Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobce pamětí dostane ban Huawei do ztráty

Microsoft to vyrieši
Výrobci pamětí jsou zklamaní z Windows 8, jsou málo náročné
Karel Javůrek 28. října 2012

IHS zveřejnilo procentní zvýšení poptávky po operačních pamětech u starších systémů Microsoftu:

Windows 3.1: +29 %
Windows 95: +23 %
Windows 98: +40 %
Windows 2000: +49 %
Windows XP: +41 %
Windows Vista: +26 %
Windows 7: +18 %
Windows 8: +8 % (odhad)
https://www.zive.cz/bleskovky/vyrobci-pameti-jsou-zklamani-z-windows-8-j...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co ma ako MS a Windows spolocne s prebytocnou pametou na skladoch pre mobilne telefony ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aplikácie Microsoftu bundlované Samsungom do Galaxy Sa žerú spoľahlivo najviac..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v článku je jako ilustrační fotka nějaký modul od Corsiaru. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obojí jsou paměti vyráběné na stejném procesu ze stejného křemíku a na stejných linkách. Výrobci mohou místo čipů pro mobily vyrábět čipy pro PC, ale problém to neřeší, pamětí stále bude nadbytek a ten jinak než bez snížení cen neudají.

Nic to ale nemění na tom, že souvislost s Microsoftem taky nechápu. Nová verze Windows na obzoru není a i kdyby byla, moc to nezmění. Od Vist požadavek Windows na kapacitu RAM nijak nevzrostl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co třeba eMMC moduly ? Stačila jedna aktualizace windows které vyžadovala více než 32GB a rázem je potřeba více křemíku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se ovšem týká marginálního segmentu trhu, úplný notebookový low-end. Proti tomu stojí pokles odbytu o 43 milionů telefonů, jejichž cena je mnohem vyšší a to mj. právě proto, že jsou vybaveny několikanásobkem paměti. Stručně řečeno, to je asi jako z korby písku odebrat jednu dětskou lopatičku a tvářit se, že je složená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorat vypadek Huaweie, pokud to spravne chapu, zalepi celkem s jistotou jine firmy. At uz Samsung, Apple, Xiaomi, ZTE a dalsi... Stejne vetsina z nich nebude mit ani vlastni fabriky, takze jen nechaji navysit produkce.
Podle mne jeden vyrobe, byt takhle velky, pokud nerestane vyrabet najednou uplne, tak ztratu jeho podilu preberou postupne jine firmy. Mozna tam bude nejaky kratkodoby efekt, ale ten nebude trvat zase dlouho.
Z pohledu uzivatele, ktery neni na huawei 'zavisly' se asi moc nestane, z pohledu firmy Huawei, to je jina..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezalepí. Nevím, co je tak těžkého na přijetí toho, že se v případě nevyřešení situace letos prodá o 43 milionů smartphonů méně. Část lidí si koupí něco jiného, ale část lidí zkrátka upgrade neprovede. Ti, co plánovali koupi Huawei, k tomu mají jasný důvod - Huawei jim za určitou cenu nabízí něco, co jim za danou cenu jiný výrobce nenabídne. Pokud ovšem nabídka Huawei padne, pak řada lidí nebude mít důvod k upgradu, protože v konkrétní cenové relaci nebude nabídka, která by je zaujala.

Ostatní výrobci mohou zaplnit místo po krachující firmě, která pozvolna ztrácí zákazníky, protože se její nabídka stává horší než nabídka ostatních konkurentů. Těžko ale mohou ze dne na den zaplnit místo po firmě, která prudce roste, protože zákazníci její nabídku považují za lepší než konkurenční.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, Je to tvuj nazor, ja ti ho neberu. Osobne si nemyslim, ze snad krome domaci Ciny, je nekdo opravdovym fandou Huaweie (vyjimky se asi najdou). Jen abych trochu nalomil tu predstavu o tom, ze Huawei nabizi neco extra...vetsina lidi co znam, tak vyjma Apple funboy-u a par lidi ruzne po forech (co jsem videl i tady), tak je celkem jedno, jakou maji znacku. Huawei se zatim ani nestihl (aspon v Evrope) etablovat jako treba Apple nebo Samsung a nepatri ani k "snobsky zadanym mobilum". Dneska je pro prumerneho uzivatele (coz je cilovka Huaweie), prumerna nabidka natolik velka, ze spis zalezi na tom, kolik do toho investuje.
Ty fotaky fotej stejne v zasade podobne. Normalni Franta si tech rozdilu vetsinou ani moc nevsimne. Teda aspon s jednou optikou. Se 2ma a vice kamaramy nemam zkusenost. Kdo ma vyssi cile s focenim, tak stejne bude fotit fotakem.
Co se tyce zbytku, fakt nevim, co by melo byt na Huawei tak zazracneho...tech lidi co zvazuje nakup mobilu prodle nejakych specifickych testu a opravdu v nich hleda neco "spec", je minimum...

Ale jinak jo..asi k nejakemu poklesu asi dojde :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednoznačně bych to neviděl. Huawei si technologicky s výjimkou displejů se Samsungem nezadá. Bylo to i vidět na podílu na trhu, kde se Huawei začal na Samsung dotahovat. Huawei se začal na Samsung dotahovat hlavně proto, že se Samsung zhlédl v Apple a chtěl ze své značky vybudovat snobskou alternativu Apple na Androidu a to včetně cenotvorby. Lidé si prostě všimly, že Huawei nabízí prakticky to samé za podstatně méně a navíc ty průsery co měl poslední dobou Samsung to přiklonění k Huawei ještě urychlilo. Pokud jde o Android telefony, tak mezi Samsungem + Huawei a ostatními je docela velká kvalitativní díra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem Huawei nikdy nemel a osobne ani o cisteho Cinana zajem nemam, dokud tu bude neco rozummeho treba od Tamtungu. Nicmene osobne mam patlatek plny kecky.
Kdyz jsem se ptal v netechnickem okoli, kdo by si koupil Huawei mobil..tak jsem pochopil, ze nevi co to je Huawei. Pokud se zeptam na Apple nebo Samsung tak aspon nekdo se ozve.
Nemam pocit, ze bych podcenoval Huawei, spis mi prijde ze ho neprecenuji ;)
Osobne doufam, ze mi muj stavajici Tamtung A7 2017 vydrzi co nejdele, jelikoz jeste uzsi jelito s jeste uzsim rameckem nepotrebuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná se stačí shodnout že významnou část, možná i naprostou většinu ta značka vůbec nezajímá a koukají na to jkak to vypadá a jak se to chová (co to umí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a já jsem třeba díky jistým okolnostem za poslední rok a půl již v druhé korporátní firmě (obě docela velké) a mám už tím pádem druhý Huawei, protože u obou jsou pro specialisty a nižší management Huaweie standardem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Avšak môže dať podmienku na inštaláciu rovnako ako u diskového priestoru, na RAM. Proste nastaví min. na 4 GB u 64 bit (vôbec by som nebol proti) a kto má 2 GB, ten by musel RAM dokúpiť. Nejde mi o vyriešenie problému s prebytočnými pamäťami, ale spomínam to len ako možnosť

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolega zvuk naráža na niečo,

až na to, že ním zmienené nie je pamäť, ale disk a tým možno flash pamäť..

Microsoft zdvojnásobil požadavek Windows 10 na diskovou kapacitu
3. 5. 2019

Minimálním požadavkem Windows 10 na diskovou kapacitu dosud bylo 16 GB. Od verze Windows 10 1903 se toto minimum dvojnásobí na 32 GB…

Windows 10 ≤1809 Windows 10 ≥1903
Windows 10 32bit 16 GB 32 GB
Windows 10 64bit 20 GB 32 GB (44 GB?)
https://diit.cz/clanek/windows-10-budou-potrebovat-2x-vice-mista-na-hdd

a kľudne na jeseň/podzim môže podobné urobiť s RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze co sa tyka narocnosti na RAM je na tom asi Windows najlepsie z dnesnych OS. Mozno OSX by sa mohol porovnavat. Linux je na tom tragicky hlavne ak sa nahodi nejake preplacane GUI a Android asi este horsie. Co sa tyka diskoveho priestoru, tak to je v pripade windowsu dan za spetnu kompatibiltu a debilny boj medzi javou a .netom a tak isto nepodarkom universal windows platform. To vecsinou zabera kapacitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od Windows Vista sice OS o moc víc nežere ale zato prohlížeč Internetu se rozežral jako sviňa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, jeden populistickej napad a Trumf bude razem oblibenej, milovat ho budou nejen v Huawei, ale i prodejci telefonu a vyrobci pameti. Ono se nakonec obdivovatelu ukaze jiste vic a pristi volebni kampan uz si chlapec zaplati asi celou sam. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi dávno jsem kupoval 8 GB RAM za 700 Kč - ano, to byli výrobci ve ztrátě. Dnes (po mnoha letech ladění a nájezdu menších nanometrů) stojí minimálně 800 Kč. Nějak se o ty výrobce nedokážu začít bát. Výrobní náklady 1 GB musely klesnout mnohem víc než inflace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono taky nejsou paměti jako paměti, Já když před časem chtěl rozšířit desku s DDR3, tak jsem už nemohl sehnat nějaké se stejně vysokými takty. Všude byly už jen ddr4 a nebo pomalejší ddr3 (přišlo mi to líto ty kdysi drahé ramky spomalovat)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je normální - pokud jde daný druh pamětí mimo mainstream, tak jako první končí overclock speciály a vysoko taktované kousky a zůstavají jen obyčejné co se vyrábí v největším množství. Tak to bylo vždy a pravděpodobně to tak bude i do budoucna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky nebyl dolar za 23 korun, ale kolem 15.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se ale bavíme celkem asi o 2 dnech, kdy byl za 15. Ale za 18 si pamatuju, ze už byl několikrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na nákup pamětí přece nejsou třeba 2 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.