Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyplatí se investice do lepší skříně a špičkového zdroje? (2. díl)

NEEEEEEEE přišti tyden ??? v Patek ? to snad ne :o((( s napětim jsem čekal vysledek :o( ja tady nebudu :o(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to že 550W Asus (který bych už podle značky pokládal za velice slušný zdroj), má +12V1 a +12V2 pouze 18A, když můj 430W Tagan má 20A?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nojo,a le kombinovaně máš na 12V jen 26A, tedy 312W. tenhle asus má kombinovaně 360W (alias 30A). řekl bych , že to celkem odpovídá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu, zrovna jsem se také díval. Díky za vysvětlení ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na 2900XT Oblivon na 1fps??? btw jaktože HDR vylučuje AA? jsem myslel, že jen u NVIDIE..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mám fortrona 400W (fsp400-60thn-p) asi 3 roky, nyní mi bez problému tahá pc - amd 3600+ X2 @2,2Ghz , 5x hdd , dvdrw, 4GB ram, a hlavně GF 8800GTS  640MB :) , a bez problému.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kurnik, tak jsem si přečetl tu omáčku a čekal na test a ono konec a pokračování příště. Mě asi klepne. Ale jinak pěkný článek, budu netrpělivě čekat na pokračování.

Mimochodem, s tím Eurocasem se mi to nějak nezdá. On to je šmejd, to jo, ale mám ho taky a že by tam neseděli disky, nebo palírna říct nemůžu. Díry jsou tam kde mají být.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky uz se nemuzu dockat pokracovani :)

Musim se ale EuroCasu alespon malicko zastat - mam 350W zdroj ve svym stolnim pc, skrin mam eurocase MLQ11, A64 3000+, 1GB RAM, 320GB SATA HDD, deska MSI K8T Neo-FIS2R s.754... DVD vypalovacku, CD vypalovacku legendu TEAC CD-W540E (jeste zadnej OEM LiteOn), 2x suplik na UATA HDD, grafiku Sapphire RAdeon 9600XT 128MB AGP 8x... je teda pravda ze uvnitr skrine je zatracene neprehledno a mam tam asi 3 rozdvojky na molex... ale cely to uspesne beha asi 3 roky... a to ze ne malo, praticky kazdej den od rana do vecera

ale do domaciho serveru kde mam 4x HDD (2x 250GB SATA WD + 200GB IDE WD + 160GB IDE Seagate)... tam sem poridil Fortron 350W - server bezi trvale 24/7, takze sem tam chtel dat neco lepsiho... mam to cely ve starym bigtoweru a vetraku tam muzu narvat kolik chci - kde si udelam diru tam dam vetrak :) ... disky mam v 5.25" pozicich, vzdycky co dva disky to 80mm vetrak a jedem 80mm vetrak vepredu dole ve skrini - server mam na pude, tam at si to rve jak chce :) ...ale libil by se mi nejakej bigtower Chieftec nebo neco takovyho :) to zase jo... ale za 300 i s postovnym je ten bigtower co mam zase zatracenej dobrej :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Krasny zacatek MEGAtestu ;) skoda jen ze nejdete i do toho extremu s 2900XT a EC350W. Myslim ze nejeden clovek by ocenil zabery od hasicu ;)
 
Jinak se taky EuroCase musim zastat.Mam doma case ML 8023 se standartnim zdrojem 400W teze znacky a tahne mi uz dobre 3 roky Athlona 3000+ Venice lehce pretaktovaneho, 3x HDD (sata i IDE) 1xDVD-RW , 1xDVD ROM, TV tunner, SB live!, GF 5900XT, 1x neon ;) a 5x 80x80 ventilator (z toho 3svitici). Napaji i, mimo jine, nekolik USB zarizeni (sluchatka, BT, infra :)
 
Nemel jsem jediny problem a to jsem se toho zdroje bal ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

test peknej ale z toho robranyho enera me braly mrakoty kdyz jsem videl ty kablicky co tam vedou k tem konektorum opcas i nektyry noname maji silnejsi kabely tohodle bych se fakt bal ikdyz nektery ty tistaky jsou na tom podobne ale ja se drzim hesla sylnejsi kabely jsou lepsi a radsi naddymenzovat o 100% nez mit 0,5% pod teoretickym maximem ktery tam nikdy nepotece jelikoz by asi zbytek nevydzel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam taky bednu od Eurocase a nemuzu si stezovat. Teda jedinej problem jsou nesedici diry pro HDD v 3 a pulce pozici a po 2. letech vyhorel originalni 350w zdroj, kterej jsem nahradil 400w Fortronem a nemuzu si opravdu stezovat (zdroj tolik nerve a netopi). Jinak vsechno v pohode a to mam jednu z tech levnejsich. Jo a abych nezapomel .. ja treba delsi kabely u toho Fortronu ocenuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lacne skrinky maju uplne zle riesene otvory na pridavny ventilator na zadnej stene. Na tejto Eurocase su snad 3/4 zakryte plechom, takze vacsina vzduchu by sa odrazala naspat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eurocase se ohledně upevnění disků v nových skříních výrazně zhoršil oproti starším. Doma mám ještě starý big a midi tower, u obojího je upevnění disků i mechanik zcela bez problémů. U nových skříní je upevnění disků naprosto tragické - buď na 1 šroub na stranu, nebo na 2, ale výrazně vyčnívající dozadu a překážející desce. Propadávání výkrytů je ovšem typické pro všechny série.
Ohledně zdrojů - pro kancelářské i domácí účely plně postačují, nevadí jim ani provoz 24/7. Ale je potřeba počítat s tím, že skutečný odběr musí být tak poloviční než udávaný výkon. To PC v kanclu nebo domácí PC bez nadupané grafiky splňuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdroje od Eurocase jsou, s pominutím, s**t Zdroj je základ PC na kterém se NEVYPLATÍ ŠETŘIT. Samo, že i ten Eurocase může jet i delší dobu, ale to už je spíš o individuálním štěstí. Většina odejde tak do půl roku a často s sebou bere i jiné komponenty v PC. Těm lidem kterým zatím EC funguje upřímně hodně štěstí. Kdo si snad uvažuje nějakou tu sestavu i s novým zdrojem pořídit, bože, připlaťte si alespoň ty tři stovky na nějakého toho Fortrona, věřte, vyplatí se.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.cdr.cz/picture_/36633/small
Dumal jsem nad smyslem těch divných prolisů pro uchycení disků v Eurocase. Mám dojem, že konstruktér při návrhu namaloval v CAD ty díry, poté je označil kurzorem aby je posunul a roztáhl na požadovanou velikost... a zapomněl to uložit. Přišlo se na to až když byla hotová lisovací forma. Také vám ty divné prolisy se čtverečky v rozích připomínají rámeček pro označení objektů? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mám tokový dojem, že zdroje Eurocase není nic jiného než OEM Forton. Jedno je jiste, Eurocase zdroje nedělá a dováží je z PRCu :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to teda Eurocase fortrony oemka nebere za svoje (podle stitku na zdroji = EC Power a podobny) , myslim ze ted uz Eurocas eosazuje Fortrony coz me potesilo kdyz sem jeden koupil do sestavy a byl tak Fortron. ale i tak zustava ze Eurocase ma nejhur vymysleny skrine, proto sem nikdy do sveho pc eurocase nechtel a radeji sem si pripaltil za Chiefteca a Nexus zdroj. JInak k tem prolisum co tady o dva prispevky nize prezentuje kolega tak to sou spis asi vodici diry pro nejakou tu lisovaci formu :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

P_V -- tak jsem neustale premyslel, kde jste videli ty spatne prolisy na HDD. EC mi proslo rukama kybliky a nikdy jsem problemy s uchycenim HDD nevidel. Nastesti jste prilozil obrazek a uz je vse jasne, vy proste montujete HDD do mist, kde nema co delat a davate ho do mist pro USB panel ci FDD apod. zarizeni couhajici ven. Kdyz se podivate poradne, tak i z vaseho obrazku je patrne, ze ho mate ve treti pozici odspodu a obe dve spodni pozice maji presne udelane diry pro HDD, kam take HDD patri namontovat. Kdyz do EC potrebujete vice disku jak jeden, tak je stejne vhodnejsi pouzit onen v testu zmineny pridavny ramecek, ktery je (obcas byl) pribalen jiz v zakladu skrine, ale da se prikoupit samostne.
 
autor -- no pockam si na druhou cast testu, ale abych rekl pravdu, tak test to bohuzel nepripomina hlavne z jedne zasadni chyby co jste se dopustil. Totiz nepouzivate pro srovnani stejne rady zdroju a tak bude vzdy mene pouzitelny ten zdroj s mensi vykonem at uz ho vyrobil kdo chtel. To ze nekdo treba dneska namontuje 350W zdroj do PC povazuji za barbarstvi a nemuze se divit ze se bude prehrivat a nepujde na nej pripojit vicero zarizeni. A to uz jen z principu spocitane spotreby odebru PC. Uvidime, treba prijemne prekvapite v druhe casti, zatim me osobne to pripada, jako zamerne psana recenze neceho co nejde nevzajem srovnavat s prvky skryte placene reklamy.
 
Uprava EC -- v testu nebo diskuzi je zminena skutecnost mj i propadavajici plasty. S tim musim souhlasit a proto kdyz uz ma EC v rukach, tak vzdy pred stavbou oddelam predni cast a protahnu potrebne spoje pistoli s tavnym lepidlem a nikdy jsem nemel problemy s propadanim plastu. Prace cca 5-7  minut. doporucuji i totez provest s nozickami.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

..nic proti, ale to co je k dostání za "bedny" na našem trhu má většinou tak ujetej design, že je to občas na i zblití.. ...o technickém řešení, kdy u toho i někdo trochu myslel na montáž a né jen na to, kde na té bedně ušetřit na materiálu radši ani mluvit nebudu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s STK: Srovnava se opravdu nesrovnatelne. Jednak si myslim ze tento "megatest" poskozuje zbytecne firmu Eurocase,protoze vyrobcu levnych skrini je hromada,takze by asi bylo solidni uvadet proste levny case a levny zdro bez uvedeni vyrobce. Je jasne ze je to obycejny cenovy lowend a jedine bezmozek by jej pouzil na vykonnejsi sestavu.
Ti co psali ze jim EC tahny ty Athlony 64 + par komponent,tady je treba uvest ze se odber sestavy pohybuje v radu 100-150W (klid/zatez),takze je celkem logicky ze i pri zhruba 70% ucinnosti zdroje maji i delsi zivotnost. Z me osobni zkusenosti vim ze NEJLEVNEJSIM zdrojum nejvic vadi pretezovani a pak vypadky elektirky.
Srovnavat hlinikovou vednu s 700W zdrojem oproti skrini za necelou tisicovku je celkem zbytecny, to snad vi i laik ze nemuze do takove bedny dat herni masinu.
Mnohem vic by me zajimal nazor testera napriklad na case EUROCASE ML 550-F25 http://www.partis.cz/index.php?gid=547 .  V cene zhruba 2000 vc. DPH predstavuje dle meho nazoru hodne zajimavou bednu pro lidi,kterym se nechce vyhazovat 5-6 tisic za skrin. Pouzity 550W zdroj ma dostatek kabelu a nechybi ani PCI-Express kabel pro grafiku, 1x Sata, ted nevim jiste ale myslim ze ma 6x molex a 2xten malej srac na pripojeni floppy. ATX24pin (odepinatelny na 20pin samozrejme). Bedna ma 25cm vetrak, podotykam ze hodne tichy a zapredu vyvod na USB,Audio a firewire. Jinak cely zadni plech je dirkovany a to same plati i o hornim.
Urcite se neda plne srovnavat s hlinikovou bednou,ale za ty prachy co to stoji si myslim ze by se spis vyplatilo udelat test takovych skrini, srovnavat jeden z nejlevnejsich srotu s pomerne kvalitni bednou bezmala v desetinasobne cene je skutecne o nicem,to je jak vedle sebe postavit novyho Superba a Dacii Logan :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no me zdroj eurocase 300W uz bezi bez problemu v jednom PC cca 5 let? to jenom odhaduju, puvodne v tom bylo K6 450 a pak Tualatin 1@1,5. No a v routeru mi podobny bezi cca 4 roky, opet bez problemu... Chapu, v tom PC neni zdroj nijak extremne zatizen, max do 100W, takze to bude asi tim :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem moc rád, že jste se do toho pustili. Nešetřit na skříni a zdroji, to je věc, kterou se snažím vysvětlit všem svým známým, kteří po mě chtějí poskládat počítač. Kdysi jsem taky zastával názor, že to můžu strčit do jakékoliv skříně a na zdroji taky nezáleží, ale pak jsem si koupil Seasonic S-12 500W a skříň Akasa Eclipse-62 a nedám na to dopustit. Zdroj je výkonný, tichý. Skříň je prostorná a má výbornou cirkulaci vzduchu. Pravda, nestálo to 900 s DPH jako eurocase. Jinak mi to tahá 2 x HDD, 2 x DVD-RW, GF8800GTS 320MB OC, C2D 6600@3200MHz, 4GB RAM, SB Audigy 2. Recenze skříně je tady, kdyby měl někdo zájem: http://ventum.net/items/akasa-eclipse-62-tancici-obr/show

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na titulek odpovim jasne, nevyplati, tak jako bych nekomu nedoporucil si porizovat desktop, notebook 25W pohodicka, uz si nedovedu predstavit byt fixovany na jedno misto - "pc koutek" v byte :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mas mit "PC koutky" aspon 3 :D aspon tak to mam ja v 1+1 ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Notebooky nemam rad, a ten moj papa 40W. K testu - mohli ste porovanvat priblizne rovnaku kategoriu zdrojov, aspon na wattaz. 700W zdroj je sice krasny, ale vymysliet zostavu, ktora ho skutocne zatazi je aj v sucasnej dobe problem. Jedine SLI/CrossFire co nepovazujem za nieco, co si normalny clovek kupi a stale mu tam zostane velka vykonova rezerva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavne vsetci nezabudnite ze pokial je skrina chladena vzduchom tak vam pri teplote nad 30 v izbe pomoze len pecko vobec nezapinat.
 
mam bednu Thermaltake Xaser3 - 7 ventilatorov, v znackovom zdroji 2 ventilatory, na procesore P4-3GHz celomedeny chladic s ventilatorom, dalsi ventilator na grafike x1600 a 4 HDD (z toho dva Raptory ktore kuria viac ako 7200 otackove HDD). kto bednu nepoznate tak sa tam zmesti 6 HDD a 3 opticke mechaniky (pripadne 4 ak nepouzijete teplomer+nastavovanie rychlosti ventilatorov). 2 ventilatory chladia HDD.
pustil som si 3D hru, po pol hodine teplota v bedni bola cez 54 (ventilatory naplno). odisiel mi jeden HDD do digitalneho neba. po vychladeni isli data z HDD zachranit ale S.M.A.R.T.  pisal ze uz dlho nevydrzi. tento hdd bol 80GB, 5400 ot/min a prezil 4 horuce leta takze svoje si odsluzil ale skolaboval prave pri vysokych teplotach.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rpm - revolutions per minute
http://en.wikipedia.org/wiki/Rpm

Ale fakt dobrá téma na článok. Už sa teším na pokračovanie

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

safra, svatá pravda. díky, opraveno (šotkovi vysypán popel na hlavu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

před čtyřmi roky x264

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jiz bylo zmineno prede mnou proc srovnavat nesrovnatelne ?????? Bohuzel ikdyz nejsem zastance EC skrini tak mi pripada ze autor to opravdu hodne prehani, rukami mi proslo uz kolem 200 skrini EC - v zadne jsem nemel problem namontovat dvd nebo hdd. Plasty jsou hrozne, plechy dost tenke ale prirovnavat k alobalu trochu prehnane. Pokud autor nema rad "znacku" Eurocase tak je to jeho vec ale at si takove veci radeji pise do sveho blogu. Ale nebylo by na skodu aby takovy clanek napsal clovek ktery neni zaujaty. Nezapominejte ze je to otazka penez - pokud nekdo nechce investovat moc penez tak nema na vyber. Pokud ty penize investovat chce tak rad videl takovyto clanek ale na trochu jine skrine v podobne kategorii. Ono takhle je to jak srovnavat trabanta a porsche - proste porsche bude vzdy lepsi. Ne kazdy ale na to porsche ma...... Na druhou stranu trabant auto je stejne jako porsche, Eurocase jsou taky pocitacove skrine, mimochodem KME, RedStar a pod jsou na tom velmi podobne!!!

A nebo je to krasna skryta reklama, coz gratuluji, v tomto pripade je zvladnute bravurne ...

Heh :) domluvil jsem.... ted se do me vsichni pustte :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

STK: naprosto s tebou souhlasím
 
Jen přidám své zkušenosti: pro levná PC je EC krabice + zdroj více než postačující. Pokud uživateli nevadí vyšší hlučnost a kupuje nějakou levnou plečku, tak EC je ta pravá volba, protože na rozdíl od ostatních "no-name"/"levných" značek skříní je plech aspoň trochu tlustší (např. KME skříně jsou ještě tenší) a ty zdroje, pokud se extrémně nezatěžují, což u kancl stroje s A64 a mATX deskou s rozumným čipsetem (AMD 690) a jedním diskem a optickou mechanikou nepřipadá v úvahu, taky celkem drží. Osobně mi připadne šílené dát násobně více peněz za zdroj, než za zbytek PC. EC má několik zásadních nectností (pokud odmyslím Davidovu neschopnost namontovat disky :-)): blbě (nedostatečně) proražené průduchy pro ventilátory, dílenské zpracování (a to mi připadne čím dál tím horší - ze začátku s tím až takové potíže nebyly) - ať se to týká špatného slícování, přední masky nebo kvality nýtování a konečně vyšší hlučnost zdrojů plus naprosto špatně zvolené rozdělení příkonů na jednotlivé větve.
 
O tom, že hi-end nebo gamerské PC potřebuje dobrou skříň s kvalitním a výkonným zdrojem samozřejmě nemá smysl diskutovat (i když mně bez potíží utáhne 400W Fortron PC s E6600 a X1950Pro a dvěma HDD)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale je to prdel, v té levnější variantě to vypadá kulturnějc, takový přehledný, pro "neznalce" jasná volba...co dodat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

David Jezek: ja bych byl rozhodne pro udelat recenzi mnou zminovane skrine. Moc jsem jich zatim neprodal,asi sest,ale kazdy kdo ji ma je max. spokojeny. Jedine co nevim jaka je poruchovost techto zdroju, prodava se tusim relativne kratce,ale mozna kecam..
C2D 3GHz s tremi disky a GF8800GTX v ni fungoval behem dvoudenniho benchmarkoveho testu bez problemu (v techto hnusnych vedrech) a rozhodne se neda rict ze by uvnitr byl nejak extra teplo a neco se prehrivalo. Takovy test mi prijde mnohem odbornejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dva zdroje, které mi odešly, byly, asi shodou okolností, Eurocase. S výměnou zdrojů problém nebyl, jenže při posledním výpadku odešly i dva HDD. V jednom totální zkrat, druhý, úplně mrtvý, měl zničenou externí i interní elektroniku. Každý z jiného RAID 1 pole... Při takové příležitosti člověk zjistí, že zálohy na DVD jsou nejen málo aktuální, ale i částečně nečitelné a data recovery je docela drahá záležitost, takže už nikdy RAID 1 :-(s RAID 5 zatím váhám) a s Eurocase zdroji pro příště raději velmi opatrně, i když ty vyměněné zatím fungují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prvni dil clanku je podle me vydareny a netreba se uchylovat k nejake vyraznejsi kritice. Dle meho nazoru bude na otazku, ktera je polozena hned v uvodu, odpovezeno a vic tedy neni treba do clanku cpat. Nejake rozsahle testovani vsech moznych vyrobku a jejich kombinaci je casove narocne. Kdo chce detailni info, poohledne se v diskuzich, kterych je dostatecne mnozstvi.

Ja za sebe musim rict, ze jsem investici do lepsi skrine provedl a to sice ze starickeho EC 606A (nevim presne oznaceni) na v diskuzi nize zminovany EC MLQ11. Krome toho, ze prestal trpet procesor diky zdroji "na vysku" je v novem EC Q11 spoustu hezkych vymozenosti, za ktere jsem nakonec ochotne vyplazl asi 18 stovek. Stara 606ka byla poctivy kus zeleza s nesmrtelnym 300W zdrojem...tady ovsem konci jeji klady. Q11 ma jiz zdroj nalezato (jak jinak, ale ja mel fakt radost:) ) a to 350W neEC noname zdroj s 12cm vetrakem. Zdroj je velice tichy a zatim pokryva me naroky (Barton 2Ghz, 2HDD, 2mechaniky, 3PCIkarty, AGP X700pro, 3vetraky navic). Bedna je bohuzel moderne "osizena", takze konstrukce neni nejpevnejsi a napr. vibrace od disku se nekdy (podle nalady, pocasi) neprijemne prenaseji, ale zit se s tim da...CD mechaniky je potreba dobre prisroubovat a moje ATA disky 250GB Seagate proste mechanicky rezonuji a skrin je treba dobre usadit na nejake podlozce, aby se zvukove projevy minimalizovaly (ovsem napr. SATA 320GB Seagate nerezonuje vubec).
K tem "vychytavkam". LCD podsviceni jde trvale vypnout. Sroubky drzici bocnici jsou sroubovatelne rukou. Sachta na HDD je az na zem. Upinaci mechanismus jak HDD tak CD muze byt sroubkovy nebo rychloupinaci pomoci plastovych drzaku. Sani vzduchu zepredu dole je mozne 8/12cm vetrakem, to same vzadu pod zdrojem. Bocnice je vrtana s pripravou na windtunel s vetrakem 8cm...na moji desku ASUS nforce2 sedi skoro presne. Tlacitka u LCD displeje poskytuji zajimavou featuru...z ridici jednotky displeje jsou vyvedeny dva konektory na pridavne vetraky, ktere lze libovolne zapinat/vypinat prave tlacitkem. No a nakonec ma skrin jeste "normalni design", tj. poctivy kvadr bez debilnich vystupku, prolisu a jinych blbosti, 4 normalni 5.25 pozice a dve normalni 3.5 pozice, stisknutelna tlacitka POWER i RESET a predni panel pro 2x USB a audio. Jsem rad, ze jsem na tento vyrobek narazil, doufam, ze ac je to EC, tak nebudou problemy.
Male upozorneni...Q11 ma LCD displej, ktery je napajen specialnim konektorem vedenym primo ze zdroje, takze nejaky upgrade zdroje jinym se neobejde bez uprav nebo nepouzivanim LCD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mozem len potvrdit ze skrinka Eurocase je najvacsi smejd na trhu - a pritom nieje najlacnejsi. skladal som pocitace kde som mal skrinky ovela lacnejsie nez eurocase ale tak som nenadaval este v zivote ako pri montazi pocitaca do Eurocase. Ten kosik na disky musel vymysliet totalny dement. do kosika namontujem 2 disky iba tak ze sa skoro dotykaju a zamedzim mzonost osadit dopredu ventilator ktory by ich ofukoval a teda pri tychto letnych horucavach by sa uskvarili jedna radost. jedine pozitivum u tejto skrinky su tie pozicie na ventilatory na bocnici. bez nich a v nich osadenych ventilatorov by sa vykonnejsi pocitac uvaril.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

PC: Neni RAID 1 mirroring a RAID 0 striping? Takze pokud ti odesel disk kazdy z jinyho pole, neni problem :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nechci vyvolavat zadnej flame, ale delam v IT krame, kde stavim kompy - vetsina je prave v tadytech eurocase skrinich a ta recenze skrine mi pride az dost kriticka.
nikdy sem nemel problem s tim, ze by neco v ty skrini nesedelo, mechaniky dou krasne s celem, sroubky s velkou hlavou sou ted u vsech skrini, v ramci moznosti nejlevnejsi skrine do sebe vse zapada a hrany plechu sou zahnute. vytky mam k tomu ze u zadny skrine neni od vyrobce dostatecny pocet distancnich sloupku a ze ty vysekany mrizky pro vetraky sou opravdu mizerny. jinak ty skrine sou vcelku slusne pouzitelny.
horsi to je se zdrojema, ktery maj opravdu malo kabelu, kabely sou vetsinou dost kratky, takze neni mozny je nejak slusne porovnat ve skrini aby nezavazely proudeni vzduchu a co se poruchovosti tyce tak v jednom nejmenovanem konkurencnim/spratelenem shopu kupuji ty zdroje po krabicich a jeste pred prodejem je zkouseji, a na prvni zapnuti funguje jen par kousku, v ostatnich s ohlusujici ranou neco odejde apd. ty dou obratem na reklamaci a neni problem vyreklamovat dva vadny zdroje a obdrzet dva nove jako nahradu, ktery sou taktez vadny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nemůžu si pomoct. Jak někdo (hodně někdů) psal srovnávaj se tu jabka s hruškama.
Osobně mam bednu Lianli už asi 4 roky, z německa. Tehdá u nás nebyly a až vloni jsem zjitil jakej je ten čínskej klump (85 euro) značka :-) Zdroj mam Raptox 450W (proč nikde netestujou Raptoxe ? 450W stál 700 Kč vč DPH) a musim objektivně říct, že nic navíc co by obhájilo cenu bedny a zdroje oprpoti EC jsem nezaznamenal. Podle měřáku mi komp žere cca 180W v plný zátěži i s věží, videem a LCDčkem (Sempron 3100+ @2.25 GHz, 1x disk, 1x DVD-RW, GF 7600 GS, TV tuner..). Tak myslim že běžněj Eurovase 300W by to utáhnul taky v pohodě.
Prostě myslim že pokud člověk nemá GF8800 neni už nutný investovat X tisíc do zdroje a bedny. krom toho komp postavim jednou a pak na něj 2 roky nehrábnu tak to jednou přežiju když se podrapu o plechy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc kazdy z CR, kdyz testuje zdroje tak pouzije stare modely Fotrona? Nove jsou prece GLN!
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mikrom - možná to bude tím, že používáte 5410 nebo 5470 (ty používám i já, protože čínské shity 88xx jsou jak papírové morexy a 543x, 549x mají mizerné provedení čela nebo v druhém případě tlačítek, nepasující "tlamy" a povrchu). 10 a 70 jsou co do montáže naprosto v pohodě, ale 5431 je skutečně zvrtaná, čelní plast je krátký a mechaniky u ní opravdu přečuhují.

Ale ani já nechápu tolik nadávek an plechy, zatím jsem u 54xx nikdy nepozoroval žádné rezonance a vibrace (jedině od nevyváženého média v mechanice nebo od vibrujícího disku, případně od špatně osazené bočnice). A vlastně jsem jednou dostal bednu, kterou na poště rozflákali, ta vypadala jak přejetá autem (alespoň krabice zvenku a rozmlácené a zohýbané kousky, které šly vidět skrz přední stěnu - já jen nahlédl dovnitř, udělal zle a počkal si na nepoškozenou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peta303: Ano, Eurocase 5410 mam v praci a za ty prachy co stoji, mi prijde celkem slusna. Myslim ze je lepsi nez vetsina skrini ve stejny cenovy kategorii. Plechy jsou vcelku pevny, hrany zaobleny, vsechno licuje a narozdil od spousty levnych znackovych beden (napr. coolermaster, gigabyte) nema vylamovaci zaslepky. Myslel jsem, ze je to u Eurocase standard.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám doma nějakou eurocase case a nemám s chlazením problémy a to tam mám 3 disky,2 ddvd mechaniky,pasivně chlazenou grafiku atd ... Ale je to tak 4 roky stará skříň a je pravda že z původní skříně toho moc nezbylo-v boku jsou vyřezaný díry,v čele další díra,přidaný větráky atd.Vibrace jsem vyžešil jednoduše-bočnici jsem přelepil kobercem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skříně kupuji dnes jen big a značkové.Levné skříně už nechci.Je to rok na třetí comp do bytu Chiftek a nemá chybu. Boční sklo,bezšroubový systém,protiprachové filtry,zámky,krásný desing,jen jedna vada musel jsem čekat tři měsíce na dodání-výroba nestačila. Zdroj 550 wat a teploty velmi nízké nic nepřesáhne 42C. Je to vše o penězích a zálibě,fanda nelituje peněz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mefi: taky jsem koupil chieftec za 2500 kc s 400W zdrojem, ale moc nadsenej nejsem, provedeni jsem cekal lepsi, i kdyz co za ty prachy chtit, ze jo? :-(  aopen, co jsem mel predtim, se mi libil vic, i kdyz mel taky svy chyby. ale provedeni mel lepsi a navic supertichej zdroj (bohuzel jen 300W)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja mam treba EC 5410 a po 3 letech v nem odesel zdroj 350W (inteligentne, nic si sebou nevzal) (PC samo o sobe zere kolem 180W). Ale co se der na srouby tyka - zadnej problem, nedostatek distancnich sloupku taky potvrzuju (jeste ze jsem mel rezervni) a misto v tom celkem je. veslo se tam dokonce cerpadlo na vodni chlazeni, 2 disky, 2 mechaniky, suplik, pretaktovanej athlon xp a radeon 9500, TV tuner, modem... a problem s teplem jsem v tom nemel.
(je teda fakt ze po instalaci vody tam krom disku zadnej zdroj tepla nezbyl :-))
A plechy mi prisly taky celkem bytelny.
Diry na vetraky - taky souhlasim, ze pruchodnost vzduchu minimalni, ale nic nebranilo ten plech uriznout..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připadá mi to zaujaté. 
P.S. jsme v ČR tzn. " hlavně ať je to levné, kvalita není důležitá"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkove mě v parametrech zdroje chybí odolnost proti krátkodobému výpadku v ms.Pokud je na stejném kabelu více zařízení (nebo sousedi mají staré pračky) tak je to dost podstatné. (přepětí se řeší jinak) ale nechce se mi jít do UPS když jde jen o výpadky v ms. Má někdo dobrý tip? (a jak jsou na tom recenzované zdroje???)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O zdrojích byl vinikající (kupodivu) článek na svethardware.cz. Určitě se vyplatí kvalitnější zdroj, ale highend zdroje jsou mimo kategorii, kterou byli ochotni zaplatit mí dosavadní "zákazníci" kamarádi.
Sám jsem nakonec místo drahého zdroje koupil o pár kaček dražší Arctic Cooling skříň, kde si sedí Seasonics. Zklamán sice jsem, ale skříň je to kvalitní. Vadí mi postupný nárůst hlučnosti u osazených ventilátorů AC, který jsem u nich dřív neznal (chystám se na to vlítnout). V předchozí skříni jsem po dlouhodobém tuningu měl lepší výsledky. I u ostatních lepších skříní, co mi prošli pod rukama, je přínos vzhledem k ceně diskutabilní. Dá se u nich očekávat nižší hlučnost, i když tuning je někdy nutný. U zdrojů je to zásadnější investice, pokud jsou na PC nějaká podstatná data. Odvaření disků, desky, procesoru atp. vyhořelým zdrojem není vzácná věc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja mam treba EC 5410 a po 3 letech v nem odesel zdroj 350W (inteligentne, nic si sebou nevzal) (PC samo o sobe zere kolem 180W). Ale co se der na srouby tyka - zadnej problem, nedostatek distancnich sloupku taky potvrzuju (jeste ze jsem mel rezervni) a misto v tom celkem je. veslo se tam dokonce cerpadlo na vodni chlazeni, 2 disky, 2 mechaniky, suplik, pretaktovanej athlon xp a radeon 9500, TV tuner, modem... a problem s teplem jsem v tom nemel.
(je teda fakt ze po instalaci vody tam krom disku zadnej zdroj tepla nezbyl :-))
A plechy mi prisly taky celkem bytelny.
Diry na vetraky - taky souhlasim, ze pruchodnost vzduchu minimalni, ale nic nebranilo ten plech uriznout..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sorry sa 2jitej prispevek - blby pripojeni...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si koupil skříň " Antec Performance One P180 SE " a dal do toho zdroj Seasonic S12 550W 80+ a nelituju toho. Před tím jsem měl lacinou skříň se zdrojem co se odpálil hned po skončení záruky, takže jsem kupoval novej. Jediný problém u této skříně je s kabelama, protože má zdroj dole, ale ty kabely se instalují jen jednou. Potom, když například přidáváte DVD apod. už není problém. Zdroj má účinnost cca 88 - 90 % a když si spočtu náklady na elektriku při provozu tohoto PC, tak za 2,5 - 3 roky mám doma peníze za zdroj zpátky, než kdybych si koupil levnější zdroj, ale s účinností 65 - 70 %. A to ticho. V noci když je všude klid tak slyším jen šumot vzduchu. Ale to už bych musel bednu zabudovat do nějaké skříně, abych už neslyšel ani ten vzduch. U předchozí laciné skříně, jsem musel mít neustále sundanou bočnici, jinak se mě PC přehřívalo - HDD, CPU, GPU i základovka. Teď žádná komponenta nepřekročí 45 - 50 °C ( v plný a dlouhodobý zátěži ), kromě GPU., která jede stabilně na 60 - 65 °C. Ale to je u 8800 GTS normální. Levnou skříň ani levný zdroj už bych nikdy nekoupil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U všech použitých case je největší chyba výrobců to, že otvory pro ventilátory mají prolisovanou mřížku, místo toho aby tam byl jen otvor zakrytý kovovou drátěnou mřížkou, Chápu, že vyrobcům se to takto lépe vyrábí, ale právě prolisovaná mřížka vytváří největší množství hluku, protože o ni se odráží proud vzduchu zpět do počítače. Na case Enermax je z hlediska chlazení špatný velký otvor na bočnici, kde se stane to, že při foukání ventilátoru do bedny se bude vzduch vracet tou mřížkou vedle ventilátoru a vlastně dojde k cirkulaci teplého vduchu. Když jsem použil na bočnici dva 120 mm ventilátory místo dvou 80 mm, tak teplota ihned proti očekávání, letěla asi o 10 stupňů nahoru, právě proto, že se těmi ventilátory vzduch snadněji vracel ven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vrele muzu doporucit Antec P150. Na rozdil od P180 ma stadnardne reseny zdroj (t.j. nahore), ktery je prekvapive tichy a ma odpojitelne kabely. Bezvadne je vyresene upevneni pevnych disku - bud visi na gumovych ockach, nebo je lze prisroubovat pres silikonove "podlozky". Kabely lze usporadat tak, ze prakticky nejsou videt. Ma jednoduchy, ale vkusny vnejsi design. Jediny problem je sehnat ji. Koupil jsem ji pres Pixmanii, ale ted uz ji v nabidce nemaji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Trasman: já to dělám tak, že na nové bedně bez rozpaků upravím mechanicky všechny mřížky u ventilátorů bočními štípačkami - zruším celý prolis, jemně zapiluji hrany a osadím drátěnou mřížkou. Výsledem je snížení odporu vzduchu, hluku a neznalý úpravu ani nepostřehne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díry na větrák mají dobře vyřešené skříně ModeCom, na to jak jsou levné. Obrázek: http://www.modecom.pl/upload/img/products/galery/3/270_541_big

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Yarda: já to dělám přesně tak, všechny mřížky z case i ze zdroje ihned vyštípu nebo vystříhám nůžkami. Potom přes otvor namontuji drátěnou mřížku. Doporučuji každému, komu vadí hluk vznikající původní mřížkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsem nepochopil, proč tak chválíte disky otočené o 90°? Sice vzduchu nevadí kabely (oni ty sata, když se vedou dobře, tak tolik místa nezaberou) - ale zase má vzduch v cestě dvě boční hrany diskové šachty - a to vadí proudění vzduchu mnohem víc.
Matyáš

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, já mám už asi tři roky nějaký Eurocase, ale plechy má docela silné a problémy s nepřesností nebyly. Stálo to asi 1100 se zdrojem.

Ovšem naposled se mi podařilo docela hezky ušetřit, když jsem koupil docela solidní kastli asi za 600-700 stovek. Výrobce se jmenoval 3R systems (nebo tak nějak), model 205. Má to příjemně jednoduchý černý design, je lehká, ale pevná, má audio konektor jako ten Enermax, dva větráky (ale asi dost laciné)... uchycení klasické šroubkové, což mi vyhovuje. Koš na 3,5 je až na dno skříně, v bočnici josu díry na větrání. Doporučuju lidem, co nechcou utrati moře peněz. Koupeno v Cybexu, ale čert ví, jestli je ještě vedou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje volim z
http://www.evercase.com/2product/index5.htm
nebo
http://www.chenbro.com/corporatesite/products.php
U nas ale nesehnatelne musi si to clovek objednat venku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Veta "ale použití HDR samozřejmě vyloučilo antialiasing, takže se hra hýbala plynule (subjektivní dojem, fps jsem neměřil, proto tu dnes nejsme)." me trosku prekvapuje. Zkousel jsem v Catalyst control center nastavit a vynutit antialiasing na maximum, a ve hre pak nastavit HDR, a funguje to! Navic jsem nastavil maximalni detaily i dohled do dalek, stiny na vsem (proste vsechno na max) a rozliseni 1280x1024 , a nepodarilo se mi dostat to na HD2900XT ani blizko k 1fps, proste porad je to jakz takz plynuly...jak je to mozny?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a jeste navic jsem tam nahral ty 4096x4096 textury (myslim ze je to Qarl texture pack III)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2mefi: jj, bezsroubova montaz to je opravdu uzasna vymozenost, prestane se z hdd a mechanik odvadet i ta trocha tepla co jinak pobere case, nic poradne nedrzi a preci kazdy normalni clovek meni komponenty aspon 5x dene, takze neco sroubovat jen zdrzuje.

Osobne vybiram novej case uz par mesicu a abych rek pravdu, nevim opravdu co koupit. Na cene mi moc nesejde, ale to co se prodava je jeden smejd vedle druhyho. Takze zacinam cim dal vic zvazovat, ze si case postavim sam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj : postavit si skrinu sam je podla mna dobra volba. iba zober plech na dosku z nejakej starej skrine a mozes sa do toho pustit. nie je nic lepsie ako ked si clovek rozmiestni komponenty presne podla vlastnych predstav.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro STK, Sengy a dalsi "jablka a hrusky":
Clanek jste asi cetli, ale mozna jste prehlidli nadpis, takze vam ho pripomenu: "Vyplatí se investice do lepší skříně a špičkového zdroje?". Pokud by se jednalo o test zdroju a skrini, meli byste naprostou pravdu a samozrejme by neslo nez souhlasit. Jenze clanek se o tohle nesnazi spis nam asi ukaze ze lepsi skrine a zdroje jsou proste lepsi:) Ano, pro nekoho samozrejmost, ale divil by ses kolik lidi pri stavbe PC resi mesice jake CPU, grafiku a desku, a kdyz prijde na zdroj a case, vyberou snad az v obchode podle ceny a vzhledu. Pritom priplatit za zdroj se muze po nejake dobe i vratit, pokud vyberes spravne dimenzovany zdroj s vysokou ucinnosti, na elektrine muzes usetrit a to nemluvim o spolehlivosti...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2bh3: Viz muj prispevek niz, mozna je to nejaka profesionalni deformace, ale "aktivni" HW pro nove PC vyberu behem 10ti minut. Tam neni moc co resit, optimalni vyber nema moc variant (C2D, ted uz mozna Qcore, slusnejch MB taky neni moc, 4GB lepsi RAM, NV8800 - precijen u ATI neverim ovladacum a pod tuxem je to jeste horsi - 1x raptor, 2x cokoli 500GB, DVDRW ...) ale prave u case neexistuje zadna volba, kde by clovek mohl jednoznacne rict, ze jde o dobrou volbu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teda, podle toho popisu mi ta Eurocase skříň připadá jako šmejd i na Eurocase... sám Eurocase mám a "z alobalu" mi to nepřijde, ani se mi nestalo, že by nešly zašroubovat některé šroubky, ani že by mechanika nešla usadit do roviny s čelem skříně.
Zdroj mám Fortron 350W; sice to není moc, ale spíš než silnější zdroj bych koupil méně žravé komponenty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj: "...HW pro nove PC vyberu behem 10ti minut. Tam neni moc co resit, optimalni vyber nema moc variant..."
Pokud tam chybí slovo: ...hw pro SVÉ nové PC... tak OK, jinak nesouhlas. Svoje požadavky každý zná a pokud průběžně sleduje vývoj komponent, je výběr snadný... ale vlastně to není výběr za 10 minut, ale za několik měsíců sledování trhu ;-)
Větší legrace ale je vybrat PC pro někoho jiného podle nějakých daných požadavků. Například pro moje potřeby nejen že ani jedna z těch jmenovaných komponent není optimální, ale většina je spíš nevhodná (např.: A64 X2 na 49W je pro moje potřeby daleko lepší než C2Quad, grafiku raději pasivně chlazenou 7600GT, 2GB RAM = zanedbatelné snížení výkonu a cena poloviční, jeden 400GB disk bude až až... to jen pro ilustraci, jak se požadavky lidí mohou lišit)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Mandarinka : skrine od 3RSystem kupuju od TNTrade akorat tam maj furt stary modely :-( primo na sajte vyrobce www.3rsys.com maj novy lepsi modely , dokonce je tam srovnani staryho modelu skrine versus novy model skrine akorat buh vi kdy se k nam ty novy modely dostanou. s Eurocasem mam bohuzel ty horsi zkusenosti skrine nic moc a se zdrojema je to jeste horsi zhruba do 1,5roku pravidelne chcipaj a vetsinou nechcipnou samy :-( zakaznikum doporucuju aby si priplatily za znackovou skrin se znackovym zdrojem . kombinace skrine od 3RSystem + zdroj Fortron je pro mne dobra zhlediska vykonu, ceny a vzhledu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bh3 -- (cetl jsem clanek dost peclive nebot me zajimalo co z toho vypadne) jenze autor clanku bohuzel pise recenzi tak, ze nejde o vysvetleni vyhod ci nevyhod, ale o recenzi 2+4 zarizeni navzajem nesrovnatelnych s jasnym zamerem, ze 700W zdroj + nejdrazsi skrin neni nic lepsiho a nejlepe poskodit EC. A to je prave podle me ta chyba. Kdyz uz to chtel pojmout timto zpusobem, mel vzit od jedne kategorie vicero odpovidajicich zarizeni, ty srovnat mezi sebou a udelat z toho zaver. Pak vzit jinou kategorii a udelat totez. Teprve pak ze souhrnych vysledku udelat zaver.A pokud se chce vyhnout narknuti z placene reklamy, mel udelat test zasadne bez uvedeni vyrobcu a testovat jen parametry a vyhnout se subjektivnim dojmum. Nakonec se pokusit o analizu cena/vykon a cena/uzitna hodnota.
Ovsem jak jsem psal poprve, treba autor napravi nektere veci v zaverecne casti. Pak budeme moci hodnotit cely clanek a ne rozdelanou praci, ktera se zatim tvari dost neprofesionalne a neodpovida napdpisu. No holt uvidime.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zhruba pred rokem a neco vysel na svethardware srovnavaci test 14 zdroju (http://www.svethardware.cz/art_doc-4B3777DC9C4C8FF8C125716F006EB97E.html , http://www.svethardware.cz/art_doc-172671FF93292916C12571720067D4BC.html ) celkem pekne je tam rozebraly a prezkousely jak splnujou normy ;-). 2 zdoje (550W) od znacky Eurocase tam obsadily 13 a 14 pricku , bramborovou medaily tam dostal zdroj znacky Chill Innovation kterej po 20min. shorel

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2Joker: Jasne ze sem mluvil o vyberu pro sebe. Pro ostatni radsi uz nevybiram, stejne to dopadne vzdycky tak, ze "ty ses zblaznil" a nasleduje "proc mi na tom nefunguje hra xyz". Pripadne muzu citovat skutecneho zakaznika "chteli bysme jen neco levnyho pro deti na hrani".

Prodejem HW se nastesti nezivim, takze pokud za mnou nekdo prijde s tim, ze chce PC na praci, neni problem, pokud rekne ze chce PC na hry, taky neni problem, rad poradim, ale jakmile mi rekne ze chce PC na hry za 10kKc, tak ho rovnou poslu pryc. Protoze vzdy je jeden z nevyrcenych pozadavku "jasne ze sem chtel aby na tom fungoval Gothic, Oblivion, ....". Zkratka si chce za cenu trabanta koupit mercedesa.

Tak jako tak, vybrat solidni case je vpodstate nemozny, bud si vybere dotycny podle vzhledu, nebo to strelim podle ceny a vizualniho dojmu ja, ale vzdycky jsem nespokojen - blbe reseny uchyceni mechanik, nezabrouseny hrany, chybejici podlozky/sloupky/srouby/...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj: Jak jsem říkal, to bude prostě tím, že o každém novém procesoru, grafice, čipsetu,... jsou hned kupy článků a armády mudrlantů plní diskusní fóra megabajty příspěvků s čím mají v 3DMarku o 2 body víc. Zato u case a zdrojů se čas od času objeví nějaké porovnání několika kusů, navíc není nějaký jednotný způsob testování a samotné parametry jako "hlučnost zdroje" nebo "jednoduchá montáž disků" jsou dost nejednoznačné. Nebo třeba odpojitelné kabely vidí jeden jako plus a druhý jako mínus.

S tím prodejem HW souhlas, taky jsem rád, že se tím neživím. Ale dá se to celkem odfiltrovat, když někomu radím, vždycky zdůrazním, že hry jsou děsně náročné a že za ty prachy nemůže čekat zázraky... a to ať už na to má jakoukoliv částku :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A me se strasne libi tyhle case http://www.3rsys.com/ je tam Bigtower 910 a 910PINE , oba naprosto ukazkovy, jak by to melo vypadat :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Vyplatí se investice do lepší skříně a špičkového zdroje? (2. díl).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Vyplatí se investice do lepší skříně a špičkového zdroje? (1. díl).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor pise ze zivotnost disku utrpi pri vyssi teplote ve skrini. Pritom pred par mesici byl na tomto serveru uveden rozbor sebranych dat z google.com, ohledne spolehlivosti disku v jejich "serverech" (= PC s obyc. komponenty s funkci serveru), kde je uvedeny fakt ne-li primo vyvracen, tak zasadne zpochybnen.
Z nekolika tisic (nevim presne pocet) disku a jejich chovani/poruch rozhodne nevyplynulo ze by vyssi teplota nejak citelne ovlivnila poruchovost disku.
Nebo se mylim ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

shafa: z casti sa mylis, z casti mas pravdu... vyssia teplota negativne ovplyvnuje zivotnost diskov, ale az od hranice ~45C... s nameranymi teplotami v recenzii to podla toho clanku praveze vychadza horsie pre nadupany enermax - pri teplotach pod 30C je pravdepodobnost zlyhania o dost vyssia ako pri teplote 40-42C... az po niekolkych rokoch neustalej prevadzky je pravdepodobnost zlyhania disku pri ~30C nizsia ako pri ~40

este link na ten clanok, pokial by sa niekomu nechcelo hladat http://cdr.cz/a/20639

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Investice do drzsiho zdroje se vrati za 5 !  let ?  To uz bude komplet pocitac na pravde bozi .
Tedy tak stupidni argument že za 5 let zacne byt investicke vydelecna je opravdu na povazenou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně investoval do CHIEFTEC, jsem spokojen, větrák ve zdroji prakticky neslyším a přídavný (NOCTUA) také ne.
Teploty v case jsou zanedbatelné, teploty HDD se rapidně snížily - dříve až 60st.C(proti dřívější eurocase), takže teď stříhám video v pohodě a o disky se nebojím.
Také účinnost zdroje je perfektní, PC mi běží každý den tak 6 hodin - úspory jsem nikdy nepočítal, ale podle toho co jsem četl určitě budou.
Jo k těm co říkají že PC za 5 let už nebudou mín, no nechápu že do toho tak zbytečně cpete peníze, já provádím zatím update PC jednou za 6 až 7 let :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fredy1: Ja upgraduju jednou za 2-3 roky a vzhledem k pouzitym kvalitninm komponentum upgraduju vetsinou jen to potrebne. Predpokladam ze svuj Enermax zdroj, Chieftec case, 12 HDD, 8800GTX hned tak nevymenim, pujde jen CPU Opteron170 (bohuzel i s deskou a pametma s939 a DDR 1). Pocitac mi bezi 24/7 a vse je tiche a na prijatelnych teplotach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pisatel ZTRNKA by se měl trochu doučit pravopis, pracovníci v IT většinou nejsou ženy, jak nám podsouvá důsledným uváděním ženského rodu. Zajímavé je, že grafomani málokdy umějí pravopis,

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pani, mam obavy o meranie spotreby, tieto lacne merace maju dost velky problem so spinanymi zdrojmi, implementaciou PFC a pod. Ked uz ste chceli porovnavat, nemohli ste si zohnat nieco lepsie? Ked v zavere porovnavate ci sa kupa oplati podla spotreby, tak ste si mohli lepsie podklady zabezpecit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len doplnim svoju skusenost.
EC350 W mi neutiahol ani AXP2500+ & GF6600 GT.
Restarty vyriesil Thermaltake 420 W ,neskor tahal aj 7600 GT,momentalne X1950 AGP s 2x molex pridavnym

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

investicia do zdroja z pohladu navratu usetrenej elektiny..

ako tak sledujem, v priebehu par rokov ma prist k razantnemu zdokonaleniu pouzivanych zdrojov.. (da sa najst snad i clanok na cdr)
Vypocet navratnosti je zalozeny na fakte, ze clovek zaplati 5Kc za 1kWh - na Slovensku je to 4Sk.. ale to nie je podstatne.. podstatne moze byt to, ze casom moze prist k znizeniu spotreby - vymena energeticky narocnej grafiky za energeticky efektivnejsiu avsak vykonnejsiu..
Ale inak dobry clanok, kt. vsak dava navod par percentam PC komunity.. Pacil sa mi vsak zaver:
..Tím běžným PC míním lehce přetaktovanou Athlon 64 sestavu s GeForce 6200, která si dle měřáku v klidu bere kolem 60 W a při plné zátěži se vejde do 95 W. ..
Neviem ci nebudem len sam, ale zaujimalo by ma konecne nejaky test pre bezne, t.j. najpredavanejsie a najpouzivanejse PC, pretoze konkretne ja mam PC (X2 3600+, ATI690G, 2GB RAM, 320GB HDD) - kt. v necinnosti malo spotrebu 44W s Fortron ActPFC350 ale s EC350W ma spotrebu 66W.. pocitac mi plne vyhovuje, obvilion nehram a ani nebudem..
Mam vsak problem, fortron je dead, chcem kupit novy zdroj, co najefektivnejsi.. V pohode i 150 - 200W.. No vsade testuju len mega zdroje, kt. neurobia nic navyse, len vytiahnu z penazenky viac o par stoviek pri kupe..

Nechysta cd-r nejaky test zdrojov i s bezne najpredavanejsimi zostavami PC? Diky=)
(pc uzivam uz viac ako 15 rokov, menim cca raz za rok.. do ted som nemal spotreby vyssiu ako 180W - ted mam nizsiu ako pred 2 rokmi..)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NA merak elektriny sa vykasli. Je jedno aky pouzili, lebo tu islo len o porovnanie a nie nejaku presnu ekonomicku studiu. Najlesie cisla by ukazal klasicky mechanicky merak, ale ten zas nie je tak jednoducho zaradit do zostavy. Skoda je len to, ze neboly pouzite rovnake vykonne zdroje. Z celkoveho prehladu mi ten najlacnejsi az tak zly neprisiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 icask: prave ze na merak sa vykaslat nemozes, sposob jeho merania ti moze v niektorych pripadoch dat aj 50% chybu (pri spinanych zdrojoch). A horsie je, ze tato chyba moze byt pri kazdom zdroji ina v zavislosti od spinacej frekvencie a pod

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prve strany ma trochu nudili, ale ku koncu sa clanok o dost zlepsoval. Dost som zhrozeny z toho ze uz P4 s poriadnou grafickou je sxopne zrat 0.5kw to je uz strasne moc , ale priklanam sa uz teraz k nazoru ze hned od zaciatku kupi pocitaca treba aj novy zdroj. Inac mne sa stala taka prihoda so zdrojom EUROCASE...ventilator na zdroji som odpojil a pripojil ho na manualnu regulaciu, ale po roku som ho zobral do roboty a zabudol akosi ventilator zapojit spet ku zdroju :)) az minule som polozil ruku na skrinku a bola velmi horuca, ked som zistoval pricinu samozrejme som objavil nezapojeni kablik zo zdroja. Ked som zdroj rozobral paru suciastky boli trosku nadute, roztaveny nejaky plast ocierneny hlinik...ale cuduj sa svete pripojil som ventilator naspet na zdroj a ide mi vsetko uz 4mesiace. Z celeho clanku mi teda vyslo ,ze do kancelarie moze ist aj eurocase aj obycajna skrinka, ale domov aj na obcasne bavenie sa hier uz len koli nizsej spotrebe a mensiemu hluku sa oplati kupit aj lepsi zdroj a skrinku a nemusia to byt zrovna recenzovane, staci trosku pogooglit a kazdy si najde to co prenho bude idealne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Redakce:
Za prve: Dost dobre nechapu vyber zdroju.. proc jste misto Fortron FSP400-60THN-P 400W, nevybrali za tu stejnou cenu Fortron Green Power (myslim ze oznaceni je GLN, sam ho vlastnim). Vas vyber je takovy aby to vypadalo ze cana odpovida kvalite, coz samozrejme neodpovida... Srovnal bych zdroj eurocase s produkty typu jiz zminovany Fortron, Collermaster iGreen, Seasonic z rady 80plus a podobne (upozornuju ze cena ani u jednoho vhodneho kandidata nedosahuje vyse Enermaxu). Ten vas Enermax je vyber za doslova vsechny prachy.
Za druhe: Modelove situace jsou treba, BERU. Ale situace kdy graficka karta ve vasi sestave bezi na 100% cely rok 24/7 je celkem utopie.
Za treti: Jde zejmena o usporu penez, ticho a teplotu komponent. Napsat ze se pri plne zatezi Enermax vyplati za 5 let je dejme tomu pravda, ale zaver je hodny cloveka pracujiciho dene s lopatou. Pominu- li vse jiz uvedene, tak do tech vasich slavnych 5ti let prijdou zdroje 90plus a tak se jednoduse investice nevyplati protoze bude vyhodnejsi vymena... Co se vyplati stejne jako dobry zdroj, je kupovat usporne komponenty, zejmena procesory.

Jinak vase stranky navstevuju casto a libi se mi, tento clanek je ale opravdova perla a to se nezminuji o dalsich vecech jako je vliv aFPC a pFPC..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BS:
Za prve: Fortron byl vybrán proto, že ho zkrátka mám v testovacím stroji doma. Taktéž Eurocase mám doma, proto je v testu. Souhlasím, že 80+ Seasonic, Green FSP, Green Coolermaster, Corsair apod by byly fajn, ale tady platí heslo "co hlas to názor". Jiný by zase chtěl Tagany, Raidmaxy, LC Power, další zas nové Gigabyty, nové Chieftecy či Thermaltake. Zkrátka to bych musel udělat test 666 zdrojů co se tu prodávaj a jistě uznáš, že to není v silách jednoho článku.

Za druhe: grafická karta v modelové situaci NEBĚŽÍ na 100% 24/7

Za treti: ano, úsporné komponenty souhlas, ale o těch tento test NEBYL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze jsou Eurocase levny a dost mizerny zdroje, to je jasny kazdymu. Ale i mezi takovymi zdroji se najde vyjimka :-). 300W Eurocase, jeden z prvnich s 12cm vetrakem, mi v pohode utahl Athlona XP 1700+, 1GB RAM, 4x HDD, Gigabyte 7600GS a svete div se, nebyl vubec slyset! Nemel jsem k dispozici mereni otacek, ale kdyz to porovnam s nynejsim Taganem ktery toci 800 - 1000 ot, tocil ten Eurocase max. 1200 ot. Podotykam ze ne nem bezely 24/7 distribuovane vypocty SETI@HOME. A v pohode jsem na tom i hral hry v 1280x1024 full detail. Odber na zasuvce pri plne zatezi 150W i s monitorem. Mam ho schovany jako zalozni zdroj a nedam ho z ruky. Lepsi Eurocase uz nesezenu :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zakov> No pri EC a spol. je to podla mna zrejme viac o stasti na kus ako pri lepsich znackach ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Zakov: Typicky priklad nekvalitnych vyrobkov / vyrobcu je v tom ze kvalita sa stale meni. Raz odide 90% zdrojov z nejakej serie a obcas sa podari kusok ktory bez problemov prezije svoju planovanu dobu zivotnosti. Mal som v rukach eurocase, ktory bol za tu cenu vcelku v pohode, ale aj naopak - ec z ktoreho siel strach ;).

Kedze pri EC nikdy nevies naco natrafis, nikomu ich neodporucam. Loteria je fajn ked mozes nieco ziskat a nie ked ti ide o zdravie celeho PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Polovodic funguje do nejakych 115-ti stupnu, tak o co jde :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AndyF1, Fip: Vsak proto mam ted v PC Tagana 430W a mam klid v dusi. Jo a mimochodem mam ho ve skrini Eurocase, jen jsem ji "trochu" upravil :o).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Zakov: Eurocase je za tu cenu super skrinka. Tie starsie mali strasne zakryte ventilatory vzadu - tam pomohlo len plech nahradit drotenou mriezkou. Novsie su uplne v pohode - za smiesnu cenu mas priatelnu skrinu, a nie taky teky plech ako KME. Videl som ovela horsie kusky ako EC, kde bol problem zasunut kartu do PCI slotov lebo otvory na montaz dosky boli dalej ako mali byt a pod ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nazdárek lidi. Stavím si nový počítač, a hledám zdroj, který bych pokud možno nikdy neslyšel. Nehodlám přetaktovávat, grafiku jsem koupil obyčejnou, není to stroj určený na brutální výkon. Je to stroj na práci, sledování TV a videa apod. Proto hledám zdroj, který samozřejmě pokryje potřeby tohoto počítače, ale nemusí být nijak výkonný, nicméně přál bych si, aby byl prakticky neslyšitelný.
Počítač má následující složení: CPU Intel E2140, MB Intel DP35DP, RAM 2GB, HDD 2xSATAII 200, VGA nVidia 8500GT, DVD Samsung SATA, Sound Hercules Fortissimo II, TV Pinnacle PCTV Dual Hybrid. To je vše. PSU Calculator mi na toto vypočetl 257 Wattů, takže na to postačuje prakticky kterýkoliv dnešní zdroj.
Ale jak jsem se zmínil, prakticky mě nezajímají Watty, ale decibely. Doporučíte mi něco, co bude cenově rozumné, ale poté, co to do skříně namontuji, tak díky tomu, ja to je tiché, na to zapomenu a nebudu už o tom vědět? Zajímá mě samozřejmě Vaše konkrétní zkušenost a ne nějaké tabulkové hodnoty a klamavé nápisy SuperTichý v názvu výrobku.
Honza
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je článek o ničem. Srovnávat jablka s hruškama a pak z toho dělat nějaké závěry je nesmysl. Srovnávat zdroj za 5000,- se zdrojem za 500,-? To snad ne! A ještě k tomu testovat k sestavě poddimenzovaný 350 W zdroj? Proč nejsou uvedeny jednotlivé hodnoty napětí jednotlivých zdrojů při zátěži? Pánové, jak hluboko jste u mě klesly....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemate niekto skusenosti so zdrojmi Zalman??? Chcel by som ho dat do noveho PC...alebo Corsair 520...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gigous
Keby si to cital zistil by si, ze 350W a 400W zdroj sa do testu dostali preto lebo ich mal autor vo vlastnictve. Mimochodom testov ktore porovnavaju zdroje jednej urovne je po nete nespocetne, ale toto je asi prvy test co porovnava fakt neporovnatelne veci a ja som zan vdacny lebo na tom aspom mozem nietlrim tupcom demostrovat co moze spravit par stoviek rozdiel na zdroji(EC vs fortron). Popripade, ze papierove udaje nie su vsetko, aj ked tu by som uvital este porovnanie 600W EC versus 400W enermax(alebo ini seriozny vyrobca).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

honza_skypala: Seasonic S12-430. Budete mit i slusnou vykonovou rezervu. Myslim, ze kazdy vlastnik tohoto zdroje vam potvrdi, ze o hlucnosti ani nema smysl diskutovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

honza_skypala
Ja mam 400W Enermax Liberty a 500W Seasonic S12. Ten Enermax je v zostave, ktora bezi nonstop a kde bol hlavni ciel ticho(je tam C2D a integrovana grafika), Co sa hlucnosti tyka, tak cez den sa hluk v beznom sume uplne strati a vobec neviem, ze PC bezi (pocut iba ked sa zohname pod stol k PC), v noci ked je uplne ticho tak uz ho pocut, ale stale to nie je ziadny problem. Ten Seasonic by podla testov mal byt este o nieco tichsi ale u mna bezi v podstne "nenazranejsej" zostave takze to neviem posudit, a hlavne uz aj ten Enermax povazujem za velmi tychy zdroj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna je to dobry clanok a pekne odraza realnu situaciu kedy sa uzivatel rozhoduje o kupe zdroja k vykonnejsiemu pocitacu a rozmysla nad tym ci mu to pojde. Je vela ludi ktori si kupia drahu grafiku a lacny zdroj. V clanku je presne takato situacia, kde vidime ze to sidce pojde no otazkou je ako. Ja vam dakujem za tento clanok, velmi ma zaujal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec nemám autorovi za zlé, že porovnává neporovnatelné, jak někteří poukazují. Aspoň vyniknou všechny přednosti těch lepších skříní/zdrojů. Stavím-li si "herní dělo", je pro mě článek "recenzí", jak bych mohl dopadnout, pokud použiju "bídné komponenty" (zde zdroj a skříň). Pochopitelně v jiných situacích (nenáročné PC "only for internet and Works") postačí i ty (v herním PC nevyhovující) komponenty.

Díky za (pro mě přínosný) článek/test!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

honza_skypala: No tak nějaký bez větráku, třeba Fortron FSP300-60GNF Zens (Fanless) 300W, Silentmaxx Fanless 400W, Yesico FL550TMS-2 550W, Thermaltake DualPower W0107 520W (do 380W bez větráku), na výběr jich je spousta :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> honza_skypala:
Tak něco podobného jsem nedávno řešil pro své PC s mobilním Athlonem XP, pecko, které žere všeho všudy 120 až 150 W při extrémní zátěži (tedy procák i grafika dohromady), běžně pak kolem 80 W. Nejprve jsem tam vrazil 350W Eurocase se 12cm větrákem s tím, že "to musí sakra stačit, i kdyby nechtělo". Ouha! Eurocase byl slyšet víc než je zdrávo, PC živil ale bez problémů.
I vrátil jsem milý Eurocase prodejci s tím, že tohle fakt ne (v PC mám totiž i ostatní větráky vyladěné do ticha - grafiku i procák chladí Arcticy a disky dva 8cm větráky zapojené na 12V do série - a tenhle eurocase je dost znatelně přeřval včetně disků - mám tam dva). Do té doby jsem si dal do PC starého dobrého 200W Fortrona, který má jen 8cm větrák a v nenáročném PC opravdu slyšet není. Spáchal jsem si i redukci pro ATX12V na živení procáku... i tento Fortron živil počítač bez potíží, jenže odběr kolem 100 W už způsoboval slyšitelnost větrníku.
I řekl jsem si "kua chci ticho, nebo ušetřit?" a koupil jsem nakonec 430W nikoli zrovna nejlevnější Coolermaster - a byl klid. Doslova. Nejhlučnější komponentou v PC jsou disky. Ještě zvažuju i výměnu skříně, protože to, co mám teď těmi pomalými otáčkami všech pěti vrtulníků lehce vibruje ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych rad podekoval za zajimavou recenzi (ci spis zamysleni), ktere je dost poucne a clovek si diky konkretnim cislum muze udelat predstavu o pro a proti ruznych reseni. Diky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fredy1:
No hej, tych 5 rokov je dost ale ak nejaky idiot nezmeni napajacie konektory, tak to imho nie je zas uplne napazu. Treba si uvedomit, ze zdroje moralne nezastaravaju tak rychlo ako ine komponenty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Honza748
Pasivne riesenia nie su vzdy idealne, jednak ten horuci vzduch musis zo skrine nejak dostat a tiez chladenie na nich nie je vzdy dostatocne dimenzovane na dlhodobu zataz, nemusis prekrocit vyrobcom stanovenu hodnotu, staci ze ide dlhu dobu ten forton aj silntmaxx som uz videl vyhoreny, s Yesico som este naml tu cest ale pocul ze v pasivnych zdrojoch je to spicka, zase 6K za zdroj nie je zrovna ludova zalezitost. Nehovoriac o tom, ze za tie prach co ziska 300W pasivnych by mal 400W Enermax/Seasonic ktore budu aj tak tichsie ako ostatne ventilatory v PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt nikto nema skusenost so zdrojmi Zalman??? Ten 460W vyzera dobre..asi do toho pojdem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není Eurocase jako Eurocase. Osobně mám doma model Inspirator 1351 400W - http://www.partis.cz/index.php?gid=395. Jsem s ním max. spokojen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BS: Ty máš Fortron GLN? Mám ho taky (350W verzi) a zdá se mi docela hlučný, jak je na tom ten tvůj? Potřeboval bych nějak zpomalit větrák, protože i při dlouhodobé zátěži je celý zdroj krásně (až zbytečně) studený ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, podle mě je z toho grafu cen vidět jedna zajímavá věc: že před nákupem PC by se člověk měl dvakrát zamyslet, jak moc a jak kvalitně chce hrát náročné hry.
Protože z toho grafu je jasně vidět, že kvalitní a drahý zdroj sice znamená úsporu energie, ale mnohem větší úsporu znamená koupit úspornější (a většinou i levnější) komponenty.
Alespoň z té modelové situace je vidět, že Fortron a X1900XTX oproti Enermaxu s HD 2900XT bude tak o deset tisíc levnější volba a přitom úspora bude tak 1000Kč za rok. Nemluvě o nahrazení "přímotopu" Prescott za nějaký úsporný procesor.
Samozřejmě neříkám, že každý musí mít Semprona a GF6200, akorát že není od věci zvážit, jestli chci raději víc FPS anebo úspornější a tišší počítač.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Šok druhý: ne, není to překlep, 400W Fortron skutečně v konfiguraci s Radeonem HD 2900 XT vykazoval odběr 445 W!"
--
To je vtipné tak, až mě to shodilo ze židle. Těch 400W neznamená příkon, ale výkon zdroje. Čili může klidně žrát 500W a dodávat 400W a nikoho to šokovat nebude.

Vámi uvedená spotřeba zdroje odpovídá účinnosti cca 89% (pokud odával těch jmenovitých 400W), čili nevím, co na tom autora překvapuje. Možná by si nejdřív měl přečíst nějakou literaturu, než začne psát ságy o zdrojích.

Tato sága mi přijde celá vtipná, asi si ji někdy budu muset přečíst. Ale do tak hutného textu plných nesmyslů a v podstatě nevypovídající o ničem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Článek je zajímavý, ale použití levného měřáku výsledky dosti zpochybňuje. V tomto případě totiž neplatí, že levný měřák bude měřit sice špatně, ale pro všechny zdroje stejně. Hodnota díky tomu hodně závisí na vlastnostech zdroje. Přitom není potřeba schánět drahý měřák. Stačí klasický termočlánkový wattmetr - ten měří efektivní hodnotu správně a lze ho najít v mnoha školních laborkách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1: ten měřáček mám doma, já osobně z Conradu. Mám možnosti, tak jsem to testnul a nevykazuje větší chybu než 3% a to i když jsem "pěkně" zahýbal účiníkem.
Já osobně jsem vždy měl samotnou case a pak si dokoupil zdroj FOLTRON, nyní jsem udělal vyjímku a taky to není nejhorší, mám "velkou" case CHIEFTEC BigTower se zdrojem 400W a proti Eurocase co má kámoš mám v klidu, při nevytíženém PC asi o 40% menší spotřebu.
PC máme až na 1 HDD a různé druhy vypalovaček a jiné zvukovky identické !
Takže něco na tom je, a pokud má někdo zapnuté PC doma 6 hodin denně, jistě se takováto investice vyplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, pokus o sepsani poutaveho clanku,nebo co to bylo? Autor by mel uzivat mene kvetnaty styl a radeji si dat vic prace tam kde je treba. Nastesti pred nejakou dobou na zive vysel clanek ktery se venuje zdrojum mnohem profesionalneji, takze zkuste kdyztak toto: http://www.zive.cz/Titulni-strana/Stava-pro-narocne-18-vykonnych-zdroju-...
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt ? Jenze on se meril ODBER ZE ZDROJE. Takze pokud ze zdroje o vykonu 400W odebiras trvale pres 400W, tak neco neni v poradku :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ptc
Tak to sme asi kazdy citali iny clanok, lebo v tomto meral odber zo siete a nie odber zo zdroja.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že výkon zdroje ovlivňuje teplotu CPU mi připadá dost nesmyslné a divím se, že autor neudělal další měření. Spíš myslím že autorovi bylo v místnosti horko a tak si otevřel okno, nebo to prováděl v jinou denní dobu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"kabely vedoucí ze zdroje pak byly výrazně teplé (a tudíž pro potřeby PC značně poddimenzované)" - nebyly nahodou teple proto, ze vedly z rozhaveneho zdroje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TMK: Kabely nebyly horké kvůli přehřátí zdroje ale kvůli proudovému přetížení samotného vodiče, tudíž byly poddimenzované a autor se nepletl. Nejdřív si prostuduj trochu elektriku a pak se ptej ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Siki: "Kabely nebyly horké kvůli přehřátí zdroje ale kvůli proudovému přetížení samotného vodiče" - me prave zajimalo, jak to muze autor vedet, kdyz mohli bejt uplne stejne zahraty od rozpalenyho zdroje.. o to vic by me zajimalo, jak to muzes vedet ty :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda "mohly" :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TMK: no zahřáté od rožhaveného zdroje být mohly ale tak cca 5-10 cm o místa připájení na desku zdroje. Ale spíš si myslím že to bylo proudovým zatížením. A já jsem na toto přišel z praxe. Když vodič příliš proudově zatíží tak se začne přeřívat a to po celé délce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 doubt
Mam FSP GLN 400W, a je opravdu potichy. Zkus tam namotnovat Noctuu. Pokud je studeny je mozne ze ti nejak nebezi regulace otacek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

__Predevsim diky za vtipne pojatou recenzi! Takhle od srdce, jsem se jiz dlouhu u pc, nezasmal. To jestli se opravdu vyplati investice do poradne skrine a zdroje, at si kazdy uvazi sam podle svych prednosti a hlavne zamereni pc. Obecne lze rici, ze pro soukrome ucely nelze jinak nez durazne nedoporucit prave EC produkty a jim podobne at uz se jedna o PSU ci case. Ja osobne jsem tyto dve komponenty kupoval s vyhledem do budoucna a proto v nejblizzsi dobe/do 5let/ budu upgradovat pouze ostatni komponenty. Byly to mimochodem Corsair 620W + SS Lascala. Jedina zalezitost, ktera me trochu mrzi, je, ze jste to nedotahl do opravdoveho konce.../viz napr. moji oblibenci z MythBusters/. Bylo by celkem usmevne jak se 350W EC zdroj smazi pri pokusu nasytit hladoveho Radeona 2900XT spolu s P4 takoveho kalibru:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

 
Lepsi je Green FORTRON s ucinnosti 85 %
 
FORTRON FSP400-60GLN, zdroj, ATX/ATX 2.0, 400W, 120mm FAN, aktivní PFC, 20+4pin

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam Corsair HX620, 620W modularni kabely, cena lehce pres 2000, jsem plne spokojen a mohu jen doporucit. 5000 bych za zdroj uz nedal, to mi prijde jako vydridusstvi. V testech na jednom zahranicnim serveru dokonce corsair predhonil enermax a skoncil druhy hned za seasonicem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám Bigtower Chieftec (původně se 400W Chieftec zdrojem), utáhl mi a nepadal se současnou sestavou (AMDPhenom9550,2x1GBDDR21066,4xHDD(640GB a 500GB),GF9600GTpasiv,2x12cmvětrák,2xDVDRW,nějaký USB (asi 6)), teď jsem kvůli tichosti přešel na Fortron zdroj 700W EPSILON 80PLUS, není slyšet, ten 400W už foukal aby to uchladil. Zatím spokojenost...trochu cena (3000sDPH), ale zase věřím, že vydrží dlouho a i upgrade HW nebude problém ;-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.