Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vypalování ve Windows Vista Beta 2

dvd+rw by sa malo zapisovat podobne ako dvd-ram - random access - takze tam by nemalo brat 450 MB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> sdda:
No, přiznám se, že teď jsi mě dostal. Jestli máš ale pravdu, to nemůžu ověřit, protože už jsem Vistu zrušil. Tak snad někdy jindy. Ale líný to fakt bylo podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Tak si nainstaluj Vistu znova ;-) ... build 5456 se instaluje rychleji a opet resi spoustu chyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Bespi:
Dík, zauvažuju o něm ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když koukám na ty obrázky, tak mě napadá, že ta inspirace MacOS X je až nechutně jasná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: Jj, mas pravdu, ten FAR Manager ma vazne design, kterej jako bych uz nekde videl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kdyz jsem pouzival packet writing na DVD+RW (s InCD), mel jsem k dispozici plnou kapacitu a formatovani trvalo velmi kratce. Zapis byl docela rychlej, tipuju tak 3.5x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Overeno: s InCD 4.3.23.2 pod Windows XP SP2 trva zapis 4.37GB velkych souboru na DVD+RW 15 minut, tedy stejne jako pri normalnim zapisu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výběr formátů je slušný, ale přesto se Ahead s InCD nemusí bát o zákazníky, protože dokáže již dnes využít plnou rychlost vypalování. Chtělo by to všechny testy doplnit časy vypalování přes InCD ve Vistě a pokud by to nešlo, tak alespoň v XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78 - Ono to nie je inspiracia, ale zlodejina, tak ako to robia uz 10 rokov. Ved uz samotne "windows" GUI vymysleli Apple a Xerox.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muzete mi nekdo rict, jestli 3dFlip ma vzdy tak polamane zobrazene sikme okraje oken nebo to je jen problem screenshotu? nemam Vista, takze nemohu posoudit na zivo. Dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> EngineNo9:
Náhledový obrázek v článku je zmenšenina původní velikosti, kterou dostaneš kliknutím na náhled. To znamená, že to, co vidíš po kliknutí na náhled s ukázkou "Flip 3D", je reálný obraz toho, co skutečně Vista předvádí. Jinými slovy: Ano, takhle ty "polámané" okraje skutečně vypadají. Někdy možná zkusím udělat názorné video - přepnutí z běžného zobrazení do Flip3D, vybrání nějaké aplikace a přepnutí zpět do "normálu".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čemu se divíte, je to normální 3D aplikace - zubatost okrajů závisí na použitém rozlišení, popř. AA (zda-li je podporován)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

´´´´´´´´Corwin78 - Ono to nie je inspiracia, ale zlodejina, tak ako to robia uz 10 rokov. Ved uz samotne "windows" GUI vymysleli Apple a Xerox.´´´´

ááá tady zase nekdo videl piraty ze silicon valey

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to WIFT: diky. koncept je jasny, jen nerozumim, proc je tak odflaknuto jeho provedeni, zubate sikme cary jsou jak pest na oko

to Oldboy: ja se nedivim, jen jsem chtel potvrdit, ze to tak skarede vypada i ve skutecnosti : )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>WIFT:
"Náhledový obrázek v článku je zmenšenina původní velikosti, kterou dostaneš kliknutím na náhled" promiň, ale když jsem kliknul na náhledový obrázek, tak jsem dostal do okna ten samý? Je to chyba u mě nebo se špatně něco nastavilo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to topolanek:
tam ale nie je nic o tom, ze zaplatili par ludi, ktori pracovali na VMS, aby im napisali NT - ale nie kopiu, iba napodobeninu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jej jak sem viděl okno toho FAR manažeru tak jsem prvně myslel, že jste se raději přepli do Linuxu:)..MC v Linuxu:)...Hlavně, že mají inspiraci:)..jj prostě práce v konzoli je k nezaplacení..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: az na to, ze ta "napodobenina" je v mnohych smeroch lepsia ako original... ak si pravdaze niekedy robil s VMS, to nie je lunex ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prophet:
lol. to urcite, a vela "nezavislych" testov potvrdilo, ze NT proste ruleZZ ;D
a neporovnavaj "robenie vo VMS" s "robenim vo wintende", ale design, kvalitu. uz len to ze si so sebou tahaju win32 a win16 (ci co to :)) API z neho robi horsi OS nez DOS (resp. CP/M :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re DMK: Tomu cos napsal se dá jen smát. Apple to okopíroval od Xeroxu(podle tvé terminologie to od Xeroxu ukradl), kde to ukazovali na dodnes používáném Smalltalku-80(tuším že už na MVC, který najdeš třeba ve Squeaku(distribuce Smalltalku) dodnes, i když se používá už modernější Morphic). A potom to STEJNÝM způsobem Microsoft okopíroval od Applu.

A jinak - že se to podobá? A jak jinak chcete udělat GUI? Pokud to třeba porovnáte s linuxem, tak KDE i GNOME se taky vzhledově podobají GUI z windows a nikdo netvrdí, že je to okopírované.
A jestli myslíte barevné provedení, tak na to se dá říct jedině to, že je to prostě a jen skin, který se dá změnit(a apple pokud vím nemá patent na světlé barvy, nebo se pletu?).
A pokud pomineme skin, tak se to nijak zásadně ve vzhledu neliší třeba od XPček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz v roce 1979 Xerox do Apple cosi investoval (mozna ze to nebyly jen penize ...). Z mnoha zdroju jsem slysel, ze Apple to co pouzil do GUI MacOS koupil (v OS se to objevilo v roce 1984, tj. ikony, kos a kdovi co jeste).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial viem, tak Apple bol prizvany do Xerox PARC na predvadzanie ich vyvoja niekedy v 1979 a nasledne zlanaril do vyvojoveho teamu Apple Lisa mnozstvo pracovnikov od Xeroxu, aby nezacinali od nuly. O doslovnom kopirovani GUI tazko hovorit, v Apple to rozsirili o menu listu, manipulaciu objektov v suborovom systeme atd. Prve verzie Lisa napriklad vobec nemali ikony ani foldre, tie sa tam pridali az vo verziach od 1983, do predaja to potom islo v 1984.

Na Wiki je v skratke celkom dobre popisana historia GUI:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_GUI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radimek: Jestli si myslis, ze FAR je napodobenina MC, tak se myslis. Oba (FAR i MC) jsou napodobeninama NC (Northon Commander), blahe pameti. Pricem si troufam tvrdit, ze FAR ma nad MC hodne navrch. Je pravda, ze v MC jsem pracoval jen parkrat, protoze to proste neni ono. FAR pouzivam denne. Bude to tim, ze Linux pouzivam jen obcas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Yankee106:
Velký je jen oříznutý, není to screenshot celé obrazovky (to by nemělo význam, protože zbytek už je jen stejně šedivý, jako okolí). Malý je pak resize velkého, ale ne o moc, takže to vypadá jako jedno a totéž.

>> Radimek:
Nejhorší je (a to mě docela zamrzelo), že Vista už zcela opouští možnost přepnout se do celoobrazovkového textového režimu. Alespoň mně se to nijak nepovedlo, jestli na to je nějaká finta, tak ji neznám. Ostatně i instalace už probíhá komplet v grafice, jediná pasáž, která je ve vistě v textovém režimu, je úvodní hláška "Press any key to boot from CD/DVD", když to začne bootovat z instalačního DVD. A BSOD jsem ve Vistě ještě neviděl, tak nevím, jestli je taky v grafice nebo v textu (i XP ji maj ještě textovou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: BSOD ve Viste je stejny jako v XP. Vidim ho kazdou chvilku ... STOP ati????.sys . Staci spustit treba Mini, Solitaire, ... ci otevrit v IE7 stranku ... http://www.adobe.com/products/dreamweaver . Jsem zvedavy kdy budou graficke ovladace opravdu funkcni ... pak zvukove (Creative), a samozrejme SATA ... . No aspon ze to pozna fotak. ... zari se uz blizi a stale nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to peca:
ach ano, design Norton Commandera vydrzi naveky ;)
ale ze by bol FAR lepsi nez MC? to urcite nie. ked som FAR skusal, tak som bol zhrozeny - ide o to, ze MC ma nielen kopu funkcii, je velmi nastavitelny etc etc (FAR teda funkcne moze byt rovnako dobry, tak detailne ho nepoznam), ale ma pod sebou shell, ktoremu sa nejaky cmd.exe nevyrovna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Bespi:
No, tu zmíněnou stránku jsem teda ještě nezkoušel, ale jinak null problemo, ATI drivery mi v ofiko betě fungovaly jak od MS, tak ty Beta od ATI. Jen aplikace padaly častěji, než je zdrávo, což bylo doprovázeno prosbou o odeslání zprávy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> sdda:
Tak jsem si Vistu 5456 nainstaloval a opravdu i z DVD+RW ukrojí formát UDF 448 MB.
 
>> Bespi:
Tebou popisované problémy nepozoruji. Ale je fakt, že nemám Creative zvukovku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Pokud mate Linux a chcete take vypalovat pomoci paketoveho zapisu, zkuste tento clanek:

http://lionel.ic.cz/clanky/paketovy-zapis.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.