Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Wi-Fi Alliance uvádí Wi-Fi Direct: rýsuje se náhrada za Bluetooth?

A nebude tak trochu podstatná spotřeba kontroléru? Dlouhý dosah něco stojí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U některých wifi karet se dá vysílací výkon regulovat softwarově

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze prave takove veci bude resit Wi-Fi Direct ... mozna tam u tech "mobilnich" zarizeni ktere ho budou mit v defaultu bude existovat spinac ktery bude zapinat a vypinat wifi podle podminek...

Treba tim ze si vyzadas komunikaci s nejakym wifi zarizenim se wifi nastartuje a jinak je jen v nejakem uspornem rezimu naslouchani...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy tyzden nova technologia. Na co to je dobre...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste k cemu je to dobre... mohli jsme rovnou zustat na stromech :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článku skoro vůbec nerozumím, protože chybí technické podrobnosti. Tahle věta mě navíc uplně mate: "Wi-Fi lze klidně počítat na desítky metrů, ojediněle i stovky". Jaké desítky, nebo ojedinělé stovky metrů? Běžně probíhají spojení na kilometry, při přímé viditelnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se ale jedná o cílené spoje, ne běžné použití s anténkou nebo když "jdeš kolem". Nebo budeš přesně směřovat antény proti sobě na kilometrové vzdálenosti, když budeš chtít přetáhnout fotky z Wi-Fi Direct foťáku do PC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže se jedná o použití s všesměrovou anténou. Škoda že není víc podrobností.
Navíc pořád nechápu odstavec:"To má za následek..." 1.porovnáváš rychlost BT(802.15.1) a 802.11 a dozvídám se, že 802.11 začíná na rychlosti 11Mbit/s a Bluetooth končí na 24Mbit/s - takže kdo je podle tebe rychlejší?
2.Tvrdíš, že wi-fi je daleko za dosahem Bluetooth a zároveň se dozvídám, že "Wi-Fi lze klidně počítat na desítky metrů, ojediněle i stovky; Bluetooth podporuje dosah max. 100 metrů a to ještě v třídě 1...", takže kdo dosáhne dále?
3.Wi-fi Direct bude podle tebe komunikovat se stávajícími zařízeními. OK, ale určitě v režimu, který umí. V jakém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych měl více technických podrobností, asi bych je uvedl, i když se domnívám, že jsme se s naším serverem (bohužel) dostali do bodu, kdy bychom mohli začít používat to rčení o produktech perlorodek.

Co se týče těch bodů: To opravu nechápeš, nebo to jen děláš? Mám spíše pocit, že b) je správně a že kdybych tu začal vysvětlovat, jak jsem to myslel, že bych tu akorát dělal někomu kašpara.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to:
Pokud nemáš potřebné povědomí (znalosti) o technických parametrech wifi a BT, zkus to dohledat třeba na wiki. Text je krásně srozumitelný. Nechci urazit, nevím, kolik ti je, ale musíš to brát tak, že je to odborný text, pro dospělého jedince s příslušnými znalostmi v oboru. Eventuelně pro jedince schopného používat google a wiki. To na co se ptáš jsou úplné banality, přesto to zkusím po lopatě:

1/ BT má přenosovou rychlost pár Mb/s, teprve novější standardy dosahují až na těch max. 24 Mb/s, zatímco wifi začíná na 11 Mb/s, géčková má až 54 Mb/s a nková ještě mnohem více.

2/ BT má maximální dosah 100 m (v otevřeném prostoru), ve třídě 1, což není až tak běžné. Zpravidla má dosah do těch 10 m, případně těsně za zeď. WiFi na brko (krátká všesměrka) dosáhne zpravidla po celém domku a ještě dál, v otevřeném prostoru až 300 m.

3/ Předpokládám, že se takové zařízení bude schopné spojit i se stávajícím železem. Tedy ke klasickému AP (Access Point, třeba router) či AdHoc (místní připojení).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro peca_007:
Je mi 34 let. S prací se sítěmi mám praxi 1 rok a zrovna začínám s prací na bakalářce na toto téma, proto mám zájem o tuto problematiku a detaily. Přesto, že vlastně odpovídáš na něco co jsem na mysli neměl(hlavním účelem mého příspěvku bylo pozornit na nesrozumitelnost textu), děkuji za příspěvek.

Pro WIFTa:
Nejdříve jsem chtěl jednoduše napsat, že uvedený odstavec je nesrozumitelný(tento pocit trvá). Ale přišlo mi poctivější napsat proč. To jsem udělal, ovšem nenapadlo mě, že nepochopíš můj příspěvek. Vidím to tak, že já nechápu tvůj článek, ty nechápeš můj příspěvek a dál bych to nepitval. Rozhodně bych nerad sklouzával do invektiv s perlami a podobně. Příspěvky píši v dobré víře a snad to děláš i ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proste to mas nesrozumitelne napsane, staci to tak, nebo ti to mame podrobneji vysvetlovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mne zaujimalo s kolika zarizenimi to bude vedet soucasne komunikovat. Preci jenom ne kazde zarizeni co ma BT umi komunikovat s vice nez s jednim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.