach nejvíc bijí ti, kteří u zrodu těch schodků stáli...
Taky by možná neškodilo si uvědomit, že peníze jsou jen virtuální prostředek směny, pokud se společnost rozhodne, může z něj kdykoliv udělat záchodový papír.
A další věc je v tom, že stát nemůže žít na dluh, to je naprostá demagogie, podpořená srovnáním s rodiným rozpočtem, stát (narozdíl od jednotlivce, či rodiny) klidně může vytvářet schodek téměř jak se mu zamane, stačí mu pak vždy o ten rozdíl snížit hodnotu peněz (devalvovat), a v tom momentě je stát z obliga a dluhy zaplatili ze svého občané ani nemrkli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no stat muze zit na dluh, ale ne na extremni a ne naveky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recko devalvovat nemuze, pouziva euro :-). Musela by devalvovat cela eurozona ... a kdyz tak koukam na portugalsko, italii a spanelsko presne to je ceka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to fungovalo aj u Grékov, kým neprešli na Euro. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz jsme u vyse toho zadluzeni, tak toto mi dnes prislo mailem...
http://ulozto.net/4813396/dopis-politikum-1.doc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SZ: "by měl být přístup k internetu brán jako základní lidská potřeba"

Čo je to za blbosť? Základnou ľudskou potrebou je komunikácia s inými ľudmi, slobodné šírenie a prijímanie informácií. Prístup k internetu je iba technický spôsob, ako to dosiahnúť. To je ako hovoriť, že cestovať autom je základná ľudská potreba. WTF?

ČPS: "Je důležité, aby k Internetu měly přístup všechny společenské vrstvy, protože se ukazuje, že připojení je potřeba pro rozvoj jednotlivce"
Tomuto vôbec nerozumiem - to akože dnes majú nejaké spoločenské vrstvy zakázaný prístup k Internetu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze internet je vymozenost a proto na nej zavedeme specialni 30% dan??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepodstrkuj mi prosím ťa niečo, čo som netvrdil. To, že na Internet nemá byť znížená daň nijak neimplikuje, že by mala byť zvýšená.

Internet je služba/produkt ako každý iný, trebárs knihy, televízia, potraviny atď. Všetko, čo dnes človek používa je nejakým spôsobom vymoženosť a predsa nikto neuvažuje o zníženej sadzbe. Prečo nie trebárs autá a benzín? Zvyšujú mobilitu pracovnej sily, používajú sa na prepravu potravín, liekov atď. Prečo nie monitory a počítače, myši a klávesnice, káble atď atď? Bez nich mi je nejaký internet na nič. Alebo trebárs elektrina, plyn, uhlie (aj keď u týchto netuším, či ju náhodou zníženú nemajú).

Osobne som za rovnú sadzbu dane vo výške nula percent na všetko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rovnou řekni že internet je zbytný luxus a nárok na něj má jen horních deset tisíc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych ani neřekl, že je zbytný. Viz třeba datové schránky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chces tady tvrdit, ze je internet je vec nezbytna a bez ni bys do 14 dnu posel jak pes? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O co ti jde ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o nic, jen IMHO meles kraviny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale bez něj bych moh i klidně přijít o firmu. Pak bych bez práce pošel jako pes a zaměstnanci taky (v hodně přeneseném smyslu tedy, ale já s tím nezačal).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale o firmu môžeš prísť aj keď nebudeš mať auto, stôl, počítač, mobil, atď atď. A predsa nikto neuvažuje o znížení dane na tieto veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi ne, ale je tu věc zvaná Datové schránky a ta prostě bez internetu nefunguje. Každá firma i podnikatel jí má zřízenou ze zákona a tam mu chodí úřední listiny, třeba když zapomeneš zaplatit fakturu a dlužník se naštve a pošle tě do konkurzu. To se pak nestačíš divit, proč je exekutor přede dveřma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Datová schránka je opäť len produktom štátneho monopolu na násilné zasahovanie do zmlúv medzi subjektami, ktoré o nejaké zasahovanie vôbec nestoja. To ti nemôžem uznať ako argument.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna to neni argument, ale je to realita :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je pravda, na druhou stranu datove schranky jsou pro firmy a spousta firem je platce DPH a dan si vyuctuji a stat ji vrati a tim padem je jim vcelku jedno, zda tam bude 5 nebo 20% a i pokud platci nejsou, tak zrovna naklady na pripojeni k internetu u firem znamenaji relativne smesny vydaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

firma si to odeste z dani

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobne ako pre JVc: Nepodstrkuj mi niečo, čo z mojich príspevkov nijak nevyplýva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co z nich tedy vyplývá, nějak to asi nechápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že je nezmysel akejkoľvek službe dávať zníženú alebo zvýšenú sadzbu DPH. Ku každému produktu/výrobku/službe nájdeš nejaký dôvod, prečo by to malo mať nižšiu sadzbu ako všetky ostatné veci. Z toho vyplýva iba jedna vec - všetky veci musia mať nulovú DPH. Ale ono celý koncept DPH je nezmyselný, takže sa nedá dospieť k nejakým "rozumným" sadzbám. Neexistuje totiž žiaden dôvod, prečo by som za obchodnú transakciu mal platiť niekomu, kto s tou transakciou nemá nič spoločné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stacilo to rict hned, tedy zruseni dph jako neprime dane. otazkou vsak je co by se stalo pokud by se dph zrusilo.klesl by tak nejvetsi statni prijem a to by se nekde muselo odrazit, rekl bych ze rapidnim zvysenim primych dani = z blata do louze. nadruhou stranu by se prestlo s penezi tak nesmyslne handlovat = dalsi nezamestnani kteri toto handlovani maji na starosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Malo by to byť sprevádzané zrušením všetkých štátnych dotácií, prepustením cca 100 000 úradníkov, zrušením rôznych zliav a výnimiek na daniach a teda zjednodušením daňového systému, zavedením výhradne elektronického transparentného zadávania štátnych zakázok a podobnými opatreniami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ČPS: Nikdo nemá samozřejmě přístup zakázaný. Otázka byla na DPH. Takže já tu odpověď chápu tak, že někdo (důchodci, sociálně slabí, cojávim...) na internet prostě nemá peníze a bylo by fajn snížit daň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak na internet nemaji penize. a co jako?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja docela casto nemam na benzin .... potreboval bych take zaridit zlevnit benzin, kdyz budeme u toho zlevnovani, prosim :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O spotřební dani na benzín mi ani nemluv ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě malou poznámku k výši DPH obecně. Mám zkušenost, že když je DPH zvýšena, na ceně zboží se to zpravidla projeví okamžitě a v plné výši. Je-li DPH snížena, některé zboží sice trochu zlevní, ale postupně je po malých krůčcích cena opět dorovnána do původní výše. Tedy je diskuse o DPH prakticky o prdu. Obchodníci si stejně udělají, co chtějí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mě hlavně fascinují řeči některých stran, že xtějí snížit daň a zavést jednotnou daň 15% a více. Tzn., že ve skutečnosti chtějí daně zvýšit (a z lidí bezostyšně dělají blbce) a to především pro ty s menšími příjmy. Věci se sníženou dph totiž nakupujeme celkem pravideně (potraviny některé služby atd.) a využívá je každý, neobejdeme se bez nich, kdežto takové auto si kupujeme jednou za uherský rok a ti "chudší" vůbec. Btw. v jaké skupině dph je, oproti internetu, tak nezbytná věc jako je víno?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víno má DPH 20%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jop moje chyba ono je vlastně jen osvobozené z deně na alkohol. :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm, po přečtení doplněných reakcí musím změnit moje osobní pořadí stran v těchto dotazech. Před Zemanovce (kteří měli vcelku rozumné odpovědi) se s náskokem dostávají Lidovci. U těch to vypadá, že taky vědí o čem mluví (a zároveň jsou seznámeni s Evropskou legislativou), ale navíc za ně mluví (u prvních dvou otázek) i nějaké ty výsledky. Jsem zvědavý co poslední dvě otázky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavne je videt, ze otazky vymyslel nejaky mimon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenazýval bych naše čtenáře mimoni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie nie, otázky sú vaše, my čitatelia sme vám dali iba podnety. Ich formulácia a výber bol plne vo vašich rukách. Aby sme si rozumeli, túto iniciatívu veľmi oceňujem, kiežby na Slovensku nikto zorganizoval niečo podobné. Ale nebojte sa prevziať zodpovednosť. Chyby nerobí iba ten, kto nerobí vôbec nič.

Nabudúce môžete dať otázky pred odoslaním skontrolovať Jirkovi76 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nikdo mi nic davat na kontrolu nemusi. nicmene odpovedi 5 a 9 jasne ukazuji, ze takto polozena otazka nedava zadny smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpovede 5 a 9 (predpokladám, že to je ČSSD a KDÚ-ČSL) znamenajú, že tieto strany sa nadobro odovzdali do rúk byrokratom v EÚ, nehodlajú s tým nič robiť a môžeme od nich očakávať iba dalšiu várka prehadzovania zodpovednosti na Brusel.

Preto si myslím, že tá otázka je naopak mimoriadne dobre vymyslená (aj keď pochybujem, že to bol zámer :-))

Tá otázka (resp. odpoveď) je tiež mimoriadne prínosná v tom, že ukazuje ako nám niekto totálne cudzí zasahuje do životov, že tú smršť byrokratických nariadení je nemožné normálnym človekom sledovať a už vôbec sa nimi riadiť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor: Ano, náleží ji nižší sazba DPH. http://tdox.sweb.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.