Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výdrž hodinek Apple Watch není žádný zázrak

Hodinky, na kterých "nemusí být 100% času zobrazen čas / datum", přesně to jsem k životu potřeboval :-) Tak to si nechám své hloupé Casio Edifice, které ale umí 100 % času zobrazovat čas a datum a baterka vydrží roky :-)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tam je skoro nesmrtelná, ne? Von je to snad dokonce akumulátor a jelikož je povrch ciferníku solární panel…taky je tu mám, akorát si musím nechat zkrátit řemínek.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Zdaleka ne vsechny hodinky (~50%) z rady Edifice maji solarni panel. Mam tady jedny ProTrek-y a po nejakych 7 letech jedou jako nove. Tezko si v takove situaci clovek vnitrne zduvodni koupi novych. Treba jen tak pro radost.

Funkce jako el. kompas, vyskomer jsou velmi uzitecne pokud se clovek pohybuje nekde venku. Treba podle vyskomeru se dobre odhadne zbyvajici doba vystupu/sestupu atd.
Zpetny odpocet casu je vyborna ficurka (spise nutnost) na nocni foceni.
Pri castem uzivani podsviceni a senzoru je solarni samonabijeni vyborne. Nemenil bych.

Ale u Edifice neni vsechno slunickove.
- chtelo by to tritiovy cifernik a rucicky na vsech modelech
- safirove sklicko, ktere ma jen "Red Bull Racing Collection" :( Absence safiroveho sklicka je - skličující .. :D
Mineral glass ma do safiroveho skla hodne daleko.
- hmotnost blizici se 190g take nic moc
Nevadilo by, kdyby staly o $100-$200 vice a mely vyse popsane.

Oceanus: https://www.youtube.com/watch?v=pwv2r1sSItU
se v Evrope myslim neprodava. Je to samozrejme vec vkusu, ale videl jsem je nazivo v Tokyu a jsou opravdu pekne. Hmotnost 90g.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ono ste to asi zle pochopil. Toto mam aj na Gear 2. vypnem displej a hned ako sa rukou pohnem do pozicie kde mozem vidiet tak sa cas a datum zapne..

Len vypinanie nie je opacnym pohybom len na cas.

Inak hodinky, co ukazuju cas len vtedy, ked sa na ne pozerate, to su tie inteligentne

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jenže tahle "inteligence" tam je jen proto, aby ta baterka nezhebla ještě rychleji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

muzu se zeptat, k cemu ty chytre hodinky pouzivate? predpokladam ze mate nejakou delsi zkusenost (mesice), coz je radove vic nez bezny novinar pri testovani.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

osobně používám Pebble druhým rokem. Výhoda smartwatch je zejména v notifikacích (hovor,SMS,kalendář apod). Nemusíte vyndavat telefon z kapsy, nikde nic nepípá a neruší. Ideální pro pracovní jednání či jiné příležitosti kde není vhodné čumět do mobilu.

Ano, baterie je nevýhoda, ale mě osobně to nevadí (Pebble vydrží bez problémů více jak týden). Příští týden přesedám na LG G WATCH R (mám rád novinky :-) ), tak Pebble půjdou do světa ...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Mám Pebble skoro rok, chtěl jsem je hlavně abych si nahrál aplikace pro offline použití (jednoduchý kalendář, krokoměr, stopky, odpočet a teď i kompas) a nabíjím jednou za měsíc. Na rozdíl od ostatních se mi Pebble přesně trefily do vkusu - nepotřebuju vidět notifikace, komunikace hodinky-telefon je pro většinu běžných věcí které chci od hodinek zbytečná, ale mohl jsem si (narozdíl od obyč digitálek) sestavit funkcionalitu sám.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

1. Hands free k telefonu, vytraca, prijma hovory jedinym dotykom, velmi dobre
2. Aplikacie na citanie sprav napr, Mews republic
3. Notifikacie
4. Pisane SMS (to je mierne nepohodlane, ak to nie je anglictina, alebo iny jkazyk, kde to diktujete)
5. Univerzalne dialkove ovladanie televizorov a se top boxov s domacim kinom (malo byt to vediet aj ovladnie svetiel, startovat auta apod. )
6. Kalkulacka

To je asi tak to hlavne (Tizen ovych aplikaci pribuda kazdy den dost vela)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Mám už 10 let Casio LineAge, baterku jsem měnil poprvé asi po osmi letech a čekám, že druhá vydrží podobně. ;-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Já nosím Citizen AS4030-59E, mám je 8 let a baterka zatím neměněná, nabijí se sama ze světla.
Bez nabíjení by měli vydržet 180 dní a při nízké baterce by se mělo zobrazit upozornění, ale to jsem nikdy neviděl.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

dovolím si vyslovit názor, že něco takového u hodinek za 20k+ beru jako samozřejmost :-).

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

13k jen pro upřesnění...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tam se předpokládá výdrž akumulátoru cca 10 let.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Já nosím už přes 25 let anadigi ještě z Hongkongu :-) Výdrž baterie je 2 roky, její cena závratných 30Kč.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, mám takhle Tiffany 01658, v našich končinách poměrně populární. Ty už maj najeto nevím kolik, po pár drobných opravách, teď se něco podělalo na strojku, tak si právě vezmu ty Edifice (otec už má slepecké) a Tiffany budou záložní, jinak bych je používal pořád. Baterku žraly poslední dobou asi jednu za rok. Skutečně na víc než ukazování času to nepotřebuju. Tiffany mají tu výhodu, že rafičky a tečky ciferníku jsou zlacené 23 karátovým zlatem, takže stačí minimum světla a nakonec najdete úhel, pod kterým to odráží a vidíte, kde rafičky jsou. Jediný problém je tmavá noc někde mimo civilizaci, jinak to člověk nakonec najde když svítí aspoň hvězdy. Světýlka netřeba :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já nepoužívám roky žádné hodinky (od té doby co mám mobil) a taky žiji :-D

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Mobil mám hozený někde v tašce, hodinky jsou pořád na ruce.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

To asi patříš k těm, co se jim nedá dovolat, něco jako typická ženská, která má mobil neustále utopený v kabele a nikdy ho nemůže najít. Chlap má mít mobil v kapse, nebo pouzdru na opasku - a já ho mám stejně pořád v pazouře, protože čas třeba při cestování využívám k tomu, abych si něco přečetl.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale rady, kde má mít chlap mobil, jsou jak módní rady z ženskýho časopisu :-) Nejsem obchoďák a na mobilu nevisím každou chvíli, takže ho házím do tašky od nb. Ani na něm nemám potřebu něco lovit, mám blbý mobil na telefonování, na netu jsem v práci, doma...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Presne, taky hodinky nepouzivam, vubec nechapu k cemu bych mel na hodinkach dle mistnich diskuteru sledovat kazdych 5 minut cas. Mobil mam neustale u sebe a protoze ho pouzivam, tak mimodek vim i kolik je hodin, ale vubec to nevnimam, malokdy se stane, ze se jdu podivat cilene na mobil, kolik ze je hodin.

Nicmene chapu hodinky spis jako pansky sperk. Zeny jsou spis pres prsteny a nahrdelniky, muzi maji hodinky. Nakonec proto jak se pise i zde v diskuzi si pani porizuji hodinky za +10k a ne od tamanu za tsista. No pamatuji se, ze noseni tohoto sperku mi nebylo uplne prijemne, potila se mi pod hodinkama ruka, takze jsem je odlozil a pokud si nekdy koupim smartwatch, tak pravdepodobne kvuli sportu, kdy pri behani nosim v kapse mobil (GPS) a domnivam se, ze hodinky by mohly byt v tomto pocitove prijemnejsi.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv se mi hodinky (jako takové) vždy líbily, odjakživa jsem je strašně nerad nosil na ruce. Buď jsem je měl v kapse a nebo z ruky odkládal. Což mělo tu nevýhodu, že jsem je pořád někde zapomínal. A tak jsem si je nakonec už před nějakými 30 lety odvykl nosit úplně (to ještě mobily nebyly). Ještě nedávno jsem občas (tedy když jsem měl na sobě při nějaké příležitosti oblek, sako, vestu a tak) nosil klasické kapesní (na řetízku), než mi je děcka doma rozbily… :-(((

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je nesmysl cpát tam velký procesor s MMU a DDR pamětí, a klasický os...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.