Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Western Digital uvádí externí USB 3.0 disky My Book

WD My Book 3.0

Společnost Western Digital představila svůj dosud nejrychlejší externí pevný disk řady My Book. Klíčem k rychlosti je rozhraní USB 3.0 (čili SuperSpeed USB) (připomeňme naši recenzi USB 3.0 rozhraní spolu se 6Gbitovým SATA). Jde o klasické 3,5" disky dostupné v kapacitách 1 TB i 2 TB, existují i varianty s přibaleným PCI Express řadičem (o řadiči se na webu WD píše jako o volitelné součásti, ale co to je za typ, to se nám najít nepodařilo). Milé je, že WD uvádí zvýšení rychlosti nikoli „až desetkrát“, ale realisticky „až 4,7krát“.

Disky by měly být v dohledné době k mání i u nás za zatím neznámou cenu, v USA je 1TB varianta za 200 (i s řadičem) a 2TB za 280 dolarů (v přepočtu zhruba 3 700 a 5 100 Kč). Dodávaný řadič pochopitelně obsahuje čip od NECu, ostatně firmy WD a NEC již oznámily spolupráci na zrychlování USB 3.0, možná tedy bude k produktu dodáván i onen UASP (USB Attached SCSI Protocol)  ovladač, jenž má za zmíněným zrychlením stát.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Western Digital uvádí externí USB 3.0 disky My Book

Středa, 6 Leden 2010 - 20:33 | WIFT | "Toto" je vyhovění žádosti ;) A co se...
Středa, 6 Leden 2010 - 19:58 | Erkil Poirot | Co to jako je toto? No jinak si myslim, ze to je...

Zobrazit diskusi