Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI vysvětluje, proč grafikám na recenze upravuje BIOSy

chodte uz s touto "kauzou" do zadele...
nikoho to nezaujima

+1
-52
-1
Je komentář přínosný?

mna ano

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

pozdravuj kolegy v msi ((:

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Majú to vyšpekulované. Ak si kúpim kartu inú než od MSI tak ma to bude mrzieť. A keď si ju kúpim od nich tak MSI bude spokojná že ju predala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdo z Vás nechává základní takty? Každej tlačí co to de dokud to jde uchladit.

Hele tady někdo brečel že 1070sátka se nedá koupit-odnést z obchodu, na ts bohemce ji mají skladem:
https://www.tsbohemia.cz/msi-geforce-gtx-1070-founders-edition_d246522.html

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Co vím, tak spíš brečeli, že cena má být 380dolarů, takže cena kolem 11 až 12 000 s dph. Tato cena odpovídá cirka 440 dolarům.

Jinak, já třeba netlačím na takty, dokud mi hry jedou plynule, tak nemám potřebu něco zbytečně přetaktovávat.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

cena odpovida zhruna grafikam ktere se na newegg prodavaji za $430, v USA jsou GTX1070 v teto FE verzi za $450, nereferencni se pak zacinaji prodavat od $410, nehledal bych v tom zadne drama, proste nacenili FE vysoko aby si lidi spise kupovali nereferencni edice ktere si vyrobne zajisti OEM vyrobci a maji to vpodstate bez starosti

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta vysledna cena odpovida 500,- Euro na krame. Coz je sice prima cena ve srovnani s byvalou cenou 980Ti, ale stale hodne, aby se z toho stala vetsi "masovka" jako byla 970ka, ktere ma byt nastupce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde ale jen o to, že Nvidia řekla že zhruba ta cena bude taková a ve skutečnosti je ta cena zhruba vyšší o 20%. Takže zhruba Nvidia trošku zalhala a zhruba prodala čip výrobcům za zhruba vyšší cenu.

Takže zhruba nvidia zhruba zalhala. Už to zhruba chápeš?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba nechávám základní takty.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

a.m.a.t.é.ř.i.

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Jarouši zhluboka se nadechni a zkus komentovat trošku dospěle, už jsi přece velkej :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

+1. pretaktoval som len ked som tazil BTC/LTC. nikdy predtym, nikdy potom.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

tady se nebaví nikdo o overclocku, ale o nastavení vyšších frekvencích v mezích udávaných vyrobcem.
To je jak kdyby jste testovali CPU SkyLake v idle režimu při 768MHz.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, ale ruční vynucení vyšší frekvence je v mém slovníku overclocking. Mohl bys mi do toho vnést trochu světla?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To je prakticky jenom "clocking", dokud je to v mezích udávaných výrobcem. Overclocking to je, když jdeš nad deklarované maximum.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

přečti si ještě jednou článek k této diskuzi, MSI tvrdí: "Karty dostupné v obchodech jsou nastavené na profil „Gaming Mode“, který vykazuje nejvýhodnější poměr výkon na watt, přičemž dosahuje herního výkonu, který se blíží profilu „OC Mode“."
A podle mě to jsou takový ty parametry, který si nastavuji v catalystech jestli má být karta optimalizovaná pro video, pro hry, pro win-plochu a nebo má karta nechat nastavení na hře. Pokud recenzent nastaví nejlepší výkon pro hru, nebo pro win-plochu, pak nemůže karta vydat ze sebe maximum, protože je ořezána požadavkem aplikace a né dostupným hardwarem.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Founders Edition měli v pondělí po release - 13.6. samo během chvíle vyprodané.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já to vysvětlení beru. Pokud používají pro recenze nastavení, kterého může dosáhnout každý uživatel kliknutím myši, je to naprosto v pořádku.

Takové údaje například o spotřebě automobilů - které může každý docílit jízdou z kopce - jsou přece také v pořádku. Nikdo proti nim neprotestuje. Nedávno jsem koukal na seznámení s Oktávkou s novým jednolitrovým motorem. který má udávanou spotřebu mimo město 3,9 l/100km. Pan redaktor s tím jel poněkud svižněji a dostal se nad 19 litrů - a považoval to za normální.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale dnes uz je mozne dosiahnut aj overclocking jednym klikom mysi... Nieje to zrovna velky podvod, ale je to uz trochu nemoralne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlení s těmi profily mi přijde ještě ok. Nastavení OC je opravdu triviálně dostupné, takže vlastně testeři testují maximální výkon dosažitelný běžnému člověku, dá se s tím žít.
Jediný zádrhel vidím v tom, že appka je jen pro Windows. Takže ten, kdo to provozuje pod linuxem, nemá snadný přístup k těm profilům. Vzhledem k minoritě linuxových hráčů na to MSI asi háže bobek, nicméně jako protiargument to může zaznít. Pak si to musí linuxář sám taktovat, což už není tak triviální.

Teď jsem četl, že to dělá vícero firem, ale MSI ještě upravuje ten power limit. To je věc, která by se měla rozmáznout, pokud se zjistí, že to ovlivňuje výkon. Minimálně si představuju, že tím můžou být ovlivněny výsledky přetaktování. To je problém, protože karta prodávaná koncovému uživateli nikdy takových výsledků nedosáhne. Proti tomu jsou ty OC profily prkotina.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

na upraveni power limitu neni nic spatnyho, ale pouze za predpokladu, ze ta karta z obchodu ma v OC rezimu ten power limit taky zvedlej coz sem nejak z clanku nepochytil

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No já to pochopil tak, že ten power limit je zvedlý jenom u recenzních kousků. Pokud si to ale zvedá MSI plošně a prodává to tak i v obchodech, tak je to cajk. Ale to by se o tom asi nepsalo, ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, vysvětlení MSI mi přijde celkem v pohodě - prostě to v rámci možností natuní tak, aby dostali zajímavý výsledek. Pokud se testuje více stejných grafik proti sobě, tak je to absolutně fér - někdo si dá lepší chladič, někdo paměti, někdo dá svůj vytuněný driver (no, že takové srandy nemám rád je můj problém), někdo přibalí nějaký tunící software, někdo ladí firmware, někdo tam dá pro získání bodu navíc barevné LEDky - to všechno jsou povolené zbraně a v rámci konkurenčního boje to vítám. Pokud je nastavení profilu dostupné i uživateli, potom OK.

Co se mi ale nelíbí obecně je testování jakkoli "vylepšených" kousků hardwaru redakcemi, pokud testují jenom jeden ks grafiky nebo čeho. Já jsem vždycky zvědavý primárně na model s originálními frekvencemi. Samozřejmě je zajímavé znát i OC potenciál, ale ne jako jediný testovaný vzorek! Ideální recenze je pro mě na úplně základních taktech plus jedna bonusová stránka "jak jsme na to plácnuli vodníka a zkoušeli to přetaktovat".

Problém je totiž v tom, že pokud někdo "přetočí" o 15% GPU, dá si tam o 20% rychlejší paměti, ideálně ještě odemkne nějaký "zamčený" blok v GPU a dá na to úplně jiný chladič, tak je to sice pěkné, ale dá se podle toho usuzovat, jak se bude chovat standardní model? Dost těžko. A zrovna DIIT co si pamatuju testuje OC verze hodně často, vždycky mě to trochu připonaštve.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

DIIT něco testuje? Nějaké grafiky?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, přeskakují ty, co jsou jenom přeznačené, takže tady toho moc není. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je naprosty nesmysl. Proc testovat OC verzi nejake grafiky na taktech reference? Vzdyt to nema smysl. Co ma smysl, a moc casto to nikdo nedela, je testovat (nakonec) oc jadra a pameti zvlast, pak dohromady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Testy by asi vypadali úplně jinak když by se v obchodě namátkou vybrali krabice s grafikama a ty se šli testovat. To by se pak hodně lidí zblilo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Navrhuji redaktorum co provadi testy se podivat na vykon - vyrobce rika 240W. Tak pridat merak a omezovac proudu. Karta co prekroci deklarovany vykon bude odepnuta... to by hned byl nastolen poradek mezi vyrobci-tunici :)

Alternativne se da vylozit kauza tak, ze vyrobce vam prodava schvalne podtaktovanou kartu - aby vydrzela co nejdele - a odesla treba po zaruce. V ramci "OC profilu" pro vsechny by se tomu stalo tak pred zarukou. Takze vas samozrejme podvadi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi to prijde asi jako kdyz clovek strci klicek do zapalovani, tak ma rezim comfort .... a musi zvolit rezim treba sport, aby auto jelo rychleji. Pokud se meri nejaky "standardni" benchmark auta, tak je asi celkem pochopitelne, ze by se melo testovat v rezimu "sport". Aby se predeslo zkresleni, tak to nastavili defaultne na "sport". Mi to prijde stejne trapne jak kauza ROP, kdy to absolutne nikoho nezajima, az do doby nez to bylo na nejakem letaku spatne ...... vsichni dopredu vi, jaka ma karta vykon, kolik zere a kolik stoji a je totalne naprosto ultramegajedno, kolik ma ROP. Podobne (mozna trosku horsi od zcela nevinne kauzy ROPaku) je to i tady, proste karta bude zas na druhou stranu mit horsi spotrebu, tak wocogo?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Osobne toto vysvetlenie MSI beriem. Akurat, ze to mohli dat vediet skor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.