Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšel Service Pack 1 pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2. Co přináší?

hmm.. neznate nastroj jak určité "nepotřebné" aktualizace z toho SP odstranit a tím ho trochu zeštíhlit ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Windows Update ;)
Stáhne jenom ty aktualizace, který ještě v systému nemáš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ptal jsem se na upravu obsahu service packu. Ono ne vsechny aktualizace jsou potrebne a nektere je lepsi nemit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, jaké např. ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve Win7 jde pustit IE6? (Viz komentar k KB888092)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, třeba v XP módu :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, to me nenapadlo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mě nainstalování SP1,přestal správně fungovat S3 režim spánku, po opětovném zapnutí se to hned neprobudí do posledního stavu a 0nezachová stav v RAM, ale začne to startovat od začátku s bootováním, jako když bylo vypnuto napájení a následně se poslední stav načte z disku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to mi ani neříkej, že mi přestane fungovat část, bez kterého se žádné HTPC neobejde.....
navíc do teď mají trhaný video na externím monitoru (XP byly bez chybičky)....takový amatéři!!! Ať už je tu pořádně rozjetej Andorid a Wokna na smetiště dějin!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak vyskusaj live verziu XBMC ta bezi pod linuxom (ubuntu)a mozes uz teraz poslat okna na smetiste ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

njn, když já se bojím (ne)podpory mých TV karet, ovladače, spousty USB zařízení....když se něco roze*ere, tak studovat studovat studovat, čas čas čas, ...

budu rád, když mi to vymluvíš, ale na W7 proste nainstaluju a jedu...žádný studium :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

XBMC ma miniaturni instalaci a vetsinou si naslo veskera zarizeni samo. Ostatne stahni si live verzi, nabootuj z CD/USB a poznas sam jak jsi na tom s kompatibilitou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale xbmc podporuje TV vysílání + různá plánování nahrávání, EPG, teletext, ...? prostě jak komplet HTPC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsem S3 vyzkoušel po instalaci SP1. Funguje mi stejně jako před tím.
Je fakt, že mám trošku specifickou konfiguraci. Vypnul jsem hybridní uspávání, protože mám 8 GB RAM a ono než se to uloží, to je doba ... tím jsem to zkrátil na pár vteřin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych hledal bud chybu mezi klavesnici a zidli nebo (a to asi nejspis) u ovladacu ati nebo nvidie. Pokud mas ati, tak se muzes uklidnit, protoze ti to poradne nepojede nikdy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cpo je to za blbost, všechny PC co mám a co jsme měl minulých 5 let byli AMD ATI based, a kvůli ovladačům ATI s S3 žádné problémy nebyli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

blábole obecný ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to zalezitost ovladacu, u ati nenastavis vubec nic (fuj, zase se mi ta agonie s ati vraci). No a co se tyce trhani, tak bud pouzijes neco slusnejsiho jako MPCHT, kde jde vsync vnutit a nebo pouzijes aero, ktere je cele vsynchronizovane a mas po problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opravdu tu doslova blábolíš.....samozřejmě jsou to problémy s W7, nikoliv s ovladači ;-)
myslíš, že jsem nezkusil všechno? dokonce jsem musel udělat změnu v registech, aby ty wokna byly schopný zkousnout až 60 snímků za sekundu na druhým monitoru...prostě W7 je amatéřina a nefunguje tam dobře to, co na XP fungovalo stabilně

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka: jakou mas grafiku, pokud ATI, tak ani nemusis odpovidat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

když říkám, že blábolíš, tak blábolíš ;-)
http://goo.gl/tCwQT
problém je samo i s nVidioty ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tim se to vysvetluje. Me taky zacalo blbnout uspani pocitace ale vzhledem k tomu, ze jsem prekopaval celu masinu tak jsem si rikal, ze by mohl byt problem nekde jinde :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak mam taky problem. Mel jsem nastavene uspani po 30-ti minutach a vyuzival jsem to bez problemu pomerne casto. Po instalaci SP1 to vsak konci na BSOD STOP 0x000000A0 INTERNAL_POWER_ERROR. Co jsem vysledoval, tak se jeste korektne vypne monitor, pak je slyset vypnuti disku a v ten moment to spadne. Pak to musim vypnout a zapnout, protoze kdyz dam jen reset, tak se mi vetsinou nezvladne inicializovat HDD na SATA2 a kdyz projde SATA2, tak uvaznu na SATA3... Mozna pomuze novejsi BIOS, ale spise bych tipoval, ze je problem v SP1 pri konfiguraci kde je vice HDD...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vyreseno. Chyba na strane MS ke ktere dochazi, kdyz je systemovy disk na miniportu SCSIport (napr. nektere SATA3 radice). A je ke stazeni hotfix:
http://support.microsoft.com/kb/2495523
Treba se to bude nekomu hodit. ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čekat netřeba, na Windows Update se SP1 objevil už odpoledne, velikost něco málo přes 70 MB, doba instalace asi pět minut.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tej možnosti odinštalovania SP1.

Pri SPx pre WinXP bolo možné inštalovať SP priamo bez možnosti neskoršej odinštalácia. Myslím, že to bol prepínač "/nobackup".

Existuje niečo podobné aj pri inštalácií SP1 na Win7?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Urcite, je potreba pustit instalackupres cmd s /? a vypise ti moznosti. Pokud vim, tak to funguje jen u redist. verze ... takze bohuzel musis sosnout 500MB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych mnohem vice uvital, kdyby si konecne doresili problemy s 5+1 ve windows. (teda nevim, jestli uz to doresene neni). Ja osobne jsem v pohode, mam X-Fi, ale bracha s integrovanou zvukovkou je z toho na prasky. Hry a podobne, vse v pohode - ale primo ve windows (wmp, winamp) jak napriklad MP3 je nahrana stereo, pusti to pouze stereo.

Nevi nekdo pripadne, co s tim? Co jsem cetl na nejakych forech, je to problem ovladacu, ktere neumej rozdelit stereo do 5+1 a win7 to proste neudelaj. Pry na to mozna existuje nejaky SW - pokud nekdo vi, co s tim, dejte pls vedet...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K čemu chceš hudbu dělit ze sterea na surround? Pokud nahrávka není rovnou surround, je to mrvení zvuku. Není nad kvalitní stereo na hudbu (případně sluchátka). Surround má smysl, imho, jen u filmů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, jen hloupá zvukovka "domejšlí" zvuky tam kde nejsou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze kdyz ma clovek 5+1 repro k PC (mame s brachou oba Genius home theather), tak napriklad hry hraji ze vsech repro v poradku.
Kdyz vsak se pusti MP3, tak to hraje jen ze 2 prednich repro, cimz dojde k nejzasadnejsimu problemu - vyradi se subwoofer. Tim padem to v podstate prestane hrat basy.
Nebavime se o tom, ze bychom doma meli nejake hi-fi. Proste mame obyc repraky, ktere aby hraly tak nejak poslouchatelne, MUSI fungovat subwoofer, jinak se to neda poslouchat. Nehlede na to, ze za normalnich okolnosti jde velke mnozstvi zvuku z front-central , ale proste takhle to jde jen z front left a right, takze to ani nema cenu poustet tu hudbu, je to o nicem....

Je to problem az win7 - cokoliv predtim fungovalo v poradku. Od win98 do win vista nebyl nikdy jediny problem.
Pokusil jsem se do toho systemu nacpat ovladace pro visty trebas primo z CD s ovladacema a podobne, ale vytvrvale to hraje jen ze 2 repraku :-(((

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě mě napadá nějaký plugin do winampu, třeba tento:
http://www.winamp.com/plugin/vl-sound-for-vista-7-v1-0-0-17/183408

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TENHLE PROBLEM JE NATOLIK ZASADNI, ze by si zaslouzil samotny clanek.
Ja mam integrovany realtek. Ve WXP to delalo (nejspis) nasledovne. Pustil stero zvuk do prednich a ten samy zvuk taky do zadnich. A do subwooferu nejspis pustil mix obou a ten si s tim nejak poradil, zkratka hralo to perfektne (jak jen muze na tech drevenych geniusech HT co doma mam). Problem nastal ve vistach a pozdej W7. Realtek ma nejakou srackoidni utilitu "Spravce zvuku Realtek HD", ktera je proste uz od zacatku ve W7 nebo se to tam doinstalovalo s ovladacema, nevim. Kazdopadne tam jde zapnout doplneni reproduktoru a sprava basu. A to je neco STRASNEHO!!!! Co se ozyva ze zadnich repro, to je neco priserneho, je to zkresleny zvuk, neco jako pri 4kHz komprimaci, proste hruza. Nejakemu tuctuc to nevadi, ale kdyz si pustim treba rock, tak to zezadu tak zvatla, ze se to neda poslouchat. Stravil jsem s tim problemem nekolik hodin, mozna i desitek, prolezani for, instalovani ruznych ovladacu a bez sebemensiho vysledku. Jedine co se da snad udelat je to vypnout a zapnout "Zvukovy efekt - mistnost" to hraje sice strasne, ale rozhodne lip nez s doplnenim repro. Dulezite je, ze to hraje i trochu na zadnich, protoze kdyz to hraje jenom na prednich a navic bez subwooferu, tak je to naprosto o nicem.
Kdyz se clovek trochu zahrabe do nastaveni zvuku, tak zjisti, ze je to efekt "Doplneni reproduktoru" a poskytovatel je MICROSOFT! Je nejspis hloupe, ze to realtek ma v ovladacich a pouziva nejaky filtr od MS, takze tezko rict, co/kdo ten zvuk tak kur**. Nicmene je naprosta to hruza. Kdyz je film 5.1, tak to jede naprsto v poradku, jenom to doplneni je totalne k nicemu. Tezko rict, jestli by si MS mohl dovolit neco takoveho vydat, prece by to nekdo musel aspon jednou vyzkouset a zjistit, ze ten algoritmus mrvi zvuk a je to nepouzitelne, tak bych spis videl nejake spatne pouziti toho filtru na strane realteku (uz jenom ty jejich stranky a system updatu ve me budi odpor). Zkratka mam pocit, ze realtek pooluje programatory s ATI a je to videt.
Kdyby mel nekdo nejakou radu, tak se necham rad poucit (krome koupe nove zvukovky:), co bych ocenil by byl nejaky prehravac, co by zvuk upmixoval na 5.1 (neco jsem mel a bylo to neovladatelne - tusim jetaudio). Nejlip nejaky filtr pro aimp, mozna i nejaky starsi winamp bych zkousl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro upresneni, je to tady tahle vec:
http://i52.tinypic.com/14nffx2.png

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som nieco podobne riesil. Teraz pouzivam na prehravanie hudby MPC:HC s externym FFDSHOW audio filtrom (v tom sa da pekne nastavit aby prevadzal stereo na viac kanalov). V MPC som musel povypinat jeho interne filtre pre spracovanie audia a vynutit pouzitie externeho FFDSHOW. Asi sa da pouzit aj nejaky iny prehravac, ktory umoznuje vybrat externy filter.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, chtel jsem napsat to stejny. FFDSHOW je na to jak delanej, je tam hafo filtru a da se s tim vyhrat.
Napr. u mp3 tam hodim filtry dolby+ekvalizer+hlasitost nekdy mixer, dolby to rozdeli na 5,1 v hlasitosti upravim silu jednotlivych kanalu a na vystupu to hodim do AC3 prevod pro S/PDIF a optikou to vali do receiveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já mám win7 + integrovaný realtek + Logitech 530 = mp3 ve winampu hrajou 2.1 (sw + přední dva) a hry+DVD jedou dle nastavení, většinou 5.1
Žádný pluginy ani nic jinýho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu jedno PC, kde je připojena také Genius soustava 5.1. Samozřejmě stereo je naprd. protože satelítky jsou prostě vejšáčky, které hlubší pasáže prostě nereprodukují, to je potřeba poslat do subwooferu. K tomu slouží driver od výrobce (nikoli výchozí HD Audio ovladač z Windows) a jeho utilita, která to patřičně rozdělí, takže je pak i MPtrojky možné pouštět v alespoň 2.1 ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, uz roky rokuce je toto zalezitost ovladacov/sw od zvukoky. Samotny win s tym nic nema...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co s tym ma Windows spolocneho?
To je ciste zalezitost zvukovych filtrov, kde si mozes vyrobit upmix. Skus ffdshow a uvidis ze to ide.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v tom jdou poustet mp3 a da se tam "vnutit" aby to rozdelilo do 5+1? jestli ano, budu moc rad...zkusim odpoledne, ted musim do prace:-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je jedno jestli přehrávač umí 5,1 nebo ne, jak to nezvládají ovladače máš smůlu. kdyby jsi aspoň napsal co to je za integrovanou zvukovku... ale hádám to na ADI Soundmax, svého času jsem s tím měl stejné problémy, buď jsem měl orig drivery z win7 co fungovaly ale nefungovalo připojování sluchátek za chodu, nebo jsem měl drivery od "výrobce" ale jely jen 2 kanály. Jestli jsem se trefil do té zvukovky tak ti řeknu rovnou - nehledej řešení, žádné ani beta drivery nefungovaly. a najít nové je úkol pro člověka kterému nevadí že tím stráví 10 let. Jestli má jinou, doporučuji kompletně odinstalovat drivery a zkusit nahodit nejnovější... ale říkám rovnou, samotné win7 za to nemůžou. je to vždy o driverech/softu/nastavení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak již bylo řečeno - Microsoft s tím nemá nic společného. Spíš bych zaměřil pozornost a kritiku na firmu Realtek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nikde nenapsal co to je za zvukovku, kde jsi přišel na to že to je Realtek, který tedy aspoň mě pod x64 7čkama jede no problemo? Síš bych to dle svých zkušeností viděl na ADI Soundmax, ale to bych radši doporučil vyhodit celou základovku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dela to realtek! Je jedno jaky, mel jsem jinou zakladovku a stejny problem. Pokud mas 5.1 zapni si doplneni reproduktoru. Vypni predni bedny a subwoofer a poslouchej co ti leze z tech zadnich (nebo to proste nevypinej a poslouchej). Pust si nejakou muziku co ma vysky, nejake kytary (ne tuc tuc) a pokud se ti bude zdat zvuk v poradku, tak se nech objednat na ORL.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak jak jsem psal dříve, je to o ovladačích/nastavení atd, když někdo neumí řešit problémy driverů (a to ještě realteku který má vcelku funkční narozdíl od mnou zmíněného Soundmaxu), jeho problém, mě to jede naprosto OK, a k lékaři na vyšetření sluchu opravd nemusím. ale je fakt že mám vcelku novou desku s jedním z nejnovějších čipů od realteku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Se divim ze lidi sou ochotni nacpat tisice do GK k nicemu ale je jim lito dat 1500 za lepsi zvukovku ktera narozdil od GK je na leta a onanuji se s nejakym integrovanym smejdem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze ty dnesni zvukovky maji tri vystupy, takze uz tam nenacpes line-in a mikrofon ... jako klidne si necham poradit, uz jsem se na zvykovky dost dlouho nedival, to je fakt:) Mozna bych snesl i neco USB, protoze pocitac mam v druhe mistnosti

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak rozhodujici je samozrejme i cena. Kdyz mam drahou desku se zvukovkou, tak se mi nechce rvat jeste do externi. Navic ona fakt nehraje vylozene spatne. Mam na tom bedny pripojene 10metrovym kablem a naprosto bez sumu a az na zvyse zmineny problem hraje dobre a to to mam i vyvedenou odbocku na sluchatka a hraji dost hlasite (coz u jine integrovane zvukovky byl neresitelny problem). Navic limitujicim budou hlavne bedny a uvazuju do budoucna koupi neceho lepsiho a tahnout to digitalne, na coz by byl ten realtek nadmiru dostacujici. Takze cena tak do litru (max), nejlip neco za petikilo. 1500 je na zvukovku v dnesni dobe je hodne velky luxus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1500 je na zvukovku optimál, za tvých 500 dostaneš něco na úrovni realtek integrované. ale to je o vkusu a financích každého, že.... jinak těch 1500 stojí třeba Asus Xonar DX, pci-e zvukovka s pěti jacky takže i mikr atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjavne si necital celu diskusiu, inac by si tu nesplietal blbosti! Jedna sa tu o to, ze ta ista zvukovka (Realtek) hraje po vyplneni zadnych repro vo W7 daleko horsie ako vo winXP a umna tento problem sposobil ,ze som preskocil vistu a desne ma to hneva aj vo W7, ale koli SSD ju musim strpiet. Tvoje riesenie kupit zvukovku za 1500 nieje ziadna vyhra lebo ako vsetci vieme pri prechode na novy system sa firmy do vytvorenia vhodnych ovladacov nehrnu (a tak sa z mojej zvukovky za 1500 stala len jedna nepouzitelna doska leziaca v skrini). Ci je problem vo windowse alebo ovladacoch neviem, ale problem je doteraz nevyriesny a neriesitelny

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak napsal dole castielo, řešení je to polovičaté a poměřně i zbytečné. Ideální řešení je externí zesilovač, do kterého pošlu výstup přes optiku a ten si s tím už poradí líp než většina levných zvukovek. Vydrží vám většinou desetiletí a rozhodně se to vyplatí (mnohdy stačí zajít do nějakého bazaru). Uznávám, že je to dražší než nová zvukovka nebo dokonce fungující ovladače, ale zase máte kvalitu zvuku někde jinde. Kdo to neslyšel, neví o čem mluvím (přirovnal bych to jako by se člověk se dvěma dioptriemi podíval na krajinu s brýlemi).
Problém je, že pak chcete zase lepší a lepší vybavení a leze to do peněz ;(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak takhle nějak jsem to také vyřešil. Koupil jsem si receiver a jako zvukovku používám grafickou kartu. Přes HDMI totiž (narozdíl od optiky) lze přenést i 5.1 (7.1) LPCM zvuk z her a výsledek se nedá srovnávat s tím, když jsem používal zvukovku (a nebyl to žádný levný šmejd, ale solidní PCI-E X-Fi Titanium Pro)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

přes optiku nejde posílat 5.1? he?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nejde. Mluvím o nezkomprimovaném LPCM 5.1 zvuku. To, že přes ni jde 5.1 dolby nebo DTS samozřejmě vím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam pocit ze ta X-Fi uz umela poslat 5.1 zvuk z her komprimovane v AC3 optikou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, proto zdůrazňuju pojem "nezkomprimovaný LPCM zvuk" :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu ti funguje 5.1 z her pres hdmi v grafice ? Ja totestoval asi pred rokem na HD4850 a vic nez stereo jsem z toho nedostal. Napis prosim co mas presne za vybaveni. Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funguje, sám jsem takhle hrál Fallout 3 v obýváku na HTPC z pohodlí sedačky :-)
Mám tam ATI HD 5750 a Win7 x64

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Radeon 5970 a zvuk vedu přes jeden z DVI výstupů (pomocí přiložené HDMI redukce). Důležité je ve Windows v nastavení zvuku nastavit 5.1 reproduktory (výchozí je tam vždy jen 2.0), pak je vše v pořádku. U Radeonu 4850 by to mělo fungovat úplně stejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby se vyplatila kvalitní zvukovka, tak bych musel mít na opravdu kvalitní repráky. A vzhledem k tomu, že 90% jedu na sluchátkách, tak to fakt nemá cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spatne, kvalitni zvukovka je pro kavalitni sluchatka naprosto zasadni nuntost (teda pokud ji pripojujete do zvukovky analogove).

Napr ja presel z Creative Audigy 2 na Creative Titanium HD a zkuk to zmenilo neskutecne -u pocitace pouzivam pouze sluchatka Sennheiser PC 350. Prirovnal bych to jako bych predtim poslouchal hudbu, co se hraje ve vedlejsi mistnosti za zavrenymi dvermi a pak (s tou novou zvukovkou) jsem presel primo do te mistnosti a poslouchal tam - najednou jsem slysel detaily, co predtim ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba koupit blbou Audigy, klidně z bazaru ? Hrát to bude možná i o kousek líp než integrovaná a ovladače řešit netřeba, jsou ve windows.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, tak jsem to vyresil tak, ze jsem si ted koupil toto
http://www.alza.cz/creative-sound-blaster-x-fi-surround-5-1-pro-d194709....
Na testfreaku to nema vylozene spatne hodnoceni. Doufam (nejspis marne), ze to vyresi i problem s brumem, ktery mam na tech genius SW-HT5.1, kdyz pripojim jeste dalsi zdroj .....
BTW: uz by nekdo mohl konecne vymyslet nejakou medicinu na ten podelany brum, protoze co jsem slysel(cetl), tak s tim maji lidi problem i u hi-fi receiveru za radove 10k, coz je cenova hladina, ve ktere se nic takoveho rozhodne tolerovat neda (no, ono je to nepochopitelne i u tech geniusu, ze nemaji nejake odstineni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem konecne dorazil z prace, tak nekolik poznamek k tomu zvuku:
Bracha ma integrovany nejaky Realtek, je to deska s AM2 chipsetem, cca rok stara, zadny vylozene smejd. Tam to nefunguje 100%
Dale jsem zkousel asi 3 jine zvukovky do PCI - nefungovalo to ani s jednou. SB Live nefunguje, Audigi2 nefunguje, nejakej starej PCI Realtek nefunguje.
Co jsem cetl ruzna fora, delaji to obecne Realteky a obecne zvukovky od Creativu horsi, jak X-Fi.
Sam s tim problem nemam, mam X-Fi nejake lepsi, takze jsem v pohode.

Samozrejme rady typu "optikou do zesilovace" jsou mi na nic, protoze bratr nevlastni zesilovac:-) Ma proste ty Geniusy, ktere bohate na bezne poslouchani stacej. Zadne hifi, ale je to relativne v pohode.

Rada koupit si za 1500 zvukovku je taky vesela, na to bych sam neprisel :-) , ale jen kvuli mp3 si kupovat zvukovku za 1500 je docela pitomy:-(

Zkusime to ffdshow, a pokud se to stihne otestovat nejak brzo (dneska) , tak dam vedet, jak to dopadlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

podivné. mám sám desku s Realtekem HD889 a tyhle prpoblémy se mi vyhly :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak já. Mám Audigy z roku 99, nebo 2000 a od té doby stále šlape. 5.1 ve hrách a 2.1 na mp3.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsem dodat, že systém je Win7-x64 a nic jsem speciálně neinstaloval ani nenastavoval. Jedinou změnu, kterou jsem zpozoroval je zhoršení zvukového podání oproti WinXp. Ale to může být stejně tak stářím té zvukovky a 5.1 systému. Přeci jen 11 let už je něco po záruce :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stejně se divím, že takový vševěd jako ty tady žádá o radu. A pak si ještě dělá srandu z některých odpovědí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na MSDN je už dostupné slepstreamované Win 7 SP1, takže můžeme vesele instalovat Win 7 rovnou s SP1 :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když už je tu spousta odborníků na Realtek, mám taky zajímavý problém. Pod XP se zvukovka chová normálně, na analogovém i digitálním výstupu je to samé. Pod Win7 se ale zvukovka jakoby rozdělí na dvě - v ovládacích panelech mám dvě výstupní zařízení - analogový a digitální výstup. Takže když chci něco poslouchat na bednách, musím zvolit analog, když v TV přes HDMI, musím přepnout na digitál. Což je opravdu "pohodlné". Měl někdo podobný problém a vyřešil ho?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Konecne sa tu niekto objavil s normalnym problemom!
Mam podobny problem s notebookom HP Compaq nw8440.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Integrované zvukovky Realtek sú dobré akurát tak na počúvanie v kancelárií. Na doske mám "vysoko kvalitnú" 9.1 zvukovku, ale ak ju porovnám s X-Fi je to ako telefón a hifi veža.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dism /online /cleanup-image /spsuperseded /hidesp

jeste skryje SP mezi nainstalovanym software...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.