Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Western Digital předvede na Computexu první HDD pro SATA Express

Hmmm zajimava zprava.
Ale aby to melo prakticky efekt, tak by Intel musel podstatne zvysit pocet PCI-ex linek z procesoru.
Jinak ty linky budou sdilene s dalsimi rozhranimi a tak se nikdy nepodari docilit plneho vykonu najednou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

L = Lojza, P = Pepa ... L: Heee, nefičí to dost rychle. P: Tak přidáme dráty. L: A nebylo Serial-ATA právě kvůli míň drátům? P: Ale pofičí to. L: Tak jo, já to chci.
Zažívám deja vu s USB 3.0 kde už zase někdo složitě přemýšlí jak to udělat aby ten konektor nebyl tak přiblble veliký. Ale to je tím, že to vymýšlí ve žlutozemích.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To není o "žlutozemích". To je o tom, jak je trh na zákazníky "připravenej" a jak se navzájem výrobci podporujou. "My vám uděláme místo pro konektor na desce a vy nám za to dáte provize", za to že to ti idioti zákazníci budou muset využívat a kupovat kabely na to uzpůsobené a zařízení, která na tom visí.
Co obvod na jedné ZD, to kšeft pro jednak výrobce desky a následně výrobce něčeho (zařízení) které na tom visi a které je s tím nějak přímo nebo nepřímo svázáno.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S-ATA Express kdyz tak pro mSATA zarizeni primo na zakladni dosce ale pro externi SSD a HDD po-staci klidne S-ATA 6Gbit/s. Vzdyt sou ty kabely S-ATA Express tlusti jak prase, proc proste nepockat na 4 generaci S-ATA specifikace(?) a kdyz chce nekto "svetelnou rychlost" tak uzije RAID 0 nebo si zakoupi SSD ve forme externi karty napojene primo na PCI-Express x8-16 slot a tam i S-ATA Express zavidi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.