Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Update už stahuje Windows 10 samovolně. Jak tomu zabránit?

Aký má na to vplyv, že mám odinštalovanú a skrytú KB3035583?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle aktualizace vyšla už několikrát v různých časových úsecích. Takže i když máš skryto, tak se ti tam objeví znova.
Jen skrýt není účinná metoda. Takže, buď použít to co je v článku a nebo je ještě způsob úpravy přímo v registru.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mě zatím pomohla jednoduchá metoda:
0. zabít proces GWX.exe
1. smazat adresáře C:\Windows\System32\GWX\ a C:\Windows\SysWOW64\GWX\ i s obsahem
2. vytvořit místo nich obyčejné soubory C:\Windows\System32\GWX a C:\Windows\SysWOW64\GWX (bez přípony)
3. pro jistotu jim nastavit atributy Read-only, Hidden, System (možná to není nutné)
4. odstranit z registrů všechny odkazy na GWX (spíš pro pořádek)

Instalátor sice vidí, že GWX neni nainstalovaný, ale nemůže vytvořit cílový adresář pro GWX aplikaci, tak to vzdá, zaloguje chybu a mám klid. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Toto praktikuju uz nekolik let na adresar "System Volume Information" hned po formatu a je klid, stejne tam lezou jen breberky. Samozrejme nejdriv vypnout "ochranu systemu" jejiz funkcnost je, no ponekud nefunkcni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Do "System Volume Information" se dostanou breberky jen v případě, že maji nejvyšší oprávnění a v takovém případě je to asi to poslední, co by někoho mohlo trápit.
Další možnost je, že se ti tam dostanou jako záloha současných dat, což je regulérní chování a opět je potřeba hledat problém někde jinde.
Pokud jde o fci obnovy systému, tak ano, je to jen taková polovičatá záloha, není to plné VSS, které si může člověk dělat jak je libo. Nicméně občas se to hodí, člověka to může zachránit třeba v případě zmršené aktualizace apod.
Osobně bych tedy ani tuto fci nezavrhoval ...
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To se opravdu uživatelé starších Windows neumí domluvit a podat hromadnou žalobu na Microsoft za poškozování jejich zájmů? Tomu že Microsoft omylem nastavil stažení Windows 10, které okamžitě instaloval může vzhledem k nynějšímu stavu věřit jen nějaký debil placený Microsoftem. Opravdu si nechají majitelé poškodit svůj počítač touto agresívní firmou? Jediná obrana proti nežádoucí instalaci je Okamžitě vypnout jakékoliv aktualizace. Mohu říci, že přestože se mi aktualizace na všelijaké nesmysly stahovali, tak jsem NIKDY neviděl problém o kterém se psalo, že na něj je ta aktualizace. Takže aktualizace OKAMŽITĚ vypněte a Microsoft si může nas.....

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Nenastavujte si na Oznamovat, ale aktualizace nestahovat a neinstalovat, protože u některých aktualizací je uveden LŽIVÝ popis, kterým vás chtějí donutit, abyste si ji stáhl a pak se divil, kudy k vám Windows 10 prolezli.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

... a ja mel pocit, ze u vetsiny aktualizaci neni uveden popis VUBEC ZADNY. Respektive, "Tato aktualizace vyresi problemy, na detaily se podivejte do Knowledge Base" se nepocita.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"To se opravdu uživatelé starších Windows neumí domluvit"

Obavam se, ze i kdyby se domluvit umeli, bylo by jim to k nicemu. Staci se podivat do smlouvy, a pohledat magicke slovicka "class-action lawsuit". Teda alespon pro US obcany to plati, kdovi jak je to v EU a jinde...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v EU je EULA neplatna, rozhodol to sud v suvyslosti s remarketed licenciami.
EULA plati len na US uzemi.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

EULA je zkratka pro End User License Agreement (licence pro koncového uživatele) a platí pochopitelně i v EU a vlastně všude na světě. To co píšeš je částečně blábol a částečně se to týkalo (sud rozhodol v suv(y)slosti) něčeho úplně jiného. Ale chápu že vohnout si pravidla vždycky vyloží tak jak se to hodí jemu ...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

No, u nás platí EULA jen částečně - platí ty části, které nejsou v konfliktu s místními zákony, části které s našimi (a EU) zákony kolidují jsou neplatné.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Vpořádku, ale to prostě neznamená, že EULA neplatí a už vůbec to neznamená, že si v tom může kdekdo dělat anarchii a bordel. A jen tak mimochodem, byl bys schopen napsat které části EULA, uvedené k Windows 10 v této zemi neplatí?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze tohle by zadny pravnik nedelal za mene nez 1000 euro za hodinu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mýlíte se, tohle by žádný normální právník nedělal nikdy ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta anti W10 fobie je snad nemoc:)
Vzteká se někdo v OS X se dostane ZDARMA aktualizaci na nový OS? Vzteká se někdo na iOS a Androidu že dostane nový OS?
W10 funguje stejně dobře či lépe na většině desktopu,není jediný důvod zůstávat na W7 už jenom z důvodu že jsou staré staré a staré ...W8x jsou dnes již taky pasé.
K jakému dnešnímu stavu? Někdo zamrzl s informacemi v létě 2015? Dnes jsou W10 odladěné,běží i na postarším hardware solidně a jediný problém je tam kde se výrobce HW rozhodl vykašlat se na ovladače, to ovšem není chyba MS.ale důvod proč od daného výrobce HW již nekupovat...Viz.Lenovo atd.
Už dlouho je známé jak bude MS. postupovat u distribuce ,,upgrade,,,tedy dělat překvapeného je trochu mimo:)

+1
-72
-1
Je komentář přínosný?

hmm .. ja zas naopak nevidim ziadny rozumny dovod odist z W7, kde mi funguje vsetko tak ako potrebujem a vyhovuje mi aj sposob ako to funguje .. naviac je to "produkt" a nie "sluzba" !

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce tak odlazené, že se člověk nedozví o připojení a jeho režimu (LTE, HSPA, EDGE), když už ten modul ve svém laptopu zaplatil. Notifikace jsou také pokrok, člověk by se uklikal, aby to pozavíral, protože samo to nezmizí a aby se toho nešlo zbavit rychle, tak si to Microsoft pojistil. Indexace a integrace s vyvojářskou plaformou Microsoft 4- ... a vy mi tu bude povídat o tom, jak skvěle běhají na staším HW. To mi jiste vylepší motivaci bojovat s Microsoftem o základní funkčnost systému a takových otravností je ve Windows 10 mnohem více, třeba střídání vlasního lcd laptopu a dokovaví stanicí v kanceláři. Ten systém je stále betaverze a dokud to nebude odladěné a funkční, budu se bránit snaze Microsoftu mi ten krám vecpat.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nechci nikomu brát iluze,ale indikace rychlosti případně typu je většinou zcela odkázáno na ovladače s utilitou v liště,Bez nich ani W7 ani W10 integrovaný modem většinou ani nepoznají.Takže nikoliv Windows,ale výrobce HW má něco špatně vyřešené...
Nechci vypisovat co všechno jsem na W7 zažil jako horor a co na W10 kupodivu chodilo od začátku.Jen tak rychle.Tiskárny od HP,síťový tisk od Canonu kdy W7 tvrdí že je vše Ok,ale tisk nejede:),USB wi-fi stick pod W7 neznámý HW,tedy bez připojení smůla,na W10 funkční i bez driveru apod.
Kolega má nějaké Lenovo Thinkpad a má dock.Opět musí být nainstalované drivery myslím že ke grafice,bez nich smůla bez ohledu na typ OS.
A ano Win10 běhají na starším HW.(desktopu) stejně dobře jako W7.Mám přístup k cca.20 PC a skoro vše přešlo na W10,na něčem běží W8.1 spokojenost.Ani ajťák jsi nestěžuje:)
Nevím,ale mně notifikace normálně neotravují,a myslím že není nic horšího než ,,bubliny,, v Win 7.pocházejících snad od dob XP.
Win 10 nejsou dodělané ale beta také ne.Spíše není daleko doba kdy výrobci budou kašlat na podporu W7.Ostatně,mnozí to dělají na noteboocích už dnes... Neexistují drivery pro W7.
Suma sumárům.Nakonec přejdou v rámci Windows všichni.Hráči už přešli dávno:) Na novém PC mít staré W7 je krávovina. Na starším hlavně desktopu řekněme s GB 4GB a SSD + nějaké Core Duo + běhají také dobře...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Skoro jsem nabyl dojmu, že bych si měl jít stežovat k Fujitsu, který nabízí certifikované ovladače pro modelovou řadu Lifebook E743 pro Windows 7 - 10, včetně utilit a integrovaných nástrojů. Ovšem proč bych měl ztrácet čas vysvětlováním o lidech, kteří nehrají, ale i na cestách jsou součástí větších sítí a nároky na integraci, přihlášení nebo jen využívají prosté systémové nástroje jako indexace nebo kalkulačka. Za celou dobu s Windows jsem zavíral programy dvoklikem v levém horním rohu, to samozřejme s Universal Apps možné není. Váš problém je v tom, že máte informace jen z doslechu, my ostatní, se s tím musíme otravovat sami. Ono to není pouze o přepínání panelů, ale o zvětšení např.: 125 % a takové chování sedmičky zváladají, právě ono měřítko a nastavení pro různé rolišení z Windows 10 zmizelo. O aktivních oknech, pozicích nebo integrace nabídky start a prostoupení programu do oblíbených, aby konečně po zadání Vis.. našel Visual Studio na druhém místě. Po 14 dnech se Visual Studio jako hlavní nástroj do "oblíbených" neprobojovalo. A výčet nastvávadel opravdu nekončí.

Máte pravdu, neprodleně musím firmě Fujitsu poslat velmi ostře laděný email.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzdy je to o tom, komu co nefunguje. Ak vsetko ide ako ma, uzivatel si zvykne na vyhody aj nejake nedostatky skoro hned. Iny pripad je ak tam veci nefunguju - pricom debata ja uplne zbytocna, kedze kazdy ma plne spravne dovody vzhladom k svojmu pripadu. Ja som napriklad musel obetovat tlaciaren z roku '98 , no netrapi ma to az tak, cize sa samozrejme priradim k podporovatelom win 10. Tiez to moze byt tym, ze to porovnavam s win xp... Vam samozrejme nefunguju funkcie, ktore ste vyuzivali - cize sa priradite k odporcom a debata moze pokracovat dalej

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To to by jsi měl pomalu začít Fujitsu psát,než zabalí výrobu notebooku docela....Nebo, a to je varianta pravděpodobnější je chyba mezi židlí a klávesnicí:) Kde ostatně je i problém s zvětšením a nejen o 125% Nastavení rozhodně nezmizelo,hledej šmudlo:)Ale já jsem tak hodný že ti napovím (ovládací panely-zobrazení)
Win10 zvětšují stejně (blbě) jako starší Win.Jenže na rozdíl od nich alespoň použitelně umožňují připojení více monitorů s různým rozlišením a rozlišením větší než FHD.Což je na starších Windows hotové peklo:)
Jasně jsi VELKÝ zkušený borec používají plečku od Fujitsu s směšně tragickým rozlišením a displejem,pohrdající novým OS.No prostě velký kluk:))) Takže,až jednou (možná) budeš mít možnost vyzkoušet na jiném PC odpovídající roku 2016,zjistíš že W10 běhají slušně jak na nových PC tak i na PC 4-5 let starých.A kupodivu neběhají hůře jak W7.Já na rozdíl tebe používám W10 a W8.1 a do podzimu jsme měli i W7 na podobných či identických konfiguracích desktopu.Tedy nejen já a kolem W10. panují celková spokojenost,oproti W8.x určitě.Takže ve firmě asi děláme něco špatně:)Možná to bude tím že uživatelé nemají problém s pořadím aplikací ve Startu a zavírání moderních aplikací:) tedy ne že by Win7 Start by bylo něco zázračného.
Tím ovšem netvrdím že 10 jsou zázračné a dokonalé,ale pár kecálků nic nezměnní na tom že většina recenzí jsou pozitivní a podíl na trhu roste.U nových PC je W10 jasná volba a zrychlení postaršího PC je také znatelné.Už jenom proto jak W7 na sebe nabalují bordel s pro kvantech záplat jsou líná lemra i na SSD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale umí, něco se dá dočíst zde: http://forums.mydigitallife.info/threads/65002-Windows-10-upgrade-is-FOR...
A podepsat žalobu se dá zde: http://microsoftclassactionlawsuit.com/

Už dřív jsem si pohrával s Linuxem (někdy zpočátku střední) a malinko s *BSD a můžu říct, že příchod Win 8 se mi nelíbil. Příchod Win10 mne definitivně rozhoupal k tomu, abych z většinové části používal Linux //rozuměj: všude tam, kde je to možné (momentálně nejvíc času trávím a spravuji Fidorky ^_^).
Není v tom žádný bfu hate vůči MS, ale vlastní empirie. Zajímavé na tom je, že v případech, kdy jsem čekal, že to bude problém (zprovoznění nějakého usb grabberu z číny, webkamery a dalších "frikulínských" periferií, kde byla kompatibilita zaručena jen a pouze na Win7, to šlo právě na Linuxu krásně), to problém prostě nebyl, kdežto na výrobcem uváděné kompatibilní platformě (Win), to dělalo potíže.
To byl jeden z mnoha důvodů mého přechodu. Jsem za něj rád, ale to už jsem se rozpovídal mimo téma.

Sečteno podtrženo: žalovat se dá, nelegální to je. A to je asi tak vše. Zkrátka, nejlepší obrana je útok a pokud si někdo z vás uvědomuje, že mu MS ehem ehem na hlavu, tak proč ho v tom živit?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Sbírám všechny dostupné reghacky, které distribuuji u zákazníka na pracovní stanice s W7 Pro logon scriptem, a od kterých si slibuji, že samovolnému stažení či upgrade zabrání:

; schovat ikonu s reklamou na Windows 10 (KB3035583)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx]
"DisableGwx"=dword:00000001

; nastavení WU
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"DisableOSUpgrade"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\OSUpgrade]
"AllowOSUpgrade"=dword:00000000
"ReservationsAllowed"=dword:00000000

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Tiez by som to tak riesil, keby sme nemali WSUS.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

napodobne :( .. tiez som v stave W7 enterprise a centralny wsus .. ktory mi prave vnutil nasledovne (kedze uz su "recommended" a nie optional) :

KB2952664 - Compatibility update for upgrading Windows 7 (This update helps Microsoft make improvements to the current operating system in order to ease the upgrade experience to the latest version of Windows.)

KB3135445 - Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: February 2016

otazne ci to aj zacne stahovat instalacky, kedze upgrade enterprise nie je zadarmo ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz, tak vse.

KB3065988 Windows Update Client for Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2: July 2015
KB3083325 Windows Update Client for Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2: September 2015
KB3083324 Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: September 2015
KB2976978 Compatibility update for Windows 8.1 and Windows 8
KB3075853 Windows Update Client for Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2: August 2015
KB3065987 Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: July 2015
KB3050265 Windows Update Client for Windows 7: June 2015
KB3050267 Windows Update Client for Windows 8.1: June 2015
KB3075851 Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: August 2015
KB2902907 MS Security Essentials/Windows Defender related update [no description/information available]
KB3068708 Update for customer experience and diagnostic telemetry
KB3022345 Update for customer experience and diagnostic telemetry
KB2952664 Compatibility update for upgrading Windows 7
KB2990214 Update that enables you to upgrade from Windows 7 to a later version of Windows
KB3035583 Update installs Get Windows 10 app in Windows 8.1 and Windows 7 SP1
KB971033 Description of the update for Windows Activation Technologies
KB3021917 Update to Windows 7 SP1 for performance improvements
KB3044374 Update that enables you to upgrade from Windows 8.1 to a later version of Windows
KB3046480 Update helps to determine whether to migrate the .NET Framework 1.1 when you upgrade Windows 8.1 or Windows 7
KB3075249 Update that adds telemetry points to consent.exe in Windows 8.1 and Windows 7
KB3080149 Update for customer experience and diagnostic telemetry
KB3135445 Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: February 2016

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak hned ta první KB3065988. Vůbec nechápu, proč bych neměl updateovat klienta pro funkční Windows Update. To nemá s vnucováním Windows 10 absolutně nic společného ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Protoze od te doby ten klient zacal tahat ty divny aktualizace, vcetne tech smirovacich. No ale kazdyho vec, me uz se nic nevnucuje ani naznakem a ostatni uz tolikrat narikaly co jim to zase M$ naserviroval do PC.

... a toto je fakt perla "pro funkční Windows Update" on byl nekdy "funkcni" ?? Po update to bylo vzdy jen horsi. Dnes potrebujete 24 hodin po instalaci na update zaplat a CPU je celou dobu na 100%

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak já konkrétně tuhle (a samozřejmě i drtivou většinu z toho Tvého výčtu) nainstalovanou mám a taky se mi nic nevnucuje. No a je to proto, že jsem nenainstaloval jen a pouze právě ty "aktualizace", které toto vnucování zapřičiňují (je jich aktuálně šest). takže lituji, ale napsal jsi blábol. A já fakt nevím co tam s tím kde vyvádíš, ale já nainstaluju system (z aktualizované instalačky samozřejmě, ne z deset roků staré, na předpotopní XPčka nebo Win 7) a během půl hodiny mám zaktualizováno, přičemž CPU si toho ani nevšimne, takže ten Tvůj druhý blábol už vůbec nechápu, ale jak říkáš, každého věc a hlavně, každého znalosti ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě, že ty vaše znalosti asi nebudou moc velké, když nevíte,že:
čerstvě nainstalované Windows se chovají úplně jinak než Windows, které běží už několik let...

Pokud nechápete proč, tak za těch několik let práce se registry (a vlastně celý systém) stihly zanést různým bordelem...

a to ani nechtějte vědět, jak jsou rozsekané systémové soubory na harddisku, který taky běží už několik let bez údržby (defragmentace, ...)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Windows, které běží už několik let, jsem fakt už dlouho neviděl a když to někdo dožene až tak daleko, že je "několik let" běžet nechá, je to jeho problém. O Registry, toho s dovolením vím určitě víc než Vy, už v době Win XP bylo známo, že je těžce rizikové je provozovat vkuse déle než rok, protoře Win´s díky nesmyslu zvanému Registry, si prostě o problém přímo koledují. O defragmentaci a jiných ptákovinách se bavit nebudeme, nevíte o tom zhola nic :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

proč by to mělo být chyba uživatele, že systém "nechal běžet několik let" ?
Právě že naopak, je to chyba Windows!!

Ty vaše argumenty si sami protiřečí. Nevím z jakého důvodu tady obhajujete ŠPATNOU politiku Microsoftu... ale tipoval bych, že vás za to Microsoft platí, protože jinak z toho zůstává rozum stát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já někde obhajuju špatnou politiku Microsoftu? Kde? Vždyť jsem dokonce vysloveně napsal, že jediné co mi na MS vadí, je právě jeho cenová, licenční a reklamní politika a proti jejich produktům vzásadě nic nemám, tak co to tady blábolíte? A že někdo nechal svoje XPčka hrčet na PC X let a strašně se diví, že nejedou, protože každý trouba ví že Windows mají něco, co se nazývá Registry a je tedy celkem jasné, že je třeba je "semtam" buď bnovit, nebo reinstalovat, za to Microsoft nemůže, za to prostě může uživatel, že je bordelář. Máte vůbec tušení co znamená termín protiřečit si? :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za to MS opravdu nemůže? Za to, že je ten systém tak doprasený, že je potřeba po čase ho obnovit nebo reinstalovat? Tak kdo to tak blbě neprogramoval, uživatel nebo MS?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To je asi stejně pitomá otázka, jako by ses zeptal "proč musím semtam dohustit kola u auta, kdo to tak pitomě vyrobil". To není chyba, to je vlastnost, kapišto?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, protože to někdo neumí napsat pořádně, tak to označí jako vlastnost. Typicky MS řešení. Pročpak to v jiných systémech není?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Máš zkušenosti ... ale myslím zkušenosti, ne že jsi to viděl někde u kamaráda nebo v televizi dvakrát za život ... s jinými systémy? Vsadím se že na 99% ne, protože bys nemohl položit už druhou neméněn hloupou otázku :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Argumenty došly, tak nastupuje mlžení a napadání samotné otázky. Jenže zkušenosti s Linuxem mám a k žádnému "poločasu rozpadu" jak u Windows tam nedochází.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jaké mlžení proboha? Prostě jsem chtěl jenom zjistit, jestli má vůbec význam se s Tebou o něčem bavit, protože umíš být konkrétní a víš která bije, nebo jde jen o obligátní abstraktní blábol. A dobře že jsem to udělal. Takže ve zkratce. Pokud se člověk k jakémukoli systemu chová tak, jak jeho tvůrce očekával, vydrží každý z nich bezchybně fungovat celé roky. V opačném případě se ochotně odporoučí KAŽDÝ system. To že mají lidi možnost na Windows instalovat kdejakou kravinu z pochybných zdrojů (takový CCleaner ze Slunečnice je fakt eklhaft, dále pak nezbytný TuneUp a pro jistotu 4 antiviry) čímž se jehjich životnost rapidně snižuje, je jedna věc a určitě v tom nejede "blbě napsaný" operační system. na druhé straně porovnávat to (například s Linuxem) je úplný nesmysl, protože ten jednak BFU vůbec nepoužívají (není to prostě o tupém klikání na ikonky a o instalaci systeme Next by Next) a druhak vše probíhá formou oveřených zdrojů v repozitářích a podobné stupidní programy pro tuto platformu vůbec neexistují, takže zničit onen system je prostě daleko složitější. Ale pořád to není věc samotného systemu. A to vím o čem mluvím, protože můj IT život se točí už takřka ze 75% výhradně kolem open-source a Linuxových dister obecně. Podtrženo sečteno, kdyby byla možnost chovat se k jakékoli Linuxové distribuci tak jako k libovolným Windows, padaly by ty klasické (nemyslím tím robustní distra typu Debian či CentOS) asi tak rychle, jak rychle padaly blahé paměti Win 98. Není to prostě věc samotného OS, ale přístupu k němu. Lidský faktor hraje vždycky a ve všem hlavní roli. Tak a teď mě zase můžeš obvinit z mlžení a "napadání otázky", to je myslím taky velmi dobrý argument, když dojdou nápady :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je další způsob zametání problému pod koberec - svést to na blbého uživatele, který si do Windows nainstaluje bůh ví co. Jenže on ten bordel vzniká i u systémů, které byly nainstalovány a dál se jen používají, a to čistě díky MS. Takový WindowsUpdate dokáže po čase zpomalit spoustu strojů mírou nebývalou. Ostatně i MS je si toho vědom, proto časem přidal nástroje na "čištění", bohužel jejich účinnost je mizerná. Nyní to "řeší" vydáváním nových buildů Win10, čímž zase způsobuje jiné problémy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No, vidím že jsi celkem marný, tak se měj hezky a zase někdy. To je problém VŠECH diskusí na českém internetu. Mezitím, co já jsem podal alespoň nějaké vysvětlení ověřené vlastními zkušenostmi, tak Ty jsi mě akorát dokázal obvinit z mlžení, tametání něčeho pod koberece a podobnými pindy. Konkrétně jsi neuvedl NIC, obecné pindy mě nezajímají, ty si můžu přečíst úplně všude tam, kde si lidi chodí popovídat a ne něco řešit a tak to považuji z mojí strany uzavřené. Hlavně teď nezapomeň napsat "vzáváš to a tím ses usvědčil", protože to je asi tak Tvoje rovina :-D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste podal nějaká vysvětlení a když jsem vám řekl, že jsou nedostatečná, tak jsem marnej :-) Zmíněný Windows update zjevně vůbec není problém...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Erich Zann si stěžuje na "kvalitu" diskuzí na internetu, přitom on sám je ten "troll", co jenom mlží okolo a ignoruje podstatu.

Načli jsme tady problém s Windows Update a jeho zbytečnými updaty, které časem zahltí systém nesmysly.
On na to jenom dokázal reagovat všeobecným mlžením a poznamením, že na jeho nedávno nainstalovaných Windows žádný problém nevidí (!!!) , takže chyba musí být v uživatelích.

Ericu, ať mlžíš jak chceš, tak faktem zůstává, že nejenom aplikace zanesou systém, ale i sám Windows Update dokáže (za dostatečně dlouhou dobu) zanést systém bordelem.

--------------------------------------------------------
A problém není jenom v BFU aplikacích. Ale i takové Microsoft Visual Studio dokáže nadělat neplechu. Dodneška mi Windows Update pořád předhazuje "důležité" aktualizace pro VS, které už je přes rok odinstalované!!
(dokonce ani promazání registrů nepomohlo, Windows Update je vůči tomu nějak imunní)

Ale vy to určitě označíte za pozitivní vlastnost, že se člověk MUSÍ ručně probírat aktualizacema, aby se mu v systému nehromadil bordel :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"já nainstaluju system (z aktualizované instalačky samozřejmě"

Jo, plne toho bordelu a updatovat vse aby se to jeste vic zabordelilo? jo fakt super reseni. Neni lepsi to tam proste neinstalovat a mit to v cajku?

Ale jak rikam, kazdyho vec. Hlavne ze je to jednodussi ze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak a je tu dalsie preklasifikovanie z optional na important:

KB3123862 -Updated capabilities to upgrade Windows 8.1 and Windows 7 :
The update adds capabilities to some computers that lets users easily learn about Windows 10 or start an upgrade to Windows 10. Before you install this update, see the Prerequisites section. For more information about Windows 10, see Windows 10.

KB2952664 - Compatibility update for upgrading Windows 7 (This update helps Microsoft make improvements to the current operating system in order to ease the upgrade experience to the latest version of Windows.)

KB3135445 - Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: February 2016

hmm .. skusim ci mi spusti update na enterprise verziu ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No prostě zakázat veškerou automatizaci, co se WU týče. Pro někoho to bude novinka, někdo to pokládá za samozřejmost už roky. Polovina těch jejich aktualizací je naprosto k ničemu a v té druhé polovině jsou vesměs věci skutečně důležité. Je to smutné, ale je to tak, velectěný Microsof učí lidi, velmi zvláštní formou, myslet a nebýt shnily si veci kontrolovat a zajímat se o to, co se s jeho PC děje. Je to sice šlechetné, že se z tupého klikala snaží udělat člověka co u PC myslí, ale fakt je ten, že se do dá dělat i jinak než agresivitou a buzerací. A s tou žalobou na Microsft? To asi neklapne. Jedněm je to buřt co se jim do PC stahuje a kdyby něco, tak "on mi to někdo dá do pořádku" a pak jsou Ti, co si s tím umí poradit a hodí to za hlavu .... a hlavně .... těm desítkám, pokud je samozřejmě pravda co Microsoft tvrdí, se stejně nikdo kdo trvá na Windows nevyhne ...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá úvaha.
Akorát že ".... těm desítkám, pokud je samozřejmě pravda co Microsoft tvrdí, se stejně nikdo kdo trvá na Windows nevyhne ..." ?
No, jednak MS se s pravdou nijak nezatěžuje :-).
Ale hlavně, nedávná historie naštěstí dokazuje, že vyhnout se nechtěným MS produktům už je dneska docela snadno možné. Vistu většina lidí přeskočila úplně a win 8.x se taky snadno vyhnul každý, kdo je nechtěl. Takže při malé troše štěstí dopadnou w10 stejně, jen nepropadnout propagandě nebo panice :-).
Ostatně ani u kancelářského balíku už MS nemá monopol, aby si vynutil přechod na nejaktuálnější verze u lidí, kterým nevyhovuje jejich novější vzhled, anebo jim prostě jen starší office stačí.
Monopol MS je naštěstí momentálně pryč, tak nepropadejme obavám a neinstalujme nesmysly.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Já apriori proti MS produktům nemám zhola nic. Když fungují tak jak potřebuju tak je to cajk. To že mi vadí jejich licenční, cenová a řekněme reklamní politika je věc druhá. Co ale odmítám je jejich už částečně realizovaná a částečně vážně myšlená cesta "online služby". Doma bude mít člověk akorát terminál a všechno, operákem počínaje a Office konče, bude pěkně na jejich serverech. Už je možné to "okusit" na té jejich kancelářské oamlovánce která spíš nefunguje než funguje a až jednou dojde i na samotný OS (to už tu ale asi nebudu a bude mi to buřt) tak s nimi skončím definitivně. Mi Win 8.1 fungují a slouží dobře (tlačítko Start nepotřebuju a Metro ani nevím jak vypadá), takže nikam nespěchám :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No tak schválne, kam až je MS ochotný zájsť pri presadzovaní W10 ?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No úplně nejlepší by bylo, kdyby konečně projevil "ochotu" a dal ten zbastlenec dopořádku. Kdyby ty "desítky" byly co k čemu, tak by tyhle debaty vůbec nemusely existovat.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Amen

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Raz bude pripojenie necertifikovaného, neaktuálneho systému k Internetu trestným činom. Bude to dávno po Vojne Strojov a ľudia budú prežívať na okraji "spoločnosti".

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím tak, že každému vlastníkovi počítače s Windows zazvoní u dveří komando od Microsoftu a násilně vám počítač přeinstalují na Windows 10. Microsoft přece musí zajistit, že i z vašeho počítače si budou tajné služby stahovat to, co budou zrovna potřebovat. Píši to jako nadsázku, ale uvidíme zda to pak nebude skutečnost.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To mohou u Windows 7 a Windows 8 taky - ona totiz ta telemetrie se do nich pres update nainstalovala taky.

A ZADNA PANIKA - halooooo uzivatele Windows 7 a 8, nainstalovaly se vam tam ty same smirovaci nastroje co vsem vadi na Windows 10. A co? A Nic, ticho. Asi jim to nevadi.... to jen ty W10 jsou ztelesnenim pekla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě vadí a návod jak je odinstalovat není problém najít.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jj ja uz to nahore psal vcera, v tom vypisu KaBecek jsou i ty smirovaci. Jenze jsou i taci jako Erich Zann kteri si to tam nacpou dobrovolne a nevadi jim to.
A navod na uplne odstraneni smirovacich blbosti jsem uz zverejnil nekolik mesicu z5 a sklidil minuska (proto jsem to vcera ne re-postoval), holt ovcim to evidentne nevadi a kdo chce tak si to najde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no ma jeste pred sebou jeden krok - svinstvo , dat instalaci W10 do dulezitych aktualizaci přímo...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Alebo pouzit GWX Control Panel (aktualna verzia 1.7.2.0 z 24.1.2016, instalacka alebo standalone)
http://blog.ultimateoutsider.com/2015/08/using-gwx-stopper-to-permanentl...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jsem tuhle zjistil, že ty otravné činnosti GWX jsou naplánovány v Plánovači úloh a největší legrace je, že mají tak vysoká práva, že se s tím ani pod admin právy nehne. Super, můžu si v systému odrovnat kdejakou důležitou funkci, ale na marketingový vnucovač majitel licence sahat nesmí. Takže se pak místo toho používají "hacky" na likvidaci této otravné veteše, bravo Microsofte.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Tipujem že bude treba aspoň EULA potvrdiť, veď to vyžaduje aj IE, nieto ešte upgrade OS...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to asi ano, ale už máš staženou tu bachratou instalačku na HDD a co je nejhorší, na systemovém ... stahoval jsi 4GB dat úplně naprd a ještě o tom ani nevíš, respektive nemohl ses rozhodnout ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, teď jsem sedl k laptopu, že ho tedy "zaktualizuju". V doporučených mám jakési dvě, co řeší cosi s MS Visual basic C++ a jednu aktualizaci pro Defender a ve volitelných jednu, konkretně KB3123862 která cituji "Aktualizace přidává možnosti pro některé počítače, které umožňuje uživatelům snadno získat informace o systému Windows 10 nebo aktualizace Windows 10. Před instalací této aktualizace si přečtěte část požadavky . Další informace o Windows 10 viz Windows 10.", takže zakazuji a vpohodě aktualizuji zbytek :-)

Edit ::

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznacne je toto arogantni nuceni debilnich, asocialnich a spehovacich Windows 10 do radne fungujicich stroju uzivatelu(W7+8.1) ze strany Microsoftu ukazkove pedofilni svinstvo!, kto to raz chcet dal si to, kto ne nechce co, nevim proc bych si do píče mel stahovat nejakou uplne nepotrebnou ukazkovou kokotinu a minut na to od 3-6GB dat z internetu, hlavne kdyz uzivam mobilni internet a celkovo mi tato windows 10 picovina zabira zbytecne misto na disku hlavne kdyz vlastnim SSD.

Na Microsoft treba podat primou zalobu, konkretne ve formulaci:

-asocialni vnucovani Windows 10 skrze bezpecnostni aktualizace s kterymi ma ale v realite hovno platne
-klamani uzivatele v tabulce upgradnut hned nebo upgradnut pozdeji...
-mazani dat uzivatele(win10)
-mazani programu uzivateli(win10)
-cilene spehovani v podobe zapnuti kamery, prohlizeni slozek, zaznamenovani stisku to klaves, buzerace

Zadat 100 000 000 dolaru a basta, necht se ty pedofilni kurvy z RedMondu uvedomi, prisam vacku si tam skutecne jenom honi pera, uchylove!

Jednoznacne tu pomuze jenom cista instalace Windows 7 + 8.1 a hned natvrdo odstavit aktivitu sluzby Windows Update a kdyz je uz system rozbehany stahnou si modifikacny register a zakazat rezervaci, stahovani a pripravu pro upgrade, do píče necht uz skonci ta akce Windows 10 zadarmo i kdyz ja myslim ze to do píče neskonci a bude to tu s nami dalsi rok.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

To že si neumíš ošefovat svůj stroj je Tvůj problém, ale než ze sebe začneš zase dělat někde debila a být sprostý jak dlaždič, tak si přečti EULA k Windows 10. Tam zjistíš, že kdybys v žalobě uvedl všechny ty body cos tady uvedl, tak bys ze sebe u soudu udělal ještě většího blbce než tady ...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale EULA k Windows 10 jaksi nema nic spolecnyho s EULA k Windows 7 kterezto M$ cilene atakuji.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale on kritizoval věci týkající se Win 10 a tudiž příslušnou EULA. To že MS atakuje Win 7 je věc druhá ...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

"To jo, ale on kritizoval věci týkající se Win 10" - Erich Zann konecne si to priznal ty placeny debil z Microsoftu k cemu Windows 10 skutecnou sou! DEKUJEME!

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Podivej se co se na Windows 7 a 8 instaluje za aktualizace - a hele, ty same "smirovaci" sluzby ktere tak vsichni nenavidi na Windows 10.

Kdepak mame nastroje na vypnuti smirovani u Windows 7 a Windows 8?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

právě, že to ty same šmírovací služby nejsou. V dřívějších verzích Windows pokud vás někdo chtěl šmírovat, tak jste měli jenom málo možností tomu zabránit.
Přiznejte si pravdu, odhodlaného špiona nejde zastavit. Jediné řešení je odpojení od internetu, ale to je nežadoucí...

Ale ve Win10 je šmírovaní přímo posvěcené Microsoftem a to se lidem se nelíbí... Jedna věc je potichu to ignorovat, druhá věc je s tím souhlasit v uživatelských podmínkách.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proste ich nenainstalujem, kde mam tu moznost pri 10ke?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kyvat hlavou a bucet

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen naprosty kreten muze mit zaplej autoupdate ve windous.

Kdyz to "potrebujete nejvic" tak se pocitac neda ani pouzivat co to tam cosi updatuje nebo instaluje nebo stahuje.

Kdyz chce updaty tak si to udelejte rucne prez autopatcher jinak ani ranu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

.. jeste nejakej cas bude MS prudit s tim W10 nepodarkem a clovek bude skoro blazenej, ze na starsich strojich beha XP s prodlouzenejma aktualizacema ( jeste ze je nenapadlo cpat nucene W10 pres XP ( jako pest na oko ) .. skoda jen ze google chrome pro xp zazdi(l) .. jinak by to jeste 1-3 roky vydrzelo

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jsem si jistý, že to ještě nějakou dobu uživatelé budou táhnout na Firefoxu :)

Mozilla ještě nezklamala :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já proti W10 nemám vůbec nic, ale automatický update je prasárna, kterou si nedovolil ani Apple. Nemůžou zaručit, že projde, už jen z důvodu ovladačů a sw třetí strany. Namůžou zaručit, že po něm vše pojede. Jinými slovy z fungujícího počítače samovolně udělají problém. Jak si tohle můžou dovolit?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem W10 a s radostí se vrátil k W8.1. Oni ty W10 jsou dost neodladěný a stále mají své mouchy. A dělat MS betatestera nehodlám. Že jednoho dne to bude použitelný o tom nepochybuju. Ale na to si rád počkám. Co mě opravdu nasírá je ten systém vnucování upgrade. Mám takový pocit, že žádná žaloba MS nezastaví ani nezastraší. To by ty soudy musely konat okamžite. Takže si nemyslím, že nějaká (byť hromadná) žaloba něco vyřeší.
Co bych si ale strašně přál, aby se někdo u MS uklepl a vnutil ten upgrade s automatickou instalací takovým způsobem, že to hromadně pronikne do podnikové a státní sféry. Takovýhle průser by MS jen tak nerozchodil. A potom by se už konečně ledy pohly a MS by si podobné praktiky pár let nedovolil.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Doufam ze tu nemoc W10 nechytnu. Ale bylo by zajimave zjisteni, ze az se treba nelegalni W7 upgradnou na W10, tak vlastne nekomu ty W10 nainstaloval nelegalne samotny Microsoft! :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste proboha někdo něco k věci. Ty BFU teorie z Facebooku a diletanstské "zkušenosti" nikde nevedou ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Na firme mam nejake PC, doma mam 5xPC s W7.... stale po instalacii su vypnute celkom aktualizacie, uz roky su vypnute aktualizacie, nikdy som nemal ziaden problem, cize vypnete si aktualizacie a je pokoj.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Výše píši úplně stejně. Nikdy jsem problém na který je údajná aktualizace NEVIDĚL. Takže to spíše považuji za PODVOD od Microsoftu jak vám před vydáním nového systému vaše Windows poškodit tak, abyste si koupil novou verzi Windows, protože ty vaše již nějak nestíhají. Ano. Nestíhají. protože stažené aktualizace vám systém záměrně zpomalili.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.