Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyjádření k testu médií v MF Dnes

A mame tu dalsi test v PC Revue 10/2004 - nechce sa mu niekto pozriet na zubky? ;-}

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

unknown: Na webu to nemají a v obchodě to tady asi těžkou koupim. Leda bys to nascannoval a poslal mi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co teď bude dovozce Diskus číst , když MF DNES kvůli jednomu testu u něj skončila ???
 
Že by Blesk nebo Haló noviny ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smarja si jako myslite ze kdyz jejich test je jiny tak je pod vasi uroven? Neznamena ze kdyz vy mate do prde*e diru ze oni se postavi na hlavu. Timto u me CDR.CZ skoncil. Nazdar!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pepa: no pod úroveň ... o tom vůbec nejni řeč, jestli sis to dobře pročetl jde o dezinformaci zákazníků a to je něco jinýho - ještě ke všemu v jedněch, alespoň pro mě, docela průměrnejch novinách bohužel čtenejch hodně (čtivost ješte neodpovídá o kvalitě).
p.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pepa -- mám dojem, že za půl roku se budeme smát my, protože naše data ještě z médií přečteme, pokud ty se budeš držet výsledků takovýchto a jiných diskutabilních testů, pak po půl roce můžeš zaplakat nad ztrátou dat. Konec konců, mnozí co před časem obhajovali Eximpo a jejich Multidisky, teď pláčou, protože data a videa odešla do věčných lovišť.

Já díky tomu, že kontroluji a měřím média (Verbatim MMC a Plextor/Emgeton TY) jsem nepřišel o žádná data (měření po vypálení + občasná kontrola - zvláště u výpalu 12x, 16x)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To PEPA : Ano, pane redaktore iDnes

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar
smutne je take to, ze tento test prevzali Cerne Ovce na CT dalsi rozsireni bludu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidim, ze v iDnes (drive Mlada fronta) jsou v oblasti technologii stale na vysi. Je to uz nejaky rok, ale ne zas tak davno (90. leta minuleho stoleti), kdy o vyberu tikarny napsali, ze jehlickova tiskarna neni vhodna pro pocitace s Windows, protoze neumi tisknout grafiku... Od te doby kupuji Lidovky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi bych nebyl tak prikry na MF Dnes, je to jen denik a ceket od nej technicky sofistikovane postupy, pri urcovani kvality technologii dnesni doby, by bylo blaznovstvi. Pro vetsinu ctenaru MF (populace obecne) je technika necim nepochopitelnym, zazracnym. Jsem rad ze MF provadi spotrebitelske testy (s pomoci ceske obch. inspekce) beznych spotrebnich veci a hodnoti je hlavne z pohledu laika, protoze ja osobne nejsem odbornik na zubni pasty,detske kocarky,koleckove brusle atd.... Jsem rad ze MF vysvetlila populaci ze media neni dobre strkat do trouby,vystavovat UV,soupat po zemi. Verny ctenar CDR:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu výrok : "MF Dnes u mne jako noviny skončily"...To je stejné jako kdybych řekl,že ČT 1 u mne skončila,protože se tam objevily dezinformace např.: "kauza Kořistka"....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem si při čtení diskuse vzpomněl na jednoho pana ucitele na vejšce, jak nám, po té co se v novinách dočetl, že se zvrhla cisterna a na silnici vyteklo 25 000 TUN nafty řikal, že těm novinářům nesmíme prostě zas až tak moc věřit :). A můj názor je, že oni prostě uměj psát, ale už těžko můžou rozumět všemu o čem píšou - ikdyž zrovna u toho testu se na to trošku mrknout mohli ;-). Test medií jim prostě nevyšel :(, jinak více méně souhlas s pegasem. Nikoho nezatracuju, každej dělame chyby :) a tak i nadále budu číst jak cdr, tak idnes.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No mě zaujalo spíš dělení médií podle kvality na A, B a C. Nějak jsem tuto informaci např. v nabídce médií Diskusu nikde neviděl. Snažím se jít zlatou střední cestou a kupuju osvědčené Verbatim DL+, ale stejně by mě zajímalo, která média (aspoň podle výrobců) jsou A, B a C.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vrana : No, je fakt, že na krabičkách to asi nikde nenajdeš a ještě smutnější je, že se tím ohání zrovna výrobce (prodejce). Ale třeba Terra prodává ve spindlech média TY jako 'A quality' za nějakých 8,10 a pak ještě mají 'High quality' za 10,40. Prý jsou ještě nějak extra tříděné ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U mne MF skoncila uz davno. Nechapu ze si toho nekdo vsiml az ted. Jejich testy HW a SW v nekolika poslednich letech jsou jen snuskou blabolu. Toto silne ovlivnuje muj nazor na kvalitu ostatnich testu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vazeni, vase arogance je do nebe volajici. Smlsli jste si na deniku, u ktereho se da cekat, ze uroven bude minimalni, protoze je to denik.
 
Vy si tady uz nekolik let hrajete na profesionalni sajtu, ktera by mela byt skutecne 100% a pritom tak amaterske recenze typu DVD-RW Pioneer 108, kterymi nejen matete, ale mystifikujete davy, svet nevidel ani v Blesku.
 
Zamyslete se nad sebou, panove!
 
Nazdar!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Devastator - Pokud se týká toho Pioneera, zajímalo by mě, zda jsi četl recenze na zahraničních webech, protože tam dopadl ještě hůře než tady. Např na www.cdrinfo.com nemohli změřit médium pálené 16x až do konce, protože konec byl prostě nečitelný. A to, že je občas co kus, to originál, to recenzent neovlivní, protože testovat několik mechanik zabere moc času. Mluvím z vlastní zkušenosti, protože si média měřím (protože mám svoje data rád a nechci o ně přijít). Mnohdy je problémem i použitý chipset základní desky a tak dva kusy mechanik x 4 chipsety (intel, via, sis, nvidia) a můžeš testovat půl roku a mechaniku máš zatím v doprodeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Devastator ma naprostou pravdu.. Lidi, vzpamatujte se, MF Dnes je denik a jeste k tomu ne o IT. Je to asi jako kdyby cdr.cz udelalo test atomovych generatoru a pak vas lidi z CEZu kritizovali za naprosoto nedostatcujici metodiku testu. JSTE SRANDOVNI! 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm: Tak ať se neserou do toho, čemu nerozumí. Udělat mizernou praci a pak to omlouvat tím, že denik neni o IT je trochu mimo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pegas, pepa: Mno, ono ale nejde o to, že to měří jinak. Ono jde o tom, že tím provedli celkem slušnou dezinformaci. A vo to m to je. Me totiž úplně jedno jestli měří šuplérou nebo pravítkem, jen z chybných měření nesmí dělat definitivní a chybná rozhodnutí.
ilcas: Je to jak napsal pegas, že nerozumí dětským kočárkům, tak těm testům věří. Podle této zkušenosti nemám důvod těm jejich testům prostě věřit. Kde mám jistotu, že v jiných testech nepostupují stejně diletantsky a nečiní stejné (chybné) závěry? Nenám totiž čas lítat po jiných odborných serverech (o kočárcích třeba) nebo studovat jak to mělo být. Noviny si své čtenáře získávají tak, že jim čtenář postupem času věří, že věří co píší. No a v to já právě nyní přestal. Co se ti na tom nezdá?
lybor: No smutný na tom je to, že se na nás obrátili o pomoc, ale když už to měli hotové... To už je pak trochu pozdě. My jim říkali, že mají špatný výběr, k měření jsme se nevyjadřovali, protože nám nakonec nic ke konzultaci nedali (asi to utnuli proto, že jsme chtěli být uvedeni jako ti, co jim text kontrolovali).
vrana: U DVD médií ti může pomoci naše měření.
Devastator: Tuhle otázku jsme přece už vyřešili, nechápu tvé opovržení. Mechanika Pioneer DVD-108, co byla v testu, NEBYLA!! vadná, měla jen trochu horší výsledky a je jen dobře, že jsme na to přišli. Vy si alespoň můžete dát pozor při jejím výběru. Minimálně si seženete někoho s LiteOnem, kde si to pak změříte. Nechápu, proč se tak čílíš. Naopak podlé by bylo, kdybychom pro recenzi vybírali z pěti (řekněme) mechanik tu nejlepší (tak se ale třeba vybírají mechaniky pro měření DVD médií, abychom naopek nekřivdili médiím z důvodu nedostatků mechaniky). To by bylo podle mého podlé a nesportovní. My se k testům stavíme tak, jak obyčejný uživatel k mechanice přijde.
hmm: Protože ale cdr.cz testy generátorů nedělá, ale ani nezkoumá testy jinde, kterým nerozumí, považujeme za povinnost upozornit na to, co je podle nás špatné, a to proto, že tomu rozumíme. Přesně jak uvedl Corwin78.
P.S. navíc toto je vyjádření firmy Diskus ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to sranda tady číst. Začtene se u testu CD a skončí u děravých ponožek a jeden se nakonec ani nedoví, jak to vlastně  s tím testem je, kde se denník mýlil a jak je to opravdu. Jak můžete chtít po novinách něco fundovaného, když ani "odborníci" v této diskusi se neshodnou. Jen do toho, čekám na pokračování, i když mě už bolí smíchem břicho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 danton:
Ses v_u_l a neber si to spastne. Mam za to ze informace ohledne pristupu posuzovani zaznamovych medii byly dostatecne "receny". Diskuze pouze vyjadruje nazory na pristup resp. zanedbani podstaty testovani a pristupu k informacim ziskanym tim kterym zpusobem a o jejich vypovidaci schopnosti. Mam za to ze vetsina ohlasu, ktera bere v potaz problematiku technologie uchovavani je za jedno co se tyce testu MF Dnes. V neposledni rade nevim co je k smichu na nazorech lidi.Howk

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Testy v MfD stojej za starou sisku. Kdysi tam ti umelci napsali, ze disketovou mechaniku v pocitacich nahradila mechanika CDROM. Tak to jo, na CDROM si toho fakt hodne ulozim. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někteří z vás: než začnete nadávat na CDR server proč se do někoho obouvá, přečtěte si, že toto je převzatá tisková zpráva Diskusu :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

oticek: Kdybyses podíval na jeho IP, zjistil bys že asi nebude redaktorem MF Dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XxX: Ono tvrzení je správné z jedné poloviny - jestli mysleli disketovou mechaniku jako pro čtení, tak potom jí opravdu CD mechanika nahradila. Ale jestli pro zapisování, tak to už jí nahradila asi trochu jiná mechanika :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

martin: To měření mohlo být, ale také nemuselo. Je stejné jako když jeden druh firmwaru zapíše takovou kvalitou a nová verze už úplně jinou. To rozhodnutí je definitivní potom ale i u vás, když ho uděláte. Jenže u nich nebylo a u vás také ne. Prostě pouze konstatovali výsledky testu. Jinak je hezká blbost přestat číst noviny kvůli tomuhle, jelikož ten test NEDĚLALI oni, ale jimi pověřená firma/laboratoř,.... . Znamená, že oni tu instituci zaplatili a ona jim udělala testy. Za výsledek oni nemohou, oni ho pouze dali do novin. A kdybys ty byl autorem toho článku, věřil bys firmě co to udělala. To by totiž většina lidí na jeho místě udělala a ne že ne. Jenže on do toho nedělá a je jenom redaktor. Ty taky třeba nerozumíš kvantové fyzice a neznamená že když jsi o tom napsal do bleskovek, že jsi vůl a že kvůli tomu přestanu tenhle server číst.
Čili shrnuto: Pokud ten test nedělali přímo oni, nemůžou za to. Ale pokud ano, pokud opravdu testy dělali třeba u šéfa redakce na stole, tak pak za to můžou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: Oni tu práci neudělali! Oni pouze zaplatili a dělal to někdo jinej! Nevím jestli to nedokážete pochopit nebo co..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Zarizeni urcene pro cteni A zapis asi tezko lze nahradit jinym, ktere zapisovat vubec neumi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XxX: Disketovka je jak pro zápis tak pro čtení. A pro čtení již byla nahrazena CD mechanikou. Pro zápis ještě ne, myslím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin : Určitě to nebyla dezinformace. Zjistili , že některá CD vydrží pečení v troubě méně a některá více. Že je to z praktického hlediska k hovnu je jedna věc , ale objektivně proti tomu nemůžeš nic říct. Přesně víš když nastrkáš doma CD do trouby ke kachně , který to vydrží a které ne. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím Vás všechny, pánové a (pro jistotu) i dámy,
milerád bych Vás seznámil se svým postojem k celé záležitosti, jelikož přeci není třeba hned vytahovat na sebe slova hrubého kalibru typu: "jsi dement" apod. Že mám jiný názor přeci mohu říci daleko elegantněji, aniž by se druhá strana začala okamžitě shánět po bazuce.
Já osobně již dobrých 10 let klasické noviny nečtu a zde přináším několik prokazatelných závěrů tohoto dlouhodobého testu:
a) snížil se mi krevní tlak
b) mnohem častěji se usmívám
c) nemusím tak často se starým papírem
d) ušetřený čas věnuji knihám, popř. nedělám nic - dnes se tomu říká relaxace
e) ušetřený peníz investuji do zabíjení muziky
f) a konečně - opět mám vřelý vztah se stromy
Zvažte i Vy, zda uvedené závěry nestojí alespoň za pokus tento test zopakovat.
Přeji všem hezkého dne a pánům z CDR server-u nevyčerpatelnou zásobu energie do další nelehké a navýsost záslužné práce !!!
Váš Trubka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: No ano, jak je auto bezpečné, to se nejlépe pozná, když se bude střídavě ohřívat v garáži na 50 stupňů, pak polévat 30 minut hadicí, aby se následně ochladilo pod mrazu. Následný test na polygonu pak ukáže, jak na tom je. Test se pak bude opakovat tak dlouho, dokud ještě nějaké vozidlo pojede, a podle toho se udělá závěr. Jo a zadá se to nějaké firmě/laboratoři (nejlépe té, co umí změřit obsah sušiny v sýru). Tak takto to analogicky udělali s těma médiema.
Takhle jsi to myslel?
Venousekh: Ale je. Nebyla by, kdyby tam bylo napsané cos napsat sám: "Že je to z praktického hlediska k hovnu". Pak bych opravdu nemohl říct ani slovo
Případně bych pak MF Dnes doporučoval měřit jak je která TV dobrá (např., nevím jaký další test chystají) normovanými údery gumovou paličkou pod úhlem 45 stupňů ze všech stran. Která bude hrát nejdéle, ta prostě musí být ta nejlepší!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: občas se chováš jako když ty jsi spolkl veškerou moudrost světa a ostatní jsou debilové

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr @ 81.27.192.49: To zase není argument, že to zadali někomu, kdo tu práci odvedl za ně. Pokud chtějí kvalitní test musí si zaplatit kvalitní odborníky a pokud to neudělají a je jim putna co z toho vyleze, tak to není seriózní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: Máš pravdu, ale záleží to na úhlu pohledu. Je to značně diskutabilní. Třeba "co je seriózní?" - pro někoho právě ten článek v MF Dnes, pro někoho ta firma co dělala test, ale MF Dnes ne (není seriózní), pro někoho zase něco jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Ja nevim, co tu resis. MfD vydala "test", ktery se da cely oznacit jako jedne velka hovadina. Nikdy ji k tomu nenutil. Odpovednost za obsah nese vydavatel - a to vcetne odpovednosti pravni (v pripade, ze se ozve nejaky poskozeny vyrobce). U koho si nechali testy provadet, je mi uplne ukradene. Pokud tomu nerozumi, maji test zadat takove firme, ktera tomu rozumi. Jestli to zadala parte pekaru, ktera strkala placky do pece, tak je to opet a jen problem vydavatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XxX: Jak prosté ;-) Je to div, ale nyní s tebou souhlasím!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diskutovaný test jsem nečetl, bohatě mi stačil jeho výtah v pořadu Černé ovce, kde jednoduše prohlásili, že CD média různých značek (ne výrobců) se v podstatě kvalitativně neliší. Nejdříve jsem se dobře bavil, než mi začaly docházet důsledky jejich bludů. Už se těším, jak budu svým známým vysvětlovat, jak je to doopravdy. Jsem zvědavý, komu budou věřit více...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.