Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k WD MyBook Thunderbolt Duo - až 6 TB přes Thunderbolt

Si nějak věří s tou cenou. Externí 1x4TB Hitachi 5400RPM připojitelný přes USB 3 jsem viděl za 6 Smetanů, většinou za 7. 3TB už lze sehnat za 4 Smetany. Takže maximálně 10 Smetanů bych viděl jako odůvodnitelnou cenu.

WD je dlouhodobě předražený a jejich často parkující Caviar Green RX taky žádná sláva /kupovány před záplavama/.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to stribrny a je to pro Mac = PC cena * 1.5.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teraz keď už konečne máme vyvedené eSATA takmer všade, výrobcovia nám ponúknu ďalšie rozhranie, ktoré nám momentálne bude akurát tak na dve veci.
A tá "super" cena. To si robí WD srandu !?!

A ešte jedna vec. Označovať rozhranie Thunderbolt bleskom mi pripadá ako marketingový primitivizmus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Citujem: Tento graf ukazuje (a hodně se o tom v marketingových materiálech hovoří) "nevídanou rychlost", kterou vám ovšem WD MyBook Thunderbolt Duo nenabídne ani omylem. Zatímco "krkavčí matka" Simona ze seriálu Comeback říká, že "věci napsaný malým písmem slušný lidi nečtou", my říkáme, že "na hrdinství není čas" a že je potřeba číst právě ty věci napsané malým písmem. Z těch se občas dozvíte reálnou rychlost, v tomto případě i 250 MB/s, a to ještě pravděpodobně při konfiguraci RAID 0.

To snad nie je ani nutne na sofistikovany a erudovany IT portal pisat. Vieme ze HDD maju dnes kontinualne rychlosti okolo 150-170 MB/s a aj to len v syntetickych benchmarkoch alebo propagacnych materialoch a samozrejme len na okraji platne a pri splneni dalsich podmienok. A realne kontinualne rychlosti na okraji platne su 120-130 MB/s, pre strede 60 MB/s. Dvojnasobok, t.j. tych 250 MB/s ozaj len v RAID strippingu. Nikto normalny, resp. kto tusi wo co go, si nebude mysliet ze prenosove rychlosti takeho HDD napojeneho cez hrom-blesk su 10 Gb/s. Uz sme si zvykli ze pri HDD sa udavaju rychlosti rozhrania a V ZIADNOM pripade nie samotneho zariadenia (napr. 3 Gb/s co pri 8b/10b kodovani je 300 MB/s, resp. 6 Gb/s co pri 8b/10b kodovani je 600 MB/s ...... ci teoretickych 5 Gb/s = 625 MB/s pre USB3 co v realne cini nejakych 350-370 MB/s, resp. pri tom hrome-blesku 10 Gb/s = 1,25 GB/s).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z coho len logicky plynie, ze ak nepresahuju kontinualne rychlsoti samotneho zariadenia hoci aj po zohladneni existenie RAIDu, zapocitani vsetkych okolnosti a vplyvov na priepustnost ako kontrolne data ci rezia na samotne rozhranie a prenos dat ...atd..., teda ak kontinualne rychlsoti samotneho zariadenia v konecnom dosledku nikdy nepresiahnu povedzeme 100 MB/s, je uplne u prdele ci to bude zapojene cez 5 Gbps USB3 ci 10 Gbps hrom-blesk alebo 20 Gbps USB4 alebo 40 Gb/s hrom-blesk verzia 2.

To je ako 12-rocny USB klucik s trapnou rychlostou 3 MB/s strkat do USB3 portu na super fosni (ktora z/do USB3 portu dokaze vyzmykat 250 MB/s) a cuduvat sa preco USB kluc stale ide len 3 MB/s ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

WD by uz mohli vydať externé 4-terabajtovičky a to tak aby boli aj dostupné. Nie ako SeaGate a jeho 4 TB Go Flex, ktorý je dostupný len virtuálne. 4 TB WD knizka ... to by bol storage :)) Dúfam za na konci tohoto roka sa dočkáme úplne bežne 4 TB externých modelov od viacerých výrobcov a prvých nástrelov externých 5 TB. Hustotu zápisu na to už "dávno" máme. Chce to len odvahu vydať 5 TB 5-platňové monštrum. Bohužial aj s monštróznou cenou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo. A když někde napíšu, že celý Thunderbolt je na ptáky, protože na to není co připojit a i kdyby bylo, tak z počítače stejně takovou rychlost dat nedostanu, i kdybych se na čele orosil, tak na mě ostatní diskutující vždycky začnou ječet. Proč?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já si naopak myslím opak, a na to rozhraní se těším. Není totiž důležité že např. ten externí disk tu rychlost nevyužije, ale pro mě je důležité že jedním špagátem vyřeším víc periférií a ony mezi sebou můžou komunikovat na své max. technické rychlosti. To je důvod proč vždy kupuji disky s FW a nepoužívám USB. Navíc toto rozhraní nebude jediné dostupné, takže každý si vybere podle svých požadavků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cozeby to tej piksle supli rovno nejake lepsie SSD nech sa ten TB kabel neflaka ? Som zvedavy kolko bude stat TB radic do PCIE. E-SATA su bezne na MB alebo sa da lacno pridat PCIE karta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi z edice "If you wanna die, put your life on it" :-D. WD se proste nikdy nepouci...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.