Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výkonnostní výsledky Intel DG1 / integrované grafiky Tiger Lake berte s rezervou

Co když je ten rozdíl způsoben prozaickým důvodem, tedy limitem TDP, který se uplatňuje asi více u mobilní platformy, než u desktopu? Pak by se neproporcionalita jednotlivých dílčích testů mohla projevit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neumím si představit situaci, ve které by v jednom případě znamenalo snížení TDP ztrátu 0 % výkonu a ve druhém ztrátu 50 % výkonu. To mi přijde nepravděpodobné, takže bych čekal spíš, že je tam nějaký další zádrhel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne ty testy prijdou zavadejici hlavne v tom, ze tam uplne chybi treti sloupecek s ultrabookovou GeForce RTX 2080 Max-Q, aby bylo videt jak si v porovnani s temato GPU stoji skutecne vykonna ultrabookova grafika a jestli teda ma smysl resit +-5FPS na jedne nebo druhe strane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třetí sloupeček tam nechybí, třetí sloupeček je Ryzen 4700U.

(Ledaže by to byla opravdu důmyslně skrytá reference na Monty Python a Svatý Grál- „Jedna - dva - pět!“)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si teda myslim, ze krome tebe vsichni ostatni pochopili, ze tam je dvakrat Intel DG1(+integrovana v TL) i AMD Renoir a to co chybi jako treti pro porovnani je NVidia 2080 Max-Q. Ono totiz, jestli mam na jednom nebo druhem 18FPS a 23FPS a v notasu s 2080Q bude napriklad 54FPS, tak pokud to chci na hry, tak je asi jasne, co zvolim. Pokud to nechci na hry, tak bude vic zalezet na dalsi vybave. Napriklad, ktery z cipu ma zabudovany hw dekoder na rozsirujici se AV1, tak bude v zrejme vyhode.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

HW dekoder AV1 nema ziadny so sucasne dostupnych GPU od Intel, AMD, nVidia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze stoji za starou backoru uplne vsechno, no to je pekny teda. Diky za informaci, mnohem dulezitejsi nez srovnani vykonu o nicem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas.
Včera jsem koukal na srovnání Porsche a Ferrari. A oni to úplně zapomněli srovnat se školním autobusem!
Prý že do Porsche se vejdou i 4 lidi, do Ferrari jen dva. Ale do autobusu se jich vejde přes 50.
Přitom když někdo bude vybírat auto na přepravu, nebude koukat na dvě či čtyři místa, bude chtít mnohem víc.

No prostě test úplně o ničem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano presne jsi to vystihl, pokud potrebuju prevazet 50 lidi (hrat hry), zajima me predevsim, kolik lidi se tam vejde (kolik to ma FPS) a budu teda volit autobus (2080 Max-Q). Jestli ale mi jde o jezdeni na okruhu (co nejvetsi vydrz na baterii), tak je mi jedno, jestli se do auta vejdou 2 nebo 4 lidi (jestli to ma 18 nebo 22 FPS).
Proste zakladat srovnani na vykonu, je u techto GPU nesmysl, jde o jine veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Četl jste alespoň nadpis článku?
"Výkonnostní výsledky Intel DG1 / integrované grafiky Tiger Lake berte s rezervou"

Přijde mi to jako nošení dříví do lesa. DG1 není ani tak herní grafika, jako spíš vzorek pro vývojáře. Informace, které o DG1 jsou, nejsou příliš důvěryhodné, není jich úplně moc, ale senzaci je nutné udělat kvůli čtenářům, tak se o tom píše. Pro mě je to třeba spíš informace, kolik wattů to sežere na jednotku výkonu, a tedy kolik by to třeba žralo, kdyby se udělala varianta konkurující 2080 Max-Q.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cetl. Ja taky preci nikde nenadavam no-Xovi, ze by mel dotestovat dalsi grafiky, ale ze proste dalsi nesmyslny leak na neci objednavku? Nic vic. Ani se o tom nemuselo psat. Radeji bych treba clanek o tom "novem" vynalezu Intelu se zdrojem pouze 12V. Mohli bychom zanadavat na Intel, pri patku by se to hodilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je ještě lepší:
Upozornění na to, že určitý test Porsche a Ferrari nelze brát vážně kvůli testování předprodukčních experimentálních kusů, je o ničem, protože v tom testu nebyl i školní autobus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, myslím že spíše ostatní chápou že není potřeba srovnávat výkon Apu a grafiky s tdp 35w s "monstrem" které má cca 90w. To už asi spíše srovnání s 1650 Max-Q, která by mohla být alespoň v podobné cen. kategorii. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc ne? Kdyz budes hrat hry, budou te zajimat FPS a budes vybirat podle toho, kdyz hrat hry nebudes, tak je ti herni vykon docela volny a pak moc takove srovnani nedava smysl tam, kde to na hry neni vubec cilene.
Jinak ale ano, i srovnani v podobne cenove kategorii by davalo smysl, abychom videli, jestli nektera z odlehcenych grafik muze davat smysl treba jako docasne reseni pro cloveka s chuti hrat hry a zaroven nedostatkem penez.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v této rovině ano, člověk co to zařízení chce primárně na hry nebo chce vyšší kvalitu, bude koukat na něco s výkonem 2080 max q. Ale umím si představit i člověka, kterému jde primárně o výdrž baterie, případně teda i nižší cenu, ale občas si i něco zahraje (byť s nízkými detaily) a potom je pro něj i zajímavé toto srovnáni, byť chtělo by to alespoň i nějakou mainstream grafiku, aby si udělal rovnou obrázek, zda se vyplatí něco připlatit nebo to bude stát furt za starou bačkoru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mno, co nechápu v první řadě:
Pointa toho článku je upozornění na nesmyslnost toho srovnání, jelikož tam jsou předprodukční vzorky a ty výsledky jsou divné.

Takže fakt nechápu, co změní přidání GeForce na tom, že výsledky Intelů jsou divné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Uplne mimo, se nekde dole ptal tombo, nema cenu to psat do stary diskuze, ale proc 3800X a ne i7-9700KF?

1. Kvuli cene, 3800X byl tesne po novem roce pod 10.000 a navic velmi pekna deska MSI X470 Gaming Plus MAX taky za prijatelnou cenu. Nakonec by teda Intel nebyl levnejsi.

2. Me nejak ten Intel cim dal vic stve. Ta Melta/Spektra serie se neprijemne rozrusta a to ze je to vicemene tak, ze bud si necham vnutit opravu vseho nebo to budu mit komplet nezaplatovany, je to proste blby a ty vykonostni propady uz jsou moc velke. Kdyz se neco takoveho stane u aut, tak je vyrobci musi stahnout z trhu nebo opravit tak, ze i po oprave jezdi ty auta stejne rychle, jenze tady ten procesor jezdi polovicni rychlosti a myslim, ze by bylo ferovy, kdyby to Intel uznal i financne. Napriklad by kazdy majitel starsiho Intel procesoru dostal na novy slevu, ale to se nestalo, takze neni dal duvod se Intelu drzet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL, posílat odpovědi k nějakému vláknu pod úplně jiný článek?

Co příště zkusit psát každou reakci na nějaký úplně jiný web? :-D
(Plus samozřejmě dělat blbce z lidí, kteří je nečetli.)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takze shrnuto: nejaky blb(ove) se zase pokousi vestit z krystalove koule zvane engineering sample ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

intel sa snazi navnadit akcionarov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.