Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Výrobci desek s ATI čipsety pro procesory Intel moc nepočítají

AMD/ATI vymyšlené logo

Jestli někdo začíná reagovat na oznámenou dohodu o převzetí ATI firmou AMD, pak jsou to určitě taiwanští výrobci základních desek. Ti nehodlají nic ponechat náhodě a už teď své plány mírně přehodnocují. Poněkud stranou jejich zájmu jdou nyní ty základní desky, které jsou určeny pro procesory Intel a pohánět je mají čipsety ATI. Naopak se spíše zaměřují na druhou stránku, tedy desky s čipsety ATI pro procesory AMD.

Výrobci mají strach, že čipsetů ATI pro procesory Intel budou dostávat méně a že by jim tedy zbyla spousta desek, které by neměli čím osadit. Příklad si berou z někdejšího nedostatku čipů ULi poté, co jejich výrobce pohltila společnost nVidia. Např. v ECS nyní přehodnocují plány na uvedení desek s čipsety RD600 (bez grafiky) a RS600 (s integrovanou grafikou) pro procesory Intel. Firma Gigabyte, která na čipsetech ATI už víceméně nestaví, hodlá znovu vytáhnout plány základních desek s popisky „čipset ATI, platforma AMD“, konkrétně půjde o čipset RS690 s integrovanou grafikou. Výrobci také odhadují, že AMD začne v dohledné době tvůrcům více či méně značkových PC dodávat AMD procesory rovnou v sadě s ATI čipsety.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Výrobci desek s ATI čipsety pro procesory Intel moc nepočítají

Pondělí, 21 Srpen 2006 - 16:40 | ge0rge | Gerry : VIA zastarava, nVidia nestablini ?? Tak...
Pondělí, 21 Srpen 2006 - 16:38 | ge0rge | Jakesh: Postoji Thaivanskych vyrobcu se nedivim....
Pondělí, 21 Srpen 2006 - 16:35 | Anonym | Ty ses taky fuj. VIA zasatarava, nVidia je...
Pondělí, 21 Srpen 2006 - 15:40 | Anonym | Fuj !

Zobrazit diskusi