Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vy jste snad od iPhone 5 čekal něco jiného? Pak jste směšný, drahý Watsone!

a ani tie LTE siete nie sú pre nás Európanov zaujímavé
http://dsl.sk/article.php?article=13069

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by mě, který launch telefonu nebyla nuda...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro me je to takove ,ze zmen tam je dost , ale hold se od aPplu cekalo neco vic. Neco vice co by ten telefon stouchlo nad ostatni. Osobne vlastnim iphone 4 a nejak my nic neschazi abych sel na 4S nebo 5 . Petku si koupi novacci u applu a ty co maji starsi modely jako 3 a 3GS. Ale vazne jsem doufal v nejake hezke designove volatko, bohuzel ..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já vidím jako problém přístup našich operátorů a tím cenu telefonu. Sleva i u 2-leté smlouvy je směšná a takové peníze na mobil nedám, ať je od kohokoliv. To si koupím prachvobičejný vyvolávač a k němu další iPad.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

iP5 má vylepšení uvnitř nikoliv na povrchu a to málo kdo dokáže ocenit...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ocení jen vymyté hlavy Apple marketingem, když to nemá ani NFC, a v podstatě jde o HW rok starý Samsung ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Technická specifikace není všechno - to umí skvěle ostatní značky - vymývat mozky tím, že na papíře mají nejlepší telefon na světě a pak se to nedá ani použít a rozpadá se to v ruce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

iPhone se rozpadá v ruce? Ani bych se nedivil, kdyby řekli, že se telefon sám už rozkládá do třídících kontejnerů :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dance PUPPETS dance!!! v tomto pripade buy iSheeps buy :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=rdIWKytq_q4

myslim si ze netreba komentar.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně ty vymyté hlavy o kterých mluvím :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

dost blby priklad. to nie je o iphone, ale o blbosti ludi.
presne rovnaky princip hluposti ludi dokazal svojim experimentom Brett Cohen. to, co ludia na kameru robili a hovorili, nepotrebuje komentar.
http://www.youtube.com/watch?v=XYU1a0lTTTw

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nj, ale u Apple zákazníků je toto extrémní ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem se na to podíval a srovnávat jen "příležitost vyfotit se s někým, kdo je možná slavný" o proti "mám před sebou totožný iPhony a říct, že ten jeden je jasně lepší" může opravdu jen vymytá ofce:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

sklamem ta. nie som vymyta ovca a nevlastnim ziadne zariadenie od apple.
zrovnavam to, ako ludia UPLNE SUVERENNE hovorili, ze samozrejme ze ho poznaju, dokonca ake jeho filmu prip. ze poculi jeho skvely (neexistujuci) singel atd.
proste vymyslali si kraviny len aby nevyzerali ako debil, ze o takej "celebrite" nic nevedia.
rovnaky princip, ako u toho akoze-noveho iphonu. tym, ako sa nechceli zhodit a vyzerat hlupo, spravili zo seba este vacsich debilov. na to som poukazal ako na hlupost ludi, nie problem, ktory je treba davat za vinu applu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaký rok starý Samsung HW? Vždyť je tam od něj v podstatě jen flash paměť a SoC, ale tu si designuje Apple sám. Respektive designuje ji firma Intrinsity, kterou ale Apple v roce 2009 koupil. Stejně tak designuje i Exynosy... Samozřejmě obé ve spolupráci se Samsungem protože ten řídí výrobní postup.

Ono totiž není to samé výrobce a designér. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Každý kdo si myslí, že se dá dělat revoluce každý den, by se měl jít léčit. Nechápu proč furt někdo čeká, že v Applu pracují nadlidi (ale za to můžete vy novináři - vyspekulujete tisíc scifi funkcí, které tam zaručeně budou a pak jsou všichni, cituji, "zklamaní"). To tam měli dát zavírací nůž a tři vodotrisky? Smartphone je už hotový koncept, tam už žádné překvapení nikdy nebude. Tady se dají vychytávat jenom detaily a nedá se říct, že by se Apple v tomto směru nesnažil (i u iP5)...

K závěru: Oni přece nový model přestavit museli, ikdyby nechtěli! Co byste řekl tomu, kdyby prodávali 4s ještě deset let, protože není příliš co inovovat? Ale ten váš konec vychází jen z iluzorní představy, že Apple musí udělat vždycky revoluci. Samsung produkuje 10 "stejných inovovaných" telefonů za rok - to je ukázka (toho vašeho) západního konzumu nikoliv iPhone...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zavírací nůž a "vodotrisky" (ehm) by tam být nemusely, ale takové indukční nabíjení a NFC by se hodilo a dávalo v mobilu smysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O indukčním nabíjení se spekulovalo tuším u S3 a u nových Nokií, ale nakonec z něj sešlo. Na druhou stranu kdo by po tom toužil tak jsou na ebayi kolem $70, pro iPhony za 1.300,- u nás (Dexim Frixbee)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Imho u nový Nokií (kterou zrovna nemusím) indukce je, stejně tak představila i ClearPad a PureView. No a u iP5 jsem tedy žádný "must have" zatím nenašel. No svět se asi zbláznil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že dokoupit spešl kryt+nabíječku je nutné k Lumii 820, u 920 je v základu. Nebo to nakonec změnili?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tak je to tak. Jen me mrzi u 820 display.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mi poraďte na co je indukční nabíjení? Co se pro mě jako zákazníka změní oproti běžné nabíječce do zásuvky. To samé s NFC, kde to využiji a jaká je časová úspora oproti platbě kartou. Myslím tím aktuální stav, ne co bude. To já bych nejvíc ocenil kdyby EU umožnila uzavírání smlouvy s operátorem z libovolné země a zrušení národních oprerátorů, když se jedná o nadnárodní koncern. Smlouva a placení Rakouskému T-mobile/ Vodafone, a využívání jejich sítě u nás. Dnešní dotykové placky jsou stejně již jen o SW které se tam dá nainstalovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba připojování micro USB je v určitých podmínkách (špatné světlo, ne úplně dobrá koordinace po návratu z občerstvovacího zařízení ;) apod.) celkem opruz... I ten nový Apple konektor bude určitě lepší než micro USB, ale indukční nabíjení by bylo ještě lepší.

Tenhle článek je o konkrétním mobilu, požadavky na EU či operátory jsou sice pěkné a pochopitelné, ale vzhledem k obsahu článku i komentářů mimo mísu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte, tak toto mě nenapadlo, přitom jsem měl sám párkrát podobný problém :)) Někdy to víno vylepšuje zrak, ale zhoršuje viditelnost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NFC se da vyuzivat i jinak nez pro platbu, ja ho kuprikladu vyuzivam k automatickemu prenastaveni telefonu v ruznych situacich, jeden stitek mam v aute, a dalsi u PC, takze misto abych lezl do nastaveni telefonu a prepinal "zdlouhave" nektera nastaveni, profily, tak jen telefon prilozim ke stitnu a on se me sam prenastavi tak, jak jsem si to nastavil. Od vyrobce jsem u telefonu mel v baleni jen 2 samolepici NFC stitky a tak ihned objednal dalsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Názor Applu je ve zkratce tento: "NFC neřeší současné problémy, bezdrátové nabíjení není pohodlné a Lightning je nutností." - viz link

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A NFC a indukční nabíjení to už by bylo revoluční, jo? Proč? Vždyť je to jen o implementaci dlouho existující technologie. (Apple to tam klidně dát mohl, kdyby chtěl, ale nechtěl. Asi ví proč to dělá.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No aby bylo co dat do iP6

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naco "vodotrisky", mě by stačilo kdyby to byl dual-SIM.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Smartphone je už hotový koncept, tam už žádné překvapení nikdy nebude. Tady se dají vychytávat jenom detaily a nedá se říct, že by se Apple v tomto směru nesnažil (i u iP5)..."

kde to můžu podepsat, naprosto přesně řečeno! kdo dneska očekává, že se na poli smartphonů uděje něco naprosto zásadního, tak by se měl nejspíš zamyslet nad reálností svých představ a očekávání.. i když je pro mě apple nyní spíš hegemonem na poli patentových válek, tak jedno se musí uznat - piluje koncept smartphone až téměř k dokonalosti..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pěkné, ale pak mi vysvětli, proč je na www.apple.com nápis přes celou stránku: "iPhone 5 The biggest thing to happen to iPhone since iPhone." Všem je jasné, že se žádná revoluce nekoná. Jen Apple se nás zřejmě snaží přesvědčit o opaku :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Změna velikosti displeje (+ třeba i konektoru) je u smartphonu docela zásadní - je to změna základního konceptu - hlavně když uvážíte, že Apple nabízí jen jeden model, který neustále vyvíjí. Ten nápis jsou samozřejmě jen marketingové kecy, ale v podstatě je to pravda... A o revoluci tam není ani slovo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Zatímco naši otcové a dědové měnili jen to, co již nešlo opravit, naše generace již upgradovala (z principu věci i konstrukce samotných přístrojů) o poznání častěji a Apple v 21. století dotáhl západní civilizaci do fáze, kdy upgraduje už jen z prosté obsese".Tak toto mohu směle podepsat ale nutno přiznat že tento mor postihl i příznivce androidu.Nedávno mi psal dotaz kamarád zda půjdu do Samsunga galaxy S3 protože je super.Má odpověď zněla,blbneš?Můj Galaxy S je ještě v záruce a mám kupovat S3?Nic proti S3,je to dobrý přístroj ale ten můj telefon mi vyhovuje ve všem co potřebuji a nenechám se v manévrovat do kolotoče nákupů jen proto že vyšla novinka.Spíše mě znepokojuje u telefonů paralela s PC kdy se pozvolna rozjíždí kampaň natlouci do lidí že telefon bez antiviráku a brzo i firewalu bude šílenství zapnout protože tyto 2 aplikace se postarají že vám sežerou 40% výpočetního výkonu procesorů a honička za větším výkonem čipů a větší pamětí RAM může začít.To že u PC to nefunguje protože hardware předběhlo s velkou rezervou soft se ví a je vidět že výrobci si hledají novou platformu kde tento osvědčený recept jak roky tahat z lidí peníze v závodu soft hardware mohou rozjet znova.Jestli se lidé nepoučili s PC a dovolí se nechat dojit i v telefonech a tabletech tak říkám dobře jim tak a komu není rady tomu není pomoci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Musim te zklamat, ale telefon potrebuje firewall jeste vic nez PC protoze je pripojovan do vetsiho poctu siti. A to, jestli potrebuje antivir, zavisi proste na poctu viru - a ne vsechny viry pisou antivirove firmy (coz si zda se myslis).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu ve vsech modernejsich mobilnich OS nejaka variace na firewall ve vychozim stavu je. S tim antivirakem uz je to jina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak mne prijde celej apple nudnej daleko zabavnejsi mobile OS je android:-)
Ale nikoho nechci urazit:-) vzhledem k tomu kolik lidi ma nejakej apple telefon misto treba nejvyssiho o par (nekolikparu) tisic levnejsiho samsungu s2 nebo s3 s kterym uz se da neco delat.:-) zustanu u sve omnie w:-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou takový maemo 5 na je mnohem zábavnější. Co si pro něj nenapíšete to nemáte. :D
Teď si dělám samozřejmě srandu ale jako majitel N900 mě Nokia strašně sklamala co se týče podpory tohohle systému. Nebýt maemo.org....
Potom nechápu takovou N9 MeeGo, které dopadne úplně stejně... A přitom tyhle systémy ten potenciál mají, jen by museli být ve více telefonech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skutečnou revolucí byl 1. iPhone. Každý další přinesl pouze kosmetické změny, 4. generace přišla s re-designem a novým displejem s tehdy opravdu vysokým rozlišením, ale nic extra revolučního nebo zásadního. 5-ka je na tom stejně, ale frustrace nadšenců, kteří jsou napumpovaní přehnaným očekáváním dosáhla vrcholu a vylívá se z břehů na všech technických webech. K tomu ten leak několik měsíců před uvedením a neštěstí je na světě :) Přitom těch drobných změn je tam dost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NESOUHLASÍM!!!
Ač sám vlastním Nokii E52 a nehodlám zatím měnit. Tak iPhone5 mne opravdu oslovil.
1. Cortex A15??? - dá se tudíž předpokládat, že to natře všem telefonům na trhu
2. 123.8×58.6×7.6mm a hmotnost 112g - konečně hi-end telefon, který neurve kapsu a vejde se do ní
3. Výdrž - pokud Cortex A15 na 28nm tak se dá očekávat větší výdrž i při poměrně malé baterii

Jsou to jen dohady a proto hodlám počkat na recenzi a pak teprve budu opravdu hodnotit. Proto nechápu výkřiky typu "že to je to na nic". Prostě počkejte a možná se budete divit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mnel jsem e75 to je skoro to sami jenom to ma plnohodnotnou bocni klavesnici mnela vse co jsem potreboval ale symbian v kombinaci s 600mhz procesorem byla silene pomala zalezitost=P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem problém spíš s RAM, rychlost je dostatečná na většinu věcí co potřebuju. Ale je jednou jistý že na Operu Mobile už to je pomalejší, ale na Operu mini bez větších problémů. A od té doby co to mám hacknutý (hned po koupi) tak problémy nemám ani s rychlostí a ani s velikostí RAM.
A co víc rozhodně to neškube jako Android v mailech, při přejíždění seznamu, nahoru a dolu ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nech si Nokii, s iPhonem toho zvládneš o dost míň=přílišná omezenost :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se vyjádřil jen k tomu druhýmu bodu, ten zbytek až po přečtení nějaký recenze - kdes žil poslední dva roky? Nějak se mi nezdá, že by ostatní high-end smartphony nešly nacpat do kapsy (když už je někdo teda takový prase, že je nosí po kapsách), ať už kvůli váze, nebo kvůli rozměrům. Když do tý skupiny nevrznu Galaxy Note, tak je všechno, ať je to Galaxy S III, HTC One X, nebo cokoliv rozměrově podobnýho, v pohodě přenositelný i po kapsách.

Obecně se přidávám k názorům lidí, co tvrdí, že se, v případě iPhone 5, jedná spíš o dílčí vylepšení, než o cokoliv zásadního. Na výdrž jsem zvědavej, ale nevěřím tomu, že se nějak drasticky změní oproti 4S, ale dokud nebude na trhu smartphone s vysokým výkonem a výdrží čtyři, pět dní, při běžným používání, tak to, pro mě osobně, nemá cenu řešit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chápu že se najdou lidi co se budou do roztrhání těla bít za jedno, či druhé, ale já jen chtěl upozornit na to, že ač jsou změny na první pohled jen dílčí, mohou ve skutečnosti přinést velmi kvalitní výrobek, co si najde své příznivce.
A pokud se někomu líbí SGS3 tak ať si ho koupí, ale já takovou krávu nechci. Vše co je výrazně nad 100g je pro mne moc a jsem rád, že KONEČNĚ někdo vyslyšel mé prosby. Těch proseb mám ohledně telefonů víc, tak třeba se jednou dočkám....
Pro mne jsou nejdůležitější možnosti a použitelnost a to zatím žádný z chytrých telefonů nesplňuje. Proto mám E52, kterému se nevyrovná žádný z těch drahých šmejdů, protože žádný z těch "chytrých" telefonů neumí některé věci co potřebuji a často používám a E52 je má a umí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

dalsi clovek, ktory len potvrdzuje svoju neskutocnu obmedzenost tym, ze obvinuje z chyby niekoho ineho (v tomto pripade apple) len preto, ze nesplnil jeho vlastne falosne ocakavania.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli :-) V redakci bys nenašel jedinou osobu, která by zrovna k Applu přistupovala s přehnaným očekáváním. To, na co poukazujeme, je rozpor mezi skutečnou podobou produktu a způsobem, jakým je prezentován a za co je vydáván. Takový přístup je čistě volbou Applu - nikoho jiného. Rozhodně to nemá co dělat s očekáváním.

Pokud někdo posuzuje iPhone 5 na základě určitých očekávání, která nesplnil, pak rovněž můžeme vinit Apple, že nedokázal nabídnout zákazníkům, co žádali a dal jim místo toho něco jiného, co je neoslovuje. Takovým produktům se v obecné míře říká propadáky, ale Apple prodá vše, takže by tohle slovo v případě iP5 asi nebylo namístě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

dost prudko nesuhlasim. ako som uviedol v komentari pri minulom clanku, rozpor medzi propagovanymi vlastnostami a ich vynasanim do neba a skutocnostou sa da najst prakticky v kazdej reklame, propagacnej akcii, prezentacii. nevidim jediny dovod, preco sa kvoli tomu, co v podstate robia vsetci, navazate prave do apple.

apple nezachadza ani zdaleka do takeho zavadzania a klamani, ako napr. LG pri svojom monitore s udajne iba 1.2mm ramcekom.
zhliadol som komplet cely zaznam z prezentacie, kde uviedli iphone5. aj ked podla mna nadmerne pouzivali slova ako amazing, incredible, okrem jedineho klamstva (world thinnest smartfone) tam nebolo nic zavadzajuce, resp. nezodpovedajuce realite. to, ci iphone5 bude alebo nebude prepadak, ukaze az buducnost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ani tohle klamstvo tam nebylo. Oni výraz smartphone nepoužívají, resp. vždy když mluví o Iphone, tak říkají o iPhone, protože se snaží poukázat na to, že je jenom jeden.

Schiller řekl, thinest iPhone we've ever created. Pak mluvil o thinest display, což bude asi pravda, protože mají digitizér v LCD matrici, což pokud vím zatím nikdo nemá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nerob zo mna debila. este anglictine (hovorenej aj pisanej) rozumiem!

http://www.youtube.com/watch?v=KROYfsNl59U&feature=player_detailpage#t=904s

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry. Máš pravdu. Vybavil jsem si jinou pasáž. V tomhle samozřejmě kecají. Je možná maximálně druhý nebo třetí, po tom čínském Oppu a Huawei.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ani tohle klamstvo tam nebylo. Oni výraz smartphone nepoužívají, resp. vždy když mluví o Iphone, tak říkají o iPhone, protože se snaží poukázat na to, že je jenom jeden.

Schiller řekl, thinest iPhone we've ever created. Pak mluvil o thinest display, což bude asi pravda, protože mají digitizér v LCD matrici, což pokud vím zatím nikdo nemá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem sa tu zastavat applu ale myslim ze sa na iphone 5 a vlastne uz na aj dalsie generacie ios zariadeni treba pozriet z sirsieho uhlu. Prva vec apple oznamil ukoncenie podpory 3gska (apple podporuje aktualnu generaciu plus dve dozadu, tj da sa na ne nainstalovat posledny ios aj ked nie vsetky featury na najstarsom zariadeni funguju). Cize z hladiska predajnosti sa da ocakavat ze dost ludi pouzivajucich 3gs ak sa rozhodne upgradovat tak pojdu prave do i5, dalej majitelom i4 budu koncit 2rocne kontrakty/pausaly takze tam sa tiez da ocakavat presun na i5. A to najpodstatnejsie ludia si zvykli na itunes a appstore, maju tam nakupenych x applikacii a len tak premigrovat na iny os/platformu a stratit aplikacie/investicie sa kazdemu nechce. Nehovoriac ze v oblasti tabletov ma apple stale prvu priecku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu tu nechutnost s dalsi rozmerem SIM karty. To je to tak maly telefon, ze se tam jina nevesla? Pritom to bude prechod na iPhone komplikovat, cili tim narozdil od noveho konektoru (=proda se nove prislusenstvi) moc nevydelaji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to nie je nechutnost, ale nutnost. pri takych rozmeroch a nadupanosti vsetkym moznym a nemoznym sa pocita nie s kazdym milimetrom, ale uz s desatinou milimetra rozmeru a objemu!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A je to naklad pro operatory, tzn. maly krok k tomu, aby tradicni SIMky zrusili a zavedli digitalni, o coz se Apple snazi(l).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

moole - prepac ale nad tym co si napisal, som sa schuti zasmial. to akoze doteraz boli SIM-ky analogove??? :DDDDD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak virtualni. Vsak vis, co myslim - misto simky digitalni certifikat vydany zakaznikovi a nahrany do TPM pameti telefonu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je vskutku nepochopitelné, že vlastníci čtyřky jsou ochotni zakoupit pětku jen proto, že je zastaralá. Nicméně stále platí, že pokud nejste líní se učit, tak pro každého vyjde nejlépe telefon s Androidem, protože má více funkcí a bývá i levnější. A netvrďte opak, protože to bych začal pochybovat o vašem zraku a sluchu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste taky dobre mimo, vase velkohuba prohlaseni neohnou realitu podle toho, jak si prejete. Oba typy telefonu jsou pohaneny *nix type systemem a oba tim padem nabizeji defacto shodne moznosti. Jeden musite rootnout a druhy jailbreaknout, to bude asi nejzasadnejsi "rozdil".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč teda potom Steve Wozniak, spoluzakladatel applu, prohlásil: "Kéž by můj iPhone uměl to, co umí můj Android". Vedle jste tu očividně Vy......Milá iovečko, Apple hájit neumíš, protože nemáš čím ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem líný se učit, ale Android nechci - kdykoliv držím v ruce telefon s Androidem tak se v tom utvrdím. Chápu, že se (nejen) vám líbí, ale není to zkrátka systém pro každého (stejně jako iOS).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sice me novy iPhone extra neoslovil, ale to neznamena, ze na nej budu kydat spinu. Mam konkretni duvody a realnejsi nez jen to, ze je od Apple. Sice se nezenu za kazdou novinkou, ale taky tvrdosine nelpim na casech davno minulych, na rozdil od redakce, ktera se jeste nedavno hrde (??) hlasila k tomu, ze zadny clen nema smartphone a dnes se tu zvesela vozi po iPhonu. Lidi, lidi...Nevidite si na spicku nosu.
Naopak me prijemne prekvapilo, kolik se tu na tradicne skeptickem serveru naslo rozumnych ctenaru, kteri se na telefon dokazi podivat objektivne a podle toho se priklonit bud k nemu, nebo k jinemu produktu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

krásně vystižen duch dnešní doby: Zatímco naši otcové a dědové měnili jen to, co již nešlo opravit, naše generace již upgradovala (z principu věci i konstrukce samotných přístrojů) o poznání častěji a Apple v 21. století dotáhl západní civilizaci do fáze, kdy upgraduje už jen z prosté obsese. Pokud je některá firma absolutně dokonalým demonstrátorem ultrakonzumní povahy západní/americké společnosti, pak je to právě Apple. A iPhone 5 není ničím jiným než dalším důkazem této skutečnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pritom ale iPhone4 je po mnoha telefonech prvni, ktery po dvou letech pouzivani vypada jako tyden vyndany z krabice. Apple se chova tak, aby v trznim prostredi prezil. Ale duraz na ekologii a udrzitelnost u tak velke korporace moc jinde nenajdete - tam vymenit musite, protoze se Vam pristroj rozpadne. U Applu proste chcete.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Novinky modelu 5 jsou tedy dle mého naprosto zanedbatelné a telefon sám o sobě není ničím zajímavým"

- zmensenie hrubky zariadenia o zhruba patinu pri udrzani konkurencieschopnej vydrze na bateriu aj napriek zvyseniu vypoctoveho vykonu a s vacsim displejom a tiez udrzani skvelej kvality fotografii (optika u fotoaparatu nejaku hlbku u sosoviek potrebuje), je samo osebe poriadny krok vpred.
- ak sa nemylim, pouzil apple minimalne jednu prelomovu technologiu, ktoru zrejme uvidime coskoro v dalsich generaciach zariadeni s dotykovym displejom aj u konkurencnych zariadeni. zabudovane dotykove senzory priamov v displeji. takze uz nie extra dotykova vrstva prekryvajuca displej a zvysujuca hrubku, viac ci menej skreslujuca prepustany obraz a jas z displeja, ale uplne novy koncept!
v principe je to nieco, ako keby napr. rolls royce prisiel s tym, ze vsetky auta doteraz od sameho pociatku pouzivaju konvencne stierace, oni vsak prisli s uplne inym riesenim, ktore by uspesne odpudzovalo alebo jednoducho zabranilo comukolvek sa usadit na celnom skle a obmedzit viditelnost. "no hej, to je pekne, ale tak co z toho, ked aj tak to ma len styri kolesa a volant?? a teda nic prevratne, nudne, nezaujimave."

---

a k tomu, co autor napisal uplne na zaver o zbytocnosti a nepotrebnosti nekonecneho upgradeovania bez ohladu na nutnost...

tym ze apple pri iphone5 neprisiel s nicim prevratnym, je obvineny z produkcie nezaujimavych a nudnych zariadeni. a teda vlastne zbytocnych.
keby vsak prisiel s niecim takym: http://www.youtube.com/watch?&v=rczqP0FwWrk&NR
tak by autor mal zase pravdu s tym zbytocnym upgradom, ved kto tak nutne potrebuje priehladny telefon?
su teda argumenty a obvinenia, ktore sa daju napasovat na cokolvek, co obvineny spravi. a TO je problem.

btw. takyto (alebo velmi podobny) priehladny telefon je mozne uz s dnesnymi technologiami vyrobit. kto neveri, nech sa trochu pohrabe v gugli a youtube a uvidi, ze to mozne je. akurat cena takehoto zazraku (alebo vydrz na bateriu) by bola diskutabilna.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Napíšu na oplátku tak trochu recenzi na článek, resp. sondu do duše jeho autora.

Z autora přímo čiší mimořádná zapšklost. Píše o výrobku který (na rozdíl od zahraničních autorů) neviděl a který je zřejmě mimo jeho vesmír. Předpovědi a odsudky se pravděpodobně nenaplní. Autor zřejmě v nejmenším nerozumí přáním zákazníků, kterými si podobný smarphone kupují a kterými pohrdá. Naopak navzdory všemu co píšeme můžeme očekávat rekorndí prodeje a postupné přebírání některých věcí zpět k dalším prodejcům, kteří si zázrakem začnou uvědomovat že sedmi-osmi centimetrové telefony se nedrží v ruce úplně ideálně a že ploché plastové telefony za $500 nevypadají moc pěkně.

Členek (podobně jako podobný blábol od kolegy no-X) je plný klišé a ukazuje se v něm schematické myšlení (má jasno že zákazníci musí být hloupí, všichni jsou nepochybně ovlivnění, marketing=špatně, úspěch=špatné, západní=špatné, americké=špatné, hardware=důležité, software=nedůležité), které značí že nerozumí co se ve světě děje a má pro to nulové pochopení. Z článku je patrná frustrace a provinčnost (nefunkční LTE v ČR, odkazy na FUP, okdaz na vysokou cenu)

Dále jsou v článku zjevné známky technického nepochopení problémů (vztah čas/clona/citlivost), zjevné nesmysly (Intel thunderbolt), softwarové novinky prý dostupné pro starší zařízení,

Poznámky na konci článku u dekadenci, vlivu Applu na civilizaci 21. století, o moudrostech našich dědů, o ultrakonzumních povahách západních společností by se spíše než na technologický web hodili do nějakého politického manifestu.

Chce se mi říct, možná by to autor neměl psát když ho to tak nebaví a nudí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pod tento prispevek se podepisuji, zaroven bych chtel vyjadrit zklamani ze senzacechtivosti novinaru vcetne teto redakce a prijemneho prekvapeni z kvality, vecnosti a objektivity diskuze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem nepochopil, kde se ve WIFTovi bere ta chut se pridat ke stadu "zklamanych" a doslova zneuzit diit k publikovani subjektivniho nazoru (protoze vnimani prezentace iP5 je subjektivni - lzi tam nebyly). Navic ten trapny zacatek: "iP5 si to nezaslouzi, ale stejne to napisu".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen malá technická: já to nepsal. Pro mě je jakýkoli chytrý telefon zbytečná věc. Kdybych nedostal chytrý telefon darem (Samsung Wave S8500), tak ani dodnes nic takového nemám :). Já to k ničemu nepotřebuji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možná by bylo dobré podpořit váš výrok o zapšklosti autora nějakým argumentem, který by tedy uvedl na pravou míru k čemu že je dobré neustálé kupování nových nesmyslů a vyhazování starších verzí ještě funkčních naprosto stejných nesmyslů.
Nikomu tu stále se stupňující mánii neberu, chytrý telefon sám používám, ale nedovedu si představit, že bych ten nyní funkční vyhazoval jen proto, že se na trhu objevil další super hyper ultramegacool víceméně stejný přístroj. Přesně to dělá typický zákazník (nejen) Applu.
Celé nám to tak nějak degeneruje a ani se autora nebudu snažit nějak moc bránit, protože součástí toho je i tento web. Dřív jsme se bavili o nových technologiích - myslím opravdu _technologiích_ - probírali jsme třeba symetrický multiprocessing, jak je to udělané, vycházely fundované články o nových procesorech a jejich architekturách... Dnes? Ztrácíme čas nad debatami o pubertálních hovadinách - jestli mají větší displej než minule, jak mají zakulacené rohy, jestli jsou tenké a jestli na nich jde spustit nějaká přiblblá hra či uživatele šmírující aplikace :-(. Až se skoro bojím, že se z nás pomalu stávají opice - přesně takové, jaké firmy typu Apple potřebují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"k čemu že je dobré neustálé kupování nových nesmyslů a vyhazování starších verzí ještě funkčních naprosto stejných nesmyslů"

Je to obecně dobré k tomu, že se může rychleji šířit nová technologie (a neřešme teď, že iP5 žádnou neobsahuje). Nemusí se pak neustále vymýšlet zpětně kompatibilní řešení, atd. Co by takový webdesigner dal za to, kdyby se uživatelé IE chovali jako zákazníci Applu a konečně přestali používat IE6... (Už jenom rychlejší procesor je dobrý argument pro nákup nového zařízení -> můžeme pak vytvářet náročnější aplikace. Vývoj v této oblasti je tak rychlý, že se bohužel věci nestačí rozbít. Na nekvalitu si zákazníci ale stěžují, takže tohle je v podstatě jediná cesta, jak se to dá řešit...)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"a neřešme teď, že iP5 žádnou neobsahuje"

obsahuje. len ty ju nevidis. uplne novu technologiu displeja s integrovanymi dotykovymi senzormi. teda uz nie princip pouzivany od sameho pociatku fotykovych displejov: podsvietenie-displej-touchlayer-krycie sklo, ale po novom podsvietenie-touch/display-krycie sklo.

to, preco je tato technologia uplne nova, som vysvetlit vyssie v inom komentari.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OK, na to jsem zapomněl... :) (Ikdyž v kontextu mého komentáře je to víceměné "nezajímavé".)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jaký smysl má "nová" technologie s jepičí životností? Vždyť toto vše jsou jen blbosti a hračky - stává se z toho zábavní průmysl pro masu, která technologii nikdy neocení.
Neměli bychom se věnovat těm důležitým technologickým věcem a hovadiny nechat těm jednodušším?
Ano, štve mě, kolik prostoru je dnes i na technologických Webech věnováno cetkám jako jsou stále nové a stále debilnější telefony a tablety. Opravdové počítače a to co s nimi dá dělat, jakoby už neexistovaly. :-(
A to je Diit.cz ještě z těch lepších webů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

POZOR - "Lightning Bolt alias Intel Thunderbolt" je SPATNE. Nejedna se o Thunderbolt rozhrani. Videli jste nekdy TB bridge? Je to hoodne velikej chip na to ze jen kombinuje DP a PCIe, navic DP ani PCIe v telefonu nikdy nebylo, spis bych to pochopil u tabletu, ale i tam je problem s PCIe.

Apple si proste vymyslelo dalsi nekompatibilni konektor na USB port :)

Doufam ze investigativci z diit/cdr to uvedou na pravou miru :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, nové rozhraní nemá s Thunderboltem společného nic kromě slabiky "bolt" v názvu, použité právě pro oklamání novinářů a následně zákazníků.

Vtip je v tom, že pro rychlost TB není k dispozici dostatek elektrického výkonu. Thunderbolt se nekoná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemá společné ani to "bolt". Nový konektor Apple se jmenuje jen Lightning. Lightning Bolt bylo/je/bude rozhraní podobné TB od AMD myslím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu pana Davida Ježka, že dělá články pro IT server jako je tento když je znechucený dobou ve které žije a ve které jsou neustále novinky na trhu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me by jen zajimalo v cem je kdo tak strasne omezenj na iPhonu?
Bud si stahnete jailbreak a mate toho mrte zadarmo a nebo si to po par centech koupite. Vetsina Aplikaci je z apstore stejne predelavana na android system a platby vas cekaji take a vetsinou to vyjde draz. Navic na androjdech vam da coleza zabrat najit jednu app. ktera je ta prava a fukcni, jelikoz je ji mozne stahnout 100x jinak .
Aby jste na me neplivali , na Galaxy s2 a SCS nedam dopustit ac telefon stal stejne jako iphone 4S s tim rozdilem ze samsung je plnohodnotny plastak.
Jinak proste co nejde u iphone 5 vydejchat si myslim je disagne jelikoz to je voce mene potreti to same, na prvni pohled . Jinak pro komunitu apple je zmena connectoru pomerne zasadni zmena a asi i to nevetsi co se u iphonu 5 pro bezneho uzivatele zmenilo. Asi to zmenu chtelo ac uz funkcne disagnove a i marketingove, vyrobci vseho mozneho se znavu nastartuji :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zabudli ste na jednu zaujimavu vec a to je snimac odtlacku prsta integrovany v home buttone. Toto bude celkom zaujimava bezpecnostna ficurka, ktoru zrejme zacnu integrovat aj dalsi vyrobcovia (doteraz to ponukala tusim len motorola atrix 4g).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Další výrobci ? Nemyslím si. Předpokládám totiž, že si zanedlouho tuto věc apple patentuje :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.