Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce Partner Program bojkotuje Kaby Lake-G, Intel zkusí profi segment

to by me zajimalo, kdyz si je nVidie tak jista svym dokonalym hardwarem, proc ma zapotrebi presvedcovat vyrobce, aby bojkotovali intel a amd.. (:

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jsem přesvědčen že článek je zase nějaký výmysl někoho kdo záměrně nechce a nevidí fakta. Od kdy ti co podepsali GPP nemohou prodávat AMD? Proč by nemohli vyrobit Notebooks KabyLakeG ?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"a jejich redakce byla totožná: „Nvidia je silně zodpovědná za prevenci rozšíření Kaby Lake-G“."

Aha, takže v istom zmysle mala nVidia väčšie slovo ako Intel ?

Ako je mi jasné že vzhľadom k dominancii v segmente herných GPU do noťasov má svoju moc a "donucovacie prostriedky" ale aj tak...

btw. "Negativní dopady GeForce Partner Program nepocítí... ale také Intel." - no, niekto by povedal že narazila kosa na kameň :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono je trochu problem, ze nvidia ma proti zalobe "tromf" aj pravny aj PR a sice spiknutie exFairchildakov. Fiarchild semiconductor bola firma, o ktrej dnes ani pes nestekne, ale je nespokoni zametnanci zalozili kde co.

A prave jeden taky pribeh sa da pouzit
od 1.1.1968 Sherman Fairchild nasadil noveho CEO z Motoroly a s nim sa nedohodli ani zakladajuci technici Fairchildu a ti, ako aj sef ekonom odisli v maji/kvetnu 1968 z Fairchildu

Cast z nich zalozilia 16.7.1968 intel a druha cast z tych, co odisli zlozili 1.5.1969 AMD. Sef Intelu dokonca pozical hlavnemu zakladetelovi AMD Jerrymi Sandersovi peniaze na zalozenie AMD.

v roku 1976 podpisali Intel a AMD dohodu na zaklade, ktorej moze jedna firma pozuizvat patenmty druhej a naopak druha patenty prvej bez poplatku. Ta dohoda plati od 1.1.1977 dodnes a bola pouzita v roku 1978/9 ked IBM urobilo temder na CPU pre svoje IBM PC s podmienkou, ze vitaz zabezpeci druheho vyrobcu svojich PC. A je predlzenia platia dodnes.

Takze nVidia moze tvrdit, ze sa proti nej exFairchildaci spikli, aby ju odstavili, ako na sude, tak pred verejnostou a ten program je len jej obranou proti spiknutiu

Ono aj ine firmy vznikli vdaka ludom z Fairchildu a Sherman Fairchild si bude trhat vlasy aj po smrti..

Founded by Fairchild founding engineers

Amelco
Intel
Intersil
Kleiner Perkins Caufield & Byers
Signetics

Founded by other engineers / executives

AMD
Atmel
Cadence
,,,
Cirrus Logic
...
National Semiconductor
LSI
PMC-Sierra
..
Synaptics
,,,
Xilinx
Zilog
...

https://www.quora.com/What-are-all-the-startups-companies-that-came-out-....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo nakonec se NV ukázala silnější než se čekalo. Už ji mnozí Intel i AMD fans pomalu odepisovali když ji tehdy odstřihli od čipsetů a integrovaných grafik. Ale ta víc a víc prosperuje zato AMD "přischlo" a Intel neustále řeší potíže. A nakonec to Intelu oplácí a škrtí jeho grafické projekty, kouzelné :))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jo za všechno může GPP....

Prdlajz, ten čip se neprosazuje protože jej Intel neprosazuje. Tohle už tu bylo v minulosti několikrát. Vzpomeňte si na modely s Edram a rychlou intel GPU. Ta byla už v době Haswellu rychlejší než všechny low end grafiky a i desktop APU až do příchodu Ryzen APU. Dočkali jsme se jí ale v laptopech? Ihmo z 99% ne. Používal to Akorát Apple v některejch modelech. Dočkali jsme se Skylake s Edram v desktopu (což by byl drtivej herní výkon), opět ne. Já sám nechápu že Intel nechává zajímavej HW vyhnít ale je to prostě tak už mnoho let. GPP za timhle nestojí.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Je tu někdo, kdo neslyšel o Intel CPU s AMD grafikou? Není. Intel KL-G prosazuje stejně jako ostatní produkty, takže v "prosazování" to dle mě není.
Proč by noťasy s KL-G dělaly jen firmy, co GPP nepodepsaly? Protože je Intel málo prosazoval? A proč nechce používat KL-G takovej ASUS, MSI, GB ??? Že by se k nim zpráva o vydání tohoto procáku nedostala? Sorry, ale Tvoje argumentace je směšná.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

„Ta byla už v době Haswellu rychlejší než všechny low end grafiky a i desktop APU až do příchodu Ryzen APU.“

O tom nějak nevím. Nejsvětlejší okamžiky Iris Pro spočívaly v překonání mobilní Kaveri o cca 15 %, což padlo po vydání Carrizo. V průměru Iris Pro nabízela výkon APU od AMD, ovšem s horšími ovladači a za ~3× vyšší cenu. Procesorová část byla výkonnější, ale cena mimo. Oproti tomu Kaby Lake-G nabízí výkon 2-3× vyšší oproti nejnovějšímu APU od AMD. To je poněkud jiný segment.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S ovladačema slouhlas ale ne s výkonem. Nárůst tam byl vyšší jak 15% nad APU a to se bavíme o tom nej desktopovym APU prosim. Thedejší mobilní APU od AMD byly hrozný. Špatnej výkon/watt celé arch což ve výsledku znamenalo nízký takty a na všem se to podepisovalo. Taky jde o to o jaké iris pro ale mluvíš, do podvědomí veřejnosti se dostala až s broadwellem, ale to nebyla ta první.

První přišla už s Haswellem ale nikdo o ní nikdy neslyšel, protože Intel z toho udělal exklusivku pro Apple a oběvila se jen tam a v pár embended produktech, žádnejch PC laptopech nebo nedej bože desktopech. A po boradwellu to samé, přišla Skylake vayrianta s silnějšim jak CPU tak GPU a ta se taky skoro neoběvila. Přitom já bych takovej CPU v desktopu super uvítal protože víme jaké zázraky dělalo těch 128MB Edram u Broadwellu s hernim výkonem obecně, nemyslim teď integrovanou GPU, ale herní výkon obecně. EE, intel nám říká polibte si nic zajímavého nedostanete, místo toho vám dáme Kabyho do socketu pro HEDT jeden by blibl.

Tenhle čip je to samé. Je to čistě vina Intelu že je málo vidět a existujou asi 3 produkty ve kterejch momentálně je. Proč to neprodaj jako samostatné CPU pro lidi eh? Jako... technický překážky by šly easy překonat když už ti retardi udělali kabyho do HEDT. Vim že tohle neni žádej vyspělej produkt, je tam ze strany Intelu skoro 0 devtime, je to jen 4C kaby a vedle něj GPU od AMD připojený přes PCI-E, nic spešl, ale výkon to má, výkon/watt a výkon/rozmněry taky, lidi to chtěji, ale intel opět řekl ne. Intel, ne Nvidia tohle zazdívá. Na AMD by jsme mohli štěkat také, ten čip co tam je je normal pro PCI-E, tzn proč ho už dávno nemáme jako samostatné GPU hmm? WTF...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ani Broadwellová Iris Pro nedokázala v desktopu překonat Kaveri, spíš ho dorovnávala:

https://www.techpowerup.com/forums/threads/kaveri-review-tested-13-recen...

Předchozí byly pomalejší. V mobilním segmentu byla Iris Pro o těch 15 % rychlejší než mobilní Kaveri, protože ta musela víc snižovat takty, aby se vešla do TDP. Iris Pro byl z ekonomického hlediska mrtvý produkt - aby Intel dohnal grafický výkon 28nm integrovaného low-endu AMD, potřeboval 14nm proces, docela velkou integrovanou grafiku a ještě EDRAM čip, což dohromady dalo cenu, která absolutně neodpovídala výkonu.

Kaby Lake-G je cenově na úrovni Iris Pro, ale výkonem mnohem výš. Iris Pro byla zhruba jako Kaveri, Raven Ridge je 2× Kaveri, Kaby Lake-G je 2,5-3× nad Raven Ridge, takže sečteno podtrženo, Kaby Lake-G je výkonnostně 5-6× nad Iris Pro za mírně nižší cenu. 6× lepší poměr cena / výkon, to už by se mělo na nabídce notebooků promítnout - nejsou ale skoro žádné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ovladače bratře, ovladače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je konec GPP, Nvidia ho zrušila kvůli negativnímu feedbacku. Někteří v komentářích spekulují, že by jim to stejně EU zatrhla, protože to bylo monopolistické chování, ale relativní škoda už mohla být způsobena neboť některé značky jako Asus už udělaly změny. https://www.anandtech.com/show/12716/nvidia-terminates-geforce-partner-p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.