Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vrátí se Debian Linux po 2 letech ke GNOME?

Ja som si na GNOME nezvykol. Pride mi v defaulte na klasicky desktop neprakticke a zbytocne efektne.
Xfce mi zase plne vyhovuje pre jeho jednoduchost a bez zbytocnych veci. Skoda toho vyvoja.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Gnome jsem používal asi tak 3 měsíce, ze začátku se mi celkem líbil, ale nakonec jsem od něj upustil a přešel na KDE 4. To bylo v době mého 7 let starého ntb. Výkon už nebyl nic moc a samotné KDE to už moc nedávalo, takže přechod na LXDE. Než jsem začal používat LXDE, krátká prohlídka XFCE, ale to mě hluboce zklamalo. Jinak jsem příznivce Unity, to mě však vyloženě sralo Dashem, konkrétně lagováním při hledání. No a nyní s novým ntb jsem u Windows 8.1. No Microsoft vždy vše umí prodat, zvažuji návrat k Linuxu, avšak když mi vše funguje jak má a nejsem nucen hledat alternativy (u starého ntb to byl konec podpory XP) tak se mi moc nechce :) Ale distro by bylo asi moje oblíbené Ubuntu (ať už čisté nebo Kubuntu).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co to znamena ... tak samozrejme to znamena, ze ty reci o tom ze je to "jenom vychozi" dlouho nevydrzi a brzo to uz nebude debian linux ale debian systemd gnome. Vsechno se hezky propoji a svoboda vyberu uzivatele pujde nekam.

Mimochodem, neni pravda ze Gnome 3 "ma lepsi podporu systemd". Ono je to tak, ze Gnome 3 bez systemd nebezi.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Ono je to tak, ze Gnome 3 bez systemd nebezi."

https://i.imgur.com/F886klJ.gif

...ty vole

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"a svoboda vyberu uzivatele pujde nekam."

Tady někdo nezná Debian. Jinak by věděl, že při instalaci si lze vybrat z jakéhokoliv prostředí, Gnome, Xfce, KDE, Fluxbox, E17 atd. Jen E18 a E19 mi tam chybí. Ono to s tím výchozím v Debianu je trochu jinak než v Ubuntu, kde pro jiný desktop je nutné sáhnout po odnoži jako Kubuntu a spol. V Debianu je vše a a právě tam je svoboda volby. Stejně každý instaluje Debian pomocí netinstall, kde je jen kernel + základ, zbytek se tahá z netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Debian samozrejme znam, i kdyz zrovna vyber prostredi ne protoze na serveru Xka nepotrebuju ... ale moje obava prave byla aby to tak vydrzelo. A mimochodem, v ubuntu jde desktop prehodit taky (apt-get install kubuntu-desktop) i kdyz nevim jestli je to oficialne podporovane ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

GNOME 3.14 už vyšlo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To v době psaní tohoto článku ještě nebylo známo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to stejně více méně jedno dokud bude na instalačním disku nabídka "alternative desktop environments", nebo ne? Uživatelé stabilních větví vlastně ani nepoznají, že se něco změnilo, protože Wheezy taky má Gnome jako hlavní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Od dob co Gnome přešlo na v3 jsem přešel na LXDE nebo Xfce, je mi upřímě jedno co má dané prostředí za vnitřnosti, ale chci aby bylo NORMÁLNĚ použitelné a né blázinec typu Unity.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.