Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Western Digital / SanDisk ukázal 1TB SDXC kartu

Něco lehce přes 100 tisíc fotek, ale kopírovat do PC bych to teda nechtěl. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kopírováním to teprve začíná - po víc jak půl dni (na USB 2 ;)) bys pak mohl přijít a konečně to začít upravovat a třídit ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale na to bys potřeboval dva roky prázdnin

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zo skúsenosti viem, že ak mi na kartu vojdú aspoň 2 hodiny videa v plnom rozlíšení kamery, tak nepotrebujem kartu väčšiu ale ďalšiu.

podobne s foťákom. ak mi na kartu vojde 1000-2000 RAW fotiek, nechcem väčšiu kartu.

keď fotím dovolenku, karty denne striedam, aby som v prípade straty karty neprišiel o fotky z prvej/druhej polovice dovolenky.

zažil som už experta svadobného fotografa, ktorému sa pokazila 16GB CF karta a bolo po fotkách z prvej polovice svadby.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Od toho jsou fotaky, ktere maji dva sloty na karty, pripadne adapter, do ktereho se zastrci dve Micro SD karty a vysledek je stejny (vsechno 2x).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

odvaha a "expertíza" sú vždy lacnejšie (levnější) než hardvér.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zazil experta co si roky foceni nosil fotky na 256 G karte. A pak mu fotak ukradli i s kartou... pry proc to kopirovat do PC kdyz se to na kartu veslo :) rozum zustava stat u takovych lidi..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm ... a kolko toho vojde na na 64MB super kartu co mam v sufliku uz par rokov ? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proto je dobre mit i v smartphonech slot na vlozeni takovyhleh karet a nepriplacet si jinak horibilni castky za maly rozdil v pameti interni(iPhone, Galaxy S6 + Edge) . 4K nataceni, hudba, navigacni data, foceni ve vysokem rozliseni a prace, kazdy ulozny obsah navic se v dnesni dobe rychle narastajicich objemech dat prosto hodi. Cloud neni spasa a ne kazdy chce sve interni/osobni data sdilet na internetu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano i nie. Na druhu stranu ta interna pamet ci uz v iPhone alebo aj Android telefonoch je rychlejsia ako hocijaka SDkarta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic. Můj Canon PowerShot A400 umí jen SD<= 2GB. Víc ani prd. Použité Sandisky kupuju na Aukru za 69,- Kč od jednoho maníka. ☺

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4GB SD jsi nezkoušel? Blbě se shání, jak je to 4GB, obvykle je to už SDHC (takže se to i blbě vyhledává), ale já ještě nějakou sehnal a mám ji doma - staré přístroje, co nežraly SDHC, to vidí a korektně s tím pracují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Funkčná je maximálne 2GB a nie SDHC. Odskúšané na A400 Sky blue kde bola pôvodne pribalená 15MB karta. Na svoju dobu špičkový compact.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle foťák už patří spíš do muzea...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím. Ale přiznám se bez mučení, že mám rád starou, funkční techniku. Tento fotoaparát jednoho krásného letního dne (dělaly se pololetní inventůry) hodila kolegyně do elektroodpadu. Odůvodnila to tím, že nedrží datum a čas. Tak jej vedoucí odepsal do šrotu a já jej pak večer zase z bedny na odpad opatrně vylovil. Intuitivně jsem našel zámek baterie a otevřel. Je tam šachta na 2 AA monočlánky a vedle nich malá škvírka. Hned bylo jasné, která bije. Píchačem na vyjíždění odpojených ODD jsem Lithiový monočlánek pro zálohování času vytáhl a hned odpoledne běžel do GME pro nový. A když už jsem tam byl, tak jsem vzal i dvě nové AA NiMh GP2300. Žádný spešl akumulátor. Napájení obstarávají obyčejné "baterky". Ty se dají v nouzi koupit všude. Přístroj ukládá snímky na kartu formátu SD. Výběr nových je značně omezen, resp. každý e-shop má v nabídce celkem asi 2 různé typy, většinou od Pretec a Transcend. Tak jsem kounul na mé oblíbené Aukro a když jsem viděl, že jsou k mání použité Sandisk, neváhal jsem. A neudělal jsem chybu. Používám je už několik let. Dnes už bych jinou značku nezvolil. Myslím, že WD udělala v tomto směru velmi dobrý tah. Na 4GB SD karty jsem nenarazil a při rozlišovací schopnosti přístroje mne to ani nijak nelimituje. Snažím se fotit uváženě jen to, co skutečně vyfotit potřebuji a někdy si představuji, že mám v přístroji skutečný film. Dám si pak na každé fotogtafii mnohem více záležet. ☺

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

exFAT limit 2 TB nemá, ale SD karta ano. Limit je v Card-Specific Data struktuře, a nejspíš i v komunikačním protokolu (32 bitů a 512B sektor). Musel by se zavést nový standard.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zo skusenosti pouzivam 8GB karty v puzdre a vzdy mam k dispozicii aspon 5ks.
Dovod je jednoduchy, USB priepustnost a prehladnost

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite je prehlednejsi mit 5+ karet nez jednu... ))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak USB 3.x je uz pomerne rychle rozhrani na prenaseni i vetsich objemu dat ;) ale taky si neumim predstavit realne vyuziti takove karty s tak velkou kapacitou .....asi nebude patrit do kategorie "spolehlive" pro archivaci

otazne je jak je rychla a jestli je navysovani velikosti jedina cesta jak navysit vyrazne rychlost zaznamu i cteni coz bych videl u RAW fotek nebo u nataceni 4k H.264/HEVC jako pomerne dulezity faktor ...(pro nataceni RAW filmu slouzi jina technika a tahle karta ji asi nenahradi )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkom by ma zaujimalo aka je zivotnost takejto karty a tiez aka je zivotnost dat. Pokial by tam nebola zivotnost dat tragicka, mozno by bolo zaujimave vystavat na tom nejake backu riesienie. Nieco na urovni cdciek alebo pasok, teda jednorazovy zapis a iba citanie. Cena by asi nebola vyhodnejsia ale priestorovo by to mohlo byt zaujimave.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cca 10k za 1TB na backup/archivaci? to fakt ne...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

CD na backup? To snad taky ne :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CD asi ne, ale DTD dvdcka jsou imo asi nejspolehlivejsi backup za rozumnou cenu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle určitě bude postavené na nejnovější technologii a podle toho, jak drží moderní flashe data bych to odhadl tak max na rok v šuplíku, pak papá data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před rokem jsem si po zdlouhavé úvaze koupil mSDXC kartu do mobilu honosící se 128GB, fur se smeju kdyz sem pred 10 lety kupoval 120GB disk do PC a nyni tohle mam v malinkaté karticce, po naformátování FAT32 i 6let starý foun s kartou vesele hraje, předchozi dva roky stará 64GB karta putovala do miniaturni USB ctecky, beru tyto karty jako spotrebni zbozi tedy ze pocitam s tim kdy se jednou za nejakou dobu odporuci do kremikoveho nebe, kupodivu i pres jasné TLC bunky te 128GB data nahraná před rokem stále nezmizela, jsem tedy zvědav jak dlouho ještě ty soubory na kartě vydrzi... no každopadně 1TB SDXC není pro normálního konzumáka, ikdyž velikou roli bude hrát cena... dnes je móda hlavně cvakat a dílet takže i takové místo se využije, jen dotyční nechápe že toto není rozhodně doživotní úložiště...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O takové kapacitě si v telefonu mohu prozatím nechat jen zdát a teším se na dostupnou kapacitu. Nikoliv jako skladiště videa a fotografií, ale jako kapesní nosič zálohy a dalších nástrojů, ruku v ruce jdoucí s nástupem rychlejších USB a nástrojů typu DriveDroid. Proč nemít na cestách kompletní zálohu disku pro případ selhání SSD v laptopu (cestovní servis on-site) s možností okamžité obnovy provozního stavu po výměně SSD. Nástroje pro klonování, diagnostiku s dalšími obrazy pro pohodlné bootování při resuscitaci laptopů/desktopů přátel. Doufám, že reakce na sebe nenechá dlouho čekat od Lexar (Micron) a Samsung, kteří mají kapacitní vrstvené paměti a snad ceny spadnou na rozumnou úroveň. Samsung Micro SDXC Evo Plus s kapacitou 256GB (UHS-1 U3) se prodává za "lidových" 4.5 - 5000Kč.

Po hořkých zkušenostech s Kingston a Sandisk, výhradně Lexar (Micron). Duální řešení DSLR nepodporuje a 64 - 128GB Lexar Professional 1000x/2000x bohatě stačí, stejně pravidelně zálohuji na odolný externí disk, který nosím neustále v cestovatelském fotobatohu společně (většinou) s laptopem a externím diskem s vlastním powerbankem a čtečkou, pro okažitou zálohu. Některé umí i WiFi schopné spolupracovat s DSLR WiFi modulem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Více než 1 kartu s extrémní kapacitou bych využil SD adaptér s RAID 1 řadičem uvnitř a sloty na 2 microSD kartičky. Klidně i delší než klasická SD. Předpokládám že něco takového se ještě nevyrábí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.