Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyjádření České protipirátské unie k článku o protipirátské kampani v seriálu Ulice

To že lze do seriálu (a filmů) propašovat leccos dobře známe z doby před Sametovou revolucí. Nechci to srovnávat, ale vždycky se mi to nelíbilo. Sledovanost televizních kanálů klesá. (= zisk z reklamy)
Údajně je to kvůli internetu, pirátství apod. Osobně to nedokážu posoudit. Seriál navíc může fabulovat dle libosti. Není to o odborné studii/diskuzi. To ani od seriálu nečekám. Na druhou stranu asi to nedělají proto, že by to byl námět na Oscara.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klesajuca tendencia TV nie je kvoli internetu. Je to kvoli tomu, ze sa zmenila doba. Kto ma dnes ten luxus najst si cas presne o 18:00, alebo aj o 20:00 na "ten jeho serial alebo film"? Doba sa zmenila a s nou sa zakonite bude musiet zmenit aj "distribucia TV zabavy".
Zhrnutie:
1) ak sa moj serial vysiela pravidelne, povedzme, o 18:00 a ja chodim z prace o 19:00, nemam inu moznost, len si to pozriet cez internet v case kedy to mne vyhovuje.
2) ak sa moj serial na nasich TV staniciach ani len nevysiela... nemam inu moznost len si to stiahnut a pozriet z internetu.
A to je presne dovod, preco doma nemam TV (resp. ziadny prijimac TV).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1939. díl odpadkového seriálu na odpadkové stanici je zde tématem na několik týdnů. Ale nebudu urážet tu skupinku lidí, která to sleduje - každý koneckonců nemůže být normální a idiotů je podle včerejšího průzkumu v republice přesně 17,6 %...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nekde jsem cetl studii, ze hlupaku je v populaci mezi 64-68% tudiz 17,6% je rekl bych optimisticke procento :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zřejmě určuje podíl idiotů, těch musí být zákonitě méně, než hlupáků. Ještě méně musí být imbecilů, ještě méně debilů a kretenismus se, doufejme, v ČR už nevyskytuje.

Když se to ale sečte, mají různé stupně blbosti ve společnosti bohužel značnou převahu. Navíc mi připadá, že se dnes mnoho lidí stává hloupými dobrovolně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, to mi nieco pripomina... Idiokraciu ? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To uz je

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kretenismus že se u nás nevyskytuje? Na silnici člověk potká jednoho za druhym...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potom ponižuješ lidi co mají opravdu kretenismus, pochybuju že lidi s tímto postižením by byly schopni bezpečně jezdit po silnici, ikdyž by asi byly bezpečnější než lidi který nesprávně nazýváš kreténi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ukulele asi naráží na procento voličů ODS v nedávném průzkumu. Možná si plete pojmy, ale pochybuji že by do průzkumu byli zahrnuti lidé nesvéprávní.
To že má někdo jiný názor ještě neznamená, že je idiot, ale pokud to tak ukulele bere, tak je asi idiotem pro spoustu lidí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, já uznávám právo na jiný názor (narozdíl od jiných, viz např. zdejší diskuze s tematikou pirátství, Sony apod.), ale pro mě je prostě člověk, který volí ODS i po tom, co zde za posledních 20 let předvedla (rozkradla), idiot. Neříkám, že jiné ze stran, které byly u koryta, nic nerozkradly, ale ODS je v tomto směru se svými Langry, Řebíčky, Vondry, Nečasy a dalšími k***ami bezkonkurenční.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kdo je lepsi? Volime to nejlepsi z toho, co tu mame, bohuzel.

Ale navrhuji zde nediskutovat o politice - pak by to dopadlo jako v diskuzich na idnes skoro pod kazdym clankem!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo je lepsi? No treba pirati (ceska piratska strana). Vubec je spousta lepsich stran ktere ale konci casto i pod 3% ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zastáváme stejný názor. ODS je jedna ze stran, která umožnila rozkradení značné části národního majetku a svojí nesmyslnou ultrapravicovou politikou ořezala příjmy do státní kasy. To se ted snaží suplovat enormním zvýšením daňové zátěže, což ale není žádné řešení, protože pokrýt veškeré nezbytné náklady na provoz státu pouze z daní je naprosto nereálné. Jelikož nevidíme žádnou snahu státu hledat jiné zdroje příjmu do státního rozpočtu než daně, domníváme se, že kolaps státních financí je nevyhnutelný. V posledních volbách dostala ODS milion hlasů. Lze jen spekulovat co to je za voliče a jaké pohnutky je k této volbě vedli. http://tdox.sweb.cz/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proboha prestante uz oznacovat ods jako pravicovou/ultrapravicovou stranu, kdyz jsou to maximalne tak lehce konzervativni socani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom že u nás kradli všichni nahoře i dole.
Proto se s tím u nás nic nedělá, skoro všichni mají ze zlodějny nějaký profit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvědom si, že ti lidi nemusí být hloupí, jenom si například myslí, že krást je v pořádku a hloupý je ten kdo se nechá chytit. Proč by neměli volit stranu která má krádeže jako nepsaný volební program?
Jiný volič volí stranu která hrozí tím, že zavede diktaturu. Pokud chceš žít v klidu míru a prosperitě, existuje řešení, jenom zapomeň na to že bude jednoduché a rychlé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Která strana hrozí diktaturou? Nevšiml jsem si... Ostatně by byla jakákoli diktatura určitě lepší, než současný mafiánský marasmus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodně hloupý názor. Jsem si jist, že stalinské rusko nebo nacistické německo by jste zde nechtěl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jakákoliv? Tak si představ, že nastane skutečná diktatura a bude jí vládnout (jak jinak taky) někdo ze současných politických špiček. To by pak bylo snad už jedině na provaz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to o tom, že každý volný menší zlo (pro sebe). Dobře se v tady volit nedá, není koho.
Sice nemám radost z toho, co ti, kteřé jsem volil já dělají, ale mohlo to být horší (pro mě).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebudte najivni, idot je jak ten kdo voli ODS tak CSSD, "doleva" nebo "doprava", obe cesty vedou na jatka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: "doleva", "doprava", "idot", "najivni" - no tak tvůj názor tady chyběl. Nepiš, když nemáš co.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zajimave informace (tristupnovy test VS uziti dila), diky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, konečně k tomu Pirátské noviny napsaly něco zajímavého.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prezumcia neviny ako vidim funguje. Jedine výpisom z učtov by sa dokazalo skryta a presne mierena reklama. Ale je potrebné na to upozorňovať aby sa bali problemu ktorí možu vyvolať takýmto konaním. Tento serial pravdepodobne nema žiadnu kvalitu (nevidel som neviem) ale takto na seba celkom slušne uputal.
Reklama sa podarila obojstranne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc se v tom prvnim odstavci tak ocividne lze? Kde vubec berou tu drzost takto lhat? To je porad pravda tak nebezpecna? Co by jim to udelalo, proste rict lidem, jo byla to cilena a objednana reklama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Boha jeho, co je to za blábol, obzvláště poslední věta nelegální vs. trestný?!? Také mě už nebaví, jak se pořád účelově ohánějí slovem autor! Jak je chudák autor poškozen nelegálním stahováním. Ale jak víme, autor je poškozen už v prvopočátku hlavně ze strany nenažraných vydavatelsví, potažmo filmového PRŮMYSLU! Pořád se schovávají za frázi chudák okrádaný autor, ale oni jsou ty hlavní pijavice! Nikdy nic nevytvořili a jen tyjí ze snahy jiných. A ať na mě zas nezkouší to jejich, jak moc je drahá produkce a reklama díla.. To znamená, že můžou automaticky schrábnout většinu zisků? Autor dostane oproti nim chabou almužnu, přitom bez něj by měli s prominutím ho*no. :-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Např. manželé podle zákona o rodině: "Jsou povinni žít spolu, být si věrni, vzájemně respektovat svoji důstojnost, pomáhat si, společně pečovat o děti a vytvářet zdravé rodinné prostředí."
Tedy být manželce nevěrný je v rozporu se zákonem, tedy nelegální. Ovšem není to trestné, protože v žádném českém zákoně ani jiném právním předpise není za toto jednání stanoven trest.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copak nevera, ale umi si nekdo predstavit trestani za poruseni bodu "vytvářet zdravé rodinné prostředí"? Co to vlastne takove zdrave rodinne prostredi je?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je zase luxusní výblitek. Přitom ČPU něco takového dokázalo podat i srozumitelně již dříve na Živě. Nevím do jaké míry tam jsou všechny odpovědi pravdivé, ale minimálně jsem z toho neměl pocit, že mne chce někdo záměrně zmást hromadou právních formulací.

http://www.zive.cz/Ptejte-se-Ceska-protipiratska-unie/default.aspx?discu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to mele? Oni v CPU vedi kolik presne proleze pres torrenty a kolik pres warez? Pokud to jen stahnu a nikam dal to nedam tak muzu. To zas je plno kecu jak zastrasit uzivatele smula je ze takovedle vyjadreni delaj pro web kde to cte vzdelanejsi verejnost nez tupe masy jako treba rozohvor snima na mafre atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeste jsem zapomel doddat " My s novou nic my jim to jen konzultovaly " :D to me pobavilo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mě zas dovětek "ale ty paka si to stejně udělali po svým"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mohu - ČPU je bohužel organizace naprosto nedůvěryhodná. Věřit jejímu vyjádření na místě vlastních očí a uší bych lidem s měřitelným IQ nedoporučoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL
Koukam, ze na vetsinu diskutujicich pusobi CPU jako cerveny hadr na byka a absolutne jim v tu chvili odchazi zdravy rozum a nastupuje pohled jednim smerem, at uz je spravny nebo ne...
Ja to tvrdil uz u minuleho clanku a z toho co jsem cetl to vyplyva take - autori Ulice musi vymyslet neustale nejake nove zapletky. Ma to uz asi milion a pulty dil, a co se tam ma porad dit? Ja na to nekoukam, takze netusim, ale predpokladam, ze kdo koho miluje a kdo koho ne vycerpali po par set dilech, a ted musi nasazovat nejake "dejove zvraty". Takze predpokladam, ze obcas se tam vyskytne nekdo, koho zavrou, obcas nejaka razie, predpokladal bych obcas nejaky pozar, obcas nejake povodne, obcas nejaka vichrice...atd. Co maj "chudaci" porad vymyslet, chytnou se podle me sebevetsi kraviny, protoze jim uz moc temat nezbyva.
Jak jsem psal minule - kdyby jim tam horelo a hasic rekl, ze si pro priste maj houpit hasici pristroj, taky bych to nepovazoval za skrytou reklamu na vyrobce hasicich pristroju...

A tomu nademnou - pokud stahujes pres torrent, zaroven to co stahujes poskytujes ven, a to uz se podle zakona nesmi (nehodnotim zakon, jen konstatuji fakt). Jelikoz se stahovani pres torrenty velmi rozsirene, potom je jasne, ze se tu masivne porusuje zakon. A docela se mi libilo naopak vyjadreni, ze i kdyz je to nelegalni, jeste to neznamena, ze je to trestne. Coz je od nich docela "palba do vlastnich rad", protoze zatim se snazili vystupovat tak, ze trestne je uplne vsechno. Nevim no, mozna by to chtelo nevidet jen ten cerveny hadr, a trosku premyslet...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Technická poznámka: Torrenty jsou už několik let na ústupu... vlastně abych byl přesný, už dávno jako nejrozšířenější způsob stahování ustoupily. Dnes je to přímé stahování z rychlých serverů typu Rapidshare.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdim ze torrent je koser :D Jen tvrdim jak muzou tvrdit ze je to nejrozsirenejsi stahovani.... Ajo ja zapomel CR je vlastne specifickej trh.

Vis cervenej hadr na lidi to asi pusobi zotho hlediska ze tlacej na stat aby vsechno bylo nelegalni (stahovani vlastni kopie atd) ale zaroven si ze zakona pri vykladu pouziji jen to co jim de na mlejn. A druhej duvod proc to asi vetsine lidem vadi je ze nikdo nema rad kdyz unich nekdo cmucha a jeste ke vsemu nekdo kdo je jen ze soukrome sfery a nema nato narok (tim poukazuju na udavani lidi policajtum kteri kupodivu jako se znalci spolupracuji jak s cpu tak s osou). Neprijde ti to trosku divny? Vycisleni skod techto dvou organizaci jsou jen fraskou protoze nejakej radoby matematik vymyslel neco co je primo upravene k jejich prospechu. Misto aby takove organizace sirily osvetu tak radsi restrikce, on je prece nato narod zvyklej viz 2ha svetova, komancove, rakousko uhersko.... obe strany maji svoji pravdu ale CPU a OSA muzou ric ze tu vetsi protoze moc penez dela hodne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo presne to byla moje narazka na to ze bych chtel videt ty jejich statistiky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten poslední odstavec jsem neměl sílu ani dočíst. Vyjádření ČPÚ bych komentoval slovy Jarka Nohavici:

Vajglové blues
rumový song
jízdenková symfonietta
pach piva z úst
a oči plonk
to zpívá Markéta
bláznivá Markéta
lá - la lá - la lá
la - la la - la lá

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. část - tomu sice nikdo nevěří, ale je to celkem nepodstatné. Jsme zvyklí, že se něco prohlašuje a něco jiného dělá.
2. část - No, seriál opravdu není odborný dokument. Oni tam nějací kapříci mezi ČPU a Novou propluli, ale mělo by se to brát jako dramatická tvorba. Jak to ale bere typický divák Novy, to si radši nedomýšlím.
3. část - a toto mělo být jako co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zakony ktere delaji z vetsiny obcanu zlocince, jsou typicke pro oligarchicke diktatury.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Což je moderní trend směřování západního světa. A vladnoucí strany líbají pozadí američanům a spol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakym americanum? Zamysli se. Spis nadnarodnim korporacim ktere cirou nahodou maji sidlo v USA ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je nekdo, kdo stahuje z torrentu serial Ulice ? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta stupidita neni ani na ulozto a to se tam vali kdejaka pi*ovina.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani na cztorrent to naštěstí nikdo nedává, na rozdíl od další idiotiny - 1000+1 noc...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen me napada ... Nova se snazi trosku realizovat i na poli internetu, tn, nova, voyo ... a sama uz parkrat lkala, ze na siti je to zpirateny davno... kdyz nad tim premyslim, tak by to mohla byt i vlastni aktivita novy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kde to mám koupit?
Může mi někdo elementárně dát pár linků, kde si můžu koupit hudbu a filmy z české IP?
- Moje PC nemá optickou mechaniku
- střídám Win 7 Eng 64bit se Slaxem
- deska zůstává, ale měním sem tam komponenty
iTunes = s currently unavailable from your locatin( a nemám rád lháře Jobse. "iTunes is the best written ap for Win"-lied)
Zunestore = Access Denied
eMusic = složité, 25souborů zdarma nemohu přehrát v Ramosu RM970 2+ ani SonyEr - Elm
Napster? Funguje na ČR IP a debitky.
iLegalně skončilo a i tak měli 2-3x vyšší ceny než iTunes. Foofigters - Pretender 44kč vs.099USD je svinstvo.
CD mám hafo a nemám je kam narvat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.mp3panda.com/
nemaji vse, ale co maji, je za dobre ceny...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by vhodné udělat článek o tom tom "Jak" by měla probíha exekuce počítače a tak dále?
- Abychom se podle toho mohli zařídit... a případně takového "komisaře", bez patřičných povolení vykázat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takového "komisaře" můžeš vykázat automaticky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně když už policie počítač zabaví, tak má povinnost umožnit majiteli přístup k uloženým datům. Jestli se teď vážně příběh (pokud se to tak dá nazvat) Ulice točí kolem toho, že majitelka potřebuje data z počítače pro berňák a nemá je, tak je scénárista ještě větší blbec než to zezačátku vypadalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lepší politická strana? :) Dokud se do vedení země budou plést politici, tak je to prakticky nevyléčitelný systém. Demokracie na světě kromě politické reklamy na sebe neexistuje tak proč ne diktatura - pokud tam bude někdo kdo to má hlavě srovnané tak to nemůže být horší jak "Demo.." A když se podíváte na výkvět našich politických stran, tak jsou stejně preference vnímány spíš podle toho jakého má ta strana zrovna silného vůdce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Může to být horší a o hodně. Obecně může demokracie selhat jen dvěma způsoby. První možnost: Většina si svobodně odhlasuje, že odevzdá veškerou moc do rukou diktátora/jedné strany. Druhá možnost: Lidé ztratí o politiku zájem a jejich veškerá politická aktivita se zredukuje na nadávání u piva v hospodě a hození hlasovacího lístku jednou za čtyři roky ve volbách.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ono to tak ještě není? Demokracie se to jen jmenuje, prakticky nikdo z politků nebyl nikdy odsouzený a lidi jsou politikou znechucení natolik že neví kdo (jaká strana) je pro ně zrovna menší zlo - jedno z mála kritérií podle kterého ještě lidi aspoň chodí k volbám. Samozřejmě je spousta ovčanů, kteří politikům věří předvolební sliby, ale někteří jen za polévku... :)

Ano, může být hůř. Třeba v Keňi mají ještě lepší "demokracii" kde si chodí nepohodlní zaplavat s krokodýli a další náhody/nehody.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, u nás bohužel demokracie selhává tím druhým způsobem. Ale to se nevyřeší tím, že ji necháme selhat ještě navíc tím první. Lidi si pořád ještě myslí, že boj za svobodu skončil před 20 lety pádem totality. Omyl. Boj za svobodu nikdy nekončí. Aby demokracie fungovala, lidi nesmí dovolit, aby politici dělali politiku za zavřenými dveřmi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V jednom s vámi opravdu nemohu souhlasit. Demokracie u nás vůbec neselhává protože tu žádná není, máme tu jen něco s tím jménem...

Pokud se dočtu že nějaký poslanec na poslední chvíli k zákonu třebas o zemědělství přihodí něco co se týká ČEZu a stát tím přijde ročně třeba o miliardu... Jak je možné aby aspoň přišel o mandát když koná proti v§ůi občanů? Jak se ho zbavit? Ani jednou jsem neslyšel o tom že by se lid byť i jen pokusil zbavit mandátu podobného poslance a přitom by to měla být samozřejmost zbavit se někoho kdo jde proti zájmu většiny kterou navíc zastupuje :(

Dokud vedoucí činitelé (je jedno jestli politici nebo ne) neponesou odpovědnost za své činy tak se z tohoto "bordelu" nemáme šanci dostat ať budeme mít vrcholné představitele země sebelepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Český stát je králoství zlodějů a tunelářů. Bohužel s tím nic politici nedělají, nebo ještě schválně situaci zhoršují. Například důchodová reforma a pitomé vyjímky strany VV - tisíce čechů už přemýšlejí jak vyjímky využít a stát o.....
Přitom je to tak snadné. Pro začátek stačí říci nekraďte. Nic více. To zatím nikdo neudělal. Krátké šoty večer na ČT1 během debilních seriálu (ano uprostřed filmu jako reklamy na komerčních TV). třeba máš nemocenskou na černo - jsi sprostý zloděj. Nebo topíš smetí - okrádáš rodiče dětí o spoustu peněz, které musí platit za školu v přírodě.
U nás se výmyšlí blbosti, jako je výpalné, mýto, úsporky, ale skutečné projekty, které by řešily jádro problému chybí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takovou snůšku lží a polopravd aby člověk pohledal....
Prostě budou do lidí hustit to co chtějí tak dlouho a v takovém měřítku, až to většina z nich bude považovat za "pravdu".

Vrcholem je, že mezi řádky přiznali "konzultaci" :0)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak tak tu diskusi na pul oka sleduju, tak si rikam, ze uz cekame jen na Hitlera :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.