Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Western Digital uvádí také speciální model 150GB Raptoru

Jeste ted si pamatuju 40MB HDD, co mel jeste hlavicku ovladanou krokovym moturkem a kdyz seekovala, zespodu se mu tocil sroubek.
A hlavne nezapomenu, jak u me WIFT tak pred deseti lety predvadel na zkusebni 386 pripojenej tenhle disk bez vika a za chodu mu lomcoval s hlavickama nebo je drzel. Disk se z toho po chvilce oklepal, nakalibroval je a cetl dal. MS-DOS se z toho nezhroutil :-). To byly casy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

momochodem ten case se mi nelibi. Nevim jak moc dobre dela disku chod na boku (asi jo, kdyz to tak davaji), ale do zdroje musi napadat vsechne prach

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konecne som videl ako rychlo sa asi rameno pohybuje. Je to sranda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: pokial viem, tak disku nevadi horizontalne ani vertikalne ulozenie, vadi mu niekolko stupnovy naklon, vtedy loziska viac trpia (no neviem ako je to s FDB, tym by to nemalo vadit...) a samozrejme mu vadi aj zle chladenie ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urcite to neni prvni HDD. Pred cca 5ti lety jsem v jednom bazaru na Smichve videl Western Digital 850MB, ktery mel vrchni viko z pruhledneho plastu. Rozmery a design mel uplne stejny, jako klasicky model rady 3.5" Caviar z te doby.
http://www.mercadolivre.com.br/jm/img?s=MLB&f=37738674_7233.jpg&v=O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

odkaz na prezentacni video ma byt
http://www.wdraptorx.com/video/RaptorX_Large.wmv

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Anders: co si pamatuji a co mi bylo receno , tak to nejsou funkcni disky ale jako reklamni artikl .. tj.  tocilo se to ..snad i seekovalo ( nevim v akci jsem to nevidel) ale jinak nic vic to nedelalo ...  .. jednu tuhle 850 ci tak nejak ji maj v obchode ve vitrine ...   no chtel jsem si ji koupit ale nechtely mi ho prodat .. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ještě mě tam v něm chybějí barevný blikající ledky aby to i hezky svítilo.... :-)
mimochodem ta skříň je taky pořádná blbost. Nechci vidět kdo to bude pořád čistit i zevnitř od prachu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mate s tim prachem? vzdyt je to z plexi skrin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... jo vymyslite to turbodmychadlo pred tim diskem ... tam bude urcite filtr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale dovnitř do skříně se ti prach dostane vždycky. Když se ti usadí na tom průhledným plexi a navíc v prosvícený krabici, tak to vypadá fakt blbě. Opravdu jsem větší krávovinu neviděl......
u mýho jsem zltumoval i ledky od signalizace napájení a HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomXX: Náklon, pokud je trvalý, IMHO nevadí, protože roztočené plotny disku fungují jako setrvačník -správněji gyroskop - (který sám sebe točením stabilizuje). Horší samozřejmě jsou dynamická otáčení za běhu. Tam bych pochopil, že ty ložiska trpí. Kdo kdy zkusil disk za běhu vzít a natočit (přičemž mu neumřel :-), což se mně jednou podařilo), tak ví, jakou relativně velkou sílu musel na to natočení vynaložit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lgi (i ini): tiež zaujímavé video ako funguje disk vnútri: http://www.entcore.com/view_84.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-> Andrew: Tenhle 850MB HDD jsem měl v ruce taky. Jednalo se opravdu jen o reklamní vzorky, protože byly osazené vadnými komponenty. Resp. dal se naformátovat, ale cca 50% bloků vadných.

Podle mého názoru je to hovadina. Viděl jsem v provozu starší a pomalejší disky (např. 1,6GB WDC) a není o co stát. Plotny jsou hladké bez nerovností a není vidět, že by se točily, hlavičky se pohybují tak rychle, že pohyb není vidět, dokud někde nezastaví. Pokud kmitá mezi stopami, tak se v podstatě rozmaže ... prostě nic moc ke koukání v tom není, akorát pro okénko pro vytuněnce ... hmmm.

Ad natočení disku, nedávno se mi povedlo naklonit roztočenou CDROM, docela zábava, CD štrejchlo o šuplík a začlo uvnitř kmitat. Hned jsem to vypnul, ale CD samozřejmě zničené, protože povrch plastu šuplíku i CD se v tenké vrstvičce roztavil a na CD to vyrobilo takové jakoby kroužky :-) Naštěstí to bylo jen servisní CD s Linuxem, které jsem si mohl vypálit znovu, ale bacha na to. V HDD se sice plotny nenakloní tolik, ale už i ten tlak na ložiska může napáchat škodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Scrool:
tak video o HDD se mi zatim nenacetlo, zato se davno napravo nacetl sloupecek GIRLS NEAR YOU.
Nic proti ty v modrym tricku, co na nas roztazenejma nohama vycenila cerny kalhotky, ale New York neni zrovna "near".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: Presne tohle se mi stalo dneska. Naklonila se mi blbe podlozena testovaci cederomka a do cecedka udelala ryhy.
Scrool: Tak uz se mi to video nacetlo, je celkem zajimavy. Ale jedna ta po obnoveni stranky ukazana zadnice je hranata vic nez hlavicky toho HDD a ty tanga na ni jsou fakt za trest. A nevim jak jim vysvetlit, ze opravdu nejsem z Bronxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevíte o nějakym testu scsi disků? chtěl bych vidět jak si stojí v porovnán stim co strkáme do těch našich domácích hraček - z 7200 na 15000ot/min to musí bejt asi slušnej nárust výkonu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kaja:
Hmm... a traktoristicky sluchatka k tomu :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

len taky letmy test, kolega ma jeden u320 scsi disk, 15k otackovy a je to asi rovnako rychle ako moje 4x obycajne 80GB SATA disky v raid0 na blbuckom nvidia raid radici. ale asi to nic nevypoveda, spustil som na tom len raz HDtach a uz na to nemal cas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fikfik: ne, tak to opravdu o výkonu disků pro práci nic neříká...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemate pravdu, ze 15k disky musi byt vzdy extremne hlucny. Hral jsem si s 4ma tak dva tri roky starejma U320 HPckama (nevim, ceho to byl OEM, snad seagate) a opravdu byly az prekvapive TICHY. Jen dost topily a chtelo je to chladit. Mozna je taky dulezity, ze 15000 otackovej disk pouziva o dost mensi plotny, nez beznej.
Presnej opak je jeden desetitisicovej 18GB disk IBM z roku 1997. Nasel jsem testy a tenkrat to byl nejrychlejsi HDD vubec a mel doknce 10 ploten. Ale tam zase muze byt extremni hluk zpusobenej starim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: Se mi stalo neco podobneho s CD-ROM :o) Jen jsem pri udrzbe cistil cocku a chtel si vyzkouset roztoceni CD na 52x bez magnetickeho drzaku co je nad nim. Vzdycky mi to vychazelo ale ted jsem to neudrzel, CD se vzneslo ke stropu, chvili tam behalo, pak s pomalinku snaselo k zemi a jen co se dotklo koberce tak se rychle utikalo schovat pod koberec :o)

P.S. precist uz neslo, byly tam ryhy jak na vinylu :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Julda: To musela bejt scéna jak z Temnýho anděla ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kaja: Zkus juknout storageview.com a pak tu máme ještě google :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to teda bez ty LEDky nechci! Jinak mam zkusenost s Westernama ze po nejake dobe (2-3 roky) zacinaj pekne hlasite bzucet - potvory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nam se dosral uplne novej WDHDSATA740GD a teda to sem necekal :( po asi 2 mesicich! :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč tam nedali LED ? Jsou to lamy.
Nemáte někdo představu proč disk, který má okénko, žere víc energie ??? Asi se potřebuje WD zbavit zásob ze staré série a vyřezává okýnka. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2lung: Jj. Mě odešel ten samý disk, ale po roce a půl - WD 740GD.
V té době lepší SATA nebyl. Ale jestli bude můj prodejce vstřícný jako
vždycky, tak si připlatím a půjdu do RAPTOR X :) Přece jen je to
exkluzivní jako blázen a já mám průhledný kompík, který je vlastně k
tomu disku určený i když ještě tehdy neexistoval.. :)
Je pravda, že je potřeba to čistit častěji, než klasickou bednu, ale
zas to vypadá mnohem lépe (Alespoň podle mého názoru a těch, co to
viděli na vlastní oči) ;)
http://www.jip.xf.cz/PC.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.