Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 si samy mohou odinstalovat problematickou aktualizaci

Dobrý den, jednou za 30 dnů se mi operační systém přihlašuje asi dvě hodiny, po zbytek měsíce běží vcelku normálně. Poradíte? :-) (předpokládaná reakce na zákaznické lince)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Poradím, ve stručnosti. Spusťte regedit s právy administrátora a najeďte na následující klíč: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\DefaultMediaCost. Změňte vlastníka tohoto klíče z TrustedInstaller na Administrator, přidělte mu práva Full Control a pak u hodnot Ethernet a WiFi pod tímto klíčem změníte hodnotu z 1 na 2.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pak je ještě dobré zaškrtnout v Settings\Devices položku Download over metered connections (to aby systém mohl stahovat ovladače pro nejrůznější připojitelná zařízení).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(to aby systém mohl stahovat ovladače pro nejrůznější připojitelná zařízení)
x
(to aby systém mohl stahovat ovladače PŘES nejrůznější připojitelná zařízení).

Nebo celé toto vlákno je trolling?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajímalo by mě jak se MS vypořádá s tím, že mi systém vnutí aktualizaci když se to jemu líbí tj. obvykle kdy potřebuju něco rychle udělat na PC. Buď se 20min koukám na instalaci aktualizace nebo se zjeví hláška o nutnosti restartovat, která jde 2x odložit a po třetí už se neptá, pouze stroze oznámí za 20min se rebootnu a ty se třeba po...

Dokud MS bude takto jednat s lidmi, tedy direktivně, za mě pořád palec dolu. Uživatel by měl mít stále možnost rozhodnout kdy se co začne dít a nemělo by mu to být vnucováno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Cesta k tomuto chování vede přes instalaci něčeho jiného. Ano, je tu v podstatě jen linux, ale dokud lidi budou jen reptat ale přese všechnu buzeraci zůstanou u windows, nemá MS důvod cokoli měnit.
A přitom jde ve většině případů jen o změnu návyků - podlě mě nemalá část uživatelů by přechodem na linux nic neztratila a jen získala.
Uznávám, že když se v linuxu něco podělá, chce to někoho, kdo tomu rozumí. Nadruhou stranu se to děje asi mnohem méně často než u widlí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nic v zlom ale to je blbost. Prechodom na Linux akurat clovek vymeni sadu problemov Windowsu za inu sadu problemov Linuxu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co konkrétního tě na linuxu trápí? Když to vezmu z pohledu uživatele mintu, tak - aktualizací si ani nevšimnu, prostředí je stabilní - uptime většinou několik měsíců s rebootem kvůli vypnutí proudu v práci, prohlížeč, pošta, filmy, fotky - vše bez problémů, polovina toho s aplikacemi stejnými jako pod widlemi. Místa na disku zabírá mnohem míň, nezpomaluje se, ovladače v pohodě (nějakou chvíli jsem měl problémy s odpojující se wifinou na notebooku, což vyřešil nový kernel).
A pokud člověk není notorický hráč AAA titulů, tak i her se pod linux najde dost.
A ted ty.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zle sa k tomu stavias, napriklad vcera som instaloval PDFSam a nechcel sa mi na Mint 19.1 Cinnamon sputit. Klasika - google a hladaj. Zistil som, ze treba prepnut Java z default 11 na 8 cez terminalovy prikaz. Jasne, easy, ale od BFU toto nemozes cakat. Toto sa bezne vo Windows nedeje, ze standardne instalujes standardnu vec (v pripade linux mint dokoca z ich repozitarov, resp. z ubuntackych) a ono to nefunguje a musis do toho sturat. Na toto si Windows BFU bude velmi tazko zvykat a je to v Linuxe bohuzial upne bezna zalezitost. A takychto mensich "problemov" vidis v linuxe na kazdom kroku spustu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal - když se něco podělá, BFU to nespraví. Nadruhou stranu - to ani ve windows. To co píšu je o lidech, kteří mají comp spíš jako stolní tablet. Nebude jich většina, ale nejspíš větší procento než momentální zastoupení linuxu. A i odliv 10%+ od MS k linuxu by si v MS někdo všiml a snad by i začal hledat příčinu. A to je to jediné, co může MS změnit.
Já jejich produkty neodsuzuji, mě prostě vadí prosazování věcí silou, což se děje od nasazení dlažby v GUI. Je to už hromada roků a MS si pořád jede svoje a uživatele neposlouchá. To že je (bylo) to použitelné na mobilech neznamená, že je to ok na desktopu. Že nikdo nechce automatické aktualizace bez možnosti volby kdy a jestli vůbec se ví taky od nástupu W10 a stejně to neřeší. Prostě jedou silou a já doufám že na to jednou dojedou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí z mýho okolí, která používá počítač způsobem jak říkáš, vůbec neřeší jestli se jim aktualizuje W po druhým odložení, protože už u prvního většinou uloží rozdělané věci, dají nainstalovat a restartovat a jdou si číst nebo dělat na zahradu.
Sami od sebe si o nic jiný než Windows neřeknou, protože jim nevadí. A já jim Linux taky sám instalovat nebudu, když už si pořídili počítač s licencí, tak jí můžou využívat, i když by na Linuxu mohli konzumovat internet a dokumenty úplně stejně. A úspora místa není tak enormní, v době kdy jsou i SSD v dostatečné kapacitě za dobrý ceny. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale pravda jen do té doby, než šťastný majitel najde na monitoru "Něco se asi nepovedlo :-(" a jeho systém je mrtev. Zatím jsem viděl každého BFU majitele W10 dojít do tohoto stavu, což je docela neuvěřitelné skóre. A popravdě žádosti o řešení odmítám.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

zvláštní statistika :) 100% úmrtnost
osobně mi s úspěchem widle přežívají víc jak 3 roky vč. virtuálů :) (2x CPU skylake + stařičký athlon + NTB ) to samé platí o mém okolí buď jim to blblo od začátku při přechodu "zadara" (většinou starší HW nebo NTB s bloatwarem) a nebo spokojeně fungují dodnes ...
tvá zkušenost se 100% umrtností se nejeví jako pravděpodobná ...vlastně záleží kolik BFU s OS W10 znáš to by pak dost vysvětlovalo
btw a už jsme zas u té krátké paměti>>> s úmrtností měl/má problém každý OS a někdy o dost extrémější než poslední widle :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není statistika, to je co jsem viděl a těch lidí není mnoho (část lidí co znám zůstává na W7, asi 20 % má nějaký Linux). U BFU jsem vídal dost rozhašené XP i sedmy, ale zase obvykle ne ve stavu, kdy by bez HW příčiny vůbec nenaběhly (což počítám bude tím, že nesahají na ovladače).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidis a ja videl umrit bez HW priciny (i kdyz i tohle je velmi tezke az nemozne dokazat) snad kazdy OS ktery byl kdy vydany

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když řekneme bez příčiny (tedy aktivního vrtání se v něčem a bez selhání HW), tak moje zkušenost je: u Linuxu nikdy, OSX nikdy, W7 jsem tuším zmrtvené nenabíhající po aktualizaci viděl (1x?), W10 zatím u všech (ale zase tak moc lidí s tímto systémem neznám 4ks?). :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak u práce to je jasně, osd formáty libre office a openoffice jsou katastrofální, ten jejich excel je na vyližzadek. Microstation v tom nespustíš. Možná by pomohla nějaká dobrá wifikundace, kdy se jednoduše na pc rovnou nainstaluje virtual s win7... jo to je jediná cesta, linux a na tom virtuál win7. Ale ta instalace není pro každého BFU. Přidat nějakou transformaci Dx12 a udělat tuto instalaci jednodušší a za pár let se vás budou děcka ptát "co je to windows 10?"

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

K tomu DX12 existuje Proton, ktory funguje podla mna az prekvapivo dobre.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mě překvapilo jak začíná dobře fungovat Wine. Pravda, zkoušel jsem to na vousatější titulech, ale je zajímavé, že i tam je výrazné zlepšení. A to na úpravách specifických pro tyto hry určitě nikdo nepracoval.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas a napriklad SteamPlay v Beta verzii funguje tiez velmi slusne. Podla mna bude mat prave toto velky vplyv na zastupenie Linux OS vo svete... Buducnost projektu Proton ukaze...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebavte se furt jenom o hrách. Jestli chcete změnu tak je potřeba začít v pracovním prostředí, tam tečou miliardy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

v hrách tečou miliardy :) v profi o řád víc :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak primarne - sko urcite vies, Linux ako serverovy OS je minimalne v sektore WWW urcite majoritny oproti MS Server OS. To rozhodne. ja ale vravim (v kontexte) o pouziti na domacich pocitacoch. Podla mna sa najde velke kvantum hracov, co s radostou pochovaju Windows 10, ak im Linux bude poskytovat adekvatnu platformu (mozno aj s par % ubytku vykonu) na hry. A v takom pripade ja osobne ocakavam velky vzostup Linuxu na domacich PC. Je to moj osobny nazor, ale osobne by som sa rad nemylil, lebo to, co MS predvadza v poslednej dobe s ich Windows 10, to je fakt uz hodne za ciarou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak pro takové jedince pro které je OS cesta k spuštění prohlížeče nebo hry je to naprosto logické a bylo by divné kdyby ještě utráceli za OS >>> :), protože takovým je to úplně jedno a stačil by jim i DOS (vesměs je to jedno skoro každému a zařizuje se podle svých potřeb, které linux zatím nedokáže pokrýt v takovém rozsahu i komfortu..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je špatně na Libre office a jeho formátech? Že se to ve Wordu a Excelu zobrazí jinak? Nevidím do toho, ale nemůže to být chyba Microsoftu? Formát libre office je otevřený standard. Kdo z těch dvou ho zobrazuje špatně je otázka. Navíc - v LO se dá lehce vyexportovat PDF (ano, jen pro čtení), které se zobrazí všude stejně. Umí to nativně i MSO?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Práce s nimi. Upravit dokument v osd je za trest. další věcí je, že můj zaměstnavatel se mnou komunikuje výhradně v pdf a docx a xlcx. nějakej otevřenej formát nikoho nezajímá.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"osd" je asi ods (OpenDocument Spreadsheet) tzn. tabulky.... Co konkrétně ti v Calcu přijde při úpravách za trest?

Otevřený formát zajímá každého, protože vede na snížení nákladů, ale díky síťovému efektu je stále dominantní problematický OOXML.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

všechno, každá funkce je pojmenovaná trochu jinak, udělat vzoreček "= F4 +E6 - (A2 * B8)" absolutně nefunguje...apod...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem schopný ověřit všechny funkce, ale 10 nejpoužívanějších funkcí podle https://support.office.com/en-us/article/excel-functions-by-category-5f9...

je naprosto stejných. Uveď konkrétní funkce, které jsou rozdílné.

Jinak vzoreček funguje zcela podle očekávání. Používáš vůbec LibreOffice? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mluvím v minulém čase je to cca 3 roky zpět co jsem v tom dělal a nikdy více děkuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stejná jména funkcí i jednoduchý vzoreček fungovaly i před 3 roky. Tato primitivní funkcionalita byla už ve StarOffice.

Měl bys přestat rezolutně tvrdit něco, co nemůžeš ničím podložit. Pak tě mají ostatní za blázna.

Zkus aktuální LibreOffice 6.2. Budeš překvapen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ano LO se zlepšuje, ale pořád to není ono a kompatibilita či schopnost korektně otevřít soubor vytvořený jinde byl hodně velký kámen úrazu a trošku chápu Crhu proč by měl pořád dokola ztrácet čas zkoušením jestli už je to v pořádku když má ověřenou a funkční app, která mu vyhovuje ?

na základní jednoduché věci v domácím prostředí zásadně funguji odjakživa už od OpenOffice a teď hlavně LO(zkouším stále i AOO), ale na "vážné" věci to bez MSO prostě zatím nejde
btw ani LO ač je progresivní má taky černé puntíky kolikrát i roky nejsou schopni opravit nahlášené chyby a stále má problémy s konverzí a celkově kompatabilitou ano je to lepší než dříve, ale pořád je to nedostatečné zlepšení ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"a kompatibilita či schopnost korektně otevřít soubor vytvořený jinde byl hodně velký kámen úrazu"
Bavme se konkrétně. Soubor v jakém formátu byl velký kámen úrazu?

"když má ověřenou a funkční app, která mu vyhovuje ?"
Crha ať si používá co chce, ale ať netrousí nesmysly, když LO už 3 roky neviděl (a to kdo ví jestli, protože to, na co si stěžuje, funguje od nepaměti).

"zkouším stále i AOO"
To nemusíš, protože poslední 3-4 roky jsou Apache OpenOffice.org v klinické smrti a žádný vývoj (aby to stálo za řeč) neprobíhá.

"na "vážné" věci to bez MSO prostě zatím nejde"
S tím bych nesouhlasil.

"stále má problémy s konverzí a celkově kompatabilitou"
S jakou konverzí, z čeho kam? A celkově kompatibilitou s čím konkrétně?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasit klidne muzes ale kdyz vetsina funguje na MSO a LO s tim neumi korektne pracovat tak tvuj nesouhlas je jen nesouhlas :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj nesouhlas je založen na zkušenosti s LO.

A navíc to vypadá, že stále zkoušíš AOO, které se za 4 roky nijak nezměnily a tobě to nepřišlo nijak divné. Divné... :)

Další otázky na konkretizaci radši přejdeš mlčením, protože svá obecná tvrzení nemáš jak podepřít. Snažíš se situovat do zkušeného harcovníka, který má zkušenosti na rozdávání a může ostatní poučovat, ale opak je pravdou.

Jako já se nevyjadřuji k MS Office, protože s nimi pracuji výjimečně, tak ty bys měl vzhledem k LO udělat to samé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AOO z principu vzdy otestuji jak se posunulo a jak "realne" opravili bugy a tim taky ...nevim co je na tom smesneho to ze se nezmenili se ti jen zda a delas mylne zavery i oprava chyb je zmena

Proste az LO bude vsechny komlexnejsi dokumenty otevírat i ukladat korektne tak aby byl vysledek 100% bezchybny pokud to kdokoliv otevre v MSO tak se vrat a jelikoz jsi takovy odbornik tak urcite vis ze 100% neni a je to sakra problem ano LO vs LO neni problem ale MSO ma v podstate monopol a z toho se musi vychazet

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"AOO z principu vzdy otestuji jak se posunulo"
AOO je v klinické smrti už několik let, nemá cenu zjišťovat jak se posunulo. A každý, kdo v poslední době AOO zkusil, to moc dobře ví. Všichni vývojáři už jsou pod The Document foundation a dělají na LibreOffice.

I kdyby na LO pracovalo 1000x víc programátorů než v MS na MS Office, tak nikdy nebude kompatibilita s OOXML formáty 100%, protože referenční implementace od MS je uzavřená a mění se s každou novou verzí MS Office. Proč se nebavíme jak MS Office pracuje s ODT formátem, který je standardizovaný stejně jako OOXML a navíc je specifikace výrazně jednodušší?

Tady nejde primárně o kvalitu kancelářského balíku (ať uvažujeme jakýkoliv), ale o formáty, které tvoří bariéru pro vstup konkurence. A MS tuto bariéru umě buduje několik desetiletí, čímž je v přímém rozporu s přáním zákazníků. A někteří tyto jeho kroky dokonce obhajují a pomlouvají LO/AOO, i když je viděli jen z rychlíku :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí pracuje na MSO protože jim ve škole ukázali jak na to a nemají ani páru, že by existovalo něco jiného, nebo nemají ani snahu se naučit ovládat jiný software. Je to jejich věc, ale zakládát na tom tvrzení, že kvůli tomu jsou LO špatné je volovina.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nerikam ze je LO spatne jen proste neumi dobre to co by mu zajistilo masivnejsi rozsireni mezi uzivatele ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LO jen umi o tisic veci vic, nez 99% uzivatelu potrebuje... normalni clovek by rek, ze to je dost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mam pocit ze se tu kazdy bavi o necem jinem :) nikomu neberu supr dupr schopnosti a funkce LO o tom tu rec neni neresim ani ktery balik je fakticky lepsi
jde o normalni scenare z bezneho zivota s kterymi si diky "monopolu" MSO proste LO neporadi to ze si naopak MSO neporadi s necim co zas umi LO je naprosto nepodstatne protoze si to diky majoritnimu zastoupeni bohuzel muze dovolit...
Ale i kdyby umel o milion veci vic nez uzivatel potrebuje a nesla byt jen jedna podstatna vec tak je diky zastoupeni MSO na trhu je LO nepouzitelny v mnoha situacich s kterymi muze uzivatel prijit do styku ....a ke zmene jen tak nedojde protoze i ta zmena stoji cas a lidske zdroje = penize :)
Napr. az dostanu od obchodniho partnera atd. soubor MSO a bude 100% funkcni v LO a potom co ho prepracovany vratim bude 100% tak uznam ze LO je adekvatni alternativou na soucasnem trhu kde ma MS prim a da se fungovat i bez MSO a bohuzel plno firem v MSO vytvari takove obludnosti ze opravdu moc neverim v to ze se to v brzke dobe zmeni ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš pravdu, já měl fakt snahu se to naučit dělat v LO, ale nešlo to fakt ne. Jak říkám, délka spouštění, pak jsem soubor musel nějak přes nějakej formulář odemknout k editaci. Furt tam skákali nějaké formáty, prostě vložit do věty jedno slovo aby to nebylo poznat nadlidský úkol. Rozhazovalo to řádkování, odstavce, mršilo záhlaví zápatí. V excelu říkám ty vzorečky fungovali nějak podivně jinak než v excelu. U MS se dá výsledku tak nějak doklikat, v LO bez návodu ani prd.

A nemel furt sračky o tom že se mám učit nějakej novej systém. Používám pro svou práci jen minimum věcí z těch programů a stejně to minimum je tak naruby že se to prostě odmítám učit. Mám toho ve své práci dost na učení ještě abych se učil dva psací programy. no LOL.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

DP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohleto bude právě ono. Od základky až po vš, všude MSO. Pouze jedna vyjímka, na druhé univerzitě v jiné skupině frčeli na Sunu, kde byl asi OO nebo LO, teď přesně nevím, já v té skupině nebyl. Samozřejmě univerzity jsou v MSDNA, takže mají "levně" Kancelář365 a podobné věci, takže se moc na otevřenost nehraje (byť pár "rebelů" mezi studenty je).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze vetsina funguje s MSO je dany jen tim, ze to lze lehce ukrast a microsoft tomu nijak aktivne nebrani. Kdyby MSO ukrast to neslo, tak vetsina uplne v pohode prejde na LO a bude fungovat bez problemu taktez.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cim vyssi penetrace tim lepe pro MS proto to taky neresi stejne jako s OS pruser je v tom ze firmy/urady atd. atd. frci na MSO a do doby dokud MSO dokumenty LO nezvladne na 100% nema se sanci prosadit do te doby dokud to nezacnou opoustet MSO nejen velke korporace( jen tak pro nic za ty licence a sluzby nevyhazuji majlant ....)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MSO implementace se podle mne 100% zvladnout nedaji..protoze maji tradicne "svoje proprietarni standardy". A pokud uz podporuji nejaky otevreny standard, tak stejne jeho implementaci nejak zprzni tak, ze to pujde bez problemu otevirat zase jen jejich softem.
Kdysi davno jsem se hrabal chvili myslim v jejich implementaci XSLT v nejakem z jejich formatu a sli na mne mrakoty, co to byl za pazmecht..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vsak o tom to je a do te doby nemuze byt LO na dnesnim "trhu" plnohodnou nahradou ...oni si porad mysli ze nejak hanim LO kazdy balik ma neco ...ale ja jen resim beznou praxi v mezifiremnim nebo urednim "styku" atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám originál office za 1800,-Kč word+excel+outlok a nepříjde mi že by mě to nějak zvlášť ruinovalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam MSO v zamestnani a LO doma. A MSO nema nic, co by stalo byt jen za tech asi 5$ co stoji licence MSO na ebay...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj jestli je 5 babek za to ze funguje i tam kde si LO neskrtne moc tak uz nevim ...nejlepe zadarmo ...i kdyz takova verze taky je :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde si LO neškrtne? Konkrétně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To se od toho microsoftiho trolla nedovis...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

dodnes nezvládá excel (ano s tabulkou s počtem samic v kralíkárně apod. si poradí) ani formuláře nevytvořené v LO (chybné formátování i celková funkčnost) a moc dobre to víte tak přestaňte mlžit

btw poslední kauza >> má ratolest stáhla xlsx příhlášku na střední a jelikož mám jako výchozí LO tak to ani nešlo vyplnit a mělo to rozhozené formátování a kupodivu MSO to dal ;) vám pořád nedochází, že proti LO nic nemám ... prostě díky MS hegemonu má jisté nevýhody a v reálném světě se bez MSO nejde obejít ... jelikož si uvědomuji tyto problémy tak složité MSO soubory ani už v LO neotvírám naopak pro soukromé projekty a jednodušší soubory ho používám neustále (z principu jen kvůli FSF ...)

BTW že se občas po čase podaří něco vývojářům přidat a opravit a některé soubory potom fungují lépe a někdy i na plný počet bodů nemění nic na tom, že už je to prostě pozdě když tu funkčnost vyžaduji okamžitě když to potřebuji ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"dodnes nezvládá excel" ... to je pro MSO blby, jestli u tebe neco nevzlada. Ale dotaz byl na udajny problemy s LO. Ja uz na nic zasadniho roky nenarazil. A co si vzpominam na posledni problemovej dokument, tak to bylo z powerpointu a neslo to korektne ani v tehdy aktualni verzi microsoftiho powerpoint vieweru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no napíšeš že jsem trol a když ti odpovím že formulář LO nezvládlo ani formatováním ani funkčně narozdíl od MSO tak je to údajný problém :)

myslím že další debata nemá smysl stejně jste celou dobu odbočovali od tématu prostě si zatím stojím, že fungovat jen na LO nejde a tudíž pro mnoho uživatelů postrádá smysl :) navíc jsou "lite" verze MSO(zdarma), které na bežné úkony bohatě stačí ..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty si ale v prispevku na ktery sem reagoval nenapsal, ze neco nevzladlo LO. Ty si napsal, ze ma s necim problem Excel. Excel je soucasti MSO. A pokud si myslel obdobny program v LO a ani nevis jak se jmenuje, tak to svedci o tve nevedomosti na tema LO. Ja nerozporuju, ze existujou problemove dokumenty z MSO. Ano existuji a je s takovyma dokumentama problem i napric ruznejma verzema MSO. Ale neni to nijak zasadni problem, protoze takovych dokumentu je minorita.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mám vlastně mail od microsoftu, ten outlook.com a je tam funkce, že tam mohu využívat word a excel scela zdarma, ale jen pro soubory nahrané k němu na cloud. Taky funkčnější než LO.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně LibreOffice umí ukládat i do těch MS formátů.
V prostředí, kde potřebujete často odevzdávat soubory v MS formátu, stačí prostě po instalaci změnit výchozí formát souboru a je to.

Jinak MSO pokud vím do PDF nativně exportovat umí.
Přístup, že například .docx je pracovní dokument a konečný výstup je .pdf, už dorazil i do MS světa.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Libre je fajn, ale treba prace s velkymi daty uz mu moc nesedi. Obcas se najdou i drobnosti, ktere v Excelu funguji tak nejak sami, v libre se to dela krkolomneji. Pro vetsinu uzivatelu a jednodusi veci je ale Libre vyborny nastroj.
Ono MS tomu i pomaha sam, jak se snazi svym jednobarevnym minimalismem designu uzivatele office nasrat, coz se mu casto i dari a nebo pozmeni nejakou zajetou funkcionalitu "k lepsimu", kdy pak funguje hure nez pred tim :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no na to překopávání UI a nutnost učit se znovu efektivně pracovat taky nadávám :)
BTW v podstatě souhlas funkčnost a kompatibilita Libre je prostě hodně pozadu kdyby ne tak už dávno ovládl celý trh :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Se priznam, ze libre pouzivam radeji nez klony excelu 2013 a dal. Ale pro nektere veci je Libre trochu "drevity" a tak pro slozitejsi veci je lepsi sahnout stejne zpatky k MS...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tady se vyjmečně s tombiminem shodnu.
mám office 2010 a držím se ho jako poslední použitelné verze zuby nechty co to jde.
líp bych toto nenapsal: "v Excelu funguji tak nejak sami, v libre se to dela krkolomneji"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem už ze školy nějakej ten měsíc, takže o kancelář ani nezavadím, nicméně jsem začal nasazovat LO v případě "co kdyby". Pamatuji si, že největší úraz byl při vytváření grafů, tohle LO/OO neuměli tak dobře, jako MSO. Největší problém nastal, pokud to bylo něco velkého a zabralo to větší část listu, nebo dokonce hrozilo, že to přeleze do druhé strany. Takové věci se v elektronice stát mohou, když je třeba zobrazit nějakou charakteristiku tak, aby nikdo nepindal, že to tam není vidět v jednotlivých bodech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Tak u práce to je jasně, osd formáty libre office a openoffice jsou katastrofální“

Pro zajímavost: Při poslední výměně počítače v práci zrovna nebyla jednoduše k dispozici licence MS Office (tj. že by to vyžadovalo menší proceduru), tak jsem si řekl, že si tam dám LibreOffice a dořeším to až narazím na nějaký problém.

Bude to rok a na žádný problém jsem zatím nenarazil.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Až ti dementní kretén pošle docx ve kterým je nahraný soubor v pdf a ty si musíš nainstalovat acrobat reader abys to otevřel, tak ti možná pak dojde jak kreténský systém to je. O tom, že když chci se souborem pracovat tak musím při každém otevření odkliknout, že jej chci editovat a né jen číst ani nemluvím. Já vím, že můj zaměstnavatel je kretén a 90% lidí co tyhle kraviny vytváří bych nezaměstnal ani na doplňování zboží, bohužel ze své pozice to nezměním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem sa dostat do flame diskusie Linux vs Windows. Vo Windowse ma posledny rok "zabava" Dell a ich kur*enie ovladacov pre premiovy XPS.To nieje uplne chyba Windowsu ale z pohladu uzivatela je to jedno. Dalej vynutene restarty, to sa MS fakt nepodarilo. A celkovo relativne dost veci sa kazi koli ovladacom. Potom su to uz skor drobnosti, ktore ale tiez vedia pekne nasrat.
Co sa tyka Linuxu tak napriklad roztriestenost. Co distribucia to ine sposoby konfiguracie, nastavenia, balickovacieho systemu. Rozbehat prostredie cez rozne distribucie je niekedy peklo. V kazdej su rozdiely - ine cesty, ine nazvy suborov, inak sa spustaju procesy. Distribuovanie "aplikacii" vo forme zdrojakov je tiez zabava, ked treba stravit pol dna dotihnutim balickov a nastavenim prostredia aby sa to vobec skompilovalo.Tak isto LTS a celkovo spatna kompatibilita je na smiech. Ono je to mozno fasa sa doma babrat s Linuxom ale ak ste vo firme kde vam zhora dupe manager ze to uz malo byt vcera hotove, tak taketo veci dokazu dost znechutit pracu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není diskuze o linuxu kde by si někdo nestěžoval na "roztříštěnost". To může fakt jen uživatel monopolního systému. Proč se na to nediváte jako na výhodu - každý si má možnost vybrat a používat co mu sedí. Nikdo se přece nemusí učit instalovat, konfigurovat a používat všechny distribuce najednou.
Jestli vám stačí mainstream, nahoďte ubuntu nebo mint (nebo jiný derivát). Když chcete enterprise-like systém, je tu fedora. Pro geeky jsou tu slackware, gentoo a co já vím co ještě. Vybere si každý.
A distribuce přes zdrojáky? Kdy že jste naposled viděl linux? Přinejmenším ubuntu a jeho deriváty a také fedora mají své softwarové centrum kdy instalace většiny nejpoužívanějšího softwaru se instaluje jedním klikem nebo jedním příkazem, včetně dotáhnutí všech závislostí. Easy.
Co přesně je směšné na LTS a v čem je špatná kompatibilita? Že do ubuntu 12 nedostanete rozumně poslední verze softu postavené na posledním GTK? Do Win7 taky dostanete všechno z Win10?
Váš příspěvek je absolutně mimo, postavený možná tak na zkušenosti s linuxem z konce 90-tých let. Dnes je někde úplně jinde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach jaj. Nepliest si modularnost a roztriestenost. Ak chcem postavit nejaku hw krabicu, router/tvbox hocico, tak je Linux idealny. Zoberiem si kernel,ovladace, nieco z user space a nakonfigurovanu nejaku aplikaciu ktora ma bezat. Cele sa to zabali do nejakeho image/kontajneru a je to fasa. Len na to treba ludi a cas a vytvorenie a nakonfigurovanie niecoho takeho neije uplne trivialna zalezitost.
Ak chcem mat ale Linux ako cielovu platformu pre aplikaciu/produkt, tak je to roztriesteny bordel na koleckach. Robit podporu pre zakaznikov kde kazdy si hodi inu distribuciu a ma inak nastavene pomaly zakladne veci, lebo zrovna ich admin je nejaky linuxovy magor co si dokazuje ako ovlada skvele bash je fakt "parada". A ako ukazuje realita, ktoru evidente aj vy s radostou popierate, do urcitej velkosti produktu, respektive prijmov z nich sa proste podporovat Linux neoplati lebo sa to nezaplati.
Ano vzhladom na to aky je Linux modularny tak nieje nic nezvycajne ked specificke funkcie su distribuovane v zdrojovych kodoch a treba si to prekompilovat. Pri beznych desktop aplikaciach sa to nedeje ale nieje to nic nezvycajne (nebavme sa tu o sekretarke ktore je aj tak v principe jedno na ako os bezi, jej kludne staci editovat dokument aj v google docs).
Windows so svojou spetnou kompatibilitou a podporou starych aplikacii je nieco nezvycajne a ojedinele v ramci sw. Takze ano na windows 7 sa da rozbehat skoro vsetko co aj na windows10. A problemom nieje na starej verzii linuxu rozbehat nejaku novu featuru ale aj verzie ktore boli aktualne v aktivnej dobe danej verzie linuxu. Aby sme tu nebasnili o njeakom GTK, nieco zo zivota. CentOS 7.4 vydany v 2017 a s 10 rocnym cyklom, tj do 2024 (centos 7 ako rada vysla v 2014). Dostat do neho php 7.0 z default repozitarov je problem. Je tam len zopar zakladnych modulov a aj tie robia bordel po nainstalovani. Php 7.0 vysla v 2016 a oficialna podpora zo strany php skoncila teraz v 2019. Cize nakoniec uzivatel skonci s tym ze hlada alternativne repozitare a manualne instalovanie/konfigurovanie balickov, takze ziadne na "dva kliky" a php nieje ziadna enterprise zlozita veda. Proste spravca repozitarov si asi povedal ze 7.0 uz nikto potrebovat nebude. V nenavidenom windowse, stiahnem si php7 a funguje sa.A takychto veci je kopec. A to niesu ziadne zlozitosti len namiesto pol hodiny s tym clovek stravi niekolko hodin a este v kazdej distribucii je to inak. Linux vyhrava len koli cene a nicomu inemu. A nieje sa ani comu divit ze zacinaju byt popularne rozne kontajnerove distribucie prostredii - Docker, Vagrant a podobne. Niekto uz zabil cas tym ze nakonfiguroval prostredie a vy ako uzivatel uz len stiahnete vm image a funguje sa. Netvrdim ze som reprezentativna vzorka ale treba sa pozriet na Linux aj zo sirsieho pohladu nez len nainstalovanie image na desktop a spustenie LibreOffice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Jako uživatel mintu jsem podobné trable zatím nezažil, proto mě to překvapuje. Nadruhou stranu - jsem jen uživatel, pracovní náplní je tvorba mraků (po staru se prostě třiskaly weby) a do toho to používám jako domácí comp s tradičními aplikacemi + nějaké hrátky s věcma jako vagrant, docker, apache, php - prostě zase práce s mraky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na konkrétním uživateli. Notebook mám třeba jen na net, trochu kancelář, sem tam film či nějaká hra. Jelikož programy co na booku používám mají Linux variantu tak pro mě jsou změny minimální. Jen Winamp jsem musel nahradit a lehce se mi omezila moje steam knihovna. Ale na steam play se teď docela hodně pracuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Winamp se dá nahradit pomocí Audacious, který se přepne na vzhled Winampu. Pak jdou používat i skiny vytvořené pro Winamp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano to vím. Ale originál je originál. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle se chova home edice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipnu to na všechny edice, u Home je navíc opruz s tím, že nejdou aktualizace zakazovat ani ručně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jenom Home edice.
U Pro mas rizeni aktualizaci s moznosti jejich nastaveni, tudiz nastavis je treba na noc, kdy nepracujes. Stejne tak je muzes odlozit o az 365 dni.

Teoreticky by clovek rekl, ze to neni problem Microsoftu, ale problem lidi, ze si kupuji Home edici, kdyz potrebuji kvuli praci Pro. Prakticky samozrejme vim o noteboocich, ktere maji casto predinstalovanu Home, ac je treba typicke vyuziti urciteho notebooku jako kancelarsky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorsi je, ze nektere notebooky jsou zamerne v kategorii Home, i kdyz jsou vybavou nekde jinde - typicky priklad je HP Spectre x360.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No prave mi to bylo divne navic po navstevach vidavam WIN 10 ala levne klice z aukra apod. a tam kolikrat sviti hlaska ze auktualizace mohou byt rizene vasi organizaci :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

365 dní platí pro aktualizaci fíčur. Pro důležité aktualizace je to 30 dní, a až těch 30 dní ulpyne, nainstaluje se úplně všechno co má M$ na skladě. Pokud se vadná aktualizace neopraví do jednoho měsíce nebo pokud se mezi tím objeví nějaká nová, je to upřímně v pérdeli pane hrábě. Ale ani to moc neznamená. M$ už jednu "důležitou aktualizaci pro zlepšení spolehlivosti" vnutil i těm, kteří měli ve verzi PRO aktualizace odložené a dokonce i pro Enterprise zákazníky, kterým se neměla bes instalovat vůbec. Mimochodem, šlo o drobnou aktualizaci, která vynutila instalaci buildu 1803 (v tomto buildu už běží služba "update orchestrator" pod uživatelem "local system" a nejde narozdíl od 1709 zakázat běžnými postupy)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak u pro verze se hlavne daji aktualizace uplne vypnout a spoustet je manualne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to možné zajistit 100%. Spolehlivě to jde pouze u windows enterprise. Například jsem viděl, jak se s pomocí jedné "důležité bezpečnostní aktualizace" nainstaloval updateassistant.exe a vnutil jeden loňský megaupdejt. Nebo jsem viděl jedno KáBéčko (bylo v důležitých aktualizacích bez podrobnějšího popisu), které přineslo nenápadnou naplánovanou úlohu, která záhadně obnovovala defaultní nastavení aktualizačních služeb každou hodinu nebo přihlášení. V logu bylo jen napsané, že "se změnil start služby na automaticky". Hledat jsem to několik dní podle shody časů v systémovém logu a logu spuštěných naplánovaných úloh.

Takhle vypadá manuální instalace "bezp". aktualizací v praxi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pres gpedit.msc jsem vyradil komplet update a mam uz rok a pul klid (na cca 100 strojich). Jen je potreba po aktualizaci zkontrolovat jestli je vse vypnute, nekdy aktualizace neco zase aktivuje nebo prida.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď už jen chybí funkce, kdy si Windows samy budou moci odinstalovat problematického uživatele...

Odklad dané aktualizace nic neřeší. Dejme tomu, že dojde k odkladu, ale ani po 30dnech nebude oprava. Tak se problematická aktualizace nainstaluje znovu a co pak? Znovu odinstaluje a další odklad o 30 dní nebo k odinstalaci nedojde a uživatel ať se třeba staví na hlavu odráží se ušima... I kdyby došlo k dalšímu odkladu, tak to zbytečné instalování a další odinstalování uživateli znemožní pracovat...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Len toto môže skočiť pri chybe typu chyby v inej firme z blízkosti Microsoftu SAMOodinštalovaním Windows.

Boeing Commercial Airplanes
P. O. Box 3707
Seattle, Washington 98124
https://www.boeing.com/contact-us.page

Microsoft Headquarters
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
http://www.headquartersinfo.com/microsoft-headquarters-information/

A tie dve veci sú blízko seba
8,9 km
https://goo.gl/maps/EUFdzZZfDjz

Boeing po nehodě druhého 737 Max 8 slibuje softwarovou aktualizaci. Letadlo už v Evropě nesmí do vzduchu
12. března 2019
https://vtm.zive.cz/clanky/boeing-po-nehode-druheho-letadla-737-max-8-sl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslienka to nieje uplne zla, hlavne pre bezneho uzivatela ktory netusi ze existuje nejaka obnova pri pokazenej instalacii ovladacu/updatu je toto zautomatizovanie fajn. Pre ostatnych ktory potrebuju mat OS viac pod kontrolov to bude len dalsie peklo. Problemom je ale hlavne samotny zamer, neriesi na pricina len nasledok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som to riesil uplne opacne, z druheho konca. Dal by som userovi na vyber kedy chce stahovat a instalovat aktualizacie, ak vobec. Najskor si v Redmonte vymyslia sracku a teraz tu sracku ucia po sebe cistit. Cele zle.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže potom by nemohli plíživě zavést WaaS s měsíčním předplatným s daty zotročených uživatelů v cloudu. Ale uživatelé budou nakonec spokojení že se nemusí o nic starat a přístup k datům mají odkudkoliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To už tady bylo. 60% instalací nebylo aktualizovaných. Podle mě má MS v tomto pravdu, i když se mi ta pravda taky nelíbí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..a jsme zase zpatky u totality..neco jako pravo cloveka, ktery si zakoupi produkt a muze si aktualizovat a nebo ten komp rozesrat na maderu..to by treba neslo?

A nebo co to udelat treba tak, ze MS oddeli bezpecnostni updaty od updatu driveru a funkcionalit a dat uzivateli moznost si je individualne nastavit. To by taky neslo?
A co treba moznost..uzivateli chces at ti MS ridi plne aktualizace, dobre..chces si je ridit sam, mas tu moznost. To by taky neslo?

Ja vim neslo..to by to nesmel byt monopol, co na uzivatele z vysoka ser.... Hlavne kdyz vsechno bude jednou barvou a vsichni budou videt zarne zitrky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"..a jsme zase zpatky u totality..neco jako pravo cloveka, ktery si zakoupi produkt a muze si aktualizovat a nebo ten komp rozesrat na maderu..to by treba neslo? "

já bych to spíš přirovnal k odmítání očkování kdy bezdůvodné odmítání ohrožuje i ty jedince kteří očkovaní být nemohou :)

v podstatě souhlas bezpečnostní updaty "silou"(což může obsahovat i update driverů) a updaty měníci funkčnost volitelné (většinou to uživatele donutí samo, když mu nepůjde nějaký SW kvůli nenainstalované aktualizaci, ale zůstane mu svobodná volba :) ) >> jenže to zas zvedá náklady na vývoj tak babo raď :)

prostě to co tlačí MS dává smysl problém je v tom, že to dělá blbě(zabugovaně) a kolikrát to co dělá blbě ani nedotáhne do konce a nakonec to zařízne i když to byl nadějný koncept :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Akorat ze i o ockovani by mel mit pravo se rozhodovat sam... ono existuje neco i jako prirozena imunita cloveka, ktera pokud ji ma clovek dobrou, tak se nakazit nemusi. Naopak ani ockovani neni 100% zaruka, ze se nenakazi a tvuj DNA genom se udajne muze zmenit, protoze si prodelal 'nemoc', kterou by si treba za jinych okolnosti nemusel ani dostat..
Hlavne by vyzkumy o tom, jestli ockovani funguje nebo ne, meli delat opravdu nezavisle studie a ne hordy placene famaceutickymi spolecnostmi :) Ono tech autisticky ladenych deti opavdu oproti minulosti pribylo obrovske mnoszstvi..a nikdo nedokaze spolehlive vyvetlit proc..

ps: znam treba jednu pani, ktera je "alergicka na leky"..v principu temer cokoliv co si vezme, tak u ni vznika alergicka reakce. Psychosomatika jak vysita..pritom podle lekaru neco takoveho 'neexistuje'. Neco jako program bez chyby...do prvniho vyskytu. Takze za sebe nejsem priznivcem generalizace a "totalitniho pristupu ve jmenu vyssiho dobra", protoze ono "dobro" muze byt pro kazdeho trochu jine a za nekterym 'dobrem' hledej v prvni rade akorat tak zvyseni prijmu ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Ono tech autisticky ladenych deti opavdu oproti minulosti pribylo obrovske mnoszstvi..a nikdo nedokaze spolehlive vyvetlit proc.."

mimo genových vad je mnoho škodlivých faktorů v našem okolí a navíc je mnoho druhů autismu s různou intezitou projevu >> nárůst je dle mého primárně způsoben lepší informovaností i diagnostikou :)

osobně to vnímám v tom, že díky vymoženostem moderního světa se velmi snadno šíří DNA jedinců s genetickou vadou + je úplně potlačen "stres", který zaručoval jistou odolnost a vývoj >> naopak teď spíš lidstvo spíše degeneruje :)

"znam treba jednu pani, ktera je "alergicka na leky""
budu se opakovat
"já bych to spíš přirovnal k odmítání očkování kdy bezdůvodné odmítání ohrožuje i ty jedince kteří očkovaní být nemohou :) " >>> "... i ty jedince kteří očkovaní být nemohou.."

je plno jedinců, kteří mají tak špatnou/defektní genetickou výbavu, až tak že léky či očkovaní pro ně muže mít fatalní dopad ... a ano jsem pro individuální přístup, ale taky nejsem pro zbytečné odmítání >>> statistiky jasně hovoří v prospěch očkování
a nebo si nebudeme hrát na korektnost a narovinu si řekneme, že je nás více jak 7 mld. díky moderním technologiím žijeme v nebývalém komfortu, který způsobuje úpadek a přežívají jedinci, kteří by normálně nepřežili a díky tomu se šíří nevhodný genom, který způsobuje hlubší a hlubší problémy a degeneraci lidského druhu a přestaneme takové lidi zachraňovat nebo je rovnou kastrovat (aby se nemohli množit) do doby než bude genové inženýrství na takové úrovní, že jim dokážou opravit DNA bez nastandardního vylepšení :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, tohle jsou debaty na jine fora ;) a na podstane delsi dobu :))
Jinak statistiky mona taky nejsou uplne 'neprustrelne'. Kdyz jsem se o to trochu zajimal, tak castym argumentem proti nim byl napriklad priotiargument, ze doslo k velkemu zvyseni obecne hygieny, at osobni, jidla, atd. a zajimave se to krylo s temi statistikami. Takze zase, ver statistikam, ktere si osobne zfalsujes a nejlepe jen tem, ktere nejsou nejaku formou sponzorovany temi, kdo maji na nich nejaky zajem.
Z toho co jsem nacetl treba u ockovani proti chripce..tak spouste lidi to nejen ze nepomohlo se chripce ubranit, ale meli velmi zvlastni symptomy a byli "divne" nemocni sami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no přehnaná hygiena je spíš negativum (vznikají tak mutace odolnějších kmenů) :) očkování proti chřipce je "fajn", když jsi OK a navíc chytneš tu "chřipku" proti které jsi byl očkován (navíc v době vakcinace jsi naopak oslabený) :) >> ale sám se mu vyhýbám :) co není za bežných podmínek smrtelné nebo s trvalými následky je dle mého hloupost očkovat .. a kdybych byl nekorektní tak cokoliv co v této oblasti zachraňuje životy je pro lidský druh špatně :) (stejně jako přílišné ulehčování a nadměrný pasivní konzum díky IT )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autistické děti přibývají kvůli čtyřicetiletým a starším prvorodičkám, což je prokázáno. Dříve byly prvorodičky sedmnáctileté.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No tak s dívkou by jsi měl být alespoň tři roky aby jsi poznal jestli má cenu s ní mít dítě, takže bych musel být pedofil / hebetofil abych začal chodit se 14náctkou aby v 17nácti mohla mít dítě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele "přirozená imununita" je vyložené kravinium z časopisů typu "Bejby" atp. Existuje imunitní systém a na internetu je o něm dost článků na to abych tady něco plodil. Pak jsou zde bakteri a viry a světe div se, proti celé řadě z nich nemá imunitní systém žádné protilátky a tak onemocníme. U spousty nemocí OK, poležíme, rýmička, imunitní systém se poučí a je hotovo. Pak jsou nemoci na které se umírá na první dobrou. To jsou ty obvykle ty proti kterým se očkuje. Jsou samozřejmě jedinci, kteří by to přežili kvůli nějaké kombinaci genů nebo jiné zvláštnosti, ale tak nějak obvykle nejde dopředu poznat kteří to jsou.

Mít právo rozhodovat se sám je zde nesmysl, protože nemoci jsou nakažlivé. Ostatně odmítači očkovaní nechtějí očkování, ale nechtějí také umřít, takže spíše spoléhají na iluzi, že momentálně o nic nejde (což nemusí platit za X let). To že se závažné nemoci u nás v současné době moc nevyskytují neznamená že neexistují, znamená to že nemají podmínky k šíření. Čím více neočkovaných, tím širší cesta pro šíření.

Vakcíny mají pochopitelně své riziko, jako úplně vše má své riziko, ale nelze přehlédnout, že na vakcíny se umírá zcela zcela vyjímečně (bez médií by se to člověk nedozvěděl) za to na ty očkované nemoci lidi umírali jako mouchy. Stačí jakýkoliv dějepis před sto lety a typická máma, několik porodů, dospělého věku se dožila jen menšina potomků. Chápu, že danému jedinci to nijak nepomůže, ale dokonalá medicína neexistuje. Antibiotika vás můžou zabít, cokoliv, ale šance je významě menší než u patogenu proti kterému bojuje.

Autistických dětí přibývá, ale roste významě také věk rodičů, což je primární riziko vzniku autismu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Hele "přirozená imununita" je vyložené kravinium z časopisů typu "Bejby" atp. Existuje imunitní systém a na internetu je o něm dost článků na to abych tady něco plodil. Pak jsou zde bakteri a viry a světe div se, proti celé řadě z nich nemá imunitní systém žádné protilátky a tak onemocníme."
.. no vidis, tohle je typicky zapadni omezeny pristup k medicine. Doporucuji zkusit rozsirit svoje hranice necim co cerpa z tradicni vychodni mediciny, ktere maji jiny pohled a kupodivu funguje taky a je dokonce overeny moha sty let v praxi. Ono nemusis chodit ani tak daleko..staci se podivat treba co udelaji s imunologii urcite druhy specialnich diet. Jenomze tohle konvencni zapadni materialni medicina zalozena na systemu "vem si prasek, vsechno bude fajn" nedokaze pro svoji omezenost pojmout.

"Autistických dětí přibývá, ale roste významě také věk rodičů, což je primární riziko vzniku autismu"
.. no jo no..a jak vysvetlis to, ze drive treba v horizontu 50-100 a vic let byl vek starsich otcu naprosto bezny, protoze zeny se vdavaly "do jistoty". Zeny rodily po daleko delsi dobu sveho zivota, nez dnes. Ja vim..na to moc odpoved uz neni...

"Stačí jakýkoliv dějepis před sto lety a typická máma, několik porodů, dospělého věku se dožila jen menšina potomků. "
..ano jenomze v te dobe ti lidi nemeli zdaleka tolik moznosti co dnes. Jidlo bylo velmi omezene socialnim statusem daneho cloveka. Tudiz nerovnavaha ve strave a tim padem i nedostatecna imunuta byla naprosto normalni. Dalsi vec jsou obecne hygienicke podminky, ktere byli zase v dane dobe uplne jine.

Ja netvrdim, ze ockovani nemuze fungovat. Uprimne to nevim, jestli ano nebo ne. Jen si dovolim treba tvrdit, ze kdyz ockujes batolata, ktery maji par kilo a u kterych je ten organismus silne ve vyvoji a ockujes dospelejsiho jedince, jehoz zdravotni stabilita je uplne jinde, jsou to dost rozdilne veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím v tom i dvě války, které evropa absolvovala. Většinou se vždycky vybírali ti statní, svalnatí, muži s dobrým genetickým kódem, kteří byli na frontě z genetického fondu vyřazeni a pošahaní nemocní dementi zůstávali doma, kde se dál množili. Znám to z vlastní rodiny, matka ze Vsetína, v šedesáti běhá po zahradě a vesele se rýpe v hlíně. A nevlastní fotr z města z buržoázní komunistické rodiny od šedesáti prdí do hlíny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se o východní medicínu hodně zajímám, též o přírodní a využívám jí a nic jako přirozená imunita tam není. Imunita a to jak funguje je poznatek moderní medicíny. Pozor na postmodernistické autory míchající východní a západní znalosti do jednoho guláše za účelem nás ohromit "termity" (některá alternativní centra to dělají dosti hnusným způsobem), které ovšem popírají principy obou bází.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem pouzil slovo imunita pro to, ze je to bezny pojem u nas, kteremu lidi rozumi. Neprijde mi smysluplne na foru k PC resit neco ve stylu energeticke rovnovahy, protoze vetsina lidi to nejspis nebude chapat nebo k tomu budou mit apriori predsudky.
Ale jinak prirozena imunita a energie cloveka v rovnovaze jsou z jisteho zjednoduseneho pohledu synonyma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím neočkováním je to trochu jinak. Ti lidi by své děti nechali naočkovat a rádi, ale to by museli vědět co v té vakcíně je. Kdesi jsem četl, že na přípravku není napsáno vůbec nic. A když dělali rozbor tak v tom plavalo velké množství rtuti a jiných těžkých kovů. Ty bys dobrovolně nechal vpíchnout do malého ještě nevyvinutého tělíčka koňskou dávku těžkých toxických kovů ? Já tedy ne. Podle mě očkování tehdy za komárů a očkování dnes je diametrálně jiné. Dneska jsou v tom prachy a domnívám, se že konspirace o snaze depopulizovat civilizaci také nejsou daleko od pravdy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A to ti poslala emailem kamoška z domova důchodců "přepošli dál" nebo ti to poradila tvoje sbírka zpívajících brambor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problematika očkování je velmi komplexní a složitá a mimo jiné mohou vakcíny obsahovat toxiny i alergeny, ale skoro všechny látky by měli být uvedeny i kdyby byli v zanedbatelném množství >> hodně taky záleží na zákonech konkretní země a vůli výrobce to uvádět i když nemusí atd. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorat, to ze se pouziva napr. Hnlinik (a pravdepodobne i nektere dalsi kovy jako rtut) pro "stabilazci" vakcin je myslim dneska uz celkem dolozeny fakt. To ze se tyhle kovy ukladaji v tele a nektere se tezko vylucuji je taky celkem dobre znamy fakt. To ze existuje dokonce i neco jako "otrava hlinikem" je taky fakjt, byt nerikam, ze to nastane po ockovani.
A posledni vec, se kterou si muzes byt jistej je, ze kde jsou penize, tam to smrdi...a to plati o farmaceutickem prumyslu uplne stejne jako o IT..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to přímo hliník, ale například soli hliníku. Lze si o tom lecos přečíst https://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_31.htm

Celkem zajímavé je, že lidem nevadí konzumace hliníku (z obalů, nádob u produktů samotných), protože na konzumaci není nic děsivého a vůbec polotovary jsou plné různých (povolených) chemických sloučenin a řada lídí přesto obsah nečte, ale z vakcíny jsou poděšení.

Největší a nejnebezpečnější dávky léčiv člověk dostane při aktuní léčbě, tam jsou rizika značná, stačí nahlédnout do většinu příbalových letáků, ale jak je člověku blbě, tak na hledí jinak než při prevenci. :-)

Zlatý důl budou psychofarmaka, věci na cukrovku a podoné záležitosti. Vakcíny bych zrovna jako zlatý důl neviděl, tam spíše bude hrát roli předvýber států a pojišťoven na konkrétní druh, což vliv mít může.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něco jiného je jíst 0,01gramu rtuti když je ti pár měsíců a máš váhu sotva 10Kg a něco jiného je žrát 0,01gramu rtuti když jsi starší a máš 70Kg !!!

Navíc nevím jak ty, ale já se na obaly co kupuji dívám a nekupuju hnusy a šáhnu klidně po dražším, ale čistším výrobku. Sice ano připadám si v Tesku jako teplouš nebo nějaká starostlivá matka, ale prostě mě to štve, nechci být ovce, chci dát najevo, že o kvalitní potraviny mám zájem a jsem ochotný je zaplatit.

A nejvíc mě štve ta finanční negramotnost, kdy začneš bez dat polemizovat na jakých přípravcích mají farmacetika dobrej vejvar, protože to je úplná kravina. Protože očkování dostávají děcka a těch se rodí spousta, takže to je vejvar jako prase. Ale to stejně to není správní odpověď, správná odpověď na čem nejvíc vydělávají farmaceutické firmy je, že na všem ! ! !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pety, Microsoft ma pravdu, ze je pre usera dobre mat zapatchovany OS. Ale nic im nedava pravo ti to VNUCOVAT. User musi mat moznost sa rozhodnut, ci a kedy ches updaty instalovat. V tomto s MS zasadne nesuhlasim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co když svým nezodpovědným chováním ohrožuješ zbytečně ostatní uživatele a celou infrastrukturu :) až bude zákon, který bude takové jedince trestat v případě, že jejich systém byl prokazatelně původcem nějakého problému díky tomu, že odmítal bezpečnostní aktualizace tak prosím :) všechno se nějak rozvíjí a i u AUT se stalo časem mnoho prvků povinných a neříkame si např. "ja ty světlomety a blinkry nechci :)"
jsou to jen úvahy dle mého to má svou logiku, ale taky nesnážím "miliony" zbytečných aktualizací OS i APP napříč všemi platformami >> které kolikrát zhoršují funkčnost apod. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..a budes tam mit taky zakon, ktery bude postihovat firmu, ktera ten patch uvolni a dojde k vypadkum, tak jak se to deje dneska? Vzdyt je to groteskni, ze nejvetsi vypadky a ohrozeni prichazi od samotneho Mrkvosoftu..a pohoda jahoda, nic se nedeje. Co tak tu firmu trestat za to, ze v tom SW ma vubec diry, to by neslo? :)
Hele s tim "vyssim dobrem", ktere jeste posvetis pro jistotu zastrelenim jedince..to opravdu neni dobry pristup. Zadny totalitni pravidla "vyssiho dobra" nikdy nemohou dobre fungovat a jsou spatne sami o sobe,

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nemít žarovku nebo když ti žárovka praskne za jízdy je rozdíl .... ani trezory nejsou nedobytné a postupně se vyvíjeli, ale mít cennosti jen tak v šuplíku se taky nenosí ;)

"zastrelenim jedince" >> zas to nemusíš honit do extému :) MS nabídl produkt s určitými vlastnostmi "tečka" jestli se ti to nelíbí nikdo tě nenutí ho používat :) a jestli to půjde do extrému tak i MS couvne protože mu nic jiného nezbyde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" a jestli to půjde do extrému tak i MS couvne protože mu nic jiného nezbyde"
..tim si nejsem vubec jisty. Pred 20 lety by byl extrem, ktery by nikdo nechtel prijmout Win10. V te dobe, by to neslo, dneska to jde. Z toho celkem logicky vyplyva,ze za 20 let muze jit spousta veci, ktere dneska jeste za extrem povazujeme.
Nevim, jestli jsi slysel rceni o tom, ze kdyz das zabu do vody a postupne vodu zahrivas, tak se uvari. Kdyz ji das do teple tak ti vyskoci. Presne stejne to funguje..staci pomalicku zahrivat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl bych ani proti vnucovani, kdyby se jednalo ciste o bezpecnostni zaplaty, jen nejmensi nutny zmeny pro opravu problemu. Takze treba jen jedno prekompilovany dllko. Tam by byla minimalni sance, ze to neco rozbije.

Vlastne rozumim i myslence, ze ten predchozi stav, kdy uzivatel koupil jednu verzi Windows a na ty zustal dokud pocitac neodesel do kremikovyho nebe, nebyl uplne idealni, protoze programy kvuli tomu musely drzet zpetnou kompatibilitu deset let dozadu. Dat uzivatelum Windows, ktery se budou prubezne aktualizovat a vsichni budou mit posledni verzi, zni teoreticky dobre. Ale pokud ma byt normalni, ze se kvuli tomu system dvakrat rocne preinstaluje a uzivatel dopredu nevi, co vsechno se to nebude obtezovat zachovat, tak nezbyva nez konstatovat, ze se realizace moc nepovedla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Windows si před instalací udělají zálohu" - platí v případě, že jim to nastavíme. Standardně je dnes po čisté instalaci ochrana systému vypnutá a obávám se, že upgrady ji vypínají znova. Programátoři... a ještě k tomu indičtí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, mám pocit že na notebooku jsem ji po poslední aktualizaci musel znovu vypnout. (je pro mě zbytečná, dělám si pravidelně bitový zálohy systému)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pracuju už od 2010 výhradně na ubuntu (v různých variantách, nakonec na mate desktop) a nemůžu si to vynachválit. Doma na "takovéto domácí paření" mám win10 a sere mě to cca ob den :D Na seriózní práci, zvlášť když je potřeba něco udělat rychle, tak to prostě nejde na systému, co si myslí, že je chytřejší, než uživatel. Docela zajímavý by bylo, kdyby MS museli platit zákazníkům za všechny zpoždění způsobená pitomým systémem (když "velká" aktualizace může trvat i celou pracovní dobu).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to by mne zajímalo co tak najednou nejde >> k práci používám aplikace a ty vždy fungují :) a i ty systémové app fungují dobře :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nemáte dělat aktualizace v pracovní době, docela jednoduchý řešení. A pokud je to pc v kanceláři, tak si promluvte se správcem.
Tak jak říkáte to sice funguje třeba ve školství, protože správce to neřeší a děckám se objeví aktualizovat a vypnout, a druhý den výuka neprobíhá, protože se ½ učebny aktualizuje, ale v kanclu na pc který mají vydělávat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win 10 jsou windows ktery mi pijou krev bezkonkurencne nejvic. Windows pouzivam od win 3.0 tedy hodne dlouho. Jasne modre obrazovky, podivne chovani site... To bylo ale kdyz clovek neinstaloval picoviny tak to plus minus bylo ok. Ale win 10 furt nejaky problem. Nekolik pocitacu ktere se ke me dostalo skoncilo po samovolne aktualizaci naprostou nemoznosti nabotovat. Nakonec to skoncilo preinstalaci. Muj pocitac tohle postihlo pred rokem take. Nyni uz mi asi pul roku nejde zvuk protoze po aktualizaci nejede sluzba zvuk windows. Drivery ok ale pocitac ani nepipne. Jelikoz mne to uz nasralo tak jsem se v tom zacal stourat (coz jsem nemel delat). Preinstalace driveru novych starych nic. Stourani po internetu neprineslo nic. Nabyl jsem dojmu ze je nejaky problem s pravy a pocitac si mysli ze nespoustim zvuk s pravy administratora. Zkusil jsem se v tom povrtat a ejhle. Smesovace zvuku najednou vidi zarizeni a tvari se ze vse ok. Akorat zvuk nejde dal. A jako bonus jeste k tomu nejde prehrat nyni zadne video. Nakonec ty pojebany win10 budu muset zase preinstalovat od 0. A cely to je jrn kvuli tomu ze si system stahuke a instaluje co se mu chce. Deset let jsem pracoval na win milenium. Lidi tvrdili ze to jsou nejhorsi win. Kdyz se v tom clovek nestoural a neinstaloval pitomosti tak naprosto ok. Win 10 jsou ale naprosto nepredvidatelne diky tomu ze si instaluji co se jim chce a kdy se jim chce. Vetsinou kdyz pospicham a potrebuju udelat na pocitaci nejaky trivialni ukon.kdyby se samy neaktualizovaly byly by fajn.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vitej v korporatnim totalismu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé :) a pak že to nejde ... ale i tak na nový HW jedině W10 na starý je to v podstatě jedno :)

krásně to akorát ukazuje že v online gamingu má velké zastoupení slabší/starší HW a Blizz si to prostě vydupal

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..a hlavne jde videt, ze povinne bundlovani DX12+Win10 byl marketingovy trik, na ktery spousta ovecek v ramci "moderniho systemu" skocila.
A pak ze Mrkvosoft nedela ze svych uzivatelu pitomce..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak každá firma potřebuje vydělávat :) ten krok je prostě logický to jsme rovnou mohli jet na konečné verzi W95 to by byla paráda za jednu platbu frčet až dodnes :) nebo XPéčka s DX11 hmm :) btw do Vist se taky přidala podpora novějšího DX až později a určitě kvůli tomu nebyl takový povyk hned od vydání W7 ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne by to nevadilo, kdyby Win10 nebyli zmrsene, ale jsou. A jak vidno, Mrkvosoft to netrapi..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

zmršené jsou právě jak kdy a jak u koho :) někdy za to může BFU sám a někdy je to vinou nevhodné kombinace SW/HW :) prostě problémy jsou a budou nikdy to nebylo jinak a nikdy to jinak nebude :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opet generalizujes...problemy sice vzdycky byli a budou, ale ne v tehle forme. Klic je v tom dat uzivateli pravo se "branit" a nechat jej rozhodnout, jestli to ma za nej delat nekdo jiny. O nic jineho tu nejde.
Jinak je to porad totalita..pokud to nehapes..ono na to treba jednou prijdes, az ti nekdo bude tvrdit, ze je to pro tebe preci "dobre' a ty budes vedet, ze neni pravda, ze to jde i jinak. On zivot cloveka casem docela vyuci..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

však je to o těch svobodách nutí tě někdo kupovat a instalovat WIN ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smozrejme, 98% populace, kdyz si poridi napr. novy notas, bude je mit predinstalovane s win. Jsou programy, ktere mimo win platformu neexistuji, atd. PC trh davno nefunguje "normalne" a je manipulovany majoritnimi hraci..v tomto pripade MS.
Problem neni ale jen win, ale to jak jej MS smeruje. Kdyz by jej smeroval vic otevreneji z pohledu uzivatele, tak to muze fungovat lip. Ale on nechce..tudiz '98%' lidi je porad odkazana na milost a nemilost totalitniho zpusobu MS.. a to je ten pruser.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kolik % uživatelů je doopravdy a bezvýhradně závislých na MS ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz vylezes z tyhle bubliny na diit, kde jsou lidi co tomu trochu hovi a vyjdes mezi "lid", tak 99% vsech, kteri si nekoupil nahodou jabko :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

znám lidi co frčí jen na androidu na to jejich surfování ibanking a sociální sítě jim to bohatě staší :)
a jestli 99% uživatelů je doopravdy a bezvýhradně závsilých na MS tak bych rád slyšel proč :) a nechci slyšet argumenty typu, že nic jiného neznají nebo by nezvládli nainstalovat linux (to už nespadá do skupiny bezvýhradně :) to spadá do skupiny pohodlnost a nechci řešit blbosti :) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes na jednom PC vo firme si Windows odinštaloval Eset Endpoint Security

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.