Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přípravy Redstone jdou pomaleji, přiznává Microsoft, Continuum se odkládá

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

vážně? Jsem si nevšiml, že by Unix uměl věci jako continuum, abychom si mohli dopsat na počítači rozepsaný email na mobilu se stejným OS a další věci které byly zmíněné v článku. Nehledě na "úžasnou" Unix výbavu co se týče OS pro hry a zábavu. Ale stejně je lepší ve všem že?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To bola reakcia skor na tie "interné záležitosti systému" a ich "časově náročné opravy", ale inak ano, Unix je jednoznacne lepsi vo vsetkom :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Když je to teda tak super systém, proč se nepoužívá na desktopech? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bezny uzivatel si vystaci aj s mizeriou. A na vsetko dolezite je tu *nix :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz narazite na Linux, tak spatna otazka - lepsi by byla, kde jinde se nepouziva... a odpoved zni, ze krom desktopu, kterej si MS zabetonoval, lze linux vsude jinde oznacit minimalne za zdatnou konkurenci...

Kazdopadne se tady bavite o blbosti, protoze

1) Unix je jen nalepka jistych OS, z kterych kopec uz ani neexistuje, takze bavit se o "výbave pro hry a zábavu" je nesmyslne (to muzete o konkretnim OS)

2) BTW ciste fakticky, v Sony PS4 bezi modifikovany FreeBSD, takze jeden konkretni UNIX-like OS na tom tak spatne s tou vybavou nebude :P

3) Linux *nema* nalepku UNIX a uz davno nesplnuje ty obdivovane vlastnosti UNIXu (jako treba KISS - to byl kernel naposled pred ~20 lety..), ale to je na jinou debatu..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

// edit: po odoslani som si vsimol, ze toto nieje to vlakno kde sa o DX pise, takze pardon, ak to nedava celkom zmysel.
----------------------------------------------

> v Sony PS4 bezi modifikovany FreeBSD

Z tohto pohladu je to docela sranda, pretoze Android je Linux, iOS je ciastocne Mach, ciastocne BSD, PS3 bolo modifikovane BSD, PS4 je skoro ciste BSD... A kolovali zvesti, ze nova konzola Ninteda pobezi na Androide.

Nakoniec jednymi platformami, ktore na nejakom *nixe nebezia ostavaju prave tie najmensie - Windows a XBone :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na to je odpoved jednoznacna a pochdza od viceprezidentky a jednej z protikandidatok Nadellu na post sefa Microsoftu

Visty byly omyl, přiznává Microsoft. Windows 7 mají vše napravit
David Budai, 30. říjen 2008

Microsoft vyslyší přání uživatelů

"Nejlepší technické řešení nefunguje pokaždé," říká Julie Larsonová-Greenová, vice prezidentka Microsoftu, která dohlíží na vývoj Windows 7. Jako příklad uvedla souboj videokazet Betamax a VHS na přelomu 70. a 80. let, který vyhrál technicky méně dokonalý systém VHS.

Microsoft se proto rozhodl důkladně vyhodnotit obdrženou zpětnou vazbu a řídit se podle pozitivních zkušeností uživatelů. Předtím pro něj byla důležitější technická stránka věci, kterou řada uživatelů nedokázala docenit. Windows se navíc musí vyrovnávat s tím, že se stále více softwarových aplikací přesunuje na internet, čímž na jejich úkor roste role webových prohlížečů.

http://www.itbiz.cz/microsoft-predstavil-windows-7

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A vy nepouzivate IMAP ucet? :) Sve drafts vidim jak v telefonu tak v PC....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak na tom byly mobily driv, ale nejmin poslednich 9 let lze dopsat mail na jinem zarizeni a to dokonce nezavisle na OS. Vypada to, ze te tvuj dodavatel technologie udrzuje pekne dlouho v bludu aneb MS zas vymysli davno vymyslene.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Je to pravda no, Microsoft má vo vlastnom systéme taký neskutočný bordel, že je utrpenie do toho niečo pridávať a opravovať to :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Necht cely asocialni projekt Windows 10 zabali a vydaji Service Pack 2 pro Windows 7 s tym ze prodlouzi jeho oficialni prodej a podporu noveho hardwaru do roku 2020 tak jak bylo zakaznikum slibovano.

-api DirectX 12 sere pes, je tu Mantle/Vulkan...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Vtipálku s Vulkanem :-D co ti podporuje vulkan? Nic krom pc. Dx12 máš na pc, ale především na konzolích xbox one ;) a jak sám jistě víš, tak spousta AAA titulů jsou jen porty z konzolí. Na dx12 je už nějakých 10 AAA her

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Teda, hlasat multiplatformovost ako vyhodu DirectX, to som asi este nevidel...

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt ma pravdu, dve nejvetsi herni platformy ze tri pouzivaji Direct X.

Sony se k pouzivani Vulkanu nejspis podarit nedonuti a Linux se svymi 0,7% nebere zase nikdo vazne.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

2 najvacsie z 3... To bude Android, iPhone a Nintendo ktore, Wii? S takymito hlaskami fakt opatrne, on sa clovek obcas dopocita k tomu, ze na "jeho" hry v reale sere pes :)

Inak teda ano, pri velmi opatrnej volbe vzorky mozeme dojst k tomu, ze DX bezi na 100% hernych zariadeni, ale DX pre XBone a DX pre PC nie su ani zdaleka rovnake, dokonca ani v 12tej verzii nie.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak v okamžiku, když ta multiplatformost k něčemu je, tak je to výhoda. Vulkan na konzolích asi nikdy nebude, je to čistě pc záležitost.

A mě osobně jakožto konzumentovi je jedno, jestli hra bude dx12 nebo vulkan, ale v okamžiku, že by ji z konzole neportovali na pc jen kvůli tomu, že je to příliš nákladné, tak by to byla škoda. To jen vy linuxáři máte nutnost vyzdvyhovat linux do výšin :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

> To jen vy linuxáři máte nutnost vyzdvyhovat linux do výšin :-)

Spomenul som niekde nejaky Linux? :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Prečo sa snažíte za každú cenu strápniť? DX12 je podporovaný len na Windows10 v skoro všetkých jeho podobách: Desktop, Xbox One, Mobile.
Avšak Vulkan je poporovaný na: PC (Windows 7 a vyššie, Linux, BSD), na mobiloch a tabletoch (Android, Windows).
Vulkan má teda širšiu podporu ako DirectX12 a bodka. To že DX12 je už na trhu a Vulkan ešte len práve na trh prichádza je iná vec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jo, vulkan je podporovan, hlavně že ještě nevyšel :-D
Každopádně, tablety a mobily nepovažuji za herní zařízení ;) takže ty klidně můžeš vynechat. Mluvím o herních zařízeních a ne o tom, že si zahraješ nějakou arkádu na tabletu.
Portování dx11 her na dx12 je mnohem jednodušší jak portování z opengl na vulkan. A tobě to asi nedochází, ale hodně her vychází primárně pro konzole a pak jsou z konzolí portované na pc. U xbox one je to celkem jasné - tam se obvykle volí dx12. A většína vývojářů to docela jasně řekla - kdyby nebyli konzole, tak na pc programovat nebudou tak velké tituly, by se jim to tak nějak nevyplatilo :-)

A ohledně mantle - já mu hodně věřil, ale po 2 letech je to utopie s 12 hrami, ne že by to mluvilo za vše, ale vulkan používá hodně věcí z mantle. Dx12 má podobně her, ale necelého půl roku po vydání a další AAA tituly se chystají letos.

Ale co, mě je to fuk. Jestli bude hra podporovat dx12 i vulkan, tak zvolim dx12 :-) a jestli ne, tak svět se pro mě nezmění :-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"a podporu noveho hardwaru do roku 2020 tak jak bylo zakaznikum slibovano."

Slibovano kym a kde? Od zacatku prodeje Windows 7 je uvedeno jedno jedine datum a rok a 2020 to rozhodne neni. Pro podporu hardware potrebujes aplikacni podporu, ktera skoncila v roce 2015.

Myslenka ze by Microsoft oprasil a zacal podporovat verzi OS ktera je o tri verze starsi nez nejnovejsi je cista utopie, nema to zadny smysl. Nikdo nebude delat do Windows 7 novy kernel kdyz uz existuji tri novejsi verze celeho OS a pripravuje se ctvrta.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já bych Windows 10 neničil. Ale kdyby se z toho vykastrovalo celý to Metro a kupa telemetrie a zůstala jen klasika, tak by to byl systém ňamkovej :). Takhle je to ňamkovej systém plnej bloatwaru už v čistý instalaci ještě před tím, než to výrobci PC dojebou další tunou svýho bloatwaru :).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ono by ho to chtělo hlavně dokončit a odladit. Už dlouho s wokny nepřišlo tolik problémů jako s Win10. Například několik známých od listopadového updatu/upgradu s různým úspěchem řeší mizení startmenu, vlastně celého spodního řádku. A rady MS jsou k tomu velice nejasné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak za upgrade na nešmírovací desítky bez metra, cortany a těch nových pitomostí, co nejdou odebrat, by klidně moje firma i zaplatila sumu, která normálně u upgrade dřív bývala... :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč jen mi tahle situace s Win10 připomíná jakoukoliv hru v Early Access ? Mimochodem ta schyzofrenost systému je fakt komická.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Co myslíš tou schyzofreností systému? :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš to, jak se něco nastavuje v tom metroidním prostředí a něco zase v klasice. Je toho v desítkách pořád dost. Jde jen o to, jestli si na to člověk zvykne, nebo ne. Já si zvykl.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je pravda... To mě nějak nedocvaklo a to používám jak pc, tablet, tak i mobil s windows 10 :-D asi jsem si na to fakt zvykl :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, proč by si měl člověk zvykat na něco co je blbě ? Takový přístup mi přijde nelogický. Jako jednu položkuá najdu jen v Metru a když chcu detailní nastavení stejnak mě to hodí do dektopu, to prostě nedává smysl proč mám takhle plýtvat časem :-D

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Otázka spíš je, jestli to někomu kromě haterů vůbec vadí. Mně například je to úplně u zadele. Ano, kdybych se místo používání Windows neustále hrabal v jejich nastavení, tak by mně to možná pár dní vadilo. Ale protože do nastavování lezu po počátečním nastavení a po doladění, které trvá řekněme dva týdny, naprosto minimálně, třeba jednou za měsíc, je mi fakt jedno, že část vypadá tak z druhá onak. A říkám si, že když hateři nemají desítkám víc co vytknout, tak je to pohoda... :D

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To jestli ti něco vadí nebo ne je irelevantní stejně jako tvůj rant o tom, že to "někomu vadí". Ale já ti nechám těch 5 minut ventilace napjatých nervů, očividně tě to uklidnilo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem naštěstí úplně v klídku - nejsem linuxový misionář ani MS hater, abych musel všude dokola psát ty své lži...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

MS hater, haha. Pokud Vám normální "ne, děkuji nechci" připadá jako hate, nenávist, tak to máte malinko hodnotově pomotané. Nevím, proč by měl kdokoliv přistupovat na něco co mu nevyhovuje. To není nenávist, to je normální chování. Zejména na trhu, kde dává zpětnou vazbu.

Trochu podráždím hada bosou nohou, protože na mě to dělá dojem, že někteří co přešli už jsou s nervama v kýblu a tak pokud někdo reaguje neradostně stylem "no tohle fakt ne", tak supí, kviči a osočují ostatní jaký jsou tupci, že zůstávají u "zastatralého software". Nějak mám vnitřně pocit, že úplně spokojený člověk by k takovým výlevům neměl potřebu - funguje to skvěle a bezchybně, je to krása na pohled, co je mi po tom jestli ostatní také upgradovali. :-P

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu ty nie si MS hater a Linuxový misionár ty si MS misionár a Linux hater.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Protože jestli chce používat záplatovaný Windows, tak mu časem stejně nic jinýho nezbyde.

Já to mám tak, že si říkám: zlatý časy, kdy si lidi z logiky GUI Microsoftu dělali srandu vtipem „počítač se vypíná tlačítkem Start“. Od doby, co MS dostal nápad s Metrem, je to GUI čím dál tím šílenější, ale aspoň už MS dělá systémy, který něco dělaj, ne jako Windows Vista, kde bylo s trochou nadsázky řečeno rychlejší soubory kopírovat vytištěním a zkopírováním na kopírce.

Osobně mám desítky rád, zejména proto, jak jsou blbě naivní :)

Edit: A to ještě nic není oproti tomu „cloudu“ - zrovna o víkendu chtěla drahá polovička otevřít a jednoduše zeditovat nějakej DOC v počítači, kde nebyl MS Office - tak jsem jí poradil, ať zkusí tenhleten Office online. No, musím říct, že jsem do tý doby ještě neslyšel svou manželku tak sprostě nadávat :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, nevím. Vista byla líná, protože byla rozežraná. Padala na některé chyby. Ale postupně přicházely patche, SP, které ji umravnily a nakonec finální verze zvaná Win7 :-)
Win10 sice od začátku nebyly líné, ale pokud začnou bláznit, je to horší boj než s Vistou - s tou se mi nestalo, aby si sestřelila filesystém nebo třeba část sebe a jediným řešením byla obnova/reinstall. Místo toho, aby tyto problémy řešil nějaký SP, přišel v listopadu nový build, který přinesl víc problémů než užitku. Z tohoto hlediska je to nejhorší SP, který kdy MS vydal. MS by měl minimálně rok ladit a opravovat, ne vydávat nové buildy.
Schizofrennost GUI je proti tomu jen otrava, ukazující tupost MS, ale nemá zásadní vliv na funkci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já si teda nezvyknu. Tablet s W10 mám už výhradně pro legraci, vždycky když to vezmu do ruky, musím se té zhovadilosti jenom smát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz chci na mobilu dopsat email co mam rozepsany v pocitaci - dnes je vse online - tak se jen pripojim v mobilu na email a mam tam ten rozepsany email a muzu ho klidne dopsat. Neni k tomu potreba zadne continuum.
A netusim, jak bych hovor vyrizoval na pocitaci? To jako budu volat v telefonu a plynule prejdu s hovorem na pocitac?
Nejak mi unika smysl tehle vsech "vymozenosti" bez kterych normalni clovek urcite nemuze byt..

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, email uložíš do konceptu a pak si to otevřeš v mobilu, takže tam to zjednodušení moc není. Ale když budeš někde psát nějaký dlouhý text a pak si ho dopíšeš na mobilu, bez toho, že bys ho musel ukládat, přenášet,... Mohlo by to dojít do toho stadia, že si v pc uspíš PC a pak dojdeš domů a budeš mít puštěný stejné aplikace co v práci (word, mail,...) a budeš to tam mít rozepsaný. Jak kdyby jses připojil na terminál.

A volání na pc - každý druhý volá pomoci skype a tady toto ti to doplní, že se dovoláš i na mobil, který skype nemá :-) třeba v práci, mám furt na hlavě sluchátka s mikrofonem a toto mi to zjednodušší, že nebudu muset vytahovat mobil z kapsy. Doma zas, že nebudu muset hledat, kam jsem ho sakra položil :) nejsou to nějak super extra mega věci, ale potěší to a zjednoduší to práci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Uz dneska muzete psat dokumenty online, takze kdo chce, tak takovou funkcionalitu, ma uz ji k dispozici dnes.
Jinak psat na mobilu dlouhe texty...no nevim nevim :-)

CO se tyce volani, tak nemam to odzkouseno osobne, ale tady pisou ze uz je to taky k dispozici ;-)
http://www.justremotephone.com/

Co tam mate jeste? ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takových aplikací existuje spousta. Ale tady jde spíš o integraci. Nemusíš si instalovat další aplikaci na mobil, na pc, ale jednodušše to snad bude podle MS accountu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K tomu telefonovani..to muze fungovat maximalne pod WMobile. Vzhledem k tomu, ze dominantni system je Android, tak asi to moc lidi nevuyuzije. Ale jinak je to pekna funkcionalita. Sam jsem zvedavy o cem to Continuum nakonec bude a jestli to Mrkvosoft dotahne do nejake uzitecne podoby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že používat ten terminál je jednudušší. Zajímalo by mě, jak by tohle řešilo licencování programů. A s tím skype Ti nerozumím, dneska se ze Skypu na mobil dovolám i bez nějakého Continua, a pokud Ti někdo zavolá na mobil, tak to asi těžko přijmeš na Skypu bez toho, aniž bys ten telefon zvednul (i kdyby to měl udělat nějaký program automaticky, ale to může i teď).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přopojení terminálem je jednodušší, to je bez debat. A licence, asi bude muset být moct vázáná na uživatele a ne na pc (což už je teď spousta aplikací na storu).

Skypem se dovoláš, ale platíš za to a voláš z cizího čísla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takova perlicka... dneska mi poprve na windows 8.1 nesel spustit Notepad s textaky a padal. Notepad Stalice Windows uz od nepameti..to mne dostalo..

..uz jsem zazil hodne na vidlich, ale toto jeste ne :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak je ještě potřeba vyzkoušet Solitaire a Miny :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem udelal v patek s W10 take novou zajimavou zkusennost. Notebook rodicu s W10 se aktualizoval a po dokonceni zmizely z nabidky Start nektere programy. Nasledne jsem zjistil, ze update presunul nektere soubory ze slozek tech programu do Windows.old a zbytek tj. adresare a dalsi soubory nechal kde byly.
Fakt uzasne, ze za me bude system rozhodovat, co muzu a nemuzu mit nainstalovano za software. Pro uplnost dodavam, ze kdyz jsem to nakopiroval zpatky, tak ty programky normalne dal fachci...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To se ti asi nainstaloval treshold 2 update. Je to defakto nové jádro, je to stejná změna jako kdyb si upgradoval z win 8 na win10, prostě nová instalace. windoiws.old je složka kde instalátor jakejchkoliv NT6 zanechává staré soubory předchozích win.

Samo sebou to nic nemění na tom že si windows rozhodly udělat reinstall komplet bez tvého vědomí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft utŕžil peknú hanbu (ostudu) pred 50-150 miliónmi divákov
Microsoft Surface tablets fail NFL team during AFC Championship game [Updated]
TECH RADAR
25. JANUÁRA 2016 0:37 GMT
http://nr.news-republic.com/Web/ArticleWeb.aspx?regionid=3&articleid=564...

To nebola len sieť. .. Videl som to naživo a Surface malú čiernu obrazovku. .Teda vypadli úplne. Jediná možnosť, aby to spôsobil výpadok siete, je že Surfacw posiela niečo po sieti niekomu počas bootu resp počas činnosti A keď nie tak to stojí. .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mozna je to neco podobnyho co me zacala delat zhruba pred pul rokem jedna televiza
presne 10 minut potom co se dostala do site me sestrelila router
zeby vadna sitovka ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obchodně je značně švihlé zpožďovat Windows 10 desktop updates, kde má M$ velký trh >80% a uživatelé čekají na opravy chyb a vylepšení čím dál nevraživěji, kvůli úplně minoritním W10 Mobile - 1.7% trhu. Které stejně nakonec M$ odepíše a zruší, je to jen otázka času.

Vůbec koncepčně je celá ta "přenostitelnost" W10 naprosto šílená. Vykurvit hlavní trh - desktop - dotykovými šílenostmi "Modern UI" kvůli chcíplému projektu mobilů a tabletů, které neuspěly, ... a držet se toho jak hovno košile, zatímco parník se potápí ...

Za 10-20 let bude jistě mobil s výkonem dostatečným pro všechno, takže aplikace z desktopu pojede na něm přímo, jen se zapne jiný interface a jiná logika aplikace - ale to bude až významně vzroste výkon.

Nebo to půjde jinou cestou a všechno bude v cloudu a jak desktop, tak mobil budou jen terminály. To je BTW možné už teď, třeba Vmware Horizon View a Teradici tenhle směr razí. LTE už má na to propustnost dostatečnou, i latenci.

Je to škoda, protože nové W10 - kdyby se vyházely všechny dotykové zvrácenosti a "telemetrie" - jsou pěkný a optimalizovaný systém. Dálkově řiditelný přes PowerShell, s podporou RDMA pro přenosy dat, a mnoha dalšími pěknými technologiemi. M$ je schopný potopit i svou vlajkovou loď, desktop.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sakra chlapi kde jste byli když MS ve své nekonečné moudrosti verboval Insidery? Vždyť to tady co názor, tak rozumný, až tedy asi na dva tradiční Windows 10 lover´s exempláře. Ti Insideři, výsledky jejichž hodnocení MS údajně vyhodnocuje a přetavuje v to, co zatím vidíme a už i sám MS přiznává že to, mírně řečeno "není ono" asi nesdělují vůbec nic. Být tam vy, tak se dávno vykašlali na babrání se v nesmysles Cortanou počínaje, přes Metro a Contnuuem konče a mohli mít funkční systém. Stejně tak by se vykašlali na "online služby" typu Office, který taky funguje "náramně" a přitom stačilo jen zracionalizovat cenovou a licenční politiku stávajícího FUNKČNÍHO modelu. Pevně doufám, že už těch důkazů v podobě debaklů v buildech už nebudou potřebovat moc a KONEČNĚ začnou "vyrábět" něco skutečně smysluplného a výsledkem bude funkční systém s logickým uspořádáním věcí, tedy přesně takový systém jaký chtějí všichni používat ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je:
- nakolik MS naslouchá feedbacku od testerů (i širšímu, nejen hlášení objektivních chyb)
- nakolik jsou Insideři MS lovers, takže jsou blahem bez sebe a objektivní kritiku si nedovolí (kromě nahlašovaní funkčních chyb)
- nakolik si MS žije ve vlastním světě, že jednou vybrainstormingovaná myšlenka je neměnná

Samé ocásky, žádné odpovědi. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.